The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.10.2009, 20:23
http://www.youtube.com/watch?v=t2Xe8s7BsgE&feature=fvw - ogladnijcie ten filmik i moze ktos jest w stanie odpowiedziec, co sie z Pawlem stalo...
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.10.2009, 21:10
http://wislasoccer.com/news_item_11096.htm
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.10.2009, 21:33
Nawet gdyby Głowacki i Diaz siedzieli w Kielcach na ławce to i tak przynajmniej jednemu sędzia pokazałby żółtko za pyskówkę.
Także Skorża może obmyślać skład na Legię bez nich.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.10.2009, 21:44
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Nawet gdyby Głowacki i Diaz siedzieli w Kielcach na ławce to i tak przynajmniej jednemu sędzia pokazałby żółtko za pyskówkę.
Jak mnie irytują takie żenujące insynuacje... :/
Naprawdę - niektórzy w swoim rozumowaniu w niczym nie odstają od koleżanek zza Błoń - z tą różnicą, że dla nich wszystkiemu winien GTS, u nas natomiast wieczne szukanie spisków decydentów z Warszawy...

A taki Diaz gra po chamsku to kartki zbiera, proste!
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.10.2009, 21:46
Czy jest w lidze jakiś trzeci sędzia z Warszawy ?
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.10.2009, 14:27
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=16439

Moim zdaniem klub powinien się zwrócić do Komisji Ligi, czy kogo tam trzeba, żeby ch*** przykładnie ukarali za takie zachowanie...

Nie bedzie jakiś Glik pluć nam w twarz i piłkarzy nam obrażać...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 25.10.2009, 14:48
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
To jest wiecej niz prawdopodobne ze ich wykartkuja.

Ja na miejscu Skorzy za Glowackiego wystawilbym Jopa a za Diaza- Cantoro ja wiem ze to bedzie spore oslabienie ale na Legie musimy byc w jak najsilniejszym zestawieniu.
,
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 25.10.2009, 14:56
St@chu

Klub i trener a także i wielu kibiców, mają w dupie Marcelo i Diaza oraz rasizm wobec nich stosowany. Na Lechu kibice pohukiwali jak małpy na Diaza i Marcelo i wszyscy to słyszeli nawet w Canal+ a nie tylko na stadionie. Wszyscy a nie tylko dziennikarze udają ślepych i głuchych. Żadna gazeta czy TV tego nie publikuje. Nigdzie nikt się nie zwróci a zwłaszcza nasz klub czy trener, bo myślą, że jak na Wiśle tak będzie, to nam też odpuszczą. Ale zobaczycie, jak tylko nie daj Bóg u nas się takie coś pojawi wobec ciemnoskórych piłkarzy z innych klubów, to z wysokości kar się nie pozbieramy przez kilka lat przynajmniej.

To jest Polska przecież i jej bohaterowie, tacy jak Glik hipokryta. Gdyby w Realu, gdzie robił za podawacza piłek tak się zachował, to klub by go w sekundę wystawił na ulicę, mimo że w Hiszpanii rasizm też kwitnie. Bo tam zależy im na wynikach i atmosferze w drużynie i dlatego broni się swoich piłkarzy przed rasizmem nie tylko kibiców ale i piłkarzy. Czy ktoś z naszych polskich piłkarzy albo trenerów pomógł Marcelo, który nawet sędziemu nie potrafił po polsku wytłumaczyć co się stało ? Nie. Nikt. No to mamy jaką mamy atmosferę w drużynie. Marcelo i Diaz wiedzą, że w naszym klubie jest cicha akceptacja rasizmu wobec nich stosowanego i nawet nie mają po co do klubu zwracać się z prośbą o pomoc i reakcję. Pewnie myślą też, że ich klubowi koledzy boiskowi z Polski, mają identyczne z Glikiem zdanie w tej sprawie, tylko nie mówią tego głośno.

Ps. zresztą ostatnio trener Skorża się wypowiadał, że wolałby aby przyszłe transfery sprowadziły do Wisły więcej Polaków a nie zagranicznych piłkarzy. Uzasadnienie jest wręcz Polskie. Nie ważne umiejętności i przydatność. Ważna jest narodowość. No i wszyscy wiedzą, że nie ma obecnie na świecie "lepszych" piłkarzy od , naszych swoiskich. Glik podobno także jest na liście transferowej Skorży. Ciekawe jak sobie wyobraża wspólpracę czy relacje z przyszłym kolegą Marcelo na stoperze lub innymi ciemnoskórymi Wiślakami.
Ostatnio edytowane przez kot : 25.10.2009 o godz. 17:05.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.10.2009, 15:34
A ja jestem w stanie się założyć z wami że Głowacki i Diaz nie zostaną "wykartkowani". Oczywiście nie mówię tutaj o sytuacji w których jeden z nich zostanie ukarany kartką za ewidentne przewinienie.

Sprawdziłem teraz i na wiosnę przed meczem z Legią zagrożeni byli Zieńczuk i Małecki. Zagrali w meczu z Piastem i co? I oboje nie zostani "wykartkowani". Ach, ci niedobrzy sędziowie nie spełnili swojego zadania.

@felipe - no ale to Cracovia ma kompleksy względem nas a my w stosunku do Legii już nie bo to "inna sytuacja"

kot napisał(a):Wyświetl post
Nigdzie nikt się nie zwróci a zwłaszcza nasz klub czy trener, bo myślą, że jak na Wiśle tak będzie, to nam też odpuszczą. Ale zobaczycie, jak tylko nie daj Bóg u nas się takie coś pojawi wobec ciemnoskórych piłkarzy z innych klubów, to z wysokości kar się nie pozbieramy przez kilka lat przynajmniej.
Kolejny który uważa że nasz klub jest mesjaszem polskiej piłki i musi cierpieć za wszystkich i ma zawsze pod górkę. Wolfy posta dalej już udowonił ci jak bardzo się mylisz.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 25.10.2009 o godz. 15:52.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.10.2009, 15:37
St@chu

Klub i trener a także i wielu kibiców, mają w dupie Marcelo i Diaza oraz rasizm wobec nich stosowany. Na Lechu kibice pohukiwali jak małpy na Diaza i Marcelo i wszyscy to słyszeli nawet w Canal+ a nie tylko na stadionie. Wszyscy a nie tylko dziennikarze udają ślepych i głuchych. Żadna gazeta czy TV tego nie publikuje. Nigdzie nikt się nie zwróci a zwłaszcza nasz klub czy trener, bo myślą, że jak na Wiśle tak będzie, to nam też odpuszczą. Ale zobaczycie, jak tylko nie daj Bóg u nas się takie coś pojawi wobec ciemnoskórych piłkarzy z innych klubów, to z wysokości kar się nie pozbieramy przez kilka lat przynajmniej.
Arboleda, mecz z Zagłębiem u nas sprzed dwóch lat. Nikt nas wtedy nie ukarał, tak więc nie przeżywaj.
A Skorża jak dostanie pieniądze, to nam naściąga kolejnych polskich parapiłkarzy w typie Łobodzińskiego. Więc może lepiej, żeby jej nie dostał...
Powód: Wcięło mi pół posta...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.10.2009 o godz. 00:45.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 25.10.2009, 16:14
wolfy

No dobrze. Niech klub milczy bo rolą oficjeli PZPN czy dziennikarzy jest nie tylko karać, ale i wyłapywać lub ukrywać rasizm. Widocznie tak musi być, jeśli sam Marcelo odpuszcza sprawę Glikowi a Diaz kibicom Kolejorza.

Pamiętam co było z Arboledą i nie akceptuje tego tak samo. Ja nie wyłem na niego. Chcę tylko zasygnalizować, że od 2 lat przepisy mocno się zmieniły i kary za rasizm są dla klubów czy osób (piłkarzy także) coraz bardziej rygorystyczne.

Może Marcelo sam powinien to zgłosić do PZPN, bo następnym razem, może nie wytrzymać i w znanym już nam jego stylu, wypłacić kolejnemu rasiście z nożyc w okolice twarzy. Wtedy zejdzie z czerwienią i zaliczy z pół roku przerwy w karierze. No ale nic na to nie można poradzić. Bo my Arboledzie też kiedyś pojechaliśmy i pojechać możemy znowu, licząc na identyczne niezauważenie tego przez oficjeli i dziennikarzy.
Ostatnio edytowane przez kot : 25.10.2009 o godz. 17:08.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.10.2009, 16:17
wolfy

No dobrze. Niech klub milczy bo rolą oficjeli PZPN czy dziennikarzy jest nie tylko karać, ale i wyłapywać lub ukrywać rasizm. Widocznie tak musi być, jeśli sam Marcelo odpuszcza sprawę Glikowi.

Nie, niech to zgłoszą. Chodziło o to, że nie jesteśmy ani bez skazy, ani jakoś specjalnie w tym aspekcie poszkodowani, więc nie odwracaj (nomen omen) kota ogonem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.10.2009, 17:01
Uważam, że nie patrząc na to co było kiedyś, zarówno po naszej stronie, jak i po stronnie innych klubów, powinno to zostać zgłoszone. Kiedy ktos obraża piłkarza Wisły to w moim odczuciu pluje jednocześnie w twarz wszystkim jego kibicom. I jak bardzo górnolotnie by to nie brzmiało to takie jest właśnie moje spojrzenie na tą sprawę.

Dla mnie słowa Glika to nie jest stwierdzenie : Ty pie..... czarnuchu tylko raczej ty pie.... czarny Wiślaku. Przypuszczam wszak, że jego słowa nie wzięły się ze zwykłej nienawiści do kolorowych, a raczej ze sportowej złości zawodnika, którego druzyna chwile wcześniej zaczęła przegrywać. Postanowił sie wyzyć, a że inteligencją nie grzeszy zrobił to w najbardziej prostacki sposób.

Mógł się zaczaić na nogi Brożka, mógł zrobić co innego, a on wybrał sobie za cel Marcelo, którego postanowił powyzywać. Moze stosuje przy tym spore uproszczenie, ale takie coś nie może być akceptowane, choć zdaje sobie sprawę z siły ludu na trybunach udającego małpy, krzyczacego white power etc. niemniej jednak uważam, że kiedyś trzeba to przerwać i sprawy nie powinno sie tak zostawić, a przykładne ukaranie kilku przypadków moze nauczy zarówno grajków, jak i kibiców jakiegoś cywilizowanego podejścia...

A to czy Skorża chce Polaków, czy nie to moze pomińmy bo to co on chce a to co robi to zupełnie inna sprawa... Ostatnie okienko odeszli -> Zieńczuk, Baszczyński, przyszli -> Kirm, Alvarez, wiec to spolszczanie druzyny jakoś tak nie do końca wychodzi w praniu.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.10.2009, 17:11
O rany, jakie teorie spiskowe, Skorża powiedział że chce mieć jak najwięcej Polaków, no kurde, toż to rasista! Usunąć go z Polskiej piłki, wszak nie chcemy mieć trenerów rasistów!

Bez jaj...
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 25.10.2009, 17:45
mr_kwolf napisał(a):
Kolejny który uważa że nasz klub jest mesjaszem polskiej piłki i musi cierpieć za wszystkich i ma zawsze pod górkę. Wolfy posta dalej już udowonił ci jak bardzo się mylisz.
Czy to, ze kiedys paru typow burknelo na Arbolede oznacza, ze teraz przez 10 kolejnych lat mamy przymykac oko na rasizm skierowny przeciwko pilkarzom Wilsy, przywolujac w kolko zajscie z Manuelem ?

Bo poki co licznik tych zajsc jest na nasza niekorzysc, gdyz chocby holota z Poznania ma na koncie recydywe w tej kwestii w odstepie dwoch ostatnich lat. Moze nalezaloby jednak w koncu kogos ukarac, bo jak inaczej wyobrazasz sobie walke z tym zjawiskiem ? Tym bardziej, ze w tym konkretnym przypadku nie mowimy o grupce pijanych kibicow, tylko o pilkarzu aspirujacym ponoc do gry w pierwszej reprezentacji. Mozna ukarac Skorze za przesadzone slowa, to chyba mozna ukarac tez Glika za slowa obrzydliwe ?

Ps. nie chce nikogo usprawiedliwiac, ale zajscie z Arboleda wyniknelo z tego, ze po strzeleniu gola podbiegl do trybun i zachowal sie w stylu Gajtkowksiego z wczorajszego meczu, tanczac pajacyka i wskazujac nazwisko na swojej koszulce. Nikt ani wczesniej, ani pozniej nie zaczepial go zupelnie bez powodu gdy byl przy pilce etc. A czym na takie potraktowanie zasluzyl sobie Diaz czy wczesniej Cleber, nie mowiac juz o Marcelo ?

edit: Kwolf, tak wywnioskowalem, bo powolales sie na slowa wolfy, a on napisal cos w rodzaju, ze skoro u nas wygarnieto Arboledzie, to jest OK i nie ma co przezywac, a ja mimo wszystko uwazam, ze nie jest i napisalem dlaczego tak sadze
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 25.10.2009 o godz. 18:45.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 25.10.2009, 18:22
Syn Kangura z 1984

Ironia to fajna sprawa, ale Ty przeszedłeś mistrzów ironii. Ja tak jak Wolfy napisałem o znikomych umiejętnościach polskich piłkarzy i wskazanym raczej napływie wyszkolonych piłkarzy zagranicznych, czyli być może o nieuniknionych kolejnych ciemnoskórych piłkarzach także. Nie napisałem ani nawet nie pomyślałem o Skorży jako o rasiście, tylko o tym, że zapowiada nam, jak to Wolfy napisał, sprowadzać kolejnych Łobodzińskich typu Glik, którego jakoś dziwnie jest sobie po tym co zrobił, wyobrazić na stoperze razem z Marcelo.

Edit

mr_kwolf - Ja odpisałem do wolfy, którego widać źle zrozumiałem. Tym bardziej nic takiego o Tobie nie pomyślałem.
Ostatnio edytowane przez kot : 25.10.2009 o godz. 18:33.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.10.2009, 18:22
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Czy to, ze kiedys paru typow burknelo na Arbolede oznacza, ze teraz przez 10 kolejnych lat mamy przymykac oko na rasizm skierowny przeciwko pilkarzom Wilsy, przywolujac w kolko zajscie z Manuelem ?

Bo poki co licznik tych zajsc jest na nasza niekorzysc, gdyz chocby holota z Poznania ma na koncie recydywe w tej kwestii w odstepie dwoch ostatnich lat. Moze nalezaloby jednak w koncu kogos ukarac, bo jak inaczej wyobrazasz sobie walke z tym zjawiskiem ? Tym bardziej, ze w tym konkretnym przypadku nie mowimy o grupce pijanych kibicow, tylko o pilkarzu aspirujacym ponoc do gry w pierwszej reprezentacji. Mozna ukarac Skorze za przesadzone slowa, to chyba mozna ukarac tez Glika za slowa obrzydliwe ?

Ps. nie chce nikogo usprawiedliwiac, ale zajscie z Arboleda wyniknelo z tego, ze po strzeleniu gola podbiegl do trybun i zachowal sie w stylu Gajtkowksiego z wczorajszego meczu, tanczac pajacyka i wskazujac nazwisko na swojej koszulce. Nikt ani wczesniej, ani pozniej nie zaczepial go zupelnie bez powodu gdy byl przy pilce etc. A czym na takie potraktowanie zasluzyl sobie Diaz czy wczesniej Cleber, nie mowiac juz o Marcelo ?
przeczytałeś chociaż cytowany przeze mnie fragment postu? Pewnie nie to zacytuje jeszcze raz:

Nigdzie nikt się nie zwróci a zwłaszcza nasz klub czy trener, bo myślą, że jak na Wiśle tak będzie, to nam też odpuszczą. Ale zobaczycie, jak tylko nie daj Bóg u nas się takie coś pojawi wobec ciemnoskórych piłkarzy z innych klubów, to z wysokości kar się nie pozbieramy przez kilka lat przynajmniej.
Nie wiem zatem jak wywnioskowałeś że jestem za tym że mamy przymykać oko na rasizm który uderza w naszych zawodników.

@kot - ja pisałem do Eustachego a nie do Ciebie
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 25.10.2009 o godz. 18:40.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.10.2009, 18:29
Syn Kangura z 1984

Ironia to fajna sprawa, ale Ty przeszedłeś mistrzów ironii. Ja tak jak Wolfy napisałem o znikomych umiejętnościach polskich piłkarzy i wskazanym raczej napływie wyszkolonych piłkarzy zagranicznych, czyli o nieuniknionych kolejnych ciemnoskórych piłkarzach także. Nie napisałem ani nawet nie pomyślałem o Skorży jako o rasiście, tylko o tym, że zapowiada nam, jak to Wolfy napisał, sprowadzać kolejnych Łobodzińskich typu Glik, którego jakoś dziwnie jest sobie po tym co zrobił, wyobrazić na stoperze razem z Marcelo.
Zaręczam Tobie że jakby Glik przyszedł do nas to szybko z Marcelo wyjaśniliby sobie wszelkie problemy. Przecież Glik nie jest żadnym rasistą, co najwyżej puścił wiązankę - ale zamiast standardowo "Ty ch...." palnął "Ty cza....". Wielu ludzi w walce na boisku nie kontroluje co mówi, niektórzy mówią "Ty s****ysynu." a za przeproszeniem znają matkę tego piłkarza? Nie demonizujcie.

Inna sprawa jak zachowałyby się "obiektywne" media i sędzia gdyby to nasz piłkarz tak powiedział np. do Choto?

PS
I za obrażanie Marcelo powinna być żółta kartka
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 25.10.2009 o godz. 18:31.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.10.2009, 21:32
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Ale powtórzę jeszcze raz ile w tym jest winy Kirma a ile jako sprzężenie zwrotne kolegów? Kirm przychodząc do Wisły zamiast podawać lepiej ustawionym kolegom w pierwszych meczach "obstrzeliwał" słupki. Zła selekcja rzutów (jak w koszykówce) Nie chciał podawać, wolał zostać "gwiazdą" to musiał spotkać się z reakcją kolegów i pewnie coś tam usłyszał. Ale wczoraj nie za bardzo miał mu kto wbiegać, Pietia kontuzjowany a pozostali zawodnicy grali z nim normalnie. Owszem, może zorientowali się że ma problemy z celnością a i dryblerem nie jest szczególnym, ale dostawał podania. Nie dramatyzuj.

Chcąc być dostrzeganym przez partnerów sam ich dostrzegaj na boisku. Najpierw sam podaj kolegom zanim będziesz mógł liczyć na ich podania w rewanżu. Tylko w ten sposób zdobędziesz szacunek i pozycje w grupie (zespole). Wtedy chętnie będą z Tobą grać!

Andreż miał gdzieś tę zasadę. Uroił sobie (jak niektórzy kibice Wisły też....) że On będzie gwiazdą Nr 1 w Wiśle, i to jemu głównie się będzie podawać i grać na niego.... Najpierw niech chociaż 1 bramkę strzeli....
Ale technika przyjęć może i dobra za to skuteczność słabsza od Ćwielonga....

To Andreż musi mieć więcej takich meczy jak ze Śląskiem gdzie zaliczył 2 asysty! Później i jemu będą podawać. Bo po co podawać gościowi który sam nie poda a każdą 100 spartoli?
Zasadniczo się z tym nie zgadzam co napisałeś - Zaczynając od końca to gdyby trzymać się zasady 'po co podawać gościowi co sam nie poda a tylko spartoli' to ciężko by znaleźć choć jedną osobę na dzień dzisiejszy której należało by podawać.

A co do reszty - Kirm to dla mnie nadal człowiek zagadka - z jednej strony mnie już drażni, z drugiej ciężko mi ogarnąć ile w tym jego 'zasługi' a ile innych rzeczy.
1.Wcale nie uważałem Kirma za 'samoluba' - myslę że w drużynie można by lepszych rodzynków w tej kwestii znaleźć - zresztą to nasz główny problem - w samym ostatnim meczu były przynajmniej 2 takie sytuacje, najpierw Brożka - akurat dosyć szczęśliwą bramkę strzelił ,potem Małego.

2.Pójdę dalej i stwierdzę że brakuje mi właśnie tego przebojowego Kirma walącego w słupki i poprzeczki.Teraz jego problemem jest blok psychiczny + to że w ogóle boi się ryzykować - bo znów go zjebią a że partnerzy też nie kwapią się by pokazać się...pozostają piłki do najbliższego+ dośrodkowania.

3.Gwiazdorzenia Kirma też nie widziałem i nie widzę - jego problem(i o to też zjebki słuszne akurat dostaje) jest mało agresywna gra - tam gdzie trza zrobić krok , on nie robi, tam gdzie trza nogę władować on stoi.Tu jest rzeczywiście problem - oczywiście nie każdy ma predyspozycje do twardej gry - ale jesli jej nie ma to musi nadrabiać sprytem i techniką - u Kirma narazie tego nie widać.

4.Byc może jego problemem jest zbyt kurczowe trzymanie się bocznej linii, szczególnie że zazwyczaj nie ma tam wsparcia bocznego obrońcy

Jednak jak bym miał postawić diagnozę to wd mnie problem Kirma jest mniejszym problemem - Naszym głównym problemem jest słaba postawa całego bloku ofensywnego - szczególnie jeśli przychodzi grać atak pozycyjny.To są naczynia połączone i one tak pojedynczo jak i całość rady nie dają.

Niech ktoś się chwilę zastanowi - mamy 11 kolejek za nami ,punktowo świetny wynik ale jak by przyszło kogoś z ofensywy wyróżnić to w zasadzie nie ma kompletnie kogo - Mi jedynie Mały(mimo widocznych niedoskonałości)przychodzi do łba.Reszta gra bardzo przeciętnie - inna sprawa że większość ligi to nawet nie przeciętność ale jakiś prawdziwy koszmar.

ps.
Bardzo jestem ciekaw meczu w Kielcach - Korona ma ten problem co wszyscy = skuteczność ale szczególnie u siebie gra ponoć niezłą piłę.Zobaczymy czy Amica to był tylko jednostkowy przypadek, czy zaczynamy etap jak w zeszłym sezonie pt. męczarnie na wyjazdach.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.10.2009, 21:49
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Zasadniczo się z tym nie zgadzam co napisałeś - Zaczynając od końca to gdyby trzymać się zasady 'po co podawać gościowi co sam nie poda a tylko spartoli' to ciężko by znaleźć choć jedną osobę na dzień dzisiejszy której należało by podawać.
.
Nie zamierzam z Tobą polemizować, szanuje Twoje zdanie ale pozostanę przy swoim

Jedna tylko uwaga, chciałem dodać że Andreż jest nowym w grupie a to determinuje nieco inne zachowania niż u ludzi którzy się znają dłużej (Brożek, Małecki, Łobodziński, Marcelo itd) To on musi najpierw podawać kolegom... jak w szkole, pracy Nowy musi się wkupić... potem okazuje się że Nowy to świetny piłkarz i inni chętnie z nim grają, zaprzyjaźniają się. Ja tego na początku u Andraża nie widziałem, a wręcz przeciwnie, samolubstwo.

Bardzo bym chciał żeby Andraż pociągnął grę Wisły i był jednym z liderów zespołu a nie samolubnym jednym liderem. Moja krytyka jego jako piłkarza wynika z Tego że spodziewałem się że szybko zastąpi Zieńczuka i wniesie nawą jakość w ofensywie. Może faktycznie potrzebuje dużo więcej czasu niż Alvarez żeby się zaaklimatyzować i zgrać z kolegami? Natomiast przyznaje bez bicia, wyjątkowo wkurza mnie bezkrytycyzm niektórych forumowiczów wobec Kirma, i wręcz na siłę usprawiedliwianie kiepskiej gry Andraża... (złej baletnicy....) Łącznie z tym że wszyscy mu nogi podkładają... Nowy idol?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.10.2009, 21:59
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Natomiast przyznaje bez bicia, wyjątkowo wkurza mnie bezkrytycyzm niektórych forumowiczów wobec Kirma, i wręcz na siłę usprawiedliwianie kiepskiej gry Andraża... (złej baletnicy....) Łącznie z tym że wszyscy mu nogi podkładają... Nowy idol?
Sam też o tym nie tak dawno pisałem.Generalnie Kirm ma już swoje lata i musi się ogarnąć - ma duży kredyt zaufania u kibiców a także z powodu braku jakiejkolwiek konkurencji, u trenera.Tyle że wróci Boguski, Garguła i Kirm może podążyć w ślady Jirsaka.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.10.2009, 14:20
Dziś widziałem Mariusza Jopa. Mieszka w Tarasy Verona ( Armii Krajowej ). Wyjeżdzał z garażu podziemnego Jechał takim autkiem -> http://moto.allegro.pl/item794543429..._sprzedam.html ( tylko, że ona ma srebnego i światła z tyłu stjuningowane )

PS. Tak w ramach ciekawostek
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.10.2009, 14:56
Boguski w końcu w kadrze meczowej Bardzo się cieszę. Nie liczę, że chłop zaraz będzie miał formę, ale mam nadzieję, że fakt zabrania go do Kielc oznacza koniec jego problemów zdrowotnych. A nie wiecie czyim kosztem Boguski i Garguła wskoczą do "18"?
What's new?

Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 29.10.2009, 14:59
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
A nie wiecie czyim kosztem Boguski i Garguła wskoczą do "18"?
Boguski kosztem Brożka, a Garguła kosztem Jirsaka
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.10.2009, 15:01
pysio - jakim cudem ty jeszcze funkcjonujesz na tym forum? Nikt ci jeszcze nie wlepił permanentnego bana?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 29.10.2009, 15:10
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
pysio - jakim cudem ty jeszcze funkcjonujesz na tym forum? Nikt ci jeszcze nie wlepił permanentnego bana?
za co bana? za to że ma swoje zdanie. Bany zostawcie moderatorom.

myśle że Garguła będzie grał za Jirsaka, a Boguski za Łobodzińskiego. Małecki przejdzie na skrzydło.

ale myślę że z Koroną jeszcze żaden długo nie zagra.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.10.2009, 17:49
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
A nie wiecie czyim kosztem Boguski i Garguła wskoczą do "18"?
ostatnio nasza meczowa 18 składała się z 16 zawodników , wiec problemu nie ma .

Jedno co pewne . Garguła i Boguski nie zagrają od początku meczu , sam Skorża to potwierdza .
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.10.2009, 18:52
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
A tak się kończy zabawa w moderatora.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 29.10.2009, 20:37
Słyszeliście, że Smuda chce nam podpierdzielić Kazimierskiego na trenera bramkarzy kadry?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.10.2009, 20:49
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Słyszeliście, że Smuda chce nam podpierdzielić Kazimierskiego na trenera bramkarzy kadry?
Najwyżej będzie łączył dwie posady jednocześnie.
No i Pawełek wreszcie w kadrze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów