|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Po trzykroć prawda.
Znajomy kolekcjoner starych beemek restaurował 625 z 78 bodajże. Rozebrał na każdą śrubkę, wymieniał te części które z powodu rdzy łamały sie w rękach, smarował wszystko zabezpieczał przed korozją i go same te czynności wyszły 15 tyś, ponad połowę wartości samochodu. Ale za to jaki efekt, auto w 90% oryginalne ![]()
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
przyjmę punkty karne.
kat. b. zapraszam na priv. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
No i to jest najlepsze podsumowanie Alfy. Dbasz o Alfe, a dbać trzeba szczególnie to auto Ci się odwdzięczy, niedbasz - więcej spędzisz u mechanika niż na jeździe. Zresztą sama cena Alfy mówi o aucie co jest warte. ![]()
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW
TYLKO WISŁA Anty Jude |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jakie autko polecicie tak za 5-7 koła ?
alfa 145, bmw seria 3, mazda mx3, honda civic, a moze cos innego... jakis opel, ford? ewentualnie prosze o opinie na temat ww aut |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Alfa jest brzydka ale bmw honda i szczegolnie mazda to piekne autka ale wiesz ile to bedzie palic :O , ja bym wolal to co wydam na benzyne w ciagu najblizszych miesiecy dolozyc do nowszego auta.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ze spalaniem nie jest tak zle, zawsze mozna kupic ON albo LPG i juz koszta spadaja.
Alfa brzydka zgodze się, ale za podobna kase mozna kupic znacznie nowsza i z lepszym wyposażeniem niz np bmw... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mam takie pytanie:
Jak nazywa się auto z lat 90 może dopiero 2000. Charakteryzowało się przednimi kołami wyciągniętymi spod nadkoli, mniej więcej jak Ariel Atom ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Przestańcie mówić ciągle o tym spalaniu jakby to było najważniejsze przy wyborze auta
![]() Kupisz coś co spala mniej o litr a wpieprzysz 1000 zł co roku w naprawy. Po drugie ja mogę jeździć i spalić 6 litrów a wejdzie ktoś inni i nieumiejętną jazdą spali 9 litrów. BMW jak się sypnie to włożysz drugie 7 koła. Alfy w dobrym stanie za 7 nie kupisz. Pozostaje Civic który ma świetne opinie a części są niesamowicie tanie i wybór olbrzymi. http://otomoto.pl/honda-civic-C9819731.html http://allegro.pl/show_item.php?item=743792153 http://otomoto.pl/honda-civic-pelna-...-C9856675.html ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Civiczek, cudowne autko
Polecam, tylko jeżeli byś miał wybór to poluj na te japońskie Civici (różnią się szczegółami np. angliki mają wystające klamki, japończyki płaskie, angliki maja regulacje klimy pokrętłami, a japońskie suwaki itp.) ale jedne są montowane w Japonii, drugie w Anglii. Te pierwsze znacznie solidniejsze. Przez 10 lat używania Japończyka, zepsuła się tylko klima. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Zna ktoś z Was stronke gdzie można sprawdzić ile jest jakiś marek samochodów na świecie lub w Polsce ?, chodzi o aktualne dane a nie ile wyprodukowano
Bo wiadomo że z każdym rokiem nawet tych nowych aut ubywa (wypadki).![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dostałem dzis mandat na strefie C,nieduzy bo 50zl,ale mam zaplacic w ciagu tyg,a jutro z rana wyjezdzam na 3 tyg Pytanie,dostal ktos z Was cos takiego i nie zaplacil ? Ewentualnie jakie odsetki te ciule doliczaja ?
|
|
|
|
Vide Cul Fide
Od: 09.2004
Offline |
|
|
jak ci sie uzbiera pare mandatow to wstecz wzywaja cie do wyjasnienia ( czyt placenia )
bo to ci ze strefy ciule pewno daly, wiec nie przezywAJ zabardzo, ale jezelis rzeczywiscie stal w strefie bez oplaty to bedzie trza kiedys zaplacic |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam pytanko, czy moge wstawić głośniki okrągłe 16 cm, jeżeli fabrycznie jest miejsce na elipsy 6x9 cm ?
Chodzi mi o tył Civica. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Jakbyś sam robił sobie dystanse to mógłbyś włożyć tam okrągłe 13cm, ale wydaje mi się, że elips 6x9 zagra lepiej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Problem w tym, że dostałem głośniczki 16 cm, a z przodu mam porządne Alpine'y
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jestem na etapie kupna samochodu. Jako że będzie to pierwsze auto szczególnie zależy mi na dobrym wyborze. Chciałem coś małego, do jeżdżenia po mieście, raz za czas zrobić więcej kilometrów. Oczywiste, że samochód powinien być jak najmniej awaryjny. Silnik dynamiczny, nie musi być królem szos, ale trochę mocy mile widziane. Myślałem o Corsie lub o Lanosie, roczniki około 98-00. Koszt ok 7k. Co Wy możecie polecić, na co zwracać uwagę, czego unikać ?
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Do 7 tysi to już było napisane - bierz Civica i będziesz zadowolony - za 7 koła nie istnieje auto do którego nie będzie trzeba dokładać mniej czy więcej - czysta eksploatacja, rozrząd, płyny, filtry, hamulce, zawiecha.
A na pierwsze auto lepiej brać wolniejsze bo się nie rozpieprzysz przynajmniej ![]() ps. Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A coś na temat Corsy lub Lanosa ? Ktoś ma, miał ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Tak jak napisał Kocur łap się Civica. Żadne Lanosy i Corsy nie są tak bezawaryjne i tak fajnie się nie prowadzą jak Honda. Nie mówiąc już o wyglądzie.
A tak teraz z innej beczki: kumpel się przypalił do Jaga X-Type. Autko fajne, przynajmniej stylistycznie i nie da się ukryć, że mimo iż to ładnie opakowane Mondeo, to skaczący na masce kot zmienia diametralnie postrzeganie tego auta. Jednak właśnie, to jest Mondeo... Płyta, niektóre elementy, i w końcu silnik diesla. Gość się przypala na szpan za rozsądne koszty użytkowania, tylko jakoś umknęło mu że eksploatacja samochodu, to nie tylko paliwo. Co powiecie o tym silniku? Ktoś miał Mondeo TDCI, a może miał lub zna kogoś, kto użytkował Jaga? Ja o tym silniku nie słyszałem zbyt dużo dobrego, a do tego każde Mondeo jadące z przdodu przy przyspieszaniu dramatycznie dymi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jak z dostępnością i ceną części do civica ? Kilka osób odradzało mi to auto, żebym się nie pakował w japończyka itd.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ty tego jeździ że części jest od groma - zamienników w hurtowniach też - poza tym każdy mecher zna civiki na wylot.
Zna ktoś jakiś warsztat godny polecenia co montują autoalarmy ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Ile trwa to szkolenie kierowców naruszających przepisy ruchu drogowego, po którym następuje redukcja konta o 6 punktów karnych ?
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
http://www.mord.krakow.pl/najnowszy-kurs |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Z innej beczki....przy granicy pl-czeskiej - oczywiście po naszej stronie - 4.39...potem w stronę krakowa co stacja to mniej ale o grosze...Łukoil w rybniku 4.02 za 95 - ruskie .....
![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 02.10.2009 o godz. 01:59.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
w którym sklepie kupie dobre koraliki na fotel?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
sam jestem ciekaw jak to z tym paliwem jest...
Leję V-Power Diesel na Shellu koło M1 i niby zauważyłem, że autko na jednym baku przejezdza mi więcej niż na paliwie z Neste, ALE jestem ciekaw czy są jakieś badania, porównania jakości paliw itd? Widział ktoś coś takiego w internecie? ![]() ![]() Polerowanie lakieru samochodowego | Auto SPA Kraków | Auto Detailing Kraków Bo najlepsze rzeczy rodzą się z pasji! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|