The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2009, 19:17
Po tej kolejce przerwa na reprezentacje
Odpowiedz cytując
Sevi
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 26.09.2009, 19:56
yogul napisał(a):Wyświetl post
Po tej kolejce przerwa na reprezentacje
po następnej
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 26.09.2009, 20:24
MichauSzczu napisał(a):Wyświetl post
Sobiech zagrał w każdej kolejba bardzo dobrze. Lewandowskiego w zeszłym sezonie po jednym przyzwoitym meczu powoływaliscie -_-
My? Że ja również? Pozdrawiam, odsyłam do lektury forum.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.09.2009, 22:01
Ktoś tu pisał - "Po co Janczyk, jakim prawem"
No to wam Dawid zamknął gęby. Dwie bramki dziś mimo niby stłuczonego stawu skokowego.

matizaq - chwała nie wiem komu, w każdym razie jakiemuś Wszechmocnemu, że to nie Ty powołujesz ludzi do kadry... Pawlusiński..., może jeszcze Cabaj na bramkę?
Piszczek akurat ostatnio zanotował dobry występ w Hercie, więc zejdź z niego. Choć zgodzę się co do Cetnarskiego, na pewno szansę powinien dostać. Brzyski? Sobiech? Niech Ruch wygra jeszcze z 4-5 meczy, wtedy pogadamy o tych gwiazdkach. Zweryfikują ich mecze 12, 13 i 14.kolejki, kiedy zagrają z Legią, Jagą i Lechem (kolejność przypadkowa.)
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 26.09.2009 o godz. 22:07.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 27.09.2009, 07:31
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Ktoś tu pisał - "Po co Janczyk, jakim prawem"
No to wam Dawid zamknął gęby. Dwie bramki dziś mimo niby stłuczonego stawu skokowego.

matizaq - chwała nie wiem komu, w każdym razie jakiemuś Wszechmocnemu, że to nie Ty powołujesz ludzi do kadry... Pawlusiński..., może jeszcze Cabaj na bramkę?
Piszczek akurat ostatnio zanotował dobry występ w Hercie, więc zejdź z niego. Choć zgodzę się co do Cetnarskiego, na pewno szansę powinien dostać. Brzyski? Sobiech? Niech Ruch wygra jeszcze z 4-5 meczy, wtedy pogadamy o tych gwiazdkach. Zweryfikują ich mecze 12, 13 i 14.kolejki, kiedy zagrają z Legią, Jagą i Lechem (kolejność przypadkowa.)
Dokladnie po to tu wszedłem, żeby napisać jaką plugawą strona jest weszlo.com i ludzie jacy za tym stoją. Ja nie będe tutaj pisał o sensowsnoci niektorych powołań Majewskiego. Ale toc o oni wypisuja to przechodzi wszelkie normy. Najpierw sprawa Dudka. Jezeli kolęs byłby słaby i ni epotrafił grac to Real Madyt wziąłby sobie innego bramkarza. I tyle w tym temacie. Mowienie ze to emeryt jest z dupy, bo Peter Shilton bronil do 40stki bodajze. Poza tym opluwa go Kowalczyk, który to nie potrafił sie utrzymać w Betisie, chlał na nonstopie, a na koniec wrócil do Legiunii i człapał po boisku.Przeważnie po ileś tam minut bo całego meczu nie wytrzymywał kondycyjnie. A mial mniej lat jak Dudek. Jezeli mamy oprocz niego lepszego bramkarza to prosze pokazać. Bo Boruc juz zawał tyle goli w tych eliminacjach , ze niech lepiej zostanie w domu i je sałate co by mu kg spadły.
No i Janczyk. Ze Lubanski sie dziwi, po co Majewski powołuje kontuzjaowanego. No to Ci glupi Belgowie jak zwykle wpuscili naszego chorego bidulke a ten przypadkiem dwa gole wpakował.... Albo pisze głupoty Lubanski albo pisze glupoty weszlo.com.
Trzecia sprawa. To kogo ma powlac ten Majewski skoro zawiedli ci najlepsi, co? Skad ma wziąc kopaczy lepszych od tych cpo byli a innych i lepszych od tych co nie byli, co? Z Tesco? Nie znosze takich malkontentów a'la Zarzeczny albo Kowalczyk. I denerwuje mnie , ze tacy ludzi emają wpływa na opinie ludzi.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.09.2009, 10:41
Majewski mnie zniszczył w Cafe Futbol, wypowiedź na temat Jerzego Dudka i Kuszczaka tylko udowodniła jego ograniczenie umysłowe. Wg. naszego selekcjonera 6 meczów Dudka a 20 Kuszczaka nie robi różnicy, bo Jurek trenuje na co dzień w Realu Madryt a to potęga itp. Nie wiem na jakim świecie żyje Majewski, ale co przez ostatnie dwa lata osiągnęło MU a Real?
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
darekolsztyn
Banita

Od: 01.2007

Stary 27.09.2009, 11:19
Witoldon napisał(a):Wyświetl post
Majewski mnie zniszczył w Cafe Futbol, wypowiedź na temat Jerzego Dudka i Kuszczaka tylko udowodniła jego ograniczenie umysłowe. Wg. naszego selekcjonera 6 meczów Dudka a 20 Kuszczaka nie robi różnicy, bo Jurek trenuje na co dzień w Realu Madryt a to potęga itp. Nie wiem na jakim świecie żyje Majewski, ale co przez ostatnie dwa lata osiągnęło MU a Real?
Ale Kuszczak jest trzecim bramkarzem a Dudek drugim w swoich klubach
Kuszczak dostawał szanse teraz dostał Dudek , no i tylko dlatego Majewski jest ograniczaony? Troszkę szacunku , Majewski będzie trenerem przez dwa mecze i to jest powód żeby mu ubliżać?
Witoldon zakładam się , że większość z nas ma różne wizje reprezentacji , i czy jakiekolwiek różnice świadczą o Twoim ograniczeniu umysłowym?
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 27.09.2009, 11:52
Się zapytam, kiedy ostatnio Kuszczak dostał szansę gry przez chociaż 45 minut w meczu reprezentacji?

Dudek sie spalił na dzień dobry u Beenhakkera, z Janasem nie pojechał na MŚ... wystarczy tego. :/
Odpowiedz cytując
Tom'ash
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 27.09.2009, 12:43
Nie wspominam już o Przyrowskim, który we wczorajszym meczu udowodnił, że do gry w reprezentacji trochę mu jednak brakuje...
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.09.2009, 13:25
darekolsztyn napisał(a):Wyświetl post
Ale Kuszczak jest trzecim bramkarzem a Dudek drugim w swoich klubach
Kuszczak dostawał szanse teraz dostał Dudek , no i tylko dlatego Majewski jest ograniczaony? Troszkę szacunku , Majewski będzie trenerem przez dwa mecze i to jest powód żeby mu ubliżać?
Witoldon zakładam się , że większość z nas ma różne wizje reprezentacji , i czy jakiekolwiek różnice świadczą o Twoim ograniczeniu umysłowym?
I mimo wszystko Kuszczak rozegrał ponad 3 razy więcej meczów od sezonu 07/08. Nie podważam wizji kadry Majewskiego, lecz jego argumentowania powołań. Bo z jego dzisiejszej wypowiedzi wynika, że codzienny trening w Realu Madryt jest wystarczającym powodem do gry w Reprezentacji. Wg. mnie MU i Real to drużyny na tym samym poziomie, a Kuszczak tam rozegrał więcej spotkań a mimo wszystko takiej szansy nie dostał.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.09.2009, 13:54
Pan Majewski zaproponował jak przełożą extraklase to chce aby rozegrać sparing z Wisła aby zgrać kadre
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.09.2009, 18:17
Pan Majewski chciał powołać Jacka Bąka...
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,70...ezentacji.html

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 28.09.2009, 18:59
Szczerze pierwszy raz mogę powiedzieć, że Bąk ma jaja. Skończył to skończył.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 28.09.2009, 19:33
Zamiast odmładzać kadrę to on dziadków powołuje (Dudek) lub zamierzał powołać (Bąk). Ale z drugiej strony, gdybym to był ja trenerem to też miałbym wielki ból głowy z obsadą obrony naszej kadry. Natomiast brak powołania dla Boruca uważam za skandal i myśle że skończy się jak z Finlandią, gdy don Leo wystawił Jurka "ciepła ławeczka" Dudka i wypadł katastrofalnie. Chyba muszę w niedziele dać na tacę, aby "doktor" Majewski był selekcjonerem tylko w tych dwóch meczach. A następca? Mój głos na Henia Kasperczaka, bo miło go wspominam oczywiście chodzi o aspekt sportowy, a nie finansowy.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 28.09.2009, 23:54. Skoro juz mówimy o następcy Majewskiego...
Z ziemi włoskiej do Polski?

Futbol pl wyciągnął sensację, że ewentualnym "stałym" trenerem reprezentacji Polski mógłby / miałby zostać 56-letni Włoch Alberto Zacchceroni - były "commissario tecnico" (czyli po włosku trener) drużyn: Udinese, Milanu (z którym zdobył mistrzostwo w 1999), później Lazio oraz Interu (tym razem bez większych sukcesów). Po zwolnieniu z FC Torino w 2007 - Zaccheroni pozostawał bez pracy.

Swoją wiadomość portal opatruje datą 28 września 2009. I wszystko fajnie, bo rzeczywiście włoski serwis calciomercato it wspomina o tym w kilku zdaniach. Sam news nie jest jednak nowy. Inny portal, tuttomercatoweb, pisał o tym już w dniu 23 września. W rozmowie telefonicznej z dziennikarzem portalu, menager Gianluca di Carlo miał "niedyskretnie" zaproponować kandydaturę Zaccheroniego na trenera polskiej reprezentacji.

Przyznam, że coraz mniej mi się to podoba. To prawda, że menager mógł dzięki zaprzyjaźnionym dziennikarzom wypuścić "próbnego balona" aby zorientować się w sytuacji. Jednak, powtarza się tu casus Ben Hakkera. Dawno, dawno temu, odniósł pewien sukces i "jedzie" na nim przez wiele lat. To samo Zaccheroni. W 2009 może świętować okrągłą 10. rocznicę zdobycia tytułu z Milanem. Co gorsza, pasowałby "polskiej myśli szkoleniowej", która również odnosiła sukcesy w zamierzchłych czasach (1982).

Jeśli ten news już u nas był, to przepraszam. Widać jednak, że naszego futbolu wcale już się nie szanuje (katastrofa 2009 na całej linii jest tego dowodem), a Polska może stać się "domem spokojnej starości" dla kolejnego trenera, który w ubiegłym wieku odnosił sukcesy. Jeśli tak, to ja już wolę Smudę. Prowadził kilka polskich klubów i swojej pracy nie musiałby się wstydzić.
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 29.09.2009, 00:37
darekolsztyn napisał(a):Wyświetl post
Majewski będzie trenerem przez dwa mecze
Nie dwa, a cztery. 2 grupowe + 2 ewentualne w barażach.
Jak się do baraży nie dostaniemy to są czynione starania aby w tym terminie rozegrać mecze towarzyskie.
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 29.09.2009, 09:05
A mecze towarzyskie rozegramy z Chile i Rumunią.
Czyli "idealni kandydaci" do sparingu w perspektywie euro...
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 29.09.2009, 09:23
pietruch napisał(a):Wyświetl post
A mecze towarzyskie rozegramy z Chile i Rumunią.
Czyli "idealni kandydaci" do sparingu w perspektywie euro...
Akurat zupełnie nie rozumiem twojego niezadowolenia ze sparingpartnerów. Dwie silne(silniejsze od naszej) reprezentacje. Technicznie nas bijący na łeb, na szyję. Zawodnicy grają w wielkich klubach. Nic tylko się cieszyć z możliwości zagrania takich spotkań.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 29.09.2009, 10:42
Pragnę zauważyć, że Chile jest już niemal pewne udziału w MŚ, a Rumunia, pomimo słabszych występów, ma naprawdę silną grupę - Serbia, Francja... Także oszczędź sobie szanowny Pietruchu tej krytyki potencjalnych rywali... Wszyscy by tylko chcieli z Anglią, Niemcami, Brazylią, Argentyną grać... Niechże najpierw wygrają z takimi zespołami, a później niech mierzą siły z potęgami. Bo jak do tej pory to wygraliśmy dwa mecze z superpotęgą San Marino i po jedynym dobrym meczu w tych eliminacjach Czechów, którzy, notabene też przeżywają kryzys...
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 29.09.2009, 11:10
http://www.sport.pl/pilka/1,65046,70...a__Pieciu.html

Śmiech na sali:

Cytat:
komisja upoważniona i powołana przez Zarząd PZPN zacznie przesłuchania kandydatów na stałego trenera. - Jest pięciu kandydatów z Polski: Heniek Kasperczak, Maciek Skorża, Paweł Janas, Franek Smuda i oczywiście Majewski - wylicza Lato.
Niech w końcu lato sobie wbije do łba, że Skorża nie jest kandydatem! Ani Wisła nie ma zamiaru gop puścić, ani on nie jest zainteresowany... Więc niech nie opowiada bzdur, że jakaś komisja będzie go przesłuchiwać...
Cytat:
W komisji znajdą się prezes Lato, wiceprezes ds. sportowych Antoni Piechniczek oraz dyrektor PZPN i były selekcjoner Jerzy Engel. - Niewykluczone, że zaproszę jeszcze jednego byłego trenera kadry, Andrzeja Strejlaua
Nie mam pytań. Impreza w Sheratonie będzie nie zła...
Ddf
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.09.2009, 14:45
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Impreza w Sheratonie będzie nie zła...
I to się liczy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 29.09.2009, 17:07
Co Boniek sądzi o Greniu
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 30.09.2009, 15:50
troche mnie dziwi że Majewski nie powołał nikogo z Polonii Bytom której tak dobrze idzie w lidze.Podstawek jako lider wśród stzrelców na powołanie zasługuje.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.09.2009 o godz. 15:53.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.09.2009, 18:46
Oni są dobrzy jako kolektyw. Indywidualnie żaden się nie nadaje.
..
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 30.09.2009, 21:49
http://www.sport.pl/pilka/1,65046,70...trenerami.html

To mi się podoba.

Cytat:
W swoim CV przysłanym do PZPN Sanchez napisał: "reprezentację Polski znam dobrze. W eliminacjach MŚ 2006 prowadziłem przeciwko niej kadrę Irlandii Północnej. Podczas kwalifikacji do MŚ 2010 komentowałem mecze Polaków w telewizji. Wierzę, że mam wystarczająco duże doświadczenie, by zagwarantować Polsce kwalifikacje do finałów Mistrzostw Europy 2012".
I wreszcie uczciwy szkoleniowiec, co więcej taki który daje gwarancję sukcesu. Bo że zagramy w Euro 2012 to pewne. A że bez eliminacji? Tym lepiej dla trenera. Brać go!
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 01.10.2009, 09:57
Boniek niech tak nie cwaniakuje mocny w gębie cienki w trenerce już raz trenował repre po jednym meczu sam podziękował to samo się dotyczy pana Tomaszewskiego jak jest mocny w gębie niech on idzie i trenuje...
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 01.10.2009, 10:12
AYALA napisał(a):Wyświetl post
odstawek jako lider wśród stzrelców na powołanie zasługuje.
żartujesz prawda?
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.10.2009, 10:18
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Boniek niech tak nie cwaniakuje mocny w gębie cienki w trenerce już raz trenował repre po jednym meczu sam podziękował to samo się dotyczy pana Tomaszewskiego jak jest mocny w gębie niech on idzie i trenuje...
Haha, też niszczą mnie "mądrości" Bońka. Kto jak kto, ale chłop w kwestiach reprezentacji powinien zamilczeć po swoich wojażach trenerskich.

Ale cóz, dobry PR ma, "światowiec" bo pił z Berlusconim to ludze naiwnie łykają jego brednie. A to generalnie ta sama bajka co Jasiu Tomaszewski - ot tacy typowi polscy krzykacze-napinacze.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2009, 12:55
Ciekawa historia z Bońkiem jako trenerem, rzekomo wmówili mu że może być wielkim trenerem reprezentacji kolesie z PZPN. Uwierzył, zwolnił miejsce w zarządzie PZPN i zaraz też wyleciał z reprezentacji. Tak pozbyto się niewygodnego Bońka.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 01.10.2009, 17:38
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawa historia z Bońkiem jako trenerem, rzekomo wmówili mu że może być wielkim trenerem reprezentacji kolesie z PZPN. Uwierzył, zwolnił miejsce w zarządzie PZPN i zaraz też wyleciał z reprezentacji. Tak pozbyto się niewygodnego Bońka.
Ja tam bardzo chciałem żeby wybrali go na prezesa PZPN. Niestety wygrał Lato ...

Taka ciekawostka mała
http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html

szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
bardziej powinno nas interesować nie ile ale za co? bo rozumiem, że panowie czymś się wykazali lub mieli udział w sukcesie... tzn. podpisanie korzystnej umowy, awans z którejś z reprezentacji...
Za to że (nie)są tacy wspaniali, (nie)zrobili wiele dla naszej kopanej, (nie)postawili na system szkolenia młodych piłkarzy, (nie)efektownie i (nie)efektywnie walczą z korupcją ... można by tak wymieniać i wymieniać.
Ostatnio edytowane przez cfa : 01.10.2009 o godz. 18:23.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów