|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jeśli mógłbym wtrącić kilka słów to z kasą dla zawodników jest taka sprawa, że Ci ludzie zarabiają pieniądze przez 10 maxymalnie 15 lat, nie tak jak każdy zdrowy podatnik do 65 potem stypendium od ZUSu i spok. Mówię to bo ni dziwie się że oni w pewnym sensie wymuszają jak największe kontrakty dla siebie, bo wiadomo, że jak wyjadą poza granice to klub nie ma jakkiegośtam kopacza a on nawet siedząc na ławce zarobi przez 2 sezony tyle, że już nie musi nic robić do końca życia.
Jednak to strasznie niszczy tych w większości młodych ludzi. Zarabianie około 20 tys złotych miesięcznie przez 2kilku latka jest bardzo nie zdrowe. poznałem pewnych ludzi zajmujących się piłką nożna w wydaniu światowym i o Polakach 'zagranica' ma marne zdanie: piłkarze po zarobieniu pierwszego miliona patrzą jakkie sobie kupić BMW i gdzie pojechać na wakacje, natomiast większość piłkarzy z tzw Zachodu skupia się jak na tym boisku zarobić kolejny milion, reszta to dodatek... Jak dla mnie najepszym rozwiązaniem jest system stosowany w MLSie czyli 3 rodzaje kontraktów: pierwszy dla młodych zawodników wchodzących do squadu ; drugi dla wszystkich: o równej stawce, na tych samych zasadach i trzeci, tzw. 'gwiazdorski' tylko dla dwóch zawodników w zespole...... uzciwy, bez kłotni o kasę ![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Gaże sa wysokie bo dobrych polskich zawodnikow jest malo. Czemu zloto jest drogie? Bo jest go malo. Jest gdzies w Europie jakas liga oprocz naszej gdzie placi sie sporo a wynikow nie ma?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
I jeszcze co do profesjonalizmu piłkarzy. Ja naprawdę najbardziej nie potrafię zrozumieć czemu niemal żaden polski piłkarz nie ma porządnej muskulatury (w Wiśle tylko Małecki ma,ale jest malutki tak więc postrachu na boisku nie ma ). Jedynym zajęciem tych ludzi jest gra w piłkę. Dlaczego nikt po godzinach nie popracuję nad swoim ciałem, nie poprawi swojej siły. Wystarczy spojrzeć jak wyglądaja piłkarze na zachodzie...Nasi piłkarze to zwykle chude szkapy albo normalne wybiegane chłopaki. Jak widze w lidze angielskiej jak goscie wymieniaja się koszulkami to aż mnie krew zalewa. Każdy ma kaloryfer, mega bary, klata, itp...U nas jak ktoś sciągnie koszulkę to wygląda jakby rok chorował...Żeby kupić karnet na siłownie nie trzeba zarabiać 2 mln euro rocznie. Wystarczy po pracy troche poćwiczyć. Wracam z roboty o 18 a i tak kilka razy w tygodniu na siłkę skoczę, a naszym sie nie chce...
Ostatnio edytowane przez rafal777 : 25.09.2009 o godz. 08:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Zreszta prosty przyklad. Gortat. Chlopak nie ma jakiegos niesamowitego talentu. Po prostu jest solidny. Pracowity. Wystarczy to w NBA...a wiec mozna ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dodam tylko, że chłopaki mają za darmo siłkę na Wiśle I czasem na niej bywają. Kiedyś był wywiad z Marcelo, w którym redaktor pisał, że zawsze zostaje po treningu ćwicząc indywidualnie albo na siłowni.![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Jedyny pilkarz ktory tu mi sie nasuwa z typu ewidentnie widac ze cwiczy-to ten z Ruchu Grzyb.Widac ze facet siedzi na silce. Ale to chyba JEDEN taki przypadek,(!!!)reszta zapewne preferuje nieprzemęczanie swoich spracowanych nog i rak po godzinach pracy.,by energie zachowac na nocne espapady tudziez jak to jeden z naszych nie byc "zajebanym"
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 25.09.2009 o godz. 23:35.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
10 znaków1
Ostatnio edytowane przez daniello1987 : 26.09.2009 o godz. 01:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moderatorzy! Jeżeli chcemy mieć wysoki poziom na forum sięgnijmy po bana dla daniello! Zaproponujcie mu godziwą karę, bo jest tego wart jak mało kto inny wypowiadający się na naszym słabym forum!!!
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ale Wy głupoty gadacie..Głowacki nie wiem czy chodzi czy nie chodzi na siłownie ale jego minąc może tylko piłka,zawodnik juz nie
,Marcelo też jest dobrze zbudowany,Małecki,własnie grzyb,Choto,Arboleda... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Coraz bardziejSkorza mnie przekonuje zeby mu podziekowac po sezonie. Gra trojka obroncow
Nikt na swiecie nie gra 3 obroncami,a le oto Wisla zacznie grac, juz widze jak sie to skonczy. Skorza mimo ze to mlody trener, nie ma nowoczesnego umyslu, ale nie dziwne jak szkolil sie pod batuta Janasa, chyba z MAjewskim tez mial stycznosc. a z tego co pamietam Majewski w cracovi gral 3-5-2. no coz mam andzieje ze to nie wypali. WWisle para sytoperow i Mlecki z Cwielongiem cos robia....no moze ejszcze Sobol., ale on to twardy jest. |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Mi się podoba ten pomysł z grą 3 obrońcami, tak sobie wyobrażałem Wisłę. Nareszcie zaczniemy grać!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
3-5-2 to najczesciej 2 defensywnych pomocnikow z ktorego bynajmniej 1 jest obroncą, wole juz "choinke" od Smudy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Naucz się co znaczy słowo BYNAJMNIEJ, zanim go użyjesz....
Dziwne, że Skorża jawnie mówi o tym że czeka na Gargułę, jak ma Jirsaka?! ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Przecież to się rozchodziło o ten jeden konkretny mecz z Hetmanem. Że niby w nim byśmy zagrali trójką obrońców.
Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 26.09.2009 o godz. 09:26.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Przecież Skorża od początku nie był taki przekonany do Jirsaka, a i sam Tomasz nic wielkiego we Wiśle nie pokazał i chyba wkrótce Jego czas we Wiśle dobiegnie końca, bo chyba nie jest szczytem Jego marzeń grać przeciwko Hetmanowi Zamość.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Jirsaka to chyba Skorży na siłe wdusił Bednarz.Takich graczy jak On powinno sie za free ściagac a nie za 700 tyś Euro |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ale Skorża jeżeli chce grać 3 obrońców to w systemie 3-4-3 a nie 3-5-2 przynajmniej tak zawsze mówił z tego co pamiętam ale może mnie pamięć zawodzić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
no przepraszam, mialo byc przynajmniej
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
U nas to moglibyśmy grać i 4-2-4 większość zespołów jest zbyt wystraszona, żeby to wykorzystać.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
W polskiej lidze nie ma strachu, możemy spokojnie grać trójką w defensywie. Za to w Europie byłaby pewnie klapa z takim ustawieniem...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Sądzę że trójka obońców którą ma na myśli MS to inna "trójka" niż ta o której Ty piszesz. Parę lat temu we Włoszech bodajże zaczęto testować ustawienie z trzema stoperami grajacymi w lini (zamiast dwójki przy ustawieniu 442). W tym ustawieniu obrońcy boczni nie są ustawieni w linii ze stoperami ale grają trochę z przodu (w stosunku do lini wyznaczonej przez stoperów) i w zasadzie są takimi "pół" pomocnikami co powoduje że jest to ustawienie bardzo ofensywne ale jednocześnie i ryzykowne. Zresztą w przypadku MS ten pomysł nie jest nowy bo mówił o tym już wcześniej i testował go nawet w jakimś meczu pucharu ligi (na stoperze grali wtedy bodajże: Głowa, Marcelo i Cleber).
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 27.09.2009 o godz. 13:33.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A mamy tylu napastników?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Małecki, Ćwielong, Brożek (gdyby nie Brozio) - to najniższy napad świata
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
No i pierwszy sukces menago Skorży - Małecki podpisał kontrakt.
Teraz tylko liczyć na to, że kasa nie zaszumi mu do końca pod kopułą. Małeckiemu znaczy. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Raczej to Wilczek negocjował kontrakt. Nie wiem gdzie tu sukces Skorży.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Przepraszam Cię, ale artykuł wyraźnie podkreśla, że negocjował Skorża i to do późnych godzin nocnych. Znaczy się kosztowało to trochę zdrowia
![]() ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A to ja przepraszam w takim razie. Nie doczytałem
![]() Jest się z czego cieszyć. Małecki gra z zaangażowaniem i sercem dla zespołu. Zasługiwał na ten kontrakt.
Ostatnio edytowane przez tofik : 01.10.2009 o godz. 12:17.
![]()
.
. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|