The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pietras1234
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2009, 11:03
Po trzykroć prawda.

Znajomy kolekcjoner starych beemek restaurował 625 z 78 bodajże. Rozebrał na każdą śrubkę, wymieniał te części które z powodu rdzy łamały sie w rękach, smarował wszystko zabezpieczał przed korozją i go same te czynności wyszły 15 tyś, ponad połowę wartości samochodu. Ale za to jaki efekt, auto w 90% oryginalne
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
Odpowiedz cytując
kacap
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.09.2009, 10:53
przyjmę punkty karne.
kat. b.

zapraszam na priv.
Odpowiedz cytując
zolwik
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 09.09.2009, 12:54
http://allegro.pl/show_item.php?item=734969701 :(
Odpowiedz cytując
1986
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.09.2009, 17:17
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Generalnie jeśli nie macie pojęcia o motoryzacji to Alfa Romeo nie jest samochodem dla Was. To nie jest samochód do którego leje się olej raz na rok i więcej pod maskę nie zagląda. Jeśli macie takie podejście do samochodów to proponuję Audi albo Golfa. Nie ma ani odrobiny przesady w stwierdzeniu, że Alfa Romeo jest jak piękna kobieta o którą trzeba nieustannie dbać. Od czasu do czasu trzeba też kupić drogi prezent, w postaci nowego wariatora, przepływomierza , czy też katalizatora o odwdzięczy się na pewno
Aha i jeśli Alfa to tylko benzyna. Alfa z turbodieselem -> Fiat

No i to jest najlepsze podsumowanie Alfy.

Dbasz o Alfe, a dbać trzeba szczególnie to auto Ci się odwdzięczy, niedbasz - więcej spędzisz u mechanika niż na jeździe.
Zresztą sama cena Alfy mówi o aucie co jest warte.
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW

TYLKO WISŁA
Anty Jude
Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.09.2009, 09:48
Jakie autko polecicie tak za 5-7 koła ?

alfa 145, bmw seria 3, mazda mx3, honda civic, a moze cos innego... jakis opel, ford?

ewentualnie prosze o opinie na temat ww aut
Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Stary 19.09.2009, 10:47
hudinho napisał(a):Wyświetl post
Jakie autko polecicie tak za 5-7 koła ?

alfa 145, bmw seria 3, mazda mx3, honda civic, a moze cos innego... jakis opel, ford?

ewentualnie prosze o opinie na temat ww aut

10 znakow......
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.09.2009, 11:13
Alfa jest brzydka ale bmw honda i szczegolnie mazda to piekne autka ale wiesz ile to bedzie palic :O , ja bym wolal to co wydam na benzyne w ciagu najblizszych miesiecy dolozyc do nowszego auta.
Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Stary 19.09.2009, 12:32
ze spalaniem nie jest tak zle, zawsze mozna kupic ON albo LPG i juz koszta spadaja.

Alfa brzydka zgodze się, ale za podobna kase mozna kupic znacznie nowsza i z lepszym wyposażeniem niz np bmw...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.09.2009, 14:35
Mam takie pytanie:
Jak nazywa się auto z lat 90 może dopiero 2000. Charakteryzowało się przednimi kołami wyciągniętymi spod nadkoli, mniej więcej jak Ariel Atom
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 19.09.2009, 20:03
Przestańcie mówić ciągle o tym spalaniu jakby to było najważniejsze przy wyborze auta
Kupisz coś co spala mniej o litr a wpieprzysz 1000 zł co roku w naprawy. Po drugie ja mogę jeździć i spalić 6 litrów a wejdzie ktoś inni i nieumiejętną jazdą spali 9 litrów.

BMW jak się sypnie to włożysz drugie 7 koła.
Alfy w dobrym stanie za 7 nie kupisz.

Pozostaje Civic który ma świetne opinie a części są niesamowicie tanie i wybór olbrzymi.

http://otomoto.pl/honda-civic-C9819731.html

http://allegro.pl/show_item.php?item=743792153

http://otomoto.pl/honda-civic-pelna-...-C9856675.html
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.09.2009, 10:46
Civiczek, cudowne autko Polecam, tylko jeżeli byś miał wybór to poluj na te japońskie Civici (różnią się szczegółami np. angliki mają wystające klamki, japończyki płaskie, angliki maja regulacje klimy pokrętłami, a japońskie suwaki itp.) ale jedne są montowane w Japonii, drugie w Anglii. Te pierwsze znacznie solidniejsze.

Przez 10 lat używania Japończyka, zepsuła się tylko klima.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 21.09.2009, 21:40
Cytat:
Po raz dziesiąty z rzędu, jutro (22 września, wtorek) w Krakowie odbędzie się Europejski Dzień bez Samochodu. Wzorem lat ubiegłych z ruchu wyłączona będzie jedna z ulic Krakowa. Tego dnia, w godzinach od 8.00 do 18.00 nie będzie można jeździć samochodem w ciągu ulic Podzamcze i św. Idziego. W zamian, za darmo - na podstawie dowodu rejestracyjnego - będzie można jeździć komunikacją zbiorową.
Fajna sprawa - ciekawe ile osób skorzysta
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 23.09.2009, 12:25
Zna ktoś z Was stronke gdzie można sprawdzić ile jest jakiś marek samochodów na świecie lub w Polsce ?, chodzi o aktualne dane a nie ile wyprodukowano Bo wiadomo że z każdym rokiem nawet tych nowych aut ubywa (wypadki).
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
maciek777
Banita

Od: 08.2007

Stary 23.09.2009, 18:20
Dostałem dzis mandat na strefie C,nieduzy bo 50zl,ale mam zaplacic w ciagu tyg,a jutro z rana wyjezdzam na 3 tyg Pytanie,dostal ktos z Was cos takiego i nie zaplacil ? Ewentualnie jakie odsetki te ciule doliczaja ?
Odpowiedz cytując
West
Vide Cul Fide

Od: 09.2004

Stary 23.09.2009, 18:42
jak ci sie uzbiera pare mandatow to wstecz wzywaja cie do wyjasnienia ( czyt placenia )
bo to ci ze strefy ciule pewno daly, wiec nie przezywAJ zabardzo, ale jezelis rzeczywiscie stal w strefie bez oplaty to bedzie trza kiedys zaplacic

Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 23.09.2009, 21:32
Mam pytanko, czy moge wstawić głośniki okrągłe 16 cm, jeżeli fabrycznie jest miejsce na elipsy 6x9 cm ?

Chodzi mi o tył Civica.
Odpowiedz cytując
brzydki.brzydal
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.09.2009, 22:12
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanko, czy moge wstawić głośniki okrągłe 16 cm, jeżeli fabrycznie jest miejsce na elipsy 6x9 cm ?

Chodzi mi o tył Civica.
6 cali to 15cm, więc żeby wpasować głośnik musiałbyś docinać otwór - moim zdaniem gra niewarta świeczki.

Jakbyś sam robił sobie dystanse to mógłbyś włożyć tam okrągłe 13cm, ale wydaje mi się, że elips 6x9 zagra lepiej.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 23.09.2009, 22:36
Problem w tym, że dostałem głośniczki 16 cm, a z przodu mam porządne Alpine'y
Odpowiedz cytując
someone_TSW
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.09.2009, 15:09
Jestem na etapie kupna samochodu. Jako że będzie to pierwsze auto szczególnie zależy mi na dobrym wyborze. Chciałem coś małego, do jeżdżenia po mieście, raz za czas zrobić więcej kilometrów. Oczywiste, że samochód powinien być jak najmniej awaryjny. Silnik dynamiczny, nie musi być królem szos, ale trochę mocy mile widziane. Myślałem o Corsie lub o Lanosie, roczniki około 98-00. Koszt ok 7k. Co Wy możecie polecić, na co zwracać uwagę, czego unikać ?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 28.09.2009, 16:31
Do 7 tysi to już było napisane - bierz Civica i będziesz zadowolony - za 7 koła nie istnieje auto do którego nie będzie trzeba dokładać mniej czy więcej - czysta eksploatacja, rozrząd, płyny, filtry, hamulce, zawiecha.

A na pierwsze auto lepiej brać wolniejsze bo się nie rozpieprzysz przynajmniej

ps.

Cytat:
Rada miasta zlikwidowała opłaty za parkowanie w strefie C w soboty. - Chodziło o regulację niejasnych przepisów i zachęcenie mieszkańców do odwiedzania Starego Miasta - mówią radni.
Odpowiedz cytując
someone_TSW
Senior Member

Stary 28.09.2009, 21:44
A coś na temat Corsy lub Lanosa ? Ktoś ma, miał ?
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.09.2009, 15:08
someone_TSW napisał(a):Wyświetl post
A coś na temat Corsy lub Lanosa ? Ktoś ma, miał ?
Tak jak napisał Kocur łap się Civica. Żadne Lanosy i Corsy nie są tak bezawaryjne i tak fajnie się nie prowadzą jak Honda. Nie mówiąc już o wyglądzie.

A tak teraz z innej beczki: kumpel się przypalił do Jaga X-Type. Autko fajne, przynajmniej stylistycznie i nie da się ukryć, że mimo iż to ładnie opakowane Mondeo, to skaczący na masce kot zmienia diametralnie postrzeganie tego auta. Jednak właśnie, to jest Mondeo... Płyta, niektóre elementy, i w końcu silnik diesla. Gość się przypala na szpan za rozsądne koszty użytkowania, tylko jakoś umknęło mu że eksploatacja samochodu, to nie tylko paliwo. Co powiecie o tym silniku? Ktoś miał Mondeo TDCI, a może miał lub zna kogoś, kto użytkował Jaga? Ja o tym silniku nie słyszałem zbyt dużo dobrego, a do tego każde Mondeo jadące z przdodu przy przyspieszaniu dramatycznie dymi.
Odpowiedz cytując
someone_TSW
Senior Member

Stary 29.09.2009, 15:57
A jak z dostępnością i ceną części do civica ? Kilka osób odradzało mi to auto, żebym się nie pakował w japończyka itd.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 01.10.2009, 12:23
Ty tego jeździ że części jest od groma - zamienników w hurtowniach też - poza tym każdy mecher zna civiki na wylot.

Zna ktoś jakiś warsztat godny polecenia co montują autoalarmy
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 01.10.2009, 13:26
Ile trwa to szkolenie kierowców naruszających przepisy ruchu drogowego, po którym następuje redukcja konta o 6 punktów karnych ?
Odpowiedz cytując
MBu
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 01.10.2009, 19:39
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Ile trwa to szkolenie kierowców naruszających przepisy ruchu drogowego, po którym następuje redukcja konta o 6 punktów karnych ?
6 godzin...

http://www.mord.krakow.pl/najnowszy-kurs
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.10.2009, 01:55
Z innej beczki....przy granicy pl-czeskiej - oczywiście po naszej stronie - 4.39...potem w stronę krakowa co stacja to mniej ale o grosze...Łukoil w rybniku 4.02 za 95 - ruskie .....
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 02.10.2009 o godz. 01:59.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.10.2009, 07:20
w którym sklepie kupie dobre koraliki na fotel?
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.10.2009, 07:41
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Z innej beczki....przy granicy pl-czeskiej - oczywiście po naszej stronie - 4.39...potem w stronę krakowa co stacja to mniej ale o grosze...Łukoil w rybniku 4.02 za 95 - ruskie .....
Na Carrefourze w Czyżynach wczoraj 3.97 A paliwo dobre, ciągne na nim 3 rok i polecić mogę.
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.10.2009, 10:38
sam jestem ciekaw jak to z tym paliwem jest...

Leję V-Power Diesel na Shellu koło M1 i niby zauważyłem, że autko na jednym baku przejezdza mi więcej niż na paliwie z Neste, ALE jestem ciekaw czy są jakieś badania, porównania jakości paliw itd?
Widział ktoś coś takiego w internecie?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów