|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Po dzisiejszym "meczu" reprezentacji jestem już w 100% pewny, że opylenie Dudki za dwa melony ojrów było interesem życia. Dzięki Bednarz, mordo ty moja !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No, tylko, że już nie pierwszy klub się ładuje na minę kupując Polaka. I teraz nawet tych niezłych, którzy mogliby pójść na zachód się rozwijać nikt nie chce kupić. Wszyscy się poznali i sprzedać będzie na prawdę ciężko. A teraz jak Leo odszedł, to o opchnięciu Łobo możemy pomarzyć.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
świr z niego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Podpisze kontrakt w pazdzierniku, na pol roku, a w listiopadzie zerwie wiezadla po raz piaty.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak nazwać ew. zakontraktowanie (pewnie z solidnym uposażeniem) starego, przeciętnego, ekstremalnie podatnego na kontuzje i uzaleznionego od hazardu kopacza ?
Mam nadzieję, ze Lechiści wyciągaja wnioski i ten epizod to faktycznie tylko pomoc dla wychowanka (to chwalebne)... Inaczej brak słów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
zawsze moze podpisac na pół roku czy rok
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jedyne logiczne rozwiązanie to kontrakt, w którym płaci się TYLKO za rozegrane mecze...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Tak. Ale warunki kontraktu musi również zaakceptować Dawidowski
Taki niuans.Nie sądzę by chwytał się czegokolwiek poniżej 2,5-3 lat. Tylko "załatwić" opinię lekarza, że śladu po kontuzjach ni ma i kogoś się w tej naszej (Ekstra)klasie zbajeruje. Głupków wszak ci u nas pod dostatkiem... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oglądał ktoś mecz Korony i może powiedzieć jak prezentował się Nikola Mijajlovic?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Widać, że potrzebuje ogrania. Pojedynków jeden na jeden raczej nie przegrywał, grał jak zawsze dość twardo, ale za bardzo zapędzał się do przodu, a potem nie wracał. Pewne kłopoty z ustawieniem się w obronie też go nie ominęły. Jak na pierwszy raz występ średni.
![]()
Zawsze wierni,choć pijani,zawsze z Wisłą - Pakos-Fani
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Maciej Żurawski obchodzi dzisiaj 33 urodziny
![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wszystkiego najlepszego Żuraw. Mój idol z dzieciństwa
.Żuraw, Żuraw władca muraw ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Olo Moskalewicz zapewnia Pogoni zwycięstwo, zdobywając jedyną bramkę w meczu ze Zniczem Pruszków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Brat Grześka Patera Marcin zaliczył jakiś dłuższy epizod w Wiśle ?
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie i Panie 20:00 czas na Taniec z gwiazdami zasiadamy i oglądamy Radzia
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Majdan tańczy dalej
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
fragment z wywiadu, jaki na kilka dni przed debiutem Dana jako trenera w Lidze Mistrzów ukazał się w Rumunii. Jest tam wiele ciekawych stwierdzeń. Wybrałe to, co odnosiło się do Polski i Wisły:
- A więc nie wjeżdżasz z Rumunii? To był taki żart? - Powiedziałem tak kiedyś w złości, i wtedy chciałem wyjechać. Kiedyś wyjechałem z Rumunii, jeszcze ze Sportulu, ale z innych powodów. Trafiłem wtedy do Polski, gdzie pod tym względem ( korupcja- od tłumacza) było jeszcze gorzej. Nawet klub, w którym pracowałem nie był od tego zjawiska wolny, gdyż jego władze słysząc , że sędziowie są obserwowani nie częstowali ich nawet szklanką wody. Kiedy wróciłem do Rumunii, któregoś dnia w gazecie ujrzałem zdjęcie sędziego, który przeciwko mnie dyktował bezsensowne karne, z założonymi na ręce kajdankami. Źle się z tym czułem – nikomu bym tego nie życzył, ale w Polsce był obłęd. - Jak to? - W tygodniu poprzedzającym derby z Cracovią nie wychodziłem z domu z obawy. Prawie wszędzie chodzili jacyś ludzie z nożami, były groźne zdarzenia. Ale atmosfera podczas meczów na stadionie Wisły była fantastyczna, o wiele lepsza niż w Anglii. Z takimi kibicami i drużyną Urziceni, sądzę, że w Rumunii byłbym niepokonany. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja ciągle żałuję, że Dan u nas nie pracuje. To był trener z jajami, może kiedyś jeszcze wróci ? Chyba nawet kiedyś mówił, że gdyby była opcja to by znów pracował w Wiśle
![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
DAN na trenera Wisły! Szkoda, że Cupiał nie ma tyle oleju w głowie co większość tutaj kibiców... trzeba ratować polską piłkę, a tylko DAN umiałby to zrobić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
||
Już widzę kolejną grupę buraków, którzy wspominają wspaniałe czasy Dana i użalających się jak to teraz fatalnie dzieje się w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez FredzIo : 14.09.2009 o godz. 14:09.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.09.2009 o godz. 12:27.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wypociny "Mourinho" na temat Olgierda http://www.weszlo.com/blog/1
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Gdy Dan Petrescu trzy lata temu prowadził Wisłę Kraków wielu piłkarzy "Białej Gwiazdy" narzekało na ciężkie treningi. Jakub Błaszczykowski mówił nawet, że treningi Petrescu niszczyły jego zdrowie. Rumuński trener ma żal do Kuby za te słowa i uważa, że nasi piłkarze nie lubią ciężkiej pracy.
Dan Petrescu po tym jak w 2006 roku został zwolniony z Wisły Kraków objął Unireę Urziceni. Wówczas był to beniaminek ligi rumuńskiej. W tym sezonie zagra w Lidze Mistrzów. Jak Petrescu osiągnął taki sukces? - Moja recepta na sukces jest bardzo prosta. Dla mnie liczy się tylko ciężka praca. Moi zawodnicy na szczęście nie boją się zasuwać na treningach i to przynosi efekty - mówi Rumun w wywiadzie dla "Przeglądu Sportowego". Podejście do treningów polskich piłkarzy jest zdaniem Petrescu głównym powodem, dla którego nasze kluby nie osiągają sukcesów. - Po tym, jak u was pracowałem, ciągle jestem fanem polskiej piłki. Obserwuję wyniki waszych drużyn i wiem, że nie są dobre. Dzieje się tak dlatego bo wasi piłkarze nie lubią ciężko pracować. Tacy trenerzy jak ja, nie są lubiani w Polsce, bo wymagają ciężkiej pracy - uważa Petrescu. - Wy macie szkoleniowców, którzy mówią, co gracze chcą usłyszeć. Dan Petrescu tak nie postępuje, dlatego jest nie wygodny - dodaje. Na ciężkie treningi za kadencji Petrescu narzekał m.in. Jakub Błaszczykowski. Były gwiazdor Wisły jest zdania, że metody rumuńskiego szkoleniowca niszczyły mu zdrowie. - Tak go zniszczyłem, że teraz gra w Niemczech. Zanim przyszedłem był tylko rezerwowym. Moim zdaniem piłkarze nie powinni publicznie mówić takich rzeczy. Jest mi trochę przykro, ale nic na to nie poradzę - odpowiada na zarzuty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Nie zebym zrzędził ale odkad Dana sie pozbyto mniejwiecej co miesiac widze gdzies wywiad z nim w ktorym caly czas jest to samo.
Pozbyto sie go,ciezka Praca ,w Polsce zawodnicy to nieroby......i co Nikogo to nierusza a zgadzam sie z nim w 100%,bo tu wlasnie oprocz super boisk trzeba chwycic za jaja pilkarzyków bo efekty klubowe jak i reprezentacyjne widzimy dzis czarno na białym. Musimy sie zmienic -fizycznie i mentalnie,bez tego dalej bedziemy ogladac jak inni odnosza sukcesy. Juz jasniejszego przekazu zeby sie wreszcie ogarnać Rumun nam dac nie moze. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no to dorzuce coś jeszcze z ostatniego wywaidu z Danem:
- W środę debiutujecie w LM w Sevilii, jak oceniacie swoją grupę ? - Ja osobiście byłem bardzo zdenerwowany po losowaniu, a to dlatego, że miało ono miejsce w dzień poprzedzający ważny dla nas mecz w lidze rumuńskiej z Otelulem, a wszyscy piłkarze zaczęli rozmawiać tylko na temat Sevili, Stuttgartu czy Rangersów. Nie chciałem, żeby się o tym dowiedzieli na zgrupowaniu, ale przyjechała do ans telewizja i nie sposób było tego uniknąć. Sam chciałem, żebyśmy zagrali z Chelsea, a cała reszta mnie nie interesuje. (z innego wywiadu: Zabroniłem moim piłkarzom wymieniania się koszulkami po meczu z Sevillą. Oni nie mają myśleć z jakimi to fantastycznymi piłkarzami się zmierzą, ale mają myśleć o grze) - Jak udało się doprowadzić do tego, że zaledwie w czwartym swoim sezonie w Lidze 1 Unirea zdobyła mistrzostwo? - Nie myśleliśmy o tym, żeby zdobyć tytuł, ani tym bardziej, żeby grac w Europie. Nie spodziewaliśmy się, że wyprzedzimy Steauę, Dinamo, Rapid, CFR Cluj, Timişoarę, Vaslui. - Może zdobycie mistrzostwa jest łatwiejsze dla małego klubu, w którym nie ma presji na wynik? - Tak ? To kto z prowincji zdobył ostatnio tytuł? - CFR Cluj. - Aha! Tu mnie macie! Ale co zrobił CFR Cluj? Kupil gracza za dwa miliony dolarów takiego jak Fabbiani. Ja nie wydałem tyle przez trzy lata, od kiedy jestem w Urziceni. Niech będzie jedno jasne: Unirea to wyjątek! Tyle razy usłyszałem jak trenerzy mówią, że łatwo jest zdobyć mistrzostwo kiedy nie ma presji, choć jest w tym część prawdy. Jeśli kierować się taką logiką to Getafe powinno być mistrzem Hiszpanii, a w Anglii jakaś inna mała drużyna, na której nie ciąży presja (...) - Dlaczego mecze Urziceni są tak mało widowiskowe? - Spektakle to mogą sobie urządzać w Barcelonie, w Realu Madryt. Tam się nawet tego wymaga, bo inaczej wylatujesz, ale w Urziceni nie ma obowiązku atakowania. Musimy być mądrzy. Musimy robić to, co drużyna Rumunii we Francji. Gdybyśmy atakowali w Paryżu wbito by nam pięć goli. My sami w środę zagraliśmy sparing z Focşani i przeciwnik chciał grać w piłkę. Wygraliśmy 7-0 a można było wbić 15 goli. Powiedzieliśmy im po meczu: „Gdybyście się zamknęli w obronie, wygralibyśmy najwyżej 1-0, 2-0”. My musimy być inteligentni. I w LM i w lidze rumuńskiej. I będziemy! ---- Miasto Urziceni ma 21.000 mieszkańców. Stadion Sevilli liczy 45.500 miejsc, Rangersów 51.000 a arena w Stuttgarcie ma 58.000 miejsc siedzących. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|