The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2009, 09:55
igortsw napisał(a):Wyświetl post
Krótko mówiąc to jeden z niewielu momentów, w naszej koszykówce, w którym jest szansa że coś ruszy i chociażby dorównamy naszym sąsiadom z Litwy...

Jest Gortat, jest Logan, Koszarek i kilku innych których stać na wiele, gramy u siebie przy mam nadzieje mocno dopingującej widowni, wykorzystajmy to, bo więcej takiej szansy może już nie być.
Wyjdziemy z grupy, ale nic poza tym. Na jedną wygraną nas stać. Tak naprawdę jesteśmy słabymi średniakami. Nie mamy potencjału, który pozwoliłby oczekiwać,że przy dobrym dopingu i to,że gramy u siebie coś ugramy. Od czołówki dzielą nas lata świetlne. A z tą Litwą to chodzi Ci o hale?Bo chyba, nie że koszykarsko się do nich zbliżymy.

igortsw napisał(a):Wyświetl post
Wójcik to już legenda, mimo że moim zdaniem nie zagra w tym turnieju pierwszych skrzypiec, to człowiek potrzebny naszej reprezetancii, chociażby ze względu na doświadczenie, mógł zapowiedzieć że więcej już nie zagra w reprze (tak jak w piłce nożnej Giggs, który pożegnał się z drużyną narodową Walii, której sam był symbolem).

!
Odkąd pamiętam to on zawsze był. Z drugiej strony o czymś to świadczy,że znając życie gość będzie grał w większości spotkań. Pewnie niektóre zagrywki przez niego będą przechodzić. Jeszcze powołać Dryję, Szybilskiego, Tomczyka, Zielińskiego
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
wielka.wisla
Banita

Od: 07.2009

Stary 30.07.2009, 10:28
i Plutę !!!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 11.08.2009, 09:25
Dzisiaj Polska gra z Chorwacją. Transmisja w TVP2, jutro kolejny mecz także z Chorwatami.

Z najświeższych informacji. Lampe dojechał, po kontuzji oka śladu nie widać.

Poniżej krótki rys dokonań naszych rywali. Składów nie wklejam, bo pewnie mało co te nazwiska komuś mówią. Tak z łyzą w oku,trenerem Chorwatów jest Repesa,który swego czasu trenował nieistniejący już Śląsk Wrocław.

Od 1993 roku Chorwaci nieprzerwanie grają na mistrzostwach Europy, dwukrotnie zdobywając brązowe medale. Na trzecim stopniu podium stawali też podczas mistrzostw świata w 1994 roku. W tym kraju nigdy nie brakowało wielkich nazwisk. Na igrzyskach w 1992 roku zespół z legendarnymi już Drazenem Petroviciem, Tonim Kukoćem i Dino Radją mężnie stawiał czoła w finale imprezy amerykańskiemu Dream Teamowi I. Na ostatniej olimpiadzie w Pekinie Chorwaci doszli do ćwierćfinału, gdzie nie sprostali faworyzowanym Hiszpanom. Ich występ uznano jednak za udany. A że apetyty rosną w miarę jedzenia chorwaccy koszykarze już zapowiadają, że w Polsce będą walczyć o medal mistrzostw Europy.

Igrzyska Olimpijskie 2008 – 6 miejsce

Mistrzostwa Europy 2007 – 6. miejsce

Mistrzostwa Europy 2005 – 7. miejsce

Mistrzostwa Europy 2003 – 9. miejsce

Mistrzostwa Europy 2001 – 7. miejsce

Mistrzostwa Europy 1999 – 11. miejsce

Mistrzostwa Europy 1997 – 11. miejsce

Igrzyska Olimpijskie 1996 – 7. miejsce

Mistrzostwa Europy 1995 – brązowy medal

Mistrzostwa Świata 1994 – brązowy medal

Mistrzostwa Europy 1993 – brązowy medal

Igrzyska Olimpijskie 1992 – srebrny medal
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 11.08.2009, 17:03
Co tak cicho nikt nie ogląda Na razie po pierwszych dwóch kwartach nie, jest źle, spodziewałem się nawet większego lania, jeszcze nie wszytko wychodzi, chociaż czują już "czacze" .

Ambitna gra Szewczyka, Logan gra jak narazie niezły mecz, chodź wydaje mi się, że jest lekko stremowany(pierwszy mecz w kadrze ), ale ten kolo jak się rozegra i wtopi w repre może naprawdę dużo krwi popsuć zawodnikom.

No i Wójcik gra (i to całkiem nieźle).
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 11.08.2009, 18:15
Jeśli weźmiemy poprawkę na to,że Chorwaci przylecieli dzisiaj, to była szansa wygrać ten mecz. Widać w tym zespole gigantyczny potencjał, Vujcic grał co mnie zaskoczyło,ale co by nie mówić więcej sobie rekreacyjnie biegał,specjalnie się nie przemęczając. Doświadczeniem biją nas na łeb,co było zresztą widać. Nie ma sensu ich do Nas porównywać, jesteśmy innej klasy zespołem,zdecydowanie gorszym. Nadal uważam,że tylko zbieg okoliczności lub wyskok formy jednego z naszych reprezentantów może doprowadzić nas do wyjścia z grupy. Widać,że brak nam rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia. Logan jest dobry ale jak powiedział- Noculak -jako strzelec, i to też jak ma dzień. Wynik wygląda na niezły,ale jakby to był mecz o punkty to widać,że dostalibyśmy niezłe lanie. Zobaczymy jak jutro będzie to wyglądało z Lampe.

Fajna ta hala,ale jakie ona ma przeznaczenia,bo na pewno nie do koszykówki, strasznie duże odległości od parkietu. Ciekawe czy cos widać w ogóle. O zakolach już nie powiem.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Stary 11.08.2009, 18:32
Do postu Marszałka dodam tylko jeszcze że Chorwaci, mają zgrany skład którym grają już jakiś czas a u nas to na razie jest pełna prowizorka, chociaż w odróżnieniu od posta wyżej, jak ciągle uważam, że awans z grupy jest całkiem możliwy, tylko trzeba jeszcze popracować, żeby wszytko się zazębiało.

Ciekawe ustawienie na początku trzeciej kwarty, z dwoma rozgrywającymi - to właśnie jeśli się nie mylę w tym okresie zdobyliśmy najwięcej punktów. Logan to Logan, i jak dla mnie jedynym rozwiązaniem jest ustawianie go na pozycji rzucającego obrońcy, bo wtedy jego potencjał jest największy.

Szkoda, że Ignarski nie zagrał na pełnych obrotach, bo ma imponujące gabaryty jak na niskiego skrzydłowego, i dzisiaj mógł je wykrzystać.
Brakuje mi Pluta (no ale cóż....),dzisiaj nie zagrał Lampe, który przy swoim wzroście ma dobry rzut z dystansu, chociaż jego dyspozycja to wielka nie wiadoma

Widać, było że Katzurin cały czas dawał do zrozumienia Szubardze, że nie jest do końca zadowolony z rozgrywania piłki, miejmy nadzieje, że do Eurobasketu wyszlifują już wszytko.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 11.08.2009 o godz. 21:51.
Odpowiedz cytując
wislabielany
Senior Member

Stary 11.08.2009, 18:56
Ja mimo wszystko jestem zadowolony z gry Polaków, chociaż nie wiem czy to wynikało z taktyki czy z problemów z rozegraniem, ale w I kwarcie mało piłek dostawali podkoszowi... Gortat praktycznie nie istniał, w drugiej kwarcie trochę się to zmieniło, a w trzeciej to popis Gortata. Dobry mecz Logana, ale jego początkowe straty (3 czy 4) trochę mnie wkurzyły, ale to jego pierwszy mecz. Wydaje się że wynik dobry, ale gdyby Chorwaci grali na większym "gazie" to raczej trochę byśmy od nich odstawali.
Powód: Wisła Pany!
Ostatnio edytowane przez wislabielany : 11.08.2009 o godz. 18:56.
Wisła Pany

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.08.2009, 20:27
Dobrze mówi wyżej kolega element - typowy trening. Nie ma co oczekiwać cudów - do Euro jeszcze blisko miesiąc, chłopaki ledwo co odłożyli sztangi i dostali na treningach piłki. Na "fajerwerki" przyjdzie pora.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 11.08.2009, 20:57
Jak szanuję Sobczyńskiego za to, że najbardziej promuje kosza w TVP to niechże dla dobra koszykówki da sobie spokój z komentowaniem meczy.

Co do kadry to jeśli chodzi o graczy wysokich to para Lampe, Gortat nie powinna ustępować nikomu na Euro, rezerwowi też są ok. Jeśli natomiast chodzi o graczy niskich to tu już w porównaniu z innymi ekipami jest zdecydowanie gorzej.

Co do Katzurina to będzie ładnie i efektownie dla oka, no ale wiadomo, że nasza drużyna obroną grzeszyć nie będzie a co zatem idzie jakiegoś spektakularnego sukcesu na Euro nie wróżę. Z Urlepem mogli by powalczyć o medale.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Stary 11.08.2009, 20:58
felipe napisał(a):Wyświetl post
Na "fajerwerki" przyjdzie pora.
Jedna była akcja Koszarek - Gortat z efektownym wsadem
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 11.08.2009, 21:38
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Jak szanuję Sobczyńskiego za to, że najbardziej promuje kosza w TVP to niechże dla dobra koszykówki da sobie spokój z komentowaniem meczy.

Co do kadry to jeśli chodzi o graczy wysokich to para Lampe, Gortat nie powinna ustępować nikomu na Euro, rezerwowi też są ok. Jeśli natomiast chodzi o graczy niskich to tu już w porównaniu z innymi ekipami jest zdecydowanie gorzej.

Co do Katzurina to będzie ładnie i efektownie dla oka, no ale wiadomo, że nasza drużyna obroną grzeszyć nie będzie a co zatem idzie jakiegoś spektakularnego sukcesu na Euro nie wróżę. Z Urlepem mogli by powalczyć o medale.
Ze tak zapytam,kolega koszykówkę tak od czasu do czsu czy mniej więcej coś się orientuje?

Jak na moje oko to(mogę się mylić)
1. Ławkę mamy za krótką
2. Takich jak Gortat to prawie w każdej ekipie jest z dwóch
3. Muli ma dobre pomysły taktyczne a z widowiskowością u niego średnio,
4. O medalach nie mamy co marzyć.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 12.08.2009, 08:23
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ze tak zapytam,kolega koszykówkę tak od czasu do czsu czy mniej więcej coś się orientuje?

Jak na moje oko to(mogę się mylić)
1. Ławkę mamy za krótką
2. Takich jak Gortat to prawie w każdej ekipie jest z dwóch
3. Muli ma dobre pomysły taktyczne a z widowiskowością u niego średnio,
4. O medalach nie mamy co marzyć.
Orientuje się choć ostatnio trochę mniej, lepiej natomiast pamiętam czasy Śląska Wrocław.

I Katzurina pamiętam z sezonów w Śląsku Wrocław. Zarówno za pierwszym razem jak i za drugim Śląsk grał radosną ofensywną koszykówkę. Za pierwszym razem gwiazdami byli O'bannon oraz Wright a w drugiej przygodzie Katzurina w Śląsku fenomenalnie spisywał się Greer. Ale w decydujących fazach gdy rywale mocniej bronili Śląsk wysoko przegrywał, zobaczymy jak będzie z reprezentacją obstawiam, że dojdziemy do 1/4 by tam efektownie przegrać 30 punktami Nie jest to zły trener ale nie wybitny będziemy dobrze grać w ofensywie bazując głównie na Loganie i Lampe. Ale obrona będzie dziurawa(dobrze, że chociaż Gortata mamy) i wystarczy trochę lepszy grajek przeciwników który będzie nam rzucał seryjnie punkty.

Ławkę mamy krótką ale na pozycjach niskich. Od 4-5 mamy świetnych graczy: w pierwszej 5: Lampe i Gortat to będzie ścisła czołówka dlatego pisałem, że nie będziemy ustępować innym ekipom. Rezerwowi: Szewczyk który w świetnej lidze rosyjskiej notował całkiem niezłe statsy dodając do tego Dylewicza który jak jest formie też potrafi nieźle zagrać co udowodnił w Eurolidze no i na koniec legenda polskiego kosza: Adam Wójcik na te parę minut zawsze się przyda.W porównaniu z innymi na pozycjach niskich jest już zdecydowanie gorzej zarówno wśród graczy pierwszopiątkowych jak i wśród rezerwowych.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Stary 06.09.2009, 18:25
Już jutro pierwszy mecz z Bułgarami, z rywalem którym trzeba wygrać, bo na pewno jeśli nie oni to kto ma być w naszym zasięgu...

Szubarga dochodzi do siebie po urazie pleców, miejmy nadzieje, że będzie gotowy na Poniedziałek.

Przypomnienie grup:

GRUPA A
Macedonia, Chorwacja, Izrael, Grecja

GRUPA B
Rosja, Francja, Niemcy, Łotwa

GRUPA C
Wielka Brytania, Serbia, Hiszpania, Słowenia

GRUPA D
Polska, Turcja, Litwa,Bułgaria
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 07.09.2009, 09:43
Wszystkie mecze Polaków w otwartych kanałach TVP. Dziś o 18.00 z Bułgarią. Reszta spotkań na TVP Sport.

Wcześniej smaczny mecz- Rosja, dość osłabiona bez czołowych graczy zagra z Łotwą. mecz o 16.30
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 07.09.2009 o godz. 12:44.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.09.2009, 10:01
I pomyśleć, ze w pierwszej (wstępnej) wersji jako miasto gospodarz kilka lat temu zgłoszony był Kraków ze swoją nowoczesną 15 tys halą. A miejscem rozgrywania turnieju finałowego był Gdańsk - ale nie ze swoją Oliwia tylko innym 15 tysięcznikiem (choć ten jest "tylko" opóźniony, grunt, że powstanie).

Zmarnowaliśmy szansę...

Szkoda, że nie do wszystich dociera, że Polska dostapiła zaszczytu organizowania imprezy, która swą rangą ustępuje tylko Olimpiadzie i mistrzostwom piłkarskim. U nas się żyje skokami.

Co do turnieju - o ile reprezentacja piłkarska na ważnych turniejach gra systemem "o zwycięstwo, o wszystko, o honor", o tyle koszykarze dziś stają od razu przed wyzwaniem O WSZYSTKO. Porażka z Bułgarami (rywal spokojnie do ogrania, przegrać mozemy tylko w głowie chyba) już w pierwszym dniu eliminuje nas w praktyce z turnieju. Także byle do 18.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.09.2009, 10:06
Panowie znawcy. Pytanie z pogranicza tematów- tego i bukmacherki, ale tam pewnie nie każdy z Was zagląda. Chodzi mi o dość wysoki kurs na ruskich w dzisiejszym ich meczu z Łotwą, a dodatkowo kurs ten ciągle rośnie. Czy ruskie są takie słabe, czy ktoś to popełnił jakiś zajebisty błąd, bo z tego co czytałem, to oni właśnie będą tu bronić tytułu z przed roku... Reasumując- warto grać na ruskich, czy rzeczywiście jest realna szansa, że przegrają?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 07.09.2009, 12:11
Ja tam wielkim znawcą nie jestem, ale Litwini to też mistrzowie (bodaj 2003?), któzy ostatnio "dają radę" w sparingach i meczach kontrolnych, mmo paru osłabień. Z resztą dość otwarcie mówią, że przyjechali do PL po złoto.
A Rosjanie bardzo osłabieni, jakoś jakb bez formy ostatnio.

Więc nie dziwię się, że stawiają u buków na Litwinów - są faworytem (teoretycznym). Bo tam naprawdę to nie wiadomodo końca jak to będzie, ale dużej kasy na wygraną Rosjan bym nie postawiła osobiście ...

ale niech inni się wypowiedzą ;-)
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.09.2009, 12:19
Rosja gra z ŁOTWĄ a nie z Litwą. Z Litwinami to zagra Polska.

Nie jestem znawcą ale czytałem gdzieś że Rosjanie przyjechali "osłabieni" ale z drugiej strony oni mają naprawdę spory wybór graczy.
Dla Łotyszy to prestiżowy mecz i zagrają na maksa ale chyba jednak Rosja
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
rocco_1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.09.2009, 12:41
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Panowie znawcy. Pytanie z pogranicza tematów- tego i bukmacherki, ale tam pewnie nie każdy z Was zagląda. Chodzi mi o dość wysoki kurs na ruskich w dzisiejszym ich meczu z Łotwą, a dodatkowo kurs ten ciągle rośnie. Czy ruskie są takie słabe, czy ktoś to popełnił jakiś zajebisty błąd, bo z tego co czytałem, to oni właśnie będą tu bronić tytułu z przed roku... Reasumując- warto grać na ruskich, czy rzeczywiście jest realna szansa, że przegrają?
ZSRR ponoć bez Kirilenki,Holdena i Hryapy stąd taki wysoki kurs na nich.Łotwa koszykarską potęgą w przeciwienstwie do Litwy nie była i nie jest.Myślę ze po dość wyrównanym meczu wygra Rosja,aczkolwiek ja granie u buków tego meczu sobie odpuszczam
ALEXANDER
THE GREAT
OVECHKIN
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 07.09.2009, 12:50
Sorry z Łotwą nie z Litwą,odwołuje tym samym smakowitość tego pojedynku. Co do Bolszewików. Przejeżdżają osłabieni, i to dość znacznie,bo Kirlenko i Holden dawali bardrzo wiele Sbornej. Choć w przypadku tego ostatniego nie wiem czy czasem brak jego egozimu i poklepywania piłki w miejscu nie wyjdzie Towarzyszą na dobre.

Podobnie jak Rocco bym sobie ten mecz odpuścił, mimo,że Łotwa to nie Litwa ale coś nie do końca jestem przekonany o sile Federacji Rosyjskiej.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 07.09.2009, 17:43
Piłkarze powinni brać przykład z koszykarzy jak podchodzi się ambitnie do gry.Po dwóch spotkaniach obejrzanych(tzn jednym całym i tym trwającym) moje odczucia są pozytywne,promocja Eurobasketu chyba się udała
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Stary 07.09.2009, 18:08
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
Piłkarze powinni brać przykład z koszykarzy jak podchodzi się ambitnie do gry.Po dwóch spotkaniach obejrzanych(tzn jednym całym i tym trwającym) moje odczucia są pozytywne,promocja Eurobasketu chyba się udała

Jak najbardziej, zresztą zawsze mi się wydawało że Koszykarze w Polsce po mimo tego ze odstają nieco od czołówki zawsze wykazywali więcej determinacji i ambicji niż piłkarze.

Co do meczu, całkiem nieźle idzie, na początku martwiła mnie skuteczność za 3, później to skorygowali, ale dla mnie nie do pomyślenia jest, że przy takich graczach pod koszowych jakich posiadamy, przegrywamy w zbiórkach z Bułgarami, na dokładkę przeciwnicy zaliczyli też parę zbiórek w ataku i to trzeba poprawić bo w starciu z mocniejszymi rywalami może być kicha..

P.S. Nie chce na razie oceniać gry Logana, ale jak zawisł w powietrzu w ostatniej sekundzie 2 kwarty, mając przed sobą gracza wyższego o głowę, a następnie umieścił piłkę w obręczy, gdy ryknęła syrena to przypomniał mi się Jordan za starych dobrych lat.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 07.09.2009 o godz. 18:34.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 07.09.2009, 18:13
można powiedzieć, że bez Logana i Gortata nasza kadra by nie istniała... widać, że ta dwójka wie co robić jak ma piłkę w rękach, reszta nieco zagubiona biega ale jest póki co dobrze... oby tak do końca!
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.09.2009, 18:37
pysio napisał(a):Wyświetl post
można powiedzieć, że bez Logana i Gortata nasza kadra by nie istniała...
Gdybyś nie zauważył 2 zawodników w koszu to 40% drużyny czyli tak jak w Piłce 4-5 zawodników z podstawowego składu Gdyby wyrzucić z Wisły Brożka,Sobolewskiego,Marcelo,Kirma i Boguskiego myślę że też bysmy nie istnieli

Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 07.09.2009, 18:43
pysio napisał(a):Wyświetl post
można powiedzieć, że bez Logana i Gortata nasza kadra by nie istniała... widać, że ta dwójka wie co robić jak ma piłkę w rękach, reszta nieco zagubiona biega ale jest póki co dobrze... oby tak do końca!
A to ciekawe ... bo wcale dziś nie gra jakoś dobrze ... o zgrozo wg niektórych w pierwszej połowie był jednym ze słabszych ...

Gortat to serce, mózg i dusza zespołu. Ale właśnie mamy ZESPÓŁ! I to najważniejsze.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.09.2009, 18:49
już nie przesadzajmy z tym, że Logan gra słabo. Moim zdaniem obok Gortata najlepszy Polski zawodnik dzisiejszego meczu. Do tej chwili zanotował 8 asyst i ponad 20 pkt. Jeśli to jest słabo, to ja nie mam pytań.

Co do Gortata to widać, że jest to facet z jajami. Mimo iż jak na nasze warunki jest mega gwiazdą, to nie daje tego po sobie poznać. Robi swoje i robi to bardzo dobrze. Gwiazdą jest, ale ta pozytywną, na boisku.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 07.09.2009 o godz. 18:53.
Odpowiedz cytując
Żmijka

Stary 07.09.2009, 19:06
W przebiegu całego meczu jego występ był ok. Ale nie powiesz mi chyba, że w I połowie zagrał wybitnie dobrze ?
Ja bym osobiście nie gloryfikowała jego gry. Bez przesady. Oczywiście punktów dużo (23), sporo zbiórek. Ale sporo też niecelnych rzutów, podań.

W/g mnie osobiście lepiej zagrał np Ignerski.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.09.2009, 19:14
mnie wkurza troche gloryfikowanie Gortata za wszelkę cenę przez komentatorów. W dup* mu strasznie wchodzą. Myśle że sam by tego nie chciał.

gra dobrze, ba, najlepiej...ale mówić w każdej akcji o Nim to przesada..."świetna praca Gortata", "zobaczmy jak Marcin Gortat tam osłonił zawodnika", "ależ praca Gortata przy tej akcji"...i tak w koło.

a tak ogolnie to ładny mecz był...ja tam kosza nie lubie za bardzo...ale fajnie mi się oglądało.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 07.09.2009, 19:35
Byłem w okolicach Hali Stulecia, fajna strefa kibica.Litwinów masakrycznie dużo, Turków też sporo, Bułgarów trzech doliczyłem się, a co do meczu, to poczekajmy na mocniejsze ekipy Litwę i Turcję. Będzie możliwośc weryfikacji naszych możliwości.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.09.2009, 19:45
Mecz, który trzeba było wygrać by przygoda Polski nie skończyła się po pierwszej fazie turnieju
Ogólnie mecz pod kontrolą, cieszy dobra podstawa Ignerskiego, który ładnie dzisiejszy mecz nam pociągnął, martwią rezerwowi, gdyż za wiele pozytywnego nie pokazali

A co do ekscytacji dziennikarzy,
Gortat robi świetną robotę dla promocji koszykówki w Polsce, to z nim się reprezentacje utożsamia... choć jest w tym trochę przesadyzmu to powinniśmy się cieszyć, że taki ktoś jest
Ostatnio edytowane przez Ikki : 07.09.2009 o godz. 20:51.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów