The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2009, 19:17
Cytat:
Akurat Levadia grała lepiej niż to co gra Lech
Nie przesadzaj. Ten mecz był nauczką, którą już z kolei. Do 3 razy sztuka Maciek, myślę, że tym razem dojdziemy daleko w pucharach, LM, czy LE.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 04.10.2009, 19:27
Sprawa wygląda tak, że granie z Lechem wybitnie nam nie podchodzi. Natomiast oglądając ostatni nasz mecz, gdzie wyglądamy tu zacytuję Wieszczyckiego jak drużyna z dobrej ligi zagranicznej jestem pełen optymizmu. Oby chłopaki się sprężyły, bo jak będa maksymalnie skoncetrowani, to Kuchenkorz nawet jak będzie chciał to nic nie zwojuje.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.10.2009, 19:38
Nie wiem czy ktoś tutaj zauważył, ale tak mi ostatnio przeszło przez myśl, że z Lechem gramy niestety po przerwie na reprezentacje, a... no cóż, my po tych przerwach to dość średnio gramy...
No, ale trzeba być optymistycznie nastawionym
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.10.2009, 19:57
westersyl napisał(a):Wyświetl post
.Patryk jest w takiej formie, że nawet z piłą przy nodze odlatuje wszystkim. Mam nadzieje tylko, że wszyscy zdrowi wrócą z kadry, to najważniejsze.

To co Mały ma gaz w nogach to jest niesamowite. Jak na tą chwile odkrycie rundy(przynajmniej).
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.10.2009, 20:01
grzechu1991 napisał(a):Wyświetl post
Sprawa wygląda tak, że granie z Lechem wybitnie nam nie podchodzi.
Spokojnie, to już nieco inna drużyna, wystarczy spojrzeć na ich wyjściowy skład z tego lania 1-4 sprzed roku.

Krzysztof Kotorowski - Grzegorz Wojtkowiak, Zlatko Tanevski, Manuel Arboleda, Luis Henriquez (Jakub Wilk 17') - Sławomir Peszko (Hernan Rengifo 65'), Rafał Murawski, Tomasz Bandrowski, Semir Stilić (Piotr Reiss 80'), Dimitrije Injac - Robert Lewandowski

Z tamtego składu grali dzisiaj od początku Lewandowski Injac i Peszko.

Zresztą u nas dokładnie to samo.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 04.10.2009, 20:04
Z forum kuchenek:

Cytat:
Po tej kolejce mam swojego faworyta- myślę,ze trener , który jest na tyle charyzmatyczny,że poradził sobie z Grosickim i nie boi sie wystawiać do bramki na mecz z Legią 19-letniego wychowanka może być ciekawą alternatywą. Oczywiście zawsze powstaje problem,że co innego ze średniego zespołu zrobić dobry a co innego z dobrego bardzo dobry.Jeśli jednak trener z Polski to nie widzę innej opcji (zakładam,ze Skorża jest poza zasięgiem)
Cytat:
Wcześniej czy później i tak trafi do nas Skorża...
Marzenia

Pozwole sobie na taki mały off, na temat kuchenek. Chodzi mi o ich trenejro. Uważam że popełnili błąd, którego Wisła nie popełniła. Chodzi o zwolnienie Smudy. Jaki był taki był, trzeba mu było dać podwyżkę, sprowadzić tych kilku zawodników co chciał i pozwolić mu dalej kierować tym zespołem. Myślę że gdyby tak zrobili, nie byliby teraz w tabeli tu gdzie są a i graliby o wiele lepiej.
W Wiśle, po blamażu z Levadią, Cupiał zostawił Skorżę. Strzał w "10". Chyba teraz nikt nie uważa, że z jakimkolwiek innym trenerem Wisła po 9 kolejkach miałaby komplet zwycięstw bez jednego remisu. Zmiana trenera to zmiana "myśli", poznawanie piłkarzy, ich możliwości, mentalności itp. Nie można po kolei wyganiać trenerów z piaskownicy bo "tak będzie lepiej" (pozdro panie Wojciechowski, 1 liga czeka).

A teraz kuchenkarze muszą znależć nowego trenera, który zacznie budować całego to gówno od początku. A to trwa.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.10.2009, 20:15
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy ktoś tutaj zauważył, ale tak mi ostatnio przeszło przez myśl, że z Lechem gramy niestety po przerwie na reprezentacje, a... no cóż, my po tych przerwach to dość średnio gramy...
No, ale trzeba być optymistycznie nastawionym
Wszystko kiedys sie konczy, widac ze nasze chlopaki sa w gazie a Amika wrecz odwrotnie. Jak dostana brameczke na dziendobry to sa nasi.

Jedynie czego sie obawiam to skutecznosc jak to poprawimy chociaz o 20% do nastepnego meczu to sa nasi juz w pierwszej polowie bo obrona Amiki bez Arboledy nie istnieje.
Niech powiedza Krimowi ze wystarcza asysty bramek nie musi strzelac to juz bedzie dobrze.
,
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Stary 04.10.2009, 20:57
A ja wam powiem ze nie wiadomo jak to bedzie po tej przerwie na repe no i oni sie zawsze mobilizuja na nas wiec troche pokory ja wiem ze trzeba wierzyc w swoje mozliwosci ale nie zapisujmy zwyciestwa juz teraz bo bedzie jak z lewadia
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 04.10.2009, 21:01
masada napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie, to już nieco inna drużyna, wystarczy spojrzeć na ich wyjściowy skład z tego lania 1-4 sprzed roku.

Krzysztof Kotorowski - Grzegorz Wojtkowiak, Zlatko Tanevski, Manuel Arboleda, Luis Henriquez (Jakub Wilk 17') - Sławomir Peszko (Hernan Rengifo 65'), Rafał Murawski, Tomasz Bandrowski, Semir Stilić (Piotr Reiss 80'), Dimitrije Injac - Robert Lewandowski

Z tamtego składu grali dzisiaj od początku Lewandowski Injac i Peszko.

Zresztą u nas dokładnie to samo.
Tylko u nas przebudowa drużyny prowadzona jest z głową. Szacun za to jak wprowadzono do drużyny świeżą krew: Marcelo, Kirm, Alvarez, Ćwielong, Małecki, Diaz błyskawicznie wkomponowali się w skład i należą do najlepszych w Ekstraklasie.
Nikt nie płacze po Zieńczuku, Baszczyńskim, Dudce, Cantoro (nie gra), Boguskim (kontuzja), Cleberze.

Nowe twarze w Lechu to na razie nic specjalnego.

Ale trzeba uważać, bo Peszko z Lewandowskim potrafią rozmontować każdą defensywę.
Powód: ort
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 04.10.2009 o godz. 23:23.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.10.2009, 21:15
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Generalnie po meczu z Arką dostrzegłem to co widziałem już wcześniej u Lecha. Dać im pograć pozycyjnym, my nie musimy atakować za wszelką cenę. Lech dopiero się ożywił wtedy kiedy Arka zostawiła im trochę miejsca bo zawodnicy nie mieli siły się już wracać albo za bardzo zapędzali się do przodu. A atakiem pozycyjnym poza stałymi fragmentami gry nie są wstanie zdziałać nic. Jak Ćwielong, Małecki, Brożek się urwą to wątpię czy ktoś tam ich dogoni. Patryk jest w takiej formie, że nawet z piłą przy nodze odlatuje wszystkim. Mam nadzieje tylko, że wszyscy zdrowi wrócą z kadry, to najważniejsze.
No i zgodnie z zasadą zwycięskiego składu się nie zmienia Łobo na ławie.
Zgodzę się z Tobą. Bo też pisałem podobnie
Zagrać wyrachowanie i wypunktować, ale nie dać się zepchnąć do jakiejś defensywy czy cuś of kors.
..
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 04.10.2009, 21:16
Ja mysle, ze konfrontacja z Lechem bedzie bardzo ciezka, ok w tym momencie sa w dolku ale ci zawodnicy nie sa wzieci z lapanki. Nikt tam nie zapomnial jak sie gra, dwa tygodnie to mnostwo czasu w ktorym mozna spokojnie poprawic to co obecnie szwankuje w Lechu.
Na dzisiaj to my jstesmy faworytem ale ta reprezentacja to jednak nam nie lezy.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.10.2009, 21:23
Tak mówicie o tej reprze a ja już naliczyłem sześciu podstawowych piłkarzy Amiki którzy też opuszczą drużynę: Wilk, Gancarczyk, Peszko, Lewandowski, Stilic, Rengifo
ktoś jeszcze wyjeżdża na zgrupowanie?
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 04.10.2009, 21:25
Cytat:
Tak mówicie o tej reprze a ja już naliczyłem sześciu podstawowych piłkarzy Amiki którzy też opuszczą drużynę: Wilk, Gancarczyk, Peszko, Lewandowski, Stilic, Rengifo
Jedno przeczy drugiemu ... 5
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 04.10.2009, 21:27
wniosek:
Czy mozecie przestac pisac Amica?
Koniecznie musimy rownac do poziomu zalosnego forum Cracovii i ich obsesji z GTS'em?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 04.10.2009, 21:31
As,

problem w tym, że pod względem prawnym to jest właśnie Amika. Lecha Poznań już nie ma.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.10.2009, 21:36
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Jedno przeczy drugiemu ... 5
Fakt. Ale jeszcze tydzień temu to było 6. podstawowych graczy
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 04.10.2009, 21:43
@ flamengista
tak samo jak my dla pasiastych jestesmy GTS ze zmienionym szyldem, powiedz mi ze nie wywolyje to u Ciebie usmiechu politowania za kazdym razem gdy czytasz jakis post z ich forum.
Jesli ktos ma miec kompleksy to Lech do nas a nie my do nich.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 04.10.2009, 21:57
Tak, jesteśmy GTS ze zmienionym szyldem i powiem ci, że ja się tego nie wstydzę. Taka była historia klubu, trudno.

Natomiast Amika Poznań powstała po to, by:
a) nie spłacać długów dawnego Lecha
b) nie odpowiadać za korupcyjne zaszłości Lecha

Skoro powiedziało się, a to trzeba powiedzieć i b. Skoro obecny klub nie ma nic wspólnego z dawnym Lechem Poznań, szczególnie pod względem prawnym to nim też nie jest. Proste.

Zupełnie nie wiem, o co ci chodzi. Podobnych dylematów nie mają przede wszystkim prawnicy klubu z Poznania. Więc sami chyba wiedzą lepiej.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 04.10.2009, 22:04
Opinia jest jak dupa, kazdy ma swoja
Ja swoja wlasnie przedstawilem pod rozwage.

Nic tam, ide na browar.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 04.10.2009, 22:08
Ok.

Ja tylko dodam, że z kompleksami nie ma to wiele wspólnego. Owszem, nie przepadam za nimi ale np. taka Arka Gdynia - też członek "Triady" jest mi zupełnie obojętna.

Ja po prostu nie lubię, jak ktoś tam bezczelnie kombinuje i mu to uchodzi na sucho. Gdyby Lech został normalnie przejęty przez Rutkowskiego, to po jednorocznej banicji za korupcję grałby teraz o MP. Jako Lech, a nie nowy twór kolejorzopodobny.

Szkoda, bo tym samym zmarnowano tradycję jednego z najważniejszych klubów piłkarskich w Polsce.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.10.2009, 23:12
Lech Poznan

Ktos zna tak klub O ile wiem sami sie odcieli ze nim nie są, dla mnie po ś.p Lech-u Poznan pozostala tylko mogiła.

ogladajac dzis mecz Kuchennych w Gdyni zastanwialem sie kto tu idzie na majstra ,bo Arka grala w sumie lepiej.Amika bez ladu i skladu, i bez kogos z jajami kto moglby wziasc gre na siebie.

We Wronkach bedzie dobrze
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Jimi222
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 05.10.2009, 02:28
Ja nie rozumiem czemu wszyscy mowia o remisie? Lech jest slaby(przynajmniej jak na razie) wiec nie widze zadnej przeszkody na drodze do WYSOKIEGO zwyciestwa! Czas wziasc rewanz na amice za 1-4 w Krk!
Wisla jest na tyle silna druzynyna, ze w polskiej lidze moze wygraz wyskoko z kazdym!
Pilkarze musza wyjsc tylko na boisko skoncentrowani i glodni strzelania bramek!
Jak sie zmobilizujemy to wygramy! (moze nawet 0-5 , oby bede trzymal kciuki)
Odpowiedz cytując
HazikKrK
Member

Od: 07.2009

Stary 05.10.2009, 04:40
Jak Lech bedzie w takiej formie jk dzisaj a Wisła zagra skutecznie to będzie pięknie
Jeden za wszystkich - Wszyscy za jednego, za swych braci zawsze walcz do upadłego!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.10.2009, 07:26
Panowie, nauczcie się w końcu odmiany nazwy klubu z Wronek, bo mnie irytuje, jak ktoś pisze "Amika" albo "Amici":
Mianownik: Amica [wym. amika]
Dopełniacz: Amiki
Celownik: Amice
Biernik: Amikę
Narzędnik: Amiką
Miejscownik: Amice
Wołacz: "Będziecie oglądać nasze plecy!"

Nauczyć się i pisać zgodnie z zasadami j. polskiego
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 05.10.2009, 07:43
Trzeba wyjść z pełną koncentracją i walczyć na 100% i wtedy jesteśmy w stanie wygrać.
Mam nadzieję, że w Amice:
1) Arboleda nie wróci do gry na mecz z nami
2) Nie dogadają się i nie przywrócą Rengifo. Zmotywowany Rengifo to jednak dwie półki wyżej niż Chrapek czy Mikołajczak. Praktycznie jeden Lewy w ataku to jednak znacznie mniejsze zagrożenie niż dwóch konkretnych, zgranych ze sobą napastników...
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.10.2009, 07:48
Na papierze wszystko za Wisłą - w rzeczywistości pewnie też...

Drużyna na fali: Wisła [+] Lech [-]
Bezpieczeństwo posady trenera: Wisła [+] Lech [-]
Atmosfera w szatni: Wisła [+] Lech [-]
Atmosfera rezerwowych: Wisła [+] Lech [-]
Stawka: Wisła ma coś do udowodnienia za te 5 nie wygranych meczy z Lechem, Lech nawet jak wygra nie w kroczy na ścieżkę w grze o mistrza tylko umocni się w środkowej części tabeli...

Zatem Wisła wygra
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 05.10.2009, 08:30
Lech nie może przegrać. To jest podstawowe założenie. Wygrana dla nich byłaby krokiem do przodu remis zachowaniem tego, co było porażka to na 90% koniec marzeń o mistrzostwie.
Mając taką wizję wcale nie jestem pewien czy Lech zagra tak super ofensywnie.
Dużo w tym meczu będzie zależało od tego, co się wydarzy w ciągu tych dwóch tygodni. Nie zapomnijcie, że u nas na treningach prawie nikogo nie będzie.
Pytanie, kto wróci z kontuzjami i w jakim stanie psychicznym po spotkaniu z mocą trenerską dr Majewskiego
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.10.2009, 08:48
Dokładnie dwa tygodnie to sporo czasu... ale tu znów może być na plus dla Wisły:
jak nasi obcokrajowcy awansują do mundialu a nasi rodzimi kopacze zagrają dobre mecze (indywidualnie i drużynowo) a młodzi powołani też się dobrze pokażą to powrócą naładowani pozytywną energią
co do Lecha to nie jestem pewny czy tak słabo zmotywowana drużyna lepiej zagra przeciwko Wiśle... po co mają wygrywać z Wisła jak zremisują potem z Ruchem czy przegrają z inną słabszą drużyną? przepaść punktowa stawia pod murem trenera Lecha a nie piłkarzy, którzy samo nie wiedzą o co w tym wszystkim chodzi
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.10.2009, 09:04
Według mnie równie prawdopodobny jest remis jak i nasze zwycięstwo.
Co przemawia za remisem?
- mecz po przerwie na kadrę, co prawda z Lecha też 6 graczy wyjeżdża ale to my po kadrze zawsze mielismy ciężko
- Lech zepnie się na nas. To pewne. Animozje w szatni w takich chwilach nie mają większego znaczenia. No chyba że tamci piłkarze grają na zwolnienie Zielińskiego co nie jest wykluczone
- podejrzewam że dla Zielińskiego to być albo nie być. Co prawda Rutkowski zapowiada, że trenera nie zwolni ale mówił to jeszcze przed meczem z Arką. Remisu w Gdyni i prestiżowej porażki u siebie z nami pewnie by nie przeżył
- zawsz nam się ciężko grało w Poznaniu. Co prawda teraz gramy we Wronkach ale ...
Co przemawia za zwycięstwem?
- nasza forma: jak chcemy to bawimy się z każdym w kotka i myszkę.
- Ćwelong z Jirsakiem nabrali pewności siebie i to jest jeden z największych plusów tej rundy
- wystarczy wyłączyć z gry Peszkę i Lewego i w zasadzie o wynik można być raczej spokojnym
- żaden z ich bramkarzy nie jest pewien czy zagra w meczu a nawet jeśli zagra to nie wie czy zagra w następnym. To istotne bo stres u bramkarza jest bardziej istotny niż u jakiegokolwiek innego gracza
- inaczej niż w ubiegłym sezonie - obecnie szybko strzelamy pierwsze gole. Jesli tak się stanie to wielce prawdopodobna jest powtórka wyniku z Wrocławia
- my zagramy na większym luzie. Dla nas remis we Wronkach jest dobrym wynikiem a dla nich nie
- we Wronkach jest zupełnie inna atmosfera niż w Poznaniu. I nasi i ich piłkarze to czują
Mimo wszystko więcej więcej argumentów przemawia za zwycięstwem
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.10.2009, 09:12
omen69 napisał(a):Wyświetl post
co do Lecha to nie jestem pewny czy tak słabo zmotywowana drużyna lepiej zagra przeciwko Wiśle... po co mają wygrywać z Wisła jak zremisują potem z Ruchem
Dla nich wygrac z Wisla czy Legia to jedyne sukcesy i potem rok jarania sie jak glupi zarowka ze sa od nas lepsi i to im sie mistrzostwo nalezy( z tego co pamietam to powiedzial Lewandowski ze znami wygali i sie im nalezy).

Na nas zie zepna to jest pewne ale na Legie tez sie podobno spieli i dostali po dupach wiec jestem spokojny.Jedyny plus dla nich to to ze graja u siebie albo i nie bo ich miejscowi zjedza jak z nami wtopia.
,
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów