The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2009, 23:00
A mi się podobał Jirsak, w końcu ma okazję pograć i w tym meczu wypadł wg mnie naprawdę dobrze. Kirm przy tym wyniku mógł sobie pozwolić na kilka strzałów jednak szkoda, że nic nie trafił jednak asysta jest. Razem z Brożkiem powinien popracować nad skutecznością. Mimo wszystko wynik jak i sama gra cieszy
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.10.2009, 23:01
Dzisiaj spokojnie mogło być 7-0, Kirm zmarnował kilka sytuacji, ale co można powiedzieć o Brożku, który gdyby nauczył się lepiej przyjmować piłkę to przez pierwsze 20min mógł mieć hattricka. Ten karny tylko potwierdził poziom sędziowania w naszej lidze (liniowy w pierwszej połowie spisywał się dramatycznie!!).
Zapomniałem jeszcze dodać, że coraz bardziej podoba mi się gra Ćwielonga, widać, że poprawił technikę i skuteczność.
Ostatnio edytowane przez Witoldon : 02.10.2009 o godz. 23:04.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 02.10.2009, 23:01
Jesień póki co należy do Wisły. Oby jeszcze Legia i Lech nie były pazerne na punkty i myślę, że po rundzie jesiennej będzie już bezpieczna przewaga, bo zdobycie mistrzostwa Polski grając cały sezon na wygnaniu to na prawdę wielki sukces.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.10.2009, 23:03
Podobała mi się dzisiaj gra Wisły. Z pierwszej piłki po ziemi szybkie wymiany podań widać, że jest ten element stale ćwiczony co przynosi efekty.Pawełek pewnie szkoda że karnego nie obronił było blisko podoba mi się też to że jak leci piłka do naszego bramkarza to zachowuje on spokój a nie tak jak kiedyś żeby wybić.Na minus skuteczność Brożek, Łobo, Kirm :/ najbardziej szkoda to mi Andraża.Bardzo przydałby mu się ten gol bo wtedy nabrałby pewności we własne umiejętności które ma spore.Kirm to mi Jaśka przypomina zawodnik który szarpię grę do przodu ale skuteczność słaba.Cieszy mnie też postawa małego który podziękował Kirmowi za asystę widać że pomału tworzy się drużyna.Ogólnie wszystko dobrze poza skutecznością.

Ps:A Kirm strzeli hattricka z kuchenkami i zamknie usta wszystkim co go krytykują
Odpowiedz cytując
szarkoz
Member

Od: 09.2004

Cieszę się, że Wisła w 2. połowie nie postawiła na minimalizm i ruszyła znowu coś do przodu czego efektem jest stosunkowo dobry wynik - chociaż biorąc pod uwagę obraz meczu i sytuacje, bramek dla naszej drużyny powinno być sporo więcej.

Karny z kapelusza, liczyłem, że Mario obroni i jakoś się zrehabilituje za swojego pecha. No cóż, przynajmniej rzucił się w dobrą stronę i mało mu brakło
If you have a closed mind do the same with your mouth.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Po raz pierwszy w tym sezonie jestem zadowolony z gry Wisły w całym meczu.
Do tej pory mieliśmy "momenty" w meczu, nigdy nie można było powiedzieć, że cały mecz został rozegrany na równym, dobrym poziomie.
Mam nadzieję, że teraz będzie tak dalej, w końcu przed nami najważniejsze mecze, mogące w ostatecznym rozrachunku zadecydować o mistrzostwie. W następnej kolejce wyjazd do Wronek wybić Amice marzenia o "majstrze" z główek!
Odpowiedz cytując
kadziolek1906
Senior Member

Jak dla mnie to super zagrał Pawełek na którego jest nagonka:
-wybronił strzał Sebastiana Mili z wolnego
-Przy karnym mu nie dużo brakło
-Zaliczył Asystye

Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.10.2009, 23:05
No jeździcie po skuteczności Kirma ale co jak co 2 gole po jego zagraniach więc nie można mu dużo zarzucać powinien coś strzelić ale sie chłopak zablokował i kurde chyba jeszcze trochę na te bramki jego poczekamy!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.10.2009, 23:05
W końcu walczyli jak do nich należy. Szacunek.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.10.2009, 23:06
No i tak trzeba grać...Tragiczna skuteczność a i tak bezproblemowa wygrana
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.10.2009, 23:08
mi sie podobala rozmowa pomiedzy Jirsakiem a Maleckim, tutaj bylo widac ze Jirsak jest spokojny, a Malecki to jego przeciwienstwo
no Kirm pecha ma, ale ladnie gra, dobrze wychodzi na pozycje i gra kombinacyjnie.
moglo byc 0-6
ale jest 1-3 i ladny styl.
od poczatku meczu ladnie grali, bo ostatnie mecze to ciezko bylo na nie patrzec.

Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 02.10.2009, 23:09
No i w końcu ta gra się kleiła.
Super oby tak do końca.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 02.10.2009, 23:10
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
moglo byc 0-6
nawet więcej 3 setki Kiro, Łobo, 1x Brożek. Jakby wszystko wpadło 1-8.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.10.2009, 23:10
Cieszy wygrana. Brożek i Mały po golu. Kirm wreszcie 2 asysty. Kiedy Andreż nie strzela ale podaje padają gole dla Wisły, jak prubóje się na siłę wstrzelić to nic z tego niema. Szkoda że Pawełek nie obronił karnego, grał naprawdę dobrze.

A i Ćwielong zaliczył gola
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.10.2009, 23:12
Wisła w końcu pokazała to co na początku sezonu i wygrała w ładnym stylu. Problem jest taki że za tydzień znowu będzie przerwa na reprezentacje :/
Odpowiedz cytując
arturtsw
Member

Od: 07.2007

Stary 02.10.2009, 23:14
oby tak zagrakli z kuchenkami to o wynik jestem spokojny BRAWO WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.10.2009, 23:15
FajQ napisał(a):Wyświetl post
Podobała mi się dzisiaj gra Wisły. Z pierwszej piłki po ziemi szybkie wymiany podań widać, że jest ten element stale ćwiczony co przynosi efekty
Kilka sytuacji naprawdę nieźle zagranych. Co do Pawełka, jest dobrze,coś czuje,że może być lepiej. Szkoda tylko skuteczności.

Ten mecz pokazuje jaki poziom ma nasza liga. Taki Śląsk, średni ligowa, słaby,że aż strach. Zero pomysłu na grę, w obronie jacyś nierozgarnięci chłopcy. Żal na to patrzeć.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 02.10.2009, 23:15
Tak ****a 15-0 najlepiej niektórym z Was naprawdę się poprzewracało w głowach. Trochę szacunku dla Śląska też by się przydało ale dla niektórych wynik Wisły przysłania niektóre wiadomości. Tyle że jak Wisła przegrywa to Wy płaczecie na forum a Ci co są teraz we Wrocławiu to nadal są z Wisłą...
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 02.10.2009, 23:16
Wkońcu zwyciężamy więcej niż jedną bramką. Szkoda, że akurat w meczu ze Śląskiem.
Nareszcie gra jako tako wyglądała, dużo kombinacyjnych akcji ale skuteczność jak zwykle żałosna. 3 bramki to oczywiście nie mało ale w porównaniu do liczby kapitalnych okazji to malutko.

Małecki dziś zapieprzał jak Mały samochodzik. Akcja za akcją.
Kirmowi należy sie ławka. Dziś zmarnował 3 raz sam na sam, moja cierpliwość sie już do niego wyczerpuje.
Pawełek kolejny raz zagrał bardzo pewnie.

Na co Skorża czekał tyle czasu ze zmianami przy tak korzystnym wyniku?

Karny z kapelusza ale, że Śląskowi to sędziemu wybaczam
Ostatnio edytowane przez Kamson : 02.10.2009 o godz. 23:18.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Nie ta druzyna. Chyba chlopakom zaczelo sie chciec grac.
Dzisiejszy mecz bardzo mi sie podobal, Slask nie istnial i nawet bez tej czerwieni nic by nie zwojowali.Wisla dzisiaj byla nie do przejscia, co jest dobrym prognostykiem przed nastepna kolejka o ile sie nie myle to z Lechem?.
Szybkie akce, kombinacja, Diaz naprawde swietnie Jirsak tez bardzo dobrze.Jedynie skutecznosc jak by dzisiaj byla lepsza to bylby pogrom ale ze to mecz przyjazni to i dobrze po co po sobie pozostawic nie dobre wrazenie.
,
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Jirsak z Diazem w środku zagrali po prostu zajebi**ie!! Małecki zdecydowanie najlepszy na boisku, aż miło było popatrzeć! Najlepszy nasz mecz w tym sezonie, bez dwóch zdań! Mówiłem po Polonii, że będzie lepiej - było lepiej
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 02.10.2009, 23:18
Mecz mógł naprawdę się podobać. Pawełek we wrześniu i dzisiejszym dniu to zupełnie inna liga niż z początku ligi. Szkoda tylko, że to jest chwilowe i do kolejnej wpadki, aby potem znowu kilka meczy niepewnych. Widać Pawełek to jest dobry bramkarz, ale ma strasznie słabą psychikę i przydałoby się aby klub zatrudnił psychologa, który by czuwał nad nim. Jak dla mnie Kirm nie musi strzelać bramek ważne, aby był ogniwem uzupełniającym, który wyłoży piłkę do napastników. Cóż mogę powiedzieć kontuzja Sobola to jest szczęście w nieszczęściu. Oczywiście szkoda zawodnika jednak teraz Skorża jest zmuszony stawiać na Jirsaka, który do tej pory był niedoceniany, bo jakoś nieszczególnie przekonuje mnie Diaz.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 02.10.2009, 23:19
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Kilka sytuacji naprawdę nieźle zagranych. Co do Pawełka, jest dobrze,coś czuje,że może być lepiej. Szkoda tylko skuteczności.

Ten mecz pokazuje jaki poziom ma nasza liga. Taki Śląsk, średni ligowa, słaby,że aż strach. Zero pomysłu na grę, w obronie jacyś nierozgarnięci chłopcy. Żal na to patrzeć.
Czy ty Marszałek potrafisz napisać komentarz, choć raz nie wspominając o "tragicznym poziomie naszej ligi"?

Naprawdę fajnie grali, akcja w której zepsuł Łobodziński, niczym Barcelony .
Ddf
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.10.2009, 23:20
Niezła gra, Kirm można powiedzieć ze 1,5 asysty, szkoda ze nic mu do bramki nie wpada Brożek na początku niemógł przyjąć pilki, ale im dalej w las coraz lepiej mu sie grało, trzeba tez powiedziec ze był kluczowa postacia w tym meczu, po pierwsze "dzięki niemu" wyleciał z boiska obrońca Śląska no i po drugie otworzył wynik spotkania, ladnie tez wracał przed pole karne i grał z klepki. Małecki jak zawsze robił dużo pozytywnego szumu i strzelił bramke. Ćwielong już 2 brameczka w tym sezonie i myśle ze mozemy miec jeszcze z niego pocieche. Jirsak chociaż bez fajerwerków to i tak zasługuje na wielki +. Obrona jak zawsze, pewnie, bez zarzutu, nie mozna miec pretensji do Alvareza bo karny zdecydowanie z kapelusza. Pawełek bardzo solidnie chociaż oprócz dobrze wybronionego wolnego nie miał dużo do roboty(pomijam karny bo to moim zdaniem jedna wielka loteria). Podoba mi sie w Pawełku też to że lubi pierdzielnąc do napadu szybka piłke czego rezultatem był 1 gol

Ale sie rozpisałem
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.10.2009, 23:23
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Wkońcu zwyciężamy więcej niż jedną bramką. Szkoda, że akurat w meczu ze Śląskiem.
Nareszcie gra jako tako wyglądała, dużo kombinacyjnych akcji ale skuteczność jak zwykle żałosna. 3 bramki to oczywiście nie mało ale w porównaniu do liczby kapitalnych okazji to malutko.

Małecki dziś zapieprzał jak Mały samochodzik. Akcja za akcją.
Kirmowi należy sie ławka. Dziś zmarnował 3 raz sam na sam, moja cierpliwość sie już do niego wyczerpuje.
Pawełek kolejny raz zagrał bardzo pewnie.

Na co Skorża czekał tyle czasu ze zmianami przy tak korzystnym wyniku?

Karny z kapelusza ale, że Śląskowi to sędziemu wybaczam

Taaa...a dwie asysty to się z powietrza wzięły! Ludzie! On potrzebuje jednego, jedynego gola. Jak go strzeli, to pokaze pełnie swoich możliwości. On teraz do każdej sytuacji dochodzi z przeswiadczeniem, ze wszyscy na niego patrzą i ze musi gola strzelic - tak sie paralizuje i nic z tego nie wychodzi. Raz mu wejdzie i juz bedzie spokojniejszy.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Kamson napisał(a):Wyświetl post
Do ME go, a jak! Wkoncu dzisiaj tylko 2 asysty zrobil, beznadziejny jest!

Mam nadzieje ze ten mecz da do myslenia Skorzy, ze jednak warto troche zaryzykowac i postawic na bardziej ofensywna gre. Po raz pierwszy w tym sezonie grali zawodnicy stworzeni do gry kombinacyjnej i wszyscy widzieli jaki dalo to efekt. Druga sprawa, to cieszy ze wkoncu przestali sie opieprzac i miec pretensje i zaczyna to wygladac ze tworzy sie druzyna. Oby tak dalej.
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Zobaczycie, jeszcze 2 mecze od początku i Jirsak będzie wytrzymywał całe spotkania, a przy okazji cała nasza gra będzie szybsza.
Wiedziałem
..
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 02.10.2009, 23:27
Pierwszy raz od dłuuuugiego czasu, nie mam zastrzeżeń do naszej gry. Jirsak i Kirm mimo nieskuteczności całkiem fajnie. Ćwielong bramka profesorska, Pawelek ok. Alvarez spoko, sędzia ****, bo karnego nie było. Brawo, z taką grą powinniśmy jebnąć Amikę na luzie.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Wszyscy "hura" a nikt nie zauważył że nasi grajkowi grali mili pełny komfort psychiczny grali przeciwko dziesiątce i dość szybko prowadzili 1:0, zupełnie inaczej sytuacja wyglądałaby gdyby sędzia nie wyrzucił gracza WKS-u za boisko...

Co nie zmienia faktu, że niezmiernie cieszy mnie fakt, że w naszych grajakach jest potencjał, potrafią rozegrać wiele ciekawych akcji zakończonych strzałem, tylko niestety nie w każdym meczu mamy taki komfort psychiczny.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

element napisał(a):Wyświetl post
Kirmowi nie należy się ławka tylko dlatego bo niektórzy myślą że przyszedł tu po to żeby strzelać co mecz po 3 bramki.
Ma po prostu dobrze grać i przede wszystkim dogrywać / asystować i to robi.
Owszem, irytuje jego ostatnie kopnięcie na bramkę ale to zawodnik który "dogadza" kolegom z drużyny.
I tego się trzymajmy, a jak przy okazji się przełamie to będzie full zadowolenia z niego.
Kolego, "nie mijaj się z prawdą", bo dopiero w tym meczu dogodził kolegom 2 asystami

Był krytykowany że nie chce podawać tylko strzela na siłę. Dzisiaj strzelał jak zwykle ale za to wreszcie podał (2 asysty). Dla przypomnienia wcześniej w 8 ligowych meczach 2 z Levadią i 1 PP miał słownie 1 asystę!

Gdyby grał tak jak dzisiaj w każdym meczu (asystował) byłby zawsze chwalony. Wcześniej był samolubem
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów