The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.09.2009, 09:41
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Polski Cassano : )
Jaka liga taki Cassano
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 16.09.2009, 18:48
co robi Paweł xD

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/filemanager/tr6(1).jpg
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 16.09.2009, 19:01
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
co robi Paweł xD

Jak to co?

Ćwiczy nową super-ofensywną taktykę
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.09.2009, 19:41
Jakby co, to na TVR 1 Sevilla - Unirea
No ciekawe, co pokaże drużyna Dana.
..
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.09.2009, 19:49
Cytat:
Kiedy Pan był na zgrupowaniu kadry w Niemczech przed ostatnimi meczami, prokuratura wrocławska zatrzymała dziesięciu piłkarzy grających w spotkaniu RKS Radomsko - Zagłębie Lubin na początku czerwca 2004. Pan też w tym spotkaniu wystąpił. Wybiera się Pan do Wrocławia, czy może czeka na specjalne zaproszenie?
- Na ten temat nie rozmawiam.

- Nie ma obawy, że niebawem będzie Pan miał w mediach nazwisko skrócone do pierwszej litery?
- Już powiedziałem, że na ten temat nie będę rozmawiał.
http://www.futbol.pl/artykul/63320.html

Mam nadzieję, że Łobodziński wie co mówi, bo 2 października Wisła gra we Wrocławiu i oby bez wizyty prokuratora po meczu. Wierzę, że tak się nie stanie i Wojtek nie był w nic zamieszany ani też nie otrzymał zarzutów po dobrowolnym odwiedzeniu prokuratury, tak jak jego koledzy z tamtego meczu, tacy jak J.Lato. Może warto zapytać prokuratora o to czy Wojtek zeznawał u niego w jakiejkolwiek roli ? Mam nadzieję, że klub przeprowadził z nim wyjaśniającą rozmowę w tej sprawie, aby być pewnym jego niewinności i nie dać się zaskoczyć nieprzyjemnym incydentom lub bezczelnym pomówieniom czy insynuacjom ze strony dziennikarzy, jak w powyżej cytowanym artykule. Może sam Wojtek powinien się odciąć od tych pomówień bardziej stanowczo i jednoznacznie.
Ostatnio edytowane przez kot : 17.09.2009 o godz. 10:27.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.09.2009, 21:20
Polska piłka to tak wielkie bagno, że troche złudna wiara, że w Wiśle na pewno ostała się moralna śmietanka ligi. Nie bądźmy więc zdziwieni 2 października, wszak Prokuratorzy z Wrocławia lubią odwiedzać szattnie gości po meczach Śląska

Swoją drogą akurat kwestia Łobodzińskiego interesowała mnie juz dawno. Grać, jakby nei było, pierwsze skrzypce w tak "umoczonym" klubie i byc jednocześnie "czystym" - mało realne, choć obym się mylił.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.09.2009, 22:10
Cytat:
Strzelał w kupionych

Z Łobodzińskim może się z równać chyba tylko Paweł Kryszałowicz, dla którego gra w kupującej mecze na potęgę Amice Wronki stała się przepustką do wieloletniej gry w kadrze narodowej. „Łobo", tak samo jak Kryszałowicz, umiał na boisku znaleźć się w odpowiednim miejscu i w odpowiednim czasie. Resztę robili sędziowie, którym - jak udowodnili śledczy - za ślepotę płacił sam prezes lubinian Jerzy F.
W sezonie 2003/2004 to właśnie gole Łobodzińskiego przesądzały o minimalnych zwycięstwach Zagłębia w ważnych (i kupionych!) meczach z ŁKS Łódź i GKS Bełchatów. Bez tych wygranych miedziowej drużyny nie byłoby w pierwszej lidze, a kariera naszego bohatera mogłaby stanąć w miejscu.
Jak trafiał do siatki przyszły piłkarz Wisły Kraków? Daleki przerzut z głębi pola za plecy obrońców i strzał w sytuacji sam na sam, jak w spotkaniu z tym drugim wymienionym zespołem.
- Zdobył bramkę z trzymetrowego spalonego. Ale czemu się dziwić, skoro na linii biegał Stevie Wonder - komentował wtedy zirytowany trener bełchatowian Mariusz Kuras po porażce swojego zespołu 0:1.
Sam Łobodziński nie chciał odnieść się do tej sytuacji. - O korupcji w Zagłębiu nie chciałbym się w ogóle wypowiadać. Ale nie tylko ta afera i degradacja zadecydowała o moim odejściu. Po prostu każdy polski piłkarz chciałby grać w takim klubie jak Wisła.
A to fragment artykulu z 2006 roku, ktory mozna znalezc na forum Zaglebia.
Pokazuje on w jaki sposob mozna sie bylo w Polsce wybic, bo przeciez nie ma watpliwosci ze podobnych przykladow istnieje od groma.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 16.09.2009 o godz. 22:31.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.09.2009, 22:28
felipe napisał(a):Wyświetl post
Polska piłka to tak wielkie bagno, że troche złudna wiara, że w Wiśle na pewno ostała się moralna śmietanka ligi. Nie bądźmy więc zdziwieni 2 października, wszak Prokuratorzy z Wrocławia lubią odwiedzać szattnie gości po meczach Śląska

Swoją drogą akurat kwestia Łobodzińskiego interesowała mnie juz dawno. Grać, jakby nei było, pierwsze skrzypce w tak "umoczonym" klubie i byc jednocześnie "czystym" - mało realne, choć obym się mylił.
Bardzo dobra taktyka zaoszczędzą czas i pieniądze podatników na rozjazdy po kraju.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.09.2009, 22:51
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
co robi Paweł xD

Jesli ten tyłem to Kazimerski to mam nadzieje ze Pawel trafi tym ciosem co sie do niego zbiera

A co do Lobo to niestety mam troche obaw.Grał w umoczonym klubie ,choc twardo mowi ze nie mialz tym nic wspolnego,z,tym ze kazdy tak twierdzi....

KLub napewno jednak musial z nim o tym rozmawiac ,bo dzis o korupcji to sie nawet przy niedzielnym rosole rozmawia.

Zobaczmy jak to bedzie.Wierze ze Lobo jest czysty.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 16.09.2009, 22:56
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Jesli ten tyłem to Kazimerski to mam nadzieje ze Pawel trafi tym ciosem co sie do niego zbiera
Ten tyłem to trener Bahr.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.09.2009, 23:32
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Ten tyłem to trener Bahr.

Wiem wiem,to bylo tylko moje życzenie zeby tam Jacuś stał
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 17.09.2009, 08:06
Fiasko negocjacji ws. piłkarza Wisły Kraków

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.09.2009, 08:23
Źle to wygląda, bardzo źle. Małecki co prawda ma jeszcze trochę siana w głowie, ale może jeszcze z wiekiem zmądrzeje. Jak na warunki polskie to zawodnik ponadprzeciętny.

Zachodni średniak nic nie ryzykuje, korzystając z Webstera i dając takiemu 300-400 tys. € za sezon. A nie czarujmy się, wierność barw klubowym to pusty frazes, szczególnie gdy na drugiej szali położy się pieniądze, które mogą ustawić zawodnika do końca życia.

Nie wiemy, kto jest winny - klub, piłkarz czy menedżer. Ale jednak prosiłoby się o większą elastyczność ze strony klubu, tak sądzę. Małecki na chwilę obecną ma przecież kontrakt półamatorski, a gra lepiej niż 2 na klubowej liście płac Łobodziński.

Co do Wojtka - miejmy nadzieję, że jednak jest czysty. Choć w przypadku przeciwnym zawsze można znaleźć plus - można rozwiązać kontrakt z winy zawodnika. A ja już powoli zaczynam tracić nadzieję, że Wojtek Łobodziński się nam zwróci. Bramka na wagę 3 punktów w Gdańsku to piękna sprawa, ale takich meczy w wykonaniu tego zawodnika można policzyć na palcach jednej ręki. A trochę już u nas gra.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 17.09.2009, 08:57
Brak tej elastyczności ze strony klubu, to z pewnością wina Bednarza.

Ups... Bednarza już nie ma, tak?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.09.2009, 09:00
Wisła jest niewolnikiem takich piłkarzy jak Cantro który mało gra a dużo zarabia czy wcześniej Dawidowski i dlatego nie ma pieniedzy dla Małego.Obawiam sie że Patrykowi też zaczeli mieszac w głowach menagerowie jak Kokosowi
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.09.2009 o godz. 09:07.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 17.09.2009, 09:10
Zaczyna sie tak samo jak z Kokoszką.
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 17.09.2009, 09:12
Mysle, ze to nie wina Wisly, tylko wina nowej polityki, ktorej ofira czuje sie byc moze Malecki. Moze po prost skonczyl sie definitywnie czas kontraktow za grube tysiace ojro na 5 lat, a nadszedl czas kontraktow motywacyjnych z opcja przedluzenia kontrkaktu po pewnym czasie. Swoja droga, jesli tak jest, to jestem jak najbardziej za. Pewnie z Maleckim jest tak, ze menago chce Kokosow, a Malecki kontraktu na zbyt dlugi okres czau, i tu lezy pies pogrzebany.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 17.09.2009, 09:41
Mały ma papiery na granie ale jak nie ochłonie to szybciutko poleci w przeciętność. Zamiast opieprzać kolegów z drużyny (wcześniejsze przywołanie przykładu Baszcza co najmniej dziwne - sorry ale co wolno wojewodzie....) niech lepiej zacznie realnie oceniać swoje aktualne umiejętności i trenować dośrodkowania na przykład bo 1/10 które ląduje tam gdzie trzeba to trochę mało. Mam nadzieję że jednak będą z niego ludzie, nie uwierzy w bajki menadżerów jak to czeka na niego miejsce w Barcelonie i będzie się rozwijał z korzyścią dla siebie i dla nas.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.09.2009, 10:53
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Wisła jest niewolnikiem takich piłkarzy jak Cantro który mało gra a dużo zarabia czy wcześniej Dawidowski i dlatego nie ma pieniedzy dla Małego.Obawiam sie że Patrykowi też zaczeli mieszac w głowach menagerowie jak Kokosowi
jak się coś pisze to wypadałoby znać przynajmniej podstawowe fakty związane ze sprawą którą się komentuje.
A tu widzę że znajomość zero. Lub bliska zeru.
Nie chodzi o brak kasy na kontrakt Małeckiego. Tylko o horrendalną prowizję dla pana Bolka
menagera Małeckiego. 200 tys. złotych dla Bolka, tylko za to że Małecki podpisze cyrograf
bez żartów. Jeśli ma on wynegocjowane zarobki wynoszące 30 tys. PLN, to Bolek chce równowartość jego 7 miesięcznych poborów.
Zdecydowanie pomyliłem się w wyborze zawodu. Zdecydowanie.Trzeba było zostać menago

ps. to jest chore. I tyle w temacie.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.09.2009, 11:20
Klub mam nadzieje ma już listę kopaczy za mniejsze pieniądze,którzy mogą zastąpić Małeckiego. Słowacja, Węgry, Czechy, miejsca wyciągania dobrych piłkarzy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.09.2009, 11:26
Idealna szansa na rozwiązanie kontraktu z Łobodzinskim, beda pieniądze na kontrakt dla Małeckiego i kogoś sie znajdzie w nastepnym okienku kto lepiej gra i mniej by zarabiał
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 17.09.2009, 11:41
emjot napisał(a):Wyświetl post
jak się coś pisze to wypadałoby znać przynajmniej podstawowe fakty związane ze sprawą którą się komentuje.
A tu widzę że znajomość zero. Lub bliska zeru.
Nie chodzi o brak kasy na kontrakt Małeckiego. Tylko o horrendalną prowizję dla pana Bolka
menagera Małeckiego. 200 tys. złotych dla Bolka, tylko za to że Małecki podpisze cyrograf
bez żartów. Jeśli ma on wynegocjowane zarobki wynoszące 30 tys. PLN, to Bolek chce równowartość jego 7 miesięcznych poborów.
Zdecydowanie pomyliłem się w wyborze zawodu. Zdecydowanie.Trzeba było zostać menago

ps. to jest chore. I tyle w temacie.
Wisla musi się dogadać z Małeckim. Nawet zgodzić się na tą kase dla menedżera, bo nawet w tym momencie, myśle, że spokojnie znaleźlibyśmy kupca za 2 miliony złotych. Niedługo Małecki zadebiutuje w pierwszej reprezentacji, jest młody, waleczny, ambitny. Nawet jeśli zapłacimy temu menedżerowi tą kase, to i tak będzie to dla nas opłacalne.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 17.09.2009, 11:50
Baala napisał(a):Wyświetl post
Idealna szansa na rozwiązanie kontraktu z Łobodzinskim...)
Liczę na to niezmiernie, odkąd przeczytałem,że może mieć jakieś problemy. Nawet jakbyśmy w jego miejsce zatrudnili gościa z jakiegokolwiek klubu Ekstraklasy, to byłby to duży skok jakościowy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.09.2009, 11:51
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Wisla musi się dogadać z Małeckim. Nawet zgodzić się na tą kase dla menedżera, bo nawet w tym momencie, myśle, że spokojnie znaleźlibyśmy kupca za 2 miliony złotych. Niedługo Małecki zadebiutuje w pierwszej reprezentacji, jest młody, waleczny, ambitny. Nawet jeśli zapłacimy temu menedżerowi tą kase, to i tak będzie to dla nas opłacalne.
No to niech sie ten menago zgodzi na 200 tys zlotych ale przy sprzedazy, bo teraz Malecki jest mlody i ambitny ale nie wiadomo co bedzie za rok.
,
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.09.2009, 12:01
Przestroga dla młodych zawodników z Ekstraklasy. Uważać, z którym menago podpisuje się umowę. Bo przez takiego Lolka Małecki może stracić kontrakt w Wiśle. Sytuacja niekorzystna i dla Wisły - traci zdolnego zawodnika, i dla Małeckiego - będzie musiał szukać nowego klubu, zmienić otoczenie, które mu niewątpliwie odpowiada.

Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Liczę na to niezmiernie, odkąd przeczytałem,że może mieć jakieś problemy. Nawet jakbyśmy w jego miejsce zatrudnili gościa z jakiegokolwiek klubu Ekstraklasy, to byłby to duży skok jakościowy.
Nie wiedziałem ,że kibic Wisły taki wyrachowany jest. Eh polska natura.
Niestety, muszę się zgodzić. Dać 250k Ze Kalandze, albo Helderowi Barbosie i przyjdą z pocałowaniem w rękę. Z naszej ekstraklasy ? Tu byłoby gorzej. Ceny również nie niższe.
Ostatnio edytowane przez tofik : 17.09.2009 o godz. 12:14.
..
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 17.09.2009, 12:09
A według mnie, Łobodziński w tym sezonie gra całkiem nieźle. Na pewno lepiej sie prezentuje niż Kirm.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 17.09.2009, 12:14
tofik napisał(a):Wyświetl post

Nie wiedziałem ,że kibic Wisły taki wyrachowany jest. Eh polska natura.
Nazywaj to jak chcesz, ale mnie się coś robi jak widzę,ze przez tego faceta więcej tracimy niż zyskujemy i jest bardzo ale to bardzo słaby. Ti nie chodzi o to,że kopczoowi mecz nie wychodzi. On nigdy nie pokazał nic, co predestynowało by go do gry w Wiśle. Jest ewidentnie słaby i nic nie potrafi. Natomiast dziwi mnie,że tak oburzacie się,że ktoś zwraca na to uwagę. Dla mnie liczy się to aby zespól był silniejszy a z tym gościem wybitnie nie jest. Jest grającym przypadkiem Dawidowskiego. Nic nie potrafi a masę kasy bierze. Nie wiedzieć za co.

On nigdy nie zbliżył się do poziomu Kirma a co dopiero lepiej grać od niego. Bądźmy poważni.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 17.09.2009, 12:34
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
On nigdy nie zbliżył się do poziomu Kirma a co dopiero lepiej grać od niego. Bądźmy poważni.
Jak się nie zbliżył do poziomu Kirma? Przecież w każdym meczu do tej pory, główne zagrożenie było ze strony Łobodzińskiego i Alvareza. Tak było z Ruchem, Zagłębiem, troche z Lechią.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 17.09.2009, 12:54
Kirm jeszcze nie jest zgrany z drużyną i gra słabo jak na to co zaprezentował w meczu reprezentacji
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.09.2009, 13:13
Cytat:
- Nie zamierzamy podejmować żadnych ruchów, bo nie wiemy czy Wojtek jest czemuś winien. Jeżeli będziemy mieli taką pewność, to wtedy będziemy myśleć co zrobić - oznajmił "Futbol News" rzecznik Wisły Adrian Ochalik.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Jesli to prawda, ze kolejne przesluchanie Lobodzinskiego ma sie odbyc 28 wrzesnia, to raczej nie grozi mu pojmanie 2 pazdziernika po meczu ze Slaskiem
Swoja droga pierwsze slysze, ze Wojtek juz zeznawal w tej sprawie (?) W takim razie mozna zakladac, iz zglosil sie dobrowolnie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów