|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Te trybuny u Was to marzenie każdego kibica, więc już bym tak nie narzekał ;p
Cytat:
edit http://stadiony.net/news.php?n=1666
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 09.10.2009 o godz. 13:48.
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
ma ktoś takie samo zdjęcie z naszego stadionu? Tj. z D, patrząc na E ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nigdy w życiu zasuwany dach !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O zapełnienia stadionu w Rybniku to bym się nie bał.Kibiców żużla w Polsce jest sporo a Sama aglomeracja Rybnika to około 650 tyś mieszkańców myślę że znalazło by się 18 tyś sympatyków żużla.Dla porównania motoarena w Toruniu pojemność 15 tyś aglomeracja Torunia około 300 tyś.
Co do tej mojej rozpiski to ja tylko pokazałem jakie mamy ambitne plany i nic więcej. Wracając jeszcze do narodowego to on jest robiony na jedno kopyto. Gdzieś taki dach widziałem bodajże u naszych zachodnich sąsiadów. Lubię stadiony, które mają ciekawą bryłę, nie są przekombinowane i są oryginalne. Narodowy to taka typowa opona nic innowacyjnego. W stadionie Legii strasznie nie podoba mi się obiekt z zewnątrz i dach też taki sobie.W Poznaniu projekt to jest tak przekombinowany, że nawet nasz biję na głowe. Tam to nic się kupy nie trzyma : wszystkie trybuny inne, dach inny porażka jednym słowem. Nowa koncepcja stadionu Polonii Bytom (15.000) ![]() Moim zdaniem porażka poprzedni projekt dużo lepszy...
Ostatnio edytowane przez FajQ : 09.10.2009 o godz. 22:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ej co to jest to niebieskie rusztowanie?
![]()
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
A nie wiecie czy w przyszłości jest możliwość rozbudowania naszego stadionu? Np. tak, aby zwiększyć trybuny za bramkami o np. 10.000 miejsc? Ciągle mi się marzy większy stadion, przynajmniej na te 40.000.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
trybuny wzdluz boiska beda wyzsze, od trybuny, ktora zostala wybudowana wedlog starego planu. gdyby zostawili to jak jest, to osoby siedzace tam, siedzialy by za sciana, wiec musieli podnies trybuny na tyle, aby byly rowno z obecnie budowanymi trybunami.
na ssc bigwaser86 takie cos wymalowal: ![]() link |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Powiedzcie mi, że robicie sobie jaja z tymi podwyższonymi krzesełkami na Lechu..
![]() ![]() ![]() Serio to będą krzesełka |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
To będą krzesełka bo sie trybuny nie zgrały... I trzeba było takie coś strzelic i już jest ok. Wspaniała arena!
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Pisałem o tym wcześniej, jednak na zdjęciu wygląda tragicznie. Spaprali tam to nieziemsko. Jedyny ratunek to zburzyć tą trybuną i postawić na nowo.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To pięknie, dobrze, że muszą to tylko zrobić w rogu, a nie całą trybunę.(chyba ;p)
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Przypomina aparat fotograficzny i przesłone.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
buahahahahahahahahahahahaha TO się nazywa POLSKA myśl inżynieryjna !! ZA to co odjebali w Krakowie i Poznaniu powinno się iśc do więzienia <lol> Powiem Wam że mi to zdjecie neisamowicie humor poprawiło jak sobie pomyśle o naszych 17metrach...
![]()
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mi przypomina coś innegro i poddaje tutaj pomysł kibicom Legii co zrobić jak już im ten stadion wybudują
![]() A że lubią modyfikować stadion na Konwiktorskiej to wiadomo ![]() ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo głośno teraz o stadionie Lecha, bo będą montować najcięższą chyba na świecie kratownice.
Czy mógłby mnie ktoś oświecić, czy całe to zamieszanie pt. "Jedyny taki stadion na świecie" związany jest jedynie z szumem medialnym dotyczącym ciężkiej kratownicy, i zachwując, skalę podobny jest do zamieszania spowodowanego spychaniem do wody wieloryba, który nieopatrznie wpłynął na plaże, czy rzeczywiście ten stadion "coś w sobie ma" - super widoczność, super warunki oglądania meczów itp? ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
![]() Uniesienie 1400 ton to jakby nie patrzec jakies wydarzenie, wiec media troche je naglosnily. Dodatkowo Discovery ma krecic dokument o calej tej operacji, ale zeby od razu az tak sie tym emocjonowac? Po prostu troche zelastwa idzie w gore i zaloze sie, ze w Europie zdarzaly sie takie operacje. Szczerze mowiac sam jestem ciekaw, jak bedzie wygladac ostatnia faza tego podnoszenia, a dokladniej chodzi mi o przesuniecie kratownicy na zelbetowe kolumny. Najwyzej s.......i sie i nie bedzie Euro w Poznaniu ![]() Wracajac do tematu stelazy na IV trybunie. Tak jak ktos wspomnial IV trybuna pochodzila ze starego planu modernizacji stadionu, wiec teraz musza polaczyc obie trybuny na identycznej wysokosci. Podobny zabieg kojarze ze stadionu PSV, gdzie rowniez zrobiono sektor na stelazach (co wcale nie znaczy, ze jest to cos fajnego). ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
A przy okazji, ostateczny projekt stadionu przewidywał to rusztowanie czy "wyszło w praniu"? P.S. wyobrażam sobie co by się działo na naszym forum, gdyby u nas fuszere takich rozmiarów odwalili, skoro o wyjazd dla kosiarki spory ciągnęły się przez 2 strony tego tematu ![]()
Ostatnio edytowane przez Cichy : 20.10.2009 o godz. 12:41.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem, ze PSV niczego tu nie zmienia, sam przyznalem, ze takie rozwiazanie nie jest fajne. Podalem tylko przyklad na podobne "nowinki techniczne" z zachodnich stadionow.
Ale my to doskonale wiemy nie od dzis i nie od kilku miesiecy, a od kilku lat. Sadzac po komentarzach na naszym forum niewielu kibicow Lecha jest zachwyconych jakoscia i postepem prac. Ba, jakis czas temu Wiara Lecha zorganizowala akcje majaca na celu wyszukanie bledow konstrukcyjnych na II trybunie. Wnioski przekazano do Urzedu Miasta i przeprowadzono inspekcje. Niektore bledy naprawiono, inne zatuszowano. Co do projektu - nikt go chyba nie widzial, wiec nie moge odpowiedziec Ci na to pytanie. A w praniu wychodza coraz to nowe problemy, ktore sa rozwiazywane w prowizoryczny sposob. Taka specyfika poznanskiej areny Euro2012 ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na razie wydaje mi się, że trochę forma przerasta treść, bo gdzie indziej robią stadiony funkcjonalnie bardzo podobne. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Gratuluję poczucia humoru nazywająć rusztowanie nowinkiem technicznym ![]() ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak na razie wszystko wskazuje na to, ze stadion nie bedzie mega, moze nawet nie zalapac sie do OK. Najblizej mu do klasy stadionow "kupa".
To jak wieszanie najladniejszego zyrandola w Europie w jakiejs chujowej sali bankietowej. Media zrobily z tego mega nius. edit: dlatego uzylem tego stwierdzenia w cudzyslowie ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Co to jest nowinek?
![]() Każdy wie, że nasz stadion to będzie wielka kupa żelastwa i betonu z daleka przypominająca stadion, mamy takich projektantow, że zamiast przed budową I, II i III tak przeprojektować stadion aby pasował do IV to postanowili odwrotnie. Efektu końcowego nie zna nikt. A media, szczególnie tvn24 to pewnie bardziej czeka na jakąś katastrofę podczas tego podnoszenia niż na sam fakt ustawienia kratownic. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ciekaw jestem jak będą wyglądały wejscia na ten przerabiany narożnik w Poznaniu? Może jakieś drabinki zamontują
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czy taki smieszny naroznik ze stelażem jest gdzies jeszcze na swiecie? Bo bym sobie zobaczyl jak to ma wygladac jak bedzie gotowe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Co do samego stadionu, to od samego początku obiekt nie podobał mi się na wizualizacjach. Ale gdy się widzi go na żywo, to robi na mnie dość dobre wrażenie. Bardzo podoba mi się to, że trybuny są strome, a nie płaskie (szczególnie piętro będzie strome) co poprawia zdecydowanie widok na boisko. Dużym plusem tego stadionu jest również jego jednolitość (nie tak jak w przypadku Poznania i Krakowa- u was dach będzie zachodził na dach, przynajmniej tak wynika z wizualizacji). No zarzuty co do tych przerw między dachem a trybunami- problem w jakiś tam sposób jest rozwiązany, bo mają tam być ok 2,5 metrowe szklane ekrany (będzie fajny widok z korony stadionu) I aby nie zrobili tylko kolorystyki trybun w stylu dyskoteki a będzie wszystko ok. Każdy ma swoje gusta, ale z 3 stadionów (Legia, Wisła, Lech) nasz podoba mi się najbardziej. Jednak najlepszy projekt ma Jaga (o ile jest aktualny) ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trochę stromo
http://img200.imageshack.us/img200/2580/img1037g.jpg Niebieskie rusztowanie http://lh3.ggpht.com/_qiLdEB8e5XU/St...0/IMG_0833.JPG http://lh4.ggpht.com/_qiLdEB8e5XU/St...0/IMG_0859.JPG Nie będzie tak tragicznie Przecież całośc będzie zalana betonem a kibice będą wchodzić na sektor zwyczajnie po schodach. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://img.photobucket.com/albums/v1...s-stadion2.jpg ![]() Cytat:
|
||
|