The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
GNCacek
Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.09.2009, 23:00
mozdzierz napisał(a):Wyświetl post
Jeśli dobrze pamiętam to nigdy w historii ME nie zdarzyło się aby gospodarz turnieju nie wyszedł z grupy, dobrze prawię?

Mam obawy że zapiszemy się na kartach historii...
Na EURO2008 ani Austria ani Szwajcaria z grupy nie wyszły.
Ładzia, Ładzia, Ładzia jeje
Odpowiedz cytując
loozak84
Member

Od: 08.2007

Stary 09.09.2009, 23:01
Juz mnie uprzedzono
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.09.2009, 23:01
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Austria i Szwajcaria nie wyszły, Belgia o ile dobrze pamietam tez nie wyszła w 2000, wiec raczej sie zdarzyło
Zły dzień dziś mam, sorki za zamieszanie. Może z inną imprezą pomyliłem.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.09.2009, 23:02
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Marszałku,

Ameryki żeś nie odkrył. (...).
Wiem, ale w kupę żem zebrał i komentarzem opatrzył

Pewnie i 11 Obraniaków by się i uzbierało, ale żeby takich gości ktoś z powodzeniem prowadził to musi to być i odpowiedni trener. Poza tym trzeba będzie poczekać jaką opcję będzie miał nowy wynalazek,bo jeszcze okaże się,ze będzie chciał grać w kadrze tylko tym co na tej ziemi zrodzone. Bo szajby różne są i wszytko trzeba brac pod uwag. I tak nieźle obstawiasz,bo ja uważam,że nawet poziomu Austrii i Szwajcarii nie osiągniemy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.09.2009, 23:02
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Reasumując. Za trzy lata Euro. A stan na dziś. Na widoku nie ma żadnego poważnego trenera z dokonaniami wychodzącymi poza naszą zaściankową piłkę. Czyli są to trenerzy w gruncie rzeczy archaiczni. Po drugie brak nowych, młodych zawodników na horyzoncie, którzy potrafiliby przyjąć piłkę w biegu. Lewandowksi, Brożek tego nie potrafią. Szkolenie nie istnieje. I co najgorsze. Nad tym wszystkim władze sprawuje hmmmm żeby nie obrażać, napisze ot tak,Grzegorz Lato. Czyli wiadomo kto. Powiem Wam tak. H...wo to wygląda. I obawiam się,ze nasza pozycja w tabeli jest wypadkową tego jak się u nas piłkę kopie.
Tak to właśnie wygląda
Benhałera już nima ale jak sobie człowiek pomyśli jakie kreatury będą teraz wybierać jego następcę, to byc może najgorsze jeszcze przed nami.

Ja tam Smudy nie uważam za jakiegoś wybitnego trenera ale jak ma być to Polak i nie wezmą Smudy, tylko Leo 2 czyli Kaspra, bądź doktura to będzie to większa porażka niż Benhałer od czasu gdzie zakwalifikowaliśmy się na ostatnie mistrzostwa.

Inna sprawa że u nas trener to max 3 lata, gdzie ostatni rok to już dogorywanie.Wynika z tego że ktokolwiek nim nie będzie to i tak zużyje się tak maksimum na pół roku przed E012 a że nie mamy dosłownie jednego zawodnika potrafiącego grać w piłkę,i praktycznie rzecz biorąc to nie zanosi się by choć 1 się pojawił, to przyszłość rysuje się nieciekawie.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 09.09.2009 o godz. 23:04.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.09.2009, 23:08
A może tak teraz....rewolucja w PZPNie? Panie Drzewiecki do dzieła, żadnego polskiego klubu w europejskich pucharach, reprezentacja bez szans - jak nie teraz to kiedy?

Ale zapomniałem, pan jesteś za miękki i przestraszysz się pan 'że nam Euro zabiorą'.
the end
Odpowiedz cytując
seba
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 09.09.2009, 23:12
monolog Szpakowskiego byl piekny tylko jak wygrywali to byl pierwszy do podlizywania sie Leosiowi

wyjdzmy ze swych drewnianych domków hehe

i bardzo dobrze ze przegralismy szkoda ze nie bylo z 5-0 i Kirm nie strzelil ze trzech bramek

nie bedzie wyjazdow calej watachy lizodupcow Leo czyli Borków, Tuzimkow, Kołtonów czy innych Szpakowskich na darmowe wakacje w Rpa... jeszcze by jakies robactwo do Polski przywiezli...

pierdo... poziom dna haha
LECHIA GDAŃSK
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 09.09.2009, 23:13
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Inna sprawa że u nas trener to max 3 lata, gdzie ostatni rok to już dogorywanie.
Dokładnie, parę sparingów do tyłu i trener będzie spalony w oczach mediów. Zmieszany z błotem po kilku następnych straci jakikolwiek szacunek u piłkarzy i kibiców. Będziemy się zastanawiać na 2 miesiące przed mistrzostwami czy nie zmienić go.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.09.2009, 23:16
Leon, popłynął i czas najwyższy, swoją drogą Lato ma klasę, szkoda że z tym dziennikarzem z gwinta nie przechylił że moze Holendra zwolnić.

Nie ma z polskich trenerów innej opcji niż Smuda, młodzi raczej powinni się jeszcze trochę pouczyć (np. by Skorży się taka druga Levadia nie trafiła), a z tych starszych największe sukcesy i najlepszy charakter ma Franek. Co do cudów jednak, to nie zapominajmy, że piłkarzy to my mamy coraz gorszych i jakby tak zrobić przekrój ile i gdzie grali piłkarze repry Engela, Janasa, a nawet Benhakera przed ME, a w jakich klubach i ile grają ci co dzis biegali za Słoweńcami, to 0-3 jakieś by się usprawiedliwione wydało.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 09.09.2009, 23:16
Się zastanawiam ile PZPN stracił na braku awansu do MŚ, a ile by zapłacił za rozwiązanie kontraktu z Leo.
Tak po awansie na Euro byłem w niebo wzięty jego postawą, ale zdziwiło mnie to że po mistrzostwach nie podzielił losu poprzedników. No ale cóż mamy to czego chcieliśmy(albo czego chciały leśne dziadki).
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 09.09.2009, 23:25
cfa napisał(a):Wyświetl post
Się zastanawiam ile PZPN stracił na braku awansu do MŚ, a ile by zapłacił za rozwiązanie kontraktu z Leo.
Tak po awansie na Euro byłem w niebo wzięty jego postawą, ale zdziwiło mnie to że po mistrzostwach nie podzielił losu poprzedników. No ale cóż mamy to czego chcieliśmy(albo czego chciały leśne dziadki).
Leo po euro to niestety w 100% 'nasza' zasługa.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.09.2009, 23:35
Było nie było, Leo do zwolnienia. Ale sposób w jaki to rozwiązał Lato, zakrawa na kpinę, wstyd i hańbę.
Jakimż pozbawionym klasy człowiekiem trzeba być, żeby zamiast normalnie po cichu, z klasą pożegnać się z trenerem i potem to ogłosić w mediach, wypowiedzieć się, "PRZESTAJE BYĆ TRENEREM, to pewne"...

Równie dobrze mógł wywiesić ogłoszenie na billboardzie: "Drogi Leo, kończymy współpracę" albo wysłać mu wiadomość na gg... Równie z klasą byłoby to zachowanie...

ŻAL PZPR'owski DZIADZIE!
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.09.2009, 23:37
Lato dobrze zrobił. Dla frajera, który ma w dupie reprezentacje kraju i dorabia sobie na boku jej kosztem w klubie, nie ma litosci. Powinien to zalatwic listownie.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.09.2009, 23:42
O tym ze Lato po postkomunistyczny dziad to wiedzieli chyba wszyscy.

Ale musze sie zgodzic z Ibuttim ze brak mu tez jakiekolwiek oglady bo to zwolnienie to nie ma byc "show" tylko normalne rozwizanie umowy.

Ja pie**** czy tych ludzi z PZPN(R)U nie stac na zaden normalny gest ,ktorego nie mogliby sie potem stydzic.

Zreszta zwolenia to ja bym zaczał od samego Laty,mam nadzieje ze kiedys doczekam tego dnia.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.09.2009, 23:43
http://sport.interia.pl/raport/elms2...stepca,1365718

Haha, piekne pozegnanie siwego.
Odpowiedz cytując
żuraw_9
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 09.09.2009, 23:45
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
A może tak teraz....rewolucja w PZPNie? Panie Drzewiecki do dzieła, żadnego polskiego klubu w europejskich pucharach, reprezentacja bez szans - jak nie teraz to kiedy?

Ale zapomniałem, pan jesteś za miękki i przestraszysz się pan 'że nam Euro zabiorą'.
Dokladnie-zgadzam sie w 100%, teraz jest jedyna szansa ro...piedolic ten caly pzpn-owski burdel. Nie gramy o nic, kluby maja spokoj tylko wiadomo,ze beda sie zaslaniac Euro. Ale mimo wszystko gra jest warta swieczki bo jesli tam na gorze nic sie nie zmieni to zaden Smuda, Kasperczak czy Ferguson nie pomoze...
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur,i nad Krakowem zaświeci znów.O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem."

Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 09.09.2009, 23:46
A mnie się bardzo spodobał sposób w jaki się pozbyto dziada. On okazywał nam brak szacunku(brak winy po mistrzostwach, Feyenoord), to my mu tak samo. Brawo!
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 09.09.2009, 23:51
Nie nadążam za tokiem rozumowania PZPNowych dziadków. Skoro związek stać na kontrakt dla przyzwoitego zagranicznego trenera to po jaką cholerę zatrudniać Polaka?! Skąd wziął się pomysł, że krajowy trener mógłby pomóc reprezentacji?
leyzer87 napisał(a):Wyświetl post
A mnie się bardzo spodobał sposób w jaki się pozbyto dziada. On okazywał nam brak szacunku(brak winy po mistrzostwach, Feyenoord), to my mu tak samo. Brawo!
Tja, nasi przedstawiciele udowodnili mu, że są jeszcze większymi burakami niż on. W takich chwilach człowiek czuje dumę narodową.
Ostatnio edytowane przez jova : 09.09.2009 o godz. 23:58.
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 09.09.2009, 23:57
Ma ktoś gdzieś skróty samego meczu i ten cyrk, ktory ponoć odbył sie przed kamerami tvnu/tvp ?
Ostatnio edytowane przez AOT : 10.09.2009 o godz. 00:00.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.09.2009, 23:57
Bo nie na reke betonowi PZPN zagraniczny trener.

Nie chce nic mowic, ale "akcje" Kirma po dzisiejszym spotkaniu poszly zdecydowanie do gory w futbolowym swiatku(a bylo podobno kilku scautow). Zebysmy sie nie zdziwili, jak zima przyjdzie oferta z Francji czy z Niemiec.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 10.09.2009, 00:03
jova napisał(a):Wyświetl post
Nie nadążam za tokiem rozumowania PZPNowych dziadków. Skoro związek stać na kontrakt dla przyzwoitego zagranicznego trenera to po jaką cholerę zatrudniać Polaka?! Skąd wziął się pomysł, że krajowy trener mógłby pomóc reprezentacji?
Bo to jest po prostu banda...jova.Ty myślisz że to od kilku meczy leśne dziady kibicowały naszym przeciwnikom , oni im kibicowali od pierwszego meczu kiedy Benhałer objął reprezentacje...

a teraz dadzą fuchę Stefciowi...a może mu się uda wymęczyć 6 punktów i zostanie.W tej ekipie wszystko możliwe - Dla tego w jednym szanowałem Benhałera, że poznał się na nich od pierwszego dnia.Szkoda tyle że z perspektywy czasu, tylko za to mu można mu plusa postawić.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.09.2009, 00:13
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Źle pamiętasz, bo właśnie Szwajcarzy i Austriacy byli pierwsi.
Czyżby? Dobrze napisalem, Belgia nie wyszła w 2000 roku z grupy, wiec mialem racje ze Szwajcarzy i Austriacy nie byli pierwsi.

Co do Polski - nie wiem czy tak to mozna napisac, ale wg mnie jednym z glownych problemow w naszej pilce są - brzmi to paradoksalnie - zbyt duze pieniadze w naszej lidze. Oczywiscie - proporcjonalnie do umiejetnosci. Jak jeden z drugim graja słabo , a zarabiaja kupe kasy to nie maja motywacji o cokolwiek walczyc i sie starac . W Czechach , na Słowacji czy na Słowenii pieniadze są duzo mniejsze to i goscie zapieprzają. Jasne, mozna na to napisac tyle, ze tam też są tacy co graja w super klubach i maja ogromne wyplaty - tyle ze tutaj dochodzimy do sedna - to jest jednak inna mentalność, i narazie dlugo tego nie przeskoczymy, zwlaszcza z tym co mamy w PZPN...
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.09.2009, 00:13
Ja jebe ale Lato to prosty typ jest, to juz nie chodzi nawet o jakis szacunek czy jego brak do Benhauera tylko o jakies podstawowe zasady wychowania hehe i wyslac takiego komucha gdzies do uefa pewnie siare niezla robi... ale ja Wam powiem to wszystko przez tych chuliganow i te race, to oni niszczą Polską piłke od srodka
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 10.09.2009, 00:48
Dopiero beda jaja, jak Majewski wprowadzi nas na MS po jakims cudem wygranym meczu z Czechami(ktorzy beda walczyc o zycie) i po zwyciestwie Slowacji nad Slowenia...i ostatni mecz ze Slowacja, ktora bedzie miala zapewniony awans...

Oczywiscie duzo tutaj "jezeli" , a w dodatku nie wiem jak prezentuja sie pod wzgledem punktowym druzyny z II miejsc innych grup.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.09.2009, 00:56
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Nie chce nic mowic, ale "akcje" Kirma po dzisiejszym spotkaniu poszly zdecydowanie do gory w futbolowym swiatku(a bylo podobno kilku scautow). Zebysmy sie nie zdziwili, jak zima przyjdzie oferta z Francji czy z Niemiec.
Hehe, widze ze dalej niektorzy mysla, ze Polska to centrum wszechswiata, a nie totalna megaburacka piłkarska prowincja i mysla, ze jak ktos zagra dobrze z Polską i gra w polskim klubie to moze byc troche lepszy od przeciętnej... przeciętnej.

Myślisz, ze jacys Norwegowie dostana oferty po zlaniu 2-1 Macedonii?
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 10.09.2009, 00:59
Dla Skorży jest jeszcze za wcześnie. Najprawdopodobniej będzie to Smuda, no chyba że Majewski rzeczywiście trafi na szczęśliwy układ astralny.
Najgorsze jest to, że cała sytuacja nie obywa się bez fermentu. Zachowanie Laty było absolutnie niepotrzebne i nieprofesjonalne i jakby nie patrzeć - również ośmiesza naszą piłkę. Nie dość, że nie mamy wyników, to mamy bandę prostaków za sterami.
Najlepiej byłoby, gdyby ta kula strąciła wszystkie kręgle, a nie tylko jeden.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.09.2009, 05:25
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Austria i Szwajcaria nie wyszły, Belgia o ile dobrze pamietam tez nie wyszła w 2000, wiec raczej sie zdarzyło
Na 100% nie wyszla Belgia w 2000 oraz obie wymienione wyzej jedenastki w 2008
Ludzie...Kiedy sukcesem przestanie byc wyjscie z grupy, co
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 10.09.2009, 06:15
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Dopiero beda jaja, jak Majewski wprowadzi nas na MS po jakims cudem wygranym meczu z Czechami(ktorzy beda walczyc o zycie) i po zwyciestwie Slowacji nad Slowenia...i ostatni mecz ze Slowacja, ktora bedzie miala zapewniony awans...

Oczywiscie duzo tutaj "jezeli" , a w dodatku nie wiem jak prezentuja sie pod wzgledem punktowym druzyny z II miejsc innych grup.
Już wiadomo, że jak zajmiemy drugie miejsce to zagramy w barażach.

Musimy wygrać dwa mecze i liczyć, że Słowacja wygra u siebie ze Słowenią(najlepiej jak najwyżej). No a potem jeszcze trzeba będzie liczyć, że San Marino za dużo bramek u siebie nie straci.
Każdy gol się tu może liczyć, kto wie czy na końcu nie zadecyduje pudło Smolarka dziś.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 10.09.2009 o godz. 06:17.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.09.2009, 08:23
daje sobie ręke obciąc że jak Franz będzie selekcjonerem to Arek Głowacki wróci do kadry na środek obrony.
Czas Żewłakowa,Krzynówka i Bosackiego chyba minął.Na ich miejsce bym wziął Małeckiego,Peszke i Majewskiego ale Radka.

Warto też chyba sie zainteresowac tym stoperem z Sochaux który ma nasze korzenie Damienem Perquisem i chce grac dla Polski

Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.09.2009 o godz. 08:32.
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 10.09.2009, 08:23
oczywiście nikt nam nie powie prosto w oczy dlaczego tak słabo graliśmy.
Nikt nic nie wie.
Myślę ,że połowa tej kadry nie powinna dostać już powołania.

Budować reprezentacje od podstaw. Robić zgrupowania co miesiąc i grać sparingi z jakimiś klubami.
Nawet z polskimi klubami.Nie ma dużo meczy w terminarzu a dodatkowo zawodnicy nie powołani mogli by się pokazać selekcjonerowi na tle kadry
Będzie to kosztowne przedsięwzięcie ale przynajmniej na Euro 2012 będzie jakaś drużyna.
Ostatnio edytowane przez MaG* : 10.09.2009 o godz. 08:31.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów