The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.09.2009, 17:50
Ja bym chcial zeby nasi zaczeli wreszcie grac ladnie i pieknie troche dalej niz do lini pola karnego.

Bo to wszytko wyglada nawet nie zle,ale potem jak juz ktorys kopacz przekroczy ta magiczna linie to jakby nie wiedzial o co kaman.

Oni musza zachowaywac sie bardziej spokojnie i zwyczjnie kopnac ta pilke na bramke a nie jakies piekne podania ,po ktorych nic z tego nie ma.

Przydala by sie tez koncentracja z Jaga wygrywamy 2;0 po czym zespol staje.Jaga strzela bramke i w koncowce mogla wyrownac.

Taka Polonia tez bedzie tak grala dopki nie odbierzemy im checi na ugranie czegokolwiek ,dlatego Skorza musi zwrocic uwage albo gramy i szybko strzlemy 3,4 bramki po czym odpoczywamy,albo strzelamy ze 2 po czym kontrolujemy dalej gre i nie odpuszczamy.Bo taka nonszalancja jak z Jaga ci z Bytomia moga wykorzystac a bez sensu tak tracic punkty i trwonic wysilek tego co juz sie wywalczyło i wybiegało.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 15.09.2009, 18:20
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Szatałow to uczeń Majewskiego, można powiedziec że uczeń przerósł mistrza jak to sie mówi chociaż takie określenie doktora pasuje jak ....
Gdy został trenerem, to wszyscy patrzyli na to z przymrużeniem oka - a mimo wszystko dał jakiś styl tej drużynie, co sprawia że póki co prezentują się rewelacyjnie jak na taki budżet i takich grajków.
Odpowiedz cytując
egonskoczow
Member

Od: 06.2007

Stary 16.09.2009, 09:34
a jeśli chodzi o godziny powrotów z meczów w Sosnowcu to jak to się miewa? Po ostatnim gwizdku ile czasu zajmuje dojechanie do Krakowa?jeśli mecz skończy się 18:50 to w 3h później da radę być w Krk? pozdrawiam
BiałaGwiazdaNaNiebieSięMieniTakPowstajeWisłyZnakJe jKibiceSąNiezwyciężeni...
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.09.2009, 19:33
egonskoczow napisał(a):Wyświetl post
a jeśli chodzi o godziny powrotów z meczów w Sosnowcu to jak to się miewa? Po ostatnim gwizdku ile czasu zajmuje dojechanie do Krakowa?jeśli mecz skończy się 18:50 to w 3h później da radę być w Krk? pozdrawiam
Spokojnie
Odpowiedz cytując
glob
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 17.09.2009, 19:26
a jak to będą weryfikować ? bo powiem szczerze, że tego nie widzę, ja nie należę do skwk ale byłem na wszystkich meczach w sosnowcu od pieprzonej levadii, ale tylko na papierową listę się wpisywałem z peselem i nazwiskiem. kto to będzie weryfikował i w jaki sposób ?
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 17.09.2009, 19:33
Właśnie w taki sposób, przejrzy się listę więc się nie bój .
Odpowiedz cytując
glob
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 17.09.2009, 19:56
już qrwa nie mogę się doczekać czasów kiedy będziemy mieć nasz nowy stadion (ponad 30k) bo wtedy nie będzie przeszkód żeby nawet ci którzy okazjonalnie pojawiają się na naszym stadionie będą mogli wejść bez przeszkód. co poznałem fajnych nowych ludzi nie tylko z Polski w specjalu to moje a myślę, że otwarcie na ludzi da nam sposób na zapełnienie tego obiektu
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.09.2009, 09:16
Co do meczu z Polonią Bytom. Jest to rywal, z którym nie powinniśmy mieć najmniejszych problemów. W sumie Podstawek się rozstrzelal, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Obstawiam 2-0, ale zadowoli mnie i 1-0. Ważne 3 punkty, trzeba utrzymać przewagę, a najlepiej zwiększyć nad głownymi rywalami.
Odpowiedz cytując
Deever
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.09.2009, 12:43
Ja czekam na mecz, w którym nasi zagrają skoncentrowani i zmobilizowani na maksa. W tym sezonie zagrali tak tylko w Lubinie, z każdym kolejnym meczem jest coraz gorzej.

Liczę po cichu na ten rekord 13 wygranych z rzędu, statystyka to mój konik, chciałbym coś takiego przez najbliższe lata móc oglądać w tabeli rekordów. Ale będzie ciężko, bo ewidentnie zmierzamy po równi pochyłej do jakiejś wpadki. Trochę się boję, że z Polonią zagramy jeszcze gorzej, niż z Lechią, czy Jagą.

Głowa pięknie mówi w wywiadach, ale chłopaki coraz bardziej proszą się o to, żeby ktoś im te punkty wreszcie urwał. Co zresztą jest po części zrozumiałe. Po tak udanym początku w szeregi każdej drużyny musi wkraść się lekkie rozluźnienie.

Może jednak wpadka nie nadejdzie jeszcze nie w tej kolejce, zobaczymy.

Patrząc na nasze ostatnie mecze, stawiam 1:0 lub 2:1 dla nas.

Ps. Zajrzałem na forum Bytomian, a tam optymizm przemieszany z euforią i lekceważeniem przeciwnika. Z jednej strony spoko, niech się chłopaki cieszą, po tylu latach pałętania się po niższych ligach jakiś sukces im się należał, ale z drugiej strony... śmiesznie to trochę wygląda.
Co to k***a jest "rów widokowy"?
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 18.09.2009, 12:46
element napisał(a):Wyświetl post
źródło: SKWK
A jeśli ktoś nie kupował biletów osobiście ? Dla mnie i ojca bilety kupował Wujek który mieszka w Krakowie i bilety nam pocztą wysyłał... czy też będzie miał możliwość kupienia 2 biletów ?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.09.2009, 12:46
a ja uważam że Wisła spokojnie ten rekord 13 wygranych pobije jeśli Brożek bedzie troche bardziej skoncentrowany pod bramką bo sytuacji 100 % Wisła bardzo wiele sobie stwarza w meczu a to świadczy o wysokiej formie (jak na naszą lige oczywiście) bo puchary to inna bajka.....
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.09.2009 o godz. 12:52.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 18.09.2009, 13:27
Mam pewne obawy czy się mecz odbędzie :/ Bo nie zdziwie się, jak nasz prezydent ogłosi żałobę ... ehhh
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.09.2009, 14:03
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Mam pewne obawy czy się mecz odbędzie :/ Bo nie zdziwie się, jak nasz prezydent ogłosi żałobę ... ehhh
Ogłosi, to więcej jak pewne...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 18.09.2009, 14:04
nie byłoby to dziwne, jak dla mnie. Wkońcu ogromna tragedia...do tego na Śląsku.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.09.2009, 14:26
Ogromna tragedia, ale tylko dla rodzin. Jest mi smutno z tego powodu, ciężko chłopaki pracują, otrzymują zerowe wynagrodzenie, nieproporcjonalne do pracy jaką w to wkładają.
Może zostane skrytykowane, ale nie róbmy parodii, od razu wprowadząc żalobę.
Dojdzie kiedyś do sytuacji, w której co tydzień będą robić zalobe.
Może zrobimy za tydzień, bo umrze na polskich drogach 200 osób.

Wielka strata, ale nie popadajmy ze skrajności w skrajnosc. Mozna oddac im szacunek, ale w inny sposob.
Minuta ciszy, zawodnicy z opaską na ręku.
Odpowiedz cytując
kubanczyk
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 18.09.2009, 14:32
dokladnie, jaka zaloba narodowa? wspolczuje rodzinom, ale nie robmy szopki. zaraz beda zdjecia na naszej klasie z tragedii i z kondolencjami.
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.09.2009, 14:32
to juz staje sie zasada, ze jak ginie wiecej, jak 5 osob w jednym miejscu, to prezydent chcac byc bardziej swiety od papieza oglasza zalobe.. co pol rok zaloba narodowa.. co za panstwo..
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.09.2009, 14:33
skeba napisał(a):Wyświetl post
Ogromna tragedia, ale tylko dla rodzin. Jest mi smutno z tego powodu, ciężko chłopaki pracują, otrzymują zerowe wynagrodzenie, nieproporcjonalne do pracy jaką w to wkładają.
Może zostane skrytykowane, ale nie róbmy parodii, od razu wprowadząc żalobę.
Dojdzie kiedyś do sytuacji, w której co tydzień będą robić zalobe.
Może zrobimy za tydzień, bo umrze na polskich drogach 200 osób.

Wielka strata, ale nie popadajmy ze skrajności w skrajnosc. Mozna oddac im szacunek, ale w inny sposob.
Minuta ciszy, zawodnicy z opaską na ręku.
Amen. Jestem tego samego zdania, jak zginie 4 osobowa rodzina na drodze to nawet tego w wiadomosciach pewnie nie pokaza. A przeciez tragedia jest taka sama dla rodzin, ale wtedy nie ma psychologow, specjalnych rent czy kont z pomoca.
Owszem trzeba uczcic pamiec zmarlych ale bez przesady
,
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 18.09.2009, 14:47
Może w niedzielę po 18 będzie w całej Polsce ale na Śląsku pewnie wcześniej.

Prezydent Lech Kaczyński rozważa wprowadzenie żałoby narodowej w związku z katastrofą w kopalni "Wujek-Śląsk", w której zginęło 12 górników - powiedział prezydencki minister Paweł Wypych. Na razie jednak taka decyzja nie została podjęta.
http://fakty.interia.pl/polska/news/...odowej,1370431
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 18.09.2009 o godz. 18:38.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.09.2009, 14:50
Co do żałoby to zgadzam się z Wami i polecam posłuchać: http://www.youtube.com/watch?v=S-fyEW8-mME
rewelacyjny tekst, gość trafia w sedno sprawy
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.09.2009, 16:32
Co do zaloby --

w kazdy weekend na polskich drogach ginie w wyniku wypadkow samochodowych 25 osób.

Dlaczego wiec nie robic zaloby np w 3 pierwsze dni tygodnia dla rodzin tragicznie zmarłych?
Posluchajcie wiec jak to dziwacznie brzmi,bo stawiamy na szali czyje zycie bylo waznjsze poległych dzis Gornikow czy rodzin z dziecmi w samochodach

Nie robmy zatem absurdu,smuto ze gina ludzie ktorzy ida tam bo nie maja innego wyjscia chcac zarobic dla swoich rodzin,ale zycie toczy sie dalej.

Minuta ciszy przed meczem ,absolutnie tak ,ale na tym powinno sie to zakończyc.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.09.2009, 11:05
Można jeszcze kupować bilety Ile zostało sprzedanych ?
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 19.09.2009, 15:05
Żałoba w poniedziałek od rana.
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 19.09.2009, 20:50
No moi drodzy, Rywale zainkasowali komplet punktów. Trzy kluby z tzw. grupy pościgowej zainkasowały komplet punktów: Legia, Lech i Ruch. Nasi zawodnicy muszą jutro podejść do meczu niezwykle skoncentrowani i zagrać spotkanie z pełnym zaangażowaniem. Szkoda by było zacząć roztrwaniać kapitał zgromadzonych dotychczas punktów z "takim" akurat przeciwnikiem... (z całym szacunkiem dla Polonii)...
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.09.2009, 22:55
Panie Trenerze Macieju Najdroższy, jeżeli któremuś z naszych wybitnych footballistów wydawałoby się, że grają z teoretycznie słabszym przeciwnikiem, a nazwa klubu, z którym przyjdzie się zmierzyć w najbliższą niedzielę nie wywołuje na plecach dreszczyka emocji, względnie gęsiej skórki w okolicach ud, bardzo proszę przekazać szykującym się na rozluźnienie piłkarzom jedno słowo ---> LEVADIA.
A teraz bez .......enia proszę wyjść na boisko, stłamsić, zdominować, zdusić w zarodku jakiekolwiek zapędy przeciwnika i marzenia o wywiezieniu choćby punktu. I tak w każdym meczu. Amen.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 20.09.2009, 00:43
Ja nawet nie próbuję wyobrażać sobie innego scenariusza niż nasze zwycięstwo. Sęk w tym, że nie chcę też patrzeć na ciężką i niepłynną grę. Marzy mi się takie gładkie 3:0, po naprawdę ładnym spotkaniu. Bytomianie wyglądają jednak na twardych facetów, więc znowu będzie ciężko i zainkasujemy punkty po męczarniach.
Panie Trenerze, niech Pan coś zrobi, żeby było naprawdę ślicznie, a do tego żebyśmy wyszli z tego zwycięsko!
Odpowiedz cytując
Golissimo
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 20.09.2009, 00:56
a ja mam dosyć narzekań na styl Wisły. Żeby grać piękny i radosny futbol, trzeba mieć do tego dobą pomoc, a sam Sobolewski w środku nie wystarczy. Diaz ma katastrofalnie niecelne podania, on jest do destrukcji i wygrywania świec. Skrzydłowi mają ganiać po skrzydłach, więc z tak kiepsko podającym Diazem narażalibyśmy się na straty i szybkie kontry. Owszem, powie mi ktoś, żeby grać przez Sobola, który jednak też królem rozgrywania nie jest. Jirsak? Ile można czekać, aż wreszcie coś pokaże? Żeby grać fajny futbol, tak jak kiedyś Wisła za swych najlepszych czasów, musi być w środku ktoś taki jak Szymkowiak, który będzie tym wszystkim dyrygował.

Poza tym, u mnie Skorża ma ogromnego plusa. Za to, że wprowadził taki styl. Jest to taktyka minimalizująca ryzyko, bo gdy straci napastnik, to przecież są pomocnicy i obrońcy. A jak straci pomocnik w środku? no właśnie.

To jest bezpieczna taktyka, która przynosi efekt, więc n ikt nie powinien narzekać. A przecież akcje podobne do tych, jakie widzieliśmy w meczu z Zagłębiem też się przytrafiają (zależy od dnia). Dla mnie nie jest najważniejszy styl, ale wynik. Chcę, żeby Wisełka została mistrzem i wreszcie, w końcu awansowała do LM. A do tego trzeba zwycięstw, a nie radosnego futbolu, na który tylko Barcelona tak naprawdę może sobie pozwolić.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.09.2009, 01:04
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
w kazdy weekend na polskich drogach ginie w wyniku wypadkow samochodowych 25 osób.
chociaz tez nie lubie tego oglaszania zaloby przy kazdej katastrofie to probuje to zrozumiec. Ci gornicy zgineli w pracy, w nieprawdopodobnych wrecz męczarniach, zgineło ich kilkunastu naraz. Nie chce, zeby to brzmialo jakbym ocenial śmierc innych inaczej, poprostu wypadki samochodowe to codzienność, ci ludzie jezdza w roznych sprawach i są jakby sobie obcy. Kazdy zreszta kraj bardzo "honoruje" katastrofy górnicze, wszedzie jest to uznawane za tragedie - taka praca niestety.

A co do meczu - mysle, ze Polonia swoje juz wygrala jak do tej pory, nie wyobrazam sobie innego wyniku niz zwyciestwo, jedyne z czym wiaze nadzieje to to , zeby Wisła w koncu po strzeleniu bramki nie odpuscila meczu i nie przestala atakowac. Tak jest juz kilka lat niestety i w koncu musi sie to zemscic...
Odpowiedz cytując
firstborn
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.09.2009, 07:33
po 3 punkty, po zwyciestwo, po rekord klubowy, po to, by w gazetach pisano o hisotrycznym wycznie Wisly Krakow, po to, by w przyszlosci kibice mowili, ze Wisla z brozkami, sobolewskim, maleckim, glowackiem alvarezem, diazem, kirmem byla najlepsza w Polce, po to, by zmazac plame levadii....DO BOJU WISELKA!!!

jest mnostwo powodow dla ktorych tego mecu nie mozna zlekcewazyc i ktore powinny wyjatkwo zmoytwowac naszych pilkarzy
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś

El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż

Tylko Wisła TS!!!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.09.2009, 08:38
Ja powiem tak: Bytom to jest właściwie drużyna zagraniczna. Oni mają w dupie, że grają z Wisłą i się z tego powodu nie obsrają. Dlatego jak będzie z naszej strony odwalana fuszerka, to oni to wykorzystają i stracimy punkty.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów