The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2009, 13:30
Maćku.
Masz 1906% poparcia z mojej strony.

W koncu jest trener ktory chce budować drużynę, tak jak budowac sie powinno. Ale cóż tam, grupa chce Ligi Mistrzów i trofeów od zaraz.
Zobaczcie które miejsce ma nasza reprezentacja, ktora w rankingu jest nasza liga, i wtedy proporcjonalnie oeniajcie nasze możliwości.
No tak Skorża za morde nie złapie, nie chleje wódki w trupa z nimi. No tak. Ale jakoś 8 drużyną ligi zdobył Mistrzostwo,a Zieniu miał sezon życia.
Rozumiem że wasza dezaprobata, to rezultat naszej tegorocznej słabej pozycji w lidze?
Aaa...no tak chodzi o styl. O styl zwyciestwa na Odrze, która sie broni w 11nastu, czy też na Arce, która broni sie w 12nastu.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 03.11.2009, 13:36
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Hmmm. Jak patrzę na nazwy niektórych drużyn grających w grupach LE to tak w ciemno sądzę, że tam gwiazd europejskiej piłki nie ma.
No nie ma, lecz to tyczy się wpadki z Levadią, od której wszystko się zaczęło. A LE gra pierwszy sezon, formuła prostego awansu do LM zaczęła obowiązywać od tego roku, więc za bardzo nie można też wybiegać, że przegrywamy ze wszystkimi i nie możemy awansować do LE za Skorży. Przed Levadią wszyscy wiemy jak wyglądała nasza kadra... gdyby Kirm nie trafił w poprzeczję albo napastnicy coś wykorzystali byśmy grali jeszcze na pewno 4 mecze w pucharach i wtedy można by było dyskutować jak obecna Wisła się prezentuje w Europie... niestety ten pamiętny mecz ustawił wszystko i do dzisiaj Skorża ponosi tego konsekwencje. W zeszłym roku był Beitar, Barcelona i Tottenham. Wisła jakoś wstydu w tych meczach nam nie przyniosła i pokazała, że z wielkimi klubami też potrafi walczyć. Tylko słychać głosy, że Skorża w Europie sobie z Wisłą nie radzi. To jego 3 sezon i mam nadzieję, że 3 podejście w przyszłym roku już będzie z sukcesem.
A w lidze... Wisła mimo corocznych osłabień walczy o mistrzostwo i jakoś nie chce odpuścić tylko zgarnia tytuł. Wciąż Wam mało
A co było przed Nim 8 miejsce w lidze, a z tego bagna Skorża nas wyciągnął.
Dajmy Skorży czas i zaufajmy mu.
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.11.2009, 13:44
Ludzie ,przestańcie już pierd...ć o tym 8 miejscu,bo każdy kto się interesował piłką dobrze wie ,że to miejsce było efektem maksymalnego olania ligi przez zawodników ,którzy wiedzieli iż nie ma już szans na mistrza.
A nie aktualnym układem sił w lidze....
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 03.11.2009, 13:55
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Maćku.
Masz 1906% poparcia z mojej strony.

W koncu jest trener ktory chce budować drużynę, tak jak budowac sie powinno. Ale cóż tam, grupa chce Ligi Mistrzów i trofeów od zaraz.
Zobaczcie które miejsce ma nasza reprezentacja, ktora w rankingu jest nasza liga, i wtedy proporcjonalnie oeniajcie nasze możliwości.
No tak Skorża za morde nie złapie, nie chleje wódki w trupa z nimi. No tak. Ale jakoś 8 drużyną ligi zdobył Mistrzostwo,a Zieniu miał sezon życia.
Rozumiem że wasza dezaprobata, to rezultat naszej tegorocznej słabej pozycji w lidze?
Aaa...no tak chodzi o styl. O styl zwyciestwa na Odrze, która sie broni w 11nastu, czy też na Arce, która broni sie w 12nastu.
chłopie nie mam 15 lat zebyś mnie zarzucął argumentami o stylu. Manipulujesz pisząc o 8 drużynie, bo to był wypadek a nie reguła.

Chodzi po prostu o to, ze mamy kilka ważnych meczów w sezonie, w pucharach, i nie ma tam jak podskoczyc, bo przez 90% sezonu sie opierdala na boisku i gra minimalistycznie. że inni jeszcze słabsi? ok, mozna ich pojechać 7-0, ale my wolimy spokój i wygrywamy 3-2 i 2-1 gdzie byc powinno minimum 5-0 przy zaangażowaniu.
Czasami taki minimalizm jest ok(powiedzmy, że Kielce, moga byc ze wzgledu na mecz z L) ale takie granie co tydzień powoduje brak dobrych nawyków.

Potem trzeba sie spiąc zpierdalac, poradzić sobie jak nie idzie i nie ma rezerw, nei ma możliwości.
Ciągle jest ten sam problem co pokazał mecz z Kuchennymi, po stracie gola stracilismy głowe, w drużynie nie ma pewności siebie, nie ma agresji.A przepraszam ta jest, jak trzeba o.......ic Kirma albo Jirsaka :/

a za to wszystko odpowiada trener
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.11.2009, 14:01
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Odezwał się Murinho...

Drużyna nie robi postępów ? To popatrz na indywidualne postępy zawodników, Marcelo Diaza, Małeckiego, Ćwielonga kim oni byli na starcie i kim są teraz ? Nawet Jirsak moim zdaniem zrobił ogromny postęp patrząc na jego ostanie mecze a chyba pamiętacie jak grał na starcie. To samo tyczy się Źieniaczuka i braci Brożków.
My w przeciwieństwie do Lecha czy Legii wygrywamy bo mamy zespół... Legia ma 3 takich zawodników w napadzie jakiego my nie mamy ani jednego.
Okładamy "słabiaków" bo jako jedyni w Polsce potrafimy zagrać pozycyjnym. Na tle europejskim fakt ten pozycyjny wygląda koślawo ale jak ma się podstawowe braki techniczne nikt nie zrobi z tego Barcelony.

Nie zapomnij, że najważniejsze mecze z Legią to my wygrywaliśmy, z Lechem też wygrywaliśmy na jego terenie bez Kosowskiego.

Skorża to jedyny trener w Polsce który z tej grupy nic nie wartych na tle europejskim zawodników próbuje coś ulepić.
Dzięki Mistrzu. Teraz już wiem, którą drogą chcę podążać!

Jakież to Marcelo zrobił postępy? Takie, że miał już dość patrzenia na nieudolność naszych graczy ofensywnych i sam ruszył do ataku wzorem Arboledy? Kiedy przychodził do nas było widać, że to gość z zupełnie innej bajki- nie widzę by był lepszy niż na początku swojej przygody z nami. Pokaż mi postępy Ćwielonga, byłego reprezentanta Polski U21 i siły napędowej, wówczas, drugoligowego Ruchu, który teraz strzela bramkę raz na pół roku z 0,5 m a ostatnio asystował pewnie w ME. O Jirsaku sam napisałeś taką bzdurę, że nie wiem jak do niej podejść- żartujesz, czy piszesz poważnie? Gość zaliczający ileś tam meczy w czeskiej młodzieżówce i grający pierwsze skrzypce w drużynie czeskiej ekstraklasy grzeje u nas ławę mimo tego, że gracza na jego pozycję potrzebujemy jak powietrza, a poziom naszej ligi jest żałośnie niski. Postępy Diaza zupełnie pozostawię bez komentarza, bo szkoda klawiatury.

"okładamy słabiaków".To co się działo w meczu z Polonią B. zremisowanym 1-1? Bronili się w 11? To jak strzelili nam tą bramkę? Albo co się stało w przegranych meczach ze Śląskiem, Ruchem, Polonią B. i pewnie kilkoma innymi z przed kilku miesięcy? Tak dobrze się chamy broniły, że strzelili nam bramki? Najważniejsze mecze z Legią wygrywaliśmy? Ten w Ostrowcu czy Bełchatowie też? Albo w pucharze ekstraklasy? Z Legią wygraliśmy 1 ważny mecz- w maju tego roku, a w sumie tych meczy było 8 (z których 5 przegraliśmy).

Cytat:
Co do ostanie porażki nie zapomnij że oceniasz trenera na podstawie tego czy komuś zejdzie piłka z buta czy nie. Czy ktoś trafi w poprzeczke czy w słupek, równie dobrze mogliśmy ten mecz wygrać. A Lech się tak wypruł w tym meczu że za tydzień w Gdańsku nie miał siły nawet kontrować.
Czyli oceniam go na podstawie wyników, tak? To chciałeś powiedzieć? A Lech tak nie miał siły na nic, że sędzia nie uznał im prawidłowo zdobytej bramki, a w tym samym czasie my Piasta wprost zmietliśmy z powierzchni ziemi, co?

Reasumując- wyniki Skorży są dobre, ale z taką drużyną jak Wisła nie chodzi o wygrywanie seryjnie mistrzowstw Polski, tylko o wyrwanie się z tego bagna tutaj i pogranie w Europie. Nie można w nieskończoność ściągać nazwisk do Wisły i gadać, że nie ma kim grać. Rok temu też nie miał kim grać i 2 lata temu pewnie też nie miał? To może zacznie wprowadzać do drużyny młodych zamiast ciągle czekać na transfery, których może nigdy nie będzie? Może warto kopnąć w dupę Leszczaka, naprostować go i dać mu szansę zamiast czekać na "niezbędny" transfer kolejnego napastnika? Urban jakoś sobie w Legii poradził mając ławkę krótszą niż nasza. Dlaczego u nas nie da wprowadzić do 1. drużyny więcej niż 1 zawodnika na 2 lata? Jeśli to wina trenerów młodzieży, to może trzeba ich wymienić? Dlaczego bramkarze bronią żałośnie słabo? Jeśli to wina ich trenerów, to może też trzeba ich wymienić? A kto ma to zrobić, jeśli nie MENADŻER naszej drużyny?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.11.2009, 14:03
Ostroznosc odnosnie nowego kontraktu Skorzy u kibicow jest conajmniej dziwna. Kto nam zapewnil ostatnie dwa mistrzostwa Polski, a przede wszystkim kogo mamy lepszego z trenerow w zasiegu finansowym? Z mojego punktu widzenia po raz nikogo lepszego nie znajdziemy bo Skorza to najlepszy trener w Polsce. Owszem Styl gry naszego zespolu nie jest moze najlepszy, ale mam nadzieje na to ze jesli pilkarze zobacza ze bedzie stabilizacja oraz konkurencja w zespole a takze to nie oni tu rzadza to wezma sie do roboty. Oraz nigdy wiecej nie zignoruja "ogorkow" w Euro pucharach.
westersyl
Guest

Stary 03.11.2009, 14:17
Cytat:
tylko o wyrwanie się z tego bagna tutaj i pogranie w Europie
O czym Ty marzysz, przyjedzie zwykły zespół z ligi Belgijskiej i zdominuje każdą drużynę w polskiej lidze począwszy od fizyczności po technikę. Europa jest nie dla nas.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.11.2009, 14:28
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że niektórym miłość do Skorży odbiera rozum.
Umówmy się - za czasów Cupiał w lidze nigdy nie byliśmy ogórkami, zawsze też mieliśmy świetnych jak na polskie warunki zawodników. Nie ma sensu udawać, że Skorża przyszedł do średniego klubiku ze średnimi piłkarzami i zrobił z niczego sukces, bo nikt rozgarnięty się z tym nie zgodzi.

Nie mamy w tej chwili następcy, ewentualnie Skorża według Bossa zasługuje na kolejną szansę - tak to moim zdaniem należy rozpatrywać. Ale nie oszukujmy się - kolejna kompromitacja w pucharach będzie dla niego ostatnią, na co jego fanom radzę się mentalnie przygotować. Nie chciałbym, żeby kiedykolwiek jeszcze dochodziło do takich szopek jak przy odejściu Kasperczaka, gdzie SKWK musiało dla dobra klubu robić za "tego złego", bo banda obrażonych gówniarzy chciała lżyć właściciela klubu. Na szczęście to nie my zostaliśmy prekursorami walki ruchu kibicowskiego z właścicielem i raczej na tym nie straciliśmy.

Trzecia sprawa to Skorża - menadżer. Napiszę tylko tyle - mam poważne obawy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 03.11.2009, 14:38
westersyl - a jak byś wytłumaczył taki wybryk natury? Do LE awansują ekipy z Łotwy, Mołdawii czy Białorusi, a potem Ventspils potrafi zremisować z Herthą (na wyjeździe) i Heerenven, Sheriff wygrywa 2:0 z liderem ligi holenderskiej (Twente), a BATE (rok temu w LM) wygrywa z AEK Ateny? Czy tamtejsi trenerzy mają jakieś nadnaturalne zdolności i potrafią skuteczniej zapędzić do pracy swoich kopaczy? Czy też u nas Skorża (i inni trenerzy też) są bezradni wobec lenistwa piłkarzy?

Rozumiałbym, gdyby dochodziło do pojedynczych wyjątków. Tymczasem Cypr ma 2. rok z rzędu drużynę w LM, Białoruś drugi rok puchary (LM, teraz LE), nawet Węgry i Bułgaria się "załapały". I sam nie rozumiem, czy tamtejsi trenerzy są lepsi od Skorży? Cały czas patrzymy na naszego trenera i zdobycie MP jako kroku w kierunku dobrego występu w europejskich pucharach. Mam nadzieję, że Boss również kalkuluje, co jemu i Wiśle opłaci się bardziej. Tylko czy na pewno to trener jest tym "najsłabszym ogniwem", a nie część piłkarzy? Może Skorża jako manager powinien mieć przed pucharami większe pole do manewru (niż 13-14 zdrowych graczy na pewnym poziomie) i z tego za rok należałoby go rozliczyć.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.11.2009, 14:51
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Też jestem zdania, że Wisła pod wodzą Skorży nie idzie do przodu. Ba, nawet nie stoi w miejscu, a regularnie się cofa. Chyba nikt już nie ma wątpliwości, że pierwszy sezon pod jego wodzą był sukcesem nie ze względu na jego podejście do piłkarzy, a ze względu na grę Kosowskiego i życiową formę Zieńczuka i Brożka.
Przy całej mojej sympatii dla Skorży ,nie sposób tego nie zauważyć.Nie wiem dlaczego zespół nie gra lepiej , kolejne treningi, nauka schematów, powinny powodować, może nie ogromną, ale systematyczną poprawę gry.Tu , pomijając pierwszą rundę - obserwujemy niestety zastój a co gorsze, tak coraz ciężej idzie nam wygrywać z ligowymi słabeuszami, jak pomału niemożliwością wydaje się wygranie jakiegoś meczu na szczycie.

Dopóty nie było Levadii - można było mówić - **** z wygranymi z Legią czy Amicą - ważne że wygrywamy ligę i nie dajemy plam w pucharach - teraz to ja się boję że ten zespół nadal nie będzie w stanie zagrać konkretnie w najbardziej prestiżowych meczach a i w pucharach przegra ważne potyczki z przeciętnymi zespołami.

Żeby nie było że tylko narzekam - 2 mistrzostwa trzeba docenić - skład to my mamy od wejścia Cupiała corocznie najlepszy a przecież co roku mistrza nie zdobywaliśmy.

Na koniec pozostają najważniejsze pytania - Czy ten marazm to wina Skorży(jeśli tak to w jakim stopniu) czy może jednak z tej drużyny, przynajmniej narazie , więcej wycisnąć się nie da , a co za tym idzie - czy nowy trener(nie czarujmy się - jakiś potentat tu nie przyjdzie) - byłby w stanie osiągnąć coś więcej?.

Pytania przynajmniej dla mnie, na dzień dzisiejszy niemożliwe do odpowiedzi.

Moim zdaniem teraz trzeba poczekać na rozwój wydarzeń - mistrz - puchary.Z Kasprem ten manewr nie wyszedł - z Leo także - mam nadzieje że Skorża przełamie tą złą passę.
Nowy kontrakt nie jest jakimś problemem - Maciek nie powinien trzymać się na siłę stołka, jeśli nie będzie miał wyników.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 03.11.2009 o godz. 14:53.
94 - Allah Akbar!!
kristos
Senior Member

Stary 03.11.2009, 15:00
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
westersyl - a jak byś wytłumaczył taki wybryk natury? Do LE awansują ekipy z Łotwy, Mołdawii czy Białorusi, a potem Ventspils potrafi zremisować z Herthą (na wyjeździe) i Heerenven, Sheriff wygrywa 2:0 z liderem ligi holenderskiej (Twente), a BATE (rok temu w LM) wygrywa z AEK Ateny? Czy tamtejsi trenerzy mają jakieś nadnaturalne zdolności i potrafią skuteczniej zapędzić do pracy swoich kopaczy? Czy też u nas Skorża (i inni trenerzy też) są bezradni wobec lenistwa piłkarzy?

.
Co prawda pytanie nie jest do mnie ,ale pozwolę sobie skreślić swoje zdanie.
Trener Skorża ustawia wg mnie drużynę zbyt zachowawczo i defensywnie ,dlatego też przychodzi nam przełykać gorycz rozczarowań na arenie międzynarodowej.
Facet po prostu prowadzi drużynę ,bez minimalnego ryzyka.
Dopiero jak jest żle ,nagle zaczyna wysyłać Marcelo do przodu i inne nerwowe posuniecia.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.11.2009, 15:14
największym problem jest brak chęci naszych kopaczy do pracy jak mawiał Petrescu który teraz z powodzeniem gra w lidze mistrzów.Uważam że Skorża powinien nieco podkręcic śrube na treningach.Może to coś da latem w pucharach europejskich ?
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 03.11.2009, 15:19
Jak podjreci srube to pilkarze go zwolnia jak Patrescu. Tu trzeba kogos z jajami i duzym autorytetem.
Eustachy
Senior Member

Stary 03.11.2009, 15:26
Teraz jest dla mnie za wczesnie, zeby powiedziec, czy przedluzenie kontraktu ze Skorza to swietne pociagniecie, czy tez lipa.
W obecnej rundzie jest generalnie wiecej narzekania na rozmaite sprawy, niz w obu poprzednich sezonach razem wzietych. I chyba nic dziwnego, skoro w tym czasie bylismy swiadkami katastrofy w Talinie (bylem w 99.9% przekonany, ze Skorza po tym wyleci) oraz wielu grzechow i mankamentow wystepujacych w grze druzyny. Z drugiej strony sam pisalem, iz moze lepiej delikatnie wstrzymac sie z krytyka i zadowolic rola ciulacza ligowych punktow prowadzacych do okreslonego celu, dopoki dosc kiepska sytuacja kadrowa nie ulegnie poprawie po nowym roku.
Aby rozpatrywac przedluzenie umowy w kategoriach sukcesu, w niedalekiej przyszlosci powinno zmienic sie kilka rzeczy.
Licze na poprawe stylu gry, a przede wszystkim na skuteczna walke z najpowazniejszymi chorobami trawiacymi wislacki organizm, czyli na umiejetnosc wlasciwej reakcji w momentach kryzysowych, tj. glownie po stracie gola oraz na zaradzenie najwiekszej bolaczce - fatalnej nieskutecznosci. Licze tez na to, ze Skorza wprowadzi w koncu Wisle do Europy. Nie chodzi oczywiscie o zwojowanie czegos wielkiego, lecz glownie o sam awans dajacy wymierne profity finansowe.
A w kwestii menadzerskiej, mam nadzieje ze wszelkie pomylki transferowe (bo ze takie beda to pewne - wszedzie sa) nie beda ciagniete za uszy tylko dlatego, ze trener-menadzer chce udowodnic calemu swiatu, ze nigdy sie nie myli i liczy na jakis cud, a tak naprawde nie potrafi przyznac sie do bledu i uwala druzyne.
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.11.2009, 15:37
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Jak podjreci srube to pilkarze go zwolnia jak Patrescu. Tu trzeba kogos z jajami i duzym autorytetem.
Nic nie denerwuje mnie tak bardzo, jak stwierdzenie "piłkarze zwalniają trenera". W jakim świecie Wy żyjecie pisząc takie pierdoły?!
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.11.2009, 16:02
AYALA napisał(a):Wyświetl post
największym problem jest brak chęci naszych kopaczy do pracy jak mawiał Petrescu który teraz z powodzeniem gra w lidze mistrzów.Uważam że Skorża powinien nieco podkręcic śrube na treningach.Może to coś da latem w pucharach europejskich ?
Tak tylko za chwilę się okaże ,że z tych zawodników z którymi Petrescu miał tak pod górkę w Wiśle nie został już nikt. To nie jest żaden argument. Skorża ma sporo młodych zawodników i może ich jeszcze kształtować. Zobaczcie jak np. rozwija się Patryk Małecki. Może jest to nadużycie z mojej strony ale śmiem twierdzić ,że Małecki jest w tej chwili lepszym zawodnikiem niż Brożek. Brożek gra piekielnie spokojnie. Może nie strzela bramek ale popatrzcie ile ma asyst i jak on często piłkę rozgrywa. Małecki ma sporo fantazji, umiejętności tylko musi nabrać spokoju. Często stara się za bardzo, nie wychodzi i wtedy posądzają go o niechlujstwo. Od porażki z Levadią a Macieja Skorżę trzeba również rozliczać nie tylko z gry , z boiska ale też z polityki kadrowej. Zobaczymy jak wywiąże się z tej roli bo to w przypadku ograniczonych środków finansowych nie będzie łatwe.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.11.2009, 16:26
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Nic nie denerwuje mnie tak bardzo, jak stwierdzenie "piłkarze zwalniają trenera". W jakim świecie Wy żyjecie pisząc takie pierdoły?!
W Polsce żyjemy niestety
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.11.2009, 17:33
Moim zdaniem sprawa jest prosta:

1. Jeśli mówimy o trenerze polskim to lepszego niż MS nie znajdziemy.

2. MS jest prawdopodobnie słabszym trenerem niż zachodni trenerzy "z górnej półki" (chodzi mi o trenerów mających kilka lat doświadcznia w pracy z górną połówką drużyn z lig: angielskie, włoskiej, niemieckiej i hiszpańskiej). Podejrzewam jednak że klubu nie stać na zatrudnienie tej klasy trenerów i spełnienia ich oczekiwań dotyczących bazy szkoleniowej, transferów itp. Dlatego realną opcją pozostaje właśnie MS.

3. Inną sprawą jest łączenie przez MS obowiązków trenera i managera. Życzę mu w tym względzie jak najlepiej ale mam spore wątpliwości czy temu podoła. Obstawiałbym wręcz że jeśli na czymś się wyłoży to właśnie na tym.
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.11.2009, 18:15
Zastanawia mnie czy ja sie może ostatnio w czasie nie przeniosłem
Czy Wisła grając połowe kolejek na wyjeździe a połowe na neutralnym boisku jest:
- liderem tabeli ?
- ma 6 punktów przewagi nad vice-liderem ?
- ma odpowiednio 7 i 10 pkt przewagi nad najgroźniejszymi rywalami ?
- wygrała ostatnio pierwszy raz na wyjeździe z Koroną, rozpoczynając mecz bez 6 podstawowych
zawodników z pierwszej 11 ?
- ma najwiecej strzelonych bramek w lidze ?
- ma najlepszy bilans bramkowy ?
- strzelanie bramek nie zależy od jednego zawodnika Brożka /Zieńczuka tylko rozłożone jest na wielu graczy ?
Owszem, pełni szczęścia na pewno nie ma, za dużo jest przestojów, niedokładności, nieskuteczności, minimalizmu itd
Ale czy naprawde nie zauważacie różnicy w stosunku chociażby do zeszłego sezonu, gdzie każdy mecz wyjazdowy to była mordęga, sporo porażek i remisów a zwycięstwa wymęczone po niewielu akcjach mimo faktu iż Brożek był w znacznie lepszej dyspozycji, dodatkowo strzelał gole w ilościach iście hurtowych ?
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 03.11.2009, 18:38
Na Onecie pisza ze Kazimierski bedzie pracowal w reprezentacji Smudy.

Myslicie ze to oznacza jego odejscie z Wisly czy bedzie łączył obie posady?

Jesli ma odejsc, czy widzicie jakis kandydatow na jego miejsce?

Wg mnie w Jadze jest dobry trener bramkarzy, ktory zreszta juz w Wisle byl.
Moze bedzie come back...

ciacho
Senior Member

Stary 03.11.2009, 19:42
krasny napisał(a):Wyświetl post
Na Onecie pisza ze Kazimierski bedzie pracowal w reprezentacji Smudy.

Myslicie ze to oznacza jego odejscie z Wisly czy bedzie łączył obie posady?

Jesli ma odejsc, czy widzicie jakis kandydatow na jego miejsce?

Wg mnie w Jadze jest dobry trener bramkarzy, ktory zreszta juz w Wisle byl.
Moze bedzie come back...
Jeśli w ogóle to prawda to będzie te funkcje łączył
emjot
Senior Member

Stary 03.11.2009, 19:48
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Czy Wisła grając połowe kolejek na wyjeździe a połowe na neutralnym boisku jest:
- liderem tabeli ?
- wygrała ostatnio pierwszy raz na wyjeździe z Koroną, rozpoczynając mecz bez 6 podstawowych
- strzelanie bramek nie zależy od jednego zawodnika Brożka /Zieńczuka tylko rozłożone jest na wielu graczy ?
Owszem, pełni szczęścia na pewno nie ma, za dużo jest przestojów, niedokładności, nieskuteczności, minimalizmu itd
Ale czy naprawde nie zauważacie różnicy w stosunku chociażby do zeszłego sezonu, gdzie każdy mecz wyjazdowy to była mordęga, sporo porażek i remisów a zwycięstwa wymęczone po niewielu akcjach mimo faktu iż Brożek był w znacznie lepszej dyspozycji, dodatkowo strzelał gole w ilościach iście hurtowych ?
a teraz weź głęboki oddech i sprawdź
1. które miejsce w Europie ma polska liga i jaka jest jej siła. A w związku z czym gdzie można sobie wsadzić te nasze przewagi w lidze
2. który z ostatnich 10 meczów Wisły można określić jako bardzo dobry i dobry
3. porównaj to jak grała Wisła na początku trenerki Skorży i jak teraz i czy w ogóle jest jakiś progres

to tyle
dla mnie odpowiedzi są miażdżące dla Skroży. Na minus.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 03.11.2009, 19:52
1906% poparcia dla Macieja Skorży. Co doprzedłużenia umowy to jestem za, ale na określonych warunkach. Zaoferować kontrakt 2+3 przedłużenie na określonych warunkach.
A te warunki to:
-zajmowanie przynajmniej 2 miesjca w Ekstraklasie w każdym z sezonów
-gra w finałach krajowych pucharów w każdym z sezonów
-awans do fazy grupowej LM najpóźniej w drugim roku obowiązywania nowej umowy
-gra przynajmniej w fazie grupowej LE w najbliższym sezonie
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 03.11.2009 o godz. 19:56.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

saklak1906
Senior Member

Stary 03.11.2009, 20:11
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
- liderem tabeli ?
Kto by na to patrzyl, jest Levadia i trzeba jezdzic po Skorzy. Wszak na forum musi byc ktos po kim mozna sie wozic.
Swoje zamiary trzeba przeliczyc na sile, choc by nie wiem jaki trener obja Wisle to z tym skladem w Europie nie osiagnie duzo wiecej niz Skorza.
Choc by u nas gral i Cristiono Ronaldo razem z Drogba i Peterem Czechem to po pieciu kolejkach beda grali taki sam piach jak nasi bo i z kim tu pograc, a i jak mozna minimalnymi silami oklepac kazdego to i po co sie wysilac potem wiecej sily mozna poswiecic na kluby, panienki i lans.
,
Eustachy
Senior Member

Stary 03.11.2009, 20:18
bridgeburner napisał(a):
(..)
Nie zebym chcial obalac wszystkie rzeczy, o ktorych napisales, ale juz tak jest ze suche fakty nigdy nie oddaje pelnego obrazu. Bo np. wygrana w Kielcach, to owszem pierwsze tego typu zdarzenie w historii (bardzo krotkiej w tym przypadku), ale z drugiej strony jak tu nie wygrac z rywalem grajacym w 9-tke, ktory przegral 4 poprzednie spotkania i tez brakowalo mu kilku zawodnikow z pods. skladu ?
Przewaga 10 pkt nad pyrami jest OK, tylko nie zapominajmy, iz w glownej mierze jest efektem tego, ze po odejsciu Smudy, Murawskiego i zeslaniu Rengifo, ten zespol stracil bardzo mocne atuty jakie mial w reku.
W lidze mamy tylko dwoch realnych konkurentow, z czego z jednym juz zdazylismy przegrac. Piatkowy mecz pokaze, gdzie jestesmy po walce z drugim i na ile realnie Wisla jest mocna, bowiem same punkty tego nie oddaja, zwlaszcza ze kilka uprzednich spotkan gralismy w przewadze liczebnej, a w kilku innych nie potracilismy punktow dzieki sporej dawce szczescia.
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 03.11.2009, 20:25
westersyl napisał(a):Wyświetl post
O czym Ty marzysz, przyjedzie zwykły zespół z ligi Belgijskiej i zdominuje każdą drużynę w polskiej lidze począwszy od fizyczności po technikę. Europa jest nie dla nas.
Marzę osobiście żeby wznieśc się na wyżyny i grać w LM. Skoro Unirea, Białorusini czy Maccabi Hajfa da radę to czemu nie my. Z każdym da się wygrać tylko trzeba chcieć tego i nie bać się. Europa jest dal każdego. Patrząc na Hajfę- nawet dal Żydów.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że niektórym miłość do Skorży odbiera rozum.
Umówmy się - za czasów Cupiał w lidze nigdy nie byliśmy ogórkami, zawsze też mieliśmy świetnych jak na polskie warunki zawodników. Nie ma sensu udawać, że Skorża przyszedł do średniego klubiku ze średnimi piłkarzami i zrobił z niczego sukces, bo nikt rozgarnięty się z tym nie zgodzi.

Nie mamy w tej chwili następcy, ewentualnie Skorża według Bossa zasługuje na kolejną szansę - tak to moim zdaniem należy rozpatrywać. Ale nie oszukujmy się - kolejna kompromitacja w pucharach będzie dla niego ostatnią, na co jego fanom radzę się mentalnie przygotować. Nie chciałbym, żeby kiedykolwiek jeszcze dochodziło do takich szopek jak przy odejściu Kasperczaka, gdzie SKWK musiało dla dobra klubu robić za "tego złego", bo banda obrażonych gówniarzy chciała lżyć właściciela klubu. Na szczęście to nie my zostaliśmy prekursorami walki ruchu kibicowskiego z właścicielem i raczej na tym nie straciliśmy.

Trzecia sprawa to Skorża - menadżer. Napiszę tylko tyle - mam poważne obawy.
.......isz że już wiesz, że się skompromitujemy (piłkarze,trener, klub) !! A mistrza zdobędziemy przynajmniej A Ty jesteś mentalnie przygotowany na awans ? Bo jeżeli nie a Twoja ukochana drużyna nie skompromituję się to co ze sobą zrobisz ?
Eustachy
Senior Member

Stary 03.11.2009, 20:32
element napisał(a):
Smudy nie liczę bo ten chłop ma więcej farta niż rozumu.
To zostaje Murawski i Rengifo (który odesłany został własnie za chujnię jaką pokazywał na boisku więc też trudno go podliczyć ale niech będzie)
Tak więc czy Murawski jest więcej wart niż Zieńczuk, Baszczyński, Singlar, Boguski i Garguła razem wzięci?
(Dodać można Sobola i Głowackiego).
A wystarczy za komentarz to że ów zawodnicy grając w 8 zdołaliby zająć środkowe miejsce w tabeli.
8 klasowych zawodników za których każdy zespół dałby się pociąć jest mniejszą siła rażenia aniżeli jeden MURAWSKI. Niech będzie z Franzem?

Pozostawmy zdrowy rozsądek, bo z idących na majstra od 856 r. p.n.e. odeszedł TYLKO MURAWSKI. I niech będzie ten Smuda.
Tyle ze u nas za Zienczuka czy tez za Baszcza/Singlara pojawili sie nie gorsi pilkarze, a tam Murawskiego i Rengifo nie zastapil nikt sensowny (dodac mozna jeszcze Arbolede). A byli to ich kluczowi kopacze jakby nie bylo.
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.11.2009, 20:38
emjot napisał(a):Wyświetl post
a teraz weź głęboki oddech i sprawdź
1. które miejsce w Europie ma polska liga i jaka jest jej siła. A w związku z czym gdzie można sobie wsadzić te nasze przewagi w lidze
2. który z ostatnich 10 meczów Wisły można określić jako bardzo dobry i dobry
3. porównaj to jak grała Wisła na początku trenerki Skorży i jak teraz i czy w ogóle jest jakiś progres

to tyle
dla mnie odpowiedzi są miażdżące dla Skroży. Na minus.
Dobry z Lechem, do stanu 3:0 z Korona bardzo dobry ze Śląskiem
Ale ja nie napisałem, że jest super świetnie i oby tak dalej, ale kolejno:i
1. Jaki wpływ na siłe naszej ligi ma Skorża?
Do 3 punktu w ogóle sie nie odnosze, bo to był sezon po 8 miejscu gdzie cześć drużyn na sama nazwe Wisła nie zaczynała stawiac autobusu w bramce jak to ma miejsce teraz
+ był Kosa przy którym kazdy zawodnik w Wiśle gra na 30% wiecej, plus zyciowa forma Zieńczuka itd
Nigdy nie twierdziłem, że forma z tamtego okresu to była głównie zasługa trenera wiec teraz nie twierdzę że jego winą jest, że nie gramy na porówywalnym poziomie
Oczywistym jest że sa dużo lepsi trenerzy niż Skorza tylko zupełnie nie w naszym zasięgu
W mojej opini polska liga jak i grajacy w niej piłkarze, biorąc pod uwagę potencjał demograficzny, ekonomiczny kraju, zainteresowanie piłką,
zarobki piłkarzy etc jest proporcjonalnie najgorsza zawodową liga piłkarską w Europie, wobec tego dlaczego wymagac od trenera by był 3 poziomy ponad to?
Ale patrząc na inwestycje w transfery i składy oraz wynikające z nich "wyczyny" Lecha i Legii to smiem twierdzic, że
Skorża wykonuje całkiem niezłą robotę do tego jak na trenera jest wciąż bardzo młody, rozwija się i jak na rodzime warunki ma ogromne juz doświadczenie i sukcesy
Ja po prostu szalenie jestem ciekaw nazwiska tego trenera, który naszych niedorozwinietych technicznie i taktycznie, rozleniwionych,
podchodzących do swoich obowiązków z minimalizmem i nonszalancją zawodników, nauczy na jednym (mocno średniej jakości) boisku treningowym grania nowoczesnej piłki i miażdżenia kolejnych rywali,
zmusi do grania na maxa przez 90 minut piłkarzy Wisły a dodatkowo zagwarantuje tak upragniona przez nas faze grupową europejskiego pucharu a wszystko to za 150k E rocznie
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 03.11.2009 o godz. 20:40.
wolfy
Senior Member

Stary 03.11.2009, 20:39
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
.......isz że już wiesz, że nie awansujemy !! A mistrza zdobędziemy przynajmniej A Ty jesteś mentalnie przygotowany na awans ? Bo jeżeli nie a Twoja ukochana drużyna nie skompromituję się to co ze sobą zrobisz ?
I jak tu kulturalnie odpowiedzieć na coś takiego? Uczciwie przyznam - nie jest łatwo.
Skoro ty mnie traktujesz jak półgłówka, to nie zamierzam pozostawać dłużnym. Tak więc:

* kult jednostki -> źle
* sukcesy (jakiekolwiek) w pucharach -> dobrze
* brak awansu do grupy w pucharach -> norma
* odpadnięcie z pucharów po kompromitującej grze ze słabą drużyną -> bardzo źle
* kult jednostki + zwolnienie jego obiektu -> sfrustrowani wyznawcy -> podział wśród kibiców -> kłopoty

Gdybyś jeszcze czegoś nie zrozumiał z mojego postu, to pisz na priv.

Dla pozostałych - bardzo bym chciał uniknąć sekciarstwa i robienia ze Skorży półboga. Efekty są przykre dla otoczenia i na dłuższą metę do niczego nie prowadzą. Mnie już ludzie, którzy domagają się zbanowania pysia na podstawie jego stosunku do Skorży się przejedli i każda kolejna prośba kończy się banem, ale dla proszącego.
Radzę nie robić z dyskusji o Skorży walki ideologicznej. Tak będzie po prostu zdrowiej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Eustachy
Senior Member

Stary 03.11.2009, 20:44
element napisał(a):Wyświetl post
Ale to nas już obchodzić nie powino.
Zrobili jak uważali. A że się na niektórych przejechali to już ich problem i trudno porównywać to z sytuacją w tabeli.
Bo idąc tym tokiem rozumowania Odra Wodzisław ogłosi po zakończeniu sezonu że gdyby im wypaliły transfery to zdobyliby MP.

A gdyby był Murawski... a gdyby był Smuda... a gdyby to i tamto to byśmy zdobyli MP i wygrali LM.

A gdybym ja trafił 6 w totka to wiadomo co
Zgadza sie. To nas nie powinno obchodzic, ale tez nie udawajmy, ze te 10 pkt przewagi, to sukces wynikajacy bardziej ze wzrostu jakosci gry Wisly, nizli z degrengolady jak to piszesz "idących na majstra od 856 r. p.n.e.", bo przeciez kazdy widzi jak pyry graja teraz, a jak graly rok temu.

I jeszcze jedno. Ja w zadnym razie nie staram sie przesadnie narzekac, bo suma sumarum jestem z tej rundy zadowolony, a jak jeszcze wygramy z Legia, to bede wrecz przeszczesliwy
Po prostu staram sie zachowac obiektywizm , bo bez tego trudno o przytomna ocene, a co za tym idzie, o wlasciwe dzialania na rzecz progresu rowniez
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 03.11.2009 o godz. 21:28.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów