The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.09.2009, 07:29
Hołotą jest Lech poważnie zainteresowany.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.09.2009, 08:11
po wczorajszym meczu Lubina z Bełchatowem, dochodze do wniosku, że ten cały Traore długo w Polsce nie pogra... jest świetny. Kurcze za niewielkie pieniądze mielibyśmy przyzwoitego grajka, oczywiscie kiedy jeszcze grał w GKP Gorzów...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.09.2009, 09:49
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
po wczorajszym meczu Lubina z Bełchatowem, dochodze do wniosku, że ten cały Traore długo w Polsce nie pogra... jest świetny. Kurcze za niewielkie pieniądze mielibyśmy przyzwoitego grajka, oczywiscie kiedy jeszcze grał w GKP Gorzów...
Polecam obejrzeć kilka meczów Floty Świnoujście (czasami lecą na stronie TVP)- gość nazywa się Charles Uchenna Nwaogu i jak dla mnie to już powinien grać w ekstraklasie. Jest szybki, przebojowy, ma niezły drybling i można powiedzieć,że piłka sama go szuka w polu karnym.Ma jedynie jedną dużą wadę - jest impulsywny.W ostatnim meczu ,bodajże z ŁKS-em dostał czerwoną kartkę bo kogoś uderzył. Myślę ,jednak że przy Skorży by się uspokoił.....

Bardzo dobrze sobie radzi ,także Marcin Klatt z Warty. Naprawdę gość ma talent.........
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.09.2009, 09:51
matizaq napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobrze sobie radzi ,także Marcin Klatt z Warty. Naprawdę gość ma talent.........
potwierdził go w Legii swego czasu.

jak ten murzyn jest tak dobry jak Klatt, to ja dziękuje.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.09.2009, 09:59
Proud napisał(a):Wyświetl post
potwierdził go w Legii swego czasu.

jak ten murzyn jest tak dobry jak Klatt, to ja dziękuje.
Widziałes jak Klatt gra teraz ? Wiem, tak samo dobrze jak ty ,że w Legii sobie nie poradził. Podkreślam tylko fakt ,że jest w tym momencie jednym z lepszych strzelców 1 ligi.

Nwaogu to jest zupełnie inny piłkarz niż Klatt,więc nie ma ich co porównywać. Zawodnik Warty jest raczej egzekutorem ,zaś Nigeryjczyk potrafi przeprowadzić indywidualną akcję, szarpnąć. Mowiąc żargonem poprostu "robi wiatr". Taki jakby Piotrek Ćwielong wykorzystujący sytuacje bramkowe........
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.09.2009, 16:26
dla Klatta ekstraklasa jest chyba górą ne do przejścia. jeśli chodzi o tego Nwagou to już w Zniczu widziałem że ma talent...
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.09.2009, 16:44
Jeśli chodzi o Klatta- podobno pije(pił). Polecam filmik(co wcale nie zmienia że na 1 ligę rzeczywiście napastnik niezły, a czy w ekstraklasie teraz dałby rade? nie wiem..):
http://www.youtube.com/watch?v=EKPwluCQnHc
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.09.2009, 16:51
Ten Charles mial przyjsc do Wisly jak w klubie byl jeszcze Petrescu.Ale wg "Futbol News" transfer zablokowal Cupial.Pozniej Dan chcial go sciagnac do Unirei, ale nie pozwolaly na to przepisy w Rumunii, ktore zabranialy pracy niepelnoletnim obcokrajowcom.Talent ma, ale od kiedy byl w Polsce zawsze mial "pod gore", moze dlatego nadal gra w I lidze...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.09.2009, 18:26
Eleusis napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o Klatta- podobno pije(pił). Polecam filmik(co wcale nie zmienia że na 1 ligę rzeczywiście napastnik niezły, a czy w ekstraklasie teraz dałby rade? nie wiem..):
http://www.youtube.com/watch?v=EKPwluCQnHc
Klatt-a wypromował ojciec.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 19.09.2009, 19:25
matizaq napisał(a):Wyświetl post
Polecam obejrzeć kilka meczów Floty Świnoujście (czasami lecą na stronie TVP)- gość nazywa się Charles Uchenna Nwaogu i jak dla mnie to już powinien grać w ekstraklasie. Jest szybki, przebojowy, ma niezły drybling i można powiedzieć,że piłka sama go szuka w polu karnym.Ma jedynie jedną dużą wadę - jest impulsywny.W ostatnim meczu ,bodajże z ŁKS-em dostał czerwoną kartkę bo kogoś uderzył. Myślę ,jednak że przy Skorży by się uspokoił.....

Uderzył kolegę z drużyny za to że ten go wyzwał. Coś w stylu "podaj czarnuchu".
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.09.2009, 19:32
Ja będe powtarzał swoje, ściągnałbym do Wisły 18 letniego napastnika Pogoni Szczecin, Mikołaja Lebedyńskiego, chłopak ma niewątpliwy talent, ale pół roku temu Legia była bliska jego sprowadzenia i teraz znowu będą chcieli go kupić, szkoda, że Wisła nawet o niego nie zapyta bo naprawde z tego co widziałem to perspektywiczny zawodnik
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.09.2009, 08:50
cfa napisał(a):Wyświetl post
Uderzył kolegę z drużyny za to że ten go wyzwał. Coś w stylu "podaj czarnuchu".
I dobrze zrobił

PS.Lebedyński ma telant, ale po co do nas. I tak by nie gral. Kolejny do zmarnowania
..
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.09.2009, 10:27
Klatt podobno już nie pije, ciężko trenuje w Warcie (ma własnego trenera od kondycji podobno?) i dlatego strzelił już 7 bramek w I lidze. Ale czy nie wróci za jakiś czas do dawnych nałogów, nie wiadomo. Kto wie czy taki piłkarz dobrze grający głową nie przydałby się w Wiśle?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 24.09.2009, 08:33
podobała mi się gra tego młodego bramkarza Hetmana Prusa.Myśle że można sie nim zainteresowac.Jak na 19 latka to radził sobie bardzo dobrze.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 24.09.2009, 08:40
AYALA napisał(a):Wyświetl post
podobała mi się gra tego młodego bramkarza Hetmana Prusa.Myśle że można sie nim zainteresowac.Jak na 19 latka to radził sobie bardzo dobrze.
Spokojnie, my sie interesujemy kazdym bramkarzem na swiecie, od Tajlandii po Australie.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 30.09.2009, 18:40
http://sport.onet.pl/74327.8,1248708...wiadomosc.html
Dobry chłopak. Przydałby się nam. Do roboty panie Skorża
..
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 30.09.2009, 22:16
tofik napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/74327.8,1248708...wiadomosc.html
Dobry chłopak. Przydałby się nam. Do roboty panie Skorża
już kilka lat temu prawie był w Wiśle razem z Kaźmierczakiem.Kirmowi konkurencja by sie przydała
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 30.09.2009, 22:36
Pamiętam. Przydaliby się obydwaj. Bo wiadomo, Sobol...;/
..
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 01.10.2009, 09:23
o czym wy marzycie przecież obydwaj mają takie oczekiwania finansowe ze taki Łobo sie chowa... a tak poza tym to ja bym widział w Wisełce Bazika z Poloni Bytom no i Lukjanovsa z Lechii
Powód: błachy jak zwykle
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 01.10.2009 o godz. 09:26.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 01.10.2009, 10:48
Już było pisane, ale przypomnę. Grzelak zarabiał w Bukareszcie 120k euro. Co do Kaza nie ma oficjalnej wersji, pewnie Porto nadal mu płaci większość kontraktu. Ale chętnie by się go pozbyli. Więc i on musiałby obniżyć oczekiwania. Szczególnie, że kupców zbyt wielu na niego nie ma. A w Portugalskich słabeuszach, to on może dostać, ale 100k max.

Odejdą Dżop i Cantoro. Trochę kaski się zluzuje, na pewno byśmy nie zbiednieli. A gdyby jeszcze się udało rozwiązać kontrakt z Łobo...
..
Odpowiedz cytując
SopeLLoo
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 01.10.2009, 11:16
A przestancie! Po co Nam jacyś Grzelacy itp. Przecież, od 3 lat z średnim składem wygrywamy ligę, co roku tylko dokoptujemy paru grajków, by uzupełnić skład, nic wiecej. Trzeba mysleć, by się rozwijać, bo czy Grzelak jest lepszy od Kirma? Moim zdaniem nie ! A w dodatku jest młodszy, jak sie nie mylę. Młodzi zawodnicy, tak jak tu piszecie, 20 latkowie! Takich się powinno sprowadzać. Oni mają wielkie ambicję i mogli by walczyć o miejsce w składzie z takimi jak Łobo, albo nawet choćby o ławke rezerwowych. Bo NP. wolałbym jakiegos 20 latka perspektywicznego, na ławcę, niż ponad 30 letniego JOPA, lub Cantoro. Z całym szaacunneem ! dla Cantoro, za to co zrobił dla WISŁY ! POZDRO
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 01.10.2009, 11:31
Tak to każdy może napisać. Żeby młodych ściągać. A konkretne nazwiska podasz ? Młodych ja bym absolutnie do Wisły nie polecał. Widzisz jaką oni mają tu szansę na rozwój ? U nas się idzie po wynik. Nie ma czasu na zabawę z młodzikami. Od siedzenia na ławie umiejętności im nie przybędzie. Jirsak przyszedł mlody, perspektywiczny - klapa. Brożki się rozwijali z 10 lat. Nic dziwnego, poziom jest u nas jaki jest. A żeby młody dawał radę to musi być atmosfera pracy i poprawy umiejętności. A nie lansu po galeriach handlowych i klubach,
Z resztą, Kaz i Grzelak nie są staruchami mają po 27 lat, otrzaskali się z prawdziwą piłką i byliby wzmocnieniami.
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.10.2009 o godz. 11:35.
..
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 01.10.2009, 11:41
A w ogóle Kirm może grać na prawej, więc ... Grzelak za Łobo
Odpowiedz cytując
SopeLLoo
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 01.10.2009, 11:54
Kaz byłby zbędny..
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.10.2009, 11:56
. a tak poza tym to ja bym widział w Wisełce Bazika z Poloni Bytom
Ja bym rozszerzył tę wypowiedź i napisał, że ten 33-letni łysiejący Czech to antidotum na wszystkie nasze problemy, i, co więcej, inwestycja w przyszłość.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 01.10.2009, 18:23
Watts napisał(a):Wyświetl post
Ja bym rozszerzył tę wypowiedź i napisał, że ten 33-letni łysiejący Czech to antidotum na wszystkie nasze problemy, i, co więcej, inwestycja w przyszłość.
czepiasz sie... ilu chłopa po 30 robi furore na zachodzie np. wiek to nie wszystko... ja wolałbym zakontraktować zawodnika 30 paro letniego na np 2 lata niż brać w ciemno np takiego Beto i czekać aż rozbłysnie... ile da drużynie doświadczony i ograny 33 latek, a ile młody nieopierzony, perspektywiczny 20 latek... odpowiedź zbędna...
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 01.10.2009, 18:38
Sobol kontuzjowany, a jak nie to zawsze może być pod formą. Cantoro odchodzi. Defensywny pomocnik nadal zbędny ? Heh, z niektórymi ciężko się dyskutuje.
..
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.10.2009, 19:09
czepiasz sie...
Czepiam się, bo pisanie o Marku Bażiku w kontekście wzmocnienia rozbudowywanej drużyny mistrza Polski to w mojej opinii gorzej niż komedia.

Cytat:
ilu chłopa po 30 robi furore na zachodzie np. wiek to nie wszystko...
Oczywiście że wiek to nie wszystko, także umiejętności są bardzo ważne, a Bażik wcale nie zalicza się do czołówki ligowej na swojej pozycji. Jest piłkarzem pasującym poziomem do swojego klubu.

Cytat:
ja wolałbym zakontraktować zawodnika 30 paro letniego na np 2 lata niż brać w ciemno np takiego Beto i czekać aż rozbłysnie...
Okej, zrezygnujmy z "brania w ciemno młodzieży i czekania aż rozbłyśnie" i ściągnijmy Bażika, jeszcze żeby mu się nie nudziło to jakiegoś innego 33-latka z Czech albo Słowacji który na stare lata przyjechał sobie dorabiać do naszej ligi.

Cytat:
ile da drużynie doświadczony i ograny 33 latek, a ile młody nieopierzony, perspektywiczny 20 latek... odpowiedź zbędna...
Rozróżnijmy na początku pojęcie zawodnika doświadczonego i ogranego na pewnym poziomie, a zawodnika podstarzałego który najlepsze co mógł zagrać już zagrał. Bażik w mojej opinii zalicza się do tej drugiej grupy.

A jeśli uważasz że lepiej żeby Wisła ściągnęła czeskiego dziada z Polonii Bytom niż inwestowała w młodzież, to nie mam co z tobą dyskutować.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 01.10.2009, 19:13
Jak dla mnie zakupem dla Wisły powinien byc Bruno z Jagi... agresywny, twardy, przebojowy, dobry technicznie, a do tego w pakiecie Lewczuk i jest ok
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 01.10.2009, 19:25
[quote=A jeśli uważasz że lepiej żeby Wisła ściągnęła czeskiego dziada z Polonii Bytom niż inwestowała w młodzież, to nie mam co z tobą dyskutować. [/quote]

ten czeski dziad jak Ty nazywasz Bazika, na razie statystykami przewyższa jakby nie było naszą "czeską nadzieje"

Zresztą nie ma sensu z Tobą w ogóle dyskutować, ja mam swoje zdanie i Ty...
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów