The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.09.2009, 12:38
Wicked napisał(a):Wyświetl post
Nie chodzi o daszek, załączone pliki wyjaśnią wszystko

Chodzi o ten daszek tyle że on będzie spełniał rolę taką jak się nazywa, czyli będzie daszkiem NAD tym balkonem, gdzie jest ludzik na zdjęciu
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.09.2009, 12:49
daszek będzie na całej długości, natomiast balkon na kamery będzie miał tylko parę metrów

porównaj sobie z tym przekrojem

ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 18.09.2009, 13:46
Po co kamery na C ? I co na meczu w tv bedzie widac ławki trenerskie ? Zawsze . prawie zawsze kamery sa na głownej trybunie Nie rozumiem ......
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.09.2009, 13:53
Główne stanowiska dla kamer i ekip telewizyjnych będą na trybunie głównej. Ale stanowiska dla kamery będą też na nowym C, jest też jedno na E i chyba na D też.
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Stary 18.09.2009, 13:55
KaRaSTSW napisał(a):Wyświetl post
Po co kamery na C ? I co na meczu w tv bedzie widac ławki trenerskie ? Zawsze . prawie zawsze kamery sa na głownej trybunie Nie rozumiem ......
Oczywiście, że będą na trybunie głównej. A słyszałeś o ujęciu tzw. reverse angle?
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Stary 18.09.2009, 13:56
Chyba ze tak ale jeszcze nie widziałem meczu w tv zeby pokazywali z trybny przeciwnej trybune główna
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 18.09.2009, 14:00
Chyba ze tak ale jeszcze nie widziałem meczu w tv zeby pokazywali z trybny przeciwnej trybune główna
w takim razie mało widziałeś

często pokazują akcje z drugiej strony boiska...albo trybunę główną przed meczem. W obecnych czasach, gdzie na meczu jest kilkanaście kamer, ciężko, aby wszystki były ustawione na jednej trybunie.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.09.2009, 14:04
Wiele jest takich meczow nawet i w naszej lide, a jak by chciala byc druga ekipa tv np na meczu reprezentacji to miejsce na to maja. Bo czesto jest tak ze sa dwie ekipy tak nawet bylo jak gralismy z Portugalia ze nasze skroty byly z innej strony a u Nich z drugiej strony- jak ogladalem w ich tv to myslalem ze inny mecz ogladam bo bramki padaly od innej strony.
,
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Stary 18.09.2009, 14:11
Proud napisał(a):Wyświetl post
w takim razie mało widziałeś

często pokazują akcje z drugiej strony boiska...albo trybunę główną przed meczem. W obecnych czasach, gdzie na meczu jest kilkanaście kamer, ciężko, aby wszystki były ustawione na jednej trybunie.
Duzo meczy widziałem ale rzadko widziałem takie powtórki nom ale nie bedziemy sie kłocicPewnie tak ma byc na nowoczesnych stadionach
Powód: :)
Ostatnio edytowane przez KaRaSTSW : 18.09.2009 o godz. 15:58.
Odpowiedz cytując
macciek
Junior Member

Stary 18.09.2009, 14:38
rzadko i wszystko jasne (w szkole jeszcze nie przerabiali "rz" i "ż")
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 18.09.2009, 14:41
Jak głęboki będzie wykop pod nowe A i B ? Na kamerce widze że już jakiś wykop jest, ciekawi mnie czy on będzie jeszcze głębszy?
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 18.09.2009, 14:44
Na naszym stadionie stanowiska dla kamer będą na obu trybunach wzdłuż linii bocznych boiska, co umożliwi np. transmisję meczu w TV na dwie strony. Często wykorzystuje się coś takiego np. przy meczach reprezentacji. Bardzo dobrze, że u nas tak będzie - jest to kolejny atut nowego stadionu Wisły. Nie na wszystkich nowo budowanych obiektach w Polsce czy Europie tak będzie, u nas na szczęście o tym pomyślano, co trzeba uznać za duży plus obiektu na R 22.
Odpowiedz cytując
DIX1906
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 18.09.2009, 15:13
To jest już ostateczna głębokość wczoraj wylewali chudy beton.
Odpowiedz cytując
kidwislak
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 18.09.2009, 17:38
DIX1906 napisał(a):Wyświetl post
To jest już ostateczna głębokość wczoraj wylewali chudy beton.
Ale z tego co mi wiadomo pod spodem tej wylewki będzie jeszcze wykop na 12 m. na podziemny parking dla vip-ów i autokarów. No chyba że się mylę to niech mnie kto poprawi ;-)
Odpowiedz cytując
DIX1906
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 19.09.2009, 10:25
nie będzie już głębiej parking będzie ale na głębokości 6m a nie 12 poza tym kopanie pod wylewką nie miałoby sensu i jest konstrukcyjnie nie do wykonania
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 19.09.2009, 11:01
te 12 m głębokości to chyba ścianka szczelinowa ma...ale na 100% nie jestem pewnien
Odpowiedz cytując
kidwislak
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 19.09.2009, 11:13
DIX1906 napisał(a):Wyświetl post
nie będzie już głębiej parking będzie ale na głębokości 6m a nie 12 poza tym kopanie pod wylewką nie miałoby sensu i jest konstrukcyjnie nie do wykonania
No to sorki za wprowadzenie w błąd. Gdzies mi się tak o uszy obiło. A jeżeli głębiej nie będą kopać to znaczy że niedługo trybuna zacznie rosnąć w górę a nie wkopywać się w dół ;-) a w czerwcu JJBG . A nie wiesz że Polak to wszystko potrafi. Nawet kopać pod wylewką ? ;-) ;-D ha ha
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.09.2009, 11:49
Jest w stanie ktos powiedziec co to za element pozostał w ziemi po A i B? Nie bylo tutaj o tym nic pisane, a sterczy to tak juz od samej rozbiorki...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 19.09.2009, 12:19
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Jest w stanie ktos powiedziec co to za element pozostał w ziemi po A i B? Nie bylo tutaj o tym nic pisane, a sterczy to tak juz od samej rozbiorki...
nic nie widzę co mogłoby byc pozostałością po A/B...

może chodzi Ci o te zardzewiałe blachy...ale to jest element obecnej budowy. Zapobiego obsuwaniu ziemi.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.09.2009, 11:51

"> > > Subject: Wycięcie drzew w Parku Jordana i zniszczenie Błoń Przekaż dalej!Twoja pomoc i działanie, nawet minimalne może zapobiecnieodwracalnej dewastacji Krakowa. To pilne!
> > > Przyjdź o 16ej w Niedzielę na Błonia przed wejściem do ParkuJordana. Prezydent Majchrowski i Rada Miasta chcą wyciąć półtysiąca drzew na Błoniach i wyciąć pas Parku Jordana, abydoprowadzić dojazd 6-pasmową drogą do Stadionu Wisły kosztemlikwidacji Błoń i szerokiego pasa z Parku Jordana. 23 września 2009Rada Miasta z inicjatywy także PZPN chce zlikwidować Błonia przezwybetonowanie 6 (sześciu) pasm na ulicy 3go Maja, biegnącej wzdłużBłoń w Krakowie. Ma to być jednorazowa inwestycja z okazji Euro2012 bo Prezydent Majchrowski chce być budowniczym drogi iosobiście ją otworzyć - ma taką ważną ambicję osobistą żeby odbyłsię chociaż jeden mecz i poświęci dla niego wszystko, Błonia, ParkJordana. A kasa będzie jak się wydaje zabrana z funduszu"likwidacji dziur drogowych" czyli nie zostaną zrobioneremonty w Krakowie ale będzie nonsensowny kawałek autostrady naEuro 2012 o długości około kilometra. Od soboty na Błoniachzbierają się i organizują protestujący przeciwko temu "cudowibudownictwa drogowego w Polsce". Na drzewach powieszono białepłótno obryzgane czerwona farbą, zaznaczając symbolicznie"zakrwawionymi bandażami" drzewa przeznaczone dowycięcia, niektóre bo jest to organizowane kosztem prywatnych osób.Spacer koło wielopasmowej prawie-autostrady, nawet wiodącej z nikąddo nikad, traci sens, Park Jordana też. Można tak spacerować alegdy ktoś chce wdychać spaliny. Jeśli lubisz to miejsce przekaż tegomaila innym. Przyjdź dziś i w Niedzielę o 16ej na Błonia kołowejscia do Parku. Przyjdź i zareaguj 23-go na sesje Rady Miastagdzie podpisywany będzie wyrok wycięcia drzew i likwidacji KamieniaPapieskiego, bo będzie zawadzał na drodze do Euro 2012. Jeśliuważasz że Ciebie to dotyczy przekaż innym tego maila. Zadzwoń doznajomych. Zadzwoń do swojego radnego. Zaproś znajomegodziennikarza i nieznajomych przechodniów, albo znajomych z NaszejKlasy. Ta część Krakowa to też dziedzictwo historyczne. To tutaj drHenryk Jordan po raz pierwszy pokazał Polakom nieznaną wtedy grę wpiłkę nożną i rozgrywał pierwsze mecze w Polsce. I jest to miejscespotkań wielu Krakowian, także ich czworonogów. Może warto cośzrobić żeby to ochronić A może bardziej koniecznie potrzeba nam6-pasmówki żeby szybciej dowozić kibiców na odcinku pół kilometra ipolicję do ich pacyfikacji
> > >

tak na rozluźnienie
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 21.09.2009, 17:28
Ale nudno się zrobiło w tym temacie

A tak przy okazji to ktoś wie jakie wtyczki trzeba mieć żeby mieć obraz z kamery 1
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 21.09.2009 o godz. 17:43.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.09.2009, 18:13
Jeśli się nie mylę to pod trybuną wschodnią ma nie być miejsc parkingowych, natomiast będą tam skyboxy to wykupienia. Wydaje mi się że to kolejna wada projektu. Przecież wykupując takie miejsce za grube pieniądze życzę sobie aby zaparkować pod trybunką i podjechać windą (no ewentualnie podejść na lożę). Na szczęście nie mam póki co takiego problemu, ale troszke martwię się na przyszłość, gdy będę myslał o takim wykupieniu
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.09.2009, 18:21
Pero napisał(a):Wyświetl post
Jeśli się nie mylę to pod trybuną wschodnią ma nie być miejsc parkingowych, natomiast będą tam skyboxy to wykupienia. Wydaje mi się że to kolejna wada projektu. Przecież wykupując takie miejsce za grube pieniądze życzę sobie aby zaparkować pod trybunką i podjechać windą (no ewentualnie podejść na lożę). Na szczęście nie mam póki co takiego problemu, ale troszke martwię się na przyszłość, gdy będę myslał o takim wykupieniu
a nie mialo byc pod plyta boiska jakieos przejscia na druga trybune? cos mi sie chyba o uszy obilo, no ale moglo mi sie przysnic
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.09.2009, 18:34
Kaan napisał(a):Wyświetl post

"> > > Subject: Wycięcie drzew w Parku Jordana i zniszczenie Błoń Przekaż dalej!Twoja pomoc i działanie, nawet minimalne może zapobiecnieodwracalnej dewastacji Krakowa. To pilne!
> > > Przyjdź o 16ej w Niedzielę na Błonia przed wejściem do ParkuJordana. Prezydent Majchrowski i Rada Miasta chcą wyciąć półtysiąca drzew na Błoniach i wyciąć pas Parku Jordana, abydoprowadzić dojazd 6-pasmową drogą do Stadionu Wisły kosztemlikwidacji Błoń i szerokiego pasa z Parku Jordana. 23 września 2009Rada Miasta z inicjatywy także PZPN chce zlikwidować Błonia przezwybetonowanie 6 (sześciu) pasm na ulicy 3go Maja, biegnącej wzdłużBłoń w Krakowie. Ma to być jednorazowa inwestycja z okazji Euro2012 bo Prezydent Majchrowski chce być budowniczym drogi iosobiście ją otworzyć - ma taką ważną ambicję osobistą żeby odbyłsię chociaż jeden mecz i poświęci dla niego wszystko, Błonia, ParkJordana. A kasa będzie jak się wydaje zabrana z funduszu"likwidacji dziur drogowych" czyli nie zostaną zrobioneremonty w Krakowie ale będzie nonsensowny kawałek autostrady naEuro 2012 o długości około kilometra. Od soboty na Błoniachzbierają się i organizują protestujący przeciwko temu "cudowibudownictwa drogowego w Polsce". Na drzewach powieszono białepłótno obryzgane czerwona farbą, zaznaczając symbolicznie"zakrwawionymi bandażami" drzewa przeznaczone dowycięcia, niektóre bo jest to organizowane kosztem prywatnych osób.Spacer koło wielopasmowej prawie-autostrady, nawet wiodącej z nikąddo nikad, traci sens, Park Jordana też. Można tak spacerować alegdy ktoś chce wdychać spaliny. Jeśli lubisz to miejsce przekaż tegomaila innym. Przyjdź dziś i w Niedzielę o 16ej na Błonia kołowejscia do Parku. Przyjdź i zareaguj 23-go na sesje Rady Miastagdzie podpisywany będzie wyrok wycięcia drzew i likwidacji KamieniaPapieskiego, bo będzie zawadzał na drodze do Euro 2012. Jeśliuważasz że Ciebie to dotyczy przekaż innym tego maila. Zadzwoń doznajomych. Zadzwoń do swojego radnego. Zaproś znajomegodziennikarza i nieznajomych przechodniów, albo znajomych z NaszejKlasy. Ta część Krakowa to też dziedzictwo historyczne. To tutaj drHenryk Jordan po raz pierwszy pokazał Polakom nieznaną wtedy grę wpiłkę nożną i rozgrywał pierwsze mecze w Polsce. I jest to miejscespotkań wielu Krakowian, także ich czworonogów. Może warto cośzrobić żeby to ochronić A może bardziej koniecznie potrzeba nam6-pasmówki żeby szybciej dowozić kibiców na odcinku pół kilometra ipolicję do ich pacyfikacji
> > >

tak na rozluźnienie

jehowce znowu atakują?
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
qowalski
Member

Od: 03.2008

Stary 21.09.2009, 19:55
Coolpick dobrze ci się obiło, bo miało być, ale, ze względu na oszczędności, nie będzie.
Odpowiedz cytując
mIcHaL666
Senior Member

Stary 21.09.2009, 21:50
http://www.stadionwisly.info/zdjecia...nia/2009-09-16 zerknijcie na przedostatnie zdjęcie. Widok z tych całych Skyboxów to jak dla mnie totalna porażka. Ciekawe czy w ogóle znajdą jakichś chętnych na wykupienie tych miejscówek...
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 22.09.2009, 00:17
mIcHaL666 napisał(a):Wyświetl post
http://www.stadionwisly.info/zdjecia...nia/2009-09-16 zerknijcie na przedostatnie zdjęcie. Widok z tych całych Skyboxów to jak dla mnie totalna porażka. Ciekawe czy w ogóle znajdą jakichś chętnych na wykupienie tych miejscówek...
Gdzie tam masz zdjęcia z widokiem ze skyboksów? Są zdjęcia z głębi pomieszczeń.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.09.2009, 07:41
Wielu pisze tylko o wadach - masakra. Myślę , że przełomowym momentem w ocenie bryły stadionu będzie, gdy połączą główne z narożnikami i postawia dach. Obiektywine myslę że na "żywca" stadion będzie monumentalny i swoją prostą formą będzie robił wrażeni i zazanczam przy tym że nie jestem fanem twórczości Pana O.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.09.2009, 10:34
Wczoraj jeszcze kilka razy oglądałem wizualizacje naszego stadionu i szczerze mowiąc będzie on wyglądał jak składak. wiem,pewnie wiekszosc pprzytoczy słowa "jak sie nie ma co sie lubi,to sie lubi co sie ma" ale niestety wyglada to nie za pieknie. głowniei chodzi o zadaszenie które nie bedzie równac sie z sektorami D i E.
szkoda, bo jestem przekonany ze mozna by było wszystko zmienic w projekcie.ale Pan O. wziąl dobra kase i reszta go nie obchodzi. w tym momencie on powienin wylozyc pieniadze na podwyszenie dachu na D i E za kare!!!
Stadion nie bedzie zły ale bez rewelacjii. naprawde szkoda bo zapewne ja juz nie doczekam sie nastepnego stadionu chociaz mam niewiele ponad 20 lat pozostaje niestety cieszyc sie tym co jest...
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.09.2009, 13:07
A moim zdaniem to zadaszenie nadaje takiego stylu angielskiego gdzie dachy bardzo często (nie zawsze ale często) są właśnie na różnych poziomach np Anfield Road, Goodison Park, Beleyn Ground .Po mojemu stadion Wisły będzie przypominał właśnie Anfield Road gdzie za bramkami jest jedna wielka trybuna jednopoziomowa a wzdłuż murawy dwupoziomowa.Stadion zewnątrz jest powiedzmy delikatnie nie za ładny natomiast wewnątrz jest świetny.

Wiadomo Anfield było budowane dawno jednak dla mnie jest to nadal wzór idealnego stadionu piłkarskiego nie żadne Alianz Areny, DonbasAreny itp a właśnie stadion z Liverpoolu który jest piękny przez swoją prostotę.
Nasz oczywiście drugim Anfield nie będzie ale cieszy mnie to że jest w bardzo podobnym stylu i dla mnie to że poziomy dachów są różne nie jest absolutnie żadnym błędem a wręcz zaletą, szkoda tylko, że nie połączą sensownie dachu z E i D bo wtedy to już było super, okrąglak trochę nie pasuję do bryły no ale to przeżyję i jeszcze myśle że oświetlenie powinno być pod dachem ale to takie pierdoły.Mówcie co chcecie ale nigdy nie zamieniłbym tego stadionu na inny.No może Anfield bym nie pogardził
Prawda jest też taka że nie zawsze się człowiekowi dogodzi.Jednym podoba się twór z Kielc innym z Warszawy a innym z Poznania.Kwestia gustu mi natomiast ten stadion bardzo się podoba i już nie mogę się doczekać pierwszego meczu na nowiutkim obiekcie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów