The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Kto Mistrzem?
Chelsea 146 25,30%
Arsenal 75 13,00%
Man United 251 43,50%
Liverpool 67 11,61%
Inny zespół 38 6,59%
Głosujących: 577. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.09.2009, 15:46
Mecz jak na derby przystało Emocje do samego końca i to dosłownie. A w Manchesterze to od dzisiaj kochają Owen'a Szczególnie Ferdinand wisi mu piwo, bo wpadkę zaliczył niezłą przy golu na 3-3
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.09.2009, 16:49
Piękny mecz, piękne bramki, a wszystko na pięknym stadionie. Takie mecze oglądać można bez końca
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.09.2009, 16:51
Jak to ktos gdzies ladnie okreslil. To jest zupelnie inna dyscyplina sportu niz w Polsce
Odpowiedz cytując
walkeroo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 20.09.2009, 19:03
Jest gdzies skrot meczu Manu z polskim komentarzem z Cyfry+?
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.09.2009, 19:25
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Piękny mecz, piękne bramki, a wszystko na pięknym stadionie. Takie mecze oglądać można bez końca
Tylko sędziowanie jakby swojskie
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.09.2009, 23:01
Yszszz k**** a a bylo tak dobrze gol w 90 minucie i bylby remis.

Meczyk piekny,ale jako kibic City ... tak nie do konca
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.09.2009, 00:59
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Yszszz k**** a a bylo tak dobrze gol w 90 minucie i bylby remis.

Meczyk piekny,ale jako kibic City ... tak nie do konca
to jesteś kibic Wisły, czy zależy to od ramówki C+ ...

bo nie wiem jak reszta Towarzystwa na tym forum...ale większość kibicuje TS, więc tego się trzymaj...
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 24.09.2009, 18:24
bondTSW napisał(a):Wyświetl post
to jesteś kibic Wisły, czy zależy to od ramówki C+ ...

bo nie wiem jak reszta Towarzystwa na tym forum...ale większość kibicuje TS, więc tego się trzymaj...

hehehe to juz nie mozna sympatyzowac z innym klubem zagranicznym ?

Lubie tez Leeds i Newcastle ,aaa i jescze Barce ,i tak jak miowisz jak wiekszosc tu kibicuje TS.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 04.10.2009, 21:14
Wiem, że temat o Anglii, ale dziś na północy też ciekawy mecz był.

Rangers 2:1 Celtic

Spodziewałem się nudnego spotkania. Okazało się, że był to na prawdę szybki, fajny mecz.

Pozdro dla kibiców Celticu

Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 31.10.2009, 14:48
Oglądacie derby Londynu?
Co za gol Fabregasa! Piękne 2-0 do przerwy
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 31.10.2009, 14:56
Ja myślę, że mistrzem w końcu zostanie Liverpool. Chociaż ma dziwne wahania formy
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.10.2009, 15:55
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Oglądacie derby Londynu?
Co za gol Fabregasa! Piękne 2-0 do przerwy
No zabójcza minuta Arsenalu. Akcja Cesca w stylu Messiego. Mecz ostatecznie 3-0, swietne widowisko.
Odpowiedz cytując
Misterio
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 31.10.2009, 18:34
Mój faworyt-Chelsea nadal prezentuje bardzo wysoką formę. 4-0 z Boltonem!!!
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.10.2009, 22:10
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, że mistrzem w końcu zostanie Liverpool. Chociaż ma dziwne wahania formy
A no dziwne, to na pewno Zmobilizowali się na Manchester,żeby teraz przegrać z Fulham...
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Slayer666
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 31.10.2009, 23:48
Wie ktoś, dlaczego dzisiaj trenerzy (przynajmnie Wenger i Allardyce) mieli wczepionego kwiatka (?) w klapę marynarki?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.10.2009, 23:59
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Jak się ma dziwne formy wachania to się mistrzostwa nie zdobywa. Chodzi o regularność. Poza tym wywalić powinni Beniteza,bo nic nie grają a robią z niego nie wiadomo kogo. W pierwszym sezonie mu sie chlapsło to uciekać powinien a nie udawać,że ot tak LM zdobyłem ale ja buduje coś większego. Dla mnie Liverpool nie liczy się w walce o MA.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.12.2009, 20:32
Historyczny wynik, Villansi po przeszło ćwierćwieczu wygrywają na Old Trafford!
W dodatku Chelsea, Tottenham i City też zgubiły punkty a jutro Liverpool gra z Arsenalem i ktoś z czołówki też zgubi punkty.
Co do samego meczu, to powinno się go pokazywać wszystkim adeptom piłki nożnej jako przykład dobrej gry defensywnej. Villa w tyłach była niewiarygodna- asekuracja, przekazywanie zawodników, podwajanie, timing dojścia, ocena sytuacji, czytanie gry, czyste wejścia, gra bez ryzyka faulu i nie wybijanie na oślep.
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.12.2009, 20:34
A Chelsea pokazała jak się nie powinno grać w obronie .
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 12.12.2009, 20:38
super wynik

bardzo lubię Aston Ville może powalczą o coś więcej w tym sezonie?
w tamtym mieli za wąską kadrę, ale teraz po kilku wzmocnieniach dysponują wyrównanym zespołem z liderami w osobie Agbonlahora i Younga. Najbardziej "angielski zespół" z czołówki.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 12.12.2009, 21:00
West Ham United zdobywa kolejną pozycję w wyścigu do spadku. Dziś rozbił się o mur w Birmingham (po raz pierwszy od 1985!). Tymczasem rywale w postaci Wolves i Boltonu ułatwili Młotom zadanie, pierwsi wygrywając, drudzy remisując. We wtorek mecz o sześć punktów z Tymi-co-Smolarka-nie-chcieli.

Ostatnio edytowane przez Krissu : 12.12.2009 o godz. 21:04.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.12.2009, 21:56
Proud napisał(a):Wyświetl post
super wynik

bardzo lubię Aston Ville może powalczą o coś więcej w tym sezonie?
w tamtym mieli za wąską kadrę, ale teraz po kilku wzmocnieniach dysponują wyrównanym zespołem z liderami w osobie Agbonlahora i Younga. Najbardziej "angielski zespół" z czołówki.
Agbonlahor i Young( Ashley), jak również Milner to wszystko fajni kopacze, z dużym potencjałem i wciąż rozwojowi, ale liderami bym ich nie nazwał. Brak im doświadczenia, a przede wszystkim solidności, wszyscy trzej są bardzo chimeryczni, zagrania bardzo dobre przeplatają z bardzo prostymi błędami. Villa na tą chwilę ma dwóch liderów. Pierwszym jest Stilian Petrov, który potrafi zapanować nad fantazją młodszych kolegów, przytrzymać piłkę ułożyć grę. Drugim liderem jest Friedel, który trzyma w ryzach defensywę i pomimo wieku(38 lat na karku!) jest czołowym bramkarzem Premiership, być może nawet najlepszym w tym sezonie. Naqjbardziej się cieszę z tego, że Downing po kontuzji jest w wysokiej formie. póki co wydaje się, że ten transfer był strzałem w dziesiątkę. Chlopak jest bardzo dynamiczny, świetnie operuje piłką, ma ostre dośrodkowanie i wpisuje się w styl gry Villansów. Teraz przydałby im się jakiś klasowy środkowy pomocnik do pary z Petrovem i jeszcze jeden dobry napastnik, bo ani Heskey, ani Carew nie zachwycają, a Delfuoneso jest za młody.
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Stary 14.12.2009, 09:25
Zgadzam się z przedmówcami - mecz MUFC - Villa rewelacyjny! Tempo akcji niesamowite. Ale swoją drogą to co zrobił Berbatov, to chyba nie przystoi piłkarzowi za ok 30 mln funtów. Takie ładne podanie szło...
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 15.12.2009, 18:01
MU - Villa. Zaimponowali mi zawodnicy Villas, zarówno poruszaniem się bez piłki, jak i w grze defensywnej. Miło się oglądało to spotkanie,mimo,że nie obfitowało w sytuacje bramkowe. Meczów Villas wiele nie widziałem, ale jak oni tak grają zazwyczaj to widze ich w czołówce na koniec roku. Na tle Tottenhamu czy rozreklamowanego City prezentują się o niebo lepiej. Niby Kogutu i City powinny się włączyć do rywalizacji o czołowe lokaty,ale gołym okiem widać,że brak im dobrych...trenerów, którzy by ich dobrze ustawili. Villa na ich tle potencjałem jest slabsza, ale widać równoważy to osoba trenera Villas który wie jak to wszytko poukładać. Zresztą ich pozycja w lidze nie jest przypadkiem. Zobaczymy co pokażą dalej.

The Redds - Arsenal.
Tak słabego i wypranego z emocji spotkania dawno w lidze angielskiej nie widziałem. Nie było tam nic co by mnie mogło czymś zaskoczyć. Ot grali owszem składnie,płynie, ale nic z tego nie wynikało. Wyglądało to na zasadzie trzeba grać ot gramy, ale bez przekonania. Pierwsza bramka padła po makabrycznym błędzie, na takim poziomie był to błąd,że facet powinien oddać sprzęt,przeprosić i opuścić klub. Ani nie piąstkował,ani nie łapał tej piłki,co on chciał zrobić? Ponarzekam jeszcze trochę. The Reeds. Każdy ich mecz jest dla mnie katorgą, bo nie lubię oglądać zespołów grających bez przekonania,tak jak wspomniałem na wstępie,gra dla gry. Torres,co ten dzieciak zrobił w pierwszej połowie?Z takiej sytuacji jak on,analogicznej Droghba pokazał profesurę. Technicznie bez napalania się uderzył w sam róg bramki. Ale o Droghbie później. Póki co Torres pokazał,że za 10 lat jak już nie będzie grać w piłkę,mało kto o nim będzie pamiętać. Jest to kolejny mecz,który oglądam i Torres wykazuje się umiejętnościami jak przeciętny grajek z wyższej półki. Nic specjalnego. Torres zawodzi na całej linii,albo zwyczajnie nie jest tak dobry jak niektórzy sądzą. Gdzie mu nawet do dryblingu Adebayora,ha. Miejsce Liverpoolu w lidze jest raczej nie przypadkowe. W takiej lidze jak angielska udawania i dobry PR na nic się zdają. Co najwyżej do pierwszego meczu, tak murawa szybko i zdecydowanie wszyto weryfikuje. To nie Polska ,że na 10 bramkach strzelonych w jednym sezonie można na kicie jechać później całą karierę, jaki to wybitny zawodnik. Ale nie mówmy o patologiach futbolu. The Reeds mają wyraźny kryzys i powinni coś zmienić. Co nie mam pojęcia,ale coś muszą,bo inaczej nie zakwalifikują się nawet do LE w przyszłym sezonie. Co do Arsenalu,fajnie,że wygrali,ale nie jest to zespół na mistrzostwo, na LM,na LE nawet. Ot fajnie pracują z młodzieżą. 5-4 miejsce to maksimum co mogą co roku ugrywac przy tej polityce.

Chelsea- Everton.

The Blues pokazali mimo remisu jakie dwa niesamowite żądła posiadają z przodu. To co potrafią Droghba i Anelka jest nieprawdopodobne. Opanowanie, i nieszablonowość w ich wykonaniu przechodzi wszelkie granicę. Studiowałem obydwu w ostatnich meczach,muszę Wam powiedzieć,że dawno tak kompletnych zawodników nie widziałem. Mają wszystko. Wzrost,siła,gibkość,precyzja,technika,przegląd pola, i ta lekkość. Patrząc na ich grę to tak jakbym słuchał Mozarta, delikatnie,zmysłowo, daleko wykraczając poza jaźń przeciętnego odbiorcy. Przy pierwszej bramce Droghba zachował się jak geniusz,odniosłem wrażenie,że wiedział,że dostanie piłkę w tempo,że wygra szarpaninę z obrońcą i,że wiedział gdzie będzie ustawiony bramkarz. Bezbłędny. Druga bramka to samo. Zdecydowanie bez siły,uprzedził obrońcę przyłożył stopę i wpadło. Zachwycająca lekkość gry.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 15.12.2009 o godz. 18:04.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 15.12.2009, 19:28
Jak zobaczylem tempo akcji na meczu MU-Villa ,to jestem zdania ze zaden Polak nie ma sie nawet tam co pchac...cos nieprawdopodnego....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 19.12.2009, 15:46
Coraz więcej piszą,że Hughes wyleci po meczu z Sanderlandem. Nie wiem na ile to prawda,ale wcale bym się nie zdziwił,bo Citizens grają okropnie,a już napewno nie na miarę swoich możliwości i potencjału. podobno na Hiddinka się napalili,doskonały wybór. Na ile to wszytko prawda to czas pokaże, ale dobrze,że w końcu ktoś pisze i mówi w Anglii o tym,że Hughes to cienki trener. Teraz tylko czekam kiedy wywalą Z Tottenhamu Redknappa. Facet też mizernie prowadzi Koguty. A zmiany są potrzebne,bo do Birmingham wszedł nowy właściciel i zaraz zacznie się rozpychać,tak więc trzeba naprawdę coraz lepszych kopaczy podpisywać,no ale musi iść to w parze z dobrymi szkoleniowcami,bo inaczej sa efekty jak w przypadku City i Kogutów. Zawodnicy topowi a grają jak Odra.

The Reds ptrzegrali z Portsmuth 2-0. Pytań nie mam. Ale chyba będzie więcej takich wyników coś czuje w wykonaniu chłopców Beniteza. Gratulacje dla Granta.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 19.12.2009 o godz. 15:49.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 19.12.2009, 15:49
The Reds ptrzegrali z Portsmuth 2-0. Pytań nie mam. Ale chyba będzie więcej takich wyników coś czuje w wykonaniu chłopców Beniteza.[/quote]

I dzięki Bogu kupon poszedł się paść... Ostatnio coś liga angielska szaleje nie tylko Liverpool.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 19.12.2009, 16:36
Liverpool przegrywa (trwa I połowa) z Fulham. Na początku spotkania Kuszczak obronił instynktownie super sytuację, wypiąstkował piłkę nad bramkę. Znakomita interwencja.

Niestety kilka minut później puścił strzał zza pola karnego. Trochę jego winy w tej bramce niestety było
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 19.12.2009, 18:12
Ostatecznie Fulham "gromi" u siebie United ostatecznie 3-0. Kuszczak dzisiaj nie grał za dobrze zreszta obrona to samo. Nie wiem czy przypadkiem to nie jego ostatni mecz w bramce MU. Co do dzisiejszej porazki swietna okazja Arsenalu na zblizenie sie do United na 2pkt. Na szczescie Hull na wyjeździe strasznie słabo sie spisuje dlatego nie ma innej mozliwosci jak wygrana dzisiaj Kanonierów.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 19.12.2009, 18:56
Arsenal też jakoś specjalnie nie zachwyca. Póki co to Hull ma więcej piłkę przy nodze. Teraz ładny strzał Eduardo,ale kombinacyjnie strasznie męczą.Tylko niekonwencjonalne zagrania coś mogą zmienić,Hull widać ma rozpracowane schematy Kanonierów.

Szansa jutro dla Chelsea otwiera się piękna. Tylko pokonać słabiutki WHU i powiększy przewagę nad United.

No i plotki stały się w połowie potwierdzone. Wywalono Hughsa z City,plus dla The Sun,ale niestety nie trafili z następcą. Hiddink zostaje w Rosji a trenerem City został Mancini. W sumie taka sobie roszada.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 20.12.2009 o godz. 01:04.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2009, 15:27
I jak zwykle Arsenal w drugie czesci dominował - mistrz drugiej połowy (Wenger). Rozklepana druzyna Hull po przerwie, Almunia obroniony karny. Liga stała sie bardzo atrakcyjna - wystarczy popatrzec na góre tabeli. W meczu z WHU Chelsea wcale nie musi wygrac. Mysle, ze i dzisiaj moze byc ciekawie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów