|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Franciszek Smuda nowym selekcjonerem reprezentacji Polski
http://www.90minut.pl/news/106/news1...ji-Polski.html Ja sie ciesze. Niewazne czy lesne dziadki zrobily to pod publiczke. Nalezalo sie to Franzowi. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Moim zdaniem Smuda bedzie dobrym trenerem
pamietamy jak grał Lech za jego czasów aa w reprezentacji ma jeszcze wiekszy wybór zawodników.. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
No to rzeczywiście wybór idealny. Tytan intelektu i mocarz słowa nie jednego z naszych kopaczy zachęci do walki, ciskając w niego bidonem. Uwaga, Bigda idzie.
Widzę,że coraz gorzej być zaczyna. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Pamiętamy, pamiętamy!!!Szli na majstra, szli i dojść nie mogli.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
No tak...w ciagu 3 lat w Lechu majac do dyspozycji 40-50 pilkarzy(z dwoch ekip), nie potrafil doprowadzic tej druzyny do MP.
Ale oczywiscie najlepszy kandydat z branych pod uwage. Szkoda, ze nie postarano sie o jakiegos fachowca z zagranicy, ale po historii z Holendrem, to bylo do przewidzenia. Pierwsze wypowiedzi Franza mnie jednak bardzo zaskakuja...10 pilkarzy z U21 do pierwszej reprezentacji? mam nadzieje, ze to zart...bo zaden(za wyjatkiem moze Maleckiego i Grosickiego) z tych grajkow nie prezentuje International Level. Co z tego, ze mlodzi, jak gra w pilke im srednio wychodzi? Nie wyobrazam sobie, zeby zastapic np. Zewlakowa i Glowackiego, stoperami Piasta czy innych tego typu druzyn. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Smuda jest jedynym polskim trenerem, ktory moze zrobic cos konstruktywnego z ta reprezentacja. Z drugiej strony mam mieszane uczucia. Boje sie, ze pzpnowskie dziady wytra sobie gebe nim i jego wynikami (o ile bedzie je mial) i dalej bedziemy slyszec patetyczne zapewnienia zlotoustego i Piechniczna, ze wszystko jest spoko.
![]() Tylko Wisła Ukochana Wisła
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Marszałku, przesadzasz. Ja i tak jestem w szoku, że Stefan nie został selekcjonerem. Smuda przy nim to geniusz taktyki.
Smuda cudów nie zrobi, ale lepszy taki selekcjoner niż Doktór. W dodatku dynek na rację. Posada selekcjonera jest zwieńczeniem kariery trenerskiej w Polsce. Dlatego Franek Smuda zwyczajnie na tą posadę zasłużył. Nie tylko zdobył sporo tytułów MP, ale też miał sukcesy w europejskich pucharach. Nie ma lepszego kandydata wśród polskich szkoleniowców. Należy więc trzymać za niego kciuki, nie ma innego wyjścia. PS. Ja liczę, że pomysł Majewskiego z zachęcaniem Aquafreski czy Boenisha będzie kontynuowany. Bo licząc na domowych kopaczy daleko nie zajedziemy. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Z jednej strony dobry motywator co w kadrze jest niezbędne. Poza tym co by nie gadać futbol ofensywny preferuje, każdy kibic to lubi. Na plus również to, że przygotowanie kondycyjne, a właściwie większość załatwiona będzie w klubie.
Z drugiej strony siermięga taktyczna w obronie, trzymanie się tej samej 11-tki. Tak czy inaczej szansę musiał kiedyś dostać, cała nadzieja że jak bedzie słabo to presja kibiców go zwolni tak jak go powołała. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Przede wszystkim, to Koscielny, Kolodziejczak, Perquis i wlasnie Beonisch...caly blok obronny gotowy
. A jesli mowimy o mlodych, to ja chce zobaczyc w I-szej reprezentacji Janote i Salamona(odpowiednio 19 i 18 lat). |
|
|
|
Guest
|
|
|
Gratulacje Franz, siłą rzeczy będę trzymał kciuki za Twój i repry sukces.
Nalezało Mu się... 10 lat temu, teraz to gra układów i splot ogólnych warunków. Smutne że o wyborze zadecydowało to, że trzeba zamknać buzię kibicom, że straciliśmy kasę nie awansując do MŚ, kilku sponsorów spierd..... i być może nie stać nas na porządnego trenera zza granicy, że jak Lato i Piechniczek mieli znaleźć trenera zza granicy jak nie znają języków itd. itp. Reprę bierze trener ostatniej drużyny w lidze, grającej bez specjalnego ładu, składu i pomysłu... Profesjonalnie - to nie jest niestety orłem ani w temacie taktyki gry ani fizjologii ani psychologii - współpracy z grupą ludzi... Szare to wszystko jak dzisiejsza pogoda w Kraku oby mimo wielu pesymistycznych przesłanek przyniosło to fajny efekt.
Ostatnio edytowane przez arti : 29.10.2009 o godz. 13:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Franciszek Smuda to jeden z lepszych trenerów w Polsce. Ale reprezentacji na ME 2012 nie poprowadzi. 3 lata bez gry o stawkę to zbyt wiele czasu dla tego charakternego szkoleniowca. Prorokuje że przed Euro 2012 będzie jeszcze co najmniej jedna zmiana na stanowisku selekcjonera.
![]()
God save the Queen
Long live the Queen |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja byłem za Kasperczakiem. Żaden inny polski trener nie ma takiego CV.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
CV to nie wszystko jak było to widać na przykładzie Górnika Zabrze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
W pzpn nikt nawet nie pomyślał o tym by z nim porozmawiać w kontekście pracy w kadrze Smuda w kadrze to pomyłka Równa tej z Benkakkerem. Albo i większa. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Popatrz na Zagłębie Smudy. Albo Legie w 2000. Nie ma przeciez trenera ktory gwarantuje sukces. No może Mourinho, albo w Polsce Skorza.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
|
A popatrz na to samo zaglebie przed przyjciem Smudy, w kazdym meczu po 4 bramki stracone,zadnej strzelonej ( Opócz bramki Caiado z nami, ale jaka to byla bamka to kazdy widzial). A zaglebie gra teraz ciekawa pilke, mysle ze uciulaja jeszcze kilka punktow do konca rundy. Pozdrawiam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Mourinho by nie pomógł z takimi kopaczami. Dlatego to teraz koniecpzpn.pl powinien wkroczyć do akcji na całego.Ja nie chce zmian typu Smuda, za Majewskiego, Kasperczka za Smude itp. Ja chciałbym widzieć młodzież mogącą kopać piłkę w szkółkach piłkarskich. Chciałbym ogladac Polakow na MŚ czy ME juniorów w różnych kategoriach wiekowych, a do tego są potrzebne ZMIANY w PZPN a nie na ławce trenerskiej.
Co do Smudy: to piłkarz na miare reprezentacji Polski. Ma charyzmę, potrafi zmobilizować, nie będąc odpowiedzialnym za przygptowanie kondycyjne nic nie spieprzy, lubi i umie wynaleźć młodych i ambitnych.Jestem za jeśli chodzi o jego osobę. ME nie będziemy, ale może podwaliny pod coś lepszego uda się stworzyć. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Chciał lud Smudę to ma. Dalej nas PZPN omamia. Zapłacze lud jeszcze za swoją decyzję.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Chciał.nie chciał-wyboru specjalnego nie było,Smuda wydaje się w sumie najodpowiedniejszym kandydatem na chwilę obecną bo jak nie on to kto ? Skorża ? Nowak ?
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Smuda przynajmniej mówi to co myśli więc jest nadzieja że jak mu ktoś z PZPN zacznie grzebać w talerzu to wygarnie bez skrępowania
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Najbardziej to mi sie smiac chcialo jak wczoraj jakis redaktor pytal Engela o wybor kandydata ...chodzilo konkretnie o kogos z zagranicy
Engel z uśmiechem na twarzy wydukał ze "taak,powołalismy specjalny zespol,ktory długo i wnikliwie analizowal kazdą kandydature " ![]() Jakby k**** od razu nie mogl powiedziec ze i tak w ramach kolesiostwa i oszczednosci wybiorą Franka Smude ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ciekawe czy odaważy sie na solidne przebudowanie kadry już w pierwszych meczach...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Pewnie przebuduje, tylko nie wie mna co,ale to nie jest w tej chwili naistoniejsze. Przecież w grudniu ma być zjazd PZPN-u i mają obalić Latę,ciekawe czy Franka zostawią jeśli dojdzie do zmiany władz.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
I czy tym manewrem pozbeda sie protestujacych kibicow? ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
oni (beton znaczy się) teraz będą robili wszystko byleby poprawić swoją opinie u publiki. Chyba sami poczuli że sprawa zaszła już za daleko i teraz będą walczyć o każdy miesiąc pensji.
![]()
[CENTER]Towarzystwo Sportowe.
[/CENTER] |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
a kogo widzisz w bramce jak nie Kuszczaka |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Powołania jak najbardziej na plus. Żewłakow może zagrać na Euro nie widzę przeciwwskazań, ważne żeby grał na poziomie jaki dziś prezentuje. Po to są te mecze towarzyskie żeby przebierać wśród bramkarzy, bo mamy ich sporo.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
W koncu 4 Wislaków mamy w składzie. Franz docenił prace i poswiecenie "Małego" i Piotrka Brozka. Oczywiscie zastanawiajace sa niektóre powołania.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|