The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2009, 18:33
Legię trzeba przycisnąć, bo się wtedy gubią. Oni grają w sumie bez napastników: nie ma Mięciela i Grzelaka, a Chinyama jest po kontuzji.
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.11.2009, 18:56
Oby to nie skonczylo sie tak jak zawsze czyli z duzej chmury maly deszczyk

wynik moze byc kazdy ,od zwyciestwa Legii ,remis ,po nasz triumf

oby to nie byla kopanina na 0:0 ,bo zauwazcie ze takie mecze czasto sietak toczą...nikt nie chce przegrac i kazdy woil zabezpieczac tyly niz atakowac...
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 06.11.2009, 19:06
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Oby to nie skonczylo sie tak jak zawsze czyli z duzej chmury maly deszczyk

wynik moze byc kazdy ,od zwyciestwa Legii ,remis ,po nasz triumf

oby to nie byla kopanina na 0:0 ,bo zauwazcie ze takie mecze czasto sietak toczą...nikt nie chce przegrac i kazdy woil zabezpieczac tyly niz atakowac...

Oby się nie skończyło jak w meczu z "Kuchenkowymi" :/
Tfu, tfu !
Odpowiedz cytując
1986
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.11.2009, 19:11
Powinno być spokojne 3-0 dla Nas, brak Sobola będzie pewnie widoczny alemimo tego raczej o wynik jestem spokojny.
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW

TYLKO WISŁA
Anty Jude
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 06.11.2009, 19:13
Żeby tylko ten Chinyama po kontuzji nie zrobił nam jakiejś niespodzianki. Legia to jest Legia. I choćby grali kaszanę to nie bez powodu mają najmniej puszczonych bramek a to oczywiście duża zasługa Janka Muchy. Osobiście uważam, że jeśli nasi zawodnicy zachowają rozwagę i spokój jeśli będą grali swoją piłkę to powinniśmy wygrać. Wiślacy powinni przycisnąć Legię i zafundować im taką presję że legioniści się powinni się pogubić w swojej grze. No i nie rozluźniać się po pierwszej strzelonej bramce bo u nas w takiej sytuacji to tragicznie skutkuje...
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.11.2009, 19:18
Skorża postawił w środku na duet Cantoro - Diaz. Znowu nasz trener nie ma jaj i boi się zagrać ofensywnie z Tomkiem Jirsakiem. Jeśli boimy się Legii to z czym do Europy
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.11.2009, 19:19
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Bo bronia sie w 7 zawsze, przedstaw tez statystyke strzelonych bramek...
A Wisła czy Lech to co? Czterema zawodnikami się bronią?

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.11.2009, 19:20
Ja .......e, znowu zenada z defensywnym srodkiem. Jak mozna w takim meczu postawic na Cantoro z Diazem w srodku, tym bardziej, ze Jirsak rozgrywal sie z meczu na mecz..
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.11.2009, 19:29
Peroslaw88 napisał(a):Wyświetl post
Skorża postawił w środku na duet Cantoro - Diaz. Znowu nasz trener nie ma jaj i boi się zagrać ofensywnie z Tomkiem Jirsakiem. Jeśli boimy się Legii to z czym do Europy
JEśli wygramy tym składem, nei będę miał do niego o to żadnej pretensji.

Wierzę, że wie, co robi. Z Lechem grał Jirsak, nie Cantoro i wiemy, jak się skończyło.

Niemniej, tym razem nastawiamy się na pressing i odbiór piłki kosztem rozgrywania. To może być faktycznie za mało na strzelenie bramek.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.11.2009, 19:33
Jednym słowem liczymy na farta, lub skrzydła.

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.11.2009, 19:36
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Jednym słowem liczymy na farta, lub skrzydła.
Czyli wychodzi na jedno. Liczymy na farta,Skorża potwierdza to co wszyscy o nim wiemy. Zeby tylko Tejksiur nie miał przyzwoitej skuteczności,bo lanie będzie nie tęgie. Z Jopem w obronie będzie wesoło
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.11.2009, 19:36
Markus napisał(a):Wyświetl post
JEśli wygramy tym składem, nei będę miał do niego o to żadnej pretensji.

Wierzę, że wie, co robi. Z Lechem grał Jirsak, nie Cantoro i wiemy, jak się skończyło.

Niemniej, tym razem nastawiamy się na pressing i odbiór piłki kosztem rozgrywania. To może być faktycznie za mało na strzelenie bramek.

Skorza wymyslil ze skoro taktyka z Jirsakiem na te czolowe zespoly zawodzi trzeba zagescic srodek.Stad Cantoro

Tylko kto bedzie podawal do napastnikow.....zeby to nie byl strzal we wlasne kolano.

I jeszce Jop na srodku.....oby Chni nam pomogl jak ostatnio bo moze byc nieciekawie....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
lotnik
Member

Od: 05.2004

Stary 06.11.2009, 19:39
Przegraliśmy ze słowikami i nie zasłuzylismy na porażke ,teraz wygramy z iti niezasłużenie albo.....
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.11.2009, 19:40
Dobra, dobra, nie jęczcie już bo każdemu z Was zapewne brakło by jaj
kalkukować i chojraczyć możecie grając w football managera..

lotnik napisał(a):Wyświetl post
Przegraliśmy ze słowikami i nie zasłuzylismy na porażke ,teraz wygramy z iti niezasłużenie albo.....
następny kwiatuszek.. wygraliśmy z Barceloną a przegraliśmy z Levadią, dziwne co?

ochłoncie i zróbcie sobie herbaty..
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.11.2009, 19:43
i znowu Diaz w srodku pola. z całym szacunkiem dla Pana Macka ale nie moge sie pogodzic z tym ze Skorza wystawia Diaza i to jeszcze w srodku pola. why? nie lepiej było dzisiaj przesunąc Juniora na srodek obrony kosztem Jopa a wstawienie Jirsaka który gra z meczu na mecz lepiej!!!! od dobrych kliku spotkan Diaz nie radzi sobie na tej pozycji. Boshe,jak ja nie moge sie doczekac kiedy Gula wróci na 100% gotowy.juz naprawde nie moge sie doczekac
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.11.2009, 19:46
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Skorza wymyslil ze skoro taktyka z Jirsakiem na te czolowe zespoly zawodzi trzeba zagescic srodek.Stad Cantoro

Tylko kto bedzie podawal do napastnikow.....zeby to nie byl strzal we wlasne kolano.
W prasie wieszczą, że jest niemała szansa na podpisanie w zimie przez Skorżę kontraktu do 2013 roku... Prawda, 10 punktów zaliczki na koniec roku to mocny argument w negocjacjach.

To dopiero byłoby (na dłuższą metę) strzelenie sobie w kolano.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.11.2009, 19:49
Dokładnie. Nie wiem czy Skorża nie chce widzieć błędów Jopa (i również słabszej gry Diaza) czy na prawdę ma jakąś wadę wzroku. . . Aktualnie to myślę, że środek powinien wyglądać Jirsak-Cantoro, bo Tomas jak ostatnio gra i gdy ma więcej zadań ofensywnych to gra na prawdę dobrze. A środek obrony? No cóż, na tą chwilę: Marcelo-Diaz wg mnie. Bo o ile w środku pomocy Juniorowi nie idzie o tyle może na środku obrony byłoby lepiej? Z drugiej strony, pamiętam, że jak grał na ŚO to za bardzo do przodu go ciągnęło... Ale od Jopa byłby niemal na 100% lepszy .
No ale, skład podany, trzeba wierzyć w tych co wychodzą od pierwszej minuty i tych wchodzących z ławki. Nie ma co narzekać bo i tak nic nie zmienimy. Skorża odpowiada głównie za wyniki, więc dajmy mu spokój. ZWYCIĘSTWA!

E: *prober*- a ja myśle, że warto z panem Mackiem przedłużyć kontrakt. Najlepiej jest zrobić jakąś ciągłość. Może za rok, dwa lata Skorża dostanie w końcu jakieś dobre wzmocnienia (apropo- mam nadzieję, że Kirm będzie szedł już tylko do przodu) i będzie lepiej, również w pucharach eu. W dodatku jak się wyleczą nasi aktualni kontuzjowani, to już będzie wzmocnienie.
A btw. to nie wiem kto mógłby ewentualnie go zastąpić... No bo chyba nie Czesiu Michniewicz? x)

E2: dokładnie tofik. też tak pomyślałam x) <apropo Cupiała>
Ostatnio edytowane przez masterlag : 06.11.2009 o godz. 20:17.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.11.2009, 20:02
Czyli Skorża nam sprezentował to, czego nikt nie chciał. Kopaninę na 0:0
Nic nowego, jak zwykle asekuranckie podejście do tematu. Dla nas jest lepiej, żeby zachowac status quo z Legią, niż zagrać ofensywnie i przegrać. No, ale wstawienie Jopa temu przeczy

PS. Podobno Cupiał się pojawił. No to pozamiatane
Ostatnio edytowane przez tofik : 06.11.2009 o godz. 20:14.
..
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.11.2009, 20:17
Brak Jirsaka to parodia...
Odpowiedz cytując
AdiWiślak.
Member

Od: 07.2009

Stary 06.11.2009, 20:20
Już się rozgrzewa..
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Stary 06.11.2009, 20:24
własnie "Szymek" wyjaśniał, że co ok. 5min. sie zmieniaja i pojedynczo sie rozgrzewaja
Btw. Jak Kirm reprezentant Słowenii (itd) moze dac sie ograc Komorowskiemu? :|

E: jakby mi przyszło grac z Jopem, to bym chyba kontuzje symulowała x) Ale skoro on nasz, to życzę mu jak najlepiej. szczerze.
Ostatnio edytowane przez masterlag : 06.11.2009 o godz. 20:30.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
AdiWiślak.
Member

Od: 07.2009

Stary 06.11.2009, 20:32
Ufff. Jak dobrze ,że Legia ma Chinyame
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.11.2009, 20:33
Zmienić Diaza - już druga strata, zmiana na Jirsaka
Edit: Już 3 strata
Ostatnio edytowane przez skeba : 06.11.2009 o godz. 20:36.
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.11.2009, 20:38
To co robi Diaz to jest nieporozumienie :O

Edit:

I to ma być ligowy klasyk ? to jest jedna wielka kopanina...
Ostatnio edytowane przez Tylko_Wisła! : 06.11.2009 o godz. 20:42.
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Stary 06.11.2009, 20:38
kompletnie bez sensu gramy :/ Jirsaka za Diaza kurde! :/ Panie Maćku no... Zlituj się Pan!
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.11.2009, 20:45
0-1........
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 06.11.2009, 20:46
Zapowiadało się na to. Dajemy dupy i myślę, że będziemy dawać przez resztę meczu. "Tutaj potrzebne są zmiany" cytując klasyków i bynajmniej nie mówię o tym meczu, tylko ogółem.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.11.2009, 20:46
Brawo, parodia...
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008