The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.10.2009, 20:42
Jestem pod wrażeniem gry kilku naszych młodych, m.in. Janika, czy Rado. W drugiej połówce miałem wrażenie, że na lewym skrzydle gra Boguski, tylko, że szybszy

Generalnie miły meczyk, ładne bramki. Teraz tych chłopaków trzeba trzymać krótko, żeby nie skończyło się na wiecznym talencie.

Szacuneczek ( ) dla Mirka, Franka, Kuźby i Patera bo oni umiejętnościami dlaej są na najwyższym poziomie, a sądzę, że gdyby wyżej wymienieni regularnie trenowali i nie mieli problemów ze zdrowiem, byliby solidnym wzmocnieniem Wisły, jak nie pierwszego składu to ławki.

Bardzo duży plus dla Ilie, bardzo duży minus dla Filipa. Widać że Mołdawianin nie odstaje już znacząco od Pawełka, kilka razy świetnie się zachował, chociaż bramka to 2 70% jego wina, a tylko w 30% wina obrońcy, któremu Kuźba uciekł, ale składam to na karb sparingowej atmosfery, i obawy przed zamordowaniem Marcina
.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.10.2009, 20:56
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Leszczak? Zapraszam do Cienia czy Frantica w piątek czy sobotę... Odechce wam się Leszczaka w Wiśle
A ty nie chodzisz nigdy do klubu, albo się napić ? Czy robi to w dzień meczu ? Jeśli tak, to na pewno nie przed, a po. I co w tym złego jest ?
Awansować go. Oczywiście Skorża powinien postawić wymagania, ze jak jest mecz to nie ma balangowania. A reszta już zależy od samego gracza.

Z resztą, ja oceniam go po tym co prezentuje na boisku. I nadaje się do pierwszej drużyny.
Najpierw niech zrobi karierę w rezerwach tak ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 07.10.2009 o godz. 20:58.
..
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 07.10.2009, 21:07
tofik napisał(a):Wyświetl post
A ty nie chodzisz nigdy do klubu, albo się napić ? Czy robi to w dzień meczu ? Jeśli tak, to na pewno nie przed, a po. I co w tym złego jest ?
Awansować go. Oczywiście Skorża powinien postawić wymagania, ze jak jest mecz to nie ma balangowania. A reszta już zależy od samego gracza.

Z resztą, ja oceniam go po tym co prezentuje na boisku. I nadaje się do pierwszej drużyny.
A może postawmy wymagania, że niepełnoletni nie piją? A nie, zapomniałem! Przecież już takie są! Nazywają się "prawo" albo jakoś tak. Nie chcę wyjść na hipokrytę, ale kiedy jest się, bądź co bądź, piłkarzem, chodzenie parę razy w tygodniu na wódę z kolegami jest lekkim przegięciem, co? Zwłaszcza, że gość ma 17 lat.
.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.10.2009, 21:09
Okej, to naprawdę dla mnie nei jest problem. Niech pije ile może.

tylko odróżniajmy pewne sprawy. Co innego jest, gdy do klubu pójdzie sobei zawodnik, który ma ugruntowaną pozycję w klubie, gra w pierwszym składzie, ma już dwadzieścia parę lat... A Leszczak to jest zawodnik, któwy chce(?) być świetnym zawodnikiem. I na pewnoe picie alkoholu i zabawa do 4 nad ranem na formę, a przede wszytskim rozwój dobrze nie wpływają. W czym ma to pomóc?

Ale być może się mylę. Może Leszczak zostanie gwiazdą. Ale tak patrząc na niego w tychże klubach nie wydaje mi się to prawdopodobne. Przeczucie...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.10.2009, 21:22
jest nadzieja, że młody (i inni też) wpadają czasami na forum (chociaż nie wiem, jak się jest "gwiazdką" w swoim mniemaniu, czy sie jeszcze czyta takie rzeczy?) i przeczytają te rzeczy nie biorąc ich jedyne za zrzędzenie sztywniaków...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.10.2009, 21:33
Leszczak się naprawdę musi ogarnąć jeżeli chce coś osiągnąć. Bo na razie to jest mistrzem w 4x100 bez przepitki. Historia z jego wyjazdem na obóz, gdzie jako "oficjalny powód" podane było, że zaspał, mówi sama za siebie. Czy Skorża tego nie widzi? Powinien wziąć go za fraki, albo nie wiem wyznaczyć kogoś kto by go pilnował skoro on sam i jego rodzice tego nie potrafią. Gość ma naprawdę talent, a przepija go jak mało kto. I to w wieku 17 lat...
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.10.2009, 21:36
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.10.2009, 21:37
http://www.uefa.com/footballeurope/n...id=901501.html

Wywiad z Małeckim na oficjalnej stronie UEFA!
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 07.10.2009, 21:42
fialo napisał(a):Wyświetl post
Leszczak się naprawdę musi ogarnąć jeżeli chce coś osiągnąć. Bo na razie to jest mistrzem w 4x100 bez przepitki. Historia z jego wyjazdem na obóz, gdzie jako "oficjalny powód" podane było, że zaspał, mówi sama za siebie. Czy Skorża tego nie widzi? Powinien wziąć go za fraki, albo nie wiem wyznaczyć kogoś kto by go pilnował skoro on sam i jego rodzice tego nie potrafią. Gość ma naprawdę talent, a przepija go jak mało kto. I to w wieku 17 lat...
Trener Skorża mówił o "problemach pozasportowych " Leszczaka w czasie wywiadu którego udzielił dla C+ podczas meczu dla Piekuta
.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.10.2009, 22:06
element napisał(a):Wyświetl post
Nie piją, nie srają, nie jedzą, nie oglądają tv do póznych godzin.. chvj nam do tego co on robi i ile ma lat.
Priorytetem jest to co pokazuje na boisku, a po meczu może w samych slipkach śmigać po rynku i rzucać bananami, dziś pokazał się z dobrej strony ale przeciwnik nie był wymagający.
Mylisz się i to bardzo. Młodzi zawodnicy dostają u nas szansę nie dlatego, ponieważ liczy się na ich wpływ na wynik, ale po to, żeby się rozwijali i z czasem przejmowali na siebie obowiązki starszych kolegów. Takie wprowadzanie do składu mieli zarówno Brożkowie, Błaszczykowski, jak i Boguski czy Małecki. Wszyscy oni na początku nie grali porywająco, notowali dużo strat, wprowadzali chaos do gry...
Wpuszczenie młodego zawodnika to ryzyko, a żaden trener nie będzie ryzykował w przypadku kogoś kto nie traktuje poważnie swoich obowiązków. Leszczak to nie jest drugi Lubański ani Pele, obecnie nie gra na poziomie który pozwalałby traktować go jako pełnoprawnego członka kadry.
Gdyby kierować się tym, co powiedziałeś, to ani Błaszczykowski, ani Małecki, ani Boguski nie zagraliby w Wiśle więcej niż kilku meczów. Grali, ponieważ widziano w nich potencjał i chęć do pracy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.10.2009 o godz. 22:11.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.10.2009, 22:28

Trzeba odroznic zycie sportowe od prywatnego.Wiadomo ze w pewnym senie jedno wplywa na drugie ale jednak jesli pilkarz prywatnie lubi sie pobawic ok,cos wypic -tez nie ma tragedii-oczywiscie jesli nie wplywa to negatywnie na aspekt sportowy.Wszytko jest dla ludzi Cien i Frantic tez ...wiec tu nie ma nic zakazanego.

Gorzej kiedy zycie prywatne uplywa tylko na pałętaniu sie po klubach i piciu a pilka schodzi na drugi plan.Takiego delikwenta trzeba trzymac krotko i stawac mu ultimatum -ale nie popuszczac.To np uratowalo takiego Grosickiego i wg mnie jest to na dzis - jeden z najlepiej rokujacych polskich pilkarzy na przyszlosc.Tylko trzeb przypilnowac deliwenta.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 08.10.2009, 00:20
Nie piją, nie srają, nie jedzą, nie oglądają tv do póznych godzin.. chvj nam do tego co on robi i ile ma lat.
Priorytetem jest to co pokazuje na boisku, a po meczu może w samych slipkach śmigać po rynku i rzucać bananami, dziś pokazał się z dobrej strony ale przeciwnik nie był wymagający.
A czy mu sodówka uderzy czy upadnie na łeb gałąź z drzewa to także i wyłącznie jego sprawa.
Wisła miała już jednego takiego młodego piłkarza. Kuzera się nazywał. I z takiego "chvj nam do tego co robi" pozbyła się drugiego piłkarza, który się nazywał Skrzekowski.
Leszczak jest młody, nie wie co tak naprawdę robi. Powinno się go otoczyć opieką. Ale jeżeli nie będzie się chciał zmienić już to aby uniknąć zgubnego wpływu na innych młodych przykładowo wywalić.
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 08.10.2009, 01:20
A czy mu sodówka uderzy czy upadnie na łeb gałąź z drzewa to także i wyłącznie jego sprawa.
Nie róbmy z nich bezrozumnych dzieciaków bo skoro nie ma problemu z trafieniem na balety to także nie będzie miał problemu z jednym pytaniem - wóz albo przewóz. Albo to i to, jeśli potrafi to połączyć.

@ I znów gadka o gwiazdach.
Gwiazdy w FC Barcelonie, filmie, teledysku muzycznym.. zwykli ludzie którzy różnią się od reszty tym że więcej zarabiają.
Dla piłkarza to nie jest dobre czy normalne by kilka razy w tygodniu iść do klubu "się nawalić", czy "walnąć kilka setek". Może tego nie doceniasz ale to MA znaczenie i wpływa bardzo negatywnie na kondycję, formę zawodnika, na wszystko to co trener z nim wypracował w okresie przygotowawczym. Obecnie organizmy zawodników pierwszego zespołu są na bieżąco monitorowane by wiedzieć kto jest w danym momencie w jakiej dyspozycji. Poza tym to jest młody chłopak, który być może kiedyś dostać szansę zaistnienia w pierwszym zespole, ale jeśli nie zmieni swego nastawienia to tej szansy nie dostanie. O tym, że takie rzeczy doprowadzają tylko i wyłącznie do zniszczenia karier utalentowanym chłopakom zanim jeszcze się one na dobre nie zaczęły opowiada np: Kuba Błaszczykowski w ostatnim albo przedostatnim wydaniu "Futbol". Swoją drogą Kuba opowiada w tym wywiadzie wiele ciekawych i pouczających rzeczy.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 08.10.2009, 08:42
Jest takie mądre przysłowie ludowe, "czym skorupka za młodu nasiąknie...". Dla mnie skandalem jest, że młodzi nastoletni piłkarze włóczą się po klubach i piją gorzałę. I nie godzę się ze stwierdzeniem, że "jak nie robi tego przed meczem..." albo "ważne, co pokazuje na boisku..". To jest kwestia tego, że jeśli taki młody szczon się przyzwyczai do balangowania bez konsekwencji, to moment i może się od alkoholu uzależnić. Albo od hazardu. Mało mieliśmy takich przypadków w Polsce? I po karierze. Poza tym nawet nawalenie się raz w tygodniu ma ogromny, negatywny wpływ na organizm młodego człowieka.
Jeśli się marzy o karierze, to trzeba niestety ciężko harować, poświęcić się bezgranicznie grze, a nie imprezować. Przynajmniej nie w tym wieku i nie na początku przygody z piłką. Jak będzie miał ugruntowaną pozycję i będzie się zbliżał do 30-tki, to niech raz na jakiś czas walnie browar. Ale nie teraz.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 08.10.2009, 08:53
To się uzależni od alkoholu i hazardu.
To będzie miał po karierze i pensję 2 klocki.

My coś na tym tracimy? nie. Tylko i wyłącznie on. I od niego zależy którą stroną podąży.
I o tym poniekąd chciałem napisać wyżej.
To, czy tracimy czy nie, jest sprawą względną. Zdrowia pewnie nie stracimy, kaca też nie będziemy mieli. Ale spójrz na to od strony klubu. Finansujesz zawodnika, jego szkolenie, wyjazdy, zgrupowania, stroje, bo wiążesz z nim jakieś nadzieje, bo wydaje Ci się, że jest dobry, że ma talent. A taki leszcz powoli topi swój talent i Twoje nadzieje w alkoholu albo hazardzie. Klub na tym traci i to nie tylko finansowo. Tego typu historię odbijają się również negatywnie na wizerunku, vide ostatnia balanga naszych warszawskich przyjaciół po meczu z Jagą. Wszystkie portale o tym piszą. Miłe to chyba nie jest.

A co, jeśli taki skacowany szczon zawali mecz?

Tracimy, oj tracimy.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.10.2009, 10:19
Ja mam pytanie czemu Papież nie grał skoro zaliczył już debiut w meczu Pucharu Polski? Kontuzja czy się nie załapał?

tak k.. Maciej Papież, chyba oczywiste że o niego mi chodzi.
Ostatnio edytowane przez Baala : 08.10.2009 o godz. 11:07.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.10.2009, 10:38
Maciej Papież?
Ja p... co wy wypisujecie?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 08.10.2009, 10:46
Szarny napisał(a):Wyświetl post
Przecież nie było żadnego info, że coś złego się z nimi dzieje. Zresztą na drugim zdjęciu widać Boguskiego (pierwszy z prawej, widać tylko tył głowy, ale łatwo poznać, bo ostrzyżony jest jak Żurawski, gdy grał w Celticu).

.

Pierwszy z prawej to Kamil Rado......
.....bardzo podobny nawet z przodu
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.10.2009, 13:57
Oj marzy mi się takie zestawienie pomocy i ataku:
Mały - Sobol - Jirsak - Kirm
.......... Garguła
............Brożek
A jak wróci Boguski, hmm, będzie problem.. kto by pomyślal
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.10.2009, 14:05
No dobra, a co z Boguskim?
Odpowiedz cytując
Robert_wislak
Senior Member

Stary 08.10.2009, 14:07

Może dlatego, że to dziecko ma 17 lat. Co we franticu czy Cieniu robi licealista?

Wisła
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.10.2009, 14:50
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Oj marzy mi się takie zestawienie pomocy i ataku:
Mały - Sobol - Jirsak - Kirm
.......... Garguła
............Brożek
A jak wróci Boguski, hmm, będzie problem.. kto by pomyślal
Znając podatność na kontuzje niektórych naszych piłkarzy wydaje się, ze taki "problem" bogactwa może sie szybko rozwiązać sam... Garguła juz od dluzszego czasu pracuje systemem "kontuzja - rehabilitacja - 2 miesiące gry", a i Boguski przeszedł sporo w karierze.
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.10.2009, 14:58
Robert_wislak napisał(a):Wyświetl post
Może dlatego, że to dziecko ma 17 lat. Co we franticu czy Cieniu robi licealista?
Masz pieniadze => masz znajomych => wchodzisz wszedzie, prosta implikacja.
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.10.2009, 14:58
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
No dobra, a co z Boguskim?
No właśnie, on miał wrócić wcześniej, a tu co.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 08.10.2009, 15:01
Cytat:
Masz pieniadze => masz znajomych => wchodzisz wszedzie, prosta implikacja.
wolisz siedzieć w pubie => nie masz miejsca w Wiśle - jeszcze prostsza implikacja
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Stary 08.10.2009, 15:15

Ale wyskok, i weź tu z takim wygraj pojedynek główkowy
Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 08.10.2009, 15:18
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
wolisz siedzieć w pubie => nie masz miejsca w Wiśle - jeszcze prostsza implikacja
Dokładnie.
Nie rozumiem skąd tutaj przyzwolenie do picia zawodnikom? Przecież niektórzy są jeszcze NIEPEŁNOLETNI!!! Skoro wybrali, chcą wybrać życie zawodowego piłkarza to powinni się jak zawodowcy zachowywać. I nie przekonają mnie tłumaczenia, że po meczu, że nie zaszkodziło.... Albo wybierają drogę by stać się piłkarzem i grać jak najlepiej, albo niech siedzą w sobie w pubach.
U nas powinny być srogie kary za takie zachowania to by może ich czegoś nauczyło albo żeby ktoś się nimi naprawdę zaopiekował. Nie mówiąc tylko o Wiśle, straciliśmy już Burkhardta, blisko był Grosicki, lecz póki co został "uratowany". Oni przyzwolenie mieli i zobaczcie co wyszło!
Było kiedyś w mediach, że Sir Alex Ferguson jak miała być jakaś zabawa klubowa wyprosił z niej młodego zawodnika i odesłał do domu bo to nie dla niego. Takie powinno być u nas myślenie.
Odpowiedz cytując
qbbba
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 08.10.2009, 15:36
Nie chodzi o to, ze ktos jest glupi bo pije bedac pilkarzem Wisly. Glupi jest ten, ktory jest pilkarzem Wisly, a pije tak, ze mowi o nim pol Krakowa. Pilkarz to nie cipka i jeden bedzie pil wiecej, drugi mniej - ale pil bedzie bo oprocz biegania za pilka nie ma innych zmartwien. Po treningu w czwartek nie pojdzie do biblioteki i nie zaszyje sie w ksiazkach. Przyjdzie do domu, zwola chlopakow i zacznie pic. Proste jak drut. Jesli natomiast ktos jest tak glupi, ze nie potrafi pic w ten sposob, by pozniej nie zakladano o nim osobnych tematow na forum to rzeczywiscie ma problem, ale nie z alkoholem tylko z mozgiem.
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 08.10.2009, 15:53
Moze Leszczak, będzie naszym Georgem Bestem?
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Stary 08.10.2009, 15:54
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Moze Leszczak, będzie naszym Georgem Bestem?

A może Leszczak będize naszym Marcinem Burkhardtem?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów