The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2009, 18:19
Pojecia nie mam jak gra Polczak. Napisalbym ze sie nie nadaje za glosem tlumu ale poczekam.

Aktualnie wymienilbym tutaj tylko Iwanskiego i moze Kowalewskiego, choc wydaje mi sie pewny.

Pomoc i Atak poza rodzynem z Legii jest najlepsza jaka mozna aktualnei wystawic. Bardzo chcialem zeby zagrali Jelen z Grosickim. Brozek i Lewandowski nie sa w najwyzszej formie a w tym meczu, bramki trzeba strzelac.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 10.10.2009, 18:23
Szybki atak, dobrze. Obrona trochę kulawa. O dziwo nie ma Dudka. Iwański znów będzie ładował w wentyl? ;]
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.10.2009, 18:36
Obrona zestawiona z przypadku. Polczak? Wolne żarty.Widzą sie po raz pierwszy zyciu ci obroncy. Iwanski w pomocy? Chyba ma pomóc Majewskiemu pożegnać się z posadą. Do tego przynaje sie Majewski do kompletnej pomyłki w przypadku Dudka. Jezeli ściaga Dudka na repre i Kowalewskiemu daje szanse to można było powołac np. Kuszczaka. Grzeje ławę a do tego mlody więc i perpsektywiczny. Nieco dziwne to wszystko.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.10.2009, 18:42
Poszło 100zł na Polske co by jakies emocje byly
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 10.10.2009, 18:44
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Poszło 100zł na Polske co by jakies emocje byly
Cenie u ludzi poczucie humoru i umijętność zabawy
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.10.2009, 18:46
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post

Czekam na pierwszą bramkę dla Czechów i początek końca tej farsy pt. Szanse Orłów na finał MŚ.....

Farsa?hmmm. W przypadku polskich kopaczy kompromitacja ma kilka,że to określę II rodzaje wtajemniczeń. 1 kompromitacja wtajemniczenia ma zazwyczaj miejsce w czasie eliminacji. kiedy uda się uniknąć farsy w czasie eliminacji,mamy nieuniknioną 2. farsę i kompromitację na MŚ czy ME. Tak więc farsa jest niejako wpisana w zawód polskiego kopacza. Oczywiście farsa ma gradacje. Mniejsza fasrsa,czyli ligowe kopanie się po czołach i większa farsa czyli gra reprezentacji.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 10.10.2009, 18:51
co jak co ale wreszcie zmiana w ataku nie wiem jak wam ale brakuje jeszcze Frankowskiego. Na temat bramkarza nie wypowiem się bo nie widziałem go ostatnio w akcji, dzięki polczakowi wpadnie bramka :/.

Grosicki strzeli, Obraniak asystuje )

2:1 dla Czechów
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.10.2009, 18:55
Śmiech by był, jakby Majewski dobrze sobie radził jako selekcjoner. W końcu każdy ma w życiu jakieś tam powołanie. A praca w klubie to nie praca z kadrą. Kto wie. Jeszcze meczu nie rozegrał, warto poczekać.
Jedno mu trzeba przyznać. Odważny jest (albo głupi). Najpierw te powołania z dupy, a teraz takie ofensywne ustawienie z Czechami no i postawił na młodych w meczu o puntky. A nie tak jak Benhałer w sparingu.
Ostatnio edytowane przez tofik : 10.10.2009 o godz. 18:58.
..
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.10.2009, 18:57
Pol-Czak Norris powstrzyma Czechy
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Stary 10.10.2009, 18:57
Szczerze mówiąc to zal słuchac jak osoby które nazywaja się kibicami chcą porażki naszej reprezentacji. To ze przegramy nic nie zmieni, to ze bedzie pusty stadion ze Słowacja także. Prawdziwy kibic zostaje ze swoją druzyną do konca i wierzy w kazdą nawet tylko matematyczną szansę. Tak jest swiat poukladny ze jezeli są lepsi to musą byc gorsi. Raz jest sie na szczycie raz nie. Wstyd mi że żyję w kraju gdzie `najlepsi kibice na swiecie` odwracają się od wojej drużyny. Urodzeni malkontenci i pesymiści. Pozdrawiam i do zobaczenia na meczu ze Słowacją.

Co do meczu to napewno Iwański to w tym czasie najlepszy ofensywny pomocnik w Polsce i cieszę się ze wyjdzie w 1-wszym skladzie. Jeśli miał bym naniesc zmiany z tego co powołał Majewski dałbym Dudka na bramke i Kokoszke na obrone. 3:1 dzisiaj dla nas!
Ostatnio edytowane przez MichauSzczu : 10.10.2009 o godz. 19:00.
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Stary 10.10.2009, 19:02
MichauSzczu napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiąc to zal słuchac jak osoby które nazywaja się kibicami chcą porażki naszej reprezentacji. To ze przegramy nic nie zmieni, to ze bedzie pusty stadion ze Słowacja także. Prawdziwy kibic zostaje ze swoją druzyną do konca i wierzy w kazdą nawet tylko matematyczną szansę. Tak jest swiat poukladny ze jezeli są lepsi to musą byc gorsi. Raz jest sie na szczycie raz nie. Wstyd mi że żyję w kraju gdzie `najlepsi kibice na swiecie` odwracają się od wojej drużyny. Urodzeni malkontenci i pesymiści. Pozdrawiam i do zobaczenia na meczu ze Słowacją.

Co do meczu to napewno Iwański to w tym czasie najlepszy ofensywny pomocnik w Polsce i cieszę się ze wyjdzie w 1-wszym skladzie. Jeśli miał bym naniesc zmiany z tego co powołał Majewski dałbym Dudka na bramke i Kokoszke na obrone. 3:1 dzisiaj dla nas!

tylko ten prostet jest przeciwko PZPN nie grze reprezentacji.. a odbija się to jak odbija..
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 10.10.2009, 19:03

Kup sobie karnet na reprezentacje a Grzesiu , Zdzisiu i Antek się ucieszą...W koncu w przyszlym roku tez będą odprawy , nie? Prawdziwy kibic nie daje sie ruchać w dupę. Ot co.Druzyna druzyną, ale kabze nabijasz PZPNowi pójsćiem na mecz.To tyle w tym temacie.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 10.10.2009, 19:09
Kup sobie karnet na reprezentacje a Grzesiu , Zdzisiu i Antek się ucieszą...W koncu w przyszlym roku tez będą odprawy , nie? .
Gwoli ścisłości, czym,że są jakieś tam bilety, i tak kasę dostaną od TV za transmisję, już SportFive o wszytko zadba aby kasa się zgadzała. My nic nie możemy, poza tym,że możemy się nakręcać,że coś możemy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Stary 10.10.2009, 19:10
Kup sobie karnet na reprezentacje a Grzesiu , Zdzisiu i Antek się ucieszą...W koncu w przyszlym roku tez będą odprawy , nie? Prawdziwy kibic nie daje sie ruchać w dupę. Ot co.Druzyna druzyną, ale kabze nabijasz PZPNowi pójsćiem na mecz.To tyle w tym temacie.
G... mnie obchodzi czy Grzesio sie ucieszy, ważne ze czerpię przyjemnosc z oglądania repry czy graja słabo czy dobrze zawsze jest to dla mnie wyjątkowy czas Jeżeli nie pojdziesz na mecz zeby związek nie zarobił to się lecz. TVN tez nie oglądasz bo Legię wspierasz? Nie kupisz kuchenki amica bo wsierasz Lecha? Co cie to obchodzi ze dadzą sobie premię, płacisz za to zeby oglądac reprę a nie za to zeby Grzesiu premii nie dostał. W związku i tak do Euro 2012 się nic nie zmieni bo stracimy Euro więc te protesty w dupe mozna wsadzic. Pozdrawiam prawdziwych.
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.10.2009, 19:15
Widocznie lubisz ten burdel w pzpn.Trzymaj tak dalej
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 10.10.2009, 19:16
Ja rozumiem, że takie piękne patriotyczne uniesienia są możliwe, jak się jest młodym i...naiwnym.

Ja serce do polskiej reprezentacji straciłem po 3 z rzędu wp... w meczu o wszystko na Wembley. Najpierw był Lineker, odszedł to przyszedł taki szczyl-rudzielec Scholes i 3 strzelił. Przy czym pierwszą ręką. Ech...

Od tego meczu jestem umiarkowanym pesymistą w przypadku meczu piłkarskiego biało-czerwonych. Oszczędza mi to rozczarowań i chroni przed wpadnięciem w depresję.

Ja tam szans na awans już nie widzę. Tu trzeba cudu, wygranie z Czechami nie wystarczy. A cud w przypadku drużyny prowadzonej przez Stefana...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 10.10.2009, 19:18
G... mnie obchodzi czy Grzesio sie ucieszy, ważne ze czerpię przyjemnosc z oglądania repry czy graja słabo czy dobrze zawsze jest to dla mnie wyjątkowy czas Jeżeli nie pojdziesz na mecz zeby związek nie zarobił to się lecz. TVN tez nie oglądasz bo Legię wspierasz? Nie kupisz kuchenki amica bo wsierasz Lecha? Co cie to obchodzi ze dadzą sobie premię, płacisz za to zeby oglądac reprę a nie za to zeby Grzesiu premii nie dostał. W związku i tak do Euro 2012 się nic nie zmieni bo stracimy Euro więc te protesty w dupe mozna wsadzic. Pozdrawiam prawdziwych.
No widzisz . Wlasnie ja mam gdzies Repre i to od kilku ladnych lat. A satysfakcji żadnej nie mogę czerpac z gry Polski bo pojedyncze mecze nie moga przyslonic prawdziwego poziomu polskiej piłki. Ot co.
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

I właśnie przez takich upartych ludzi jak MichauSzczu jest jak jest. To odpuść sobie ten jeden raz tą przyjemnośc oglądania repry i usiądź przed telewizorem jak większośc narodu w tym przypadku... to jest ostatni mecz na którym PZPN może dużo zarobić, bo nastepny o stawke za 3 lata, więc dlatego pewnie tak ich ten pusty stadion wkurza, bo te kilka baniek już sobie podzielili mam nadzieje panie MichauSzczu, że przemyślisz swoje zachowanie... bez napinki
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Jak masz repre gdzies to czemu się wypowiadasz na jej temat?
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Stary 10.10.2009, 19:21
Wichar87 napisał(a):Wyświetl post
I właśnie przez takich upartych ludzi jak MichauSzczu jest jak jest. To odpuść sobie ten jeden raz tą przyjemnośc oglądania repry i usiądź przed telewizorem jak większośc narodu w tym przypadku... to jest ostatni mecz na którym PZPN może dużo zarobić, bo nastepny o stawke za 3 lata, więc dlatego pewnie tak ich ten pusty stadion wkurza, bo te kilka baniek już sobie podzielili mam nadzieje panie MichauSzczu, że przemyślisz swoje zachowanie... bez napinki
Sory ale nie będę szedł za modą na niechęc do repry. Paru ludzi co zwą siękibicami wymyśliło jakis bojkot i reszta osob które znaja się na piłce jak ja na medycynie idzie za nimi. Jak by repra miała 10 pkt przewagi nad 2 drużyną to też byście cwaniaczki robili rabanę i protest? Nie byście siedzieli na stadioniei wykrzykiwali `Lełooo`, wcześniej Wam o nie przeszkadzało tak?

Sory za dubla, spadam na mecz Miśki i mam nadzieję ze to wygramy. Pozdrowienia
Powód: Dubel
Ostatnio edytowane przez MichauSzczu : 10.10.2009 o godz. 19:22.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.10.2009, 19:27
nie ma co w tej chwili tej sprawy młócić, wszystko już dawno zostało powiedziane i każdy swoje wie.
Poczekajmy do środy , aż się skończy mecz ze Słowacją.
Ostatnio edytowane przez harthausen : 10.10.2009 o godz. 19:35.

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 10.10.2009, 19:33
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Tu trzeba cudu, wygranie z Czechami nie wystarczy. A cud w przypadku drużyny prowadzonej przez Stefana...
No ale co w tym przypadku z przysłowiem o głupim i o jego szczęściu?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 10.10.2009, 19:40
Jak zwykle relacja na weszło jest jeszcze lepsza niż mecz w TV

http://www.weszlo.com/news/3836

Cytat:
20.24
Jeśli nie będziecie wiedzieć, co to za facet w koszulce reprezentacji Polski, to na pewno będzie to Polczak.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.10.2009, 19:49
na razie leje tam jak wszyscy diabli, ciężko w takich warunkach o jakąś finezyjną piłeczkę. Łatwiej mogą mieć nasi, technika (tę Czesi mają lepszą) w takich warunkach często nie wystarcza, może to jakaś szansa?

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 10.10.2009, 19:52
Jedyne co słychać to polskich kibiców. Potwierdzenie tylko tego,że Polacy nigdy w niczym się dogadać nie potrafią. Doping w deseń Amiki.
Odpowiedz cytując
northrop
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 10.10.2009, 20:01
co za kopanina... rozumiem deszcz, ale dziadostwo z jednej jak i drugiej strony az kole po oczach...
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.10.2009, 20:22
Takiej mizerii sie nie spodziewałem. W wykonaniu Czechów oczywiście.

Weszło:
Cytat:
20.35
Zła wiadomość - naprawdę gramy piłką Pumy, w dodatku pada deszcz, więc piłka nasiąknie. Istnieje ryzyko, że w ramach prostestu przed tym bublem Maciuś Iwański usiądzie na środku boiska i odmówi kopania.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 10.10.2009 o godz. 20:24.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 10.10.2009, 20:25
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
No ale co w tym przypadku z przysłowiem o głupim i o jego szczęściu?
Moim zdaniem Stefan nie jest głupi. Nie, on po prostu jest dramatycznie słabym trenerem.

Ja po pierwszej połowie mam wrażenie, że Czesi wywiesili białą flagę i przechodzą obok meczu. Zero zaangażowania, zero walki, zero biegania. Coś tam truchta Baros, ale tylko on jeden.

U nas nawet chęci są, nie ma za to umiejętności. Jeleń nie umie przyjąć piłki, Grosicki coś tam szarpie. Nie wiem, co robi na boisku Iwański - pierwszy do zmiany.

Gancarczyk z jednej strony grał niby solidnie, po czym zrobił wielbłąda i straciliśmy bramkę. Czemu jej sędzia nie uznał, nie mam pojęcia - spalonego nie było, faulu nie widziałem...

Ogólnie poziom dramatyczny.

PS. może wpuścić Peszkę (jest na ławie?) a Obraniaka do środka?

I tak umiarkowane pochwały dla Stefana za bardzo ofensywne ustawienie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.10.2009, 20:26
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Takiej mizerii sie nie spodziewałem. W wykonaniu Czechów oczywiście.
A może to nasi kopacze grają ciut lepiej niż z legendarnym "sparciałym" Holendrem?

Mam wrażenie że gdyby trenerem kadry przed rozpoczęciem eliminacji był Engel czy Janas walczylibyśmy o 1 miejsce.... a tak blamaż. A mecz jak mecz. Walka i deszcz i efekt wizualny marny ale i tak gramy klasę lepiej niż ze Słowenią (na razie) A co po przerwie? Zobaczymy
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 10.10.2009, 20:26
Masakra. Tego się nie da oglądać.

"Nie należy mrugać, gdy Polacy mają piłkę, bo można to przegapić" z czuba Padłem
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów