The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.10.2009, 08:21
Praktycznie urzekła mnie jego historia.
Biedni mali chłopcy Cantoro - przestali chodzić na mecze bo boli ich, że tata siedzi na ławce.
Ciekawe czy równie mocno ich boli wysokość tygodniówki od tatusia.
Biedactwa.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.10.2009, 08:53
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Biedni mali chłopcy Cantoro - przestali chodzić na mecze bo boli ich, że tata siedzi na ławce.
Biedactwa.
Jednak i tak nie podoba mi się jak Wisła rozstaje się z niektórymi zawodnikami, choć ma jeszcze czas.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.10.2009, 08:58
kosaTS napisał(a):Wyświetl post
Jednak i tak nie podoba mi się jak Wisła rozstaje się z niektórymi zawodnikami, choć ma jeszcze czas.
A niby co zle zrobili z zarzadu? mozesz rozwinac.
Nie chca go w kadrze to nie saidaja do rozmow proste chyba nie, bedzie odchodzil dostanie pamiatkowy plakacik i tyle. Niby co wiecej mogli by zrobic.

A moze pomnik 5 matowy maja mu wybudowac tuz przy wejsciu do klubu? najlepiesz ze szczerego zlota zebys byl zadowolony.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 07.10.2009 o godz. 09:00.
,
Odpowiedz cytując
seta
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.10.2009, 09:03
Biedactwa.
żenada

.....
Lepiej siedizeć cicho i wyglądać na idiotę, niż powiedzieć jedno słowo i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 07.10.2009, 09:10
Jasne, że Cantoro ma prawo narzekać - w końcu to zasłużony zawodnik.

Ale ja popieram Skorżę - lepiej ryzykować z wstawianiem Jirsaka, który kosztował 700 tys. € i ma jeszcze długoletni kontrakt, niż promować zawodnika który za 2 miesiące odejdzie.

Mauro już wcześniej dano wyraźnie do zrozumienia, że rezygnujemy z niego. Mógł odejść do Górnika, miał oferty z innych klubów. Nie chciał zrezygnować z bardzo wysokiego kontraktu. Jego prawo, ale wiedział co go czeka.

Cantoro jest w podobnej sytuacji, jak Jacob Burns wcześniej. Ostatni rezerwowy do wejścia na boisko. Przykre, ale prawdziwe.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.10.2009, 09:18
seta napisał(a):Wyświetl post
żenada

.....
Cóż, dla mnie żenada to jest postawa Cantoro na treningach oraz w trakcie (jeżeli występuje) i po meczach.

A co postawy zarządu - to tylko pokazuje jak bardzo rozpieszczeni są piłkarze a może raczej kopacze w Polsce.
Jak się zastanawia czy przedłużą z nim kontrakt to nie łaska umówić się na rozmowę? Nie, bo to przecież do JAŚNIE PANA PIŁKARZA ma się pofatygować prezes.
Normalny człowiek, jak mu się kończy umowa o pracę na ten przykład to idzie chyba pogadać z szefem o przyszłości. Ale do piłkarzyków to szef musi przyjść, nie inaczej.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 07.10.2009 o godz. 09:22.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 07.10.2009, 09:55
Nie rozumiem co wy tu z jakąś "żenadą"?

Lubie Cantoro, kupe zdrowia zostawił dla Wisły itp itd ale przecież to normalne, że kontrakt się kończy, i przedłuża się go tylko jeśli dla obu stron jest to korzystne. Dla Wisły ewidentnie przedłużanie kontraktu jest bez sensu.

Tzn. co?! Że niby za zasługi ma grzać ławę następny sezon i zajmowac miejsce młodzieży za 200-300 tys EUR? A potem wszyscy Ci, co tu płaczą że "żenada" potem będą płakać, że brakuje kasy na transfery.

Coś się kończy, coś się zaczyna. Wielki szacun dla Cantoro za ostatnie 8 lat, będzie pewnie podziękowanie, kwaty, puchar pamiątkowy. Obie strony wypełniły kontrakt z klasą, i zapewne miło będzie się to wspominać, a może kiedyś zawiąże się współpraca na innym polu (np. skauting, czy trenowanie młodzieży).

Żenada by była jakby go chcieli wyruchać przed końcem kontraktu i np. wywalili do rezerw czy Młoderj Ekstraklasy.

A tak jest bardzo w pożądku: Cantoro odejdzie z klasą, podobnie jak odeszli Zieńczuk i Baszczyński (koniec kontraktu)
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.10.2009, 10:08
Szkoda tylko że Mauro skończył grę na wysokim poziomie zaraz gdy tylko podpisał nowy kontrakt.Byłem za tym jak i większość z nas - Nie było jednak warto, jednak za wcześniejsze lata podziękowania mu się należą.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.10.2009, 10:24
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tylko że Mauro skończył grę na wysokim poziomie zaraz gdy tylko podpisał nowy kontrakt.Byłem za tym jak i większość z nas - Nie było jednak warto, jednak za wcześniejsze lata podziękowania mu się należą.
Tego nikt nie neguje, jezeli zostanie pozegnany to tak jak Zieniu i Baszczu bo niby jak inaczej

A jezeli jest taki ambitny to niech zaprpopnuje RN kontrakt na poziomie 50 tys euro roczne+ 50 tys euro za granie i mysle ze rozwaza jego propozycje bo w klubie by sie przydal, a i potem moglby dal Wisly pracowac jako skaut czy trener z dzieciakami
Ale niech nie liczy ze za opierdal.. nalezy mu sie pierwszy sklad badz lawka.
,
Odpowiedz cytując
seta
Socios Wisła Kraków

Stary 07.10.2009, 10:42
Cóż, dla mnie żenada to jest postawa Cantoro ................... i po meczach.
rozumiem że piąteczki nie przybił, ewentualnie koszulki nie podarował.
wystarczyło w poprzednim poście zaznaczyc że chodzi o uraz osobisty, zdecydowanie łatwiej było by zinterpretowac jego przesłanie.

Co do reszty posta to rozumiem że postępowanie Mauro które nie odbiega od normy w środowisku przyjętej, w odczuciu kolegi sandomingo zasługuje na potępienie.

Mam tylko przeczucie graniczące z przekonaniem, iż gdyby Cantoro poszedł z prośbą o nowy kontrakt kolega sandomingo nie zostawił by na nim suchej nitki.

Do Oldpara: żenadą była dla mnie forma w jaką ubrał swoje żale sandomingo. Co do reszty posta kolegi to pokrywa sie on z moimi odczuciami tak samo zresztą jak post flamengisty, z jednym wyjątkiem, nie widzę w wywiadzie udzielonym przez Mauro jakiegoś przesadzonego narzekania.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez seta : 07.10.2009 o godz. 10:44.
Lepiej siedizeć cicho i wyglądać na idiotę, niż powiedzieć jedno słowo i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.10.2009, 10:53
Otóż nie kolego seta, nie mam do Cantoro nic osobistego.
Przepocone koszulki piłkarzy nie są dla mnie afrodyzjakiem.
A chodzi mi właśnie o potępienie i wyśmianie tej - jak to piszesz - normy postępowania przyjętej w naszym środowisku pseudopiłkarskim.
Wylewania żalu nad tym, że nikt z nim nie rozmawia o przedłużeniu kontraktu a przecież jemu to się należy.
I takie podejście zasługuje na potępienie, bo piłkarzyki to nadludzie niby? Jakby więcej ludzi dawało im to do zrozumienia to by może bardziej stąpali po ziemi.
Bo póki co to przeciętni kopacze którzy tak naprawdę fartem grają w "ekstraklasie" a nie 3 lidze (w wielu przypadkach różnica jest niewielka) żyją po prostu w swoim świecie.
A ich poziom sportowy notorycznie weryfikują konfrontacje z zagranicznymi zespołami.

Czas Cantoro dobiegł końca, dziękuję i do widzenia.
Przepraszam za OT
Odpowiedz cytując
seta
Socios Wisła Kraków

Stary 07.10.2009, 11:30
A chodzi mi właśnie o potępienie ...........
Wylewania żalu nad tym, że nikt z nim nie rozmawia o przedłużeniu kontraktu a przecież jemu to się należy.
..................................
Czy Mauro "wylewa żale" ? W moim odczuciu, po przeczytaniu wywiadu przeprowadzonego przez red. Jawora a zwłaszcza pytań nr 1 i 2, jest to raczej stwierdzenie faktu.

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 07.10.2009, 11:50
Jeśli ktoś nie raczy podejść do kibiców po skończonym meczu, jeśli ktoś obija się na treningach to chyba ktoś inny ma prawo być niezadowolony z postawy takiego piłkarza.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 07.10.2009, 12:20
Mimo wszystko za te wszystkie lata spędzone we Wiśle należy mu się odrobina szacunku i godne pożegnanie. Miał lepsze, miał gorsze momenty ale przez wiele lat stanowił o sile linii pomocy.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 07.10.2009, 12:26
Ale ani w wywiadzie ani w klubie szacunku mu nikt nie odmawia.

Zakładam że pożegnanie będzie podobne jak Marka Zieńczuka np. i tyle, koniec umowy i rozstanie w zgodzie.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 07.10.2009, 12:48
Panowie ja pytam co jest z Boguskim i Gargułą
Ponoc już byli w ogródku,już witali się z gąska i ........cisza.
Tu relacja z ostatniego treningu i nawet półwzmianki nie ma o nich:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...orek_dwa_razy/
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.10.2009, 13:03
Przecież nie było żadnego info, że coś złego się z nimi dzieje. Zresztą na drugim zdjęciu widać Boguskiego (pierwszy z prawej, widać tylko tył głowy, ale łatwo poznać, bo ostrzyżony jest jak Żurawski, gdy grał w Celticu).

Drużyna ostatnio zagrała dobry mecz, jak podtrzymają formę w następnych spotkaniach to Guła i Boguski wrócą pewnie dopiero na ostatnie 2, 3 mecze w rundzie. Bo po co się spieszyć i ryzykować jakąś kontuzję. Punkty i tak zdobywamy, raz w beznadziejnym raz w niezłym stylu, ale zawsze.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 07.10.2009, 13:16
@sandomingo
Ponosi Cie wyobraznia, doszukujesz sie jakichs podtekstow.
Mieszkam w Irlandii i tu wiekszosc osob pracuje na kontrakcie, raczej przyjete jest ze to pracodawca wystepuje z propozycja przedluzenia lub zmiany warunkow kontraktu z (tymczasowego na staly), ja tez bym raczej na miejscu cantoro nie chodzil po prazesach tylko szukal sobie nowej roboty.
Dokladnyc slow Mauro i tak nie poznamy a wywiad ktory czytamy nie jest przeciez slowo w slowo.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.10.2009, 17:21
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Panowie ja pytam co jest z Boguskim i Gargułą
Ponoc już byli w ogródku,już witali się z gąska i ........cisza.
Tu relacja z ostatniego treningu i nawet półwzmianki nie ma o nich:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...orek_dwa_razy/

ta sprawa z Boguskim i Gułą to zaczyna mi brzydko pachniec ,a najbardziej niepokoi ta cisza wokól niej..

Co do Mauro ,to wypada mu podziekowac za te wszytkie lata ,ale jego czas w Wisle dobiegl konca.
Skorza stawia na Jirsaka ,Gula niedlugo wroci....takie zycie i nie dziwota ze Maurycy chce odejsc.,a klub nc nie mowi o nowym kontrakcie.

W kazdym razie podziekowania dla Mauro za te wszytkie lata.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.10.2009, 17:44
A może szykują niespodziankę na mecz Lechem
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 07.10.2009 o godz. 17:56.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.10.2009, 18:41
Leszczak do meczowej kadry. Nawet te 15-20 minut jak wejdzie, to będzie dla niego impuls do dalszej pracy.
Nie mamy napastnika, który własnie wszedłby i pobiegał, urwał się obrońcom, zaskoczył czymś nowym.
Brożek jakby pod koniec zaczął człapać i gra odrobine siadła, to wtedy taki Leszczak byłby cennym zmiennikiem.
Bo widać, że ma potencjał i spokój pod bramką. Jaki jest sens trzymać kogoś takiego w rezerwach ?
..
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.10.2009, 18:51
Leszczak niech zacznie grać regularnie w młodej ekstraklasie. Bo z tego co widzę to nie zawsze mu to wychodzi. Fakt jest dobry ale za dużo w tym wszystkim gwiazdorstwa a za mało szorowania tyłkiem po murawie. Pod tym względem kompletnie rożny od Małeckiego z którym przecież też były problemy.

Po tym meczu zapamiętałem jedno nazwisko chłopka z numerem 18 na plecach jeśli dobrze pamiętam:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/...artosz_koziel/
Nie chodzi o sam strzał, ale o sposób poruszania, podawania, prowadzenia piłki. Do tego wychowanek.
Ciesze się, że to poszło w kierunku technicznych graczy.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.10.2009 o godz. 18:54.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.10.2009, 19:18
Widać też, że młodzi gracze reprezentują już poziom, przy którym mogliby byc spokojnie wprowadzani do gry w pierwszym zesple.
I nie chodzi tylko o umiejętności indywidualne, ktore sa już całkiem nieżłe, a Leszczak, Rado pokazali także spokój i opanowanie w sytuacjach w polu karnym.
Chodzi o umiejętności taktyczne, o ustawianie się na boisku i dobre pokazywanie do gry, a także sposób rozgrywania ataku.
Oczywiście brakuje jeszcze wdrożenia w bronienie całą drużyną, ale ... jest dobrze. Naprawdę pokazali, że już wiedzą na czym polega gra w Wiśle.
Szkoda, że większość taka niewysoka...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.10.2009, 19:23
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że większość taka niewysoka...
Właśnie dobrze, odeszło się od preferowania fizycznych graczy i poszło w kierunku technicznych. Zresztą na pewno podrosną, przybiorą trochę na masie i będą wyglądać inaczej, a techniki już nie stracą.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.10.2009, 19:38
seta napisał(a):Wyświetl post
Czy Mauro "wylewa żale" ? W moim odczuciu, po przeczytaniu wywiadu przeprowadzonego przez red. Jawora a zwłaszcza pytań nr 1 i 2, jest to raczej stwierdzenie faktu.
Dokładnie. Kto słuchał tej rozmowy ten widział, że Mauro był w świetnym humorze i nie wylewał żadnych żali. Kończy się kontrakt - OK. Byłby potrzebny - zaoferowaliby kontrakt.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.10.2009, 19:42
Leszczak? Zapraszam do Cienia czy Frantica w piątek czy sobotę... Odechce wam się Leszczaka w Wiśle
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.10.2009, 19:43
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Właśnie dobrze, odeszło się od preferowania fizycznych graczy i poszło w kierunku technicznych. Zresztą na pewno podrosną, przybiorą trochę na masie i będą wyglądać inaczej, a techniki już nie stracą.
z tym się zgadzam. Dobrze, że stawia się na wyszkolenie, technikę i taktykę oraz zgranie, a nie tak jak dawniej bywało w różnych klubach na rosłych osilków, ktorzy przepchneli sie pomiędzy juniorami czy młodzikami i "odnosili sukcesy".
Jednak...
Naprawę wśród tych młodych nie ma kogoś, kto miałby chociaż warunki Marcelo?

Cytat:
Leszczak? Zapraszam do Cienia czy Frantica w piątek czy sobotę... Odechce wam się Leszczaka w Wiśle
z tym nie polemizuję.
Ktoś powinien młodemu uświadomić że w Cieniu czy Franticu nie zarobi a co najwyżej straci, a grając w dobrym klubie i dobrze sie prowadząc, ma szanse stac się kiedyś właścicielem kilku takich miejsc jak dowolna krakowska knajpa
Ostatnio edytowane przez FraMat : 07.10.2009 o godz. 19:45.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.10.2009, 19:44
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.10.2009, 19:58
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ktoś powinien młodemu uświadomić że w Cieniu czy Franticu nie zarobi a co najwyżej straci, a grając w dobrym klubie i dobrze sie prowadząc, ma szanse stac się kiedyś właścicielem kilku takich miejsc jak dowolna krakowska knajpa
Jakby to było takie proste, to nie stracilibyśmy tak wielu obiecujących młodych zawodników. Jak ktoś jest mądry i ma szczęście, to w porę zrozumie co jest ważne. Reszta zostanie zaliczona w poczet "zmarnowanych talentów", a ich nazwiska będą wypływać przy okazji artykułów z serii "Co się stało z naszą klasą?".
Zresztą, w Warszawie mają to samo: Burkhardt, Klatt, Grosicki.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.10.2009, 20:08
Dobrze, ze chociaz Maly w pore wyszedl z Cenia..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów