|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
daszek będzie na całej długości, natomiast balkon na kamery będzie miał tylko parę metrów
![]() porównaj sobie z tym przekrojem ![]() ![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Po co kamery na C
Nie rozumiem ...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Główne stanowiska dla kamer i ekip telewizyjnych będą na trybunie głównej. Ale stanowiska dla kamery będą też na nowym C, jest też jedno na E i chyba na D też.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki To się może skończyć źle [*] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba ze tak ale jeszcze nie widziałem meczu w tv zeby pokazywali z trybny przeciwnej trybune główna
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
często pokazują akcje z drugiej strony boiska...albo trybunę główną przed meczem. W obecnych czasach, gdzie na meczu jest kilkanaście kamer, ciężko, aby wszystki były ustawione na jednej trybunie. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Wiele jest takich meczow nawet i w naszej lide, a jak by chciala byc druga ekipa tv np na meczu reprezentacji to miejsce na to maja. Bo czesto jest tak ze sa dwie ekipy tak nawet bylo jak gralismy z Portugalia ze nasze skroty byly z innej strony a u Nich z drugiej strony- jak ogladalem w ich tv to myslalem ze inny mecz ogladam bo bramki padaly od innej strony.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ale rzadko widziałem takie powtórki nom ale nie bedziemy sie kłocic Pewnie tak ma byc na nowoczesnych stadionach ![]() Powód: :)
Ostatnio edytowane przez KaRaSTSW : 18.09.2009 o godz. 15:58.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
rzadko i wszystko jasne (w szkole jeszcze nie przerabiali "rz" i "ż")
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Jak głęboki będzie wykop pod nowe A i B ? Na kamerce widze że już jakiś wykop jest, ciekawi mnie czy on będzie jeszcze głębszy?
![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Na naszym stadionie stanowiska dla kamer będą na obu trybunach wzdłuż linii bocznych boiska, co umożliwi np. transmisję meczu w TV na dwie strony. Często wykorzystuje się coś takiego np. przy meczach reprezentacji. Bardzo dobrze, że u nas tak będzie - jest to kolejny atut nowego stadionu Wisły. Nie na wszystkich nowo budowanych obiektach w Polsce czy Europie tak będzie, u nas na szczęście o tym pomyślano, co trzeba uznać za duży plus obiektu na R 22.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
To jest już ostateczna głębokość wczoraj wylewali chudy beton.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
nie będzie już głębiej parking będzie ale na głębokości 6m a nie 12 poza tym kopanie pod wylewką nie miałoby sensu i jest konstrukcyjnie nie do wykonania
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
te 12 m głębokości to chyba ścianka szczelinowa ma...ale na 100% nie jestem pewnien
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jest w stanie ktos powiedziec co to za element pozostał w ziemi po A i B? Nie bylo tutaj o tym nic pisane, a sterczy to tak juz od samej rozbiorki...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
może chodzi Ci o te zardzewiałe blachy...ale to jest element obecnej budowy. Zapobiego obsuwaniu ziemi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
"> > > Subject: Wycięcie drzew w Parku Jordana i zniszczenie Błoń Przekaż dalej!Twoja pomoc i działanie, nawet minimalne może zapobiecnieodwracalnej dewastacji Krakowa. To pilne! > > > Przyjdź o 16ej w Niedzielę na Błonia przed wejściem do ParkuJordana. Prezydent Majchrowski i Rada Miasta chcą wyciąć półtysiąca drzew na Błoniach i wyciąć pas Parku Jordana, abydoprowadzić dojazd 6-pasmową drogą do Stadionu Wisły kosztemlikwidacji Błoń i szerokiego pasa z Parku Jordana. 23 września 2009Rada Miasta z inicjatywy także PZPN chce zlikwidować Błonia przezwybetonowanie 6 (sześciu) pasm na ulicy 3go Maja, biegnącej wzdłużBłoń w Krakowie. Ma to być jednorazowa inwestycja z okazji Euro2012 bo Prezydent Majchrowski chce być budowniczym drogi iosobiście ją otworzyć - ma taką ważną ambicję osobistą żeby odbyłsię chociaż jeden mecz i poświęci dla niego wszystko, Błonia, ParkJordana. A kasa będzie jak się wydaje zabrana z funduszu"likwidacji dziur drogowych" czyli nie zostaną zrobioneremonty w Krakowie ale będzie nonsensowny kawałek autostrady naEuro 2012 o długości około kilometra. Od soboty na Błoniachzbierają się i organizują protestujący przeciwko temu "cudowibudownictwa drogowego w Polsce". Na drzewach powieszono białepłótno obryzgane czerwona farbą, zaznaczając symbolicznie"zakrwawionymi bandażami" drzewa przeznaczone dowycięcia, niektóre bo jest to organizowane kosztem prywatnych osób.Spacer koło wielopasmowej prawie-autostrady, nawet wiodącej z nikąddo nikad, traci sens, Park Jordana też. Można tak spacerować alegdy ktoś chce wdychać spaliny. Jeśli lubisz to miejsce przekaż tegomaila innym. Przyjdź dziś i w Niedzielę o 16ej na Błonia kołowejscia do Parku. Przyjdź i zareaguj 23-go na sesje Rady Miastagdzie podpisywany będzie wyrok wycięcia drzew i likwidacji KamieniaPapieskiego, bo będzie zawadzał na drodze do Euro 2012. Jeśliuważasz że Ciebie to dotyczy przekaż innym tego maila. Zadzwoń doznajomych. Zadzwoń do swojego radnego. Zaproś znajomegodziennikarza i nieznajomych przechodniów, albo znajomych z NaszejKlasy. Ta część Krakowa to też dziedzictwo historyczne. To tutaj drHenryk Jordan po raz pierwszy pokazał Polakom nieznaną wtedy grę wpiłkę nożną i rozgrywał pierwsze mecze w Polsce. I jest to miejscespotkań wielu Krakowian, także ich czworonogów. Może warto cośzrobić żeby to ochronić > > > tak na rozluźnienie ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ale nudno się zrobiło w tym temacie
![]() A tak przy okazji to ktoś wie jakie wtyczki trzeba mieć żeby mieć obraz z kamery 1
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 21.09.2009 o godz. 17:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jeśli się nie mylę to pod trybuną wschodnią ma nie być miejsc parkingowych, natomiast będą tam skyboxy to wykupienia. Wydaje mi się że to kolejna wada projektu. Przecież wykupując takie miejsce za grube pieniądze życzę sobie aby zaparkować pod trybunką i podjechać windą (no ewentualnie podejść na lożę). Na szczęście nie mam póki co takiego problemu, ale troszke martwię się na przyszłość, gdy będę myslał o takim wykupieniu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
jehowce znowu atakują? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.stadionwisly.info/zdjecia...nia/2009-09-16 zerknijcie na przedostatnie zdjęcie. Widok z tych całych Skyboxów to jak dla mnie totalna porażka. Ciekawe czy w ogóle znajdą jakichś chętnych na wykupienie tych miejscówek...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Wielu pisze tylko o wadach - masakra. Myślę , że przełomowym momentem w ocenie bryły stadionu będzie, gdy połączą główne z narożnikami i postawia dach. Obiektywine myslę że na "żywca" stadion będzie monumentalny i swoją prostą formą będzie robił wrażeni i zazanczam przy tym że nie jestem fanem twórczości Pana O.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Wczoraj jeszcze kilka razy oglądałem wizualizacje naszego stadionu i szczerze mowiąc będzie on wyglądał jak składak. wiem,pewnie wiekszosc pprzytoczy słowa "jak sie nie ma co sie lubi,to sie lubi co sie ma" ale niestety wyglada to nie za pieknie. głowniei chodzi o zadaszenie które nie bedzie równac sie z sektorami D i E.
szkoda, bo jestem przekonany ze mozna by było wszystko zmienic w projekcie.ale Pan O. wziąl dobra kase i reszta go nie obchodzi. w tym momencie on powienin wylozyc pieniadze na podwyszenie dachu na D i E za kare!!! Stadion nie bedzie zły ale bez rewelacjii. naprawde szkoda bo zapewne ja juz nie doczekam sie nastepnego stadionu chociaz mam niewiele ponad 20 lat pozostaje niestety cieszyc sie tym co jest... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A moim zdaniem to zadaszenie nadaje takiego stylu angielskiego gdzie dachy bardzo często (nie zawsze ale często) są właśnie na różnych poziomach np Anfield Road, Goodison Park, Beleyn Ground .Po mojemu stadion Wisły będzie przypominał właśnie Anfield Road gdzie za bramkami jest jedna wielka trybuna jednopoziomowa a wzdłuż murawy dwupoziomowa.Stadion zewnątrz jest powiedzmy delikatnie nie za ładny natomiast wewnątrz jest świetny.
Wiadomo Anfield było budowane dawno jednak dla mnie jest to nadal wzór idealnego stadionu piłkarskiego nie żadne Alianz Areny, DonbasAreny itp a właśnie stadion z Liverpoolu który jest piękny przez swoją prostotę. Nasz oczywiście drugim Anfield nie będzie ale cieszy mnie to że jest w bardzo podobnym stylu i dla mnie to że poziomy dachów są różne nie jest absolutnie żadnym błędem a wręcz zaletą, szkoda tylko, że nie połączą sensownie dachu z E i D bo wtedy to już było super, okrąglak trochę nie pasuję do bryły no ale to przeżyję i jeszcze myśle że oświetlenie powinno być pod dachem ale to takie pierdoły.Mówcie co chcecie ale nigdy nie zamieniłbym tego stadionu na inny.No może Anfield bym nie pogardził ![]() Prawda jest też taka że nie zawsze się człowiekowi dogodzi.Jednym podoba się twór z Kielc innym z Warszawy a innym z Poznania.Kwestia gustu mi natomiast ten stadion bardzo się podoba i już nie mogę się doczekać pierwszego meczu na nowiutkim obiekcie. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|