|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...4039707953.jpg - ładny widok
chyba z samej góry sektora
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
na zdjeciu ktore wkleil emdzej widac zreszta jakiegos pracownika niedaleko wejscia i widac roznice wielkosci. Takze watpliwosci nie ma zadnych. Niesamowite jak te zdjecia "przekłamują" troche rzeczywistosc, bo wyglada to tak jakby to bylo metrowej wysokosci
. Dzieki za odpowiedzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ciekawy jestem, jak z akustyką będzie w tym naszym bunkrze. Do tej pory dużo "uciekało", a i tak doping był bardzo dobry
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...4039707953.jpg - ładny widok chyba z samej góry sektora
ładny ale ja ledwo co widze to auto a tam gdzies jest linia no ale pewnie w rzeczywistosci jest ok to przez zdjecie ![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
PS. poprawiłem twój link http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...4039707953.jpg ![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Ja się cieszę, ze u nas buduje sie taki stadion, i w zyciu nie zamieniłbym go na jakąś oponke na 50 tyisięcy. Budujemy typowo angielski obiekt, wizualnie podobny do tych ktore budowano w latach 80, trybuny dookoła, typowo piłkarski z klimatem, tyle ze zaplecze pod trybunami bedziemy mieli troszeczke lepsze! I to mnie kręci, bo jak widze nowe projekty Tottenhamu, Liverpoolu, nowy stadion Arsenalu, to wydaje mi się, ze taki angielski klimat za niedługo bedzie juz tylkow Polsce. Będąc na meczu Tottenham- Wisła byłem zachwycony ich stadionem, i gówno mnie obchodzi czy mi wentylacja zwisała 2 metry nad głową, czy jakieś pudło sterczało nad trybuną, przyczepione do dachu, poprostu mi się podobał, bo miał klimat, a stadion go musi mieć, a połowa z was chciałaby ze stadionu Galerię handlową zrobić... można, ale po co? Jest "Krakowska", "Kazimierz", ja chce mieć stadion a nie galerię... taki którego nie będe się wstydził, który nie bedzie wyglądał jak mydelnica, ale zarzazem bedzie nowoczesny, zeby mi deszcz na łeb nie spadał, wsrodku w przerwie zebym mógł się ogrzać podaczas zimy, a takze zeby miał swój specyficzny klimat i był na lata... ps. nasz stadion bedzie wyznacznikiem w akcji against modern Football
Ostatnio edytowane przez regan : 09.09.2009 o godz. 10:55.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
popieram regana w 100%.
ja widzę tylko jeden minus w naszym nowym stadionie, mianowice odległośc od murawy mogłaby być mniejsza o te 5-7m. Ale to i tak nie jest duży problem. Największym + naszego stadionu jest dach, który będzie w 99% chronił przed deszczem. Atetem jest też niewątpliwie to zaplecze o którym wspomniał regan. Będziemy wchodzić do budynku...dopiero potem z niego na trybuny. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
zgadzam sie w 100%. Poza tym łatwo zauważyć że doping w Anglii jest najgłośniejszy w Europie. Tylko i wyłącznie przez styl budowania stadionu. My będziemy mieli stadion na styl angielski i dlatego będziemy najglosniejsi w polsce.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Brawo regan
Powiem wam że nawet w Pznaniu mają swojego pana O. i coś a la okrąglak (jakby ktoś chciał zobaczyć http://j.photos.cx/3530902172_9b93ef...ff-f05-cee.JPG) A o tym jakie te stadiony są bądź nie są będziemy mieli okazję się przekonać już za rok więc radze zacisnąć zęby i poczekać. A obecną dyskusję sprowadzić w kierunku podziwiania efektów toczących się prac i konstruktywnej debaty np. w temacie... krzesełek bądź też krytykowania innych stadionów![]()
Ostatnio edytowane przez Enterpr!se : 09.09.2009 o godz. 11:31.
![]() Może na nowym stadione się tego doczekamy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Miejmy tylko nadzieje ze to nasze ogromne zaplecze zostanie wykonczone w porzadny sposob - gdyby to wygladalo tak jak nowy stadion Szachtara.... ehh
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Również się zgadzam ale musze napisać coś jeszcze o wadzie w projekcie Obtułowicza. Mianowicie, na cholerę było robić takie szerokie E i D, można je było zrobić o jakieś 10 metrów węższe, a wyższe o jakieś 5-8 rzędów. Tu ktoś dobry z matmy musiałby obliczyć ile z 10 metrów trybuny "wyleciałoby” miejsc. E i D mają chyba 32 rzędy wysokości, tak? Można było zrobić np. 40 rzędów. Wtedy nowe C nie wychodziłoby na Reymana i byłoby o 10 metrów bliżej murawy. Wtedy stadion byłby po prostu super. Tak to zawsze jego wadą będzie oddalenie nowej C i A/B od murawy. Jak E i D byłoby wyższe, również nowe trybuny (C, A/B) można by zrobić wyższe.
Ale nad tym co napisałem trzeba było pomyśleć już przy projektowaniu E, czyli dobre kilka lat temu. Teraz to już przepadło. Tak, jak napisałem minusem będzie oddalenie nowych C i A/B od murawy, co nie zmienia faktu, że stadion i tak mi się bardzo podoba. Według mnie również będzie lepszy od stadionów Lecha i Legii, które nie specjalnie mi się podobają. Pisze tak absolutnie obiektywnie, lepsze stadiony moim zdaniem będą mieć we Wrocławiu, Gdańsku i w Wawie Narodowy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zwitter można było przeprojektować ale nie było wtedy planu na taki stadion jaki powstaje i warto o tym pamiętać, euro 2012 zmieniło bardzo dużo w podejściu do stadionów, ale my niestety juz budowaliśmy...
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
No i znowu temat wraca... bylo pisane wiele razy. Jak budowali E i D to nikomu sie nie snilo, ze kiedykolwiek bedzie cokolwiek wiecej budowane... Pojawilo sie "ojro" i wszystko sie zmienilo. Wiem, trzeba bylo myslec perspektywicznie, no ale. Jest jak jest i tego nie odwrocimy. Ja i tak sie ciesze z tego co bedzie, bo jest calkiem fajnie
![]() ![]()
Jazda jazda jazda! BIALA GWIAZDA!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
a mnie się okraglak podoba - to znaczy sam w sobie jest fajnym obiektem, praktycznym, dającym duże możliwości medialne, a w całej zabudowie stadionu, mam nadzieje, że ostatecznie będzie się ciekawie komponował.
No i jest elementem, który sprawia, że cała konstrukcja stadionu będzie się łatwo wyróżniała, taka cecha charakterystyczna, jak zachowując wszelkie proporcje, brzydka Wieża Eiffla w Paryżu. Postarajcie się znaleźć w calym stadionie a także w okrąglaku - pozytywy, - zamiast wprowadzać nastrój klęski narodowej |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() "Kiedyś to się śpiewało" ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
@ regan. Też nie chcęz naszego stadionu zrobić galerii, ale pisałeś też o funkcjonalności (a raczej jej braku) stadionu Legii. Za to u nas jest (będzie) fajne zaplecze, za to parkingów nie ma. Wałkowaliśmy jużten temat, ale to też jest funkcjonalność.... A o okrąglaku to już mi sięnie chce pisać...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Poza tym nasz stadion oczywiście będzie miał jeszcze sporo innych wad, o których powiedziano już wiele i dalsza dyskusja niczego nie zmieni. Jeśli chodzi o budowane w Polsce stadiony to obiekt Wisły można porównywać przede wszystkim ze stadionem Legii. I porównując je trzeba stwierdzić że pod paroma względami lepszy jest stadion naszych rywali (spójniejszy wizualnie, normalna jak na typowo piłkarski stadion odległość trybun od boiska, duża ilość miejsc parkingowych, na plus trzeba zaliczyć też szybkie tempo budowy obiektu), a pod kilkoma innymi obiekt na Reymonta (oryginalny wygląd, lepsze zaplecze, porządniejsze zadaszenie). Stadion Legii też nie jest pozbawiony wad, podobnie jak nasz - najbardziej da się we znaki brak parkingów. Boli jednak to że miasto o takim znaczeniu jak Kraków, drugie w Polsce pod względem ilości mieszkańców, będzie miało stadion słabszy od takiego Gdańska czy Wrocławia... Bo to że obiekty w tych miastach będą lepsze od stadionu na Reymonta jest bezdyskusyjne. Cieszy to że wreszcie buduje się w Krakowie stadion, a właściwie stadiony - porządny obiekt będzie przecież niedługo miała też Cracovia, ale myślę że jednym z głównych powodów do narzekania jest fakt że wielu z nas nie może się pogodzić z tym że miasta bez większych tradycji piłkarskich jak wspomniany Gdańsk czy Wrocław, będą miały lepsze obiekty od kolebki polskiego sportu czyli Krakowa. Nie mówię o Poznaniu bo z tym miastem jesteśmy jeszcze w stanie nawiązać jakąś "stadionową rywalizację", mimo tego że obiekt Lecha będzie miał większą pojemność to w pewnych aspektach oprócz tego, będziemy mogli temu stadionowi jakoś dorównać (zaplecze itd., chociaż np. w Poznaniu pod jedną z bramek będą mieli hotel). No na pocieszenie pozostaje nam może to że jako jedyne miasto w naszym kraju, oprócz Warszawy, będziemy mieli dwa nowe stadiony - także w tym aspekcie możemy się czymś poszczycić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jak już napisałem wcześniej: Legia ma wszystkie trybuny 2-poziomowe, a u nas młyn będzie na 1-poziomowej. To duży plus dla dopingu.
A parkingi....na razie nie ma kasy, ale jest wolne miejsce. Zobaczycie, ze jak przez 2-3 lata na stadionie będzie średnia frekfencja 25 tys+ to parkingi szybciutko powstaną ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Odnoszę wrażenie, że parę osób to się pospuszcza zaraz nad tym Naszym stadionem.
Odległość trybuny od murawy jest bardziej istotna od tego czy są szpary? Wole lepiej widzieć co się dzieję na boisku, a to czy będzie mi gdzieś wiało to już mniej istotne. Nie mam z tym problemów. I chyba zapomnieli tu niektórzy jak było na C. Skoro odległość nie jest istotna to zawsze można w domu siedzieć, a w TV nawet lepiej widać, ciepło nic nie wieje, piwka się można napić. Skończcie z tymi swoimi kompleksami. Stadion będzie jaki będzie i mimo wszystko należy się z tego cieszyć, ale przez dyskredytowanie innych obiektów Naszemu nic nie przybędzie.
Ostatnio edytowane przez Fogi : 10.09.2009 o godz. 09:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Jedna drobna uwaga do pojemności stadionu. Jeśliby był na ponad 40 tyś. to zakładając min.5-6 meczy w sezonie w którym będzie pełny ( Legia ,lech,derby,+ 2 pucharowe) to mamy licząc choćby po 50 zł bilet x 10 tyś - 500-600 tyś zł dodatkowego grosza.Mało?Nie wspominam co by bylo jakby stał się cud i LM lub LE byłaby u nas. Co z tego że przez większość pozostalych meczy byloby pusto, co z tego? kasa to kasa
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
to nowoczesny, pięciokondygnacyjny obiekt sportowy obiekt z najnowocześniejszym zapleczem technicznym dla dziennikarzy obiekt z 12 profesjonalnymi kioskami gastronomicznymi dostępnymi podczas meczów obiekt z profesjonalnym zapleczem dla publiczności biznesowej obiekt z zapleczem rozrywkowo-gastronomicznym: muzeum, publiczna restauracja itp. Nowy Stadion – posiadał będzie niespotykany często „salonik” dla piłkarzy, gdzie będą mogli spędzać wolny czas oraz kaplicę Profesjonalne – na światowym poziomie – zaplecze sportowe dla piłkarzy i trenerów Jak to jest brak zaplecza to ja może nie wiem co to jest zaplecze heh |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
bedziesz korzystał z kaplicy? bedziesz korzystal z zaplecza biznesowego? bedziesz korzystsal z salonika dla piłkarzy? Popatrz teraz o czym piszesz, większosć tego co wymieniłes to bedzie w budynku klubowym i tym centrum konferencyjnym, dla piłkarzy i dziennikarzy, jakby tego nie bylo to by nie spełniał norm i byłby nienowoczesny, mi chodzi o zaplecze dla kibiców bardziej. Czemu na tej stronie skąd masz takie informacje i nie jest napisane o "profesjonalnym zaleczu dla kibicow"? No bo go nie bedzie, bedzie wejscie bramkami i od razu na trybune, a zaplecze bedzie w marnej jakości, popatrz na projekty, oprócz parkingów pod trybunami nie ma nic, stadion nie bedzie zabudowany. Jednak co by nie mowić stadion Legii bedzie spójny, z dobrą widocznością, kryty, nowoczesny, ale jesli chodzi o zaplecze dla kibiców, mozna powiedziec naszemu ustępuje i chyba ciezko to bedzie podważyć. Wady wadami, są u nas i są na Legii, ale nasz stadion bedzie nowocześniejszy, wystarczy spojrzeć na projekty. Tez chcialbym poznać statystyki odnoście Loż Vip, skyboxow, bo nigdzie nie mozna do tych informacji dotrzeć. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Widziałem "profesjonalny" kiosk gastronomiczny w Lubinie. Nie był jakiś super
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Mógł by ktoś napisać ile u nas będzie punktów gastronomicznych na poszczególnych trybunach ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
tego nikt nie wie, ponieważ nie ma jeszcze wybranego operatora tych punktów..
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
OK a można wiedzieć co uważasz za zapalacze dla kibiców, które to będzie takie w Krakowie a w stolicy tego brak będzie ? Chyba tym zapleczem nie jest brak parkingów w Krakowie ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Tak na prawdę dyskusja dotycząca tego czy lepszy jest nasz stadion czy Legii jest trochę jałowa, bo szczerze mówiąc ciężko to rozstrzygnąć. W pewnych sprawach górą jest stadion Wisły, a w innych ten w Warszawie. Może jakieś bardziej wiążące oceny będzie można wydać gdy oba już będą gotowe i wtedy zobaczymy jak się będą "sprawdzać". Wiele opinii o tych dwóch stadionach to jednak kwestia emocji i może też gustu. Moje subiektywne zdanie na temat nowego stadionu Legii jest np. takie że wydaje mi się on być pozbawiony oryginalności, wygląda jak jeden z wielu obiektów na ok. 30 tys. miejsc budowanych teraz na zachodzie Europy, głównie w Niemczech. Z kolei stadion na Reymonta, bez względu na to czy komuś podoba się bardziej czy mniej, będzie oryginalny i jedyny w swoim rodzaju (np. charakterystyczna elewacja zewnętrzna, okrąglak - pomijając to jakie emocje budzi). Ale to oczywiście tylko moje osobiste odczucia, każdy może mieć inne zdanie.
Natomiast faktem jest że już w nie tak odległej przyszłości będziemy mieli w naszym kraju kilka obiektów najwyższej klasy - Stadion Narodowy w Warszawie, stadion w Gdańsku, obiekt we Wrocławiu, stadion Lecha, Stadion Śląski, a także właśnie stadiony Wisły i Legii. To będzie ścisła krajowa czołówka, obok której będziemy mieli kilka nowych obiektów, o mniejszej pojemności ale nowoczesnych i na wysokim poziomie - istniejące już stadiony w Kielcach, Lubinie, Bydgoszczy, będące w budowie obiekty Jagiellonii, Cracovii i stadion w Gdyni którego budowa niedługo się rozpocznie. No a obok tych wymienionych obiektów w Polsce już jest kilka, czy też powstanie dopiero, takich które należy uznać za przyzwoite (np. dość dobry jak na potrzeby GKS-u stadion w Bełchatowie, stadion KSZO w Ostrowcu Świętokrzyskim itd.). Takie porównywanie poszczególnych stadionów do siebie to ciekawa sprawa, ale myślę że zrobienie jakiegoś miarodajnego rankingu jest dosyć trudne, bo zawsze naznaczone byłoby subiektywizmem, chyba że opralibyśmy się na samych danych technicznych, ale wtedy wyszłoby pewnie tak że w jakimś aspekcie górą byłby jeden obiekt, w innym jeszcze jakiś kolejny dany stadion. |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|

|
||||||