The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.09.2009, 21:48. [7. kolejka] Wisła Kraków - Polonia Bytom, niedziela, 20.09.2009
krótko, za tydzien mecz na szczycie (patrz tabela).
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.09.2009, 22:02
Mogłeś bardziej się rozpisać a nie post typu "krótko, za tydzień mecz na szczycie (patrz tabela)." Dobra to ja napiszę: Wisła po 6 kolejkach jest pewnym liderem.Biała gwiazda odniosła 6 pewnych zwycięstw.W ostatniej kolejce Wisła pokonała Lechię Gdańsk 1-0 po strzale Patryka Małeckiego.Sensacją jest to,że vice-liderem jest...Polonia Bytom,która pokonała u siebie Piast Gliwice aż 4-0
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 13.09.2009, 22:14
pewna wygrana i tyle w temacie
jaki ti v-ce lideri na jak długo
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.09.2009, 22:21
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Dobra to ja napiszę: Wisła po 6 kolejkach jest pewnym liderem.Biała gwiazda odniosła 6 pewnych zwycięstw.W ostatniej kolejce Wisła pokonała Lechię Gdańsk 1-0 po strzale Patryka Małeckiego.Sensacją jest to,że vice-liderem jest...Polonia Bytom,która pokonała u siebie Piast Gliwice aż 4-0
Acha, nie wiedziałem.

krótko - byle jak, byle 3 pkt.
Odpowiedz cytując
Wisła V
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 14.09.2009, 09:00
co do łatwego zwycięstwa to nie wiem, bo Polonia jest groźna u siebie..ale mam nadzieję że będą 3pkt i nowy klubowy rekord;D
Odpowiedz cytując
egonskoczow
Member

Od: 06.2007

Stary 14.09.2009, 09:09
mecz 19 czy 20? Od wczoraj widnieje na stronie głównej z prawej strony 19.09 ...
BiałaGwiazdaNaNiebieSięMieniTakPowstajeWisłyZnakJe jKibiceSąNiezwyciężeni...
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 14.09.2009, 09:14
Wisła V napisał(a):Wyświetl post
co do łatwego zwycięstwa to nie wiem, bo Polonia jest groźna u siebie..ale mam nadzieję że będą 3pkt i nowy klubowy rekord;D
ALe nie grają u siebie
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Stary 14.09.2009, 09:16
Mecz w niedziele o 17 z tego co pamiętam, co canal+ pokazywał.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 14.09.2009, 09:50
Paradoksalnie tego meczu mniej się boję niż meczu z Lechią, a to dlatego, że drużyna trenuje już w pełnym składzie i po meczu z Lechią powinni już być z powrotem w rytmie ligowym. Oczekuję ładnego meczu ze strony naszych tym bardziej, że mam nadzieję na poprawę pewnych aspektów gry, które sprawiły, że ostatni mecz wyglądał trochę jak kopanina. No i mam nadzieję na przełamanie się Brożka i może wreszcie gol Kirma?
Odpowiedz cytując
Jawor
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.09.2009, 13:50
Mecz w Sosnowcu?
Kto chce, szuka sposobów
Kto nie chce, szuka powodów
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 14.09.2009, 13:54
Jawor napisał(a):Wyświetl post
Mecz w Sosnowcu?
nie, wyjątkowo na Reymonta 22
Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 14.09.2009, 14:12
Kurde, o 17:00... Późno trochę, ale trzeba jechać. No nic. Wierzę że nie pojadę tam nadaremnie.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 14.09.2009, 14:18
elomike napisał(a):Wyświetl post
Kurde, o 17:00... Późno trochę, ale trzeba jechać. No nic. Wierzę że nie pojadę tam nadaremnie.
Mecz dokładnie o 16:45 więc troszke wczesniej
Odpowiedz cytując
Wisła V
Socios Wisła Kraków

Stary 14.09.2009, 14:31
egonskoczow napisał(a):Wyświetl post
mecz 19 czy 20? Od wczoraj widnieje na stronie głównej z prawej strony 19.09 ...

sorry, mój błąd ale i tak może być ciężko, jednak wierzę że wygramy wszyscy do SOSNOWCA!!!!
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.09.2009, 14:34
elomike napisał(a):Wyświetl post
Pojedziesz dla Wisły.

Panowie i Panie mobilizować się. Zbierać pieniążki, kombinować zastępstwa w robocie, zacząć prosić rodziców, uczyć się w piątek i sobotę, pier...ć imieniny ciotki. Nowych kolegów ze szkół werbować! Wymówek na prawdę nie powinno być zbyt wiele - niedziela, dogodna pora, a i pogoda sprzyjająca (nie za zimno - nie za gorąco). Powrót też o przyzwoitej porze, do pracy/szkoły się wyśpimy.

Pamiętajmy, że to bądź, co bądź mecz na szczycie - tak się złożyło. Ostatni mecz Polonia zagrała bardzo przyzwoicie i przekonywująco pokonała Piasta. Zapowiada się niezłe spotkanie.

Warto też nadmienić, że chłopaczków z Kałuży na meczyku ze "szparką" 1350 - wykorzystali komplet biletów. Nawet chcieli więcej... Ponoć...
Powód: może liczba żydków podziała mobilizująco ;)
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 14.09.2009 o godz. 18:05.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.09.2009, 15:16
Spodziewam sie dobrego meczu, bo nawet gdyby sie Wisle niezbyt chcialo, to mam nadzieje ze Polonia ja do tego zmusi
W koncu troche sie trzeba natrudzic, zeby ich ukluc (ledwie 3 stracone gole w 6 meczach), a poza tym oni sami na czele z 38-letnim Trzeciakiem zasuwaja w kazdym meczu. Naprawde uwazam, ze nalezy im sie odrobina szacunku i uznania. Jak na zespol o takich mozliwosciach finansowo-kadrowych, wykonuja kawal dobrej roboty i ciagna wyniki niemal ponad stan. Tam kazdy wie co ma robic. Srodkowi pomocnicy wiedza jak nalezy rozgrywac, a lysi Slowacy z prawej flanki rajduja az milo Szczegolnie Hricko moglby takiemu Piotrowi Brozkowi udzielac korepetycji z zakresu udanego uczestnictwa w akcjach ofensywnych. Obawiam sie, ze na chwile obecna rowniez aktualny lider strzelcow, niejaki Podstawek moglby instruowac drugiego z Brozkow w jaki sposob wykanczac akcje, bo co by o nim nie mowic, to gdy juz znajdzie sie w dogodnej sytuacji, z reguly wie jak zalutowac na bramke.
Konczac watek Bytomia, nalezaloby stwierdzic, ze ich wyniki bez dwoch zdan poparte sa dobra gra, co w zdecydowany sposob rozni ich od uprzedniego wicelidera ligi z Chorzowa, bo choc Ruch zgromadzil identyczny dorobek punktowy, to czesto ich meczy nie dalo sie po prostu ogladac. No i druga uwaga jest taka, ze Polonia stara sie grac czysto w pilke, nie tak jak wiekszosc teoretycznie slabszych zespolow, ktore pod pojeciem pressingu rozumieja wskakiwanie rywalowi na plecy i koszenie go rowno z trawa.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 14.09.2009, 15:32
Trener Skorża powinien zwrócić uwagę Małeckiemu i Brożkowi (szczególnie temu pierwszemu) żeby zastanowili się zanim zaczną mieć pretensje do kolegów. Przecież u nas w ofensywie po każdym nie udanym zagraniu każdy musi powiedzieć "swoje", zrobić "minkę" itp. Szczególnie szkoda mi Kirma kiedy taki Małecki "drze" się na niego wtedy kiedy nawet nie koniecznie on coś spartoli. Sam zauważyłem że jemu też już puszczają nerwy i robi to samo. Z doświadczenia, wiem, że to nie pomaga. Niech oni zaczną się szanować bo to tak dłużej nie może wyglądać.

O ile w defensywie chłopaki współpracują ze sobą idealnie to w ofensywie czegoś takiego nie ma. Obrońcy potrafią się asekurować naprawiać swoje błędy itp. A w przodzie przy niedokładnych zagraniu zanim drugi zawodnik się ruszy aby odzyskać ponownie piłkę musi pomachać rękami, powiedzieć swoje i dopiero potem zaczyna biec.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.09.2009 o godz. 15:40.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.09.2009, 15:43
Słuszna uwaga . Najbardziej się dostaje w ostatnim czasie Jirsakowi oraz właśnie Kirmowi . Rozumiem motywującą złość , ale sam Małecki czy Brożek partaczą tyle setek że się w głowie nie mieści , ale na nich już nikt głosu nie podniesie .

Co do meczu , mam wrażenie że po tym spotkaniu nasza przewaga nad drugim zespołem będzie wynosić już tak z 8 oczek . Nudna ta nasza liga .

Lechia zleje Legię , Odra się zmobilizuje na nieumiejącego grać we Wronkach Lecha i będzie już pozamiatane .

Typuje 3:0 po bramkach Brożka , Małeckiego i ... Kirma
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.09.2009, 16:03
Zobaczymy czy frekwencja z Jagi to jednorazowy wypadek, termin meczu może nie jest idealny bo powrót w niedzielę późnym wieczorem ale przynajmniej 90% ludzi nie będzie mogło się wymówić pracą/szkołą.

Teraz czeka nas prawdziwy piłkarski maraton kolejno Polonia Bytom, Polonia Warszawa i wyjazd do Wrocławia a potem najbardziej atrakcyjny wyjazd rundy do Kielc(o ile nas wpuszczą)

Sektor gości we Wronkach jest otwarty?

Odpowiedz cytując
miki123
Junior Member

Stary 14.09.2009, 16:13
Heh komentarz Arturo trafny, ale panowie ta forma Polonii Bytom jest raczej przejsciowa i jeszcze 1 - 2 macze i Polonia bedzie grała swoje ;] Obstawiam 2-1 dla Wisły
Odpowiedz cytując
tsw.michal
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2007

Stary 15.09.2009, 08:47
Nie wiem ktoś z was o której może być wyjazd z dworca?
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 15.09.2009, 08:59
Polonia gra dobrze a nawet zajebiście jak na swoją kadrę i ogólne możliwości ale... jak ktoś widział ich mecz z Legią to oni się po prostu położyli i z góry przed meczem założyli by przegrać jak najmniej lub maksymalnie zremisować jak się uda 0-0. Normalnie szlag mnie trafiał bo we Wrocławiu potrafili na wyjeździe ciekawie grać w innych meczach też bardzo ładnie się prezentowali i można było liczyć na niespodziankę w Warszawie. Niestety mimo tego, że Legia gra chyba najgorzej w lidze jeśli chodzi o styl to dalej 90 % drużyn na samo to, że gra z LEGIĄ to nie wychodzą nawet z połowy bo to przecież Legia -.- a grając z nimi na swoim normalnym poziomie spokojnie kasowały by punkty w każdym meczu a wieśniaczki z Warszawy maksymalnie przy wielkim szczęśćiu w tym sezonie grałby o górną część środka tabeli.

Ale do sedna sprawy co to ma wspólnego do najbliższego meczu na szczycie ? - żeby stała się dziejowa sprawiedliwość to liczę, że w Sosnowcu Polonia też nie będzie się przemęczać w meczu z Wisłą zakładając i licząc na jak najniższy wymiar kary i zainkasujemy łatwe 3 punkty
Odpowiedz cytując
xdarek
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.09.2009, 09:08
siema mam takie pytanie mój dowod osobisty uległ zniszczeniu znaczy sie jest przełamany na pół czy z wiązku z trym nie bedzie problemu przy kupieniu biletu i wejsciu na stadion?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.09.2009, 09:31
Raczej nie.
Odpowiedz cytując
rafiABG
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 15.09.2009, 09:54
xdarek napisał(a):Wyświetl post
siema mam takie pytanie mój dowod osobisty uległ zniszczeniu znaczy sie jest przełamany na pół czy z wiązku z trym nie bedzie problemu przy kupieniu biletu i wejsciu na stadion?
przy zakupie biletu musisz podać tylko PESEL,nie okazując żadnego dokumentu,natomiast przy wejściu na sektor musisz okazać jakiś dokument,wiec weź np.paszport.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 15.09.2009, 10:06
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Warto też nadmienić, że chłopaczków z Kałuży na meczyku ze "szparką" 1350 - wykorzystali komplet biletów. Nawet chcieli więcej... Ponoć...
Arki 1290 przyjechalo ? Pieknie :/

A w temacie:
2:0
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.09.2009, 10:34
Cięzki mecz,bo Polonia nie kalkuluje. Najgorsza przeprawa jak nas do tej pory czekała. PEwnie,ze miejsce Poloni może być źródłem przypadku, ale nie sądze aby nawet jak obniżą loty spadli gdzieś w otchłań tabeli. nasza liga jest za nędzna aby dobrze zorganizowany bez gwiazd zespół palętał się nei wiadomo gdzie. Podstawek i spólka raczjke przed nami nie pękną. I dobrze,może to zmusi naszych kopaczy do jakiegoś wysiłku, jakiejkowlkiek gry,bo póki co to Levadia.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 15.09.2009, 10:49
3:0 i kolejny gol Małeckiego plus trafienie Kirma i Sobola
Odpowiedz cytując
Lizak
Member

Od: 05.2005

Stary 15.09.2009, 11:34
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Słuszna uwaga . Najbardziej się dostaje w ostatnim czasie Jirsakowi oraz właśnie Kirmowi . Rozumiem motywującą złość , ale sam Małecki czy Brożek partaczą tyle setek że się w głowie nie mieści , ale na nich już nikt głosu nie podniesie .
Zgadzam się całkowicie, po ostatnim meczu mozna wyciagnąć jeden wniosek. niestety wszystko wskazuje na to że Małeckiemu zaczyna uderzać sodówa. Pyskówki i pretensje do niemal wszystkich kolegów z drużyny. A sam prezentuje poziom niestety dość przeciętny, oczywiście szacunek za bramkę.
Myślę, ze trener Skorża powinien zareagować bo małolat zaczyna chodzić z głowa w chmurach a to dobrze nie wróży.
pzdr
BARCA I WISŁA!! DWIE KRÓLOWE!!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.09.2009, 11:51
Szatałow to uczeń Majewskiego, można powiedziec że uczeń przerósł mistrza jak to sie mówi chociaż takie określenie doktora pasuje jak ....
Ukraiński trener Bytomian motywuje swoich zawodników przed meczami muzyką.Przed wygranym meczem z Bełchatowem słuchali Europe - Final countdown.W repertuarze Szatałowa są także - Hans Zimmer z muzyka z filmu „Piraci z Karaibów”, a także Pink Floyd.

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3...straklasy.html

http://www.efakt.pl/Szatalow-muzyka-...y,49769,1.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.09.2009 o godz. 11:56.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów