The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
L U Z N Y
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.09.2009, 14:24
ja_ka_ napisał(a):Wyświetl post
Jakie linie (tramwaj, autobus) jeżdżą między Łagiewnikami a Czyżynami?
10 przez mateczny i 22 przez grunwaldzki
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 29.09.2009, 14:45
someone_TSW napisał(a):Wyświetl post
Na nową stronę...
Masz tam nortona i on sobie zachowuje te pliki jako kopie zapasowa. Znajdz sobie o nortonei i oproznianiu kosza.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.09.2009, 15:08
Pytanie dotyczące siatkówki a raczej serwowania w siatkówce.
Spotkałem się z opiniami, że jeżeli uderzysz piłkę w wentyl to dostanie bardzo specyficznej rotacji prawda to czy jest to raczej bajka ? Tak z ciekawości pytam
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 29.09.2009, 15:15
co grozi za jazde bez ważnego OC ?
Odpowiedz cytując
brzydki.brzydal
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.09.2009, 15:23
AOT napisał(a):Wyświetl post
Jak złapią:
Holowanie na parking policyjny - jakieś 300zł
Każdy dzień na parkingu - nie wiem ile
Mandat - jakieś 200zł
Opłata za ubezpieczenie/fundusz gwarancyjny - ok 3000zł (zależy podobno od okresu, kiedy się nie ma ubezpieczenia)
W ramach bonusu możliwe, ze jakaś sprawa w sądzie.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.09.2009, 15:23
Co grozi za brak OC?
Za brak polisy OC grozi kara, którą nakłada Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny.
W wypadku aut osobowych wynosi ona 1910 zł, gdy przerwa w ubezpieczeniu trwa ponad 14 dni. Gdy zmieścimy się w przedziale od 3 do 14 dni, zapłacimy połowę tej stawki, a więc 960 zł, zaś brak OC do 3 dni kosztuje 380 zł. To jednak nie koniec wydatków. - Jeżeli policjant stwierdzi brak OC, to musi wyeliminować pojazd z ruchu drogowego - informuje komisarz Marcin Szyndler, rzecznik prasowy KS Policji. - Kierowca ponosi koszty holowania oraz przechowywania auta na parkingu do chwili uregulowania wszystkich należności.

Koszty holowania oscylują w granicach 200-300 zł, zaś parking kosztuje do kilkudziesięciu złotych dziennie. - Lepsze auta nie stoją zwykle więcej niż 2, 3 dni, ale stare Maluchy zostają zazwyczaj na zawsze - mówi Adam Kruszyna, właściciel pomocy drogowej Adim z Biskupic koło Wieliczki, który współpracuje z policją i holuje pojazdy bez OC. W razie wypadku lub kolizji z autem bez OC trzeba koniecznie wezwać policję, która sporządzi dokumentację zdarzenia i wypełni wniosek do UFG o ukaranie kierowcy bez ubezpieczenia. Potem można wystąpić o odszkodowanie.
za portalem DZIENNIK.PL
Odpowiedz cytując
T-driver
Member

Od: 06.2003

Stary 29.09.2009, 15:26
Mandat w wysokości paru stówek (widzimi się policjanta, są jakieś widełki), odholowanie na parking policyjny (kolejna stówka lub więcej - w zależności kiedy odbierzesz auto), a potem kara dla Funduszu Gwarancyjnego - w okolicach 2001 roku było to 3000 PLN (z możliwością rozłożenia na raty), teraz nie wiem.
Nie warto.
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Stary 29.09.2009, 16:36
Do wyczerpujących odpowiedzi poprzedników dodam, że w przypadku chociażby stłuczki i tak duże koszty wzrastają konkretnie. Nie polecam.
Odpowiedz cytując
Piotrek1991
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.09.2009, 17:12
someone_TSW napisał(a):Wyświetl post
Na nową stronę...
Zainstaluj sobie program typu TuneUp, wykonaj "oczyszczanie" i gotowe
Ewentualne zamienniki to CCleaner, reszty nie pamiętam.
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 29.09.2009, 17:36
Gdzie obejrze LM w Krakowie (procz sportpubu bo tam tylko Barcelona bedzie chyba tak wynika ze strony, a ten mecz mnie nie intersuje)
Odpowiedz cytując
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.09.2009, 17:54
Ma ktoś linka do ostatniego Futbol Cafe?
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.09.2009, 19:29
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.06.2010 o godz. 20:15.

Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 29.09.2009, 19:36
gris napisał(a):Wyświetl post
Ma ktoś linka do ostatniego Futbol Cafe?
Kod:
http://rapidshare.com/files/286081251/2009.09.27_Cafe_Futbol__www.sport-video.pl_.part1.rar
http://rapidshare.com/files/286091539/2009.09.27_Cafe_Futbol__www.sport-video.pl_.part2.rar
http://rapidshare.com/files/286100747/2009.09.27_Cafe_Futbol__www.sport-video.pl_.part3.rar
Sport-video.pl

EDIT: ZOLA:

Kartę pływacką zdawałem ho ho lat temu, ale to bylo 200 metrów (najczesciej 8 dlugosci po 25m) w tym conajmniej 2 dlugosci (min 50m) na plecach... Ja akurat przeplynalem wszystko na plecach wiec byl luzz

Płyniesz nonstop i jak jest koniec sciany to robisz 'salto' i jedziesz dalej, zero przerw itp...
Karte zrobisz na kazdym basenie po godzinach, tylko musisz popyac, np na Kolorowym, na Francesco Nullo...
Ostatnio edytowane przez StelmiOriginal : 29.09.2009 o godz. 19:46.
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 29.09.2009, 19:51
Mam takie pytanie jak w gadu gadu otwierać wiele osób do rozmowy w jednym okienku przedtem tak miałem a teraz coś się zepsuło i nie ma
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.09.2009, 20:16
Zola napisał(a):Wyświetl post
1) Jakie "warunki" trzeba spelniac, aby dostac prace w Aqua Parku? karta plywacka trzeba posiadac/ kurs pierwszej pomocy, itp?

2) Jak mozna zrobic karte plywacka? Na kazdym basenie? Jakis limit czasowy/ techniczny, itp?

z gory dzieki
ale jaką prace... jako kto? ratownik? jezeli chodzi o ratownika to trzeba posiadac, jak na każdym basenie, min. stopien Młodszego Ratownika. Do zrobienia w WOPRze lub innym kursie organizowanym np przy AWFie.

Cytat:
Mam takie pytanie jak w gadu gadu otwierać wiele osób do rozmowy w jednym okienku przedtem tak miałem a teraz coś się zepsuło i nie ma
podbijam, wczesniej w jednym okienku byly wszystkie rozmowy i na górze tylko sie zmianialo zakladki a teraz kur... milion okien na raz... oszalec mozna
Ostatnio edytowane przez hudinho : 29.09.2009 o godz. 20:18.
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 29.09.2009, 20:20
oprócz polsatu są wyniki lotto na żywo gdzieś ?
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 29.09.2009, 20:24
W TV nie.

.......
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
ichigo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 29.09.2009, 20:34
Zamierzam kupić drukarkę i w związku z tym mam pytanie: możecie polecić jakiś tani i pewny sklep komputerowy?
Odpowiedz cytując
kacap
Senior Member

Stary 29.09.2009, 20:37
czym i skąd dojechać na Makuszyńskiego ?

Albo na Rondo Kocmyrzowskie , okolice stadionu Wandy.

Z GÓRY DZIĘKI ZA ODP !!
Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.09.2009, 20:46
na Makuszynskiego tramwajka 1 i 5, na rondo kocmyrzowskie 1,5,14,9,10,17,16,21
http://rozklady.mpk.krakow.pl/index.aspx
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Stary 30.09.2009, 00:07
brzydki.brzydal napisał(a):Wyświetl post
Jak złapią:
Holowanie na parking policyjny - jakieś 300zł
Każdy dzień na parkingu - nie wiem ile
Mandat - jakieś 200zł
Opłata za ubezpieczenie/fundusz gwarancyjny - ok 3000zł (zależy podobno od okresu, kiedy się nie ma ubezpieczenia)
W ramach bonusu możliwe, ze jakaś sprawa w sądzie.
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
Co grozi za brak OC?
Za brak polisy OC grozi kara, którą nakłada Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny.
W wypadku aut osobowych wynosi ona 1910 zł, gdy przerwa w ubezpieczeniu trwa ponad 14 dni. Gdy zmieścimy się w przedziale od 3 do 14 dni, zapłacimy połowę tej stawki, a więc 960 zł, zaś brak OC do 3 dni kosztuje 380 zł. To jednak nie koniec wydatków. - Jeżeli policjant stwierdzi brak OC, to musi wyeliminować pojazd z ruchu drogowego - informuje komisarz Marcin Szyndler, rzecznik prasowy KS Policji. - Kierowca ponosi koszty holowania oraz przechowywania auta na parkingu do chwili uregulowania wszystkich należności.

Koszty holowania oscylują w granicach 200-300 zł, zaś parking kosztuje do kilkudziesięciu złotych dziennie. - Lepsze auta nie stoją zwykle więcej niż 2, 3 dni, ale stare Maluchy zostają zazwyczaj na zawsze - mówi Adam Kruszyna, właściciel pomocy drogowej Adim z Biskupic koło Wieliczki, który współpracuje z policją i holuje pojazdy bez OC. W razie wypadku lub kolizji z autem bez OC trzeba koniecznie wezwać policję, która sporządzi dokumentację zdarzenia i wypełni wniosek do UFG o ukaranie kierowcy bez ubezpieczenia. Potem można wystąpić o odszkodowanie.
za portalem DZIENNIK.PL
T-driver napisał(a):Wyświetl post
Mandat w wysokości paru stówek (widzimi się policjanta, są jakieś widełki), odholowanie na parking policyjny (kolejna stówka lub więcej - w zależności kiedy odbierzesz auto), a potem kara dla Funduszu Gwarancyjnego - w okolicach 2001 roku było to 3000 PLN (z możliwością rozłożenia na raty), teraz nie wiem.
Nie warto.
ja_ka_ napisał(a):Wyświetl post
Do wyczerpujących odpowiedzi poprzedników dodam, że w przypadku chociażby stłuczki i tak duże koszty wzrastają konkretnie. Nie polecam.
No tak było kiedyś, ale gdzieś słyszałem ostatnio, że zmieniły się przepisy i teraz już nie muszą "eliminować z ruchu" i holowanie nie grozi, a jedynie mandat od policji. Chciałem się dowiedzieć, czy jest w tym choć ziarno prawdy. Jeśli nie, to mam przesrane, koszta mnie zjedzą...
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 30.09.2009, 00:28
Nie wiem czy Wam to cos pomoze ale wiem, ze jak np dostaniesz jakis mandat i nie masz przy sobie OC to do mandatu jest doliczane 50 zł, a psy wysyłają gdzies tam notkę żeby ktoś tam sprawdził jaka jest sytuacja z tym OC
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Stary 30.09.2009, 01:03
No tak było kiedyś, ale gdzieś słyszałem ostatnio, że zmieniły się przepisy i teraz już nie muszą "eliminować z ruchu" i holowanie nie grozi, a jedynie mandat od policji. Chciałem się dowiedzieć, czy jest w tym choć ziarno prawdy. Jeśli nie, to mam przesrane, koszta mnie zjedzą...
Nie jestem pewien na 100% ale te "zmiany" to dopiero jakis tam pomysl i w zycie to jeszcze nie weszlo ale glowy za to nie dam.
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Stary 30.09.2009, 01:31
Szkoda. *****... akurat teraz musi mi się to ubezpieczenie kończyć.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.09.2009, 07:25
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy Wam to cos pomoze ale wiem, ze jak np dostaniesz jakis mandat i nie masz przy sobie OC to do mandatu jest doliczane 50 zł, a psy wysyłają gdzies tam notkę żeby ktoś tam sprawdził jaka jest sytuacja z tym OC
Dokładnie. Jest róznica czy jeździsz bez papieka OC bo zgubiłes/zapomniałeś a inna sprawa jest jezeli nie masz opłaconego. Kiedys był mega problem w jednym i drugim przypadku teraz jezeli twierdziszze masz ale zapomniałeś to doliczaja Ci, jak wyzej napisane, 50 zł i potem weryfikują.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 30.09.2009, 09:20
słyszałem ostatnio,że gdzieś można zjeść pizze za darmo pokazując mandat karny ?! gdzie tak jest ? w Galerii Kazimierz czy w Plazie ?
Powód: dzięki PdG :)
Ostatnio edytowane przez maTyS. : 30.09.2009 o godz. 09:38.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 30.09.2009, 09:33
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
słyszałem ostatnio,że gdzieś można zjeść pizze za darmo pokazując mandat karny ?! gdzie tak jest ? w Galerii Kazimierz czy w Plazie ?
galeria kazimierz.
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 30.09.2009, 09:42
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.03.2010 o godz. 12:19.

Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.09.2009, 09:50
Zola napisał(a):Wyświetl post
1) Czy na studiach ZAOCZNYCH tez jest mozliwosc uczestniczenia w zajeciach "WFu"? Bo slyszalem, ze tylko na dziennych sa taki zajecia, a dla zaocznych nie bardzo...

2) Czy student zaocznych ma szanse "dostac" sie do AZSu?

z gory dzieki
w-f jest tylko dla studentów dziennych, jak jesteś na zaocznych to możesz chodzić na w-f jako fakultet... i na azs też bez problemu możesz chodzić... pod warunkiem że prowadzący sekcje np. siatkówki uzna że jesteś na tyle dobry... jeśli poważnie się zastanawiasz nad azs to nie płać na uczelni ubezpieczenia (o ile masz na uczelni przymus opłacenia) zapłacisz azs-owe ubezpieczenie, które jest chyba ze 3 razy większe od normalnego... czyli chyba 60zł. a na jakiej uczelni jesteś i jaki sport uprawiasz może będziesz chodził do mnie na;pisz mi już na prv pozdro
Odpowiedz cytując
kacap
Senior Member

Stary 30.09.2009, 11:12
możecie się śmiać, ale za ch. nie rozumiem
http://www.mpk.krakow.pl/default.aspx?docId=219

interesuje mnie po prostu bilet ULGOWY na wszystkie linie - Krk i miejscowości przygraniczne na 1 miesiąc

wychodzi mi SIEĆ - 74 złote, ale wyżej jest jakieś

" Cennik biletów okresowych ulgowych miejskich - dla osób nabywających bilet kolejny raz i którym nie przysługuje ulga gminna i ustawowa " ?

i ile kosztuje wyrobienie takiej karty ze zdjęciem ? I ile kosztuje wyrobienie tej karty miesięcznej, co to w automatach można doładowywać ją ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów