|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Oglądał ktos mecz korony i wystep Nikoli Mijailovicia ? jak dla mnie to calkiem niezle gra do przodu i w obronie b.dobrze
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Olo cały mecz rozegrał w bezbramkowym meczu Stal - Pogoń.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
A Marek Zając dalej u Chinczykow pogrywa
Nie ma juz dosc kotletow z psow i niechce mu sie wracac Ktos ma wogle jakies wiesc jak mu sie tam wiedzie ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Z tego co wiem jedynie - Zajcew zmienił zespół na jakiś inny chiński
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...re_czekal.html
wywiad z Marcinem Baszczyńskim. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Aż się nasuwają myśli...
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Skąd, gdzie, jak info ?
Bo nie dalej jak w sobotę widziałam się z jego żoną, nic nie mówiła, jedynie, że Clebi będzie w następny weekend w PL (jak zwykle na kilka dni jak ma wolne). No chyba, że coś się "nagle" stało ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
W GK napisali, dla mnie może wracać. Jop twoja mać, przydałby się
http://www.polskatimes.pl/gazetakrak...roku,id,t.html |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Brazylijski obrońca Cléber rozwiązał kontrakt z Terekiem Grozny - poinformowała "Gazeta Krakowska". Jest zatem wolnym piłkarzem, a kilka tygodni temu deklarował w wywiadach, że chciałby jeszcze kiedyś do Wisły wrócić. W Krakowie ma zresztą rodzinę. Pytanie tylko czy w zespole będzie widział go Maciej Skorża i czy krakowski klub będzie w tej chwili stać na podpisanie nowego kontraktu z Cléberem? Znaków zapytania jest kilka: Czy majac Jopa potrzebujemy Clebera ? Cleber mial jeden z najwyzszych kontraktow w lidze,po Levadii takiego nei dostanie ? Czy jak nie ma Bednarza,bedzie w ogole ktos w klubie ,kto podejmie z nim ewentualna rozmowe o pracy w Wisle ? Czy nie lepiej zatrudnic Clebera jako trenera ,scouta ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jop na rok podpisał, Cleber zarobił, wraca do Wisły, a Jop wylot albo wypożyczenie.
Ale Kowalskiego chyba nadal trzeba będzie wypożyczać, chyba że taki Marcelo z czasem odejdzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Wy tu o Cleberze, ale skąd wiecie, jaką formę sportową prezentuje?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Cleber zarobil i sie dowiedzial ze pieniadze to nie wszystko- zwlaszcza za taka cene. Skorza wie jak gra Cleber wiec byl by chyba skonczonym ...... nie podejmujasc rozmow z Cleberem bo Legia, Lech na sama mysl podpisania z Nim kontraktu dostaja orgazmu. Dac pograc chlopu nawet jako zmiennik a potem zatrudnic jako skauta lub trenera bo to ze ma ogromne doswiadczenie wie chyba kazdy.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 30.09.2009 o godz. 08:50.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Przypominam, że Cleber ostatnio grał za granicą na pozycji defensywnego pomocnika.
Może u Skorży to samo, choć zdecydowanie wolę Jirsaka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cleber w Wiśle w roli zawodnika ?
To kto w takim razie na ławkę Głowacki ,czy Marcelo ? Na pewno za darmo grać w Wiśle nie będzie a i rezerwowym pewnie mu się nie uśmiecha być. Jako defensywny pomocnik w Groznym chyb też grał tylko na poczatku. Ja osobiście bym sobie z nim odpuścił. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Abstrahując od tego czy Cleber byłby potrzebny czy nie - raczej na pewno w klubie nie ma środków na kontrakt dla niego.
Także nie będzie tematu. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pytanie dlaczego rozwiązał. Bo chyba sobie radził skoro grał w podstawowym składzie.
Niby pojechał tam zarobić, kontrakt miał do 2011. Dziwne to. Może nie chciał być z dala od rodziny na tak długo ? Ja bym mu polecał z całą rodzinką na Cypr na roczek, albo 2 W Polsce kto mu zapłaci tyle ?Niby po sezonie luzujemy Dżopa, ale czy potrzebny nam jest taki dziadek ? (nota bene bardzo dobry dziadek ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Cleber chcial tam jechac tylko dla kasy.
A dzis szybko wraca,wiec chyba nie spodobalo mu sie tamtejsze "otoczenie" Sam nie moglem uwierzyc ze ktos decyduje sie odejsc ,to rozumiem ale nie w tamte rejony. Teraz zmadrzal i woli grac chocby w Polsce ,za mniejsza kase ale za to w spokojniejszych rejonach. A to czy go wziasc...sam nie wiem po jego odejsciu byl za niego Marcelo a wiadomo ze dzis w obronie bez niego ani rusz.Skorza musi zatem pomyslec . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
od Jopa to Cleber jest lepszy.Jak chce wrócic to można z nim na rok jeszcze kontrakt podpisac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cleber odszedł bo dano mu znać, że będą stawiać na Marcelo i Głowę jako parę stoperów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Szanuję Clebera, ale mam nadzieję że nie trafi jako piłkarz do Wisły (może jako skaut, trener juniorów). Marcelo i Głowa są lepsi, no i szybsi. Cleber może jest szybszy od Jopa, ale o to niestety nietrudno
![]() Zresztą nie wiem czy jemu odpowiadałaby rola rezerwowego? A w tej roli wolę już młodego Kowalskiego. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cleber prawdopodobnie postanawia wrócić do Polski, sam wspomina, że najchętniej do Wisły. Wszyscy wiemy co ten zawodnik potrafi nie trzeba robić mu reklamy. Każdy w Polskiej lidze kto go weźmie może tylko zyskać. Hmm teraz ciekawe kwestia czy nam jako Wiśle Kraków opłaca się go jeszcze brać ? Marcelo i Głowackeimu można nie wiele zarzucić, do tego są znacznie młodsi. Mariusz Jop kompletnie się nie sprawdził, jest wolny, młokos z Hetmana robił z nim co chciał, ogólnie widać te wszystkie wady o których była mowa przed transferem. Teraz kwestia czy Cleber chciałby "grzać ławę" ? Do tego to gorąca głowa, po jego odejściu uważam ze zrobiło się znacznie spokojnień w szykach obronnych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wymiana Jopa za Clebera. Innej opcji nie widzę bo po co nam dwa wysokie kontrakty na ławce.
A wymieniając Jopa za Clebera na pewno zyskamy. tylko, że Jop się na to nie zgodzi ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Macie rację co do Clebera, myślę jednak że w obecnej, trudnej sytuacji kadrowej naszego klubu, Brazylijczyk mógłby się na pewien czas przydać. Kontuzjowani Boguski i Garguła, a teraz jeszcze Sobol, plus niejasny status prawny Łobodzińskiego (na razie składa zeznania, ale co będzie, jak Łobo stanie się Wojciechem Ł?) - to wszystko każe się zastanowić, czy nie wzmocnić kadry. Nie chciałbym, aby np. przed meczem z Legią powtórzyła się sytuacja sprzed Lewadii (tylko 3 zdrowych obrońców).
Ponieważ gramy zarówno w lidze jak i w PP, "funkcjonalnych" zawodników nam potrzeba. Gdyby Cleber grał w obronie, Marcelo mógłby spróbować swych sił w pomocy, przecież umie strzelać bramki. Jirsak jest ciekawym rozwiązaniem, ale jeśli po godzinie gry będzie "gasł" tak jak w meczu przeciw Polonii, to inny wariant też musi wchodzić w grę. A gasnący sportowo Cantoro (to już nie ten Mauro co 4-5 lat temu) mógłby tylko być awaryjnym zmiennikiem. Krótko zatem: Cleber z kontraktem na rok + możliwość pracy jako skaut w przyszłości. Ciekawe tylko, czy odpowiadałoby mu takie rozwiązanie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Gracze będący wolnymi mogą dołączać do drużyn przez cały sezon.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tego co mi wiadomo to tylko jeśli rozwiążą kontrakt w czasie okienka transferowego (ewentulanie wcześniej). Jakby było inaczej to co stało by na przeszkodzie by np. dzisiaj Ribery przeszedł do Realu? Bach, i rozwiązuje kontrakt "za porozumieniem stron i odszkodowaniu w wysokości 50 mln euro" i jutro podpisuje kontrakt z Realem i "za podpis kasuje 50 mln euro".
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No o to mi chodzi, że na dobrą sprawę można byłoby robić transfery cały rok a nie tylko w czasie okienek transferowych
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|