The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.10.2009, 13:51
http://www.mundial.wp.pl/kat,1728,ti...wiadomosc.html

Ktos albo sobie jaja robi z Dana Petrescu, albo... nie wiem... W Kazdym razie jest to idealna osoba na stanowisko selekcjonera Polakow - Hard Work by im sie przydal jak diabli.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.10.2009, 14:11
Oczy by mi z orbit wyszły, gdyby to okazało się prawdą

a co do hard worku to kiedy niby on miałby im go robić? w ciągu tych trzech dni gdy na kadrę przyjeżdżają? a kiedy tu się jeszcze napić, na panny do klubu wyskoczyć?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.10.2009, 14:51
jeszcze raz: to plotki
a skąd takie plotki?
Ano, Ladbrokes, firma bukmacherska obstawia także szanse różnych osób na stanowisko trenera naszej kadry: prowadzi Smuda - zakłady w wysokości 1:2, a na dziewiątym miejscu jest Petrescu na którego przyjmowane sa zakłady 1:101, na Bońka 1:181, na Mourinho (14 miejsce) 1:401.

Sam Petrescu na razie nic nie wie na temat kandydowania na trenera Polski. Podobnie jak Mourinho
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 18.10.2009, 15:33
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Nie pasowal...

przypomij sobie te 2 czy 3 () mecze jakie zagral nim dostal kontuzji...jeden z najlepszych zawodnikow na boisku.
Ja sobie przypominam i nic specjalnego Niedzielan, gdy do nas przyszedł nie pokazywał. W meczu z Zagłębiem asystował, a z Koroną trafił do pustej bramki po błędzie defensywy Kielczan. Pozytywnego kopa tamtej drużynie tak naprawdę dał Kamil Kosowski, a nie Niedzielan.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.10.2009, 16:50
http://www.90minut.pl/news/105/news1...risteriou.html
debiut Baszcza
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Ogin
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 18.10.2009, 21:10
picasso widze ze mnie uprzedziles a Zieniu ... nie wiem czy jakas kontuzja czy co ale jak patrzylem na sklad Skody Xanthi to nie widzialem Zienia nawet w "18" meczowej. W 82 min meczu Skody wszedl za to M. Kukielka i 8 min pozniej dostal zolta kartke
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.10.2009, 10:49
Baszczu prezentuje koszulke Atromitosu.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.10.2009, 11:02
Haha, Marcin. Nie wiedziałem, że zmienił nazwisko. Co oni mają z tymi imionami. To już lepiej Baszczu by sobie wpisał
..
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 19.10.2009, 11:17
Błaszczykowski też ma zamiast nazwiska na koszulce Borussi imie KUBA. Tak chyba prościej im wymówic.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 19.10.2009, 11:19
Dobrze że te pasy czerwone nie są bo chyba by Baszczu tej koszulki nie założył
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.10.2009, 18:11
tofik napisał(a):Wyświetl post
Haha, Marcin. Nie wiedziałem, że zmienił nazwisko. Co oni mają z tymi imionami. To już lepiej Baszczu by sobie wpisał

hahaha juz widze jak Grecy wymawiaja nazwisko Baszczynski.

Na tym cudzoziemscy łamia sobie jezyki ,wiec Marcin musi byc
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.10.2009, 20:13
Olo strzelił ładną bramkę strzałem z pierwszej piłki w przegranym meczu z Widzewem, Maciej Mysiak grał cały mecz.
Odpowiedz cytując
ichigo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 20.10.2009, 21:12
A tymczasem Unirea pod wodza Petrescu prowadzi w LM z Rangersami na wyjeździe 4-1 Co ciekawe w meczu padły aż 3 samobóje.
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 20.10.2009, 22:43
Trzy samoboje, wiec jak widac "hard work" nie poplaca Gdyby Petrescu mial racje, to powinien wygrac 11:1... Pozdrawaim pracowitych na treningach pilkarzy z motywacja.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 20.10.2009, 23:32
szkoda, że o osiągnięciach Dana Petrescu musimy pisać w temacie "byli zawodnicy, trenerzy itp.." a nie w temacie "nasi piłkarze, trenerzy itp.."

podsumowując:

Miałeś chamie złoty róg... ostał ci się ino sznur
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.10.2009, 23:34
pysio napisał(a):Wyświetl post
szkoda, że o osiągnięciach Dana Petrescu musimy pisać w temacie "byli zawodnicy, trenerzy itp.." a nie w temacie "nasi piłkarze, trenerzy itp.."

podsumowując:

Miałeś chamie złoty róg... ostał ci się ino sznur
Miał swoje 5 minut- np z Iraklisem.

Pysio, wróć do Pysiolandii

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.10.2009, 23:42
Jakby taką Levadię pokonał, to bym rozumiał to poruszenie. Ale jakiś tam Glasgow Rangers - kto w ogóle o takim klubie słyszał?
Powiedzmy sobie szczerze - to nie jest trener dla klubu klasy Wisły Kraków. To nie jest trener w ogóle pasujący poziomem do polskiej ligi. Taki Dariusz W. to przewidział i nawet zaofiarował się mu kupić bilet powrotny do Rumunii. Kto dziś powie, że nie miał racji?
Nie ma sensu przeżywać meczów jakiejś tam Ligi Mistrzów (ktoś to w ogóle ogląda?), prawdziwy mecz na szczycie będzie w sobotę, my kontra Piast Gliwice. Geniusz Skorży kontra spryt Fornalaka.
Czy nasi piłkarze zmobilizują się do biegu przez kwadrans, dwadzieścia minut, czy może (ach!) pół godziny? I czy na "The Greens" to wystarczy?
A wy tu o jakimś Petrescu.
Wstyd.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 21.10.2009, 00:04. Dan i Maciej - droga do rozwoju
Porównując Dana i Macieja: tak krawiec (trener) kraje, jak mu piłkarskiego materiału staje...
Dan kiedyś w wywiadzie wspominał, że udało im się wyprzedzić w lidze groźne drużyny z Bukaresztu, gdyż ci ostatni bardziej byli zajęci gwiazdorzeniem i sprawami pozasportowymi, niż grą. O naszych piłkarzach powiedział dobitnie, że to są lenie. I niestety, hasło wymyślone wcale nie przez Petrescu (Wisła grać, k... mać!) boleśnie pokazuje, że Rumun miał dużo racji.

Dla mnie jest to rzeczywiście nietypowa sprawa, że rumuński odpowiednik Groclinu rozbija się po LM. Remis ze Stuttgartem, rozniesienie Rangersów... daj Boże takie osiągnięcia w najbliższych 10 latach w wykonaniu Wisełki. Choć widziałem tylko skróty na justinie i wiem, że były aż 3 samobóje, to jednak gdzieś tam w sercu kłuje zazdrość. Do k*** nędzy, dlaczego to nie my? Chociaż LE?

I nie mam pretensji do Skorży, bo to nie on każe naszym piłkarzom być tak koszmarnie nieskutecznymi. Ciężka praca - może to hasło wyśmiane przez przeciwników Rumuna, jednak przynosi efekty. Szkoda że nasi polscy (niekoniecznie z Wisły) kopacze tego nie potrafią zrozumieć. Jeśli sprężą się na jeden mecz (jak ziemniaki na nas), to potem będą "odpoczywać" przez 2-3 kolejki. A Danowi życzę jak najlepiej. Niech nawet wyjdzie z grupy (wariant optymistyczny), by tym dobitniej pokazać polskim kopaczom, że "bez (ciężkiej) pracy nie ma kołaczy" w europejskich pucharach.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.10.2009, 00:09
Często oglądam mecze Unirei i zazwyczaj nie są to jakieś mega widowiska.Dan tak jak i my nie ma w zespole wirtuozów więc ciężko tu o piękna dla oka grę...Do dziś
Dziś zagrali fantastycznie - wiaodmo że Rangersi nie są potentatami ale też wiadomo że większości zespołom w Glasgow gra się ciężko.To niesamowite że Unirea załatwiła Szkotów ich własną bronią, czyli presingiem i ostrą ale czystą grą.Tu nie było przypadku o czym mogą świadczyć samobóje(jeden czysty ale wynikający z presji,jeden bardzo pechowy - akurat jedyny gol dla Glasgow i 2 minimalne rykoszety) -zresztą ostatni gol dla Unirei tez po lekkim rykoszecie.Zniszczyli ich dziś Rumuni , w czym pomógł obroniony karny przy 1-1 i w zasadzie dopiero przy 1-4 Rangersi zaczęli coś grać.

Nie wróże Unirei jakiejś wielkiej przyszłości w tej edycji bo tym składem pewnych rzeczy się nie przeskoczy, ale już wiadomo że wstydu nie przyniosą a i kasę zgarną niemałą.

Żal że Rumuni mogą a my nie - gdzie tam co najwyżej chodzą podobne pieniądze

ps natomiast niech nikt nie myśli że Dan u nas w kraju osiągnął by takie sukcesy - Tu i Ferguson i Mourinho by się odbili od szarej rzeczywistości - Skorża - wd mnie dobry trener - balansuje , bo wie że jak przegnie pałę to od razu wyleci ,bo 'szatnia' nie lubi się zbytnio przemęczać a jak wiadomo w naszych warunkach nie ma opcji - czy podziękować grajkom czy trenerowi
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 21.10.2009 o godz. 00:17.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 21.10.2009, 09:45
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Szkoda że nasi polscy (niekoniecznie z Wisły) kopacze tego nie potrafią zrozumieć. Jeśli sprężą się na jeden mecz (jak ziemniaki na nas), to potem będą "odpoczywać" przez 2-3 kolejki. A Danowi życzę jak najlepiej. Niech nawet wyjdzie z grupy (wariant optymistyczny), by tym dobitniej pokazać polskim kopaczom, że "bez (ciężkiej) pracy nie ma kołaczy" w europejskich pucharach.
Moze rozumieja, kalkulacja jest prosta.
Unirea - ciezka praca, Liga Mistrzow i zwyciestwo 4:1 nad Rangers, jakas tam kasa
Wisla - luzne podejscie do treningow i meczow, porazka z Levadia, zarobki wieksze niz w jakims tam prowincjonalnym klubiku z Rumunii.

O wynikach sie zapomina po pewnym czasie, kasa na koncie zostaje

Od dawna twierdze, ze w polskiej pilce kraza za duze pieniadze, a juz na pewno nie sa wydawana w taki sposob jak powinny byc. Lepiej chyba zainwestowac by bylo w szkolenie od podstaw i skromne stypendia niz na pensje dla takiego dajmy na to Lobodzinskiego no ale to temat rzeka na kolejne 10 lat debaty. O zgrozo, wszyscy przewiduja, ze naklady na nasz futbol beda jeszcze wieksze. Mam nadzieje, ze jesli juz bedziemy placic komus wieksze sumy to przyzwoitym grajka z zagranicy. Taki Kirm w przeciwienstwie do Wojtka przynajmniej sie stara.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 21.10.2009, 10:05
Widzę że jaranie się Danem i jego mega super hiper wynikiem trwa...3 samobóje sobie przeciwnik wbija ale nic to Dan ich tak mentalnie przygotował żeby dali sobie strzelić przeciwnikowi do swojej bramki ! Brawo Dan !
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.10.2009, 10:19
Ale glupoty piszecie, tez mielismy swoje 5 minut i dwa wyniki 4-1 nawet Parma i Schalke xD
A Wy tu o jakichs Rangersach..
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.10.2009, 10:46
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Widzę że jaranie się Danem i jego mega super hiper wynikiem trwa...3 samobóje sobie przeciwnik wbija ale nic to Dan ich tak mentalnie przygotował żeby dali sobie strzelić przeciwnikowi do swojej bramki ! Brawo Dan !

Nie 3, a 2. Jeśli ktoś się jara tym wynikiem i postawą drużyny Petrescu, to chyba ma podstawy, nie? Obejrzyj sobie choćby skrót tego meczu. Tak wykonywanych stałych fragmentów gry, z takim pomysłem, nie było w Wiśle, albo bardzo dawno, albo nawet nigdy za mojej kadencji na tym świecie. Nie chodzi o strzały, a sposób rozegrania.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 21.10.2009, 11:52
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Widzę że jaranie się Danem i jego mega super hiper wynikiem trwa...3 samobóje sobie przeciwnik wbija ale nic to Dan ich tak mentalnie przygotował żeby dali sobie strzelić przeciwnikowi do swojej bramki: http://kibole.wroclaw.pl/relacja14.html ! Brawo Dan !
Super, sami wbiegli i sobie strzelili. Nikt ich nie zmusił, nikt ich nie nękał pressingiem.
Widzę, że co niektórych mierzi, że Dan może, a my nie. Ale czas się z tym pogodzić.
Jak by to nie wyglądało, wynik poszedł w świat. Za miesiąc nikt o stylu nie będzie pamiętał.
Liczy się wynik, punkty oraz realne widmo awansu. Tyle.

Pozdrawiam

@JarTSW - mieliśmy, pewnie. Tylko kiedy to było?
Zaczynamy odcinać kupony od dawnej sławy... Jak PZPNowskie dziady od pamiętnego roku 1974.
Niestety, to już BYŁO. A co BĘDZIE? No jak na razie nie wiadomo.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 06.03.2015 o godz. 14:00.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.10.2009, 14:48
maxx304 napisał(a):Wyświetl post
Zaczynamy odcinać kupony od dawnej sławy...
Zaczynamy?

Dla niektórych to wspomnienie Schalke i Parmy jest jak Wembley dla kibiców reprezentacji. I pewnie też będzie przekazywane z pokolenia na pokolenie
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 21.10.2009, 14:50
kto wie gdyby Boguś Petrescu nie wylał to może My dziś cieszylibyśmy sie z wygranej w lidze mistrzów ? No ale jak mawiał Dan Polacy nie są chętni do roboty na treningach.......
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.10.2009, 15:05
To tak z innej beczki, Kuba przedłużył kontrakt z BVB do 2013 roku

http://www.borussia.com.pl/?nid=1972
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
twardybidon
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.10.2009, 17:14
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Ten to był dopiero niewypałem...
Kto wie może za kilka lat będzie się pisać, że Wisła nie poznała się na Jego talencie. Mizeria rodem z Rumunii.
Inny "niewypał" wiślacki tj. Edno przeszedł do Corinthians i gra razem z m.in. Ronaldo

http://www.corinthians.com.br/site/f...rfil.asp?id=87
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=5385
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.10.2009, 17:35
AYALA napisał(a):Wyświetl post
kto wie gdyby Boguś Petrescu nie wylał to może My dziś cieszylibyśmy sie z wygranej w lidze mistrzów ? No ale jak mawiał Dan Polacy nie są chętni do roboty na treningach.......
Ja sie bardzo ciesze ze Dan ma takie sukcesy, bo to pokoazuje ze ciezka praca mozna w pilce noznej wiele osiagnac nie maja wielkiej kasy.

Mam nadzieje ze po wczorajszym meczu Cupial bije sie solidnym mlotkiem prosto w glowe i mowi co ja zrobilem zwalniajac przedwczesnie Petresku po nacisku rady druzyny.
Bo teraz zapewne juz wie ze w szatni ma rzadzic trener a nie wypicowani, wyzelowani lalusie ktorym sie nie chce dupy ruszyc na treningu.

I nie tylko Cupial powinien wyciagnac wnioski tylko wszyscy prezesi w ekstraklasie, i nastepnym razem jak przyjdzie jakis placzek ze skarga ze mu ciezko powinni z takim odrazu rozwiazac kontrakt to by moze pokazalo tym naszym pseldo gwiazda gdzie ich miejsce.
,
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 21.10.2009, 19:22
I ja się cieszę z sukcesu Dana.
Martwię sie natomiast tym, co Dan udowodnił.
Choćby to miał byc jedyny sukces tej drużyny w tegorocznej edycji LM to i tak przerasta on wszystkie nasze 4:1 z Parmą czy Schalke (bo to nie LM była a puchar UEFA) czy nawet 1:0 z Barceloną.
Dan wykazał, że ma papiery na dobrego trenera, że jest profesjonalistą, a z Polski, z Krakowa, z Wisły wyrzucony został przez pewnych siebie, leniwych piłkarzy, niecierpliwy zarząd i bezradnego wobec nich właściciela.

Natomiast między bajki wkładam opinie piłkarzy o rzekomo ciężkich, zbyt ciężkich, nieprofesjonalnych i doprowadzających do kontuzji treningach.
Gdyby tak było, to piłkarze Unirii biegaliby wczoraj w gipsie i o kulach, a tak nie było.

Statystyki z meczu wskazują, że każdy z piłkarzy rumuńskiego zespołu przebiegł średnio o 1 kilometr w meczu więcej od piłkarzy Rangers.
Nie podnoszę sprawy ustawienia taktycznego drużyny, ale Dan naprawdę ma pomysły na taktykę, na ustawianie się piłkarzy na boisku i na rozgrywanie piłki.

Wisła przejdzie do historii europejskiego futbolu jako drużyna, która lekka ręką pozbyła się fachowca, pracującego u nas za pół darmo tylko po to, aby leniwi piłkarze mogli dalej leniuchować, a leniwi działacze nie przejmować się wymaganiami trenera.

I nie mam nic przeciwko trenerowi Skorży. Nie zamierzam nawoływać do zmian.

Chciałbym tylko, aby ci wszyscy leniwcy zarabiający krocie i twierdzacy, że Dan złym trenerem był, mieli odwagę spojrzeć w lustro, w oczy właścicielowi i przede wszystkim kibicom Wisły.
A właściciel, żeby miał odwagę pozbywania się leniwych płaczków i wspierania trenera.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów