|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
w czwartek wyjaśnienia, za tydzień decyzja - 2 mecze na trybunach a ten drugi z legią... oj co za pech
![]()
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Jirsk zagrał słabo w niedziele , nie wiem presja go zjadła czy co , przecież mecz z Polonią i Śląskiem zagrał naprawdę bardzo przyzwoicie , widać było , że wie co to znaczy prostopadłe zagranie , a w niedziele tego nie było ani jednego takiego dobrego podania.. to nie ten piłkarz co go potrzebujemy , chociaż naprawdę wielę się po nim spodziewałem . 700 tys. euro na pewno nie jest wart...
Widać , że ten zespól bez Sobola traci na wartości nie tylko w 2 lini , nie ma dać nam kto sygnału do walki , większego zaangażowania i nie ma kto teraz wziąć ciężaru gry na własne barki.. Radek swoim przykładem napędzał kolegów do walki , bo on nigdy obok meczu nie przeszedł... każdy się na nim wzorował i jak on zapieprzał na całego to i cała drużyna również , teraz tego nie ma. Niby Diaz wczoraj najwięcej walczył ale częściej się uciekał do bezmyślnych fauli i nie potrafił kreować gry. Bez Sobolewskiego ten zespół traci na wartości
Ostatnio edytowane przez szczepanwislak : 06.01.2011 o godz. 11:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Eustachy napisał(a):
Ps. ciekawe czy Borski wystąpił do KL o ukaranie kibiców Kolejorza za rasistowskie kibicowanie wobec Juniora Diaza , czy też tylko o ukaranie ponad czerwoną kartkę Skorży i to z powodu swojej prowokacji z wypaczeniem wyniku meczu ? Czy może też był ślepy i głuchy na korzyść Lecha, jak w przypadku karnego na Małeckim i czerwonej kartki dla Wojtkowiaka. Wystarczy obejrzeć powtórkę meczu z Canal + aby zobaczyć i usłyszeć te małpie pohukiwanie kibiców Kolejorza na Diaza i zauważyć , że Borski wtedy stał blisko Diaza i musiał ten rasistowski doping słyszeć i widzieć, podobnie jak i karny na Małeckim. To jest właśnie dowód na jego ewidentną stronniczość na rzecz Kolejorza, jeśli sprawy Diaza nie zgłosił do pomeczowego protokołu, natomiast nie dość, że skrzywdził Wisłę wypaczając mecz to jeszcze ukarał Skorżę, dokładnie pamiętając każde słowo Skorży w swoim protokole i żądając dalszych kar finansowych dla Skorży i Wisły, jeśli w meczu z Legią na ławce Wisły nie będzie trenera. No bo przecież "najlepsi" kibice Kolejorza za najbardziej karalny w UEFA doping rasistowski, nie mogą być ukarani długotrwałym zakazem stadionowym i karą finansową, gdyż Lech musi gonić Wisłę a kasa z biletów musi zasilać klub Kolejorza. Stare wróciło. Strach się bać.
Ostatnio edytowane przez kot : 20.10.2009 o godz. 03:55.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Co do Diaza: pokazał że jest świetnym defensywnym pomocnikiem i niech tak już zostanie. W zaistniałej sytuacji .... czekamy na Gargułę (wiosna) .... on ma nieco szybszą nogę .... Szczerze mówiąc najlepszy w rozgrywaniu piłek w Wiśle jest Piotrek Brożek, umie też wejść "na klepę" ... no ale po tej przegranej zmniejszyło sie pole na eksperymenty ... trzeba grać. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Wracajac jeszcze do kontrowersji, to skupiacie sie na tym karnym, a zapominacie o 2 bardzo ostrych wejsciach Diaza - raz na Lewandowskim (nie bylo nawet gwizdka, faul na granicy pola karnego), drugi raz na Stilicu. Za pierwsze powinien zgarnac zoltko, za drugie czerwona kartke. Na jego szczecie zarobil jedynie zolta. ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Mam szczerą nadzieję, że Skorża nie pojedzie na spotkanie z "jedynymi nieomylnymi" bez uzbrojenia się w odpowiednie materiały. Mógłby przeszanownej komisji zaprezentować, jakie "kwiatki" Borski i jemu podobni odstawiają niemal w każdej kolejce.
Denerwujące jest twarde "obstawanie" przy swoim Borskiego. Oby tylko "dla przykładu" nie wrzucili panu Maciejowi jakiejś b. wysokiej kary. Bo wtedy zostanie Wiśle tylko jedno: podczas meczów, gdy już będzie gotowy R22, kierować kamery monitoringu stadionowego na arbitra i dokładnie obserwować jego pracę. Wyraźnie widoczne przekręty zapisywać i przesyłać do Wrocławia - myślę że prokuratura byłaby wdzięczna. Ciekawe, który "gwizdek" byłby na tyle odważny, aby kraść w świetle kamer. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Pewnie, że czerwona i karny dla Wisły.
Trzeba znać przepisy Panie Borski - spokoojnie Maciek Skorża bdb je zna . ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bbbnba napisał(a):
Ostatnio edytowane przez kot : 20.10.2009 o godz. 10:29.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Gadanie, że Wisła grała na 80% z czasem zaczyna nudzić. Ja się pytam kiedy zagrają choć jeden mecz na 100%? Czy nie mieli już z Lechem? Próbujecie doszukiwać się i usprawiedliwiać porażkę naszego klubu oczerniając sędziego. Żałosne. Gdyby Wisła była lepsza, to by to wygrała, a tak pozostaje znowu pół roku drwin ze strony kuchenek i oglądania tego marnego widowiska co tydzień jaki pokazuje nam Wisła. Ktoś tu chyba musi zdjąć te różowe okulary. |
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
"długotrwałym zakazem stadionowym" ![]() Karny powinien być, podobna dyskusyjna jest sytuacja z Lewandowskim faulowanym w polu karnym. Mieliście sporo czasu na wyrównanie, pretensje miejcie do swoich piłkarzy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Kibiców Lecha bardzo cieszy wygrana bo teraz na pewno pójdą na MAJSTRA
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na Clebera też "małpowaliście"a więc za recydywę dostaje się więcej. Zapisz się do Ku-klux-Klanu, jeśli jeszcze w nim nie jesteś. Lewandowski nie był faulowany w polu karnym a przed nim. Przeczytaj moje poprzednie wpisy o grze naszych piłkarzy w tym meczu, na których nie zostawiam suchej nitki, tak jak większość tu kibiców, tak więc nie podniecaj się tak. Przegrać trzeba umieć i ja tą zasadę wyznaje. Choć przyznasz, że nie był to przecież mecz do jednej bramki Wiślackiej ( z Polonią Bytom także ) ?. Inną jest rzeczą zwrócenie uwagi na fakt, że jak dotąd, Wisła traciła punkty wyłącznie po wypaczających mecze, błędach sędziowskich, co trochę niepokoi. Zwłaszcza, że miast przeprosić, to zapierają się w żywe oczy. No i jeszcze za zwrócenie o tym uwagi przez Skorżę, może go nie być na ławce nawet w meczu z Legią. Trochę za dużo tych kar dla Wisły, nie uważasz ?. I nie chodzi tu o Was szczególnie, bo z Polonią było to samo.
Ostatnio edytowane przez kot : 20.10.2009 o godz. 11:21.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Kolejny raz udawadniacie wasza zasciankowosc, jak nie zucanie butelkami na plyte boiska, o sztycznych ogniach nawet nie bede sie rozpisywal, to teraz udawanie malp- nie ladnie. Amika wrocila do korzeni nie tylko wrocila na stary stadion ale i do metod fryzjera z przed kilku lat ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
PS: Do sędziego można mieć jednak pretensje bo ewidentnie wypaczył wynik meczu. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Cytat:
Zreszta nie ma co roztrzasac tego tematu, Malecki mial tyle szans na poprawienie wyniku, ze moze tylko pluc sobie w brode, ze nie wykorzystal choc jednej. Sam mecz byl wyrownany i remis nie skrzywdzilby zadnej ze stron.Kot - sorry,ale nie wiem jak to skomentowac. Studio ma racje, ubierz koszulke z Che, naloz na glowe jakis beret i uderzaj do Nigdy Wiecej, bo widac, ze masz w zyciu misje ratowania swiata przed rasistami. Tam potrzebuja takich ludzi, a dodatkowo zalapiesz sie na dotacje z Unii Ciekaw jestem czy byles tak samo oburzony po meczu Wisla-Korona sprzed kilku lat, gdy obrazaliscie Piechne? Ide o zaklad, ze nie. Zastanawiam sie czy wtedy na forum Korony znalazl sie jakis bojownik o wolnosc Kielbas i bialych pilkarzy, czy moze rownie oburzony przeklenstwami koneser futbolu.![]() Cytat:
|
||
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
Czy jak Bednarz przyjeżdzał na Reymonta to nie śpiewaliście "łysy ch**" ? Czy za dużo kar? To już problem tej idiotycznej instytucji jaką jest Ekstraklasa SA, PZS i PZPN, natomiast co do braku trenera w meczu z Legią to bym tak nie dramatyzował, bo chyba nawet sam Małecki stwierdził, że na boisku się o tym nie myśli. Bitwa wygrana, wojna trwa. |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Koniec bezsensownych pyskówek - bany czekają
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() "WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER" THE WHITE STAR DIVISION
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wasz rasistowski "małpi" doping w meczach z nami się powtarza i Komisja Ligi musi wam wreszcie powiedzieć "Nigdy Więcej". Diaz czy Marcelo mieli prawo być wkurzonymi i grać ostro, bo przyrównywanie kogoś do zwierzęcia, każdego wyprowadzi z równowagi a Wisła nie może przez to tracić i to jest moja "misja". A ubieranie mnie w beret, no cóż - no comment, jak rzekł Kominek. Ps. studio 2 - mam nadzieję, że po powyższej odpowiedzi, nie będziesz już porównywał sprawy " Łysego coś tam" na naszych forach internetowych do waszego "małpiego" pohukiwania stadionowego. Generalnie jednak - co innego kibicowskie epitety ludzkie a co innego zwierzęce. Zgodzisz się ? Ja dziwię się dlaczego sędziowie wypaczają nam mecze a nie wyłącznie mecz z wami. Stronniczość i miłość nie jedno mają imię, bo nie ma skutków bez przyczyn, zwłaszcza gdy przypadki chodzą parami a zadowolonych ze skutków jest więcej niż jeden, natomiast poszkodowany tylko jeden.
Ostatnio edytowane przez kot : 20.10.2009 o godz. 16:29.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Na chlodno oceniajac ten sezon juz po meczu z Kuchenkami mozna stwierdzic ze po Levadii bledy nie zostaly wyplewione i nie widac postepu w grze.
Do tej pory mielismy poza Estonczykami ,wiecej zwyklego fuksa,bo przegrac tak naprawde moglsimy juz duzo wczesniej.Lidera mozemy traktowac na zasadzie ze jest -ale bez podniety.,,bo ja tym stylem ktory dzis prezentujemy jestem jednak rozczarowany ,bo ta druzyna powinna grac lepiej. W tych 9 meczach tylko w Lubine i w Sosnowcu z Belchatowem wygralismy pewnie i wysko nie drzac o koncowy wynik.Reszta to byly meczarnie i szcescie. Jak dla mnie nawet jesli zdobedziemy Mistrza to czeka Skorze duuuzo pracy ,bo w el LM trafi nam sie jakis sredniak ktory gral jak Amika i bedzie dupa zbita.Nawet Bytom troche wiecej pobiegal i juz byl problem.....
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 20.10.2009 o godz. 23:08.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
http://www.polskatimes.pl/gazetakrak...akie,id,t.html
Choć od meczu Wisły z Lechem Poznań mijają już trzy dni, to ciągle nie milkną echa wyrzucenia na trybuny trenera "Białej Gwiazdy" Macieja Skorży przez sędziego Marcina Borskiego. Szkoleniowiec mistrzów Polski wydał wczoraj w tej sprawie oświadczenie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ten mecz należało wygrać i basta!
|
|
|