|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Bardzo dobry koment, zasrany nasz los. Nie zadowolą nikogo, historyczne, pierwsze, powtarzam, pierwsze zwycięstwo na tym terenie.
![]() Раз два трзы, Туск ухади!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nie chce bronić drużyny, ale Wy troche przesadzacie. W stylu San Marino? Od kiedy San Mariono pakuje 3 bramki na wyjazdach i marnuje wiele dogodnych sytuacji? Co to za argument, że przegraliśmy drugą połowe? Polska wygrała grupe eliminacji MŚ w rzutach rożnych?
Rozumiem, że końcówke meczu zagraliśmy bardzo chujowo, ale nie róbmy tragedii bo się nic nie stało. Zdobyliśmy 3 pkt, przeprowadziliśmy kilka świetnych akcji. Popełniliśmy mnóstwo błędów i odpuściliśmy końcówke. Wy robicie tragedie jakbyśmy stracili jakieś punkty. WŁAŚNIE! GDZIE TEN STYL ZA KASPERCZAKA? I COROCZNA TRÓJKA OD ODRY WODZISŁAW?! ![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Najważniejsze są trzy punkty! Oczywiście mi druga połowa również się nie podobała ale to wina naszych piłkarzy, co trener mógł zrobić? On co chwile krzyczał i mobilizował ich ale nasi grajkowie najmniejszym nakładem sił chcieli wygrać ten mecz i na szczęście się udało. W tym meczu wkurzył mnie Małecki który nic nie grał dzisiaj , co z tego że biegał jak tracił piłki , źle podawał, źle się zachowywał a w dwóch sytuacjach kiedy był na kilku metrowym spalonym miał pretensje do kolegów że mu nie podawali. Paweł Brożek w drugiej połowie grał tylko piętką ale ile z tych zagrać skończyło się stratami? Większość. Jop mnie przeraził w pierwszej połowie- niestety ale w meczu z mocniejszym rywalem z Jopem w takiej formie będziemy przegrywać przez tego piłkarza. Mnie przeraża również że trener próbuje ustawiać Gułe tuż za napastnikiem a nie w środku pomocy, chyba znów czeka nas przejście na grę jednym napastnikiem :( wg mnie Guła powinien grać w środku w parze z jednym defensywnym pomocnikiem ustawionym za jego plecami a nie w linii , podobnie sprawa się ma z Jirsakiem . Na zmianę stylu gry w tej rundzie już bym nie liczył, ważne żebyśmy wygrywali, grunt że Skoży udaje się mobilizować niektórych do walki przy stanie 0-0. W zimie powinna nastąpić spora roszada w naszej kadrze, przyjdzie świeża krew która zmobilizuje resztę piłkarzy. Odejść powinni Cantoro, Jop, Paweł Brożek, Diaz, Łobo - ma za duży kontrakt jak na jego wkłąd w tą drużynę. I kilku młodych , utalentowanych , dobrych piłkarzy ściągnąć któzy wzmocnią zespół , mam nadzieję że nasi skauci dobrych zawodników nam wyszukają i że Cupiał nie będzie blokować tych transferów. Pożyjemy zobaczymy, już nie mogę się doczekać zimowego okienka a teraz to najważniejsze są zwycięstwa i nie ważne w jakim style byle by 3 punkty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ja mam tylko nadzieje ze to byla ironia bo inaczej nie mam pytan ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
I co z tych mistrzostw Polski jak w europejskich pucharach przegrywamy z byle kim? Taki mecz jak dzisiejszy powinniśmy wygrać dużo,dużo wyżej,bo to nie pierwszy taki mecz w tym sezonie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Co Wy chcecie od trenera Skorży z tymi zmianami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Gdzie te szumne wypowiedzi naszych piłkarzy którzy po porażce z Levadia obiecali gryźć trawę przez 30 kolejnych spotkań w naszej Ekstraklasie?!Przynajmiej dziś tej ambicji i woli walki zabrakło!Przy wyniku 3:0 kompletnie odpuściliśmy zamiast dobić rywala w wyniku czego grając w przewadze tracimy dwie frajerskie bramki co mogło skończyć się kompromitacją!Nie rozumiem Skorży do końca z tymi zmianami...Czyżby Diaz doznał kontuzji?Wchodzi za niego Ćwielong?!Efektem czego zapanował totalny chaos na placu gry.Skoro też prowadzimy 3:0 dlaczego tak długo czeka na wpuszczenie Garguły i Boguskiego?Cieszą 3 punkty ale za łatwo oddajemy pole rywalom.Już w kolejnym meczu tracimy bramkę...Oby poprawiło się to w meczu z Legią!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
To nie Wisła jest coraz słabsza tylko przeciwicy są coraz silniejsi. Już nie będzie jak za czasów Kaspra gdzie była tylko Wisła i nic więcej. Inne czasy, jak na tamte Wisła była profesionalnie zarządzanym klubem z multum super graczy, a reszta prócz Legii to były jakieś nic nie znaczące dodatki by rozegrać więcej niż dwa mecze Wisły z Legią. I przypominam tylko że graliśmy bez Głowy i Piotra Brożka, a to właśnie w obronie można było dostrzec lekki niedosyt. jest dobrze.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Mamy stadiony jak w Europie? Frekwencje na stadionach, czy pieniądze od sponsorów? Masz średnią europejską pensję? Może wykształcenie masz na europejskim poziomie? Mamy drogi europejskie? Pociągi? Lotniska? Teatry, kina? Cokolwiek? Czemu ****a tylko od piłkarzy wymaga się "europejskiego poziomu"? ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Wybacz Konrad ale ja się z tym ABSOLUTNIE nie zgadzam. A gdzie wobec tego szacunek dla innych (naprawdę ciężkich) zawodów. Czy wszyscy parcownicy powinni brać przykład z "galacticos" - minimum zaangażowania i byle do przodu ?! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Niepotrzebnie nerwowa końcówka , mogło być spokojne 4-0 gdyby Jirsak strzelił sam na sam , a tak niedługo potem kontra i pierwsza stracona bramka . Na dobrą sprawe graliśmy 9 na 9 . Boguski oraz Garguła tylko statystowali , widać że do dobrej formy brakuje im jeszcze bardzo wiele . Więcej ogrania + pewność siebie + forma fizyczna i na wiosne rywale będą bierni jak tyczki widząc poczynania Wiślaków .
Oceny(1-10): Cebanu - 3 - bardzo nerwowy , niestety , ale nie widzę w nim przyszłości Wisły Alvarez - 7 - jak zawsze bardzo pewny Jop - 5- nie obyło się bez pomylek , generalnie mogło być gorzej Marcelo - 7 - z jednej strony brawa za bramke , z drugiej za często galopował się w pole karne przeciwnika , zostawiając obrone na pastwe kielczan ( Jirsak asekurujący jego pozycje to słaby obrońca ) . Lepiej obrona wygląda gdy gra w parze z Głowackim Diaz - 7 - dopuki grał , kielczani nie stworzli pół sytuacji z lewej flanki , solidny występ Łobodziński - 5 -występ bez rewelacji , dostając potężny cios od Nikoli myślałem że nie wróci już na boisko ( zęby całe? ) W paru akcjach spisał się nieźle , ale w dalszym ciągu gra poniżej oczekiwań Cantoro - 6 - poprawnie , jego gra , pomimo upywu lat pozostaje taka sama i trudno o oryginalną ocene Jirsak - 7 - nieźle rozgrywał , strzelił bramke , Garguła bez formy nie wygryzie go ze składu Kirm - 6 - nareszcie trafił , a już straciłem nadzieję , szkoda że w większości akcji nie popisywał się taką precyzją i zdecydowaniem Paweł Brożek - 6 - gdyby nie asysty , zaliczyłby kolejny słab mecz , znamienny był jego strzał Panu Bog w okno z ostatnich minut . Dalej bez formy . Małecki - 6 - jego strzał w poprzeczke kapitalny , ale w większości akcji grał zbyt samolubnie Mimo wszystko bardzo cieszą mnie te 3 punkty , bo kielecki stadion nigdy nam nie leżał . Można jednak było inaczej rozegrać ostatnie 25 minut gry . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Powtórzę: bawimy się rywalami, to już jest wręcz nonszalancja. Oby nas ta nonszalancja nie zjadła z Legią. Jeżeli nie, wchłoniemy, powtarzam: WCHŁONIEMY kolejnego rywala. Wiem, to jest brak skuteczności ale też zabawa i lekceważenie rywala. I dobrze, jest luz i pewność siebie.
![]() Раз два трзы, Туск ухади!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Co do Diaza to czyżby go Skorża oszczędził przed Legią
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Ciekawe czy byś powiedział "Co z tych mistrzostw" jak byśmy grali takie ogony jak np. sąsiadki z drugiej strony błoń, wiele drużyn za to jedno spośród kilku trofeów zdobytych przez Wisłę w ostatnich latach dałoby się pokroić(nie trzeba szukać słabeuszy wystarczą Pyry, z porównywalnym budżetem)...
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Powiem tak ,ze wiekszosc pilkarzy przy 0;3 juz odpuscila.,jakby sie mecz skonczyl ....
Jirsak mogl i powinein strzelic na 4;0 i by bylo po ptokach. A tak Korona strzelila jedna ,,,potem druga. niewiem dlaczego oni za latwo odpuszczaja kiedy mysla ze jest po meczu. Zwlaszcza ze jakby ten mecz wygrali 6,7 do 0 ,i tu nie jest zadna ironia .. bo taki wynik byc powinien ... ' Dalismy Koronie w 9 pograc pilka i mamy efekty. Tu juz nie chodzi nawet o ta bramke na 2;3 bo mamy zwyciestwo i to cieszy ale o sam fakt ze zespol odpuszcza ,i tego nie moge pojac. Niedziwe sie Skorzy ze po meczu byl wsciekly. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Historia.. legenda.. potęga...
a europejskie puchary to jedynie dodatek z którego zysk mozna mieć jedynie w formie pieniędzy które są rzeczą nabytą. bo nie zakładam żeby w najblizszym czasie siegnąc po puchar LM / PU. z takim podejściem odpuść sobie z piłką, bo to nie ma sensu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
I niektórzy z Was przesadzają! Po co jechać tak po naszej drużynie? Wygrali ok. Wolelibyście żeby przegrali po pięknym meczu? Bo ja nie a jak macie tak narzekać to nie kibicujcie bo po Waszych niektórych postach mogę stwierdzić że jakbyście mogli to byście pobili niektórych naszych piłkarz i trenera. To jest chore, mi tez się nie podobała druga połowa ale czasu już nie cofnę , ważne trzy punkty, trener ich na pewno opieprzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Strata aż 2 bramek bez sensu...
Cieszą 3 punkty, ale ten minimalizm denerwuje i przeraża... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To nie przypadek. My nie mamy taktyki ani koncepcji. Nie mamy boiskowej złości. Waleczność też czasami idzie w piz*u. W sytuacjach kryzysowych skaczemy sobie do oczu jak jakieś zakompleksione wieśniaki. Jesteśmy po prostu ... słabi :/ Taka jest niestety prawda. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jakbyś zacytował mój cały post to byś zauważył,że nie chodziło mi o 'kolejne mistrzostwo,a później porażki z Levadiami' tylko o nasze ostatnimi czasy częste wpadki w Polskiej lidze, w której skład mamy dużo lepszy od reszty.Więc jeżeli nie potrafimy wykorzystać dzisiejszego przebiegu meczu trudno oczekiwać czegoś więcej w europejskich pucharach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O Boże, nawet nie chce mi się tego komentować... Taki sam bełkot słcyhać niemalże po każdym meczy Wisły w tej rundzie. Popatrz z łaski swojej na komentarze do rozegranych przez "galacticos" spotkań...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||
Zresztą za Kasperczaka Odra też nam parę razy pokazała jak się kończy nonszalancja... I co? Gówno...
.......e, jak dorwie naszą drużynę w końcu jakiś porządny trener a nie mięczak Skorża, to będziemy rozpierdalać po 9-0! Skorża Out! ![]()
Ddf
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Głowa nie zagra do końca rundy wg 90minut.pl... fatalna wiadomość
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
tak sobie pomyślałem...
a może Wisła gra tak... jak każe jej BET AT HOME? W sumie byłoby to logiczne... większa dramaturgia => większa niepewność i zmienność wśród obstawiających => większe zyski dla sponsora co o tym myślicie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ten post był odpowiedzią do kolegi 'Saklak' który stwierdził,że ze Skorżą zdobyliśmy 2 MP a 3 jest w drodze,no ale co dalej?W Polskiej lidze zdobywamy MP,a później jak jest każdy widzi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie sądzę też, żeby w Rumunii mieli europejskie pensje, wykształcenie na europejskim poziomie i te wszystkie inne rzeczy o których mówisz. A jednak coś w tej Europie potrafili ugrać w ostatnich latach. Problem jest właśnie taki, że tam po surowych sezonach wyciągnięto wnioski i zaczęto realizować jakieś plany, u nas po surowych sezonach zaczyna się mówić, że a może to dobrze, a po co nam to itd., przecież możemy bawić się na własnym podwórku, własnymi zabawkami. Tyle, że niektórzy po prostu oczekują więcej, bo własne podwórko jest tak słabe, że się po prostu nudzi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
bukmacher ma taki sam zysk, niezależnie od preferencji obstawiających...
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bylem kilka dni bez dostepu do internetu i Polskiej TV czy ja czegos nie wiem? Glowa jest kontuzjowany?
![]() ,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|