The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.10.2009, 09:23
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Najważniejsze, żeby Boguski nie zaczął za szybko trenować i grać z pełnym obciążeniem - bo zaraz znów coś naderwie zanim dojdzie do sił.

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Ten artykuł to takie bajdużenie o Szopenie. Nie przedłużą jak Cleber rozwiąże umowę z Terekiem. Ot sprawa prosta.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.10.2009, 09:46
W dzisiejszym DP Grosicki opowiada, że był wyznaczony do strzelania tego karnego w MME i miał to zrobić, ale Małecki napalił się do strzelania, zabrał piłkę i nie chciał oddać...
Szczerze mówiąc, dokładnie taki scenariusz zdarzeń przyszedł mi do głowy tuż po usłyszeniu informacji o tym meczu. Tym bardziej, że Małecki został szybko zmieniony w drugiej połowie.
A powinien na nią w ogóle nie wyjść, jeśli robi takie rzeczy wbrew założeniom trenera.
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 14.10.2009, 22:19
90 minut Andraz Kirma w meczu z San Marino.
duuuży udział w bramce na 2-0

http://www.youtube.com/watch?v=nqxTVMzc1uQ
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 14.10.2009, 22:47
No fakt racja.. Mały po prostu chciał zostać bohaterm i pogwiazdorzyć trochę. Nie powinien brać odpowiedzialności za tą 11, teraz tylko trochę krytyki się naje a szkoda bo to bardzo utalentowany kopacz i prywatnie bardzo fajny chłopak , szkoda że nie trafił wczoraj.. Oby jak najszybciej zapomniał o tym , to kluczowy dla nas zawodnik a w niedziele jeden z najtrudniejszych meczy w tym sezonie. Oby Patryk był w formie , niech mecz z Holandią będzie zapomnianą przeszłością . A w Wiśle na pewno nie podejdzie do karnego bo kapitanowi nikt się nie przeciwstawi , więc mecz z Lechem powinien potraktować jako własną rekompensatę formy i zagrać co najmniej przyzwoicie
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 15.10.2009, 08:18
Tak dla rozluźnienia po chorzowskim *** (brakuje mi odpowiedniego słowa)

Po wczorajszych i dzisiejszych (nocnych) wynikach... nasza wiślacka kadra barażowiczami stoi. Andraż Kirm i spółka nie doczekali się remisu w Chorzowie (słoweńskie media szydzą z Gancarczyka) - więc zagrają w barażach europejskich. Z kolei ciężkie zadanie czeka Juniora Diaza i jego kumpli. Po remisie Kostaryki z USA (2:2) zagrają w amerykańskich barażach z Urugwajem. Pablo Alvarez raczej w nich nie wystąpi, ale na pewno będzie się cieszył, jeśli awansują jego rodacy. Takie życie - innym jest wesoło, nam nie...
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 15.10.2009, 11:08
Cytat:
Malecki atakuje trenera i kolegów
http://sport.onet.pl/0,1248770,20606...wiadomosc.html

Moim zdaniem niepotrzebnie się odzywa. Oj Mały Mały...
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 15.10.2009, 11:11
http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Ma...l?ticaid=18ed4

cytat z samego końca podsumowuje wszystko.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 15.10.2009, 11:22
Tak, najlepszy komentarz pod filmikiem:

Cytat:
Respect Mały!
do końca kariery w Wiśle a zaraz za REYMANEM będziesz największą legendą zapisaną na zawsze.
nie zmarnuj tego.

Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.10.2009, 11:54
A ja sie zapytam czy on ****a nie ma racji? MA! I ma do tego prawo by skrytykowac kolegow i trenerow po porazce bo to wlasnie pokazuje ambicje i profesjonalizm Sportowcow. Gdy Gortat krytykowal koszykarzy za mistrzostwa Europy to bylo wszystko w porzadku, gdy Malecki krytykuje pilkarzy to juz mu sodowka odbija. Jassssne...
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 15.10.2009, 11:56
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Gdy Gortat krytykowal koszykarzy za mistrzostwa Europy to bylo wszystko w porzadku, gdy Malecki krytykuje pilkarzy to juz mu sodowka odbija. Jassssne...
Jest jednak różnica- Gortat jest prawdziwą gwiazdą. Świadczą o tym nie tylko umiejętności, ale liga w której gra. Małecki natomiast jest szary- tylko jeden z wielu. Umiejętności posiada, ale nic więcej.

Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 15.10.2009, 12:33
Racje może i ma,ale jak ma w ogóle czelność kogokolwiek krytykować - jeżeli to prawda.Jak sam zawinił bramkę?
Jeszcze żeby grał z Barcelonie czy Manchesterze to spoko - gwiazda to gwiazda - przykład Gortata i krytyki.
Widać nowy kontrakt gwiazdorski już działa.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.10.2009, 12:38
Nie przepadam za Maleckim, ale w tym wypadku ma absolutnia racje. Przede wszystkim, to najpierw skrytykowal sam siebie za slaba postawe, a potem dopiero mowi o kolegach i trenerze. Zamilski to czlowiek z innej epoki, napewno nie powinien pracowac przy mlodziezowej reprezentacji(ani zadnej innej).
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.10.2009, 12:45
Blad, bo Gortat i Malecki sa gwiazdami swoich reprezentacji. I na tym poziomie moga krytykowac swoich kolegow, trenerow itd itp. Malecki skrytykowal sam siebie za niewykorzystany strzal i jest to fakt, ale na litosc boska jednym strzalem sie wygrywa mecze? To tak jakby powiedziec ze jeden strzal zakonczyl 2 wojne swiatowa.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 15.10.2009, 13:05
koyoot napisał(a):Wyświetl post
To tak jakby powiedziec ze jeden strzal zakonczyl 2 wojne swiatowa.
W zasadzie, gdyby się uprzeć, to tak było

Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 15.10.2009, 13:53
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
W zasadzie, gdyby się uprzeć, to tak było
Nie tyle jeden strzał, co dwie bomby Ale chyba raczej chodziło Ci o europejski teatr działań, więc się nie czepiam

Co do Małeckiego: wg mnie ma rację. Skrytykował siebie, a potem partnerów z drużyny i trenera. Czy jest ktoś, kto uważa, że nie ma racji? A abstrahując od konkretnych nazwisk, to wole takiego "Małeckiego" który po chujowym meczu o.......i drużynę, niż takiego "Mariusza Lewandowskiego" który potrzebuje lewej kasy, żeby pokazać zaangażowanie w grze czy inne ciepłe kluchy bez charakteru, ambicji i honoru.

PS. Oczywiście chciałbym, żeby zachowanie Małego wynikało tylko i wyłącznie z niezaspokojonej ambicji, jaką jest wygrywanie każdego meczu, niż z powodu gwiazdorstwa i wierzę, że tak właśnie jest.
Powód: ps
Ostatnio edytowane przez spirit : 15.10.2009 o godz. 13:56.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.10.2009, 14:01
a moze on po prostu najzwyczajniej w świecie chciał wygrać i mu zależało na tym?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 15.10.2009, 14:14
Bo u nas to jest tak, że aby było dobrze to wszyscy muszą się głaskać po siusiakach, a jak ktoś wykazuje większą ambicję i mówi o tym głośno to jest uznawany za "gwiazdeczkę".

Tylko z drugiej strony ciężko czasem wychwycić tą cienką granicę.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.10.2009, 14:42
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/0,1248770,20606...wiadomosc.html

Moim zdaniem niepotrzebnie się odzywa. Oj Mały Mały...

Będę bronić Małeckiego. Jestem po jego stronie - powiedział prawdę, brutalną, ale trafną. Nie można potępiać go za to, że widzi co się dzieje i ma odwagę w przeciwieństwie do całego środowiska o tym głośno mówić. Dość nazywania szamba perfumerią. To znacznie lepsza i konstruktywniejsza postawa np: od majaków Majewskiego pt. "nic się nie stało, wszystko przez pogodę, jest dobrze,zagraliśmy niezły mecz".

Brawo Małecki!
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.10.2009, 14:57
Lepsza by była gdyby Małecki był trenerem. A jest piłkarzem. To do trenera należy ustalanie składu, a nie dwudziestoletniego typka, który myśli, że zjadł wszystkie rozumy. Staram się patrzeć na to wszystko obiektywnie. Znam i lubię Małeckiego (choćby za to, że do wszystkiego doszedł sam), ale ta sympatia nie przysłoni mi tego, co on aktualnie odpierdala. Nikt mu nie broni mieć swoich przemyśleń, ale jeśli chce skomentować postawę kolegów, to niech to zrobi w szatni po meczu, a nie żali się jakiejś dziennikarzynie. No i postawa "To oni wszystko zawalili, a ja sam nie wygram meczu" to chyba najbardziej w****iająca mnie rzecz na świecie. Nie oglądałem meczu, ale z komentarzy wnoszę, że ze swojej postawy też nie może być dumny, więc o czym ta gadka? Zanim zacznie się komentować czyjeś zachowanie, najpierw wypada spojrzeć na siebie. Ktoś musi go pokory nauczyć.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 15.10.2009, 15:10
Moim zdanie Małecki ma racje. Nie wiem czy pamiętacie ale Patryk kiedyś nie dostaał powołania do młodzieżówki z powodu wzrostu. Tak to był oficjalny powód trenera Zamilskiego nie miało znacznie że umiejętnościami przewyższał kolegów.

Przypomnijcie sobie jak graliśmy w Kanadzie na młodzieżowych mistrzostwach. Długa piła na Janczyka a reszta to obrona Częstochowy. Jak Ci ludzi mają potem zaistnieć w dorosłej piłce kiedy do głowy wpaja im się tylko jeden schemat - gry na lage.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.10.2009, 16:36
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Ktoś musi go pokory nauczyć.
Wielkie g. prawda!
Żaden porządny piłkarz nigdy pokorny nie był i nie przepraszał nikogo za to, że żyje. Małecki wielki nie był ani raczej nie będzie (podziękujmy polskiemu bagnu piłkarskiemu za taki stan rzeczy), ale jego charakter sprawia, że ma szanse coś tam w piłce osiągnąć.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.10.2009, 17:32
Żuniorek stracił miejsce w podstawowej jedenastce Kostaryki. Mnie dziwi, dlaczego tak późno. Jeszcze na DMie daje radę, ale przecież na lewej obronie, gdzie występował w kadrze to jest jedna wielka padaka
..
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 15.10.2009, 17:43
Trener się zmienił i podobno sporo graczy ze wcześniejszego składu straciło miejsce w pierwszej jedenastce. W tym "nasz" Junior. Choć muszę przyznać, że mnie on również nie przekonuje swoją grą.. No ale nie mam licencji trenerskiej PRO wiec co ja tam wiem
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.10.2009, 18:46
Jak to jest ze za to ze ktos mowi prawde i to co mysli w tym kraju jest uwazany za cwaniaka i debila

P.S Mały tak trzymaj
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.10.2009, 19:31
ja też uważam, że Małecki powiedział prawdę. I dobrze, że powiedział. Jest jednak pytanie: jak "koledzy" z repry U-21 potraktują Małego w nastepnym meczu?
No chyba, że Małecki ma zamiar zakończyc przygodę z U-21
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 15.10.2009, 19:50
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wielkie g. prawda!
Żaden porządny piłkarz nigdy pokorny nie był i nie przepraszał nikogo za to, że żyje. Małecki wielki nie był ani raczej nie będzie (podziękujmy polskiemu bagnu piłkarskiemu za taki stan rzeczy), ale jego charakter sprawia, że ma szanse coś tam w piłce osiągnąć.
Jak mało kiedy muszę zgodzić się z Wolfym. Mały stąpa po cienkiej linii, która oddziela piłkarzy wiecznie się dobrze zapowiadających, a nigdy takimi się nie stanącymi, od piłkarzy, którym się tylko wydaje, że mogą być wybitnymi albo przynajmniej dobrymi. Trzeba się cieszyć, że ma swoje zdanie i jest przekonany o własnej sile. Mało który dobry piłkarz na boisku był potulnym. Musi jednak uważać aby nie popaść w skrajność bo ma ku temu wszelkie dane. Trochę refleksji i umiaru na pewno by mu nie zaszkodziło.
Ostatnio edytowane przez spartan : 15.10.2009 o godz. 19:53.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 15.10.2009, 20:24
FraMat napisał(a):Wyświetl post
ja też uważam, że Małecki powiedział prawdę. I dobrze, że powiedział. Jest jednak pytanie: jak "koledzy" z repry U-21 potraktują Małego w nastepnym meczu?
czyli "I dobrze i niedobrze" jak pewnym kawale ....
Wg mnie .. jednak bardziej niedobrze niż dobrze ... z powodów, o których napisałeś ... nie mówi się tak o kolegach nawet gdyby się miało 100% przekonanie o swojej racji ...
No właśnie ... skąd Mały mógł mieć takie przekonanie ?
czy potrafi wymienić LEPSZYCH zawodników z naszej ligi zamiast tych niby nie nadających się ?
Jeśli nawet wymieni kilka nazwisk to na jakiej podstawie ? paru meczy widzianych w c+ ... ?
Mały ! jednak trochę pokory proponuje ...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.10.2009, 21:27
Jeszcze tak odnośnie Weszło.com

Niestety nie potrafię znaleźć tego artykułu, ale wiem że po meczu młodzieżówki z młodzieżówką Hiszpanii, pojawił się news, w którym ekspert Weszło - W. Kowalczyk wypowiadał się w takim tonie: "W młodzieżówce tylko Małecki, Grosicki, Glik i może Rybus grają na dobrym poziomie, reszta dno".
Co się dzieję gdy prawdę powie piłkarz drużyny? Wszyscy widzą. Oczywiście nie pochwalam zachowania Małego, słowa były bardzo ostre, ale pewnie wynikały też z wypowiedzi trenera U-21 Zamilskiego, który był zawiedziony postawą 2 graczy. Jednak osobiście wolę piłkarza, który powie prawdę (a przy okazji sam powie, że zawinił przy karnym, tego czy Grosik był wyznaczony czy nie się nie dowiemy), niż będzie mówił, że zabrakło szczęścia, że gdyby nie ten karny to by pokonali Holendrów itp. Uważam, że dawno nie mieliśmy takiego talentu, w wieku 21 lat został czołową postacią Mistrza Polski, jeśli sodówa mu nie odbije, będzie trenował jak dotychczas, jeśli wzmocni sie fizycznie, za rok/2 lata jego wyjazd do Anglii stanie się bardzo prawdopodobny, a my możemy zarobić więcej, niż dostaliśmy za Żurawia.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.10.2009, 13:59
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ja odczytuję tą wypowiedź jako celową rezygnację Małego z kadry młodzieżowej i z kadry U-23 w przyszłości.

Inne wytłumaczenie to takie, że Mały najpierw mówi,a dopiero potem myśli.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.10.2009, 14:09
Skrytykowanie kolesi co piłki prosto kopnąć nie potrafią - pewnie, jednak już strzał w trenera(jaki by nie był)...Ogólnie Mały nie daje nam wytchnienia
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów