|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Złych wieści ciąg dalszy:
Stadion Wisły nie będzie gotowy na czas GW napisał(a):
![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Czyli wielce prawdopodobny jest scenariusz, w którym podobnie jak na stadionie Zagłębia(choć teraz wzięli się już powoli do roboty) będziemy dysponować trzema trybunami i błotem wokół stadionu. Nosz kur** mać!
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na kolanie skreśliłem na szybko taki mail
Cytat:
Ja naskrobalem to na szybko. Jesli ktos chce niech kopiuje i wysyla do wszystkich radnych. lista radnych jest tutaj http://www.bip.krakow.pl/?mmi=9859 - po wejsciu na profil kazdego z nich znajdziecie osobiste adresy mailowe. Mozna tez do niektorych uderzac na nasza klase Oprocz tego dobrze byłoby samodzielnie dzwonic do nich i ew listy w kopertach wysylac. Taka forma zawsze bedzie bardziej zauwazalna.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 23.10.2009 o godz. 02:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...y_na_czas.html
Ostatnio edytowane przez cassius31krakow : 23.10.2009 o godz. 07:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Bardzo fajny ten list Kuby. Myślę, że warto go porozsyłać i wrzucać tu co odpiszą nasi szanowni radni, gdyby się już tak zdażyło, że któryś odpi
sze![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Głos rozsądku, który wzywa radnych do opamiętania:
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...h_radnych.html Myślę, że akcja wysyłania maili do radnych jest niezbędnie konieczna. Będą sabotować finansowanie budowy dopóki nie poczują realnej groźby odsunięcia od koryta. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Musimy dzialac na kazdym froncie, wybory sie zblizaja i jestem pewien ze jezeli udowodnimy ze potrafimy dzialac razem to cos ''ugramy''. Czy wiadomo cos od strony SKWK odnosnie pikiety albo przemarszu ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
SKWK tez jest wieloma sprawami ograniczone.
Ostatnio z racji tego, ze nawet na mecze w Sosnowcu mi brakuje kasy, nie mowiac o innej dzialalnosci nie mam swietnego kontaktu z ludzmi z SKWK, ale mysle, ze napewno kilka osób sie tym tematem na dnich zainteresuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem radni specjalnie przeciągają tą budowę, aby zaszkodzić Majchrowskiemu. Wiadomo że zbliżają się wybory, wydaje mi się, że właśnie prezydent miasta najwięcej zrobił dla nas w celu wybudowania tego stadionu. Radni to wiedzą i chcą jego sukces zamienić w porażkę. Dla nich tak na prawdę nie liczy się dobro miasta czy Wisły. Dla nich liczą się wybory i to, żeby Majchrowski dłużej nie był prezydentem. Dlaczego nam Euro odebrali? Dlatego że prezydentem miasta nie jest nikt z PO lub PiS. Pamiętajmy o tym przy najbliższych wyborach i tym razem my zróbmy im na złość nie głosując na nich.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
K..., architekcina przez którego wszystko się wali, ma czelność mówić, że "na każdy stadion spada w pewnym czasie krytyka". No ma tupet facet. A inną sprawą jest tryb, w jaki został powołany. Typowa "majchrowszczyzna". I Majchrowski nieźle na tym może popłynąć, bo można się spodziewać, że radni PO nie dadzą kasy na stadion żeby skompromitować prezydenta i używać tego argumentu w kampanii wyborczej. Wiadomo, że gdy w grę wchodzi wielka polityka, nic się nie liczy. PO ma w dupie, czy i kiedy będzie stadion. Ważne, żeby Majchrowski przegrał wybory.
Polecam tekst poniżej z Krakowskiej - tłumaczenia Obtułowicza tylko dla ludzi o mocnych nerwach ![]() http://www.polskatimes.pl/gazetakrak...iego,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Przeczytałem dzisiejszą prasówkę odnośnie tej budowy, i szczególnie po artykule z Gazety Krakowskiej nasuwa mi się jedno słowo - Prokuratura. Oczywiście zależy mi by stadion powstał jak najszybciej, ale mam nadzieję że Obtułowicz poczuje na swojej dupie jaką farsę odstawił.
Wybrane cytaty z GK: - Wynajęty przez prezydenta architekt Wojciech Obtułowicz notorycznie spóźnia się z przekazywaniem kolejnych części projektu firmie budowlanej, a za swoją pracę wziął już ok. 4,7 mln zł! - Jacek Majchrowski popełnił błąd na samym początku, w ciemno powierzając Obtułowiczowi modernizację stadionu Wisły...Niewykluczone, że zadziałała magia nazwiska projektanta, byłego architekta Krakowa i jego znajomości w magistracie, a nie kompetencje do projektowania tak skomplikowanych obiektów - Do legendy przeszły opowieści, jak Obtułowicz jeździł po stadionach w Europie i przyglądał się im, żeby przenieść rozwiązania na nasze podwórko. - Nie miał żadnego doświadczenia w tego typu inwestycjach, eksperymentował więc i uczył się na własnych błędach - twierdzi jeden z krakowskich architektów. - Zdarzają się też błędy wręcz śmieszne, np. zaprojektowanie drzwi na wysokości metra od podłogi. Gdy projektanta zapytano, jak wyobraża sobie wejście, miał odpowiedzieć, że... można przecież dostawić przenośne schodki. Z kolei z podjazdu dla autokarów prowadzą do szatni schody zamiast łagodnych zjazdów. A byłoby to ułatwieniem dla sportowców taszczących ze sobą kilogramy sprzętu. - Teraz okazało się, że konstrukcje stadionu trzeba wzmocnić, bo stoi ona na zbyt grząskim gruncie. Projekt oparty bowiem został na niekompletnych badaniach geologicznych. Konieczne jest też poszerzenie filarów, aby obiekt spełniał normy UEFA. Wymogi te są spisane w jednej książce, ale najwyraźniej projektant do niej nawet nie zerknął. - Obtułowicz. - Oczywiście pojawiają się małe problemy, które da się przy stole spokojnie rozwiązać. Był czas kiedy można było zgłaszać uwagi do projektu, a teraz trzeba go robić. Potem przyjdzie czas na ocenę I jeszcze artykuł z Dziennika Polskiego: Wisła kolejny sezon bez stadionu? INWESTYCJE. Zagrożenie, że obiekt nie będzie gotowy w czerwcu 2010 roku Trwająca budowa stadionu Wisły nie obejmuje zamontowania nowej podgrzewanej murawy, monitoringu, mediów, zabezpieczenia przeciwpożarowego. Bez tego obiekt nie zostanie dopuszczony do ekstraklasy. O licencję zezwalającą na grę w niej trzeba się starać wiosną. Wstępnie szacuje się, że dodatkowe prace mogą pochłonąć nawet 50 mln zł. Tymczasem wielu radnych miasta nie chce, aby przekazać 30 mln zł brakujących do dokończenia budowy trybun. W obecnej sytuacji mało realne jest więc oddanie stadionu do użytku w czerwcu przyszłego roku. - Nie bierzemy pod uwagę tego, żeby stadion nie był oddany do użytku w czerwcu, tak jak było uzgadniane - mówi Marek Wilczek, prezes Wisły Kraków SA. Wisła ma umowę z miastem na korzystanie ze stadionu przy Reymonta. Na czas jego przebudowy Wisła miała na nim rozgrywać mecze albo miał być udostępniony obiekt zastępczy. Ze względu na przygotowania do Euro 2012 zdecydowano, że nie da się wybudować obiektu do czerwca przyszłego roku, równocześnie na nim grając. Miasto nie zabezpieczyło również obiektu zastępczego, ponieważ na czas nie przygotowano do ekstraklasy stadionu Hutnika i do dziś tego nie zrobiono. Wisła płaci więc za grę na stadionie w Sosnowcu. Z tego powodu w tym sezonie klub straci 8 mln zł. Miasto nie ogłosiło jednak na razie przetargów na takie elementy jak m.in. murawa czy monitoring i nie zamierza tego robić. - Te kwestie są przedmiotem negocjacji z operatorem - informuje Michał Pyclik z Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu. Operatorem stadionu miała być Wisła, ale trudno się spodziewać, że będzie chciała nim zostać, jeżeli obiekt nie będzie się nadawał do rozgrywania meczów. Jeżeli miasto nie znajdzie środków na dodatkowe inwestycje i nie znajdzie innego operatora, który będzie gotów je wyłożyć, to będzie musiało utrzymywać niewykończony stadion za ponad 400 mln zł, a Wisła będzie bezdomna. - W ramach środków, które zostały zabezpieczone, powinno się przygotować stadion do gry. Nie możemy jednak bez przerwy godzić się na dokładanie do inwestycji w czasie ich realizacji z tego powodu, że ceny są wyższe niż w przetargach. To należy skontrolować i ktoś musi za to ponieść odpowiedzialność - uważa radny Jakub Bator. Przypomnijmy, że 29,9 mln zł potrzebne jest na rozszerzenia filarów pod trybunami, zmianę zagospodarowania terenu związaną z tym, że nie powstaną podziemne parkingi przy stadionie, przekładki mediów podziemnych i budowy przyłączy wodno-kanalizacyjnych oraz budowę głębszych ścianek szczelinowych. Dowiedzieliśmy się również, że są problem z projektem zadaszenia budowanej trybuny wschodniej. - Zrobiono dziwną geometrię podpór. Trzeba sprawdzić, jak oświetlenie będzie się odbijać od szkła zadaszenia na widownię i murawę. Chodzi o to, aby nie utrudniało widoczność - wyjaśnia Wojciech Obtułowicz, projektant stadionu. Podkreśla, że wszystko można sprawdzić i tak ustawić, żeby było dobrze. Radni przyznają, że po ostatnich informacjach dotyczących budowy stadionu w innym świetle trzeba patrzeć na majową decyzję UEFA o tym, że Kraków nie znalazł się wśród miast gospodarzy Euro 2012. Radny Grzegorz Stawowy (PO) komentuje: - Jeżeli dostosowanie stadionu do gry będzie się wiązać ze znalezieniem kolejnych milionów, to będzie to świadczyć o nieodpowiedzialności prezydenta Krakowa. Półtora roku temu holenderska firma sporządziła raport dotyczący krakowskiego stadionu, w którym były uwagi do projektu. Przed nami został on utajniony, ale zapewne poznała go UEFA. Europejskie władze piłkarskie zapewne dobrze wiedziały, co to jest za stadion, i Kraków nie dostał szansy na Euro 2012.
Ostatnio edytowane przez iiYama : 23.10.2009 o godz. 11:00.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Jak będziecie to wysyłać do kobiet to zamiencie Pan na Pani rav Do Olszówki słać nie trzeba
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 23.10.2009 o godz. 11:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Prawie 5 duzych baniek za taki spierdlo.. projekt to jest przekret w zywe oczy. Za te pieniadze lub moze troche wieksze jakas Niemiecka firma ktora ma pojecie o tym co robi zrobila by cudo.
Ale najgorsze w tym wszystim jest porazajaca niekompetecja urzednikow, jak sie kur.. na czyms nie znam to sie za to nie biore bo napewno spierdo.. wiec lepiej zlecic to komus kto sie na tym zna i zrobi to dobrze. Jak oddadza stadion bez nowej plyty i instalacji to bedziemy w glebokiej czarnej dupie, bo nikt takich pieniedzy nie wylozy. No chyba ze przez najblizsze 30 lat nic nie bedziemy placic za wynajem to moze Cupial sie na taki krok zdecyduje bo inaczej to nie bedzie oplacalne. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Na samą informację,że Obtułowicz"przytulił"za tak beznadziejny projekt 4,7 miliona,to się scyzor otwiera w kieszeni.To był pierwszy i pewnie ostatni projekt stadionu,który zrobił.Nikt już pewnie taki głupi nie będzie,by powierzyć mu coś,co go przerasta.Jeszcze o pani Jantos z PO.Jak Kraków odpadł z Euro2012,to min.Drzewiecki w imieniu rządu polskiego zapewniał,że wszystkie zaczęte inwestycje zostaną dokończone w terminie i bez zmian.Przypominam,to rząd PO,a pani Jantos należy do tej partii.Mogła wtedy protestowac.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli tylko kogokolwiek stać na skreślenie kilku słów - niech napisze cos od siebie w mailach do radnych.
Wtedy wiadomo bedzie, ze nie jest to jedynie seryjna korespondencja. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To 4,7 mln nie jest kwotą wygórowaną. Projekt stadionu Legii by JSK kosztował ok. 10 mln zł.
A tam... koledzy będą gadać w kuluarach o tych mailach, a on nie będzie wiedział o co chodzi Niech też dostanie, niech odpowiednio wykorzysta. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Tez uwazam jak Kuba ze kazdy powinien napisac cos od siebie i to niekoniecznie duzo. Ja czesc maili wyslalem wczoraj i dostalem jedynie odpowiedz wlasnie od Darka Olszówki ktoremu podziekowalem za wsparcie jakiego udziela Wisle. Caly czas jestesmy przy polityce zamiast dyskutowac o pracach na stadionie ale nasowa mi sie taka mysl ,ze mnie chcialo sie isc i zaznaczyc pare nazwisk na liscie wyborczej a widze ze teraz gdy wysylam do tych osob maile to raczej ciezko bedzie doczekac sie na odpowiedz heh zycie....![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mała uwaga.
Dzwoniłem właśnie do UMK. Tak jak wspominalem nie chce najwet w najmniejszym stopniu upolityczniac sporo, ale na chwile obecna najwiecej problemów jest z Pani Jantos Katarzyna Jej najbliższy dyżur w UMK na Placu Wszystkich Świętych będzie miał miejsce 5 listopada od 13 do 14.30 na 3 pietrze w pokoju 302 Natomiast najbliższa sesja RMK planowana jest na 4 listopada na godzinie 10 KAŻDY MIESZKANIEC KRAKOWA MA PRAWO ZABRANIA GŁOSU JEŚLI TYLKO BĘDZIE ON DOTYCZYL TEMATU PORUSZANEGO NA SESJI. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
miejmy nadzieję, że zjawi się conajmniej kilkadziesią osób w koszulkach Wisły
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Dla osób mających jeszcze mniej czasu wersja listu Kuby adresowanego do kobiety:
Cytat:
I dla jeszcze jeszcze bardziej leniwych podział adresów mailowych od rava ze względu na płeć: Chopy: [email protected], [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected], [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected], [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected], [email protected], [email protected]; [email protected], [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected], [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected], [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected] Babureczki: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]; [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected] Przy kilku nazwiskach miałem problem, bo nie wiedziałem, czy np. ziebaba to kobita czy chłop, ale chyba jest dobrze. Słać, nie gadać.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 23.10.2009 o godz. 12:39.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A propos dużej odległości trybun od boiska zdjęcia z Wembley ktore zobaczyłem na skyscrapers.com w temacie naszego stadionu:
![]() ![]() i zdjęcie z I rzędu: ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pierwsza odpowiedź nadeszła od Grzegorza Stawowego
cyt Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Są takie chwile, w których kibice rzeczywiście powinni zebrać sie w sobie i zmobilizować, bo dzieją się rzeczy ważne. Teraz niestety jest taki moment, stoimy przed realną groźbą wstrzymania lub zahamowania prac nad przebudową stadionu. To byłaby katastrofa.
Bardzo dobrze, że podajecie listę e-maili radnych, do ktorych można słać nasze słowa, argumenty, głosy sprzeciwu wobec opóźnień. Każdy może pisać coś od siebie, nie tylko korzystając z podanego wzoru, a pisać trzeba. Dosadnie, ale kulturalnie, konkretnie, ale bez agresji, merytorycznie, powołując się na fakty, obietnice, zaufanie do władz, koszty opóźnień, zbijając często bardzo idiotyczne argumenty radnych. Niech się nie tłumaczą, że nie wiedzieli, iż trzeba będzie wydać jeszcze pieniądze na zamontowanie murawy, monitoringu itd, bo to jakaś kolejna groteska. Kraków, gdzie przez dziesieciolecia koszmarnie zaniedbywano sprawę budowy obiektów sportowych zasługuje na stadion nie mniej niż Poznań, Warszawa, Chorzów, Gdańsk, Wrocław etc. Jeszcze jedno spostrzeżenie, może ktoś zechce z niego skorzystać - nie podpisujcie się i nie tytułujcie każdorazowo "kibice Wisły, kibic Wisły". Piszcie zamiast tego "mieszkańcy Krakowa" (dotyczy to oczywiście osób spełniających powyższe kryterium). Bo tą sprawę też trzeba podkreślać - chcemy budowy stadionu(-ów) nie tylko jako kibice danego klubu, ale przede wszystkim jako OGROMNA część społeczności naszego pięknego miasta, której prawa i oczekiwania nie są niczym gorszym od pragnień osob zainteresowanych np: jakąś nową kładką dla pieszych. I piszcie. Jak najwięcej. Do jak najszerszego grona osób. Wykorzystujcie internet, obok innych możliwości. Nawet do prasy. Nieważne. Byle o naszych argumentach, odczuciach i interesie klubu było głośno. A SKWK, tak jak już pisałem, niech sprobuje namowić jakieś publiczne osoby do wsparcia, udziału w jakiejś demonstracji, albo nawet sesji rady miasta. Np: Dańca. To gra warta świeczki. A Fedorowicza i innych polityków, którzy tak chętnie pokazywali się na trybunach gdy wszystko było ok i chcieli zdobyć dodatkowe glosy, jeśli nic w tej sprawie dla Wisly nie zrobią - nie wpuszczać na stadion! Pamietać, jak się teraz zachowają.
Ostatnio edytowane przez Markus : 23.10.2009 o godz. 15:07.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
I jeszcze jedna wersja. Do kobiet od kobiet
![]() Cytat:
a w wersji do kobiet Pan Dudi się kilka razy pomylil ![]() tu wyedytowane: Cytat:
![]()
"Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today"
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Cytat:
karierowiczów politycznych z imienia i nazwiska , gdzie byli jak trybuna D stała szmat czasu nie wykończona i dalej ta sytuacja nie uległa zmianie . Warto o tym pamiętac w czasie kolejnych wyborów by żaden politykier nie wypromował się na naszych plecach i broń Boże nie trafił do sejmu bo i tak z nich nie mamy zadnego pożytku . ![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Do kogo Markus napisałeś?
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza postuluje on wstrzymania budowy albo wstrzymania potrzebnych środków niezbednych do wykonczenia stadionu. Osobiscie punktowac bede jedynie tych, ktorzy beda sie opowiadali za: - wstrzymaniem budowy - zmniejszeniem stadionu/zmiana projektu - audytem ingerujacym w termin oddania stadionu w czerwcu 2010 - niechecia wobec przyznania w 2010 roku dodatkowych srodkow np na nową murawę, remont Reymana etc. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|