|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ten czarny piłkarz Zagłębia to Costa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A teraz co powiedziano o spalonym w "kontrowersjach" na C+ (w podsumowaniu). Otóż, Panie i Panowie, winnymi są ... zawodnicy Zagłębia
Otóż nikt już nie łapie w taki sposób rywali na spalonym, bo już dawno się przekonano, że w takiej sytuacji sędziom trudno wyłapać czy był ofsajd czy nie. Marcelo był za plecami głównego, a bocznemu zasłaniało go aż czterech innych Wiślaków. I zobacz tu człowieku, czy był ten spalony czy nie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://krak.tv/kategoria-9,film-652.html - filmik o tym czy będziemy grać na Suchych Stawach. Moim zdaniem byłoby to rozsądne wyjście, bez sensu jest jeżdżenie do tego sosnowca. Dziwi mnie tylko zachowanie kibiców Hutnika, strasznie się rzucają, a dla nich nasza gra i tych drugich w hucie to jest być albo nie być Hutnika. Może wolą chodzić na C klase.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
a gdyby dla Wisly granie Cracovii na Reymonta bylo byc albo nie byc to godzilbys sie na to?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Heh ciekawe znaczenia nabrało słowo "gromić" już od teraz 3:0 to pogrom, przynajmniej według interii i wp które razem zgodnie piszą "Wisła gromi..." po dzisiejszym meczu naszych z GKS-em.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Powstał portal internetowy SportoweTempo.pl. Założony został przez wieloletnich dziennikarzy papierowego wydania „Tempa” – Ryszarda Kołtuna (były redaktor naczelny „Tempa” i „Dziennika Polskiego”) i Andrzeja Godnego (były sekretarz redakcji „Tempa” i redaktor naczelny chicagowskiego „Sport Rewiev”).
Mam nadzieje ,że będzie dobrym żródłem informacji o Wiśle tak jak kiedyś "Tempo". http://www.sportowetempo.pl/pilka_nozna |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jezeli juz było to sorki nie zauwazyłem.....ale jak dla mnie niestety czarna prawda o naszym klubie i szkoleniu młodziezy
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358..._od_Wisly.html nic nie zmieniło sie od dawna...niestety ![]()
wazne są tylko te dni na które czekamy"
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
Niestety miasto jak zwykle olało całą sprawę, nie doceniło tego jak wiele dla promocji i rozsławiania Krakowa nie tylko w kraju ale i zagranicą robią oba kluby, zwłaszcza zaś zdobywająca regularnie mistrzowskie tytuły Wisła. Ponadto te dwa kluby są częścią krakowskiej tradycji, historii - zwyczajnie nie godzi się żeby drużyny z milionowej aglomeracji, aspirującej do rangi światowej metropolii i będącej symbolem Polski, najbardziej popularnym na świecie miastem w naszym kraju, musiały tułać się po jakichś zadupiach! Moim zdaniem naturalną reakcją Pana Prezydenta Jacka Majchrowskiego, który niejako uosabia miejskie władze, na fakt iż dnia 15 lipca 2009 roku doszło do ogromnej kompromitacji jaką było to, że klub z takiego miasta jak Kraków musiał zagrać poza nim i sytuacja ta trwa do dziś, byłoby jego podanie się do dymisji i przeproszenie wszystkich mieszkańców miasta za to że do czegoś takiego doszło. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://www.krak.tv/kategoria-9,film-670.html - oto co znalazłem w sieci wywiad z Pawełkiem przed meczem z Arką. Najbardziej mi sie podoba, nie chcę oceniać...ale
. A tak nawiasem, dajcie spokój Pawełkowi, dobry bramkarz z niego jest. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html
Skandal po meczu Wisły z Arką. Zdaniem krakowskich mediów dyrektor sportowy gdyńskiego klubu Andrzej Czyżniewski uderzył wiślaka Patryka Małeckiego. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
http://sport.netbird.pl/a/837/18422,1
RN powinna sobie to przeczytać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie do konca bo spora czesc tego tutaj jest prawda jednak... Jesli ktos uwaza ze czeka nas ligowe przecietniactwo to chyba jest ignorantem i to wielkim jak mount Everest. Wisla Dominuje w LIdze od ponad juz 10 lat. Jednak fakt faktem przydalby sie jakis mily akcencik w europejskich pucharach ze strony naszych pilkarzy. Wreszcie ten upragniony awans do LM...
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
„Moje słowa zostały przeinaczone”
Maciej Skorża napisał(a):
Biuro Prasowe napisał(a):
http://www.weszlo.com/news/3672 Jest zdjęcie/skan wywiadu z PS, o którym mowa.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 14.09.2009 o godz. 18:42.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
czy ktoś czytał przekręt sportowy i wie dokładnie na czym polegało przeinaczenie ?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
http://www.sports.pl/wydania/artykul...&RewriteParam= tu jest link, chyba o ten artykuł chodzi
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No to mamy bojkot.
I dobrze,koniec z pisaniem sobie wlasnych widzimi mi sie tesktow niby to wypowiedzianych slow. ktos to musial zapoczatkowac bo od dawna te pseudodziennikarzyny pozwalały sobie na za wiele. To ich nauczy ze zmyslac nie warto,dobrze ze Maciek tak postawil sprawe. Poziom dziennikarstwa w tym kraju siegnał juz dawno nizej niz Row Marianski. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Przecież już nie raz udowodnili, że do przeprowadzenia "wywiadu" nie potrzebują osoby go udzielającej ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
wczoraj wieczorem na TVP1 (chyba) widziałem reportaż ze "śledztwa dziennikarskiego" na temat "podejrzanego" zapraszania przez pana Cupiała sędziów (z wymiaru sprawiedliwości) i prokuratorów na mecze Wisły w tak atrakcyjnych miejscach jak np. Madryt
Niestety trafiłem na samą końcówkę - jakieś dziesięć minut. Ktoś widział coś więcej? edit: znalazlem tekst z Rzeczpospolitej chyba z lipca jeszcze Cytat:
Ostatnio edytowane przez FraMat : 24.09.2009 o godz. 10:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coś nudno w tej naszej lidze, Wisła niezasłużenie lideruje, no to ryp takie coś skrobniemy:
FAKT napisał(a):
![]()
...nieczytelny...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pomyliłem tematy ale niech zostanie
Już dzisiaj Wisła Kraków zmierzy się we Wrocławiu ze Śląskiem w meczu ekstraklasy. Opiekun Śląska, Ryszard Tarasiewicz, z uznaniem wypowiada się o bramkarzu "Białej Gwiazdy", Mariuszu Pawełku - czytamy w "Przeglądzie Sportowym". - Dla mnie to najlepszy bramkarz w ekstraklasie. Ktoś może się z tym nie zgadzać, ale uważam, że ma więcej atutów niż Jan Mucha z Legii. Pawełek przez całą karierę w Wiśle zrobił mniej błędów niż Boruc przez pół roku - mówi Ryszard Tarasiewicz. Więcej w "Przeglądzie Sportowym"
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 02.10.2009 o godz. 08:17.
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a bo Ryśki to fajne chłopaki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do Pawełka na prawdę Mariusz prawił swoją grę. Zaryzykował bym stwierdzenie że jest pewnym punktem drużyny. Co do bramki straconej z Polonią to nie kumam za co tak naprawdę mają ludzie do niego pretensje. Może po prostu powinien nie próbować ratować piłki i by było cacy?
A co do Janka Muchy... Gdyby Wisła miała takiego trenera...Tamten gość cuda robi z bramkarzami ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Felieton Kołtonia na interii
"Potencjał polskiej piłki nie jest wykorzystywany" Trudno mówić o kryzysie piłki na Starym Kontynencie w obliczu faktów, które do nas docierają. Jak zwykle interesujący jest raport "Deloitte Football Money League", który uświadamia nam rozwój piłkarskiego biznesu w Europie. Także w Polsce, choć akurat u nas wnioski są niepokojące... Według polskiego oddziału Deloitte aktualna wartość przychodów Ekstraklasy sięga 65 milionów euro, a powinna wynosić co najmniej 250 milionów, a według innych obliczeń nawet 320 milionów! Deloitte we wnioskach zaznacza: "Potencjał finansowy polskiego futbolu nie jest w pełni wykorzystany. Przyczyny słabej kondycji finansowej polskich klubów nie tkwią w niższym poziomie gospodarczym naszego kraju, ale w brakach w polskiej piłce (korupcja i wieloletnie tolerowanie tego zjawiska w polskiej piłce, bezpieczeństwo na stadionach, przestarzała infrastruktura, powtarzające się zamieszanie z rozpoczęciem rozgrywek ligowych itp.)". Niemcy wybrali ucieczkę do przodu Szczegóły podobnego raportu w Niemczech dotarły do mnie w wyniku lektury prasy. Okazuje się, że płace piłkarzy i trenerów w Bundeslidze przekroczyły 643 miliony euro, co oznacza wzrost o 44 miliony w porównaniu do poprzedniego sezonu. Ni mniej ni więcej, tylko 7,4 procenta na plus! A tymczasem najważniejszy indeks gospodarzy Republiki Federalnej Niemiec - produkt krajowy brutto - spadł o 7 procent. Nic dziwnego, że Juergen Marbach, zarządzający VfL Wolfsburg, przyznaje na łamach "Sport-Bild-u": "Kryzys finansowy nie dotknął piłki nożnej w tym stopniu, co innych dziedzin życia". Sam Wolfsburg zastosował metodę ucieczki do przodu - po zdobyciu tytułu mistrza Niemiec. W poprzednim sezonie koszty kadry "Wilków" sięgały 38 milionów euro. W sezonie 2009/2010 zostały jednak zwiększone do 53 milionów! Aż czterech zawodników Wolfsburga może się pochwalić nadzwyczaj wysokimi płacami - snajperzy Grafite i Dżeko, pomocnik Josue i obrońca Barzagli. Trzech pierwszych nowe umowy podpisało w ostatnich miesiącach. Do tego klub sponsorowany przez koncern Volkswagena sprowadził czterech interesujących zawodników, aby wzmocnić kadrę w obliczu Champions League - Martinsa z Newcastle, Zianiego z OM, Kahlenberga z Auxerre i Johnsona z TSV 1860. Dżeko jeszcze niedawno zarabiał 650 tysięcy euro rocznie. Jednak, kiedy okazało się, że tego piłkarza przymierza Milan i Chelsea, Wolfsburg zdecydował się na kontrakt sięgający 5 milionów euro. Piłkarz został maksymalnie umotywowany do dalszej pracy. W Lechu obrali inny kierunek A jak to jest w Lechu Poznań? Lewandowski, Stilić, Arboleda, Rengifo, Peszko, Wilk, czy Murawski pokazali się w poprzednim sezonie na międzynarodowej arenie. Tylko ostatni został sprzedany do mistrza Rosji, Rubina Kazań za 3,2 miliona euro. Gdzie są jednak te pieniądze? Czy poszły na umotywowanie zawodników i wzmocnienie kadry? Wilk i Lewandowski zostali na dotychczasowych umowach - odpowiednio 10 i 20 tysięcy złotych miesięcznie. Ze swojej pensji od dłuższego czasu niezadowolony jest Rengifo, ale zamiast wynegocjować z nim nowy kontrakt, odsyła się go do Młodego Ekstraklasy... W raporcie Deloitte Lech jest na pierwszym miejscu z polskich klubów, chwaląc się dochodami w wysokości prawie 40 milionów złotych (co ciekawe z tego aż 15 milionów w dni meczowe, podczas gdy Legia z tego tytułu zarabia tylko 3,8 miliona). W Lechu sukces finansowy jednak nie przełożył się na strategię rozwoju sportowego. Nawet jeśli Smuda nie mógł dłużej zostać na Bułgarskiej, to trzeba było sięgnąć po klasowego trenera... Z kolei kadra Legii jest przeinwestowana. Klub notuje tylko 21,2 miliona przychodów. A koszty piłkarzy i trenerów przekraczają 25 milionów, co oznacza 120 procent przychodów! Deloitte uznaje, że ta proporcja - dochodów kadry w stosunku do przychodów klubu - nie powinna przekraczać 60 procent. Rzecz jasna koncern ITI stać na przepłacanie piłkarzy, pytanie tylko jak długo? Postawiono na Miklasa, Trzeciaka i Urbana, a ci za nic w świecie nie potrafią wywalczyć mistrzostwa Polski, ani przebić się choćby tylko do grupy Pucharu UEFA - wcześniej, czy Ligi Europejskiej - obecnie... A Wisła? Jej roczne dochody to 33,6 miliona złotych (9,6 miliona w dni meczowe). Kadra naszpikowana reprezentantami Polski i - jak się okazuje - spokojny Bogusław Cupiał, który po porażce z Levadią pozbył się z klubu dyrektora sportowego, a nie trenera. Asystent Macieja Skorży, Rafał Janas przekonywał mnie niedawno na Legii: "Uwierz, że z Levadią to był wypadek przy pracy". Po tym, jak Wisła radzi sobie w Ekstraklasie, wypada się z nim zgodzić. Coś czuję, że w przyszłym sezonie "Biała Gwiazda" awansuje do Ligi Mistrzów... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Kołtoń ? Dwulicowy pseudo redaktorzyna, który gdy Wiśle idzie wychwala a podczas wypadku przy pracy spuściłby ją do 1 ligi,widzi że w tym sezonie Legia Amica i Polonia się nie liczy więc zaczyna lizać już dupsko komu trzeba.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Masz trochę racji, choć nie chodzi tu o to że nie lubi Wisły tylko wielbi/ł Lecha Poznań, jak temu zespołowi szło to inne kluby mogły tylko brać wg. Kołtonia przykład, jak jemu nie idzie trzeba znaleźć inny obiekt westchnień.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,71...oprzeczki.html artykuł w wyborczej na temat Andraża
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co mi się obiło o uszy że wczoraj w tej nowej gazecie Futbol News miało być coś na temat Cupiała. Oczywiście zapomniałem zakupić. Czy może to ktoś potwierdzić i wrzucić skana tego artykułu?
http://www.futbolnews.pl/dziennik/ar...dziernika.html Nie wczoraj ale o to mi chodzi ![]()
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 07.10.2009 o godz. 12:14.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|