The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiernyTS
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.09.2009, 08:31
Wolałbym zebysmy dostali z 5 bram. Moze wtedy by sie spostrzegli ze Polska pilka zmierza na dno!!
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.09.2009, 08:55

Hahahahaha. Ten człowiek to totalna kompromitacja. Ale tak to jest, jak się daję przysłowiowego 'chama ze wsi' (bez urazu dla mieszkańców wsi) na ważną posadę.

Listkiewicz to przy nim mister coco jumbo.
the end
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.09.2009, 09:04
W tej sytuacji najprościej zwolnić Benhałera z obowiązku świadczenia pracy i spokojnie doczekać do wygaśnięcia kontraktu. Inna sprawa to fakt że on i tak nic nie robi.
Na odejście za porozumieniem stron i tak się pewnie nie zgodzi.

A Lato to zwykły buraczek, minie jeszcze sporo czasu - jeśli w ogóle - zanim przyjdą jakieś efekty pracy specjalistów od wizerunku, których zatrudnia.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Od: 04.2009

Stary 10.09.2009, 09:12
Dobrze, przynajmniej za nasze podatki banda betonów z pzpn nie urządzi sobie wycieczki po afryce, i my kibice nie będziemy musieli się denerwować przez góra 2(dwa) mecze.
Proszę Platiniego, zabierzcie nam Euro.
Benhałer jeszcze na konferencji mówi o dobrym wychowaniu. Prostak jeden
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.09.2009, 09:17
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Warto też chyba sie zainteresowac tym stoperem z Sochaux który ma nasze korzenie Damienem Perquisem i chce grac dla Polski

http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...le_boicie.html - tego pajaca do kadry, bez przesady ? szanujmy sie

Wszyscy wiedza, ze jedynym i slusznym kandydatem na trenera jest Smuda. Dlaczego wiec nie moglby prowadzic juz kadry w 2 ostatnich meczach ? Szkoda czzasu na Majewskiego - boje sie, ze to zamierzone dzialanie, jakims fuksem mu sie uda i wtedy zostanie i wtedy i czymkolwiek na euro 2012 mozemy zapomniec.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 10.09.2009, 09:39
Cytat:
_-¯ - Interesuje mnie jedynie zwycięstwo! - grzmiał Leo Beenhakker przechadzając się w tę i z powrotem przed grupką skupionych piłkarzy.
- Dobrze, powtórzę jeszcze raz. Żewłakow! Co to jest?
Wywołany wyprężył się na baczność i stuknął obcasami. To znaczy próbował, lecz gumowe korki stłumiły odgłos.
- To jest kura panie generale!
- Gówno tam! Bosacki! Co to jest?
Bartosz Bosacki przez chwilę z uwagą przyglądał się okazanemu przedmiotowi.
- To nie jest kura? - zaczął asekuracyjnie.
- Dobrze. To nie jest kura. A co to jest?
- Nie kura, panie gene... znaczy, panie trenerze.
- To już wiem. Pytałem, co to jest.
- To jest... to jest piii...
- Dobrze, dobrze, pi?
- Pinokio?
- Sam jesteś Pinokio! Dudka! Co to jest?
- To jest piłka, panie trenerze!
- Brawo! Świetnie! Reszta słyszała? No to wszyscy razem powtarzamy. Głośno! Żebym was słyszał!
- Toooojeeeeestpiiiiiiiłkaaaaaaa.
- Dobrze. Piłka do gry w piłkę nożną, zwaną też futbolem. Dlatego czasami nazywa się ją też futbolówką. Dudka! Czemu Gancarczyk się przewrócił?
Dariusz Dudka podbiegł do kolegi, który zsunął się z ławki i jęczał na podłodze w pozycji "ranek na weselu". Fachowo sprawdził puls i oddech, po czym zdał relację.
- Zwykłe omdlenie, panie trenerze.
- Omdlenie? A to czemu?
- Zwykle tak reaguje na natłok informacji. Po prostu układ nerwowy mu się wyłącza. Pan trener podał zbyt dużo informacji o piłce, kolega próbował to przyswoić i zapomniał oddychać. Niedotlenienie mózgu i omdlenie jako naturalna konsekwencja.
- Ale ja tylko powiedziałem, że piłka to futbolówka!
- No właśnie. Za dużo informacji na raz, proszę pana.
Leo przez chwilę milczał, po czym machnął ręką.
- Nieważne. Błaszczykowski! Co macie robić z piłką na meczu?
- Nie dotykać rękami!
- Dobrze. A do tego co? Tak, Boruc?
- Ja mogę rękami, trenerze?
- Możesz.
Ktoś nieśmiało zaprotestował.
- Dlaczego Boruc może rękami, a my nie?
- Bo Boruc jest bramkarzem.
- Ale to niesprawiedliwe. Dlaczego zawsze Boruc jest bramkarzem?
- Bo mam rękawice, złamasie!
- Sam jesteś złamasem, złamasie!
- Spokój!!! - Leo włożył w ten okrzyk tyle sił, ile miał - Boruc może dotykać piłki rękami, a wy nie. Jasne?
- Ale...
- Jasne?!!!
- Tak, trenerze.
- To dobrze. Nie zazdrośćcie mu, bo on będzie musiał cały mecz stać na bramce, a wy będziecie mogli strzelać gole. Ooo... widzę że Gancarczyk doszedł do siebie. Zuch chłopak. Tak, Lewandowski?
- Co to znaczy strzelać gole, trenerze?
- To znaczy musicie umieścić piłkę w bramce przeciwnika.
- Ale tylko Boruc może jej dotykać!
- Tak, ale piłka nożna polega na kopaniu piłki nogami. Trochę to zakrawa na pleonazm, bo niby nie można kopać rękami, ale... Czemu Gancarczyk znowu leży?
- Pleonazm, trenerze. Załatwił go pan tym chyba na cacy.
- Ups...
- Chyba trzeba będzie zadzwonić po erkę...
- Dobrze, niech ktoś zadzwoni. Na czym to ja... Acha. Trzeba wkopać piłkę do bramki przeciwnika.
Wśród zawodników zapanowało poruszenie. Wreszcie z ławki podniósł się Krzynówek.
- Ale to bardzo trudne, trenerze. Niech pan sam spojrzy - piłka jest okrągła i bardzo trudno jest ją tak kopnąć, żeby poleciała tam gdzie się chce. O, proszę...
Tu Krzynówek postawił przed sobą piłkę i spróbował kopnąć w stronę Beenhakkera. Guerreiro, trafiony centralnie w nos, dołączył stanami świadomości do Gancarczyka. Leo przeciągnął sobie wolno dłonią po twarzy. Zrobił kilka głębokich wdechów.
- Nie wiem, jak tego dokonacie, ale macie wygrać. Macie ich roznieść, rozgnieść i rozgromić! Macie być jak polska husaria pod Wiedniem! Jak szwoleżerowie pod Samosierrą! Jak Jagiełło pod Grunwaldem! Zrozumiano?
Brożek nieśmiało podniósł rękę.
- Na pewno jak Jagiełło pod Grunwaldem?
- Tak, do jasnej cholery!
- A skąd trener tak dobrze zna historię Polski?
- Nieważne! A teraz won! Na boisko!

_-¯ Piłkarze stali przy wyjściu do szatni. Lewandowski jeszcze raz przypominał słowa trenera.
- Pamiętacie, co nam powiedział? Mamy być jak Jagiełło!
- A co robił Jagiełło? - spytał Guerreiro, któremu dawna historia Polski nie była jeszcze dość bliska.
- Z tego co wiem, to trzeba stać na wzgórzu i po prostu patrzeć, co robią tamci...
- Ale na boisku nie ma wzgórza!
- No to po prostu będziemy stać i patrzeć. Trener na pewno będzie zadowolony.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.09.2009, 09:40
swinia napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, przynajmniej za nasze podatki banda betonów z pzpn nie urządzi sobie wycieczki po afryce, i my kibice nie będziemy musieli się denerwować przez góra 2(dwa) mecze.
Proszę Platiniego, zabierzcie nam Euro.
Benhałer jeszcze na konferencji mówi o dobrym wychowaniu. Prostak jeden
Jeśli myślisz, że banda naszych skretyniałych zielonych ludków nie urządzi sobie wycieczki do afryki to się grubo mylisz. Jak mamy zorganizować EURO 2012 bez podejrzenia gospodarzy afrykańskiego mundialu? Przecież cały PZPN tam na pewno pojedzie po "nauke". I ch*j!! Narodowa nie pojedzie, oni pojadą.... TU JEST POLSKA
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.09.2009, 09:43
A ja mam inną wizję co do przyszłego kandydata reprezentacji. Co by się stało gdyby zapytać takiego Advocata Dicka albo uwaga, Murinho. Hiddink dał radę prowadząc Rosję i CHFC jednocześnie to czemuż Jose miałby sobie rady nie dać. Wiem wiem,że gość na co dzień, jeden i drugi mają zajęcie w postaci prowadzenia klubów, ale my potrzebujemy ekipy na Euro 2012. Mamy ale i zarazem nie mamy czasu, niemniej uważam,że tak doświadczeni trenerzy prędzej sobie z tym poradzą, nawet prowadząc zespoły klubowe, niż wynalazki z naszej kiepściutkiej ligi. Równie dobrze możemy zabiegać o jakiegoś gościa z ligi Słoweńskiej. Poziom naszych lig mnie więcej podobny. Bylibyście tak zadowoleni jakby takiego gościa kandydatura nagle pojawiła się w prasie? Uważam,że potrzeba nam trenera z autorytetem,który jest na bieżąco z wielką piłką, ale nie za pośrednictwem TV, który potrafi dostrzec to czego nasze chopy w życiu nie będą wiedzieć gdzie szukać. Tutaj trzeba poszperać po niższych ligach,poszukać kopaczy. Ale trzeba wiedzieć jak szukać. Poza tym taki gość jak wyżej wymienieni, w szatni miałby niesłychany posłuch. A nuż by się okazało,że grający w Polsce kopacze nie są w niczym gorsi od tych co siedzą na trybunach lub ławce na zachodzie i nie trzeba się specjalnie wysilać,aby mieć kadrę po okiem.

Tylko jak pisze to wszytko to nie widze specjalnie symbiozy pomiędzy dziadkami a takim trenerem. No ale podobno Boniek ma wkrótce objąć stery,a wtedy takie rozwiązanie jest możliwe. Tylko znów wtedy nasze łajzy będą na skargi do gazet łazić,ku uciesze ludua to ferment może wyrządzić niepotrzebny./ A co do Bońka, to z tego co czytałem to szykuje się na fotel,bo w październiku ma być jakiś zjazd i wtedy szykowana jest rewolta.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.09.2009 o godz. 09:47.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
JacaTS
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 10.09.2009, 09:47
Wie ktos ile wynosi to horendalne odszkodowanie dla Leona za przedwczesne rozwiazanie kontraktu?
Tylko Wisła
Ukochana Wisła
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Stary 10.09.2009, 09:54
Odszkodowanie jest na tyle duże, żeby dać Leo jeszcze jedną szansę.
Odpowiedz cytując
haeno
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 10.09.2009, 10:07
hmmm... to chyba nie będzie zwolnienie w dosłownym tego słowa znaczeniu...

po prostu Leoś pewnie będzie miał coś w stylu przymusowego urlopu...
kontrakt będzie obowiązywał jeszcze przez te 2 (?) mecze, ale Leoś będzie mógł sobie oglądać Feyenord w Holandi

tak bodajże, było w Interze M. że mieli na raz zakontraktowanych kilku trenerów, bo nie opłacało im się płacić jednorazowo odszkodowań
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 10.09.2009, 10:15
Ja tak czułem ,że Grzesiek dzisiaj rano na potężnym kacu spojrzy w poranną gazetę i z wielkim zdziwieniem stwierdzi , "****a co ja zrobiłem". Już Jacek Gmoch powiedział ,że Lato to jest człowiek piekielnie prymitywny wręcz przygłupi. Ledwo pisze i czyta po polsku. Do tego widać ,że mocno gazuje. Odszkodowanie dla PZPN-u to jest koszmarny sen. Leon dobrze zabezpieczył sobie fronty , negocjując z bandą prymitywów. Leona na pewno nie zwolnią. Zobaczycie ,że w meczu z Czechami i Słowacją będzie nas prowadził.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 10.09.2009 o godz. 10:18.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 10.09.2009, 10:23
JacaTS napisał(a):Wyświetl post
Wie ktos ile wynosi to horendalne odszkodowanie dla Leona za przedwczesne rozwiazanie kontraktu?
przecież jak mówią że siwy pędzel ma kontrakt do listopada to przetrzymać go te dwa miechy

z drugiej strony czy płacić odszkodowanie czy na *****i dla działaczy to jeden c...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Stary 10.09.2009, 10:24
Jedynym wyjściem byłoby zrobienie na portalach ankiety pt "Wybierz Piłkarzy Których Leoś Ma Powołać"
i przed meczem "Wybierz Ustawienie I Wyjściową Jedenastkę", a w trakcie meczu konkurs "I Ty Możesz Zostać Selekcjonerem" (Wyślij SMS pod numer7777, w treści wpisz zawodnika na zmianę) I w trakcie meczu były by 3 zmiany z największą ilością głosów Trochę mnie fantazja poniosła, ale jedynie taki sposób z Leosiem na ławce dał by nam szanse na nie skompromitowanie się.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.09.2009, 10:30
Od jakiegoś czasu nie oglądam meczów reprezentacji.
Ale po Waszych wpisach nie mogłem sobie odmówić, żeby tego nie posłuchać:

http://www.sport.pl/sport/1,65025,70...kowskiego.html
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 10.09.2009, 11:11
Cytat:
- Dwa mecze polskiej kadry poprowadzi Stefan Majewski - powtórzyli za Bońkiem dziennikarze. Rozmówca milczał. Wyglądało, że łączę zostało przerwane. - Halo? - zapytali dziennikarze. - Halo? Jest pan?

- Tak, jestem. Ja trenerem? Chyba nie. To nie... Hahaha Stefan Majewski. Wprawdzie mam tak na nazwisko, ale ja jestem Radosław Majewski - powiedział gracz Nottingham Forest.

http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...i_Polski_.html
hahahahahahaha
jakość sportu w TVN, czy Ajtiaj
Odpowiedz cytując
lolek10
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 10.09.2009, 11:15
Monolog Szpaka: http://je.pl/esy8
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Od: 04.2009

Stary 10.09.2009, 11:35
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...i_Polski_.html
hahahahahahaha
jakość sportu w TVN, czy Ajtiaj
ale komentarz pod też niezły

"dobrze że nie zadzwonili do szymona majewskiego"
Odpowiedz cytując
FLI
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.09.2009, 11:45
Ide sie pomodlic do Peruna gromowładnego zeby ktos znalazl pomysl, jak ta pzpr'owska (przepraszam pzpn'owska) flegme odksztusic.

Lato pomalu sie konczy - idzie jesien, wiec najlepiej by bylo dla wszystkich, zeby przyszla zadyma i stracila pare listkow z drzew...
Z niczym gamonie nie potrafia sobie sami poradzic, ani z Reprezentacją nie wspominajac o normalnym sportowym stracie ligi czy szkoleniu mlodych chlopakow. Czy znajdzie sie jakis drwal i u.......i to drzewo ? Najlepiej z korzeniami!
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 10.09.2009, 12:04
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Źle pamiętasz, bo właśnie Szwajcarzy i Austriacy byli pierwsi.
Kolega źle pamięta, Belgowie w 2000 też nie wyszli z grupy. Udało się Holendrom za to.
Co do meczu, dno i tyle. Wszyscy wiedzą, gdzie leżą bolączki naszej piłki, ale leśne dziadki z PZPN są moim zdaniem do EURO2012 nie do ruszenia...
Ostatnio edytowane przez 63624 : 10.09.2009 o godz. 12:07.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.09.2009, 12:18
FLI napisał(a):Wyświetl post
Ide sie pomodlic do Peruna gromowładnego zeby ktos znalazl pomysl, jak ta pzpr'owska (przepraszam pzpn'owska) flegme odksztusic.

Lato pomalu sie konczy - idzie jesien, wiec najlepiej by bylo dla wszystkich, zeby przyszla zadyma i stracila pare listkow z drzew...
Z niczym gamonie nie potrafia sobie sami poradzic, ani z Reprezentacją nie wspominajac o normalnym sportowym stracie ligi czy szkoleniu mlodych chlopakow. Czy znajdzie sie jakis drwal i u.......i to drzewo ? Najlepiej z korzeniami!
Pozostaje cierpliwosc, wszak zyc wiecznie nie beda.Ale pewnie namaszcza swoich nastepcow z rodiny wiec tak zle i tak nie dobrze.

Jedyne co mozna zrobic to poczekac do Euro2012( jak nam nie zabiora) i godzine po finale rozpier.. dziadostwo. Niech nas nawet na 10 lat wyklucza to sie nic nie stanie, reprezentacja to dno a kluby w Europejskich pucharach nie istnieja.

Wczorajszego meczu nawet nie bede kometowal bo na sama mysl to mi cisnienie skacze a po co sie denerwowac w tak piekny dzien.

Jedyna mila zecza z wczorajszego wieczoru to dwie asysty Kirma i nic po zatym.
,
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.09.2009, 13:00
Jak dla mnie to trenerem I tutaj nie żartuję tylko pisze mega poważnie, będzie Stefan Majewski. Wmiksowują go w reprezentacje jak się da zrobili mu U-23 teraz niby awaryjnie dwa mecze a później dobrze rokuje niech zostanie. A teraz czemu tak będzie? Powiedział to dziś Zarzeczny w TVN. Poszukiwania trenera będą bardzo trudne gdyż intelektualnie nie może przewyższać intelektualnie prezesa Grzegorza. I tu pozostał już tylko Majewski!
Ostatnio edytowane przez MatMario : 10.09.2009 o godz. 13:33.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 10.09.2009, 13:40
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post

Jedyna mila zecza z wczorajszego wieczoru to dwie asysty Kirma i nic po zatym.
Kirm zagrał bardzo dobrze, zresztą jak cała drużyna Słowenii.

Tak to jest jak bedziemy grali sparingi z Grekami, którzy w dupie mecz taki maja, a my wygrywamy i sie jaramy, jacy to zajebisci nie jesteśmy.
A teraz to już jkesteśmy w czarnej dupie.
Dla nas zaczyna sie już etap 2012 czyli - nie bedziemy przez 3 lata grali ŻADNEGO meczu o stawkę, jedyne co to takie SUPER mecze sparingowe z Grekami, Cyprem tudzież Czechy.
Dlaczego Słoweńcy potrafili dograć mecz z Anglikami,a nasze maksimum to jest drugi garnitur Usa, tudzież wyjazd gdzieś gdzie naszych działaczy nie było czytaj Tajlandia, Gabon, Surinam.
I tak o to przez te 3 następne lata będziemy w sparingach kopać sie po czołach. Wyszlifuje sie 11-nastka? Może i tak, ale tylko mega baty w sparingach i cisnienie kibiców mogą nam pomóc. W przeciwnym razie, po 3,4 do zera skończy sie nasza przygoda w organizowanych przez nas mistrzostwach.
Naturalnie, na lewej stronie napewno będzie Jacek Krzynówek a Mariusz Cyc Lewandowski, dalej będzie naszym denfensywnym pomocnikiem.

Czy Franek Smuda, a nóż się uda....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 10.09.2009, 14:46
Jesli w tabeli będziemy miec tyle samo punktów co rywale to liczą się mecze bezpośrednie czy też bilans bramkowy
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 10.09.2009, 14:47
najpierw mecze, potem bilans

źródło : info tel.

W większości lig, liczy sie najpierw spotkanie pomiedzy drużynami, a potem bilans.
Jeśli jest inaczej, mój błąd
Ostatnio edytowane przez szprotson : 10.09.2009 o godz. 15:00.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 10.09.2009, 14:54
szprotson napisał(a):Wyświetl post
najpierw mecze, potem bilans
A źródło mógłbyś podać ? Bo ja wszędzie do tej pory słyszałem, że bilans bramkowy najpierw decyduje.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 10.09.2009, 15:08
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/1...za_108745.html

Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 10.09.2009, 15:12
To by było zajebiste. Dostać odszkodowanie za zerwanie kontraktu, jak sie spartoliło robotę i tak czy inaczej kontrakt wygaśnie za miesiąc.

Przecież Leonek może dostać jeszcze dolę za wrzesień i październik, byle by trzymał się od naszych kopaczy z daleka. Jeśli o mnie chodzi, może sobie urządzić całodobowe konferencje z Martą Alf i Jankiem de Zeuwem w Marioccie. Przez następne 2 miesiące.

Jednak przerażające, że na czele PZPN stoi człowiek tak ograniczony umysłowo. nie wróży to najlepiej na przyszłość. Wyobraźmy sobie, że podpisuje kontrakt ze Stefanem. I poniosła go fantazja - kontrakt na 10 lat, a odszkodowanie za jego zerwanie 20 mln dolarów. U każdego prezesa byłoby to niemożliwe. Ale nie u Grzesia Laty.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 10.09.2009, 15:58
Kontrakt podpisaly lesne dziadki wiec to ich wina Mozemy rotowac trenerami ale to nie zmieni faktu, ze ryba psuje sie od glowy.
PZPN powinien wiecej przykladac wagi do szkolenia mlodych, kluby do scoutingu,trenerzy do taktyki i podejscia do gry, pilkarze do gry i do swiadomosci tego ze sa naprawde slabi,kibice do realnej oceny itp itd...
Majewski to cienias i kazdy kto widzial jego wyczyny wie o czym mowa, Skorza za cienki na dzien dzisiejszy, pozostaje Smuda.
Franz niczego wielkiego nie osiagnie ale na dzien dzisiejszy to jedyna mozliwa nominacja.

Leo dal ciala, dupy dali pilkarze bez wyjatku.
Amen.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 10.09.2009, 16:17
Nie wiem w jakim temacie ten artykuł pasuje, ale jego tytuł wpisuje się we wczorajszy mecz.

http://wiadomosci.onet.pl/2040782,11,item.html

Trudno ocenić ile w tym wszystkim chęci naprawy naszej piłki i czy przypadkiem nie jest to początek plitycznej walki o przejęcie biznesu piłkarskiego. Niemniej jednak plany są ambitne a moją uwagę zwróciła chęć ułatwień podatkowych. No i to wrażenie potraktowania piłki, jako czegoś w państwie strategicznego wręcz

Ps. ciekawe czy wniosek w Sejmie przepadnie w ramach walki politycznej o piłkarski biznes, czy też rozpocznie się wskazana debata nad naszą piłką W końcu nie po to inwestuje się tak ogromne obywatelskie pieniądze w nowe stadiony, aby oglądać na nich polską tragikomedie zamiast piłki europejskiej.
Ostatnio edytowane przez kot : 10.09.2009 o godz. 16:54.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów