|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Kilka osób znowu wspomniało o posadzeniu Małeckiego na ławie. To bardzo inteligentny plan. Wyłączmy z gry najaktywniejszego zawodnika naszej ofensywy. Gościa, który niemal w każdym meczu robi gola (strzałem lub asystą). Tak, to na pewno pomoże zespołowi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No dokladnie jova... Malecki robi wiele dobrego, ciagnie gre, stwarza non stop zagrozenie. A to, ze czasem zagra bezmyslnie ? A ilez on ma meczy w lidze, rozegranych sezonow na takim poziomie ? Spokojnie, zimna krew przyjdzie z czasem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Uwaga - jutro podaje numery w totku
![]() No załatwił nam ta wygraną Nikola - gdyby nie on to mecz pewnie byłby 50/50. Ja bym tam nie biczował zespołu - akurat w tym meczu sprawę w dużej mierze zjebał trener kompletnie nietrafionymi zmianami - którego też bym nie biczował ![]() Fajnie że Kirm sie odblokował, Jirsak zagrał kolejny dobry mecz(normalnie nie poznałem chłopa - 10 minut - 3 faule). Mały tym razem zagrał źle , chyba najgorzej w tym sezonie ale popieram przedmówców.To na dziś dzień jest może nie ostatnia ale jedna z ostatnich osób na ławe. ps taką wioche na trybunach to tylko w kałuży można uświadczyć i wd mnie nie usprawiedliwia tego tragedia która dotknęła jednego z ich kibiców.Sory ale jak przez lata 'pijało się wódkę' z propagatorami stylu rodem z Kill Bila i jakoś nikomu z 'pijacych' nie przeszkadzała kupa trupów jaki ten styl spowodował u naszych kibiców, bądź osób przypadkowych - do chwili gdy coś takiego spotkało kogoś z nich - Hipokryzja niestety
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 31.10.2009 o godz. 01:58.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Drugą bramkę dla Korony rozpatrywałbym w kategoriach zajebistego szczęścia Kielczani jednocześnie kiepskiej postawy obrońców. No trudno daliśmy sobie wklepać 2 bramy grając w przewadze. Z tego meczu najbardziej mnie cieszy bramka Kirma i Jirsaka i kilka łądnych prostopadłych piłek
![]() Mam też nadzieję, że Mario szybko się wykuruje.....
Ostatnio edytowane przez buczo1985 : 31.10.2009 o godz. 01:51.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
http://www.11.pl/ekstraklasa/wyniki_...i_ekstraklasy/ - jak widac byl, to blad Jopa i Alvareza...a nie tylko tego pierwszego, jak niektorzy by chcieli. Mariusz probuje cos robic, za to Pablo stoi jak wryty. Takie historie sie zdarzaja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak Mały słabo gra to na lawę posadzić nie chcecie go, ja bym go posadził po to by taki kubeł zimnej wody wylać na niego, by go ożywić na nowo.
Wszyscy tak płaczą za Pawełkiem a moim zdaniem Cebanu źle nie grał, Mario miał gorsze interwencje niż dzisiejsza Cebanu, a jego niezdecydowanie wynika z prostej sprawy braku ogrania. Myślę ze on może grać już tylko lepiej. (jakby nie było bramki straciliśmy po błędach obrońców a nie Ilie) ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Zawieszenie to najmniejsza kara jaka go powinna spotkać za to co zrobił, oj będzie sobie Korona pluła w brodę, to tylko kwestia czasu.
Według ostatnich "hotnews'ów" pojawił się temat Glika, ja jestem jak najbardziej za tym, mlody i perspektywiczny chłopak, napewno mielibyśmy z niego więcej pożytku niż Jopa. Albo w ostateczności Cleber, na pełny dystans to raczej (nie śledziłem jak mu szło w Tereku) nie, ale jako zmiennik (fatum Głowy) czemu nie.
Święte słowa saklak1906. Wiem, że to nasza narodowa cecha, ale chociaż w tej sytuacji postarajmy się nie narzekać, do k...y nędzy mamy przecież lidera. Jak dziś się patrzy na pierwsze 5 miejsc tabeli, to można mieć spore wątpliwości, że konkretna reprezentacja naszej ligii może trafić do Pucharów, w czubie mamy "obyte z Europą" takie kluby jak Ruch, Piast czy GKS Bełchatów... Nam potrzeba tego "mistycznego awansu" do fazy grupowej LM i kilku meczów na poziomie w niej (nawet gdybyśmy mieli odpaść po grupie) a wtedy- jak mawiał świetej pamięci Leo- krok po kroku wszystko zacznie trybić. To będzie moment przełomowy i przyjdzie taki czas, że będziemy zauważalni w Europie. Powód: "...skubi jaba dubi..." :P
Ostatnio edytowane przez simone : 31.10.2009 o godz. 02:46.
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Kto był ten wie. Odwdzięczymy się.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A ja tylko wspomnę o jednej rzeczy: podczas meczu przecierałem oczy ze zdumienia jak widziałem dokładne podania na kilkadziesiąt metrów, które były idealnie przyjmowane..
Niesamowite.. Hmm.. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
wazne 3 pkt do przodu, ale druga polowa w wykonaniu Wisly to prawie kompromitacja. zamiast wladowac Koronie ile sie da, to skonczylo sie na nerwowej koncowce. i to jeszcze 9 na 11!
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wytłumaczy mi ktoś WTF: http://www.youtube.com/watch?v=FPw1SWNnPV4
jakoś tego nie łapę, co się tam stało i so chosi? Co do meczu to daliśmy ciała dziś. Takie po.......enie meczu w drugiej połówce jak dziś Wisła zaprezentowała się nie może zdarzać. Bo wstyd. Z taką cienką Koroną w naszym obecnym składzie powinniśmy nie schodzić z jej połowy. A my mieliśmy przewagę 2 zawodników i nam dwie bramki strzelili... Doping żenujący. Coraz bardziej Koroniarze zaczynają przypominać Pasiaków. Najgłośniej było słychać WTSK lol Po za tym żenujący doping dla własnej drużyny. Powód: POZA TYM - nieźle ;)
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 31.10.2009 o godz. 12:02.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Tu widac wiecej... Korona ,,hooligans'' ![]() Tylko Wisła Nasz T.S. ! Wierność
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Dziwimy się dlaczego Kirm tak często jest nie widoczny i ma mało kontaktów z piłką. Dzisiaj akurat pod tym względem było dobrze ale mógłby ich mieć o 10 więcej gdyby Patryk podawał mu piłkę wtedy kiedy był dobrze ustawiony. Tak jest w każdy meczu...
Myślałem że szlak mnie trafi Patryk ma szeroko ustawionego Kirma, aż prosi się aby mu zagrać to ten holuję tą piłkę. zina do środka i zagrywa w ten największy tłok do Pawła... Po jaką cholerę on pchał tą piłkę do środka nie mam pojęcia... że raz z Zagłębiem się udało tak i on strzelił bramkę to nie znaczy że trzeba stosować to cały czas. Patryk musi się nauczyć że nie każdego jego zagranie musi być magiczne, czasami trzeba zagrać prostą piłkę. Widać brak Głowy bo przy Jopie to nawet Marceło jakoś słabiej gra w defensywie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 31.10.2009 o godz. 09:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Wszystko leży. Szukacie pozytywów ,pełna zgoda,ale też nie ma się co oszukiwać. Mogliśmy przegrywać 2-0 równo dobrze po nastu minutach. Poza tym jak grając w 11 przeciwko 9 można stracić dwie bramki a ostatnie pięc minut bronić się bez ładu i składu. Po prostu nie ma drużyny jako takiej,nie ma stylu, jakości gry jakiejkolwiek. Nawet nie widać aby mieli wyuczone jakieś schematy. Coraz gorzej.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Czerwona kartka podobnie jak chocby w meczu z Belchatowem nam duzo pomogla i ulatwila wygrana,ale coz Mijajlovic zasluzyl. Mecz byl szybki ,prowadzony w dobrym tempie,cieszy gol Kirma ,niezawodny Marcelo i Jirsak ktory mogl tez trafic na 4-0 i wtedy juz na bank byloby po meczu. A takto pilka jest nieobliczalna,gol na 3-1 ,staly fragment gry i znow byly nerwy. Teraz najwazniejsze (moze oprocz meczu z Amica) 2 mecze ,szkoda ze rozsypala nam sie calkowicie defensywa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Gdyby to ktoś powiedział zostałby wyśmiany przez wszystkich na tym forum, że brak Pawełka w bramce to osłabienie Faktem jest jednak niezaprzeczalnym, że zawodników trzeba utemperować.![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
PS: Proponuję Diaza z Marcelo na środku obrony na Legie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
no i fajnie, im wiecej Jirsak gra tym lepiej
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Moim zdanie na na pewno. Z każdym meczem prezentuje się coraz lepiej i dużo wnosi do naszej drużyny nie tylko pod względem ofensywy, lecz i coraz bardziej defensywy, co było dosyć widoczne podczas meczu z Koroną. Widać, że coraz większej pewności nabiera
A to okazywanie radości z Małeckim po bramce... BEZCENNY widokhttp://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...sak__0_3_.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Może będzie to na przełamanie strzela Kirm i Jirsak może im to pomoże wejść do składu teraz z kopytem. Mecz w wykonaniu Thomasa już całkiem całkiem i myślę że jest szansa grać dwoma playmakerami z gułą mogło to by być ciekawe
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Jedyne co mi sie nasuwa na mysl to styl w jakim wygrywamy z bolescia te mecze Szkoda Arka i bedziemy mieli teraz problem w obronie przez nastepne kilka meczy Moze to i szansa dla Jopa na zgranie i na powrot Singlara
Bardzo ciezkie mecze przed nami musimy byc skupieni i bardzo ostrozni Przyda sie pomoc Ruchu i Slaska Zawiodlem sie na Nikoli Optuje za pomyslem Wisla Slask i Lechia w europejskich pucharach w przyszlym roku !! Na nowych stadionach Byloby pieknie |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Edit: Nie mówię, że go nie podbuduje, bo napewno będzie mu teraz łatwiej, ale gdyby Brożek zauważył w kilku sytuacjach, to pewnie by coś jeszcze wepchnął.
Ostatnio edytowane przez Arkas : 31.10.2009 o godz. 12:32.
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Ale kilka 'setek' Kirm nie wykorzystał co nie zmienia faktu,że ta bramka powinna go podbudować,bo potencjał to on ma spory.Ale zgodzę sie z Tobą,wczoraj bodajże Małecki nie dostrzegł Kirma,który stał na pustą brame a sam wolał strzelać.Garguła z Boguskim pomału zaczną wchodzić do składu i nasza siła ofensywna będzie większa-co cieszy.
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 31.10.2009 o godz. 12:41.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po tych 15 minutach to raczej mogliśmy prowadzić 2-0, bo byliśmy tego bliżsi niż Korona. A ze ona też miała sytuacje? To chyba normalne..A nawet gdyby je wykorzystała to co? Mecz by się skończył?
Dobry mecz w naszym wykonaniu, za wyjątkiem okresu gry z przewagą 11-9 gdy wdarło się całkowite lekceważenie drużyny przez to nerwówka w ostatnich 3 minutach. Grac nic wielkiego nie gramy i grac nie będziemy. Bo nie nazywamy się Barcelona czy Real a Wisła Kraków. A na boisku mamy Jopa, Diaza czy Małeckiego a nie Ronaldo, Kake czy Messiego. Z tym potencjałem (i przy tych kontuzjach: Garguła, Boguski, potem Sobolewski, teraz Pawełek, Głowacki, Brożek) powinniśmy ciężko walczyć o MP z Lechem i Legia. A odjechaliśmy od nich całkowicie zasłużenie. Jeśli ktoś oczekuje cudownej gry to radze sie wyprowadzić z Polski, bo tu prędko jej nie zobaczy. Coraz smutniejsze to forum. ![]()
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."
Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
Nie ma jakości? Nie ma stylu? Nie ma Drużyny? A te 3 bramki wczoraj się same strzeliły? Te 10 zwycięstw i pozycja lidera w tym sezonie jakieś takie przypadkowe nie? Może powiesz, że Korona ma styl? Odpowiedz sobie na te pytania, bo wydaje mi się, że pomyliłeś sobie Wisłę z Manchesterem, a Ligę Polską z Premiership. " Mogliśmy przegrywać 2-0 równo dobrze po nastu minutach." Tak mogliśmy też prowadzić 2-0 po tych samych "nastu minutach" fachowcu Gdybaj dalej, świetlana przyszłość przed Tobą![]() ![]()
Już za chwile, za chwileczke Broziu strzeli pod poprzeczke!
Fundacja #1 - Wiezi Muzyki Fundacja #1 - Nie mysl sobie ze Firma krk - Zamiast szukac podzialow Fundacja #1 - Uwazaj dzieciak Peja - (Z)robie szmal |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Może mnie wzrok zawodzi, ale ja zauważam dwójkowe i trójkowe akcje. Widzę zespół starający się grać po ziemi. Dostrzegam celne przerzuty, dobre przeniesienia ciężaru gry, współpracę, asekurację i wychodzenia na pozycje. Cóż, może tylko ja tak mam. Za czasów Wisły Kaspra modne było robienie kompilacji "best of" z akcji i bramek Wisły. Teraz chyba niektórym przydałaby się kompilacja "worst of" z wieków ciemnych pomiędzy okresami pracy Heńka i Skorży. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jesli chodzi o chłodną ocene spotkania to wg mnie wygląda ona tak(skala 1-10)
Cebanu 7 (o wiele pewniejszy niz w meczu z Bytovią,bez szans przy bramkach Korony) Alvarez 6(jak zwykle bardzo przyzwoity mecz w wykonaniu Urugwajczyka) Marcelo 8 (kolejny dobry mecz) Jop 4 (I połowa tragiczna. grał jak junior albo jeszcze gorzej. w II połowie troche lepsza gra ale raczej nie widac przyszosci w Wisle dla tego zawodnika) Diaz 5( przecietny mecz Diaza. i to nie pierwszy w tym sezonie. po powrocie Sobola i Pi.Brozka wg mnie bez szans na pierwszą 11) Łobodziński 6 (moze i nie grał wielkiej piłki ale zaimponowal mi walecznoscią w tym meczu.nie wiem czym to było spowodowane ale mam nadzieje ze w koncu ruszy do przodu. mozliwe ze zaczął grac lepiej bo wie ze po powrocie Boguskiego Mały pojdzie na jego pozycje? nie wiadomo. przyzwoity mecz) Jirsak 7 ( dobry mecz w wykonaniu Czecha. widoczny,dbrze rogrywający.strzelona bramka) Cantoro 8 ( musze przyznac bardzo dobry mecz Mauro. waleczny jak za dawnych czasów. Korona w srodku nie istniała. moze walczy o nowy kontrakt? ) Kirm 7 ( w koncu pierwsza bramka w barwach Wisły. widoczny czesciej niz w ostatnich meczach. oby ta bramka pomogła mu teraz nabrac pewnosci siebie) Małecki 6 ( w miare dobry mecz Małego.ale ilosc marnowanych sytuacji przeraza) Brożek 8 (moze i bramki nie sstrzelił ale miał 2 aysty. po drugie grał drugiego rozgrywającego bardzo dobry mecz. oby jeszcze brameczki strzelał i bedzie pięknie)rezerwowi: Ćwielong 5 (prawie wogóle nie widoczny) Garguła 6 (starał sie,mógł byc na nim karny gdyby sędzie nie bał sie gwizdnąc.ogólnie widac ze idzie to chyba w dobrym kierunku) Boguski bez oceny. za krótko grał. ocena zbędna. praca sędziów Główny 6 ( nie bal sie wyrzucic z boiska Nikoli ale popełnił kilka błędów. druga czerwona raczej niesłuszna. karny w I połowie dla Wisły. w II torszke kontrowersyjny. Liniowi 8 (musze przyznac ze liniowi dzisiaj bardzo dobrze sędziowali. szczególnie ten pan po prawej stronie(patrząc w telewizji) 2 razy nie pomylił sie przy bramkach Wisły. naprawde szacunek. szkoda ze sędziowie Głowni często odstają poziomem od liniowych) to tyle jesli chodzi o oceny. prosze o opinie. ale w miare kulturalny sposób ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|