|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Ogladam ten mecz i zastanawiam się dlaczego u nas na środku pomocy graja Diaz z jirsakiem a nie Mączyński?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cholera mączka gra dobry mecz,gdyby był u nas teraz to nie było by problemu zastąpić Sobola,duet Mączyński,Jrisak nie wyglądał by źle,ale pan Maciej Skorża boi stawiać na młodych w meczach o stawkę, trudno by się zmieniło najwyżej po 45 minutach a w ŁKS dobrze gra mało co a by asystę zaliczył a nawet bramkę strzelił.Chłopie ogrywaj się i wracaj i bądź z formą jak mały i boguś
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
brylant17
Dokładnie, Mączyński naprawdę dobrze gra. Nie jest gorszy od Jirsaka. Widać że wypożyczenie dla młodego piłkarza to podstawa. Przecież w ten sposób sami wykreowaliśmy wcześniej Boguskiego i Małeckiego dzięki wypożyczeniom gdzie mieli szansę grać ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Szkoda że poszedł do I ligi, a nie do jakiegoś Bełchatowa czy innego zespołu Ekstraklasy. Tam zespoły się przeważnie bronią, a w meczu było widać że Mączyński to inny poziom
Gdy reszta wybija piłki na oślep, on bierze ciężar na siebie i gra ekstra piłki. Ciekawe czemu nie dostał u nas prawdziwej szansy, skoro tak gra jak widać. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Patrzcie z jaką lekkoscią on rozgrywa, ile widzi ten spokoj, jak wroci z wypozyzzenia to mam nadzieje ze wygryzie kogos z dwojki Sobol Garguła
Kulwik: Może to jest typ zawdnika meczowego? Na treningu słabo a w meczu zajebiscie? Powód: Szczupak
Ostatnio edytowane przez MichauSzczu : 10.10.2009 o godz. 16:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Krzysiek Mączyński jeździł na Wisełkę jako kibic. Dlatego mam nadzieję, że w przyszłości doda Białej Gwieździe jeszcze więcej blasku.
![]()
Tylko Wisła.
Warszawa da się lubić, Warszawa da się lubić, tu trzy punkty można zdobyć, tutaj Legię można ubić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=QkNfaZOtqfs w kazdej akcji widac Kirma, nie zawsze brał w niej czynny udział w prawdzie ale jednak ;D 1 ładny strzał.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ciekawe czy chłopaki z Wisły pomogą Kirmowi w awansie bezpośrednim. Oby. Fajnie by było chociaż Kirma widzieć w akcji w RPA.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ćwielong do połowy 0-0
Na sportowychfaktach jest relacja Live prosto z Sandomierza. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Oby Paweł doszedł do siebie przed meczem z Lechem. Nawet w słabszej formie Brozio to podstawa naszego ataku. Mam nadzieje że wszytko się dobrze ułoży
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No tez mnie troche zaniepokoil fakt ze nie bylo go nawet na lawce z Czechami ,ale zostal jescze tydzien czasu. Kuruj sie Paweł ,kuruj ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wreszcie jakieś dobre wieści ze strony "sztabu medycznego" (aczkolwiek w przypadku Wisły trudno mówić o jakimś "sztabie" lekarzy)
. W tej sytuacji spodziewam się, że Garguła, po całym tygodniu normalnych treningów, znajdzie się w kadrze na mecz z Lechem. Nie musi przecież zaraz wychodzić na boisko w Poznaniu (czyli we Wronkach ), ale skoro ze zdrowiem już ok, to niech będzie do dyspozycji Skorży nie tylko na treningach. Choćby tylko "na końcówki". Zwłaszcza, że nawet w marnej formie, po wielomiesięcznym rozbracie z piłką i tak zapewne będzie w stanie pokazać więcej, niż np: Burliga. Mam nadzieję, że wkrotce zosbaczymy też wreszcie na murawie Boguskiego. Chyba, że po raz n-ty znów ktoś coś spieprzy w procesie rehabilitacji zawodnika.
Ostatnio edytowane przez Markus : 12.10.2009 o godz. 17:34.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Markus ja bym mu dal pograć w ME żeby się obgrał i dopiero wtedy wpuszczać na 15-20 min
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dawidowski i Niedzielan "do formy" i pierwszej drużyny wracali przez ME, gdzie się ogrywali i ogrywali w pozornym spokoju do za przeproszeniem usranej śmierci - i wielkie g. to dało. Nie o to chodzi. Wpuszczanie kogoś najpierw na mecze do ME nie zawsze ma uzasadnienie - to w znaczniej mierze tylko taka nasza polska "moda". Powrót do formy musi się odbywać przede wszystkim poprzez treningi.
Ostatnio edytowane przez Markus : 12.10.2009 o godz. 18:16.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Wydaje mi sie, ze celem jest sprawdzenie jak zawodnikowi po kontuzji reaguje na wydarzenia boiskowe, takie jak atak dwoma nogami obroncy w twoje kolana ![]() Rozmawialem kiedys z czlowiekiem z niemieckiej ekstraklasy - u nich kontuzjowani wracali do meczu przez druzyne rezerwowa (w Niemczech zwanymi amaratorami), ale zdrowi zawodnicy z pierszej druzyny nigdy nie grali w druzynie rezerwowych. Od kiedy bylo sie zdrowym, wszystko nalezalo udowodnic na treningu. W druzynie rezerwowej grali tylko mlodziezowcy i wracajacy do zdrowia. ![]()
Chyba nigdy nie widziałem Beenhakkera zdenerwowanego. No, może raz. Gdy jeden z piłkarzy spóźnił się na kolację. Bo Leo nie lubi niepunktualności. Zresztą ja też. Ale przyznam szczerze, że tym piłkarzem, który się spóźnił byłem ja. - (c) Kamil Kosowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Panowie, przestańcie.
To dopiero PIERWSZY trening na pelnych obrotach. Po kilku/kilkunastu takich mozna wlaczyc zawodnika do meczowej osiemnastki na mecz Ekstraklasy. Ewentualnie, gdyby mecz sie nie ukladal, na nastepny dzien dac mu zagrac w Mlodej Ekstraklasie. Z takimi graczami po takich kontuzjach trzeba ostroznie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Piłkarz nie musi grać po 15-20 minut zawsze w rezerwach, czasem, jeśli prezentuje się na tyle dobrze, może i od razu grać ów kwadrans w pierwszym zespole. Wisła po to podpisywała z nim kontrakt, aby jej w miarę możliwości pomagał, także powoli dochodząc do optymalnej formy, a nie by mógł dochodzić do siebie wyłącznie w rezerwach. Trener powinien podejmować decyzje w oparciu o jego bieżącą dyspozycję, a nie dogmatyczne schematy. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wtorek 17:45 - Będzie można oglądać poczynania Małeckiego w reprezentacji U21, TVP Sport
http://www.dvbnews.pl/news/3064/pols...ia_w_tvp_sport |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To może być dobry mecz. Ciekawe jak się chłopaki zaprezentują
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
Wszystko zalezy chyba od sytuacji na boisku i poziomu ligi. W polskiej mozna sobie na wiecej pozwolic i graczy nie w pelni sil probowac w czasie meczow. Nie zawsze jest to dobry pomysl w doroslym, zawodowym futbolu. ![]()
Chyba nigdy nie widziałem Beenhakkera zdenerwowanego. No, może raz. Gdy jeden z piłkarzy spóźnił się na kolację. Bo Leo nie lubi niepunktualności. Zresztą ja też. Ale przyznam szczerze, że tym piłkarzem, który się spóźnił byłem ja. - (c) Kamil Kosowski
|
|||
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A co się dzieje z Gołosiem? Kontuzjowany jeszcze?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mały nie strzelil przed chwila karnego...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Mały nie strzela gola z karnego w meczu z Holandią
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
trafił w bramkę... ale strzał słaby i po ziemi
![]()
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
za lekki i bardzo przwidywalny strzał.bramkarz odbił piłke a obronca wybił poza aut bramkowy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Troche mnie dziwi wysylanie na takie spotkanie Macieja Papieza. Wszystko fajnie, ale te dzieciaki czekaja zapewne zeby spotkac tych znanych, najbardziej przez nich podziwianych idoli - Brozka, Glowe itp.
Wszystkiego dobrego dla mlodego zawodnika Wisly, okazji do takich spotkan bedzie mial zapewne w przyszlosci wiele. A poki co podchodzmy na powaznie do tego typu incjatyw. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nie rozumiem skąd ten pośpiech .... Wg mnie nie 1 ale conajmniej 2 mecze w ME rozegra Boguś, zanim wejdzie na 15 min w lidze.
Kompletnie nie rozumiem wypowiedzi dot. kontraktu ... czy sugerujesz że Boguski nie chce grać w 1 skladzie tylko brać kasę za grę w ME Jaką to dramatyczną sytuację w lidze mamy by tak "na siłę" ratował nas Boguski ? Mam nadzieję że jednak sztab szkoleniowy woli Boguskiego 2 tygodnie później oraz wiosną na boisku niż 15 minut w "arcyważnym" meczu np z Piastem ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 14.10.2009 o godz. 07:34.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Najważniejsze, żeby Boguski nie zaczął za szybko trenować i grać z pełnym obciążeniem - bo zaraz znów coś naderwie zanim dojdzie do sił.
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html Powód: Jop
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 14.10.2009 o godz. 08:23.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|