The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2009, 18:13
cfa napisał(a):Wyświetl post
Ja tam bardzo chciałem żeby wybrali go na prezesa PZPN. Niestety wygrał Lato ...

Taka ciekawostka mała
http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html
bardziej powinno nas interesować nie ile ale za co? bo rozumiem, że panowie czymś się wykazali lub mieli udział w sukcesie... tzn. podpisanie korzystnej umowy, awans z którejś z reprezentacji...
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 01.10.2009 o godz. 18:20.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.10.2009, 09:24
Polczak w pierwszym składzie na Czechy.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...Polczak_w.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.10.2009 o godz. 09:29.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 08.10.2009, 09:55. Skład, tylko na co?
Polczak? "Fantastyczny" obrońca z "fantastycznego" klubu... Jak sobie przypomnę te osiągnięcia Cracovii (0:2 ze Śląskiem, 2:6 z Lechią, 0:2 z Ruchem, w międzyczasie parę remisów), to nie wiem, śmiać się czy płakać? Jeszcze można było powołać Wasiluka, to przynajmniej dobrze by się rozumieli

Sorry za ten cynizm, ale według mnie powołania na obronę to jedna wielka paranoja. Gancarczyk, Głowacki - OK. A reszta? Nie lepiej było dać "ostatnią szansę" Żewłakowowi (który gra przeciwko lepszym zawodnikom, niż w naszej Ekstrak(l)asie), albo z polskiej ligi dowołać np. Glika? I jeszcze Kokoszka - zagrał w ostatnim meczu, ale wcześniej nawet nie łapał się do kadrowej "18" Empoli (sprawdziłem na włoskiej stronie). Aż chce się zapytać: czy leci z nami pilot?
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 08.10.2009, 11:29
Wywiad z doktorem :
http://www.weszlo.com/news/3820
Muszę powiedzieć jestem zaskoczony - nieudolnością dziennikarzy
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 08.10.2009, 11:30
Ale to bylo do przewidzenia przeciez. Kazdy trener ma swoich ulubiencow. Zreszta czym Majewski ryzykuje? Niczym bo i tak po 2 meczach odchodzi a przynajmniej "wypromuje" pare nazwisk i sie podzielą kasą.
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.10.2009, 11:45
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Wywiad z doktorem :
http://www.weszlo.com/news/3820
Muszę powiedzieć jestem zaskoczony - nieudolnością dziennikarzy
akurat wywiad przeprowadzany z pelna swiadomoscia tego, ze to nie TEN S. Majewski. Gdzie Krasnystaw, gdzie Warszawa. Poza tym zobacz sobie do wiadomosci o Stefanie na Weszlo jest dolaczana fotografia reklamy zakladu pogrzebowego Stefana z Krasnegostawu
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 08.10.2009, 14:39
Luk_Biala_Gwiazda napisał(a):Wyświetl post
akurat wywiad przeprowadzany z pelna swiadomoscia tego, ze to nie TEN S. Majewski. Gdzie Krasnystaw, gdzie Warszawa. Poza tym zobacz sobie do wiadomosci o Stefanie na Weszlo jest dolaczana fotografia reklamy zakladu pogrzebowego Stefana z Krasnegostawu
No zgadzam się przesadziłem z nieudolnością dziennikarzy, nikt by tego wydrukował na serio. Nie zmienia to faktu że bardziej zgadzam się z tym S. Majewskim
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 10.10.2009, 08:49
Czarno widze dzisiejszy mecz z Czechami. O ile w ataku jakos to bedzie to obrona z Polczakiem i Dudkiem budzi we mnie spory niepokoj.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.10.2009, 09:40
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Czarno widze dzisiejszy mecz z Czechami. O ile w ataku jakos to bedzie to obrona z Polczakiem i Dudkiem budzi we mnie spory niepokoj.
A o Głowackim, Rzeźniczaku i Gancarczyku zapomniałeś? Arek w kadrze zagrał ostatni dobry mecz.... kiedy? I czy w ogóle kiedykolwiek? To że gra w Wiśle i jest podporą naszej obrony nie znaczy że zagra dobrze w kadrze. Polczak – odwrotnie gra u parchów to z góry zakładasz że będzie słaby? Ja bardziej się boję tego że obrona w takim składzie + bramkarz gra 1 raz ze sobą niż o indywidualne umiejętności Polczaka i Dudka. Zresztą czy Dudek zrobi większe babole niż Boruc w kadrze? Nie sądzę. Zobaczymy jak to będzie i trzeba być optymistą

PS
W czym Rzeźniczak jest lepszy od Polczaka to nie wiem
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 10.10.2009 o godz. 10:00.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Od: 08.2009

Stary 10.10.2009, 09:51
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A o Głowackim, Rzeźniczaku i Gancarczyku zapomniałeś? Arek w kadrze zagrał ostatni dobry mecz.... kiedy? I czy w ogóle kiedykolwiek? To że gra w Wiśle i jest podporą naszej obrony nie znaczy że zagra dobrze w kadrze. Polczak – odwrotnie gra u parchów to z góry zakładasz że będzie słaby? Ja bardziej się boję tego że obrona w takim składzie + bramkarz gra 1 raz ze sobą niż o indywidualne umiejętności Polczaka i Dudka. Zresztą czy Dudek zrobi większe babole niż Boruc w kadrze? Nie sądzę. Zobaczymy jak to będzie i trzeba być optymistą

PS
W czy Rzeźniczak jest lepszy od Polczaka to nie wiem

Z tego co napisałes mozna rozumiec ze Głowacki jest o klasę gorszy od Polczaka dlatego ze Polczak gra w walczącej o utrzymanie Cracovii a Głowacki jest najlepszym obronca ligi Swoją drogą akurat o Rzeźniczaka, Głowę i Gancarczyka jstem spokojny bo prezentują ostatnio naprawdę dobrą formę. Na środku zamiast na Polczaka postawiłbym na Kokoszke jednak, chociaz nie widziałem go od ponad roku.

W pomocy zamiast Błaszcza chyba raczej Peszko powinien zagrac, widac ostatnio ze Błaszczu stracił swoją pewnosc nie idzie juz 1 na 1. Na środku wg mnie powinni grac Murawski z Iwańskim, no ale Murawski odpadł w drodze eliminacji to zostaje tylko Cycuś. Lewa pomoc to chyba tylko i wylacznie Obraniak no bo to jest jasne ze nie Wilk. Ew. może tam zagrac Grosicki. W ataku Janczyk i Jeleń Bo Brożek stracił wszystkie swoje walory do tego zrobił sie wkurzajacy jak zaczyna machac rekami jak ktos mu nie poda. Na zmiane Groszu i własnie Brozek I 3:0
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 10.10.2009, 12:59
Grosicki jest w takim gazie, że grzechem byłoby go nie wypuścić dzisiaj.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.10.2009, 13:11
Przed każdym meczem kadry zawsze po cichu liczyłem na zwycięstwo, miałem jakieś ostatki optymizmu.
Ale jak dziś zobaczyłem, że na obronie ma być Polczak, w bramce Dudek to nie wierze w chociażby remis zwłaszcza po tym co ostatnio pokazywaliśmy.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.10.2009, 13:41
ciekawe czy zapomnimy autorską kadrę Doktora M. czy też nie.

Polczak, gosc mnie intryguje. Czemu mnie nie powołał na środek
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Tom'ash
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.10.2009, 13:50
Powiedzcie mi bo nie oglądam meczów Cracovii, czy ten Polczak tak się wybija na tle kolegów z drużyny, że zasługuje na grę w reprezentacji?
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 10.10.2009, 13:58
Tom'ash napisał(a):Wyświetl post
Powiedzcie mi bo nie oglądam meczów Cracovii, czy ten Polczak tak się wybija na tle kolegów z drużyny, że zasługuje na grę w reprezentacji?

bym już wolał Jopa... :/ Polczak gorsze drewno chyba zresztą się przekonamy
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.10.2009, 14:08
Tom'ash napisał(a):Wyświetl post
To jest chyba najlepsza odpowiedź w tym momencie

Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Ale to bylo do przewidzenia przeciez. Kazdy trener ma swoich ulubiencow. Zreszta czym Majewski ryzykuje? Niczym bo i tak po 2 meczach odchodzi a przynajmniej "wypromuje" pare nazwisk i sie podzielą kasą.
Przecież profesor Majewski nawet wypowiadać się nie umie.

"Jest to piłkarz, był to piłkarz i jest w dalszym ciągu i naj utytułowany piłkarz w historii Polski piłki" -

"Zdecydowałem się na powołanie 26 zawodników szerokiej kadry, na dwa mecze, jesli ten wybór okaże się właściwy a uważam że tak jest" -

"Jurek Dudek gra z najlepszymi piłkarzami na świecie. Rozmawiałem z nim i on potwierdził to" -

Pomijając wszystkie zająknięcia

http://sport.interia.pl/raport/elms2...-dudek,1373611

To tak na poprawę humoru przed meczem bo jestem przekonany że po meczu już powodu do śmiechu mieć nie będziemy... albo jednak będziemy
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 10.10.2009 o godz. 14:23.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 10.10.2009, 14:10
Jak czytam wypowiedzi Majewskiego, to czuje, ze dzisiaj wystapi Jerzy Dudek, ktory od 4 lat nie gra regularnie w klubie i ktory rozgrywa kilka spotkan na sezon. To jakis kiepski zart...mogl powolac Jurka(prosze bardzo), ale jako 3 bramkarza...pierwszym musi byc wylacznie pilkarz grajacy na codzien w klubie. Zreszta te niektore powolania, to wogole...brak Marcina Kowalczyka, Zewlakowa czy Golanskiego, a w zamian obroncy ktorzy sa ogrywani przed Podstawkow czy innych.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 10.10.2009, 14:45
Pal sześć eksperymentalne ustawienie obrony, która po raz pierwszy (i pewnie ostatni) zagra w takim składzie.

Pal sześć formę Murawskiego czy Dudka.

Pytanie, czy w ogóle naszym kopaczom będzie się chciało. To jest największy problem. Fanem Doktora nie jestem, w awans nie wierzę, ale warto by w tych dwóch meczach zdobyć min. 3 punkty. Bo w kolejnych eliminacjach może być bardzo ciężko.

Czesi są wbrew pozorom cieńcy, więc przy 100% zaangażowaniu nawet zwycięstwo w takim składzie możliwe. Ale obawiam się, że naszym się nie chce.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.10.2009, 16:04
Luk_Biala_Gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Wielu to oburza ale jest to dziennikarstwo wysokiego lotu, pełnia prowokacji, wymagająca od czytelnika spostrzegawczości. No cóż widać niektórzy się czują oszukania ci z Futobl News są idiotami.

Tak to jest jak siłą przewodnią w kraju są tzw dziennikarze rodem z PS,Wyborczej,gdzie piszący ludzie o dziennikarstwie nie mają nic wspólnego.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.10.2009, 16:08
Cinek1906 napisał(a):Wyświetl post
bym już wolał Jopa... :/ Polczak gorsze drewno chyba zresztą się przekonamy
Nie no to już chyba przesadziłeś Od Jopa nie wielu znam wolniejszych i słabszych obrońców. Nasz Mateusz Kowalski grający w Piaście prezentuje się lepiej

A Polczaka wszyscy zobaczymy dzisiaj i nie ma co się wyśmiewać i szydzić z góry tylko dlatego że "parchaty". A nuż gość zaskoczy?
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 10.10.2009 o godz. 16:12.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.10.2009, 16:39
Mariusz Jop? Dobrze znam Mariusza.To niezwykle obiecujący i perspektywiczny obrońca. Najważniejszy będzie początek. Bedzie szalenie kluczowy dla przebiegu tego spotkania hehehe

Czekam na pierwszą bramkę dla Czechów i początek końca tej farsy pt. Szanse Orłów na finał MŚ...

Niemcy wląsnie strzeliły gola Ruskim. Miroslav Klose....
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 10.10.2009 o godz. 16:42.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.10.2009, 17:06
Tysz Polak. Chociaż się nie przyznaje.

A co do meczu to tak się zastanawiałem czy by nie obstawić Czechów. Ale znając życie wtedy orły by zagrały najlepszy mecz. Nie mam kasy na wyrzucenie
..
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 10.10.2009, 17:20
Co do obstawiania. Nigdy nie stawiam na mecze Wisly oraz reprezentacji Polski. W żadną stronę.
Poza tym ludzie..Jedna jedyna szansa na dobry wynik to taka, ze beda sie chcieli pokazać ludzie powolanio przez Majewskiego. Ale czy im starczy umijętności? Wątpliwe.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.10.2009, 17:43
dobry mecz w Moskwie, Niemiaszki się w 10 przed Ruskimi bronią, a ci ze skutecznością to chyba się w któryś mecz naszej Wisełki zapatrzyli
Ciekawe, jaka będzie różnica poziomów między tym meczem a tym, co nasi dzisiaj pokażą.
A Niemcom i remis dobry.

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 10.10.2009, 17:49
harthausen napisał(a):Wyświetl post
dobry mecz w Moskwie, Niemiaszki się w 10 przed Ruskimi bronią, a ci ze skutecznością to chyba się w któryś mecz naszej Wisełki zapatrzyli
Ciekawe, jaka będzie różnica poziomów między tym meczem a tym, co nasi dzisiaj pokażą.
A Niemcom i remis dobry.
Ponadto podoba mi sie jak proboja kazda akcje konczyc przerzutką ..Nic nie wywalczą w ten sposob.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 10.10.2009, 17:57
Liczę na ciężki wpi**dol w Pradze.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
PeO
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.10.2009, 18:01
Co do meczu Niemców:
85 min. Trochowski za Podolskiego.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 10.10.2009, 18:02
harthausen napisał(a):Wyświetl post
A Niemcom i remis dobry.
To był dobry mecz
To chyba inny oglądałęm
pierwsza połowa całkowita padaka. Wyglądało to jak by własnie polacy grali Druga już troszke lepsza
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.10.2009, 18:11
mimo, że betonom z PZPN życzę jak najgorzej i, być może, łomot w Pradze coś by tam dał (choć oni i tak wszystko w czarnej dziurze mają), to w czasie meczu na pewno będę chciał, by nasi , i to po ładnym meczu, wygrali.

A betonowe towarzystwo dobrze wie, że uczucie z rozumem wygra zawsze i na tym sobie jedzie. Gdyby nasi przegrali, to w ostatnim meczu stawką już tylko czapka gruszek by była, więc widownia sukcesu mecz zlekceważy i bojkot wyjdzie lepiej. Jedyny plus.
Tak źle, tak niebobrze, Żywczyk w lodówce a w barku jeszcze coś twardszego, gdyby jakiś ewenement trzeba było opić

Edytka:

Cytat:
To był dobry mecz
To chyba inny oglądałęm
pierwsza połowa całkowita padaka. Wyglądało to jak by własnie polacy grali Druga już troszke lepsza
drugą połowę tylko oglądałem, może mam mniejsze wymagania od Ciebie, ale portki praktycznie do końca miałem pełne, by Ruskie coś nie włożyli. Nie powiesz, że nic się nie działo, toż tam Sowieci mieli akcję za akcją.
Ostatnio edytowane przez harthausen : 10.10.2009 o godz. 18:15.

Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.10.2009, 18:15
W Pradze od pierwszej minuty wybiegną: Kowalewski - Rzeźniczak, Głowacki, Polczak, Gancarczyk - Błaszczykowski, Iwański, M. Lewandowski, Obraniak - Jeleń, Grosicki.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów