|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Zgadzam się z większością tez Leo , dla nas kibiców buractwo , zawiść i beton PZPN-u to rzecz powszechnie wiadoma ale NIC z tego nie wynika. Kompletnie nic. I fakt że Dziady są nie do ruszenia , to jest dramat. Powoli tracę resztkę szacunku do Piechniczka , o reszcie "czterech pancernych" z Grzesiem L. na czele szkoda pisać. Karierowicze i aparatczycy przyssani do stołków i koryta. DNO.
Nasz "level" widzieliśmy z Irlandią , Słowenią!! czy.. Lewadią. Mamy nie całe 3 lata do Euro , gdzie system szkolenia , program selekcji , gdzie motywacja dla młodych Ile nasza (bogata przecież) Wisełka ma boisk treningowych , gdzie są wychowankowie , gdzie nikną talenty Ps. Co do Leo , też nie jest bez grzechu , bo na R22 ( i nie tylko) raczej go nie widziałem , po za tym mam nieodparte wrażenie że na naszą kadrę to on już położył lagę rok temu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
czytał ktoś z Was tendencyjne pytania do Leo :
http://www.weszlo.com/news/3633 bardzo mi się niektóre z nich podobają, zwłaszcza o Wichniarku, Małeckim, Skorży czy Ebim. pzdr ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|||||||||||||
Cytat:
Ot systemów szkoleniowych, baz treningowych, szkolenia młodzieży, sa inni ludzie i **** jemu do tego. Jeśli chciał reformować nasz futbol w wolnych chwilach, to ok, ale to nie ma nic wspólnego z eliminacjami! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Takie .......enie, jak gdyby co roku mistrz Polski odpadał z mistrzem Estoni. Dobrze wiesz, że z taka grą jak z Levadią, Wisła nie zdobyła by gola nawet w naszej lidze... Cytat:
Cytat:
Patryk Małecki Paweł Brożek Piotr Brożek Adam Kokoszka Mateusz Kowalski Paweł Strąk i jeszcze paru by się znalazło, którzy jakoś tam zaistnieli i grają obecnie w klubach pierwszej czy drugiej ligi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Ddf
|
||||||||||||||
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Po tym wywiadzie omiajac temat kogo to Leo zle wystawil do skladu itd..
W oczy sie rzuca ten cały smród,to bagno ,ta banda ktora jest jednym wielkim wrzodem na dupie i ktorą powinno rozgonic sie w 4 strony swiata ,bo jak widac robia co chcą. Ludzie dbajacy tylko o swoje tyłki ,robiacy sobie eskapady na koszt kibicow zapewne(kasa pewnie z fikcyjnych kar za race od klubow itd), Najgorsze jest jednak to ze niewiadomo jak wyplewic te chwasty.Leo moze sobie gadc,Drzewiecki to tchórz ,niewiadomo kto mogły stawic oprór temu betonowi. Nastepca Leo tez bedzie mial ciezko,bo bedzie miał taka samą przeprawe z tą bandą chu***a. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie wiem czy czytaliście,ale pewnie tak w Futbol News, jaki nepotyzm panuje w PZPN-ie. Wszędzie rodzina, na każdym stanowisku. Żal.I najgorsze jest to ,że nie ma tego jak rozwalić. Znaczy się jest jak,ale małe są na to szanse.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 12.09.2009 o godz. 00:31.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Jest sposób. Długo trwający co prawda, ale do przeprowadzenia. Chodzi tylko o to, by tę mafię z Miodowej i okręgów odcinać do źródełek i aby te rzeki pieniążków zamieniały się w wysychające strumyki. A to wysychanie spowodowane będzie załamaniem zainteresowania tym cyrkiem, co się polską piłką nożną nazywa. Amatorskie kluby z niższych klas wycofują się ze struktur PZPN i tworzą nieformalne towarzystwa choćby przyjaciół starych traktorów i grilla. Co niedzielę na boiskach, będących własnością gmin czy prywatnych tworzy się zlot takich miłośników, podjeżdżają dwa traktorki z wioski i podnoszą maski , obok grille z dobrą tuchowską kiełbaską i piwko.A że sobie przy okazji 22 chłopa dla lepszego spalania pobiega 2 x 45 minut , jakiś wynik sobie chłopaki w notesiki zapiszą i porównają sobie z wynikami tej samej niedzieli z innych zlotów - nic gnojkom z z oficjalnego związku do tego. W wyższych klasach jeszcze prościej. W sobotę gra dajmy na to nasza Wisełka z Ruchem, na trybunach 2 lub 3 setki osób , które za jedyne prawdziwe zadanie będą mieli rozwieszenie banerów chwalących mądrych z Miodowej, jak choćby twarzyczkę Grzesia L. z napisem, że to prawdziwy mężczyzna, trzy flaszki sam opróżni i jeszcze się na nogach trzyma, lub Antoś P. na tle kominka z innym stosownym komentarzem. A prawdziwy festyn w niedzielę, zgłoszony jako zlot miłośników starych motocykli oraz konkurs mokrego podkoszulka między dziewczynami z Krakowa i Chorzowa. Przy okazji amatorsko, (bo na forsę już wczoraj zarobili), dwudziestu chłopa z tych dwóch miast spali tłuszcz na oczach reszty. A wynik w prywatne notesiki i na nieoficjalne fora. Stadion jest miejski, przed nikim nie muszą się z wynajmu tłumaczyć. Rok , dwa takich jaj i z forsą w PZPN zacznie ie się problem , pomijam medialne show , które się zacznie. Czy taka akcja ma jakiekolwiek szanse i czy wypali - nie wiem. Ale zacząć trzeba. Osobna sprawa - co dalej? Po obejrzeniu wczoraj i dzś meczów Argentyna - Paragwaj czy Brazylia-Chile widać, jak nasze chłopaki może i czasami by chcieli ale tak naprawdę to nic nie umieją. Co zrobić, by zawsze im się chciało i by coś umieli?
Ostatnio edytowane przez harthausen : 12.09.2009 o godz. 09:27.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ja mysle ze Drzewiecki to nie tchorz... on po prostu jeszcze nie przetworzył w tej swojej głowce ze jakby rozgonił ten burdel pzpnowski to zyskałby poparcie wieksze niz obecnie, ze jakby sie z tym uporał to by wielu ludzi, wielu kibicow go nosilo na rekach. Twierdze ze politycy to takie szuje ktore zrobia wszystko aby zyskac poparcie spolecznosci, gdyby był na 100% przekonany ze jak rozwali ten burdel nawet kosztem wykluczenia Polski i polskich klubow z pucharow na powiedzmy rok 2 lata to by sie nie wahał i to zrobil. Uwazam ze wtedy kiedy było glosno ze FIFA nas zawiesi jesli Drzewiecki bedzie sie platał w sprawy PZPNu to wtedy minister uwazal ze musi odpuscic bo go ludzie znienawidza jak zagrodzi droge polskim klubom i reprezentacji do gry w Europie, jednak teraz mysle ze nastanie taki dzien ze jakas menda polityczna uswiadomi sobie ze jak ten burdel rozwali to bedzie w tym kraju Bogiem, zyska wielkie poparcie ludu, i bez wahania ta szuja zajmie sie tym całym pzpnikiem po to zeby tylko zyskac elektorat
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Nawiasem mówiąc to nie mogę patrzeć na tego człowieka, on ma takie pojęcie o sporcie to ja o balecie mongolskim. On nawet nie potrafił załatwić miejsca choćby jeden drużynie z Łodzi (sam stamtąd pochodzi) w ekstraklasie. ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
uwazasz, ze polityk powinien zalatwiac miejsce w ekstraklasie swojej druzynie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Napisałem tak dlatego, żeby ukazać jak Drzewiecki jest nieskuteczny w swoich działaniach. Powtórzę, takie zachowanie uważam za naganne, ale i Ty i ja dobrze wiemy jak to jest w Polsce. ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Może twój obraz możliwości naszej piłki nożnej i jej perspektyw jest o wiele bardziej optymistyczny od mojego. Ja uważam, że jest bardzo źle i trzeba rozwiązań systemowych zakrojonych na szeroką skalę a czynnikiem inicjującym powinni być przede wszystkim wyborcy biorący udział w wyborach parlamentarnych. Krzyczenie na stadionie , wulgaryzmy to jest dobre dla prymitywów. Dla nich na tym krzyku kończy się cała ich siła odmieniająca świat. Dalej chodzą na mecze , dalej kupują bilety, dalej dają się oszukiwać przez działaczy, piłkarzy i sędziów. Jest im tak po prostu wygodnie. Do piłki nożnej podchodzimy skrajnie emocjonalnie. Nie potrafimy jako kibice docenić jakości i żądać jakości. Krótko mówiąc na każdym kroku akceptujemy patologię płynącą z tej czarnej dziury. Dlaczego nie traktujemy piłki nożnej tak jak cały świat ,czyli jako produkt ,który się sprzedaje i kupuje. Piłka nożna polska jest denna i słaba. Tymczasem tłumy kibiców kupuje ten chłam. To jest paradoks. Myślę ,że z czasem się to diametralnie odmieni i na stadionach będą wielkie pustki. Polacy się modernizują światopoglądowo, obserwują świat i samemu wykonując swoje zadania profesjonalnie zaczną w pewnym momencie gardzić amatorszczyzną jaką serwują piłkarze. Dzisiaj w Krakowie budowany jest stadion miejski na 35 tyś widzów. Niech co mecz przyjdzie 10 tyś fanatyków Wisły Kraków dla których poziom gry jest bez znaczenia. To jeszcze mamy 25 tyś miejsc które można sprzedać ludziom ,którzy nie patrzą na piłkę w kategoriach emocji ale w kategorii jakości. I co wy sobie myślicie ,że jak Skorża będzie fundował takie dno jak teraz to ludzie będą chodzić na mecze. W Polsce jest tyle zamożnych ludzi i jakoś ci najbogatsi stronią od wspierania rodzimych klubów. W naszej gospodarce jest jakiś potencjał ekonomiczny ale nikt nie chce wspierać piłki nożnej. Nadal uważam ,że piłka nożna sama się nie oczyści. Szkoda ,że kolejnym rządom brakuje elementarnej odwagi, aby uczynić chociaż mały krok w kierunku poprawy sytuacji , czyli zniszczyć PZPN. Każdy polityk ,który to przeprowadzi zasługuje na pomnik. Niestety polska polityka nie jest wolna od patologii dlatego trudno ,żeby coś patologicznego i niewydolnego zwalczało patologię. Politycy świetnie dogadują się z działaczami PZPN w myśl starej zasady „cisza za ciszę”. Leo już zakończył swoją pracę i dobrze. Niestety znając życie nikt z jego sukcesów i porażek , co więcej nawet z jego słów i rad ,które chciał przekazać nie wyciągnie wniosków. Jedno jest pewne reprezentacja to jest wypadkowa wielu czynników. Wystarczy popatrzeć na siatkówkę. Mamy silną ligę mamy dobrą reprezentację.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 12.09.2009 o godz. 11:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jeżeli prawdziwe są informacje o tym, że Benhałer odmówił przyjazdu do Polski na spotkanie z pracodawcą i swoją umowę uważa za rozwiązaną czekając na przelew za dwa ostatnie miesiące (październik, listopad) to ostatecznie potwierdza że z gościa kawał sk...a
W PZPN jest wielu złośliwców więc mam szczerą nadzieję, że spróbują dobrać się temu holenderskiemu burakowi do tyłka. Po pierwsze, skoro ma umowę o pracę na piśmie, to ustnie rozwiązać jej nie można. Niech się więc Benhałer nie powołuje na oświadczenie Laty, bo na jego mocy zwolniony nie jest. Oczywiście spryciarz teraz podpuszcza dziadków z PZPN, żeby przysłali mu maila, wtedy wszystko będzie lege artis. Ale na tą chwilę, pracownik odmawia stawienia się do pracy na wezwanie pracodawcy czyli kwalifikuje się do zwolnienia dyscyplinarnego i o żadnej kasie dla Leło mowy być nie może. Powtarzam, mam nadzieję, że Lacie i spółce ktoś to podpowie, bo jeżeli Leło nie stawi się dzisiaj w PZPN to można z nim pograć. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Benhałer zręcznie wykorzystał gafę Laty. Gdyby Grzesiu nie chlapnął przed kamerami, że zwalnia Leo, to może ten sam podałby się do dymisji. Chociaż jak już zdążylismy Holendra poznać, to pewnie znowu trenowałby dziennikarzy na konferencji i fukał. Tego już się nie dowiemy.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pierwszy raz się z takim czymś spotkałem aby koleś domagał się w tak spektakularny sposób kasy. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
http://www.tvn24.pl/-1,1619497,0,1,p...wiadomosc.html - wielki pilkarz, ale slaby trener. Mam nadzieje, ze taki pomysl nie przejdzie, bo musimy miec fachowca z najwyzszej polki(na ile to mozliwe).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
No ale dlaczego nie możemy kogoś z światowego topu zatrudnić ?
Przecież perspektywa gry jako gospodarza euro 2012 plus dużo czasu na zbudowanie drużyny powinna być zachęcająca. Taka Rosja potrafiła załatwić sobie Hiddinka i co są sukcesy ;/
Ostatnio edytowane przez MaG* : 15.09.2009 o godz. 16:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Piszą na sport.pl o jakimś Niemcu, o wiele lepszym niż Mattaeus, więc ja bym osobiście był za. Tylko odpowiednio kontrakt trzeba by było napisać, no i musiałbym pracować ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Skoro PZPN ma kase zeby dawac sobie 50% podwyzki ,to i kasa na dobrego fachowca by sie znalazła.
Obawiam sie niestety ze to tylko medialny trik,zeby potem nie bylo zarzutów ze nie bylo zagranicznych kandydatur. Osobiscie bylbym oczywiscie za kims zza granicy,ale kims kto twardo pokazal by kto tu rzadzi i zaden Piechniczek czy Engel nie beda go ustawiac. Ale szczerze watpie,wybiora kogos od "nich" wszak cale to towarzystwo jest ciezkie do rozkruszenia. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
A sam w roli selekcjonera chciałbym zobaczyć Smude bądź Kasperczaka. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Czyżby chodziło o Bernda Schustera? Jestem za.
![]()
If I were not in the CID, something else I'd like to be...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Schuster niezły byłby, ale nie ma co na niego liczyć. Dziadki chcą kogoś uległego, a ten gościu nie pozwolił po sobie jeździć lepszym agentom niż Lato and his boys.
Jak swego czasu trenerowi repry Niemiec wyrwało się się coś głupiego o rodzinie Schustera, ten od razu olał występy w niej, mówiąc, że z tym panem to pracować nie będzie. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Schuster? Zdobył mistrzostwo Hiszpanii z Realem. Wielki sukces.
Lothar był wielkim piłkarzem, chociaż trochę na siłę go jeszcze wciągnęli na żałośnie przegrane Euro 2000 w wieku blisko 40 lat. Trenerem niestety nie jest idealnym. Po rozważeniu sprawy Janas wydaje mi się całkiem niezłym kandydatem, razem ze Smudą i Heniem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Hiddinka opłacał Abramowicz...inkasował podobno kilka milionów $. Nas na takiego trenera nie stać.
ja bym był za Polakiem...może Janas... ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
na sport.pl piszą że pzpn jest w stanie przeznaczyc 2 miliony Euro rocznie na nowego selekcjonera.
Ja bym jednak postawił na Smude.A częśc z tych 2 milionów możnaby przeznaczyc na szkolenie młodych polskich trenerów pracujących z młodzieżą i na nowe boiska bo z pustego to nawet Smuda nie naleje |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Trzeba przypomnieć też, że pewien czas temu chęć prowadzenia Polski zgłaszał również Avram Grant. Wydaje się, że mógłby być całkiem niezłym kandydatem, doświadczony, lubi stawiać na młodszych zawodników, przynajmniej wg http://en.wikipedia.org/wiki/Avram_Grant
![]()
If I were not in the CID, something else I'd like to be...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Grant idealnie nadaje sie do polskich pilkarzy. Kołki znad Wisly idealnie nadaj sie do stylu gry jego druzyn. Pamietacie jaki styl demonstrowało Chelsea po odejsciu Mourinho? Takze mysle , ze dla naszych gnieciuchów taki trener jest ideałem.
Z Polaków to nadawał się tylko Smuda, bo nie majać wpływu na fizyczne przygotowanie zawodników , osiągnąłby jakis sukces( czytaj: awans na MS lub ME). Inna sprawa ze jestesmy królami spotkań towarzyskich, a w eliminacjach dostajemy po łbie od ogórków, a zatem nowy trener będzie miec 3lata spokoju ;-) ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Avramek jest ok, ale podobno sponsorzy cisną i kto wie czy kogoś lepszego nie podpiszemy. Podobno Doktor chciał reprezetacją prowadzić dłużej, ma plany,sweoje koncepcje
ale ****a wczoraj Lato nie znalazł dla niego czasu . Ot Doktor, widać na serio jest prez wszytkich brany. Dziadki teraz będą mieć zgryz,bo im nakaże sponsor dokonać wyboru dobrego trenera. To co mówiłem,tylko ci co kasę dają mogą wymusić zmanę w tym syfie.![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
dla mnie Grant byłby super kandydatem. Poważny facet, spokojny. Chelsea za niego grała ciekawą piłkę.
Myśle że cięzko byłoby znaleźć lepszego kandydata. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wg. mnie taki Grant to zły kandydat bo troche jest w stylu Benhakera, niby znany trener w europie a zupełnie bez jakiś znaczących sukcesów - zupełnie jak Leo, wiec uważam ze jeśli już trener z zagranicy to taki topowy, a jeśli nas na niego nie stać to brać Smudę bądz Kasperczaka
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Eleusis : 16.09.2009 o godz. 11:34.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|