The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.09.2009, 11:23
Golissimo napisał(a):Wyświetl post
a ja mam dosyć narzekań na styl Wisły. Żeby grać piękny i radosny futbol, trzeba mieć do tego dobą pomoc, a sam Sobolewski w środku nie wystarczy. Diaz ma katastrofalnie niecelne podania, on jest do destrukcji i wygrywania świec. Skrzydłowi mają ganiać po skrzydłach, więc z tak kiepsko podającym Diazem narażalibyśmy się na straty i szybkie kontry. Owszem, powie mi ktoś, żeby grać przez Sobola, który jednak też królem rozgrywania nie jest. Jirsak? Ile można czekać, aż wreszcie coś pokaże? Żeby grać fajny futbol, tak jak kiedyś Wisła za swych najlepszych czasów, musi być w środku ktoś taki jak Szymkowiak, który będzie tym wszystkim dyrygował.

Poza tym, u mnie Skorża ma ogromnego plusa. Za to, że wprowadził taki styl. Jest to taktyka minimalizująca ryzyko, bo gdy straci napastnik, to przecież są pomocnicy i obrońcy. A jak straci pomocnik w środku? no właśnie.

To jest bezpieczna taktyka, która przynosi efekt, więc n ikt nie powinien narzekać. A przecież akcje podobne do tych, jakie widzieliśmy w meczu z Zagłębiem też się przytrafiają (zależy od dnia). Dla mnie nie jest najważniejszy styl, ale wynik. Chcę, żeby Wisełka została mistrzem i wreszcie, w końcu awansowała do LM. A do tego trzeba zwycięstw, a nie radosnego futbolu, na który tylko Barcelona tak naprawdę może sobie pozwolić.
Dzięki,że wyjaśniasz nam tu niuanse taktyczne...Podoba mi się zwłaszcza to : "no właśnie."

Co do meczu - trudno nawet wyobrazic sobie,że Wisła zremisuje ten mecz - przewaga po naszej stronie jest własciwie w każdym aspekcie piłkarskiego rzemiosła. Choc cuda się zdarzają ponoc...
You'll never know...
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 20.09.2009, 11:49
wyar napisał(a):Wyświetl post
Co do meczu - trudno nawet wyobrazic sobie,że Wisła zremisuje ten mecz
Powiem Ci, ze przebijam Cie wyobraznia o glowe. To bedzie pierwszy mecz w stym sezonie, gdzie Wisla trafi na:

a) druzyne na fali, czyli rozkrecona i potrafiaca w pilke ciupac
b) nie posranych ogorkow, ktorzy zamuruja sie w 11 w polu karnym i beda czekac na najnizszy wymiar kary
c) vicelidera, gdzie nawet w naszej gownianej Polish Premiership ma jakies znaczenie.

Oczywiscie chcialbym sie mylic i na zakonczenie spotkania widziec 3:0 dla Wisly, czego sobie i Wam zycze, ale czuje intuicyjnie, ze nie bedzie to latwy mecz, bo naprawde Wisla nie gra teraz fenomenalnej jak na swoje mozliwosci pilki, a Bytom wlasnie jest w fazie bycia fenomenalnym. Ciekawe starcie, bez dwoch zdan.
Odpowiedz cytując
Wisła V
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 20.09.2009, 12:23
Musimy dziś zagrać na 100% możliwości żeby myśleć o 3 pkt.. Śmiem twierdzić że to najtrudniejszy rywal z jakim gramy "u siebie"..Drużyna jest na fali, chłopaki są zgrani ze sobą i grają ofensywną piłkę..Jak nie zagramy tak jak w pierwszej połowie z Jagą (wysoki presing) i nie strzelimy szybko bramki, to może być kiepsko..Mam tylko nadzieję że Job z Pawełkiem podołają)
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.09.2009, 12:36
Dzięki,że wyjaśniasz nam tu niuanse taktyczne...Podoba mi się zwłaszcza to : "no właśnie."

Co do meczu - trudno nawet wyobrazic sobie,że Wisła zremisuje ten mecz - przewaga po naszej stronie jest własciwie w każdym aspekcie piłkarskiego rzemiosła. Choc cuda się zdarzają ponoc...

No np z Jagą tez to bylo by sobie trudno wyobrazic,a wystarczyło ze taki Jezierski z 3 metorow w 93 minucie dokladniej by tą głowe włozyl i co......?

Wieksza koncentracja,bo jak sie wygrywa 2;0 to to nie jest 5;0 ,tylko i dalej trzeba walczyc.

Polonia Bytom to zas takie ogórki nie są ,cos tam potrafią wiec trzeba bedzie uwazac.
Z drugiej strony moze to bedzie rywal co nie stanie w 11 na swojej polowie i czeka kiedy sie mecz skonczy.Niech rywale cos grają,niech wywierają presje,niech biegają.Tak jak Levadia Tallin..........

Moze to smieszne ale na dzis dzien oprocz moze Legii i Amiki taka Levadia dała by rade reszcie naszej wspanialej Ligi.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 20.09.2009 o godz. 12:41.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 20.09.2009, 13:16
uzytkownik_forum napisał(a):Wyświetl post
Powiem Ci, ze przebijam Cie wyobraznia o glowe. To bedzie pierwszy mecz w stym sezonie, gdzie Wisla trafi na:

a) druzyne na fali, czyli rozkrecona i potrafiaca w pilke ciupac
b) nie posranych ogorkow, ktorzy zamuruja sie w 11 w polu karnym i beda czekac na najnizszy wymiar kary
c) vicelidera, gdzie nawet w naszej gownianej Polish Premiership ma jakies znaczenie.

Oczywiscie chcialbym sie mylic i na zakonczenie spotkania widziec 3:0 dla Wisly, czego sobie i Wam zycze, ale czuje intuicyjnie, ze nie bedzie to latwy mecz, bo naprawde Wisla nie gra teraz fenomenalnej jak na swoje mozliwosci pilki, a Bytom wlasnie jest w fazie bycia fenomenalnym. Ciekawe starcie, bez dwoch zdan.
Zdecydowanie mnie przebijasz,zwłaszcza w wytłuszczonym fragmencie. Już nawet emfaza,jaka bije z Twojej oceny gry Bytomia,wskazuje na wyobraznię niechybnie czymś wzmocnioną. Ponieważ bałbym się imputowac coś innego,zakładam,że przekaz wzmacniasz dlatego,że Polonia zaimponowała Ci w meczu z Legią,jak wiadomo postrachem całej ligi.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 20.09.2009, 13:38
już jedną druzyne "na fali" pokonalismy , choć ma obecnie 0 pkt
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 20.09.2009, 14:25
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
No np z Jagą tez to bylo by sobie trudno wyobrazic,a wystarczyło ze taki Jezierski z 3 metorow w 93 minucie dokladniej by tą głowe włozyl i co......?

Wieksza koncentracja,bo jak sie wygrywa 2;0 to to nie jest 5;0 ,tylko i dalej trzeba walczyc.

Polonia Bytom to zas takie ogórki nie są ,cos tam potrafią wiec trzeba bedzie uwazac.
Z drugiej strony moze to bedzie rywal co nie stanie w 11 na swojej polowie i czeka kiedy sie mecz skonczy.Niech rywale cos grają,niech wywierają presje,niech biegają.Tak jak Levadia Tallin..........

Moze to smieszne ale na dzis dzien oprocz moze Legii i Amiki taka Levadia dała by rade reszcie naszej wspanialej Ligi.
I nic - skończyło sie 2:1,wybacz Wojtas,ale na zasadzie gdybizmu mógłbym napisac,że wystarczyło,by Wisła wykończyła 2 akcje lepiej,i wynik brzmiałby 4:1... Nie o to chodzi,ze ktoś tam coś potrafi,ale Bytom zagrał niezle w 3 meczach, w pozostalych 3 co najwyzej przeciętnie (chyba,że chodzi o to w piłce,aby utrzymywac sie przy niej,ale Boże Broń strzelac bramki) - a już media okrzyknęły go rewelacją sezonu. Z Legią przegrał,ze Sląskiem również,ma przed sobą mecze z Lechem,Jagą, czy Ruchem - pażiwiom,uwidim... Ale jeśli Wisła ma byc mistrzem,to ma obawiac się Polonii Bytom ? Jeśli tak jest wymień mi JEDNEGO piłkarza w Bytomiu z pierwszej jedenastki lepszego piłkarsko od jakiegokolwiek piłkarza Wisły...
Myślę,że mimo kiepskiej kondycji naszych drużyn przesadzasz też z tą Lewadią,ale to temat na posty gdzie indziej...
You'll never know...
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 20.09.2009, 14:36
Zdecydowanie mnie przebijasz,zwłaszcza w wytłuszczonym fragmencie. Już nawet emfaza,jaka bije z Twojej oceny gry Bytomia,wskazuje na wyobraznię niechybnie czymś wzmocnioną. Ponieważ bałbym się imputowac coś innego,zakładam,że przekaz wzmacniasz dlatego,że Polonia zaimponowała Ci w meczu z Legią,jak wiadomo postrachem całej ligi.
Lubie spontaniczna ironie, choc osobiscie wole swiezy chleb z maslem, ale doceniam Twe starania A na powaznie to powiem, ze Bytom nie zaimponowal mi meczem z nikim jako takim, tylko tym, ze graja na pewnym poziomie, stosunkowo regularnym, o czym swiadczy pozycja w lidze. Nie jest to zespol, ktory w jednym meczy ma farta i wygrywa pewnie 4:0, by w nastepnym z teoretycznie slabszym przeciwnikiem wylapac 0:5. Na dzis dzien Polonia to raczej solidna ekipa, ktpre swoje ugrac potrafi. Podobnie jak Wisla, ktorej wyniki pokazuja, ze jest teoretycznie faworytem spotkania, tylko ze styl i jakos gry ostatnimi czasy pokazuja, ze z wymagajacym rywalem mozemy miec klopot i walczyc jak rowny z rownym. Zastanow sie, co wiekszosc sadzila o Levadii, ktora miala dostac 30:0, bo przeciez grala z MP, co na boisku jakos srednio sie przelozylo na wynik. Dlatego mysle, ze Bytom to najtrudniejszy przeciwnik, z jakim Wisla grala w tej rundzie, i zobaczymy chyba dzisiaj, co chlopaki naprawde potrafia, i jak sie ma haslo rehabilitacji po Talinie. Oczywiscie zycze wysokiego zwyciestwa po dobrym meczu i w to wierze, zeby nie bylo, ze jestem placzkiem/malkontentem/nie wierze w Wisle itp. itd.
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 20.09.2009, 16:01
Pawełek gra z 18 czy mi sie wydaje ?
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 20.09.2009, 16:04
Kirm chyba 3 setka, którą marnuje w Wiśle. Z Levadią, chyba z Zagłębiem i teraz :/ Nie wiem czemu nie potrafi się chłopak przełamać.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.09.2009, 16:06
Tylko_Wisła! napisał(a):Wyświetl post
Pawełek gra z 18 czy mi sie wydaje ?
ponawiam .... Albo błąd w druku albo Mariusz zmienił numer. Może jakiś przesąd
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 20.09.2009, 16:12
****a mać ....
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Stary 20.09.2009, 16:14
0:1 w plecy, wszystko zaczęło się od złego podania kogo? Małeckiego. Oj Patryk, a jeszcze tydzień temu opieprzyłeś Tomka o piłkę, która nie miała takiego znaczenia.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.09.2009, 16:16
Spokojnie jak nie wyrownaja do 80 trzeba sie denerwowac
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.09.2009, 16:18
Szkoda, że gra niewiele się zmieniła.
Dalej nasze rozgrywanie opiera się na czekaniu na błąd rywala
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.09.2009, 16:21
Alvareza wkręcił jak chciał. Kirm kolejna seta nie wykorzystana, ale tak to jest jak nie ma drugiego lewego pomocnika w zespole mistrza Polski. Koleś nie musi grać wybitnie, by mieć pierwszy sklad
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Stary 20.09.2009, 16:22
Oj naciągany spalony......
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 20.09.2009, 16:23
Odwrócił się los, my strzeliliśmy najpierw ze spalonego, teraz nam nie uznali.
Odpowiedz cytując
superbeam
Banita

Od: 09.2009

Stary 20.09.2009, 16:24
Kpiny Taki piękny gol zdobyty prawidłowo i.... nieuznany :-(

Liniowy czasem nie z Warszawy?
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 20.09.2009, 16:25
Co robi lobodzinski w pierwszym skladzie to chyba tylko Cupial wie... Diaz bramka kolejki gdyby nie spalony, pocisniecie polonie bankowo 3:1 !! Powodzonka chlopaki!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.09.2009, 16:30
Na rzie bardzo źle to wygląda.

Kilka rzeczy może przerażać w wykonaniu Wisły - przerażająca jest ilość prostych błędów i niedokładności w naszym zespole, złych wyborów, wpadek w asekuracji, rozegraniu...

A najbardziej przeraża zachowanie naszych w rejonie szesnastki rywali. Czyżby chcieli pobić jakieś rekordy nieporadności?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.09.2009, 16:40
Nie chce się biegać im, nie umieją przyjmować piłki, strzelać, za dużo myślą, grają starsznie niedokładnie, wogóle wszystko jest do kitu u nich.... czy naprawdę nieda się nic już znich wycisnąć ...!!!Panie MAcieju gramy coraz gorzej z koljki na kolejkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 20.09.2009, 16:41
Kirm do zmiany, Łobo do zmiany, Diaz do zmiany....
znowu bez pomysłu, bez stylu, be zgrania...
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 20.09.2009, 16:41
jak patrze na twarz lobodzinskiego to wszystko mi sie odechciewa, nie biega i robi mine takiego smutnego psa bo musi sie meczyc, zmien go Maciek!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Stary 20.09.2009, 16:42
Wpuścić Jirsaka na drugą połowę, zeby było jakieś rozegranie i pomysł w przodzie...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 20.09.2009, 16:43
Diaz oprócz bramki nieuznanej nic nie robi.
Brożek - nie chce mu się grać.
Lobodzinski - Koleś wygląda na zmęczonego, nic nie robi, bez polotu. Brak zwodu, wszystko himeryczne.
Odpowiedz cytując
wislak1986
Member

Od: 09.2005

Stary 20.09.2009, 16:44
To jest dramat... po co nam te rzuty wolne jak podchodzi Głowa i nawet nad murem nie potrafi podkręcić...i to któryś raz z kolei.
"I can accept failure, but I can't accept not trying"- M.J.
Odpowiedz cytując
mercury
Member

Od: 02.2009

Stary 20.09.2009, 16:44
Łobodziński? Jeden z niewielu którym się coś chce. Świetnie zagrał prostopadle do Kirma, przynajmniej widać, że się stara tam na skrzydle coś robić, ale sam nic nie zdziała. Ogółem najgorzej dla mnie wypada Mały. Za dużo strat, niecelnych podań i zbyt dużo nieporadności.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.09.2009, 16:45
Pewnie nasze chłopaki się zestresowały, że Cupiał na trybunie pierwszy raz się pojawił i grają nerwowo Będzie 2-1 dla nas
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 20.09.2009, 16:45
Ślepi jesteście? Łobodziński zagrał piękną piłkę do Kirma, który zmarnował setkę. I po kim jedziecie? Po Łobodzińskim... Kirm gra beznadziejnie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów