The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Baryl
Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2009, 03:14
Jak sci-fi to sci-fi.

Przepraszam od razu ale opre sie na Football Manager. W koncu Everton oficjalnie czerpie z bazy danych tej gry, a niezliczona ilosc klubow robi to nieoficjalnie w pewnym stopniu. Oczywiscie trzeba brac poprawki na rozne autorskie bazy danych ktore moga byc mocno popieprzone... no wiec wzialem te poprawki.

Atak:

Marcin Wachowicz (Arka Gdynia)- Coz powiedziec? W gierce ten pan juz wiele razy zrobil mi psikusa, zawsze jest mocny wiec jest to jakas tam srednia z baz danych roznej prowieniencji.
Wlasciwie zastanowmy sie, tak ciut na powaznie. Czy w ataku naprawde musza byc glosne nazwiska? Jest taka prawidlowosc, ze w slabych klubach bramkarze sie promuja. Moze z atakiem jest podobnie, lecz odwrotnie? Jesli nie ma kto podawac, jesli zespol jest slaby i sie czesto broni- to skad naprawde wiadomo co dany napastnik moglby zrobic grajac w silnej jedenastce? To taka refleksja ogolna, niekoniecznie zwiazana z M. Wachowiczem.

Lazar Popovic - nie ma go na transfermarkt.de. Gra w Zeljeznicarze. Silny, rosly chlop. Doswiadczony, 27 lat.
W RL pewnie tez sredniak, choc kiedy ostatnio ktos ogladal mecz Zeljeznicara?
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
Odpowiedz cytując
Canis Lupus
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 04.09.2009, 07:29
Dziwne, że u nas w okręgówce są tacy piłkarze a w "ekstraklasie" ich nie ma. Bo jak dla mnie to CSKA gra w fazie grupowej Ligi Europejskiej a polskich drużyn tam nie ma. I trudno też dyskutowac o wyższosci ligi Polskiej nad Bułgarską, bo znalazłoby się nawet na tym forum kilku ludzi, którzy tej wyższości nie zauważają (a świadczą o tym druzyny w europejskich pucharach, których, jakby nie patrzeć, Bułarzy mają więcej ).
Hac urget lupus hac canis. Wisła Kraków Victore.
Odpowiedz cytując
Canis Lupus
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 04.09.2009, 07:31
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Takich zawodnikow to u nas w lidze okrekowej jest setki, to ze wymataja w takiej lidze nie daje gwarancji ze beda grac w ekstraklasie i to jeszcze w Wisle gdze jest presja wyniku. A po dwoch meczach o zawodniku a zwlaszcza w takiej niskiej lidze nie mozna powiedziec nic.
Dziwne, że u nas w okręgówce są tacy piłkarze a w "ekstraklasie" ich nie ma. Bo jak dla mnie to CSKA gra w fazie grupowej Ligi Europejskiej a polskich drużyn tam nie ma. I trudno też dyskutowac o wyższosci ligi Polskiej nad Bułgarską, bo znalazłoby się nawet na tym forum kilku ludzi, którzy tej wyższości nie zauważają (a świadczą o tym druzyny w europejskich pucharach, których, jakby nie patrzeć, Bułarzy mają więcej ).
Hac urget lupus hac canis. Wisła Kraków Victore.
Odpowiedz cytując
YkCzyk
Junior Member

Od: 04.2007

Stary 04.09.2009, 08:36
pysio napisał(a):Wyświetl post
ale po co nam kolejni czarnoskórzy piłkarze...

Bo są tańsi niż Polacy i prezentują wyższe umiejętności?

Ty sie lepiej zajmij szukaniem trenera z jajami, bo widzę , że to Twój obecny problem.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.09.2009, 08:42
Canis Lupus napisał(a):Wyświetl post
Bo w polsce nie ma systemu szkolenia mlodziezy a co za tym idze nie ma nikogo kto by sie nimi interesowal. Nikt nie interesuje sie tymi ligami- gralem to wiem nawet pies z kulawa noga nie przyjedzie popatrzec. Ja tu nie mowie o klubach z ekstraklasy ale I i II liga powinna sie zainteresowac.

Myslisz ze Blaszczykowski bylby zawodnikiem Wisly gdyby nie Brzeczek ktory go lansowal?, na pewno nie, nie pewnie by sie chlopak rozbijal gdzies po nizszych ligach do tej pory.
Bo ile bylo smiechu nawet tu na forum ze Wisla sie upokozyla interesujac sie chlopakiem z IV ligi bo mistzowi kraju nie wypada.
Powód: emigracja nie upoważnia do braku szacunku dla Ojczyzny! Polska !
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 06.09.2009 o godz. 05:08.
,
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.09.2009, 21:56

Myslisz ze Blaszczykowski bylby zawodnikiem Wisly gdyby nie Brzeczek ktory go lansowal?, na pewno nie, nie pewnie by sie chlopak rozbijal gdzies po nizszych ligach do tej pory.
Bo ile bylo smiechu nawet tu na forum ze Wisla sie upokozyla interesujac sie chlopakiem z IV ligi bo mistzowi kraju nie wypada.
dokładnie tak. W niższych ligach biega bardzo dużo uzdolnionych chłopaków, ale nikt się nimi nie interesuje, bo polscy trenerzy wolą stawiać na drewienka, rzekomo ogranych w ekstraklasie. W niższych ligach technicznie dobrzy i szybcy zawodnicy mają ciężko, bo gra się nieraz "brutalnie" i eliminuje takich z gry.
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.09.2009, 09:56
a co jest na tym forum teraz? "za słaby do Wisły" "Wisła potrzebuje ludzi do pierwszego składu a on nie da rady" to wybrzydzanie jest kontynuacją złej złej myśli transferowej polskich kibiców. Uważamy że trzeba kupić piłkarza za 500k euro żeby był dobry a w niższych ligach za te pieniądze kupisz 10-15 chłopaków którzy niekoniecznie będą grzać ławę a mogą wypłynąć jak Kuba.
Co do wątku Kuby to w Truskolasach gra jego kuzyn Tomasz Brzęczek. Rocznik 91' ostatnio grałem przeciw niemu w lidze juniorów, ale on gra już w pierwszej jedenastce Olimpii w czwartej lidze. Mogę powiedzieć że gra niesamowicie i można by się nim zainteresować no chyba że "sobie nie poradzi"...
http://olimpiatruskolasy.futbolowo.p...dDetails&id=45
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.09.2009, 16:07
Jestem tego zdania że należy inwestować w takich graczy.Może narodziłby się drugi Błaszczykowski ?Kto wie.Na pewno nic na tym nie stracimy.A możemy sporo zyskać.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.09.2009, 16:44
TSW06 napisał(a):Wyświetl post
w Truskolasach gra jego kuzyn Tomasz Brzęczek. Rocznik 91' ostatnio grałem przeciw niemu w lidze juniorów,
też grałem przeciw niemu

był najmlodszy z wszystkich juniorów starszych..a bardzo dobrze się prezentował.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.09.2009, 09:33
Edek ma tych wszystkich Brzęczków od dawna w notesie. Przynajmniej mam taką nadzieję
A coś więcej o tym graczu ? Jaka pozycja, zalety, wady ?
..
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.09.2009, 10:08
tofik napisał(a):Wyświetl post
Edek ma tych wszystkich Brzęczków od dawna w notesie. Przynajmniej mam taką nadzieję
A coś więcej o tym graczu ? Jaka pozycja, zalety, wady ?
jak grałem przeciw Niemu to grał na prawej pomocy...bo ja grałem na lewej u siebie, a lewy obrońca z mojej drużyny dostał czerwień więc kryłem jego stronę. ładnie mnie woził wtedy...ale z lewym obrońcą się dublowali to klepali mnie ładnie. Strzelił gola z wolnego chyba. Ale nie pamiętam dokladnie. Szybki, dobry technicznie, dość agresywnie grał. I tyle pamiętam. przegraliśmy 0:3 ale w rewanżu wygraliśmy 6:2
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
maciekwisla
Member

Od: 07.2005

Stary 08.09.2009, 11:46
wg mnie warto zwrócić uwage na graczy Hutnika, nie ma tam chyba nikogo powyżej 30-stki, a wyrażnie prowadzą w 3 lidze, wygrywają wynikami hokejowymi....

Pare tyg temu wybrałem sie na Suche Stawy i warto zwrocić uwage na Krzysztofa Swiątka - srodkowy pomocnik
i Pawła Gila - napastnik.

Wadą obojga są warunki fizyczne... w powietrzu przegrywają wszystko.
TYLKO WISŁA!
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
YkCzyk
Junior Member

Od: 04.2007

Stary 08.09.2009, 11:59
Nie wiem, czy warto jest tak wierzyć w ,,notesik Edka'' . Pamiętam jakie ruchy kadrowe poczynil w Zaglębiu Lubin jak byl tam przez chwilę trenerem. Posciągal taki szrot, że szkoda gadać. Poza tym to czlowiek PZPNu, jak dla mnie niekompetentny.
Odpowiedz cytując
mirrorez
Junior Member

Od: 07.2004

Stary 08.09.2009, 14:30
Jestem z Rzeszowa i bardzo ciekawy piłkarz się pojawił. Nie wiem czy na Wisłę (są fachowcy od tego), ale ciekaw jestem czy ktoś obserwuje drugą ligę polską (czyli 3). Chodzi o Sebastiana Hajduka - wychowanka Uni Tarnów. Jest to napastnik, ale rozpoczęcie rundy miał znakomite. 8 meczów 10 goli, a tego od napastnika wymagamy. Jest liderem strzelców i głównie dzięki niemu Resovia będąca beniaminkiem plasuje się w pierwszej połówce ligi.

Z tego co sprawdzałem (może nie w 100% dokładnie), to jest najskuteczniejszym napastnikiem 4 najwyższych klas rozgrywkowych w Polsce początku sezonu.
Ostatnio edytowane przez mirrorez : 08.09.2009 o godz. 14:32.
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.09.2009, 19:32
Cytat:
11-09-2009 KONTRAKT TURINY ROZWIĄZANY
- Dziś za porozumieniem stron klub rozwiązał kontrakt z Ivanem Turiną. Umowa zawodnika miała obowiązywać do 30 czerwca 2011 roku, ale uzgodniliśmy, że Ivan już teraz opuści klub – poinformował dziś Dyrektor Sportowy Lecha, Marek Pogorzelczyk. W barwach Lecha Turina wystąpił w sumie w 25 meczach. W tym sezonie znalazł się poza kadrą pierwszego zespołu.
http://www.lechpoznan.pl/art,12631,k...rozwiazany.htm

Może by go przetestować? w zeszłym sezonie z tego co pamietam to trzymał pewien poziom... Myślę że na ławkę to byłby dobry zawodnik
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.09.2009, 19:46
Ofsajd napisał(a):Wyświetl post
http://www.lechpoznan.pl/art,12631,k...rozwiazany.htm

Może by go przetestować? w zeszłym sezonie z tego co pamietam to trzymał pewien poziom... Myślę że na ławkę to byłby dobry zawodnik
Skoro wyjebali go ze słabszego do Wisły Lecha, bo nie łapał się nawet to kadry meczowej. To czego on ma szukać w Mistrzu Polski? Jak grał to zawalał bramki, nie był ani tani, ani dobry, ani młody. To byłby bezsensowny transfer. Chyba troszkę przesadziłeś, kolego ze szkoły.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.09.2009, 20:10
jak pamiętam to Dolha w Wisle był fantastyczny, a w słabszym Lechu kiepski, może slabszy klub tak źle wpływa na zawodników?
A w zwiazku z tym Turina w Wiśle byłby dużo lepszy niż Turina w Lechu?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 14.09.2009, 20:49
No, odważna teoria. Wydaje mi się, że wszystko zależy od wymagań piłkarza. Gdyby nie obciążał zbytnio budżetu, to można by spróbować.

Ale jest pewien problem, z tymi próbami. Bo Boguś, czy tam rada chcą 99% gwarancji, że transfer będize trafiony.
A jak wiemy, w piłce nigdy tyle nie ma. Nawet w przypadku 93 mln transferu Ronaldo.
..
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.09.2009, 08:17
Turina całkiem dobrze prezentował sie w meczach Lecha w fazie grupowej uefa (CSKA Moskwa i Deportivo).Uważam że można sie nim zaintersowac skoro jest do wzięcia no chyba że dalej będą na testy zapraszani golkiperzy z 2 ligi Indonezyjskiej.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 15.09.2009, 08:30
Cytat:
Turina całkiem dobrze prezentował sie w meczach Lecha w fazie grupowej uefa (CSKA Moskwa i Deportivo)
Chyba nie te mecze ogladales.
Słaby jest i tyle w temacie Turiny w Wiśle...
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.09.2009, 13:54
Turina jest słaby, stary, mało zwinny często bronił bardzo niepewnie... Wolę Pawełka;D
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.09.2009, 14:06
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Turina całkiem dobrze prezentował sie w meczach Lecha w fazie grupowej uefa (CSKA Moskwa i Deportivo).Uważam że można sie nim zaintersowac skoro jest do wzięcia no chyba że dalej będą na testy zapraszani golkiperzy z 2 ligi Indonezyjskiej.
Myslisz ze jak w Lechu jest trzecim bramkarzem to u nas bedzie wzmocnieniem. Jak by byl dobry to by w Lechu gral a tak to mu tylko placili wysoki kontrakt bo nie chcial odejsc.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 15.09.2009 o godz. 14:08.
,
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.09.2009, 14:15
Niedługo będą chcieli się pozbyć Bosackiego ,może by go do nas ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.09.2009, 14:21
kristos napisał(a):Wyświetl post
Niedługo będą chcieli się pozbyć Bosackiego ,może by go do nas ?
Dajcież spokój,przecież facet jest przeciętny w swej starości. Jedyny którego warto byłoby wyciągnąć z Amiki to Arboleda. Choć też jakimś magikiem nie jest ale na ligę jak znalazł,bo jak przypomnę sobie jak go goście z Udine objeżdżali to nie sądzę aby był przydatny do czegoś więcej. Taka alternatywa dla Jopa.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 15.09.2009, 14:21
I razem z nim Kukiełka, Bąk, Żewłakow, Krzynówek...
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Stary 15.09.2009, 15:36
Skończcie temat Turiny - toż to kołek wbity w ziemię. nie pamiętacie jakie bramki wpuszczał z Udine?
Co do pana Brzęczka - jest szybki, świetny technicznie, ma dobry strzał z dystansu, dobrze wykonuje stałe fragmenty gra agresywnie, dobrze rozpycha się w polu karnym. wadą może być nie angażowanie się w defensywę, ale on czasami gra w ataku...
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.09.2009, 15:46
TSW06 napisał(a):Wyświetl post
Skończcie temat Turiny - ..
myślałem że to temat s-f
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 16.09.2009, 14:07
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...sferdaten.html
Ot tak, żeby się Brożkowi zachciało do przodu biegać. Bo jak zapuścił te korzenie, tak stoi.
http://www.youtube.com/watch?v=M21NC...c-HM-fresh+div - a to jako rekomendacja
..
Odpowiedz cytując
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.09.2009, 21:39
Bilbija jest najbardziej błyskotliwym mołdym piłkarzem w bośniackiej lidze, tak jak Delev w bułgarskiej. Andreasen natomiast choć nie gra pełnych spotkań to popisuje się świetną skutecznością. 5goli w lidze fińskiej, każdy średnio co 74minuty oraz 5 goli w lidze duńskiej co daje mu 10 goli w 14 spotkaniach w dwóch roznych klubach w tym samym sezonie! Co świadczy o tym, że świetnie się aklimatyzuje. Holopainen to natomiast dobrze grający głową obrońca, którem kontrakt kończy sie w grudniu bieżącego roku.

Nemanja Bilbija

http://transfermarkt.de/de/spieler/1...ungsdaten.html
http://www.youtube.com/watch?v=t1kVR3VECfs

Spas Delev

http://transfermarkt.de/de/spieler/1...as/profil.html
http://www.youtube.com/watch?v=HIy12KkXEuk

Christian Andreasen

http://transfermarkt.de/de/spieler/7...ungsdaten.html
http://www.youtube.com/watch?v=mFz4KRTSIRo <-- 3 minuta

Eliot Grandin

http://transfermarkt.de/de/spieler/5...in/profil.html

Carlinhos - wolny zawodnik

http://transfermarkt.de/de/spieler/5...ungsdaten.html

Pietari Holopainen

http://transfermarkt.de/de/spieler/5...ungsdaten.html
http://www.youtube.com/watch?v=a81V2o8ewTg
Ostatnio edytowane przez Sancezz : 18.09.2009 o godz. 22:34.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.09.2009, 06:34
często oglądam mecze w 1 lidze a szczególnie GKS Katowice.Bardzo podoba mi sie gra Tomasza Hołoty na środku pomocy.Jak na 18 latka sporo widzi, potrafi celnym podaniem obsłużyc napastników i nie przypadkowo jest powoływany do kady u-19.Myśle że jest to zawodnikw zasięgu finansowym Wisełki.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów