The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.10.2009, 13:43
Te trybuny u Was to marzenie każdego kibica, więc już bym tak nie narzekał ;p

Cytat:
Stadion parchow jako chyba jedyny z tych wszystkich "cudeniek" jest zaprojektowany z mysla o miejscu w ktorym ma stanac. Reszta to "cacuszka" ktore mozna wstawic w kazdym dowolnym miejscu
Stadion Legii musiał być wpasowany w oś stanisławowską, trzeba było ograniczać wyskokość. Stadion Odry też będzie w miarę charakterystyczny. Za to podłamała mnie ostatnio kwestia Stadionu Narodowego, patrzę jak w jakimś programy pokazują stadiony w RPA, a tu jeden z identyczną biało-czerwoną fasadą ;/ http://stadiony.net/buildings/rsa/so...er_city074.jpg

edit
http://stadiony.net/news.php?n=1666
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 09.10.2009 o godz. 13:48.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 09.10.2009, 14:02

ma ktoś takie samo zdjęcie z naszego stadionu? Tj. z D, patrząc na E
.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 09.10.2009, 14:13
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
edit
http://stadiony.net/news.php?n=1666
Nigdy w życiu zasuwany dach !
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Stary 09.10.2009, 17:30
O zapełnienia stadionu w Rybniku to bym się nie bał.Kibiców żużla w Polsce jest sporo a Sama aglomeracja Rybnika to około 650 tyś mieszkańców myślę że znalazło by się 18 tyś sympatyków żużla.Dla porównania motoarena w Toruniu pojemność 15 tyś aglomeracja Torunia około 300 tyś.
Co do tej mojej rozpiski to ja tylko pokazałem jakie mamy ambitne plany i nic więcej.
Wracając jeszcze do narodowego to on jest robiony na jedno kopyto. Gdzieś taki dach widziałem bodajże u naszych zachodnich sąsiadów. Lubię stadiony, które mają ciekawą bryłę, nie są przekombinowane i są oryginalne. Narodowy to taka typowa opona nic innowacyjnego. W stadionie Legii strasznie nie podoba mi się obiekt z zewnątrz i dach też taki sobie.W Poznaniu projekt to jest tak przekombinowany, że nawet nasz biję na głowe. Tam to nic się kupy nie trzyma : wszystkie trybuny inne, dach inny porażka jednym słowem.
Nowa koncepcja stadionu Polonii Bytom (15.000)

Moim zdaniem porażka poprzedni projekt dużo lepszy...
Ostatnio edytowane przez FajQ : 09.10.2009 o godz. 22:23.
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 15.10.2009, 22:10

dla tych co uważają poznańską arenę za cud!dla mnie kicz....
I
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.10.2009, 22:34
ej co to jest to niebieskie rusztowanie?
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.10.2009, 23:41
A nie wiecie czy w przyszłości jest możliwość rozbudowania naszego stadionu? Np. tak, aby zwiększyć trybuny za bramkami o np. 10.000 miejsc? Ciągle mi się marzy większy stadion, przynajmniej na te 40.000.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 15.10.2009, 23:54
GregorTS napisał(a):Wyświetl post
Trudno w to uwierzyć ale na nim będą siedzieć również kibice...
Odpowiedz cytując
northrop
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 16.10.2009, 01:30
GregorTS napisał(a):Wyświetl post
trybuny wzdluz boiska beda wyzsze, od trybuny, ktora zostala wybudowana wedlog starego planu. gdyby zostawili to jak jest, to osoby siedzace tam, siedzialy by za sciana, wiec musieli podnies trybuny na tyle, aby byly rowno z obecnie budowanymi trybunami.

na ssc bigwaser86 takie cos wymalowal:

link
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.10.2009, 09:48
Powiedzcie mi, że robicie sobie jaja z tymi podwyższonymi krzesełkami na Lechu.. Serio to będą krzesełka
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.10.2009, 10:14
To będą krzesełka bo sie trybuny nie zgrały... I trzeba było takie coś strzelic i już jest ok. Wspaniała arena!
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.10.2009, 10:56
Pisałem o tym wcześniej, jednak na zdjęciu wygląda tragicznie. Spaprali tam to nieziemsko. Jedyny ratunek to zburzyć tą trybuną i postawić na nowo.

Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 16.10.2009, 11:11
To pięknie, dobrze, że muszą to tylko zrobić w rogu, a nie całą trybunę.(chyba ;p)
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 16.10.2009, 21:11
Przypomina aparat fotograficzny i przesłone.
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Stary 16.10.2009, 21:26
buahahahahahahahahahahahaha TO się nazywa POLSKA myśl inżynieryjna !! ZA to co odjebali w Krakowie i Poznaniu powinno się iśc do więzienia <lol> Powiem Wam że mi to zdjecie neisamowicie humor poprawiło jak sobie pomyśle o naszych 17metrach...
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.10.2009, 22:22
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Przypomina aparat fotograficzny i przesłone.
Mi przypomina coś innegro i poddaje tutaj pomysł kibicom Legii co zrobić jak już im ten stadion wybudują

A że lubią modyfikować stadion na Konwiktorskiej to wiadomo
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.10.2009, 22:46
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Powiedzcie mi, że robicie sobie jaja z tymi podwyższonymi krzesełkami na Lechu.. Serio to będą krzesełka
tzn zaraz, chcecie serio powiedziec, ze na Euro2012 kibice beda siedziec na jakis stelażach przypominajacych mniej wiecej tymczasowe trybuny ktore np. były na koncercie Celine Dion na Błoniach? hahaha no przeciez to jest jakis zenujacy zart . Ja wiem , ze tam dadzą jakies podłogi i w ogole bedzie to stabilne, no ale jednak , wyglada to komicznie. I rzeczywiscie, stadion Lecha wydawal sie fajny , ale teraz jak patrze na tą trybune za bramką to parodia, wole jednak nasz zdecydowanie, przynajmniej trzyma sie kupy.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 20.10.2009, 10:50
Bardzo głośno teraz o stadionie Lecha, bo będą montować najcięższą chyba na świecie kratownice.

Czy mógłby mnie ktoś oświecić, czy całe to zamieszanie pt. "Jedyny taki stadion na świecie" związany jest jedynie z szumem medialnym dotyczącym ciężkiej kratownicy, i zachwując, skalę podobny jest do zamieszania spowodowanego spychaniem do wody wieloryba, który nieopatrznie wpłynął na plaże, czy rzeczywiście ten stadion "coś w sobie ma" - super widoczność, super warunki oglądania meczów itp?
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 20.10.2009, 12:12
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Bardzo głośno teraz o stadionie Lecha, bo będą montować najcięższą chyba na świecie kratownice.

Czy mógłby mnie ktoś oświecić, czy całe to zamieszanie pt. "Jedyny taki stadion na świecie" związany jest jedynie z szumem medialnym dotyczącym ciężkiej kratownicy, i zachwując, skalę podobny jest do zamieszania spowodowanego spychaniem do wody wieloryba, który nieopatrznie wpłynął na plaże, czy rzeczywiście ten stadion "coś w sobie ma" - super widoczność, super warunki oglądania meczów itp?
Jedyny stadion na swiecie, najciezsza chyba kratownica na swiecie, moze dorzuc do tego najwiekszy niebieski element na swiecie. Twoj post bedzie jeszcze bardziej przesmiewczy i zarobisz dodatkowe punkciki
Uniesienie 1400 ton to jakby nie patrzec jakies wydarzenie, wiec media troche je naglosnily. Dodatkowo Discovery ma krecic dokument o calej tej operacji, ale zeby od razu az tak sie tym emocjonowac? Po prostu troche zelastwa idzie w gore i zaloze sie, ze w Europie zdarzaly sie takie operacje.
Szczerze mowiac sam jestem ciekaw, jak bedzie wygladac ostatnia faza tego podnoszenia, a dokladniej chodzi mi o przesuniecie kratownicy na zelbetowe kolumny. Najwyzej s.......i sie i nie bedzie Euro w Poznaniu
Wracajac do tematu stelazy na IV trybunie. Tak jak ktos wspomnial IV trybuna pochodzila ze starego planu modernizacji stadionu, wiec teraz musza polaczyc obie trybuny na identycznej wysokosci. Podobny zabieg kojarze ze stadionu PSV, gdzie rowniez zrobiono sektor na stelazach (co wcale nie znaczy, ze jest to cos fajnego).
Cytat:
wolę przegrać ponownie z potęgą typu Varelenga byleby Lech nie wyszedł z grupy
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 20.10.2009, 12:30
bbbnba napisał(a):Wyświetl post
Wracajac do tematu stelazy na IV trybunie. Tak jak ktos wspomnial IV trybuna pochodzila ze starego planu modernizacji stadionu, wiec teraz musza polaczyc obie trybuny na identycznej wysokosci. Podobny zabieg kojarze ze stadionu PSV, gdzie rowniez zrobiono sektor na stelazach (co wcale nie znaczy, ze jest to cos fajnego).
Stary PSV czy cokolwiek innego nie ma tu nic do rzeczy. To co dzieje sie na budowie Waszego stadionu jest w równym stopniu komiczne co skandaliczne. Najpierw wyburzanie części trybuny, teraz jakieś obciachowe rusztowanie. I bynajmniej nie piszę tego na zasadzie "wyśmiać pyry". Po prostu patrze na to z niedowierzaniem.

A przy okazji, ostateczny projekt stadionu przewidywał to rusztowanie czy "wyszło w praniu"?

P.S. wyobrażam sobie co by się działo na naszym forum, gdyby u nas fuszere takich rozmiarów odwalili, skoro o wyjazd dla kosiarki spory ciągnęły się przez 2 strony tego tematu
Ostatnio edytowane przez Cichy : 20.10.2009 o godz. 12:41.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 20.10.2009, 12:51
Wiem, ze PSV niczego tu nie zmienia, sam przyznalem, ze takie rozwiazanie nie jest fajne. Podalem tylko przyklad na podobne "nowinki techniczne" z zachodnich stadionow.
Ale my to doskonale wiemy nie od dzis i nie od kilku miesiecy, a od kilku lat. Sadzac po komentarzach na naszym forum niewielu kibicow Lecha jest zachwyconych jakoscia i postepem prac. Ba, jakis czas temu Wiara Lecha zorganizowala akcje majaca na celu wyszukanie bledow konstrukcyjnych na II trybunie. Wnioski przekazano do Urzedu Miasta i przeprowadzono inspekcje. Niektore bledy naprawiono, inne zatuszowano.

Co do projektu - nikt go chyba nie widzial, wiec nie moge odpowiedziec Ci na to pytanie. A w praniu wychodza coraz to nowe problemy, ktore sa rozwiazywane w prowizoryczny sposob. Taka specyfika poznanskiej areny Euro2012
Cytat:
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 20.10.2009, 12:53
Jedyny stadion na swiecie, najciezsza chyba kratownica na swiecie, moze dorzuc do tego najwiekszy niebieski element na swiecie. Twoj post bedzie jeszcze bardziej przesmiewczy i zarobisz dodatkowe punkciki
Uniesienie 1400 ton to jakby nie patrzec jakies wydarzenie, wiec media troche je naglosnily. Dodatkowo Discovery ma krecic dokument o calej tej operacji, ale zeby od razu az tak sie tym emocjonowac? Po prostu troche zelastwa idzie w gore i zaloze sie, ze w Europie zdarzaly sie takie operacje.
Szczerze mowiac sam jestem ciekaw, jak bedzie wygladac ostatnia faza tego podnoszenia, a dokladniej chodzi mi o przesuniecie kratownicy na zelbetowe kolumny. Najwyzej s.......i sie i nie bedzie Euro w Poznaniu
Zgadzam się, że z technologicznego puktu widzenia operacja dzwigania tego żelastwa będzie interesująca. Ciekawi mnie tylko, czy za tą operacją idzie coś wiecej - czy stadion będzie taki mega, czy tylko technologia jego produkcji była taka mega, a stadion będzie po prostu OK.
Na razie wydaje mi się, że trochę forma przerasta treść, bo gdzie indziej robią stadiony funkcjonalnie bardzo podobne.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.10.2009, 12:59
Wiem, ze PSV niczego tu nie zmienia, sam przyznalem, ze takie rozwiazanie nie jest fajne. Podalem tylko przyklad na podobne "nowinki techniczne" z zachodnich stadionow.

Gratuluję poczucia humoru nazywająć rusztowanie nowinkiem technicznym
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 20.10.2009, 12:59
Jak na razie wszystko wskazuje na to, ze stadion nie bedzie mega, moze nawet nie zalapac sie do OK. Najblizej mu do klasy stadionow "kupa".
To jak wieszanie najladniejszego zyrandola w Europie w jakiejs chujowej sali bankietowej. Media zrobily z tego mega nius.

edit: dlatego uzylem tego stwierdzenia w cudzyslowie
Cytat:
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 20.10.2009, 13:27
sergio napisał(a):Wyświetl post
Gratuluję poczucia humoru nazywająć rusztowanie nowinkiem technicznym
Co to jest nowinek?

Każdy wie, że nasz stadion to będzie wielka kupa żelastwa i betonu z daleka przypominająca stadion, mamy takich projektantow, że zamiast przed budową I, II i III tak przeprojektować stadion aby pasował do IV to postanowili odwrotnie. Efektu końcowego nie zna nikt. A media, szczególnie tvn24 to pewnie bardziej czeka na jakąś katastrofę podczas tego podnoszenia niż na sam fakt ustawienia kratownic.
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.10.2009, 00:32
Ciekaw jestem jak będą wyglądały wejscia na ten przerabiany narożnik w Poznaniu? Może jakieś drabinki zamontują

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 21.10.2009, 09:24
Czy taki smieszny naroznik ze stelażem jest gdzies jeszcze na swiecie? Bo bym sobie zobaczyl jak to ma wygladac jak bedzie gotowe.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.10.2009, 09:45
element napisał(a):Wyświetl post
To samo wizualizacje stadionu Legii (najlepsze w Polsce) robią dość dobre wrażenie, aczkolwiek spoglądając na budowę z żywca już tak pięknie to nie wygląda.
No i całkowicie zjebane tyły i komiczne wejścia na trybuny. Minusem też jest pozostawienie budynku klubowego, taki odrębny klocek.

Właśnie największym plusem było pozostawienie budynku klubowego(połączenie nowocześności z tradycją). To się kibicom Legii bardzo podobało, ale zostało jakiś czas temu zmienione. Teraz ma być to jakoś przebudowywane (niby tak będzie łatwiej i bezpieczniej dla robotników)
Co do samego stadionu, to od samego początku obiekt nie podobał mi się na wizualizacjach. Ale gdy się widzi go na żywo, to robi na mnie dość dobre wrażenie. Bardzo podoba mi się to, że trybuny są strome, a nie płaskie (szczególnie piętro będzie strome) co poprawia zdecydowanie widok na boisko. Dużym plusem tego stadionu jest również jego jednolitość (nie tak jak w przypadku Poznania i Krakowa- u was dach będzie zachodził na dach, przynajmniej tak wynika z wizualizacji). No zarzuty co do tych przerw między dachem a trybunami- problem w jakiś tam sposób jest rozwiązany, bo mają tam być ok 2,5 metrowe szklane ekrany (będzie fajny widok z korony stadionu)
I aby nie zrobili tylko kolorystyki trybun w stylu dyskoteki a będzie wszystko ok.
Każdy ma swoje gusta, ale z 3 stadionów (Legia, Wisła, Lech) nasz podoba mi się najbardziej. Jednak najlepszy projekt ma Jaga (o ile jest aktualny)
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 21.10.2009, 10:15
Trochę stromo
http://img200.imageshack.us/img200/2580/img1037g.jpg

Niebieskie rusztowanie
http://lh3.ggpht.com/_qiLdEB8e5XU/St...0/IMG_0833.JPG

http://lh4.ggpht.com/_qiLdEB8e5XU/St...0/IMG_0859.JPG

Nie będzie tak tragicznie
Przecież całośc będzie zalana betonem a kibice będą wchodzić na sektor zwyczajnie po schodach.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 21.10.2009, 12:37
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Czy taki smieszny naroznik ze stelażem jest gdzies jeszcze na swiecie? Bo bym sobie zobaczyl jak to ma wygladac jak bedzie gotowe.
Wspominalem wczesniej o stadionie w Eindhoven:
http://img.photobucket.com/albums/v1...s-stadion2.jpg
Cytat:
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów