|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ale nie powiesz mi,że w pozostałych 17 meczach Kuba zagrał na takim poziomie jak wczoraj czy w meczu z Finlandią
![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Wiślaczko, ja odebrałam wypowiedź Lukasa o Kubie jako chwilowe załamanie
(to coś jakby stwierdzić po wczorajszym meczu Argentyny, że Messi nie jest jednym z najlepszych piłkarzy świata, ot w chwili frustracji się może wyrwać). No bo,,, Kto jest w Polsce lepszy? ;>Ani pod względem sportowym ani pod względem mentalnym, w moim odczuciu, lepszego na tę pozycję nie ma. A i niewielu na inne. Jeśli w ogóle. A siatkarze idą jak burza,,, Ah zazdrość,,,, Na co nam siatkówka. Dajcie PIŁKĘ NOŻNĄ! ![]()
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 06.09.2009 o godz. 18:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Poziom Reprezentacji zbliza sie ku poziomowi pilki klubowej czyli zaczyna być śmiesznie.
Na dzis nawet gdybysmy awansowali do tych Mistrzostw Swiata to warto zadac sobie pytanie po co my tam pojedziemy Trzeba na tace co tydzien dawac papierek zesmy dostali EURO ,bo to jedyne switelko w tunelu ze moze kiedys bedzie lepiej..... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tiramisu, siatkówka nie jest wcale taka zła ![]() ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Uważam ,że czas Leona w Polsce minął już dawno. Dlaczego nie zwolniono go po EURO2008? Który tepy fiut ,który z PZPN ,którego lepkie łapy wzięły dolę podpisał takie niekorzystny dla nas kontrakt z tym cudakiem? Jak przychodził do Polski do wielu wiązało z Leonem wielkie nadzieje. Obcokrajowiec , profesjonalista , może nie najwyższych lotów , ale mający bagaż doświadczeń. Do tego Leo wydawał się lekarstwem na rodzime układy. Dzisiaj widać ,że niektóre decyzje trenera Leona są nie tylko chu.jowe ale po prostu nieracjonalne. Wiadomo ,że żaden z nas nie jest specjalistą z takim doświadczeniem jak Holender ale każdy potrafi logicznie myśleć. I niektóre powołania czy ustawienia ,taktykę - logika zwykłego człowieka wyklucza. To co robi Leon to już nie jest nieudolność to jest zwyczajny sabotaż. Ciekawe jest też to ,że polski trener byłby opluwany i kopany, a tu się jakoś tego Leona jeszcze dziennikarze boją. Do tego pracuje na lewo w Fajenordzie a Lato chu.ja sobie z tego robi. Jakby PZPN był w porządku to by zatrudnił jakiegoś obcokrajowca z jajami, co nie stać ich. Potrafią kręcić lody w mln euro na różnych kontraktach a na trenera skąpią. Cała zabawa to pewnie wygląda tak. Leo dał wolną rękę Ulatowskiemu. Ulatowski bierze kasę od zawodników i ich powołuje. Taki ku.rwa Smolarek bez klubu parch i co dostaje powołanie. Selekcjoner powinien oglądać piłkarzy jak grają w klubach. I teraz na bazie tego powinien powoływać. Trener kadry nie jest od szkolenia tylko od selekcjonowania i ustawiania. Nasza reprezentacja jest cholernie specyficzna bo są zawodnicy ,którzy jedyne mecze jakie grają w sezonie grają właśnie w reprezentacji. O co w tym chodzi
Taki Krzynówek nie ma już siły a gra. Szkodzi drużynie. Nie wiem co on chce na tym boisku do 90-tego roku życia grać i z białym orłem na piersi umrzeć w polu karnym przeciwnika. Zresztą nie każdy ma tyle klasy co Sobolewski. To ,że Polski nie stać na dobrego trenera z nazwiskiem z zagranicy to mit i bujda. To Polska to nie cywilizacyjny Trzeci Świat, pieniądze to też nie jest wielki problem. Znając jednak życie beton komunistyczny ,ubecja i złodziejstwo starych dziadów z Miodowej odniesie zwycięstwo. Kontrakt Leona minie a Piechniczek z radością wyjaśni nam objawioną prawdę mędrca ,że model z obcokrajowcem się nie sprawdził i teraz Stefan "doktor" Majewski poprowadzi naszą jedenastkę do wyśnionych sukcesów. Rzygać się chce na te nasze trenerzyny. Tylko w Polsce człowiek ,który trenuje w II lidze ,gówno w życiu osiągnął uczy innych młodych trenerów zawodu w kuleszówce. Czego się pytam ? Chlania i sprzedawania ma uczyć Ktoś powie Skorża jest inny. Jaki inny Uważam ,że polskiej piłce jak powietrza potrzeba myśli szkoleniowej z zewnątrz.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 06.09.2009 o godz. 18:13.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
z drugiej strony Leo juz tu za długo pracuje 4 pkt z Portugalia były genialne i sama gra u siebie najlepsza jaka widziałem przez te powiedzmy 10 lat ale ostatnio to wygląda jakby zatracili kontakt z rzeczywistością |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Zła nie, ale kochać się jej nie da, tzn. ja nie rozumiem jak można . Sama lubię, grałam, ale to nie to . Rozmywamy
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 06.09.2009 o godz. 18:17.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Bez kitu tak czytam ten pocisk po benhaurze to sobie myślę zero obiektywności...
Kolega teraz najeżdża że po co powołuje smolarka, pomimo tego że ebiego nie cierpię to wczoraj zagrał lepiej od wszystkich przez 45 minut. Następna rzecz że niby Leo składu nie umie dobrać dziwne jak straciliśmy bramkę to przez te 8 minut była całkowita dominacja a czemu zawodnicy wcześniej nie mogli tak pocisnąć... bo im się nie chciała chcieli wygrać na stojąco a my to znamy to właśnie ten sam bram motywacji co przed Talinem 3 punkty mieliśmy już we wtorek a tu ni hu hu Może nie które powołania mogą boleć ale to była koncepcja Leo i tyle... zawodnik w jego koncepcji. Leo dokonał tego czego nikt nie dokonał graliśmy na euro!! Jedną rzecz podkreślę z czym się zgadzam reprezentacje powinno się budować w oparciu o jeden klub z uzupełnieniami wtedy można grać klepą na stojąco ale to już kiedyś nam pan Janas pokazał Wisła awansowała do euro a potem z Wisły w reprze zrobili Wisłoke!! Obiektywna prawda taka że w naszej grupie dwie reprezentacje są o niebo lepsze od nas a dwie siłą i walką taktyką nam dorównują i żaden selekcjoner tego nie zmieni bo w trakcie zgrupowań nie da się zrobić cud drużyny trzeba skład budować po przez zgrania klubowe i ewentualnie uzupełnić zawodnikami z zagranicy!! A co do samego meczu wczorajszego to jestem absolutnie zdania że mecz padaka przez zawodników bo im się nie chciało myśleli że wyjdą a irlandia im bedzie laski robić!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() dziesiec znakow |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wszystkiego sie na Leo nie zrzuci, choćby się chciało, ale swoje zasługi ma. Nie sztuka dać świetnych piłkarzy trenerowi, sztuka z drewna cokolwiek wykrzesać. Podjął się tego. Prośbą, groźbą, sposobem... Selekcjoner ma budować nastrój w kadrze, wpływać na piłkarzy. A jak nie Dżepetto to niech idzie do Feyenordu. Y,, Ale kto w tej kadrze do czego pasuje?
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 06.09.2009 o godz. 18:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Kto karze wystawiac Smolarka, Krzynowka Leo?! Przeciez kazdy normalny czlowiek, nie zaden wybitny specjalista zamiast Krzynowka na lewa obrone dałby Gancarczyka, zamiast Smolarka powołałby Peszke, zamiast Łobo Małego tylko ten dziad robi jakies powolania z kosmosu. I to nie wina pilkarzy ze graja slabo tylko trenera ze w ogole nie potrafi sie dogadac z ta reprezentacja, nie potrafi ich zmotywowac i nie podnosi ich poziomu sportowego- z Azerami tez dostalimy 1:0 - juz wtedy był znak ze cos jest nie tak. Smiem twierdzic ze Leo psuje cala atmosfere w kadrze, czemu Kuszczak został skreslony? Bo ma charakter? Smiem twierdzic ze Sobol z tej kadry zrezygnowal bo wlasnie Leo psuje wsyztsko co w niej dobre, po prostu Sobol mial dosc tego dziada wiec odszedł z tego statku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Ty naprawe sądzisz, że prowadzenie kadry polega na tym, że bierze się 11 najlepszych, z najlepsza formą i wypuszcza ich na boisko, żeby coś ugrali? Czy raczej: buduje sie pewien pomysł na grę, czy na styl i do tego selekcjonuje wykonawców, ktorzy może nie są najlepsi, ale pasują do planu gry? pelna zgoda, ale jakoś nie wyobrażam sobiem żeby taki Benitez, choćbyśmy zapłacili mu miliony, zrobił coś z graczy nie przygotowanych do profesjonalnej pilki |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jakie zero obiektywności? Przytoczyłem statystyki: 7 meczy, 11 punktów. Odejmując spotkania z San Marino daje to 5 meczy i 5 punktów. Średnia 1 punkt na mecz, z rywalami jak Irlandia Północna, Słowacja, Słowenia i Czechy.
Strach by pomyśleć, bo by było w grupie z Hiszpanią i np. Holandią. Albo na mundialu, w grupie z Portugalią, Brazylią i WKS. Przecież my byśmy w takich grupach odgrywali rolę Liechtensteinu, no może Mołdawii. Radzę poszukać w statystykach i sprawdzić, kiedy ostatnio było tak źle. Moim zdaniem nigdy. Jasne, może zdarzyć się cud i 3 sensacyjne zwycięstwa, ukoronowane awansem. Ale szanse są na to takie, jak to że z RPA wrócimy z pucharem. Bronienie Leo, że piłkarzy ma słabych to też nietrafiony argument. A Engel miał dobrych kopaczy? A może Janas? Leo ma dobrych piłkarzy, ale nie umie ich wykorzystać. Obraniak, Błaszczykowski, Lewandowski Mariusz, Paweł Golański, Michał Żewłakow oraz Seweryn Gancarczyk to są gracze klasy średniej europejskiej. Oni mogliby ciągnąć grę tej reprezentacji. Do tego dochodzą mający przebłyski Lewandowski Robert, Brożek, Peszko, Murawski czy nawet Smolarek. Spokojnie wystarcza to na sklecenie drużyny, która w naszej grupie walczyłaby o zwycięstwo. Ale do tego trzeba ruszyć szanowne 4 litery z Roterdamu, jeździć na mecze i oglądać kadrowiczów. A na zgrupowaniach ćwiczyć z nimi stałe fragmenty (tym się teraz wygrywa mecze), a nie chodzić na spacery. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Właśnie... Poza winą Beenhakkera jest też wina piłkarzy. Wypowiedź Golańskiego w przerwie mnie rozbiła. Powiedział on mniej więcej: "Mieliśmy grać po ziemi, wymieniać dużo podań, często zmieniać strony... Ale nie gramy tak... Trudno mi powiedzieć dlaczego". Dlatego, że Beenhakker im zabronił? Nie. Dlatego, że nie chcieli lub mentalność polskiego piłkarza wychowanego przez trenerów reprezentujących myśl szkoleniową głębokiego socjalizmu mu nie pozwalała. Błędy Holendra były widoczne (gra jednym napastnikiem, błędy personalne przy powołaniach i w wyjściowej 11) ale nie tylko on jest temu winny i nie można palić go na stosie. Nie jestem jakimś wielkim fanem Leo ale wczorajsza porażka nie była tylko efektem jego złej pracy. Wątpię, że to on kazał grać długie piłki na Brożka lub kazał potykać się Kubie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
I oto najlepsze podsumowanie wczorajszego meczu. Zgadzam się całkowicie:
http://www.sport.pl/pilka/1,65046,70...na_Boniek.html ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Teoretycznie możemy rzeczywiście ściągnąć kogoś z nazwiskiem ,za miliony eurasów ,ale on kuźwa nie będzie miał kogo wybrać do tej kadry z tego dna piłkarskiego. Dlatego wszystkie najlepsze kluby z Polski powinny zatrudniać z zagranicy trenerów.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 06.09.2009 o godz. 19:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Gówno prawda co wy tu piszecie
Kraj trenerów, tylko dlaczego tak chujowo jest ?![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Mając takich piłkarzy jak nasi trzeba dobierać taktykę pod nich, pod ich realne możliwości, a nie brać taktykę, bo akurat najlepsi tak grają. Samą taktyką nie skrócimy dystansu dzielącego nas do nich. Weźmy naszego wczorajszego rywala - w piłkę grać nie umieją (czyli tak jak my), ale za to są świetnie ułożeni taktycznie. Wiedzą co i po co grają, dzięki czemu nie rozdają punktów za friko. Leoo nie ma na swoje usprawiedliwienie nic - miał dość czasu, aby się przekonać ile nasi piłkarze są warci. Powinien był wyselekcjonować najlepszych i dobrać pod nich taktykę, bo tak robią futbolowi słabeusze, do których się zaliczamy. On tu nie przyjechał budować "szklanych domów", tylko wygrywać mecze. Ja wiem, że Holender świetnie się nauczył grać na kompleksach naszych rodaków, ale ****a - bez przesady. Są pewne granice.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.09.2009 o godz. 19:14.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Nie zremisowaliśmy z Hiszpanią, tylko z Irlandią, która ma tak samo słaby skład jak my... Przez ostatnie 20 lat nie mieliśmy problemów żeby takich leszczy pykać w eliminacjach, dlatego Leo niech jedzie już do tej Holandii... A to, że Głowacki przygotowuje się do sparingu z rezerwami Liverpoolu, a nie siedzi nawet na ławce, to największe s****#@yństwo jakie zrobił trener kadry od czasów nie powoływanie Frankowskiego... ![]()
Ddf
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I Piotrek Brożek wraz z nim. A taki Peszko to jest jedynie na rezerwie. Ale cóż, akurat do dziwnych (choć to i tak delikatnie powiedziane) powołań na pewno większość z nas się już przyzwyczaiła...
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
Wisła...Kraków...Biała...Gwiazda
|
|
|
|
Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Ja powiem tak: nie widziała dupa Slońca. Awansowalismy na MŚ w 2002 . Potem awansowalismy na MŚ w 2006. I ten awans na ME 2008. Ale czyś ktoś pamięta gdzie gralismy wcześniej? W MEKSYKU rok 1986 rok!! I te ostatnie wyniki nas rozbestwily. A prawda jest taka ze w ostatnich latach nie wygralismy z nikim oprocz Portugalii w meczu o pkt .Chodzi mi o to ze nie bylo nikogo poważnego tej grupie. No moze jeszcze Czechy byly niezla druzyna. A reszta
Gralimsy ze Szwdami w grupie to zawsze baty. Z Anglia nie wygralismy od 1974 roku, z Niemcami nigdy, Holandia czy Francja takze. Cale szczescie ze nie gray z Hispzanami bo wpier**ol murowany bylby. A najbradziej denerwuje mnie to , ze na tm forum sa ciagle glosy: Glowacki do obrony, Kosowski na skrzydlo... No przepraszam. Budujmy w koncu jakas druzyne na przyszlosc skor terazniejszosc jest przegrana.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 06.09.2009 o godz. 19:42.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
No, nie powiem. Tylko, ze brak takiego powiedzenia nie jest od razu rownoznaczny z uznawaniem goscia za najlepszego naszego pilkarza albo, co pisza niektorzy wielbiciele, ze jest o klase lepszy od pozostalych reprezentantow.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
A to zeby awansowac na MS czy ME trzeba wygrac z najlepsza druzyna w grupie
? Ciekawe, bo ja myslalem, ze chodzi o sume puntkow z wszystkich spotkan . Za Engela czy Janas ogrywalismy kelnerow, slabiakow, sredniakow i toczylismy rowne boje z druzynami wiecej niz srednimi, a z potegami pilkarskimi notowalismy wyniki takie, jak przez ostatnie 50 lat(?). Potrafimy grac futbol naprawde solidny, problem w tym, ze mamy takiego, a nie innego trenera, ktory zupelnie od poltora roku lekcewazy sobie swoja prace(ma inna w ojczyznie...) i Polske(kiedy on ogladal jakis mecz w naszej lidze? chyba jeszcze w tamtym sezonie). Cos sie wypalilo w czasie EURO i wina lezy po stronie PZPN'u, bo kazdy trener po takim blamazu, a potem po kolejnych kompromitacjach wylecialby na zbity pysk. Odpowiednim momentem byl remis ze Slowenia. Taka latwa grupa, a takie wyniki(nasi rywale tez nie imponuja gra i zdobyczami punktowymi, mimo naszego i Czeskiego kryzysu). Wole wygrywac z Irlandia, ze Slowenia, czy Slowacja i grac na duzej imprezie, niz zwyciezac raz na 2 lata z jakas klasowa druzyna. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
coś czuję że Krzynówek załatwił sobie u Leo KLUB STU...
Obraniak z gęby mi przypomina Podolskiego, ale wolę jego niż Lewandowskiego... trzeba te stare ogniwa powoli wymieniać na nowsze... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
sq
tak samo myślę że i Krzynówek i Żewłakow sobie załatwili klub 100. Grają obaj padake za przeproszeniem a Żewłakow powinien nie grac od meczu w Belfascie jak to podał do Boruca w światło bramki... Mieć takie dosw. i nie wiedzieć ze tak się nie robi... A co do Ludo to żałuję ze go ściągnął po 1 połowie mieliśmy kolesia co gra obiema nogami i takiego w 2 połowie brakowało co było widać w niektórych akcjach.. ![]() ![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|