The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.09.2009, 09:22
Czyli już mamy odpowiedź. To nie Polacy w sportach zespołowych są słabi. To piłkarze
Inni jak wychodza, to czy są w topie na kontynencie (siatka), czy są średniakiem ( kosz). Grają swoje na pełnej k i wierzą w to co robią.
Jedynie piłkarze są wystrachani, bo w środku zdają sobie sprawę, że są gorsi, słabsi. Wszystko przez szkolenie.
..
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 09.09.2009, 09:31
nie ma co ukrywać że skład repry w kosza mamy chyba najsilniejszy od wielu lat. mocno wierzę, że możemy zdobyć medal, zwłaszcza że dobre zespoły nie grają rewelacyjnie. oglądałem kilka innych spotkać i na tle Polski zespoły te wychodzą dobrze, ale bez fajerwerk. naprawdę możemy zawojować parkiety. zwłaszcza że gramy w 6 jak to powiedział trenejro.
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.09.2009, 09:57
Ikki napisał(a):Wyświetl post
Atmosfera hali we Wrocławiu fantastyczna, a koszykarze dostosowali się do kibiców I póki co grają świetnie, a przede wszystkim ambitnie I najważniejsze... jest drużyna

Tego najbardziej się obawiałem,czy aby napewno uda się stworzyć kolektyw mając na względzie wcześniejsze zachowania Lampe. Widać,że facet dojrzał,gra rewelacyjnie, pokazuje czasami jak duże drzemią w nim możliwości. Nie na darmo w Maccabi czy wcześniej w Chimkach płacą mu ponad 1 mln euro. Najgorsze co mógłby zrobić to wrócić do NBA. Psychicznie dojrzał. Prawda jest taka,że tylko kolektywem coś możemy zdziałać. O ile Gortat i Lampe to klasa powyżej średniej,to reszta niestety łącznie z Ignierskim to średnia europejska. Póki co widać to wystarcza. Jak dla mnie plan został wykonany z nawiązką. Dziś różnie może być, ale nie ma co ukrywać Niewierni są solidnie silni. Mają do tego długą ławkę. Niemniej dla mnie nie znaczenia czy wygrają Polacy czy przegrają, mnie zrobili wczoraj wielką frajdę, pokazali klasę i zadziorność. Im dalej tym będzie coraz gorzej, niemniej pretensji o to,że przegrają z kimś tam mieć nie można, dokonali wiele, ale też najmy ich możliwości,do tego grają w 6. Dopóki będą mogli biegać walka być powinna.

Co do reszty. Czy zaskoczeniem dla kogokolwiek jest porażka Rosji?Faworyci a tak szczerze mówiąc w pierwszym spotkaniu gdyby Łotwa lepiej wykonywała choćby osobiste i kilka kluczowych rzutów by im siedziało ,to nie wiem czy Bolszewicy nie mieliby na swoim koncie już dwóch porażek. Ciekawie się robi.
Francja też nic specjalnego nie gra. Ciekawe to wszystko zaczyna się robić.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 09.09.2009, 09:57
z która grupą laczymy sie w 2 rundzie.

mecze 2 fazy rozgrywamy w Katowicach ?
LUBELSZCZYZNA
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 09.09.2009, 10:01
lodecki napisał(a):Wyświetl post
z która grupą laczymy sie w 2 rundzie.

mecze 2 fazy rozgrywamy w Katowicach ?
Czy w Katowicach to nie wiem. Ale łączymy się z grupą gdzie jest Hiszpania, Słowenia, Serbia.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.09.2009, 10:25
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Czy w Katowicach to nie wiem. Ale łączymy się z grupą gdzie jest Hiszpania, Słowenia, Serbia.
w Łodzi gramy drugą fazę rozgrywek

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.09.2009, 10:53
. Im dalej tym będzie coraz gorzej, niemniej pretensji o to,że przegrają z kimś tam mieć nie można, dokonali wiele, ale też najmy ich możliwości,do tego grają w 6. Dopóki będą mogli biegać walka być powinna.
Właśnie ja chyba rozumiem dlaczego Katzurin tak eksploatuje Gortata czy Logana...

1. Są dużo lepsi od zmienników.
2. Są w gazie.

Muli zdaje sobie sprawę, że awans do ćwiercfinałów bedzie wielkim sukcesm. A do tego będzie trzeba, prawdopodobnie, dwóch zwyciestw z pięcioma rywalami w nowej grupie (F bodajże). I do tego dąży. Bo przecież tyle samo bedzie warte zwycięstwo wczoraj z Litwą, dziś z Turkami co za tydzień np z Serbią. Zgodnie z zasada "kuj żelazo póki gorące" stara się wykorzystać maksymalnie potencjał swych gwiazd by szybko zrealizować cel. Potem może juz nawet dać im odpocząc jak sobie zapewnimy ten awans do ósemki...

Ktos powie - to błąd, liczy się miejsce w grupie. Ale tak po prawdzie - czy jest różnica czy o półfinał zagramy z Niemcami, Rosją czy Chorwacją ? Te mistrzostwa pokazują, ze ciężko wskazać najmocniejszych. Francja niby 2 zwycięstwa - ale 3 pkt w jednej kwarcie kompromitują każdego. Rosja bez gwiazd.

Ograliśmy wielką Litwę- jesteśmy w stanie ograć kazdego.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.09.2009, 18:26
Ten Logan jest zawodowym koszykarzem? Bo wyglada, jak student z NCAA, tzn. biegamy i rzucamy...kompletnie nieodpowiedzialny facet.
Odpowiedz cytując
matusz
Member

Od: 07.2009

Stary 09.09.2009, 18:48
Jedno co mi się ciśnie na usta to to, że trener zajechał tą drużynę. W dwóch pierwszych meczach praktycznie zero zmian i teraz nasi się słaniają na nogach. Ale może i taki był plan, żeby wygrać tylko dwa pierwsze mecze za wszelką cenę i wyjść z grupy, nie walcząc o pełną pulę.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 09.09.2009, 18:54
Krótko : Turcy zagrali wspaniały mecz i obnażyli nasze słabe punkty.

Polakom dał w kość mecz z Litwą, a Turcy zrobili sobie sparing z Bułgarią co nie zmienia faktu, że nie możemy myśląc o dobrym wyniku grać jak dzisiaj, obwodowi 0 gry, w obronie Szubarga pozwalał rzucać każdemu za 3, zbiórek w ataku Turków powinno być max 3-4 a było kilkanaście...
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 09.09.2009, 19:17
Turcy mają szeroką kadrę i giganta Turkoglu. Facet jest gwiazdą NBA o niego się ekipy biją, my kogoś takiego nawet zbliżonego nie mamy. Gortat na warunki NBA to dobry rezerwowy. Ewidentnie brak nam rozgrywającego, ale nie ma co narzekać, bo gramy dalej, a Turcja ..zespól z wyższej pólki i teraz z takimi grać będziemy. Indywidualności nie mamy,jak już wspomniałem, więc jak nie idzie drużynowo to leżymy. I dzisiaj tak było. Coraz lpiej gra Lampe. Kolejny mecz.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 09.09.2009, 19:32
igortsw napisał(a):Wyświetl post
Krótko : Turcy zagrali wspaniały mecz i obnażyli nasze słabe punkty.

Polakom dał w kość mecz z Litwą, a Turcy zrobili sobie sparing z Bułgarią co nie zmienia faktu, że nie możemy myśląc o dobrym wyniku grać jak dzisiaj, obwodowi 0 gry, w obronie Szubarga pozwalał rzucać każdemu za 3, zbiórek w ataku Turków powinno być max 3-4 a było kilkanaście...
kurcze rowniez to tak tlumacze ze zmeczeni itp to samo tyczy sie innych dyscyplin ,ale do cholery taki maja zawod ,ja czy ktos kto uprawia sport rekreacyjnie moze to tak tlumaczyc ale nie zawodowiec,
nie chce nawet pisac o naszych kopaczach bo za paredziesiat minut beda plakac na stadionie
.....
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Stary 09.09.2009, 19:38
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
kurcze rowniez to tak tlumacze ze zmeczeni itp to samo tyczy sie innych dyscyplin ,ale do cholery taki maja zawod ,ja czy ktos kto uprawia sport rekreacyjnie moze to tak tlumaczyc ale nie zawodowiec,
nie chce nawet pisac o naszych kopaczach bo za paredziesiat minut beda plakac na stadionie

A czy ja ich usprawiedliwiam Pisze tylko ze to był jeden z czynników naszej porażki, ale że przegrali to głównie przez własne mankamenty, które już wcześniej wymieniałem.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.09.2009, 19:40
DominoForza napisał(a):Wyświetl post

Ale co innego jak skórokopy płaczą w październiku że są zmęczeni gdy rozegrali może z 15 spotkań co tydzień w naszej niezbyt wymagającej lidze a co innego gdy koszykarze grają mecz 3 dzień z rzędu na poziomie reprezentacyjnym - europejskim. Zresztą wiele osób zwraca uwagę że pierwsze dwa spotkania wygraliśmy ale było mało rotacji i w końcu nasza pierwsza piątka fizycznie musiała siąść.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 09.09.2009, 20:34
igortsw napisał(a):Wyświetl post
A czy ja ich usprawiedliwiam Pisze tylko ze to był jeden z czynników naszej porażki, ale że przegrali to głównie przez własne mankamenty, które już wcześniej wymieniałem.
nie nie o to ,tylko wkur**a mnie pozniej ich glupia wymowka wlasnie takiego stylu " no czulismy jeszcze ostatnie spotkanie.."

co do Polakow (pilka) sie nie pomylilem ,zaraz bedzie klekanie na murawie
.....
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Stary 12.09.2009, 15:53
Dzisiaj Serbowie. Zespół bardzo nieobliczalny, przede wszystkim świetnie broniący, który pokonał w EuroBaskecie Hiszpanów.

Dziś musimy zagrać odważnie w ataku, do gry (i to na jak najwyzszym poziomie) musi dojść Logan, bo jego szybkość i spryt może być dzisiaj antidotum przeciwko Serbskiej obronie. Od samego początku zbierający muszą ostro się zastawiać, bo Serbowie pod koszem zawsze walczą bardzo ostro.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 14.09.2009, 13:25
Troszkę irytujące są wypowiedzi Gortata/. Rozumiem,że można pewne rzeczy krytykować, ale jak samemu jest się choć minimalnie bez skazy. Jeśli ma jakieś zastrzeżenia niech to mówi ale nie do prasy.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Stary 14.09.2009, 13:47
Troszkę irytujące są wypowiedzi Gortata/. Rozumiem,że można pewne rzeczy krytykować, ale jak samemu jest się choć minimalnie bez skazy. Jeśli ma jakieś zastrzeżenia niech to mówi ale nie do prasy.

Możesz coś więcej napisać, bo nie czytałem/oglądałem ostanio żadnych wypowiedzi Gortata...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 14.09.2009, 14:21
Odsyłam do wypowiedzi z dnia dzisiejszego i wcześniejszych. narzeka na zespół,że robi proste błędy. To niech ****a ten rezerowy z Orlando weźmie ciężar gry na siebie i pokaże jaki z niego kozak, skoro wszyscy inni tacy bleee. Jordan, Malone,Olajuwon, Bryant, Payton itd. Byli wybitni ale nikt z nich nie narzekał ,że ma słabcyh kolegów, tylko brali wszytko na siebie i czasami sami wygrywali mecze. W Europie jes to samo. Więc skor Ignerski jest beee lub Lampe,(nomen omen o niebo lepszy od Gortata,tylko inaczej do teog podchodzi,dojżał ewidentnie.)to niech bierze piłkę i sam niech gra.
Odpowiedz cytując
matusz
Member

Od: 07.2009

Stary 14.09.2009, 18:40
Odsyłam do wypowiedzi z dnia dzisiejszego i wcześniejszych. narzeka na zespół,że robi proste błędy. To niech ****a ten rezerowy z Orlando weźmie ciężar gry na siebie i pokaże jaki z niego kozak, skoro wszyscy inni tacy bleee. Jordan, Malone,Olajuwon, Bryant, Payton itd. Byli wybitni ale nikt z nich nie narzekał ,że ma słabcyh kolegów, tylko brali wszytko na siebie i czasami sami wygrywali mecze. W Europie jes to samo. Więc skor Ignerski jest beee lub Lampe,(nomen omen o niebo lepszy od Gortata,tylko inaczej do teog podchodzi,dojżał ewidentnie.)to niech bierze piłkę i sam niech gra.
Nie kojarzę wypowiedzi Gortata, ale czy nie chodzi mu przypadkiem o to, że podobno większość zespołu balowało całą noc w dyskotekach we Wroclawiu przed ostatnim meczem?
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 14.09.2009, 18:56
Dzisiaj był mecz o nic, powinni byli się jak najbardziej oszczędzać i najlepsi jak najmniej grać.
We środę mecz o wszystko 1/8 finału Polska:Hiszpania.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.09.2009, 19:05
Z ciekawości - bez względu na układ innych spotkań, jeśli wygramy z Hiszpanią to jesteśmy w 1/4?

Dzisiejszy mecz to kompletna beznadzieja. Dno z przodu, dno z tyłu, dno w środku. W zasadzie dno widziane z każdej strony. Żal było patrzeć. Jakoś "trzymaliśmy się" do trzeciej kwarty, ale tylko dlatego, że Słoweńcy równali nieskutecznością do nas. Później całkowicie się posypało.

Oby zawalczyli w środę.
Odpowiedz cytując
wislabielany
Senior Member

Stary 14.09.2009, 19:06
Są jakieś specjalne wymagania co do meczu z Hiszpanią? Czy po prostu wygrać choćby 1 punktem ?
Wisła Pany

Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 14.09.2009, 19:20
Wygrany w meczu Polska-Hiszpania wchodzi do 1/4, przegrany odpada bez względu na wyniki innych spotkań.
Tyle, że to jest Hiszpania, mimo wszystko trochę wyższa półka od Słowenii i Serbii. Ale może zdarzy się cud,zagramy świetnie i wygramy.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.09.2009, 22:27
Nie oszukujmy sie szanse z tym ze małe.

Ale gramy u siebie,przed swoimi kibicami.Jeden mecz,2 godziny ,wszystko sie moze zdarzyc!

MY WIERZYMY!!!!!!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 15.09.2009, 13:05
Z Hiszpanią będzie okrutnie trudno. Sam Gasol na doba sprawę może załatwić sprawę. Z szacunkiem ale Gortat go raczej nie powstrzyma. Do tego jak dodamy rotację w zespole Hiszpańskim,to leżymy i krzyczymy.

Jest to poziom za wysoki jak na nas,nic na to nie poradzimy. Do tego wychodzi czasami brak doświadczenia w grze na tego typu imprezach. Wypada tylko czekać aż nasza liga kiedyś pójdzie co nieco w górę i będzie z czego czerpać do kadry. Reasumując. Nie mam wątpliwości,z Hiszpanią przegramy.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.09.2009, 19:13
Niestety, Navarro i Gasol wygrali z Polską. Po Hiszpanach widać dojrzałość, szybkość, ogranie, wszystko mieli lepsze od nas. Byli niesamowici i gratulacje. Szkoda, że z Serbami nasi obudzili się nieco za późno. Wówczas prawdopodobnie to my gralibyśmy w ćwiartce a nie Serbia.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 16.09.2009, 19:19
I tak nasz występ na mistrzostwach należy zaliczyć na plus. Fajnie by było jakby choć trochę liga podniosła swój poziom.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 16.09.2009, 19:30
Nasz występ faktycznie na plus, szkoda jednak że Biało-czerwoni już kończą. Ich występy to były bukmacherskie pewniaki, a dzięki entuzjazmowi kibiców kursy na porażkę naszych były zadziwiająco wysokie

Cudów nie było, bo być nie mogło. Przecież jeszcze niedawno mieliśmy kadrę, która walczyła w słabszej grupie w eliminacjach - coś na kształt I Dywizji w hokeju. Dzięki Lampemu, Loganowi i oczywiście Gortatowi udało się na turnieju uniknąć kompromitacji, ba - zrobić niespodziankę i wyjść z grupy. I tak ponad stan.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.09.2009, 22:34
. Jordan, Malone,Olajuwon, Bryant, Payton itd. Byli wybitni ale nikt z nich nie narzekał ,że ma słabcyh kolegów, tylko brali wszytko na siebie i czasami sami wygrywali mecze. j

Jordan mial Pippena ,Karl mial Stoctona albo Hornacka ,Hakeem mial Drexlera ,Kobe -Shaqa ,a Payton mial Schrempfa wiec ci wybitni jednak zawsze mieli kogos "pod ręka" -to tak tylko offowo

Dla mnie ta reprezentacja potrzebuje czasu czasu i jescze raz czasu.Potencjal jako tako jest ,a w Mistrzostwach no coz nie wygralismy zadnego meczu w drugiej fazie wiec podsumowujac bylo w miare dobrze.Maly niedosyt jest,choc ci z ktorymi przegrywalismy byli zwyczjnie lepsi.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 16.09.2009 o godz. 22:37.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów