The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DarekW
Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2009, 20:54
Pamietajcie ze nadal trzeba zalatac dziure budzetowa. Brozka w tej chwili nikt nie chce i jedynym zawodnikiem ktorego mozna bylo by sprzedac za wiecej niz 1mln euro to Marcelo.

Marcelo trzeba sprzedac za 2 mln euro.

Obrone wzmocnic Glikiem i Cleberem. W rozliczeniu za Glika Kowalski. Jopa lubie ale niech idzie na Cypr. Jop out.

Mistrza w tym sezonie juz mamy i to na nowym stadionie bedziemy walczyc o lige mistrzow. Bedziemy mieli trzy mistrzostwa pod zad. Trenera ktory tego dokonal, i napastnika ktory ma szanse zostac legenda Wiselki.

Wisla ma szanse wybic sie z Polskiego marazmu. Wybic sie z PZPN-owskiego kanalu. Potrzeba tylko pomyslec jakbysmy nie byli polakami. Trzeba zapomniec o polskiej mentalnosci.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.10.2009, 22:10
To sprzedajmy jeszcze Łobo i kupmy Grosickiego tylko, że będzie cholernie drogi :( Nie zapominajcie o Alvarezie jemu kończy się umowa w 2010 roku i może by z nami podpisał.
Odpowiedz cytując
bieniuTS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.10.2009, 22:32
DarekW napisał(a):Wyświetl post
Pamietajcie ze nadal trzeba zalatac dziure budzetowa. Brozka w tej chwili nikt nie chce i jedynym zawodnikiem ktorego mozna bylo by sprzedac za wiecej niz 1mln euro to Marcelo.

Marcelo trzeba sprzedac za 2 mln euro.

Obrone wzmocnic Glikiem i Cleberem. W rozliczeniu za Glika Kowalski. Jopa lubie ale niech idzie na Cypr. Jop out.

Mistrza w tym sezonie juz mamy i to na nowym stadionie bedziemy walczyc o lige mistrzow. Bedziemy mieli trzy mistrzostwa pod zad. Trenera ktory tego dokonal, i napastnika ktory ma szanse zostac legenda Wiselki.

Wisla ma szanse wybic sie z Polskiego marazmu. Wybic sie z PZPN-owskiego kanalu. Potrzeba tylko pomyslec jakbysmy nie byli polakami. Trzeba zapomniec o polskiej mentalnosci.
mądrala się znalazł...
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 04.10.2009, 22:39
co ty z tym ronaldo tak
derr
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 05.10.2009, 08:17
DarekW napisał(a):Wyświetl post
trzy mistrzostwa pod zad.

Co to znaczy "mistrzostwo pod zad"?
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 05.10.2009, 08:46
cassius31krakow napisał(a):Wyświetl post
Co to znaczy "mistrzostwo pod zad"?
chyba chcę powiedzieć że te tytuły to o dupę rozbić albo są do dupy, albo sra na nie. Interpretacja dowolna w stylu: "co autor miał na myśli?".
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 05.10.2009, 09:19
Cytat:
Fajne wrażenie robi ten Sandomierski czy Sandomirski z Jagi.
Gikiewicza tez polowa forum chciala...a wyszlo, ze jest gorszy od Mariusza.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.10.2009, 09:30
Nie czytałem całego forum ale czy ktoś myślał o Rengifo z Lecha? Pewnie tak. prawdopodobnie za darmo do wzięcia. kasa na kontrakt spokojnie bedzie bo konczy sie umowa Cantoro w zimie. wiec jego kontrakt mogłby przejąc Rengifo i moze jakies tam premie za okreslona liczbe bramek. facet jest wart tych pieniedzy jak mało kto w ekstraklasie.i spełnił by sie sen Skorzy o wysokim dobrze zbudowanym i bramkostrzelnym napastniku.ave WISŁA!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.10.2009, 09:40
daniello1987 napisał(a):Wyświetl post
Nie czytałem całego forum ale czy ktoś myślał o Rengifo z Lecha? Pewnie tak. prawdopodobnie za darmo do wzięcia. kasa na kontrakt spokojnie bedzie bo konczy sie umowa Cantoro w zimie. wiec jego kontrakt mogłby przejąc Rengifo i moze jakies tam premie za okreslona liczbe bramek. facet jest wart tych pieniedzy jak mało kto w ekstraklasie.i spełnił by sie sen Skorzy o wysokim dobrze zbudowanym i bramkostrzelnym napastniku.ave WISŁA!
Jest tylko taki malutki problem ten jegomosc ma w dupie ekstraklase i juz myslami jest w Meksyku.Przeciez Amika oferowala mu znaczna podwyzke(znaczy sie tak twierdza) a ten odmowil wiec jest cos na zeczy.

A po za tym od Renglifo do tego z Amiki znowu bylby lamet w Poznaniu ze im zawodnikow kradniemy. Lepszy byly Smolarek i tez za darmo do wziecia tylko pewnie troche wiekszy kontrakt czeba by muu dac, choc w obecnej sytuacji pewnie by sie zbytnio nie targowal.
,
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.10.2009, 09:47
Smolarek!! po pierwsze napewno nie wroci do Polski a po drugie z całym szacunkiem ale Rengifo jest lepszy.prawdopodobnie jeden i drugi raczej nie przyjda doo Wisły ale powalczyłbym o Rengifo. nawet gdyby miał grac 0,5 roku czy rok. bo chłop za darmo do wziecia. pzdr<br>
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.10.2009, 11:16
Jeżeli chodzi o ruchy kadrowe to oczywiście trzeba sprowadzić def. pomocnika za Cantoro.
Oprócz tego typowe potrzeby to napastnik i bramkarz do konkurencji z Pawełkiem.

Co do obrony to dla mnie jest kompletna i tylko by się przydało powalczyć o Kamila Glika. Żeby np. go wyrwać latem.

Skorża mówił o 3 transferach i myślę że miał właśnie to na myśli.
Dobrze by też by było postarać sie o wykupienie Alvareza na stałe jak najszybciej. Bo jeszcze się ktoś zainteresuje.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 05.10.2009, 11:30
Alvarezowi kończy się kontrakt równo z końcem wypożyczenia, więc wszyscy za darmo go mogą wziąć
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.10.2009, 11:46
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Alvarezowi kończy się kontrakt równo z końcem wypożyczenia, więc wszyscy za darmo go mogą wziąć
Czyli generalnie w zimie mozemy(musimy) z nim podpisac kontrakt i jest nasz za free. Oby tylko chlopakowi sodowka nie uderzyla a jest nasz.
,
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.10.2009, 14:48
ja bym Tomka Szewczuka ze Śląska pozyczył.

może grać na pomocy i w ataku. Napewno zaraz wiekszosc napisze ze słaby, bo sam mialem takie zdanie o nim, ale ogladajac go póltora roku, prezentuje sie coraz ciekawiej. Przede wszystkim walczy, a do tego postura jakies Skorża szuka. Dużo bramek w tamtym sezonie, a przeciez on był na sztuke do zmiany tylko.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 05.10.2009, 15:24
Cytat:
ja bym Tomka Szewczuka ze Śląska pozyczył.
Chyba sie na lby pozamieniales nie powiem z czym.
Przeciez to taki Rasiak, tylko 3 razy gorszy.
Oprócz tego, ze walczy, to przydaloby sie, zeby pilke umial kopac...
Byl juz u nas Radovanovic. Starczy!!!
Odpowiedz cytując
kubanczyk
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.10.2009, 16:32
Traoe...10znakow
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 05.10.2009, 16:49
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Gikiewicza tez polowa forum chciala...a wyszlo, ze jest gorszy od Mariusza.
Może i chciała. Nie mówię, że lepszy czy gorszy. Od Cebanu może być lepszy.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.10.2009, 17:19
drugi bramkarz to chyba powinien byc doświadczony zawodnik, tak po 30-ce.Żeby jakby co to głupiego błędu by nie zrobił.Tak jak Real ściągnął Duka jako rezerwowego.Ja bym postawił na Wyparłe w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.10.2009 o godz. 17:22.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 05.10.2009, 17:41
O Wyparle rzeczywiście pisałem już jakiś czas temu, tylko czy rola rezerwowego by mu pasowała..? kto wie, może by zmobilizował Mario
Odpowiedz cytując
Barocco
Member

Od: 06.2009

Stary 05.10.2009, 17:52
Dajcie spokój z tym Rengifo - już raz o tym pisałem - uważam Niedzielana za lepszego zawodnika od niego, szukać za granicą bo w Polsce napastnicy nadający się poziomem do gry w Wiśle, są poza zasięgiem z różnych powodów (np. Lewandowski), jakby dało radę ściągnąć Grosickiego (patrzę przez pryzmat talentu i tego że chyba mu coś w głowie świta mądrego w końcu - a nie tylko i wyłącznie przez pryzmat bramek strzelonych w ostatnim meczu) toby było COŚ. Ale nie ma łatwo niestety.
Taki Grosicki w pucharach może zrobić różnicę - Rengifo ? nie nie nie
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 05.10.2009, 19:42
Co do bramkarzy Jagi - trenerem bramkarzy jest tam Ryszard Jankowski....
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Stary 05.10.2009, 19:54
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Co do bramkarzy Jagi - trenerem bramkarzy jest tam Ryszard Jankowski....
za jego kadencji Dolha świetnie bronił
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 08.10.2009, 17:22
Macie racje z tym przedłużaniem kontraktu to się wygłupiłem... A co do wzmocnien to w czerwcu kończą sie umowy Cezaremu Wilkowi (Korona Kielce) i Adamowi Stachowiakowi (Odra Wodzisław) a także Pawłowi Golańskiemu (Steaua Bukareszt) i Przemysławowi Kazmierczakowi (Vitoria Steubal) a także wypożyczenie Rafała Grzelaka (aktualnie Steaua Bukareszt) oraz Kontrakt Wojciecha Kowalewskiego (Iraklis Saloniki). Warto według mnie zaintereswoać się wyżej wymienionymi panami tym bardziej że mogą przyjść za darmo
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 08.10.2009, 17:28
Cezary Wilk jest jak dla mnie słabszy od Olka Kwieka, a ten u nas nie wypalił całkowicie
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 08.10.2009, 17:34
To takie luźne darmowe propozycje. Dla mnie fajnie by było gdyby z dniem 1 lipca 2010 roku treningi z zespołem rozpoczeli Radosław Cierzniak, Paweł Golański, Przemysław Kazmierczak, Rafał Grzelak. A w zimie można naspokojnie negocjować transfery młodych np. Gilka, Sadloka, Wilczka, Sobiecha, Grosickiego i szukać jaiś perełek za granicą ale wszystko na spokojnie bo na lige paczke mamy mocną...W Borusii Dortmund widać sporo polsko brzmiących nazwisk... można sprbować ich wypożyczyć w końcu podobno mamy jakąś współprace z tym klubem...
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 08.10.2009 o godz. 17:40.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Żurawek
Member

Od: 02.2008

Stary 08.10.2009, 18:06
kubanczyk napisał(a):Wyświetl post
Traoe...10znakow

Traore już pewnie stracony, bo podobno zgłaszają się po niego kluby z Ligue 1. No i oczywiście, znając polską prasę, dają pewnie za niego 1 mln euro.
Kupię stalowe felgi 16" (5x98) do Alfy Romeo 156. [PW]

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 08.10.2009, 19:42
Traore strzelił jedną bramkę w lidze i już wielki napastnik....
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 08.10.2009, 20:15
Nie chodzi o to ile bramek strzelił bo po pierwsze gra mało czasu w Ekstraklasie, a po drugie trudno w takim klubie jak obecne Zagłębie chociażby o tego jednego gola. Bardziej skupiłbym się na jego stylu gry i jak to mu wychodzi i trzeba przyznać że ma to coś, czego dużo napastników w polskiej lidze nie posiada - umiejętność bezpiecznego przytrzymania piłki i poczekania na nadbiegających kolegów.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.10.2009, 20:25
Fajny ten temat ale jak już sprzedajecie Ilie to ja was pytam czy widzieliscie interwencje Cebanu w Mecz z PAP A zwłaszcza interwencja po strzale Franka. Podobno Rubin dawał 300 tys. euro za niego. A Polacy nie znaja sie na talentach to moze jednak fuksem bedziemy mieli jednego?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów