|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Już po wyjściu na murawe dało się zauważyc że nie wybiegają na mecz ludzie którzy się nie znaja lub nie darzą sympatią to rzucało się w oczy te usmiechy poklepywaniia luz a zarazem pewnosc siebie dawno tego nie widziałem u naszych graczy . To miało potem przełożnie na ich grę co wcale nie oznacza że było łatwo przyjemnie i bez wysiłku ale taką Wisłę chce się oglądac .
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
wracając z meczu na stacji zaraz przed autostrada natkneliśmy się szczęśliwie na piłkarzy ,stali z nami tam ok 15 minut i robili zakupy ,bardzo rozmowni ,chetni do zrobienia zdjęć ,żartowali i w ogóle super chlopaki ,
mówimy do DIAZA ,KOSTARYKA ok ,a on na to ok ,a CANTORO , to nie KOSTARYKA on czarny jak AFRYKA, a DIAZ go za to w łeb he he oczywiście wszystko w zartach!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
A co do meczu. Tak jak wczoraj powiedział Legionista Wieszczycki - Wisła gra najlładniej dla oka. Jedyna druzyna z ligi ktora sie ciekawei ogląda ![]() A Antoni "PS" Bugajski - Wisła jest jak z innej ligi ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Wieszczycki i Bugajski przesadzają. Jak dla mnie to dalej jest 3 liga niemiecka... wyniki cieszą, ale co z tego skoro z beznadziejnymi rywalami.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Wynik cieszy ale cieszy ale styl również. Śląsk gra na własnym stadionie, a nasi piłkarze robili tam co chcieli. Po części to wynikało z ich słabości ale tak jak gdzieś ktoś powiedział wyglądało to tak jakby przyjechała drużyna z innej ligi. Oczywiście dużo jest jeszcze do poprawy, szczególnie jeśli chodzi o skuteczność.
Ich nie wolno zagłaskać, przy odrobinie mniejszym zaangażowaniu możemy tracić punktuy nawet z Odrą Wodzisław. Jako sposób motywacji puszczałbym im skróty z Levadią. Gdybym to był ja to w takim wypadku dostawałbym piany na zębach .
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.10.2009 o godz. 11:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Czy na tym forum choć raz nie będzie bezsensownego narzekania na wszystko? ****A LUDZIE, prawie w połowie jednej rundy mamy 8 pkt przewagi nad Legią, 12 nad Lechem, a tu narzekania, że rywale słabi....
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 04.10.2009 o godz. 15:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
I tak mozna ze wszystkim i wiecznie byc z czegos nie zadowolonym, ludzie troche optymizmu a bedziecie zdrowsi ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Coś na youtube pod filmikiem jakiś kibic Wisły krzyknął?, ze jest za Lechem prawda to?i w którym momencie to jest bo nie słyszę ;/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Sorry, ale o czym Ty piszesz? Pamiętanie o poziomie naszej ligi wcale nie wyklucza radości z wygranych. Wiec jeszcze raz - sorry, ale o czym Ty piszesz? ![]()
Tępiciel inkwizycji
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Cieszę się ze zwycięstwa i dominacji w "lidze", jednocześnie martwi mnie, że ciężko mi znaleźć w obecnej drużynie Wisły kogoś kto by się zmieścił w składzie Wisły Kasperczaka - no może oprócz pary stoperów Głowacki - Marcelo, bo Głowa jest cały czas a Marcelo jest równie dobry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
nie masz racji:
Kirm Pi.Brożek Pa.Brożek Sobol a nawet Diaz by się mogli odnaleźć.... Alvarez też jest ciekawy gracz |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
A co do meczu, cieszy wygrana i styl też jakby ciut lepszy od poprzednich kilku spotkań. Zwłaszcza gra kombinacyjna dużo lepsza i nie wiem, czy zauważyliście, ale jak gra Jirsak, to od razu więcej jest prostopadłych podań z drugiej linii a mniej grania długich piłek na Brożka... i o to chodzi. Dla mnie od dłuższego czasu sprawa jest prosta, że powodów niepowodzeń naszych graczy trzeba szukać w ich głowach, a nie nogach. Dlatego najważniejsza teraz rola Skorży, żeby broń Boże nie pozwolił naszym grajkom poczuć się już mistrzami, bo mogłoby to się niezłą czkawką odbić... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Kirm? jest dobry ale czy lepszy od Kosowskiego/Kalu Uche? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Kirm jest bez formy również ![]() Oczywiście porównując Wisłe Kasperczaka, do Wisły Skorży ver 2.0 (ver 1.0 była z Zieńczukiem, Baszczyńskim, Cleberem, Cantoro, Boguskim) to siła tamtej jedenastki była większa, ale wydaje mi się, że potencjał tej nowej Wisły jest bardzo duży. Poczekajmy na powrót Garguły i Boguskiego, poczekajmy na formę Brożków i Kirma i myślę, że mamy napradę drużynę na europejskim poziomie. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Wynik,styl itd ok z tym nie jest najgorzej ale....... jak taka Polonia Bytom wyszla bez kupy w majtkach przed pierwszym gwizdkiem to punkcik potrafili nam urwac. W meczu ze Slaskiem widac wyrazie ze forma poszla w gore ,zawodnicy wygladali na "swiezych ".Z tym ze jesli my do meczu przystapimy z nastawieniem "jakos to bedzie" to moze sie skonczyc utratą punktow ,bo wystarczy ze trafimy na drugich takich jak ci z Bytomia. Mentalnosc-tu musimy mimo naszej przewagi nie wbijac sobie,ze j nie jestemy magami futbolu i druga Barcą...kazdy mecz to walka ,walka ,walka szczegolnie w Lidze Polskiej. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Zdjęcia z meczu - http://wroclawianie.info/galeria/thu....php?album=206
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
... tylko "sprowadzanie na ziemię" tych co się cieszą. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
A ja wam pany powiem , że trzeba się cieszyć z każdego zwycięstwa , nad Ślaskiem tym bardziej ! nawet ze wzgledu na historię pomijac już fakt bardzo ważnych ligowych punktów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nareszcie Wisła zaczęła odzyskiwac pewien rytm i pewien styl. I to nie tylko po czerwonej kartce dla Celebana. Niekórzy chcieliby usprawiedliwiac łatwe zwycięstwo Białej Gwiazdy faktem, że grałą ona w 11 przeciwko 10 Śląska.
Jednak nie ma to żadnego poparcia w faktach. Wisła i tak dominowała od samego poczatku. Ataki Śląska w tym okresie wynikały jedynie z faktu, że jego zawodnicy jeszcze mieli siły do gry i brakowało im świadomości jak bardzo odstaja od wiślaków, oraz że otwarta gra musi zakonczyć się wysoka porażką. Nareszcie sami piłkarze Wisly wykazali, że trochę więcej zaangażowania w grę sprawia, że stają sie drużyną z innej bajki niż na dzień dzisiejszy cała reszta ligi. I to nie tylko zasługa indywidualnych umiejetności. W kosntruowaniu ataku oraz rozgrywaniu piłki do przodu od momentu załozenia presingu, wyższośc Wisły wynika z realizowania załozen taktycznych, sposobu ustawiania się na boiksu, czyli z tego, co zawodników uczy Maciej Skorża. Mankamentem dla mnie jest w dalszym ciągu niezbyt dobra organizacja gry obronnej, gdzie jej skuteczność w dalszym ciągu bardziej opiera się na indywidualnym wyszkoleniu Marcelo, Głowy, Alvareza oraz Brożka, a w mniejszym stopniu na grze schematami obronnymi jak czyni sie to w bardzo dobrych klubach europejskich. Całośc jednak idzie w dobrym kierunku. Widać zwyżkująca formę. Szkoda, że w tym tygodniu nie zagramy z "idącymi na majstra" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
racja, jak liga jest w transie to zawsze szkoda ja przerywać , ostatnio dużo bardziej się pasjonuję liga niż grą kadry narodowej..
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|