The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Walka stulecia?
Gołota 95 38,15%
Adamek 145 58,23%
W ostatniej chwili walkę odwołają 13 5,22%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 249. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.10.2009, 20:06. Gołota - Adamek
Krótko, zwięźle i na temat. Który i dlaczego.

Gołota, bo jest silniejszy i bokserów o sile Adamka miał na sparingach. Większe doświadczenie i całkowita nieprzewidywalność w ringu. Może znowu uciec, ale walka w Polsce nie pozwoli mu się kolejny raz ośmieszyć. Bedzie walczył na pełnej ****ie i wygra przed czasem.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.10.2009, 20:08
Adamek dlatego po jet mlodszy dynamiczniejszy i poprostu zagoni Golote. szybkie ciosy go wykoncza a Golota bedzie czekal na ten jeden jedyny cios lecz moze sie nie doczekac
Odpowiedz cytując
Tuman
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 20.10.2009, 20:14
Adamek bo lepszy technicznie, w formie, walczy cały czas. Gołota bedzie chciał go raz a konkretnie trafić, adamek bedzie zadawał pełno ciosów które w końcu wykończą Gołote 10 runda nokaut
Forza Wisła!
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 20.10.2009, 20:17
Zdaje mi się że Gołota zwycięży. Czemu? Jest większy, jak tak wyobrażam sobie ich walkę, przypomina się mi walka Kliczko - jakiś tam bokser rozmiarów Adamka, gdzie Kliczko nawet się nie osłaniał tylko nawalał na gościa. I tak samo będzie w sobotę. Adamek będzie skakac, latac a Gołota będzie walic. Będzie nokaut gdzieś ok. 7 rundy.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Ave
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 20.10.2009, 20:18
Andrew Gołota i wszystko jasne.Jeśli nie znokautuję Adamka to na punkty przegra,lecz jak sam powiedział jest gotowy na kilka dobrych rund także liczę na znokautowanie Adamka w 6-7 rundzie.

Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 20.10.2009, 20:23
Zdecydowanie Adamek - szybki,waleczny,wytrzymały,precyzyjnie i mocno uderza i nie raz pokazał,że potrafi bombę przyjąć.
Nie pamiętam,żeby Gołota potrafił jednym ciosem zakończyć walkę-po prostu takiego ciosu nie ma u niego.
Gołota jest za wolny,zawsze tylko czeka na zbawienie i tą lewą ręką dotyka przeciwnika(swoją drogą dzisiaj oglądałem walkie Kliczki i jakoś podobnie do Gołoty boksował w tej walce tyle,że te ciosy jakieś takie rozpoznawcze Gołota jakby tylko wystawiał rękę natomiast Kliczko wyprowadza je z siłą,a prawą wyczekuje.

Arkas - gdzieś Ty widział walącego Gołotę napierającego na przeciwnika?
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 20.10.2009 o godz. 20:25.
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.10.2009, 20:26
Ja powiem tylko tyle.

"Endrju lutuj" mam nadzieje ze Adamkowi wybije z glowy wage cieżką

Edit:

A dlaczego? Czysty sentyment.
Ostatnio edytowane przez killzone : 20.10.2009 o godz. 20:29.
Odpowiedz cytując
Jachcik
Senior Member

Stary 20.10.2009, 20:32
Zwycięstwo Adamka. Jest szybszy, myśli podczas walki, jest waleczny i bardzej dynamiczny niz jego przeciwnik. Gołota ma i może więcej siły, ale to nie zmienia faktu, że boksuje gożej od Tomka.Nie tylko siła i wzrost liczy sie podczas walki . Oczywście siła w dużej mieże, ale trzeba umiec ją jeszcze wykorzystac

PS: Z chęcią to bym zobaczył jak tych dwóch pięsciaży walczy z Darkiem Michalczewskim..
Ostatnio edytowane przez Jachcik : 20.10.2009 o godz. 20:36.
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
Odpowiedz cytując
walkeroo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 20.10.2009, 20:32
Tak jest....pamięta się te nie przespane noce przez Andrzeja...
Andrew !! Tylko on wybij góralowi wagę cięzka...!
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Stary 20.10.2009, 20:48
Mam nadzieje że Andrzej pokaże gdzie jest miejsce Adamka bo wszyscy robią z nie go nie wiadomo kogo.
Szkoda tylko że mecz jest o tej samej porze
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 20.10.2009, 20:49
A kiedy to się rozegra?

Mnie osobiście bardziej ekscytuje rozwalenie łba Nejmanowi przez Pudziana.

Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.10.2009, 20:50
W sobote w hali stulecia
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 20.10.2009, 20:57
jak dla mnie kusząca propozycja u buka na remis. ale to swoją drogą za drobne. mniejsza.
ale jak dla mnie Adamek źle zrobił idąc do wagi ciężkiej. Mógł zdobyć wszystkie pasy w swojej wadze i stać się tak popularnym bokserem żeby za walki dostawać taki strasznie gruby hajs.
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.10.2009, 21:01
gigant napisał(a):Wyświetl post
Gołota, bo jest silniejszy i bokserów o sile Adamka miał na sparingach. Większe doświadczenie i całkowita nieprzewidywalność w ringu. Może znowu uciec, ale walka w Polsce nie pozwoli mu się kolejny raz ośmieszyć. Bedzie walczył na pełnej ****ie i wygra przed czasem.
Jeśli tylko zdrowie Gołocie dopisze, to Adamek nie będzie miał większych szans. Nie ta kategoria, panowie, tu jeden cios Gołoty może zakończyć walkę.
Jachcik napisał(a):
Zwycięstwo Adamka. Jest szybszy, myśli podczas walki, jest waleczny i bardzej dynamiczny niz jego przeciwnik. Gołota ma i może więcej siły, ale to nie zmienia faktu, że boksuje gożej od Tomka
Tu się nie zgodzę. Gołota to bardzo dobry technicznie zawodnik, to z psychiką miał zawsze problemy. Umówmy się - nie mieliśmy i długo nie będziemy mieli boksera tej klasy, co Gołota z czasów walki z Bow-em.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.10.2009 o godz. 21:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.10.2009, 21:07
Adamek - bo jest na fali , jednakże pchanie się na siłę do wagi ciężkiej może się skończyc dla niego swoistym samobójstwem

Gołota to odchodzacy pięściarz ze słabą psychiką , a z papierami na bycie kiedys najlepszym bokserem wagi ciężkiej . Gdyby inna głowa mielibysmy wielkiego mistrza .

nokautu nie przewiduje , Adamek wygra na punkty
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.10.2009, 21:16
Co tu duzo mowic, wbrew internetowym napinaczom, to faworytem jest Golota. Roznica ilu kg? 20, 30? Tak samo z zasiegiem rak. Oczywiscie Adamek bedzie szybszy, ale jedno konkretne trafienie Andrzeja i Tomek padnie na deski...
Walka zupelnie bez sensu. Tak samo, jak pomysl Adamka zeby startowac w ciezkiej.
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Stary 20.10.2009, 21:21
Adamek 1.30
Gołota 3.75
Remis 23.00
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.10.2009, 21:26
Gołota Jeden celny cios i Adamek nie wstanie.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
mb_1906
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 20.10.2009, 21:39
Adamek. Wydaje mi się, że ludzie którzy stawiają na Gołotę zapominają, że od jego najlepszych walk minelo 15 lat. A to jednak troche czasu.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.10.2009, 21:47
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Co tu duzo mowic, wbrew internetowym napinaczom, to faworytem jest Golota. Roznica ilu kg? 20, 30? Tak samo z zasiegiem rak. Oczywiscie Adamek bedzie szybszy, ale jedno konkretne trafienie Andrzeja i Tomek padnie na deski...

Widze że fan stylu "na Wałujewa"

Przypomnę ciekawą walke :

"Rusłan Czagajew 14 kwietnia 2007 zmierzył się z niepokonanym do tej pory olbrzymem z Rosji, Nikołajem Wałujewem. Rosjanin górował nad Uzbekiem warunkami fizycznymi – był blisko 30 cm wyższy i 40 kg cięższy. Mimo to, po dwunastu rundach, Czagajew wygrał ten pojedynek decyzją większości na punkty i zdobył pas mistrzowski WBA "

' pięściarz x jest cięższy od pięściarza y i dlatego wygra walke ' super podejście
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.10.2009 o godz. 21:49.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.10.2009, 21:57
Walujewa nie nazwalbym bokserem, wiec...

Wyjatki sie zdarzaja, ale zmierza sie ze soba 2 rozne kategorie wagowe, a Adamek nigdy nie przyjmowal na szczeke takich ciosow, jakie padna ze strony Goloty...takie sa fakty.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 20.10.2009, 21:58
Adamek - młody, nie spalony psychicznie, lepszy technicznie, szybszy...
Porównując go jednak do Gołoty z najlepszych lat to dużo mu do niego brakuje, no ale cóż z tego skoro "nadzieja białych" przegrała na ringu z samym sobą.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 20.10.2009 o godz. 22:01.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 20.10.2009, 22:21
To jest farsa i żenada. Farsa, bo na ring wychodzi klown, facet który tyle razy się skompromitował i ciągle mu mało. Żenada, bo wybitny bokser wagi cruiser w pogoni za kasą będzie obijał klowna-emeryta.

I to ma być "walka stulecia". Jaki kraj, taka walka stulecia.

Na szczęście z przyczyn obiektywnych nie będę tego oglądać, choć mogę w ciemno obstawić że Andrew znowu dostanie kontuzji i skończy się po 3-5 minutach.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
TSman
Banita

Od: 09.2006

Stary 20.10.2009, 22:26
Adamek. Dlaczego akurat on? Intuicja ;]
Odpowiedz cytując
Salman17
Member

Od: 03.2009

Stary 20.10.2009, 22:32
Moim zdaniem Adamek raczej nie wygra tej walki przed czasem ,
nie będzie się napalał na nokaut tylko postara się go punktować lecz czy mu to wyjdzie....
Jeden celny cios i Tomek może mieć kłopoty, Gołota jednak jest cięższy i ma większą pare w rękach!
Ale gdybym miał stawiać to stawiał bym na szybkość , waleczność i zdrową psychikę Adamka...
Gołota stracił moje uznanie po tym jak gdzieś przeczytałem jego wypowiedź , że nie lubi boksu...
Ostatnio edytowane przez Salman17 : 20.10.2009 o godz. 22:35.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 20.10.2009, 22:47
Gołota jak nie znokautuje Adamka to przegra, bo nawet w przypadku wygranej na punkty sędziowie będą przychylni Adamkowi. Wiadomo, sytuacja jak w walce Wałujewa z Holyfieldem. Na Gołocie już nic się nie zarobi, a na Adamku można jeszcze niezłą kasę wyciągnąć.

Trzymam kciuki za Gołotę.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 20.10.2009, 22:59
Trzymam kciuki za Andrzeja Jeden celny strzał i po Adamku,niech sobie chłopina wygra,w pełni na to zasłużył przez te wszystkie lata.
Odpowiedz cytując
matt1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.10.2009, 23:12
Andrew Gooooolota!!

Sentyment i ciągła sympatia do tego boksera.
na wyjazdach byłeś ilu?
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.10.2009, 00:09
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
A kiedy to się rozegra?

Mnie osobiście bardziej ekscytuje rozwalenie łba Nejmanowi przez Pudziana.
Ostatnio przypadkiem trafiłem na zapowiedz tej walki, to strarcie również zapowiadają jako walkę stulecia (tyle, że polskiego MMA). O Najmana jestem spokojny (były bokser tanio skóry nie sprzeda), ale ciekaw jestem co Pudzian pokaże na Torwarze, jak nadrobi braki w technice czy szybkości (bo tutaj Najman ma zdecydowaną przewagę) i na jakim stylu oprze taktykę?

Nie orientujesz się czy będa tą walkę w TV pokazywać? Być może pokaże to Polsat, bo KSW współorganizuje galę, na której zmierzy się Jędruś z Adamkiem, ale póki co potwierdzenia nie znalazłem.
Ostatnio edytowane przez simone : 21.10.2009 o godz. 00:28.

Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.10.2009, 01:02
Cytat:
Ostatnio przypadkiem trafiłem na zapowiedz tej walki, to strarcie również zapowiadają jako walkę stulecia (tyle, że polskiego MMA). O Najmana jestem spokojny (były bokser tanio skóry nie sprzeda), ale ciekaw jestem co Pudzian pokaże na Torwarze, jak nadrobi braki w technice czy szybkości (bo tutaj Najman ma zdecydowaną przewagę) i na jakim stylu oprze taktykę?

Nie orientujesz się czy będa tą walkę w TV pokazywać? Być może pokaże to Polsat, bo KSW współorganizuje galę, na której zmierzy się Jędruś z Adamkiem, ale póki co potwierdzenia nie znalazłem.
Najman to bokserski kaleka, mowiac ze bedzie mial przewage w stojce bo jest bokserem wystawil sie na posmiewisko. Widzialem jego kilka walk, na jednej nawet bylem. Wygrywal do tej pory tylko z prawdziwymi ulomami.

http://boxrec.com/list_bouts.php?hum...2799&cat=boxer - czerwone kratki w tabeli z rywalami oznaczaja ich ostatnie, przegrane walki.

Wawrzyk go osmieszyl rok temu w Katowicach.

Pudzianowski trenowal wczesniej jakies sztuki walki (ponoc bardzo dobrze sobie radzil) wiec nie stoi na straconej pozycji biorac sprawe z tej strony o ktorej mowisz. Konfrontujac to z umiejetnosciami rywala mozna sie spodziewac szybkiej i bolesnej potyczki Najmana.

Z przyjemnoscia zobacze jak przegrywa walke przez KO lub poddanie. Bedzie to dla niego kolejna kara za niewyparzony ryj

Gala KSW bedzie na pewno w Polsacie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów