The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.10.2009, 08:03
Tak tu wychwalacie decyzje Bossa, że Pan Maciek jeszcze trenuje Wisełkę mimo kompromitacji z Levadią, a trzeba wam przypominać co się stało z Kasperczakiem po Tibilisi? Został wyrzucony bodajże w grudniu, po świetnej jakby nie patrzeć pierwszej części sezonu... także lepiej bądźcie cierpliwi i poczekajcie z opiniami do grudnia ;] Ja oczywiście jestem za tym, żeby Skorża nadal trenował Wisełkę!
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 05.10.2009, 08:12
:tomasz_19 Skorża wypełni kontrakt bo klubu nie stać na wypłatę odszkodowania.
AYALA
Senior Member

Stary 05.10.2009, 08:16
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Tak tu wychwalacie decyzje Bossa, że Pan Maciek jeszcze trenuje Wisełkę mimo kompromitacji z Levadią, a trzeba wam przypominać co się stało z Kasperczakiem po Tibilisi? Został wyrzucony bodajże w grudniu, po świetnej jakby nie patrzeć pierwszej części sezonu... także lepiej bądźcie cierpliwi i poczekajcie z opiniami do grudnia ;] Ja oczywiście jestem za tym, żeby Skorża nadal trenował Wisełkę!
tylko teraz Boss zdaje sobie sprawe że nikogo lepszego od Skorży za te pieniądze nie zatrudni.Bo na klasowego trenera z zagrnicy nie stac.
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.10.2009, 08:26
AYALA napisał(a):Wyświetl post
tylko teraz Boss zdaje sobie sprawe że nikogo lepszego od Skorży za te pieniądze nie zatrudni.Bo na klasowego trenera z zagrnicy nie stac.
Tu nawet nie chodzi o kase, trener z zagranicy z nazwiskiem przewrocily ten klub do gory nogami co moglo by sie paru osoba nie spodobac.
I znowu podszeptywacze Cupiala robili by wieli lamet ze chlopaki sie przepracowywuja na treningach
,
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 05.10.2009, 08:31. Skorża vs Kasperczak
cassius31krakow - o ile dobrze pamiętam, to:

- Skorża po kompromitacji wziął winę na siebie i był gotów odejść bez odszkodowania, wszystko zależało od decyzji Bossa;
- Kasperczak dał większa plamę z Dinamem, niż Skorża z Levadią. Pan Henryk miał zespół dużo lepszy kadrowo. Trudno np. porównać Żurawia i Franka do nieskutecznego Ćwielonga i Brożka po kontuzji.
- Kontuzje, co już napisałem wcześniej, też zrobiły swoje. Skorża bardzo się martwił, że na pierwszy mecz pucharowy zostało mu "tylko trzech zdrowych obrońców". W ataku też była nędza (m.in. kontuzjowany Boguski). Kasperczak nie miał aż tak źle.
- Jako kibice wierzymy, że Boss, choć może nie mieć zbyt dużego pojęcia o niuansach piłki, to zna się na pieniądzach i uczy się na błędach. Przykład: karuzela z trenerami = spadek ligowy na 8. miejsce.
- Jeszcze co do Kasperczaka. O ile nikt nie ma pretensji, że Wisła przegrała z Realem (za Kasperczaka), czy z Barceloną (za Skorży), to wpadki z Valerengą i Dinamem, a teraz z Levadią - były i są bardzo bolesne. Pan Henryk otrzymał dwie szanse - Skorża też zasługuje na drugą. Albo się odegra, albo sam się podda.
gooro33
Senior Member

Stary 05.10.2009, 08:52
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Tu nawet nie chodzi o kase, trener z zagranicy z nazwiskiem przewrocily ten klub do gory nogami co moglo by sie paru osoba nie spodobac.
I znowu podszeptywacze Cupiala robili by wieli lamet ze chlopaki sie przepracowywuja na treningach
Rzecz trenera z zagranicy rozbija sie o baze treningowa ktorej nie mamy, nie wierze ze jakikolwiek lepszy fachowiec z zachodu przyjdzie tu z checia zrobienia czegokolwiek, widzac ze nie posiadamy zadnej bazy treningowej.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

tomasz_19
Senior Member

Stary 15.10.2009, 08:39
Maciej Skorża jest jednym z oficjalnych kandydatów "prezesa" Laty na szkoleniowca kadry... śmiech na sali...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
el Nuero
Senior Member

Stary 15.10.2009, 09:08
Po ostatnich "sukcesach" Doktora dziękujmy Bogu, że mamy Skorżę jako trenera, a nie jakiś egzotyczny wynalazek. Możemy marudzić, że Wisła pod wodzą pana Maćka nie gra "szybko, sprawnie, elegancko" i do tego zabójczo skutecznie, ale w moim odczuciu Biała Gwiazda i tak prezentuje się lepiej od reprezentacji POD WZGLĘDEM ZGRANIA. Dla Doktora reprezentacja to za wysokie progi. A Skorża? Zobaczymy, jak ustawi drużynę, gdy będzie miał pełną kadrę ZDROWYCH zawodników. No i żeby nie dał się namówić na reprezentację. Panie Maćku, jeszcze nie teraz, nie za Laty, a poza tym trzeba wziąć rewanż za Levadię.
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.10.2009, 11:47
Ależ Lato to wyreżyserował. Teraz już będzie okazja do spotkania ze Skorżą.
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.10.2009, 07:34
Pytanie może trochę "z księżyca" .. (ale naprawdę nie wiem):
Skorża zlożył kandydaturę na trenera repry ... czy w związku z tym nie będzie mógł byc trenerem Wisly
...
Tak wogóle ..jakoś mnie się to nie za bardzo podoba .... czy w Wiśle czuje sie już spełniony !!!
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.10.2009, 08:08
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Pytanie może trochę "z księżyca" .. (ale naprawdę nie wiem):
Skorża zlożył kandydaturę na trenera repry ... czy w związku z tym nie będzie mógł byc trenerem Wisly
...
Tak wogóle ..jakoś mnie się to nie za bardzo podoba .... czy w Wiśle czuje sie już spełniony !!!
Skad wiesz ze Skorza zlozyl oferte na trenera repry? bo z tego co wiem to mowil ze na razie sie na to stanowiska nie napala bo ma jeszcze czas.
I jakos mi sie nie chce wierzyc zeby tak szybko zmienil zdanie i chcial sie pchac do tego glowna jakim jest PZPN.

A to co pisza pismaki to sobie mozna w cztery litery wlozyc.
,
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.10.2009, 16:01
Juz osławione kandydatury na selekcjonera reprezentacji to wymysły Engela , Laty i reszty . Skorża dobrze wie że ma jedną z dwóch najważniejszych posad piłkarskich w kraju i na dobrą sprawe gdyby jeszcze otrzymał reprezentacje w tak młodym wieku to potem już nic lepszego mu się nie dostanie . Ma jeszcze spokojne 10-20 lat pracy do selekcjonerki . W tym czasie niech szlifuje trenerskie umiejętności w Wiśle .
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.10.2009, 17:28
Dwa mecze kary w zawieszeniu na pół roku oraz trzy tysiące złotych grzywny – to kara, jaką wymierzyła Komisja Ligi trenerowi Wisły, Maciejowi Skorży za incydent z meczu Lech Poznań – Wisła Kraków.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...korza_ukarany/
el Nuero
Senior Member

Stary 22.10.2009, 17:50
Czyli mamy nowy karomierz: nazwanie złodzieja złodziejem = 2 mecze zawieszenia. Ciekawe, co musiałby zrobić ten Borski, żeby i jego zawiesili (tak jak sędziego Bartosa)? Pozabijać wszystkich? I teraz ten łobuz będzie sędziował mecz na Śląsku. Szkoda że nie we Wrocławiu, byłoby szybciej, bliżej i taniej...

A wracając do Skorży - czy klub mógłby wydać w obronie trenera jakieś oświadczenie lub coś w tym rodzaju, że protestuje przeciw takiego zachowaniu arbitrów (i ich cynicznemu trwaniu przy kłamstwie mimo że powtórki TV pokazywały co innego)? Czy też musimy czekać, aż Wrocław się nad nami zlituje i wybawi nas od kłopotu?
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.10.2009, 01:03
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Czyli mamy nowy karomierz: nazwanie złodzieja złodziejem = 2 mecze zawieszenia.
w zawieszeniu - Ja lubię trenerów którzy nie do końca panują nad emocjami - szczególnie gdy robią to w słusznej sprawie, jak miało to miejsce w omawianym przypadku - **** z karą...zdecydowanie bardziej boli niepodyktowanie dosyć wyraźnego karnego - który mógł zmienić losy meczu.
94 - Allah Akbar!!
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.10.2009, 09:30
Karherop napisał(a):Wyświetl post
. W tym czasie niech szlifuje trenerskie umiejętności w Wiśle .
Podejrzewam,że to nam nie grozi. Wypełni kontrakt i odejdzie, widać,że się wypalił.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 23.10.2009, 11:00
Wypalił hmmm trudno powiedzieć, ale fakty są takie że lepszego trenera w Polsce nie ma, a na zagranicznego nas nie stać, a nawet jakby był taki to albo sam zrezygnuje albo gwiazdki nasze go zwolnią.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.10.2009, 12:02
Sorry ale piłkarze nikogo nie zwolnią. Jedynie mogą umiejętnie nabrać właściciela, żeby to zrobił.
Normalnie sytuacja jak ztragedii antycznej, każda droga prowadzi do zguby.
..
kubanczyk
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 23.10.2009, 19:34
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Masz czlowieku pochucie humoru, nie ta para kaloszy. Zastanowcie sie ludzie czego wy chcecie od zycia.
a skad wiesz ze nie ta para kaloszy co? znasz warsztat Sztalowa ze takie wyrazasz opinie? nie znasz, wiec zakij sie w domku i siedz cichutko.
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.10.2009, 22:19
Na TVP Info był przed momentem wywiad ze Skorżą n/t wyboru nowego selekcjonera.

Na pytanie czy byłby zainteresowany funkcją asystenta odpowiedział tak, jeśli mógłby się od niego czegoś nauczyć, tzn. jak najbardziej przy zagranicznym trenerze.
Ave
Wisła
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 23.10.2009, 22:32
mozdzierz napisał(a):Wyświetl post
Na TVP Info był przed momentem wywiad ze Skorżą n/t wyboru nowego selekcjonera.

Na pytanie czy byłby zainteresowany funkcją asystenta odpowiedział tak, jeśli mógłby się od niego czegoś nauczyć, tzn. jak najbardziej przy zagranicznym trenerze.
To mnie akurat nie martwi, a wręcz cieszy. Funkcja asystenta nie przeszkadzałaby mu w prowadzeniu Wisły, a wiedza, jaką mógłby zdobyć przy zagranicznym trenerze z nazwiskiem i wiedzą mogłaby być nieoceniona. Fajnie, że facet ma "ciąg" do zdobywania nowych doświadczeń i poszerzania swojej wiedzy, w przeciwieństwie do jakiś Żurków, Wieczorków, Kaczmarków czy Majewskich, którym się wydaje, że wszystkie rozumy trenerskie pozjadali.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 24.10.2009, 11:32
Myślę, że łączenie asystenta z trenerem klubu Skorża już przerabiał i wie, że z tego nic dobrego.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 24.10.2009, 11:44
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że łączenie asystenta z trenerem klubu Skorża już przerabiał i wie, że z tego nic dobrego.
Przykład Ulatowskiego z Bełchatowa potwierdza to co piszesz. Kiedy przestał "asystentować" Holendrowi, to Bełchatów gra wyraźnie lepiej.
Jedna praca jeden klub
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.10.2009, 13:14
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Przykład Ulatowskiego z Bełchatowa potwierdza to co piszesz. Kiedy przestał "asystentować" Holendrowi, to Bełchatów gra wyraźnie lepiej.
Jedna praca jeden klub

Jeden z największych mitów jaki słyszałem. Jakaś gazeta to napisała i teraz wszyscy to powtarzają. Ulatowski przyznał że zawalił przygotowania i dlatego jego zespół na początku sezonu grał słabo. Co ma Leo do tego to nie wiem. Przecież w czasie przygotowań nie było żadnych zgrupowań kadry. Po drugie w tamtym sezonie jak Bełchatów miał 6 zwycięstw z rzędu to Ulatowski niby kim był jak nie asystentem Leo?

PS. Nie żebym był zwolennikiem łączenia dwóćh stanowisk ale nie zwalajmy słabej postawy Bełchatowa tym że Ulatowski ustawiał pachołki na treningach kadry.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Ogryzek
Senior Member

Stary 24.10.2009, 13:33
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Jeden z największych mitów jaki słyszałem. Jakaś gazeta to napisała i teraz wszyscy to powtarzają. Ulatowski przyznał że zawalił przygotowania i dlatego jego zespół na początku sezonu grał słabo. Co ma Leo do tego to nie wiem. Przecież w czasie przygotowań nie było żadnych zgrupowań kadry. Po drugie w tamtym sezonie jak Bełchatów miał 6 zwycięstw z rzędu to Ulatowski niby kim był jak nie asystentem Leo?

PS. Nie żebym był zwolennikiem łączenia dwóćh stanowisk ale nie zwalajmy słabej postawy Bełchatowa tym że Ulatowski ustawiał pachołki na treningach kadry.
Czas w przerwie na reprezentacje możesz wykorzystać na pracę w klubie albo na pracę z reprezentacją. Te 2 tygodniowe okresy odpadają. Nie ma trenera w klubie, nie może poćwiczyć nowych schematów gry itd. Dla mnie to już jest spory problem.
Ponadto Ulatowski coś jeszcze robił i "tracił" czas (patrząc z punktu widzenia klubu) na analizę i oglądanie reprezentanów itd w czasie kiedy powinien raczej analizować rywali Bełchatowa. Amica Wronki i Skorża - to samo było.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 24.10.2009 o godz. 13:59.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.10.2009, 14:00
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Czas w przerwie na reprezentacje możesz wykorzystać na pracę w klubie albo na pracę z reprezentacją. Te 2 tygodniowe okresy odpadają. Nie ma trenera w klubie, nie może poćwiczyć nowych schematów gry itd. Dla mnie to już jest spory problem.

W przerwach na reprezentacje ćwiczymy wiele nowych schematów , szczególnie wtedy gdy trener dysponuje 5 zawodnikami pierwszego składu i 10 z młodej ekstraklasy .

Współpraca z zagranicznym trenerem reprezentacji jak najbardziej , nawet asystent , tylko oczywiście w ' poważnym ' tego słowa znaczeniu . Myślę że Skorża zna już swoją wartość i nie da się byle komu popychać .
Ogryzek
Senior Member

Stary 24.10.2009, 14:30
Karherop napisał(a):Wyświetl post
W przerwach na reprezentacje ćwiczymy wiele nowych schematów , szczególnie wtedy gdy trener dysponuje 5 zawodnikami pierwszego składu i 10 z młodej ekstraklasy .

Współpraca z zagranicznym trenerem reprezentacji jak najbardziej , nawet asystent , tylko oczywiście w ' poważnym ' tego słowa znaczeniu . Myślę że Skorża zna już swoją wartość i nie da się byle komu popychać .
To może w ogóle wytransferować Skorże na stałe i grać bez trenera skoro i tak nic nie robi w tym czasie

A tak poważnie: Jak popularne jest takie rozwiązanie w innych krajach (pytam z ciekawości) żeby trener lidera ligi był czyimś asystentem w reprezentacji? Pomijam już fakt prestiżu... trener Wisły czyimś asystentem... gdyby jeszcze jak dawniej za Łobanowskiego był trenerem i Dynama i kadry...a gdzie czas na managerke Skorży? W końcu jest też manadżerem...
(Rozumiem wyjazdy na staż itd...)

Mourinho z Interu asystentem trenera kadry Portugalii... fajnie brzmi

PS
To może wreszcie Skorża będzie miał czas żeby poza kadrowiczami poćwiczyć z piłkarzami z ME i ich lepiej poznać skoro z pierwszego zespołu zostało mu 5.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 24.10.2009 o godz. 14:32.
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.10.2009, 22:12
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Podejrzewam,że to nam nie grozi. Wypełni kontrakt i odejdzie, widać,że się wypalił.
Też zaczynam odnosić podobne wrażenie. Ilość zdobytych pkt nie może przesłonić nam obrazu gry, która w 11 kolejkach była dobra jedynie w 2 meczach[Zagłębie i Śląsk]. Jeśli jednak zmieniać trenera to tylko na zagranicznego, który pogoni nierobów i nie będzie z nimi obchodził jak z jajkiem. Wszyscy polscy piłkarze to lenie i dlatego nic nie osiągamy w europejskich pucharach. I gdyby przyszedł trener mający poparcie zarządu na stworzenie w ciągu 3 lat drużyny na miarę przynajmniej LE. Do tego potrzeba jednak trenera z zagranicy i piłkarzy z zagranicy + nasza młodzież, która stopniowo przyzwyczajana byłaby do tej ciężkiej pracy, która na zachodzie jest nazywana rozgrzewką. Tak więc jeśli się nikogo godnego nie znajdzie należy Skorżę zostawić gdyż i tak nikogo lepszego nie znajdziemy z polskiej ligi.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 24.10.2009, 22:32
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Też zaczynam odnosić podobne wrażenie. Ilość zdobytych pkt nie może przesłonić nam obrazu gry, która w 11 kolejkach była dobra jedynie w 2 meczach[Zagłębie i Śląsk]. Jeśli jednak zmieniać trenera to tylko na zagranicznego, który pogoni nierobów i nie będzie z nimi obchodził jak z jajkiem. Wszyscy polscy piłkarze to lenie i dlatego nic nie osiągamy w europejskich pucharach. I gdyby przyszedł trener mający poparcie zarządu na stworzenie w ciągu 3 lat drużyny na miarę przynajmniej LE. Do tego potrzeba jednak trenera z zagranicy i piłkarzy z zagranicy + nasza młodzież, która stopniowo przyzwyczajana byłaby do tej ciężkiej pracy, która na zachodzie jest nazywana rozgrzewką. Tak więc jeśli się nikogo godnego nie znajdzie należy Skorżę zostawić gdyż i tak nikogo lepszego nie znajdziemy z polskiej ligi.
Jest dwoch moim zdaniem trenerów w naszej którzy mogliby coś zdziałać z Wisłą, Orest Lenczyk i Juri Szatałow.
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.10.2009, 23:00
cfa napisał(a):Wyświetl post
Jest dwoch moim zdaniem trenerów w naszej którzy mogliby coś zdziałać z Wisłą, Orest Lenczyk i Juri Szatałow.
a asZ z pokemonow by sie nadał?

po czym oceniasz ze Szatałow by w Wiśle zdzialał cuda? Po poł dobrego sezonu prowadzenia Polonii Bytom? A moze lepiej niz Skorża nie da się wykonac tej pracy? A wiem ze wszyscy by chcieli wyjebistej gry niczym Real Madryt, ale w naszej ekstraklasie jest to nie mozliwe narazie. Skorża zdobywa mistrzotwa? Zdobywa.. inna sprawa ze potem w Europie nic z tego nie widac.. ale zadajmy sobie pytanie: czy w polskiej kopanej da się tak prowadzic zespól by w kazdym meczu pracowal od 1 do 90 min w jednym wysokim tempie? Zmiana trenera na nic by się zdała w tym momencie jak i w przyszłosci.. o ile Skorża oczywiscie bedzie miał wyniki.
Czy jest jakis inny polski klub ktory pokazuje ten wysoki poziom? Nie ma, wiec i Wisła gra tak jak na poziom ligi przystalo.

I odrazu uprzedze ''ripostantów' kazda teze i twierdzenie mozna rozumiec na własny sposób, wszytko da sie obalic jak i uzasadnic.
Dobranoc.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów