The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Walka stulecia?
Gołota 95 38,15%
Adamek 145 58,23%
W ostatniej chwili walkę odwołają 13 5,22%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 249. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.10.2009, 11:34
Niepojęty jest dla mnie fenomen Gołoty. Gość się przez całą karierę błaźnił, a po mimo to, dalej rzesze osób w niego wierzą. I jeszcze piszą, że wygra

Ta walka jest pewnie ustawiona od początku na zrobienie kasy, a chłopy przyuczeni co zrobić, że się walka sprzedała medialnie. Gdyby tak nie było, to Endrju dawno by spieprzył do Stanów.
..
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.10.2009, 11:45
Gołota - wygra na pkt

Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.10.2009, 11:45
Tak sentyment zwłaszcza został jak ja zarywałem noc a ten uciekł po minucie walki!
Będę za Adamkiem
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 21.10.2009, 11:51
tofik napisał(a):Wyświetl post
Niepojęty jest dla mnie fenomen Gołoty. Gość się przez całą karierę błaźnił, a po mimo to, dalej rzesze osób w niego wierzą. I jeszcze piszą, że wygra

Ta walka jest pewnie ustawiona od początku na zrobienie kasy, a chłopy przyuczeni co zrobić, że się walka sprzedała medialnie. Gdyby tak nie było, to Endrju dawno by spieprzył do Stanów.
Jak taki cwaniak jesteś to zapisz się na boks,zobaczymy czy taki odważny będziesz.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 21.10.2009, 11:58
Tofik - Niepojęte jest że zbłaźniliśmy (nie raz) się w piłkę w eliminacjach LM a dalej kibicujemy Wiśle ...

Andrzej Gołota Gołota Gołota jak śpiewał Kazik !!
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.10.2009, 12:15
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Jak taki cwaniak jesteś to zapisz się na boks,zobaczymy czy taki odważny będziesz.
Nie bardzo rozumiem. On całe życie trenował i walczył w ringu. Jak można to porównać do zapisania się zwykłej osoby na boks ? I może jeszcze by na mnie wypuścili Lenoxa Lewisa ? Przed nauczeniem podstaw.
..
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.10.2009, 12:27
To z zapisaniem sie na boks nie jest dobrym argumentem ale to ze wciazkibicujemy Wisle, po bardzo roznych historiach, sie zgadza
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.10.2009, 14:38
tofik napisał(a):Wyświetl post
I może jeszcze by na mnie wypuścili Lenoxa Lewisa ?
O, to właśnie.
Gołota jako jedyny Polak osiągnął ten najwyższy poziom, bił się z najlepszymi.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.10.2009, 14:47
najlepsi w historii bokserzy Foreman i Lewis byli wielcy,ciężcy i tacy na pierwszy rzut oka wolni coś ala Gołota.Myśle że Andrju sobie poradzi z Adamkiem któremu będe kibicował
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 21.10.2009, 14:47
Szkoda tylko,że z tymi najlepszymi nic nie pokazał.

A tak w ogóle to poczekajmy na walkę i wtedy sie okaże kto miał rację
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.10.2009, 14:53
WiślakNH napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tylko,że z tymi najlepszymi nic nie pokazał.
Fakt, ale to i tak poziom nieosiągalny dla innych naszych bokserów.
Myślicie, że czemu Adamek tak się pcha do wagi ciężkiej?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.10.2009, 15:05
Gołota przegrywał tylko z czarnymi.Ot taki strach przed czarnym ludem.Nie liczę porażki z Ruizem,bo to było oszustwo.Jest dobry kurs u buków na Gołotę,więc...Nie wierzę,by Adamek tę walkę wygrał.Obie walki z Riddick'iem Bowe widziałem i nie sądzę,by w najbliższych 20 latach jakiś Polak potrafił tak zlać aktualnie najlepszego boksera na świecie,bez podziału na kategorie(a takim był wtedy Bowe).
Odpowiedz cytując
mdgn
Member

Od: 11.2004

Stary 21.10.2009, 15:06
Jestem za Adamkiem, Gołoty nigdy nie lubiłem sorry :[
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.10.2009, 15:16
Co ma do rzeczy kwestia lubienia,czy nie lubienia? Gdybym się kierował tym kryterium,to poszedłbym u buka z torbami.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.10.2009, 15:27
simone napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio przypadkiem trafiłem na zapowiedz tej walki, to strarcie również zapowiadają jako walkę stulecia (tyle, że polskiego MMA). O Najmana jestem spokojny (były bokser tanio skóry nie sprzeda), ale ciekaw jestem co Pudzian pokaże na Torwarze, jak nadrobi braki w technice czy szybkości (bo tutaj Najman ma zdecydowaną przewagę) i na jakim stylu oprze taktykę?

Nie orientujesz się czy będa tą walkę w TV pokazywać? Być może pokaże to Polsat, bo KSW współorganizuje galę, na której zmierzy się Jędruś z Adamkiem, ale póki co potwierdzenia nie znalazłem.
Na pewno będą pokazywać.

"Walczymy o coś, Popek Firma MMA"
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 21.10.2009 o godz. 15:29.

Odpowiedz cytując
wygladajacyzzachmury
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 21.10.2009, 18:42
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Tak sentyment zwłaszcza został jak ja zarywałem noc a ten uciekł po minucie walki!
Będę za Adamkiem
Ty byś ****a nie uciekł przed naćpanym Tysonem który dodatkowo napierdala głowa przy biernej postawie sędziego
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.10.2009, 19:18
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Fakt, ale to i tak poziom nieosiągalny dla innych naszych bokserów.
Myślicie, że czemu Adamek tak się pcha do wagi ciężkiej?
money money money...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
qubu
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 21.10.2009, 19:24
Parę słów o Gołocie: http://www.golota.pl/modules.php?nam...rticle&sid=103
Odpowiedz cytując
miki2006
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 21.10.2009, 19:49
nie ma jak ich porównać nawet to dwie różne wagi, według mnie osiągnięcie Gołoty 5 na świecie jest dużo cenniejsze niż jakikolwiek pas Adamka, miejmy nadzieje że obejrzymy szybki nokaut !
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 21.10.2009, 19:53
Nie zgadzam się z tym, że Andrzej Gołota będzie chciał zakończyć walkę jednym potężnym ciosem. Dlaczego? Gołota silniejsze ciosy ma z lewej ręki, a tej nie może nadwyrężać bo była kontuzjowana niedawno. Poza tym od dawna nie walczy już w stylu szybkich nokautów.

Jednak jestem przekonany, że Adamkowi raz na zawsze wybije z głowy tą jego sławę. Tylko kontuzja albo ustawienie walki może sprawić, że Andrzej przegra.
Adamek ma 33 lata i dopiero teraz walczy w wadze ciężkiej. Ktoś pewnie powie : za mały jest. Ja powiem : tchórz.
Za mały? Mike Tyson jest jeszcze niższy od Adamka a mistrzem świata był w wieku 20 lat.
Adamek po prostu bał się walczyć z najlepszymi.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Stary 21.10.2009, 21:31
Troszke kolego pokreciles.

Od kiedy Golota ma wieksza sile ciosu w prawej rece?

Adamek w ciezkiej za pozno? Jeszcze kilka lat temu nikt nie myslal ze bedzie z niego mistrz w lekkociezkiej. Potem przejscie do cruiser wzbudzilo sporo emocji. "Adamek jest za maly, nie poradzi sobie itd." Wyszlo jak wyszlo i zdobyl kolejny pas.

Przejscie do ciezkiej to jego osobista decyzja. W cruiser nie zdobedzie tak duzych pieniedzy i nie znajdzie prestizowych walk, bo oprocz Cunninghama nikt mu nie zagrozi.

Adamek jest naturalnie zawodnikiem LightHeavyweight. Jego (prawie) naturalna waga miesci sie w tym limicie i mowiac ze bal sie walczyc z najlepszymi przesadzasz. Bil sie z najlepszymi w obu poprzednich wagach i w obu zdobyl mistrzostwo swiata. Zeby bylo ciekawiej zaczynal zawodowa kariere w wadze super-sredniej wiec jeszcze nizej. Wtedy mial 20 lat z hakiem.

Odebralem Twoja wypowiedz tak, jakbys uwazal ze Adamek nigdy nie byl w HW bo bal sie konfrontacji. Z tym ze on mial byc od zawsze zawodnikiem lekkociezkim, mimo ze czesto musial zrzucac wage zeby miescic sie w limicie.

Zeby nie bylo w sobote bede za Gołotą. Zdziwilem sie jednak taka opinia.

To w jakiej wadze walczy dany zawodnik jest w najwiekszej mierze uwarunkowane warunkami fizycznymi i budowa ciala. Adamek juz teraz nabral sporo masy jednak wystarczy go porownac z innymi zawodnikami wagi ciezkiej, ktorzy sa tam naturalnie. Zasieg ramion, wzrost, masa...
Ostatnio edytowane przez sqallpl : 21.10.2009 o godz. 21:38.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.10.2009, 21:44
wygladajacyzzachmury napisał(a):Wyświetl post
Ty byś ****a nie uciekł przed naćpanym Tysonem
To to akurat nie za bardzo Ci wyszło
U Tysona znaleziono ślady THC a to jest narkotyk który wybitnie się nie nadaje do takich rzeczy jak np walka, więc porażka z ujaranym Tysonem to nie jest powód do dumy - gdzie jestem przekonany że Tyson nie jarał przed walką a pewnie dzień czy 2 wcześniej.

A co do tematu - zdecydowanym faworytem wydaje się być Adamek, choć jak wiadomo, w boksie różne rzeczy mogą się zdarzyć
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 21.10.2009, 21:45
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Troszke kolego pokreciles.

To w jakiej wadze walczy dany zawodnik jest w najwiekszej mierze uwarunkowane warunkami fizycznymi i budowa ciala. Adamek juz teraz nabral sporo masy jednak wystarczy go porownac z innymi zawodnikami wagi ciezkiej, ktorzy sa tam naturalnie. Zasieg ramion, wzrost, masa...
Przeczytaj jeszcze raz, dokładnie jak napisałem na temat ręki.

Cóż - moje zdanie na temat Adamka. Może rzeczywiście dopiero teraz "dorósł" do królewskiej wagi.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Stary 21.10.2009, 21:54
Cytat:
Gołota silniejsze ciosy ma z lewej ręki, a tej nie może nadwyrężać bo była kontuzjowana niedawno.
Czytalem kilka razy zanim odpisalem. Czy z tego zdania nie wynika, ze wedlug Ciebie Golota ma wieksza sile ciosu z lewej reki? Bo inaczej tego odczytac nie potrafie Moze Ci sie pomylilo po prostu?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 21.10.2009, 21:57
sqallpl napisał(a):Wyświetl post

.
To w końcu o którą Ci chodzi? Lewy prosty Gołoty od zawsze był piekielnie mocny.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Stary 21.10.2009, 22:00
Powinienem najpierw siebie przeczytac

Chodzilo mi oczywiscie o lewa reke. Chcialem zapytac "Od kiedy Golota ma wieksza sile ciosu w lewej rece?".

Konczac. Lewy prosty Goloty zawsze byl mocny a przedewszystkim cholernie szybki, szczegolnie przed wypadkiem.

Natomiast jego prawa reka jest o wiele mocniejsza od lewej, co jest naturalne, gdyz jest praworeczny.

Ty napisales ze Golota silniejsze ciosy ma z lewej reki i z tym sie nie zgodzilem.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 21.10.2009, 22:05
Ok, trochę się nie zrozumieliśmy. W każdym razie obaj stawiamy na Gołotę a to się liczy.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 21.10.2009, 22:15
Niepokonany w dwudziestu dziewięciu walkach
Kolejny oponent na kolankach !!

Andrzej Gołota Gołota Gołota !

Czekam z niecierpliwością na tą walkę.

A tak nawiasem - http://allegro.pl/item775038792_wyja...r_wroclaw.html niezależnie od wyniku, przypuszczam że podróż będzie tam przednia )
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Stary 21.10.2009, 22:15
Zgadza sie ale z kazdym dniem widze mniej szans dla Goloty. Mam nadzieje ze ten trening przed kamerami i uzywanie tylko prawej reki to podpucha. Oboz jeszcze kilka dni temu twierdzil ze lewa jest w pelni sprawna...
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.10.2009, 23:00
Gołota ma wszelkie predyspozycje do tego, aby wygrać. Ale ja jestem za Adamkiem, ponieważ już nie raz zawiodłem się na Gołocie. Do dziś nie mogę mu wybaczyc tego, że uciekł z ringu czy też gdy miał wygraną walkę, to nagle mu odwaliło i walił po jajach. Można przegrać, ale po walce, a nie jak tchórz lub pacan.
Do boju Adamek!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów