The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dymek_nhs
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2009, 13:02
globoos napisał(a):Wyświetl post
moje pytanie brzmi : po co mi do XBOXa dysk twardy jest potrzebny? gry mam na płytach, nie chcę na to żadnej muzyki ani filmów wgrywać, jedynie by się przydało mieć na savegame jakieś miejsce... czy w takim wypadku wersja arcade będzie dobra? ;D nie powiem, robiłoby mnie kupienie sobie za 4 bańki w realu tego cuda, do tego 5 dych za przerobienie i zabawa na długie miesiące będzie
256 mb pamięci może ci starczy na sejwy ale jakby ci się nagle zachciało gry na konsoli instalować to już dysk na pewno trzeba kupić
PS: jak już tak kalkulujesz to dolicz sobie jeszcze 50 zł na płyty (cake 10szt.)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Xbox_360 tam masz taką tabelę i sobie ją przeanalizuj najlepiej (pomiń wersję core bo ta juz nie jest produkowana)
Powód: link
Ostatnio edytowane przez dymek_nhs : 22.06.2009 o godz. 13:07.
Odpowiedz cytując
palczi
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.06.2009, 12:56
podbijam pytanie a.d.najtanszego xboxa w krakowie?w realu jeszcze aktualne?ma ktos pojecie?
Odpowiedz cytując
globoos
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.06.2009, 13:02
w realu to już tydzień temu było nieaktualne...
Odpowiedz cytując
zawszewiernyts
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.07.2009, 13:53
Podbijam pytanie Palcziego. Wie ktoś gdize jest najtaniej ?
Tradycja Nas zobowiązuje, Tradycja się nie zmienia.

Odpowiedz cytując
famul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.07.2009, 14:57
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
Była już premiera UFC 2009 Undisputed na X'a ?
Bo latałem dzisiaj po sklepach i w Saturnie pierdzielą że premiera 19 czerwca, w Empikach jeszcze nie mają chociaż wprowadzony już jest do systemu:/

A jak ktoś już posiada to proszę o recenzję
Kamyk premiera w Pl to nie wiem kiedy była ale w IRL to była już ze 3 miechy temu teraz jest na sale 29.99E a gra jednym słowem miazga

globoos napisał(a):Wyświetl post
moje pytanie brzmi : po co mi do XBOXa dysk twardy jest potrzebny? gry mam na płytach, nie chcę na to żadnej muzyki ani filmów wgrywać, jedynie by się przydało mieć na savegame jakieś miejsce... czy w takim wypadku wersja arcade będzie dobra? ;D nie powiem, robiłoby mnie kupienie sobie za 4 bańki w realu tego cuda, do tego 5 dych za przerobienie i zabawa na długie miesiące będzie
a co do tego dysku to nie służy on tylko instalowania gier , z tego co pamietam był on też potrzebny do gry online szczerze powiem jak bym miał coś wybrać to wybrał bym wersje z dyskiem 60 jest teraz wystarczające bo 20 to jednak za mało
Ostatnio edytowane przez famul : 01.07.2009 o godz. 15:02.
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Stary 01.07.2009, 18:15
Famul niemożliwe że w Irlandii była 3 miechy temu jak premiera na świecie tej gierki to góra 1.5 miesiąca wstecz.
Chyba że była ta gra dostępna w pre-orderze.

Trudno jednoznacznie określić gdzie najtaniej (zależy jaka wersja klocka was interesuje) w marketach zawsze będzie te 2 stówy droższa.
Ja kupiłem w Multigames na Kazimierza Wielkiego za niecałe 1200 zł z 2 padem + przeróbka i narazie sobie chwale (wersja Premium).
Jeśli interesuje was zakup przez internet to tutaj dość tanio www.robson.pl (z tym że tu w ofercie nie ma wersji Arcade)
Warto polować na jakieś promocje tak jak ostatnio w Realu
Powód: *
Ostatnio edytowane przez dymek_nhs : 01.07.2009 o godz. 18:26.
Odpowiedz cytując
famul
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.07.2009, 10:35
może przesadziłem ale wiem że ze 2 miechy to ja mam już jak nic , kupiłem ja w normalnej sprzedaży nie pre . Zagrałem w nią może 3 razy bo nie miałem czasu , nie kupuje nigdy w pre ponieważ polityka sklepu GAME wygląda tak gra w Pre kosztuje 59.99 a po równych 3 miechach jest promocja na 39.99 e lub 35.99 zależy od gry , więc szczerze powiem nie ma się po co napalać jedyną grą która nie była poddana temu zabiegowi to Call of Duty 4 gra bardzo długo utrzymywała się w normalnej cenie 59.99 jeszcze z tego względu ze dostała tytuł Gry roku , a co do ceny samej konsoli to od czasu gdy mam swojego x-klocka to cena spadła ok 150 e , wersja premium z 60 gb dyskiem i padem wczoraj dokładnie kosztowała 229.99 e
Odpowiedz cytując
wojtek90059
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.07.2009, 00:36
Panowie mam pytanie: z jakiej strony można ściąga gry na xboxa 360?
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Stary 19.07.2009, 01:36
wojtek90059 napisał(a):Wyświetl post
Panowie mam pytanie: z jakiej strony można ściąga gry na xboxa 360?
wszelkie strony torrentowe i prywatne trackery a ponadto to tutaj są http://x360iso.org
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 21.07.2009, 17:36
W co lepiej teraz zainwestowac ? W upgrade kompa, XBOXa 360 czy ps3 ?

ps. PS3 juz sa przerobione ?
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 21.07.2009, 20:04
Patrząc po Twoim poście to raczej xBox... PS3 nie słszałem aby były przerobione ale to i tak nie opłacalne, bo przecież Blu-Raye dużo kosztują, a nawet jak będziesz nagrywał i sciagał z neta to trochę to potrwa. No chyba, że będziesz na orginałach bazował to oczywiście PS3. XBox Ci wyjdzie nawet taniej niż upgrade kompa. Pamietaj równiez ze moc konsoli zależy też od telewizora na jakim bedziesz grał, chyba ze w gre wchodzi monitor

W kompa inwestujesz w nieskoczoność, bo zawsze może sie jakiś parametr nie zgadzać czy coś, a konsole znowu tak szybko nie wychodzą.

Sam mam podobny dylemat czy nie lepiej kupić sobie jakiegoś lapka + konsole do gier czy wydajny komputer.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 22.07.2009, 09:30
A jak wyglada awaryjnosc PS3 i X'a ?
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 23.07.2009, 17:00
Ostatnie (chyba ) juz pytanie

Bardziej oplaca sie kupic wersje bez dysku i dokupic dysk 60/120 GB, czy kupowac juz wersje premium/elite ? Chodzi mi o jakies inne korzysci niz roznica cenowa. Wersja Jasper
Ostatnio edytowane przez mic : 23.07.2009 o godz. 17:13.
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Stary 23.07.2009, 18:08
mic napisał(a):Wyświetl post
Ostatnie (chyba ) juz pytanie

Bardziej oplaca sie kupic wersje bez dysku i dokupic dysk 60/120 GB, czy kupowac juz wersje premium/elite ? Chodzi mi o jakies inne korzysci niz roznica cenowa. Wersja Jasper
Jak jest z dyskiem to kup z dyskiem nie zawracaj sobie głowy różnicą cenową.
Bez dysku i tak długo nie pociągniesz. W tym momencie na rynku chyba najbardziej opłacalną wersją konsoli jest wersja Premium.
Co do awaryjności X to teraz bardzo rzadko się zdarza żeby coś się popsuło chyba że ktoś na silę chce sprawdzać czy może się konsola popsuć
Ostatnio edytowane przez dymek_nhs : 23.07.2009 o godz. 18:12.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.09.2009, 16:32
Można skądś pobrać demo FIFY10 na xboxa, jak nie mam live'a?
Co lepsze, NHL10 czy NHL 2K10?

Jak to jest z internetem na przerobionej konsoli? Szybko zbanują? I co oznacza w tym przypadku ban? Tylko to, że nie moge korzystać z internetu?
Ostatnio edytowane przez Kamson : 17.09.2009 o godz. 16:48.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Stary 17.09.2009, 22:30
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Można skądś pobrać demo FIFY10 na xboxa, jak nie mam live'a?
Co lepsze, NHL10 czy NHL 2K10?

Jak to jest z internetem na przerobionej konsoli? Szybko zbanują? I co oznacza w tym przypadku ban? Tylko to, że nie moge korzystać z internetu?
Jak nie masz live'a to się nie da.
Z NHL10 i NHL 2k10 to jest podobna sytuacja jak z Pesem i fifą
Moim zdaniem lepsze 2k10 ale to kwestia gustu.

Jedni dostają bana po 2 dniach a inni 2 lata grają i jeszcze nie dostali. Kwestia farta.
Jak cię korci gra przez neta to zawsze na najnowszym flashu i zawsze po premierze gierki (ZAWSZE Sprawdzaj obrazy gier abgx360 i aplikuj stealth patche)

Ban oznacza koniec twojej kariery z XBL na konsoli

Jak coś nie jasno wytłumaczyłem to zapraszam na pm
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.09.2009, 00:10
dymek_nhs napisał(a):Wyświetl post
Jak nie masz live'a to się nie da.
Jak się nie da jak sie da!
Tu masz demo:
http://www.xboxzone.sk/viewtopic.php...=1035&start=60
lub tutaj
http://precyl.pl/konsole-download/25...o-xbox360.html

Tu instrukcja jak nagrać
http://forum.pclab.pl/t325807.html
Ostatnio edytowane przez MatMario : 18.09.2009 o godz. 00:14.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Maciejo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 18.09.2009, 06:18
tutaj z Rapida:

http://rapidshare.com/files/27805655...emo.part01.rar
http://rapidshare.com/files/27805836...emo.part02.rar
http://rapidshare.com/files/27806127...emo.part03.rar
http://rapidshare.com/files/27806351...emo.part04.rar
http://rapidshare.com/files/27806789...emo.part05.rar
http://rapidshare.com/files/27807063...emo.part06.rar
http://rapidshare.com/files/27807368...emo.part07.rar
http://rapidshare.com/files/27807785...emo.part08.rar
http://rapidshare.com/files/27807531...emo.part09.rar

cały folder content zgrywasz na płytkę, wsadzasz do napędu i potem wchodzisz w bibliotekę gier i tam będziesz miał demko.

sam tak zrobiłem, bo mam konto na US, a tu dopiero się ukazało wczoraj i nie byłem zadowolony. tzn z samej rozgrywki to bajka, ale płytka czasem przycinała i w ogóle kaszanka raczej tak grać z płytki.
Tylko Pomka!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 02.10.2009, 19:51
Nie udało sie wygrać FIFY w konkursie na TWSD, portfel pusty... znalazł już ktoś w sieci polską wersje dziesiątki na xboxa?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 03.10.2009, 11:14
Nie wstyd Wam
Mnie mamusia nauczyła że kraść nie wolno.
Mic zainwestuj w PS3. Ja kupiłem rok temu używaną 60-tkę (teżjużrok pracowała) i nie mam żednych problemów. a xboxa kup jak Ci w domu zimno. Pięknie grzeje.
Odpowiedz cytując
hazdrubal
Member

Od: 11.2006

Stary 03.10.2009, 11:47
stawski napisał(a):Wyświetl post
a xboxa kup jak Ci w domu zimno. Pięknie grzeje.
Yhym, z pewnością. Jakoś mój Xbox nawet po kilku godzinach gry nie jest gorący. Ta konsola z czasem ewoluowała, zmieniła się technologia i zasilacz. Na falconach i jasperach RROD'y to już rzadkość i temperatura jest zdecydowanie niższa. Używany falcon ok 550zł (ja za swojego dałem 600zł, z dyskiem 60GB, gwarancją na dwa lata) i nie żałuję ani złotówki!
A jeżeli ktoś potrafi zadbać o konsolę i nie zamykać jej w ciasnych półeczkach gdzie nie ma dostatecznej wymiany ciepła to będzie się cieszył z gry przez długi czas.
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.10.2009, 11:54
Witam moze i ja sie wlacze do tego tematu ja osobiscie mam X`a Elite i musze powiedziec ze jest naprawde genialny polecam wszystkim gry ktore mam to Star Wars, COD4, Fifa 09, GTAIV, Halo 3, Fight Night Round 4 to chyba tyle ale w planie jest FORZA3, DIRT2, Modern Warfare 2 , i najnowsze star warsy btw gral juz ktos w Dirt 2 pelna wersje oplaca sie w to zainwestowac i zarwac pare nocek na tym ?
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 03.10.2009, 18:42
@Ivory - jak lubisz ścigałki, to podobno fajne, ale bez rewelacji. Osobiście nie przepadam, mam tylko MotorStorm Pacific Rift - klimatem wymiata, ale to typowy arcade, a nie symulator.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 03.10.2009, 18:56
Ivory1906 napisał(a):Wyświetl post
Witam moze i ja sie wlacze do tego tematu ja osobiscie mam X`a Elite i musze powiedziec ze jest naprawde genialny polecam wszystkim gry ktore mam to Star Wars, COD4, Fifa 09, GTAIV, Halo 3, Fight Night Round 4 to chyba tyle ale w planie jest FORZA3, DIRT2, Modern Warfare 2 , i najnowsze star warsy
Ściągnij (z półki sklepowej rzecz jasna), sobie UFC 2009 - zdecydowanie najlepsza bijatyka na xboxa... Szczególnie jeśli masz drugiega pada i znajomego, coś pięknego gdy nokautujesz go "flying knee", czy duszeniem .
btw gral juz ktos w Dirt 2 pelna wersje oplaca sie w to zainwestowac i zarwac pare nocek na tym ?
Grałem i gram nadal - jak dla mnie rewelacja. Graficznie najlepsza ścigałka jaką widziałem, fajne wyśrodkowanie między realzmem a arcade (nie jest tak trudna jak symulator, ale też nie można pozwolić sobie na jeżdżenie po bandach jak w NFS, bo zaraz autko się rozsypie..). Flashback, w sumie frajerskie rozwiązanie (prawdziwy hardkor nigdy nie skorzysta), ale czasami gdy walniesz w drzewo na ostatnim zakręcie, sie przydają...
Ddf
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 04.10.2009, 22:01
Skusiłem się jednak na kupno FIFY, (bo do dziś była po 150zł w empiku i mm) i nie żałuje. Najlepsza symulacja kopania piłki w historii. Fantastycznie czuć teraz kontrole nad piłkarzem, zapowiadany drybling 360 jest świetny. Poziom AI wydaje sie wyższy, ciężko przedrzeć sie w pole karne przeciwnika. Obrońcy lepiej kryją, często podwajają/potrajają krycie co najczęściej kończy sie stratą. Szkoda tylko, że przy zmianach wciąż są te same oklepane animacje (szczególnie denerwuje mnie to pokazywanie stadionu na początku). Ale ogólnie gra na duży plus i niezdecydowanych zachęcam do nabycia.

edit; Można będzie gdzieś dostać jeszcze tą Wiślacką okładke, tak jak wczoraj w M1 dawali?
Ostatnio edytowane przez Kamson : 04.10.2009 o godz. 22:07.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Stary 04.10.2009, 22:16
Konrad: Gralem w UFC zajebista gierka do tego mam 2 pady wiec non stop z kuzynem cisne wlasnie gralem w demo Dirt2 i tez mi sie spodbalo ale chodzi mi np o kariere jak to jest rozbudowane itp

Kamson: Moim zdaniem FIFA 10 przebija PESA10, kontrola pilki ruchy zawodnikow itd sa naprawde bardzo realistyczne. Jesli sie nie myle to mozna dostac w Wislackim Swiecie chyba ze juz wyprzedali wszystko
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 04.10.2009, 22:19
No ale w Wiślackim Świecie to można kupić gre, a ja już kupiłem tylko, że w empiku 70zł taniej
Chce dostać samą darmową Wiślacką okładke, wczoraj takie w M1 rozdawali do oryginalnych egzemplarzy.

A FIFA biła PESa już od roku. Na konsolach oczywiście, bo na PC, FIFA to jakiś żart i tam to PES rządzi.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Stary 04.10.2009, 22:26
Aha to sory moj blad wiadomo ze tak FIFA jest najlepsza symulacja od zeszlego roku a co myslicie o nowej forzie bedzie sie to oplacalo kupic?
Odpowiedz cytując
Maciejo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 05.10.2009, 08:30
zepsuć tego co było w Forzie 2 raczej nie zepsują, co więcej na pewno coś ulepszą, także biorę ciemno, bo to chyba najlepsza symulacja jazdy samochodem na konsoli.
Tylko Pomka!
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Stary 07.10.2009, 22:36
Konrad: Gralem w UFC zajebista gierka do tego mam 2 pady wiec non stop z kuzynem cisne wlasnie gralem w demo Dirt2 i tez mi sie spodbalo ale chodzi mi np o kariere jak to jest rozbudowane itp

Kamson: Moim zdaniem FIFA 10 przebija PESA10, kontrola pilki ruchy zawodnikow itd sa naprawde bardzo realistyczne. Jesli sie nie myle to mozna dostac w Wislackim Swiecie chyba ze juz wyprzedali wszystko
Bierz Dirta2 w ciemno prze kot gierka. Nie jest to co prawda symulacja ale pograć można.
Bardzo grywalna jak dla mnie i kariera nawet długa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów