The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2009, 19:28
Szczerze to lepszy już ten Barcik, chociaż też łysy i wygląda na 40 lat. Gra jak Penksa. Ale nie tędy droga
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 01.10.2009, 19:31
SopeLLoo napisał(a):Wyświetl post
Kaz byłby zbędny..
No nie powiedziałbym bo Sobol mimo wszystko ma już swoje lata, teraz przyszła dość poważna kontuzja i nie wiadomo jak długo będzie grał na wysokim poziomie. Do tego w przerwie zimowej odejdzie Cantoro, a ławka rezerwowych jest bardzo krótka. Ewentualnie wg mnie można by się pokusić o angaż Janusza Gola z Bełchatowa tudzież jak już wyżej wspomniano Bruno z Jagi.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.10.2009, 20:22
Moim zdaniem Kaz by się przydał. Skoro odchodzi Cantoro, a Sobol młodszy nie będzie... Tylko wiadomo- kwestia pieniędzy...
Natomiast ten Traore z Lubina mi się podoba. Dziś również dobre zawody (jak do 74min.) Myślę, że gdyby miał lepszych partnerów [jak u nas] to mógłby może pokazać całą pełnię swoich możliwości, bo wydaje mi się, że ich jeszcze nie wyczerpał. Dobrze by było gdyby go trener Skorża trochę pooglądal.
A noi jeszcze Rengifo! Bodajże niedlugo kończy mu się kontrakt, a w Lechu i tak jest w konflikcie. Może warto byloby z nim porozmawiać[?] W końcu krótki dialog nie zaszkodzi. Tylko oby tym się zajął Skorża! Bo zawsze gdy z zawodnikiem rozmawia trener to jest inaczej.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 03.10.2009, 08:45
Za darmo można mieć Smolarka...
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 03.10.2009, 09:52
Smolarka? Dziękuję, postoję...
Skoro od X miesięcy nie może znaleźć klubu, dziękują mu w Racingu, nie chcą go w HSV mimo trudnej sytuacji w ataku (kontuzje) - to świadczy chyba, że Ebi "poleciał" z formą w dół. Przecież tamci trenerzy to nie idioci.

"Gdybym był bogaty" to wolałbym przykładowy milion euro zainwestować w jak najszybszy powrót do zdrowia i gry Bogusia, Sobola i Garguły. W tej chwili ich zadania przejęli Małecki, Jirsak i Kirm (przynajmniej częściowo), jednak jest to "gra na styk". W razie jakiejkolwiek nowej kontuzji - lepiej nie kończyć zdania.

Wiadomo, że zimą będą pewne przetasowania. Odejście Cantoro "zluzuje" trochę pieniędzy, które można by wykorzystać na dobry kontrakt dla jakiegoś solidnego grajka. Mam nadzieję, że Skorża coś wymyśli. Oby tylko Amica jego samego nie próbowała nam podkupić.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 03.10.2009, 10:08
Mimo wszystko na prawym skrzydle wolałbym Ebiego niż Łobo.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 03.10.2009, 11:52
Cleber od grudnia jest bodajże za darmo... zawodnik niby zaawansowany wiekowo... ale dobry i co najważbniejsze chce grać w Wiśle... może grać zarówno na stoperze jak i jako defensywny pomocnik... w grudniu kończy sie kontrakt Mauro Cantoro i tu dużo zależy od Pana Macieja, czy chce tych dwóch zawodników... ponadto wypożyczenie kończy się Kowalskiemu... w razie zakontraktowania tych zawodników obrona wygladałaby imponująco Singlara, Alvarez, Cleber, Jop, Głowacki, Kowalski, Marcelo, Burliga, Brożek, Diaz. Zrezygnowałbym po wygaśnieciu kontraktu z Jopa.... ale moim zdaniem można by przedłużyć to wypożyczenie Kowalskiego do czerwca, a także należy wypożyczyć Burlige...
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 04.10.2009 o godz. 16:53.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 03.10.2009, 12:17
Też mi do głowy wpadła kandydatura Euzebiusza. Niech schowa głęboko w kieszeń swoje ambicje i przyjdzie odbudować się do Wisły, gdzie miałby szansę odbudować się i po roku gdzieś wyjechać. Każdemu by to na dobre wyszło. Ale to nierealne, bo nie wydaje mi się, by On chciał zniżyć się do takiego poziomu i grać w polskiej ekstraklasie. Najwyraźniej lepiej mu bez klubu.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 03.10.2009, 12:22
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Też mi do głowy wpadła kandydatura Euzebiusza. Niech schowa głęboko w kieszeń swoje ambicje i przyjdzie odbudować się do Wisły, gdzie miałby szansę odbudować się i po roku gdzieś wyjechać. Każdemu by to na dobre wyszło. Ale to nierealne, bo nie wydaje mi się, by On chciał zniżyć się do takiego poziomu i grać w polskiej ekstraklasie. Najwyraźniej lepiej mu bez klubu.
Zawsze może liczyć na ofertę z Cypru, aż dziwne że jeszcze nikt stamtąd o niego nie zabiega ...
Ciekawie by wyglądał w składzie Wisły
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.10.2009, 13:34
Pf Euzebiusz Lucyferowicz chyba. Za darmo bym gościa nie wziął.

A poważnie, to o njest zadufana w sobie panienka to raz. Dwa, zarobków oczekuje niczym gwiazda rocka.
..
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.10.2009, 16:48
Ja ściągnąłbym Grosickiego. Młody, szybki, przebojowy.
Od początku sezonu oglądam z podziwem jego gre ale myślałem że jak ogrywa ogórków to się nie ma czym podniecać. Natomiast to co dziś pokazuje w meczu z Legią zasługuje na spore uznanie
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.10.2009, 08:57
Ja bym zainteresował się dwoma napastnikami z Ruchu, ktorzy są mlodzi i perspektywiczni.
Sobiechem oraz Janoszką.
Sobiech to taki typ wysokiego, silnego napastnika, natomiast Janoszka jest bardziej techniczny, szybki, ale skuteczność jak Pepe w poprzednim sezonie.

Mozna by ich teraz wyciagnac, wypozyczyc, bo za pare sezonow beda kosztowac milino euro

Wrażenie robi na mnie też Radzewicz. Ale nie wiem, czy utrzymałby taki poziom jak teraz reprezentuje przez cały sezon. Nie mniej jednak, robi sporo szumu i jest strasznie szybki!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.10.2009, 12:06
Bruno z Jagielloni - uniewersanly chłopak, dużo biega dobry technicznie z dobrą wrzutką, młody. Odchodzi Cantoro także przydałby się ktoś na tą pozycje jeszcze. Choć jak znam życie Jagiellonia zażyczy tyle że będzie opłacało się bardziej kogoś z zagranicy.

Groscicki nazwisko godne uwagi aczkolwiek tutaj wiadomo co jest nie tak

I Traore z Zagłebie ten chyba jak najbardziej do wyciągnięcia, silny, dobrze gra głową, nie traci piłek. Szybki. Nie wiem niestety ile ma lat.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 04.10.2009, 12:09
1. Grosickiego to trzeba bylo brac jak byl wart 100 tys zl, teraz Jaga zaspiewa sobie pewnie z milion euro.
2. Smolarek juz sie skonczyl, chyba cos ma nie tak pod kopula skoro reprezentant kraju z paroma waznymi bramkami, klubami za soba itp. nie moze znalezc zatrudnienia.
3. Co do napastnikow, mamy Brozka, Cwielonga, Maleckiego i Boguskiego wiec juz jak brac jakiegos nowego to raczej mlodziaka zeby sie uczyl.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 04.10.2009, 12:10
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Ja bym zainteresował się dwoma napastnikami z Ruchu, ktorzy są mlodzi i perspektywiczni (...) oraz Janoszką. natomiast Janoszka jest bardziej techniczny, szybki, ale skuteczność jak Pepe w poprzednim sezonie.
Dla Twojej wiadomości, Janoszka dla kibiców Ruchu jest tym kim dla nas jest Łobo Przypuszczam, że chorzowianie by nam dopłacili żebyśmy go wzięli
Ostatnio edytowane przez Watts : 04.10.2009 o godz. 12:13.
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 04.10.2009, 12:12
Prędzej Traore z Zagłębia, bo Sobiecha i Janoszkę już wypromowali w tym udanym dla nich sezonie i Ruch by chciał dużo kasy wyszarpnąć za nich, szczególnie że teraz mają problemy finansowe... Co do Traore, bardzo pozytywnie się prezentuje, fajnie się zastawia i myślę że po mniemanym odejściu Brożka w zimie, Traore mimo innych warunków fizycznych mógłby go zastąpić pod tym względem, że zastawiałby piłkę i asystował do nabiegającego Małeckiego, jak to teraz gra Brozio
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.10.2009, 14:41
Cytat:
Dla Twojej wiadomości, Janoszka dla kibiców Ruchu jest tym kim dla nas jest Łobo
Tzn? Ja tam do Lobo nic nie mam, to niektorym sie chyba wydawalo, ze Ronaldo przychodzi...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 04.10.2009, 15:44
Watts napisał(a):Wyświetl post
Dla Twojej wiadomości, Janoszka dla kibiców Ruchu jest tym kim dla nas jest Łobo Przypuszczam, że chorzowianie by nam dopłacili żebyśmy go wzięli
A ja wiedziałem, że wystarczy żeby strzelił bramkę to już ktoś napisze : BRAĆ GO!

Większy pożytek byłby ze starego Ecika.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.10.2009, 17:18
Wiślackiej obronie przyjrzałem się wczoraj dziś czas na pomoc i atak. W środku pomocy mamy Sobolewskiego, Jirsaka, Gargułe, może tam też zagrać Diaz, jest to tylko 4 zawodników, więc na miejscu klubu przedłużyłbym kontrakt z Cantoro a no i jest jeszcze Gołoś ale z nim nie wiąże już dyżych nadziei. Na bokach jest jeszcze gorzej bo mamy tylko 2 nominalnych bocznych pomocników: Kirma i Łobodzińskiego. Trzeba na nich zdecydowanie postawić albo zaczną grać na miare oczekiwań albo adios. Jest jeszcze młody Janik... na prawej pomocy próbowany był też Burliga... Sytuacja w ataku wygląda w miuare dobrze... Jest Boguski, Brożek, Ćwielong oraz Małecki... Ale trener Skorża od przyjścia na Reymonta marzy o wysokim napastniku a nasi napastnicy mają odpowiednio 173, 180, 171 i 170 cm wzrostu...
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 04.10.2009, 19:11
Przedluzyc z Cantoro?! Raczysz zartowac. Mauro niech odchodzi a na jego miejsce trzeba sprowadzic jakiegos mlodziaka zeby uczyl sie fachu od Sobola.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.10.2009, 19:15
Michał Janota - Myślę, że sprawdziły się w Polskiej lidze.
Smolarek - Problem z tym, że jego wymagania finansowe są za duze jak dla nas.
Cleber - Jak jest za darmo mozna go sciagnac. Solidny zmiennik, wywalic Jopa.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 04.10.2009, 19:31
skeba napisał(a):Wyświetl post
Michał Janota - Myślę, że sprawdziły się w Polskiej lidze.
Smolarek - Problem z tym, że jego wymagania finansowe są za duze jak dla nas.
Cleber - Jak jest za darmo mozna go sciagnac. Solidny zmiennik, wywalic Jopa.
Janota - ciekawe rozwiązanie.
Smolarek - może i byłby wzmocnieniem ale skoro nikt go nie chce to coś w tym musi być.
Cleber - może być uzupełnieniem nie koniecznie trzeba by było wywalać Jopa, bo kłopotów bogactwa raczej jeśli chodzi o ławkę to niestety nie mamy. Po sezonie mógłby pracować w charakterze scouta.

Ja bym widział w miejsce Cantoro, Kaźmierczaka patrząc też na to że Sobol ma swoje lata.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.10.2009, 19:49
Wczoraj w meczu z Bragą Kaz był jednym z najlepszych zawodników. W ogóle on i Barbosa to najlepsze co Setubal ma.

Gość ma dobre uderzenie z wolnego. Nawet bardzo, silnie i po okienkach Wczoraj był bliski, ale trafił w poprzeczkę.
Setubal nie ma kasy, my tak. Porto by go chętnie gdzieś opchnęło. 200-300k euro i nasz. No, chyba, że po dobrej rundzie znajdzie się jeszcze ktoś.Wtedy cena wzrośnie. Co nie jest niemożliwe.

Edit:
Przeszedł za darmo definitywnie do Setubal. Przespaliśmy okazję przed sezonem. Chociaż tak jak pisałem. Oni są biedni jak mysz kościelna. No, ale to byłaby już kwota rzędu 300-400k. Nie wiem, czy mamy tyle na DMa.
Aha, jest jeszcze jedna możliwość. Spadną Wtedy to za free odejdzie.
Ostatnio edytowane przez tofik : 04.10.2009 o godz. 19:58.
..
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.10.2009, 19:50
Co do Janoty to jest on wypożyczony z Feyenoordu, a w 2 lidze holenderskiej idzie mu dobrze, więc pewnie w niedługim czasie zgłosi się po niego kilka średniaków z najwyższej klasy rozgrywkowej. Więc mając 19lat i do wyboru ofertę np. NAC czy NEC i Wisły to pewnie będzie wolał grać z Ajaxem czy PSV niż Odrą czy Polonią Bytom.

Smolarek byłby u nas gwiazdą, ale to raczej nierealne.

Osobiście sprowadziłbym kilku piłkarzy z tej grupy:
Skaba (jego przynależność klubowa mogłaby troszkę drażnić); Sadlok; Glik; Grosicki; Bruno (pewnie wkrótce ktoś zza granicy go kupi); Gol; Cetnarski(gdyby zabrakło Garguły czy Boguskiego...)
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 04.10.2009, 19:58
Z Glikiem to nie jest zly pomysl, Lech doluje i teraz moze temu zawodnikowi nie za bardzo sie usmiecha przejsc do Poznania. Mlody, utalentowany, brac go.
Odpowiedz cytując
W.O.J.Z.I.N
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 04.10.2009, 20:18
Mysle ze mozna by sprobowac wyciagnac z jagi grosika albo Bruno Co do Smolarka mysle ze w obecnej hwili przyjąl by oferte wisly bo wolałby grac niz nie grac nigdzie szumu na zachodzie nie na robi a w polsce by niebylo najgorzej bylby pewnie gwiazda i o ile M.Skorza by go potrzebowal ! fajnie gra Cetnarski ale jego trudno bylo by wyciagnac z Gksu ale najbardziej by nam sie jak wiadomo sprtzydal bramkarz ty jest jeden i pewnie by zakceptowal oferte i klub tez nie powinien zyczyc kosow za B.Białkowskiego nie jest gorszy od Pawelka i albo by wygrał z nim rywalizacje albo wymusil lepszą gre na Mariuszu K.Glik jest dobry lepszy niz M.Jop po za tym nie jest strasznie drogi i chce go kupic lech a jak wiemy po co mamy ich w zmacniac sprzyda sie mlody obronca o wielkim potencjale bedacy dobrym uzupelniem wrazie kontuzji Marcelo Albo Arka Głowackiego ?
odpuscilismy lechowi Lewego i teraz strzela w prawie kazdym meczu z nami gola
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.10.2009, 20:23
Glik jak najbardziej ale cena pewnie już spora (około 1 mln PLN). Bruno zamiast Cantoro - rewelacja, ale wątpliwe żeby Jaga puściła go za czapkę gruszek. Tak czy owak obu bardzo chętnie widziałbym w Wiśle

Grosicki? Jeszcze przed tym sezonem zdarzyło mu się przyjść pijanym na trening.... to tykająca bomba i ryzyko. Sam lubi zaszaleć i może innych wciągnąć.... chyba dziękuje. Aczkolwiek ludzie dojrzewają i zmieniają się czasami na lepsze
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 04.10.2009, 20:33
Fajne wrażenie robi ten Sandomierski czy Sandomirski z Jagi.
Odpowiedz cytując
W.O.J.Z.I.N
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 04.10.2009, 20:33
A własnie co do napastnika Maciek Skorza potrzebuje wysokiego napastnika mysle ze mogłby wyciągnać z Zagłembia Micanskiego chlopak ma potencjal Skorza zna go dobrze bo go sprowadzil i trenowal go w Amice
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów