The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.09.2009, 13:37
Że nie grają Lewandowski z Brożkiem ataku to jest oczywisty sabotaż. Oni idealnie do siebie pasują i się uzupełniają jak kiedyś Żurawski i Frankowsi (choć to był inny rodzaj napastników).

To samo lewa obrona: Gancarczyk/Brożek.
Łobo zamiast Peszki albo Małeckiego. Trałka... Brak Głowackiego.
Niby każdy to wie ale czasem mam wrażenie, że Leo chce na siłę udowodnić jakim to on nie jest magiem futbolu i wymyśla niestworzone taktyki i składy.

Wczoraj to chyba za napastnikami grał Krzynówek a rozgrywającym był Lewandowski do spółki z Żewłkowem i Dudką. Na lewej obronie nie było nikogo.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.09.2009, 13:39
Cytat:
Zresztą już od dawna raczej nie jestem w stanie emocjonować się grą reprezentacji ze względu na zupełny brak zrozumienia dla takich a nie innych powołań trenera, wyboru taktyki - vide ostatnia wypowiedź Leo - "nie wiedzieliśmy, że Irlandczycy zagrają tak dobrze w obronie" i faktu, że nasza reprezentacja nie ma żadnego stylu, charakteru - jest po prostu bezbarwna, nijaka, zabija całe piękno tego sportu, grając byle jak ....
Niestety mam tak samo, zpo prostu ta kadra nic nie gra :( Wcale nie zaciekawi oka, zero skladnych akcji, i tego co ludzie lubia najbardziej czyli bramek ;/ same gole jak to sie mowi po ch.. tak jak ten wczoraj Lewego, tak jak ten Obraniaka 1 gol z Grecja ;/ Juz nasza liga jest dla mnie 100 razy ciekawsza, cos sie w niej dzieje mozna sobie ladne bramki obejrzec jak ta Gancarczyka z Lechia, jakies akcje, jakis pomysł na gre- serio tak sie stało ze ta nasza ogorkowa liga prezentuje wiekszy poziom niz gra kadry ;/
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 06.09.2009, 13:46
A najlepsze jest to, że zremisowaliśmy z reprezentacją kraju, który ma półprofesjonalną ligę i trzech czy czterech sensownych piłkarzy.

Co jeszcze musi Beenhakker zrobić, żeby ciemne masy przestały skandować jego imię?

Dostać wpiernicz z San Marino?!
Powód: oczywiście zremisowaliśmy....
Ostatnio edytowane przez Krissu : 06.09.2009 o godz. 14:04.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.09.2009, 13:52
Illargui napisał(a):Wyświetl post

Czekam już tylko na zmiany - może Smuda nie byłby najgorszym wyborem?
Chyba tylko on pozostaje, przynajmniej ma dużo lepsze rozeznanie w polskiej lidze.
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.09.2009, 14:04
Oto jak wygladala wczorajsza jedenastka:
Artur Boruc - Paweł Golański, Michał Żewłakow, Dariusz Dudka, Jacek Krzynówek - Jakub Błaszczykowski, Mariusz Lewandowski, Rafał Murawski, Roger Guerreiro, Ludovic Obraniak - Paweł Brożek.

A to jak powinna ona wygladac:
Artur Boruc - Paweł Golański, Michał Żewłakow, Arkadiusz Głowacki, Piotr Brożek - Jakub Błaszczykowski, Mariusz Lewandowski, Ludovic Obraniak, Jacek Krzynówek - Paweł Brożek, Robert Lewandowski

Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.09.2009, 14:06
Na Lewym Mysona, w środku Świerczewski. Zmieniłbym też bramkarza, Boruc grał dramatycznie słabo. Bogusław Wyparło, na niego powinien postawić Henbakker.

Odpowiedz cytując
..::MASTER::..
Junior Member

Stary 06.09.2009, 14:11
Ja nie rozumiem jednej rzeczy. Dlaczego zapomniano o Kosowskim?
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 06.09.2009, 14:46
..::MASTER::.. napisał(a):Wyświetl post
Ja nie rozumiem jednej rzeczy. Dlaczego zapomniano o Kosowskim?
O kim? Hajto i Tomek Kłos tez mogliby czuć sie rozżaleni
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.09.2009, 14:47
unpredictable_wislaczka napisał(a):Wyświetl post
? Weź pod uwagę to,że dosyć często w innych meczach,to właśnie Kuba ciągnął tę grę do przodu i jako jeden z niewielu coś pokazywał. Chyba jeden mecz go nie skreśla,co?
Na jego wszystkie 22 mecze w kadrze moze z 5 takich bylo...

Zreszta podobne zdanie maja Niemcy, nie umieszczajac go ostatnio w jakims rankingu najlepszych 50 (albo 100) pilkarzy bundesligi do 20-ilus tam lat.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 06.09.2009, 14:55
Ok, przemyślałem sprawę powołań. Pomyślałem nad błędami Beenhakker'a i doszedłem do jakże banalnego wniosku, że powołania powinni dostawać tylko ci którzy spełniają następujące warunki:

1) Grają w klubach jako podstawowi zawodnicy, lub jako rezerwiści, ale grają więcej niż dobrze(vide Grzelak w Rumunii).

2) Chce im się grać w reprezentacji, nie widać po nich "wypalenia".

3) Podchodzą do sprawy profesjonalnie(afera lwowska).

4) Brak miejsc w składzie za dawne "zasługi".

5) Brak miejsca "na wyrost"(aby uniknąć późniejszego zblazowania nowych "gwiazdeczek").

Nawet nie będę pisał o casusach Obraniaka i Roger'a. Pomijam je, żeby nie komplikować sprawy. Pięć prostych, wręcz oczywistych rzeczy, z których Beenhakker złamał wszystkie. To jest wina chujowej gry i żeby zakończyć ten kompromitujący styl, trzeba się stosować do tych punktów.
Ostatnio edytowane przez leyzer87 : 06.09.2009 o godz. 15:00.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 06.09.2009, 15:00
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
O kim? Hajto i Tomek Kłos tez mogliby czuć sie rozżaleni
Oni nie zagrają w Lidze Mistrzów.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.09.2009, 15:28
Kurczę, sami wielcy taktycy na tym forum. Skąd się u was wzięło przekonanie, że ustawienie z dwoma napastnikami jest bardziej ofensywne, niż z jednym. My mieliśmy przecież właśnie problem w środku pola z kreowaniem sytuacji, z dwoma środkowymi pomocnikami i w takiej formie naszych kopaczy Irlandczycy by nas zmasakrowali już przed przerwą. Nasza przewaga w końcówce wynikała z tego, że udało nam się wcisnąć bramkę po dosyć szczęśliwej akcji i nasi piłkarze rzucili się do przodu, a Irlandczycy się przestraszyli i cofnęli.

Nie bronię Beenhakkera, ale trochę rozsądku. Szkoda że się nie drzecie, że nie wystawił 5 napastników od razu, to gralibyśmy bardziej ofensywnie
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 06.09.2009, 15:34
Martin_6, a jak myślisz czy nasze długie piłki w kierunku Brożka mają szansę powodzenia w przypadku gdy jest jeden napastnik i pięciu obrońców?
Odpowiedz cytując
matusz
Member

Od: 07.2009

Stary 06.09.2009, 15:41
nesta napisał(a):Wyświetl post
...
Ja przecieralem oczy ze zdumienia, ze trener z takim doswiadczeniem, widzac, ze Irlandczycy graja prosta dluga pile na jednego napastnika (swoja droga zobaczcie jak facet utrzymuje sie przy pilce, Brozkowi by pewnie 10x juz zabrali w takich sytuacjach) caly czas gra nie wiedziec czemu, jednym napastnikiem, i 5 pomocnikami w tym 2 defensywnymi !!! To sa jakies jaja...
Wiesz.. ja Cię nie chcę martwić, ale podejrzewam, że jak do gry wejdzie Garguła, to Skorżą tak będzie Wisłę ustawiał.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 06.09.2009, 15:43
Ale brednie w tym temacie....

Z gówna bicza nie ukręcisz.

Wina Benhakera, że Błaszczykowski zagrał najgorszy mecz od 3 lat? I zamiast robić różnice - robił straty i cofał akcje?

Powiedzmy sobie prawdę - nasi słabi piłkarze zgrali słabo, a lepszych nie mamy i nawet niewiadomo jaka taktyka turbo-diamentu czy 3 napastników tego nie zmieni.

Jak Kuba, Smolarek, Obraniak czy dawniej Krzynówek ma dzień, to potrafimy dać klapsa w dziąsło Portugali czy Czechom, ale jak NIKT nie gra dobrze, to remis z Irlandią jest sukcesem.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 06.09.2009, 15:49
Nie oglądałem meczu, więc komentować gry nie będę. Chciałem jednak zauważyć jedną rzecz.

Gdy Zbigniew Boniek, chyba najwybitniejszy polski piłkarz w historii doprowadził reprezentację do blamażu ze słabiutką Łotwą - media go zgnoiły i de facto doprowadziły do jego dymisji. Umówmy się, całkowicie zasłużenie.

Leo Beenhakker dostał na eliminacje MŚ grupę marzeń. To najsłabsza grupa eliminacyjna odkąd sięgam pamięcią. Apostel, Strejlau, Piechniczek czy Wójcik mieli w grupie Włochy, Anglię czy Szwecję. My mamy Słowację i Czechy, reszta to drużyny mające słabszych od nas piłkarzy.

Tymczasem w 7 meczach zgromadziliśmy 11 punktów, albo jeszcze lepiej - pomijając mecze z San Marino w 5 meczach zgromadziliśmy 6 punktów! Przecież to nawet ciężko nazwać żenadą, to totalna kompromitacja!

Z Irlandią Północną zdobywamy w dwumeczu 1 punkt! To są pańskie jaja...

Ja się pytam, co robią media, co robi PZPN. Przecież Leo powinien zostać publicznie zjechany za te eliminacje. Eliminacje, które są grane w fatalnym stylu. Eliminacje które de facto zostały przegrane. Rozumiem, że Leo ma większe zasługi dla polskiej piłki niż Zibi, skoro jest pod takim parasolem ochronnym?

Szkoda, że wczoraj nasi nie przegrali - przynajmniej byłoby już wszystko jasne. A tak to trzeba czekać do meczu ze Słowenią, by potwierdzić oczywistą dla wszystkich prawdę: mit Leo się skończył i to dawno temu. Z tej mąki chleba już nie będzie. Trzeba czym prędzej zatrudnić nowego selekcjonera, przygotowującego kadrę pod kątem Euro 2012.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 06.09.2009, 16:00
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Kurczę, sami wielcy taktycy na tym forum. Skąd się u was wzięło przekonanie, że ustawienie z dwoma napastnikami jest bardziej ofensywne, niż z jednym.
Dokładnie. Jak umiejętności są porwónywalne, to na defensuwnie ustawionego przeciwnika większość trenerów ustawia się 4-5-1, zeby wygrać środek pola i kreować z tamtąd akcje, bo napastnicy są silnie obstawieni. Tak gra Benitez, Beenhaker, tak gra Urban, tak gra Skorża (Brożek jako wysunięty, a Małecki/Boguski/Jirsak jest cofnięty do pomocy i gra "łącznika"). Wiem, że dla Was, taktyków forumowych i zapalonych czytaczy prasy to nie są żadne autorytety, ale oni starają sie czerpać z najlepszych wzroców.

Tylko jak nawet dobrzy piłkarze grają beznadziejnie (np. Błaszczykowski) to nikt cudów nie dokona. To nie wina Benhakera, ze wszyscy Polacy byli wolniejsi od Irlandczyków. Dobrze przynajmniej, że kondycyjnie wytrzymali i wdusili tą jedną bramkę.
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.09.2009, 16:01
Kurczę, sami wielcy taktycy na tym forum. Skąd się u was wzięło przekonanie, że ustawienie z dwoma napastnikami jest bardziej ofensywne, niż z jednym. My mieliśmy przecież właśnie problem w środku pola z kreowaniem sytuacji, z dwoma środkowymi pomocnikami i w takiej formie naszych kopaczy Irlandczycy by nas zmasakrowali już przed przerwą. Nasza przewaga w końcówce wynikała z tego, że udało nam się wcisnąć bramkę po dosyć szczęśliwej akcji i nasi piłkarze rzucili się do przodu, a Irlandczycy się przestraszyli i cofnęli.

Nie bronię Beenhakkera, ale trochę rozsądku. Szkoda że się nie drzecie, że nie wystawił 5 napastników od razu, to gralibyśmy bardziej ofensywnie
wystarczyłoby ustawienie Brożek - R. Lewandowski. Skąd pewność, że przyniosłoby skutek? Ano z obserwacji ostatnich minut meczu. Widać było w nim Brożka jakiego on sam lubi grać - cofnąć się po piłkę czasem, rozegrać z klepki z wchodzącym środkowym pomocnikiem lub z Lewandowskim. Wcześniej sam jeden napastnik (nie mówię już tylko o Brożku) by nic nie zdziałał. Jedyną praktycznie sytuację Brożek miał gdy z klepki rozegrał piłkę z Rogerem. W drugiej połowie, gdy dostał piłkę na wolne pole od bodajże Kuby. Grając dwoma napastnikami Polska grała lepiej. Bo jednym z tym napastników był Brożek (znów nie chce go gloryfikować, mam na myśli typ napastnika, kiedyś Żurawski się cofał i gdy był w dobrej formie to laliśmy w grupie wszystkich oprócz Anglii), który po piłkę się cofnie, gdy jest taka potrzeba. A wcześniej M. Lewandowski z Murawskim nie tworzyli zagrożenia pod bramką rywali.

Brakowało zagrożenia ze skrzydła. Brakło Peszki, który by wszedł za mającego słabszy dzień Błaszczykowskiego. Nie wiem, czemu powołanie dostał Wilk a Peszko nie.

Brakowało agresywności w środku pola. Mecz o wszystko i kartka tylko Golańskiego? Podkreślam - agresywności, nie brutalności. Zabrakło Sobolewskiego, który by to czyścił. Do pary Iwańskiego bym mu dał, zamiast duetu M. Lewandowski i Murawski. Murawskiemu brakło chyba rytmu meczowego. Lewandowskiemu ława w Szachtarze nie służy. Zagrał ostatnio, strzelił gola to się wczoraj podniecił i strzelał z dystansu, ale bardzo niecelnie. Iwański by posłał parę dobrych piłek. Nie takich jak Lewandowski do Boruca, gdy serce mi stanęło. W ciągu minuty Lewandowski miał 3 niecelnie podania, z czego trzecie było właśnie do Boruca. Trzeba było go zmienić w 30 minucie. Tylko tu pytanie - na kogo? Trałkę? Wolne żarty...

No właśnie, wolne żarty... Myśl przewodnia obecnej reprezentacji?

Wydaje mi się, że Smuda by wczoraj opykał Irlandię...
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 06.09.2009, 16:04
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Leo Beenhakker dostał na eliminacje MŚ grupę marzeń. To najsłabsza grupa eliminacyjna odkąd sięgam pamięcią.
Powiedz to Czechom, którzy mają lepszych piłkarzy, lepszą ligę, lepszych trenerów a idzie im jeszcze gorzej.

Imho to mity sprzed paru lat - poziom się wyrównał i na każdym większym turnieju gra taka Grecja/Turcja czy Rosja która tłucze potentatów.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 06.09.2009, 16:04
siuśmajtek napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że Smuda by wczoraj opykał Irlandię...
Mylisz się. Nawet Stefan Białas nie dałby rady!

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 06.09.2009, 16:18
I dlatego z Czechami, którzy są w mega-kryzysie akurat wygraliśmy.

Poziom świata się wyrównał, ale my się cofamy. Nawet w przypadku awansu na mundial dostajemy baty w grupie i po 3 meczach wracamy do domu. O poziomie Grecji, Turcji czy Rosji możemy pomarzyć. Już w jednym z meczy męczyliśmy się z San Marino. Za chwilę i z nimi zaczniemy tracić punkty.

Tyle że nawet z tymi piłkarzami co mamy powinniśmy tą grupę spokojnie wygrać. A już drugie miejsce to było absolutne minimum przyzwoitości.

Przecież jest z kogo wybierać, mimo wszystko. Ale nie, najlepiej opierać reprezentację na zgranych kartach. Smolarek bez klubu - gra. Podstarzały Krzynówek - on byłby świetnym zmiennikiem, a gra na pozycji lewego obrońcy!

Tak to się kończy, jak się powołuje zawodników którzy nie są w formie. Najwyraźniej każdy nasz selekcjoner musi popełnić te same błędy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.09.2009, 16:20
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Wina Benhakera, że Błaszczykowski zagrał najgorszy mecz od 3 lat? I zamiast robić różnice - robił straty i cofał akcje?
Wina Beehnakkera że nie gra tymi którzy są aktualnie w formie.
Jak dla mnie skład na wczorajszy mecz powinien wyglądać tak: Boruc - Żewłakow, Głowacki, Bosacki, Gancarczyk - Lewandowski - Błaszczykowski, Obraniak, Kosowski - Brożek, Lewandowski. A w razie tak jak piszesz 'słabszego dnia' na ławce chociażby Peszko czy Wichniarek.
Za to mamy Darka Dudkę (brak słów), Łobo (wiadomo) czy będącego od dłuższego czasu bez formy Rogera, który kaleczy każdą akcję, i od którego nawet Cantoro jest szybszy...
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.09.2009, 16:22
wystarczy przywołać kadrę Janasa i El. do MŚ w Niemczech. Paweł Janas opierał grę reprezentacji na dwóch napastnikach. Chyba każdy pamięta, jak to działało. Największa ilość strzelonych goli w grupie(27 i nie mieliśmy kelnera typu San Marino. Bo jednak Azerowie są od nich lepsi.), to robiło wrażenie. Irlandie Północną(3-0 u nich dla Polski i 1-0 u nas), Walie, Austrie pokonywaliśmy. Owszem, traciliśmy gole, ale strzelaliśmy ich sporo(Walii i Austrii po 3). Eliminacje za Janasa podobały mi się najbardziej. Gra cieszyła oko, a do tego była skuteczna.
Wiadomo, że jak ciągle ćwiczy się ustawienie 4-5-1 to ciężko przejść na 4-4-2. To trzeba też ćwiczyć, sprawdzać w meczach towarzyskich.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.09.2009, 16:24
Leo popełnił kilka błędów... Wystawił nie grającego w klubie Krzynka a na ławce posadziła jednego z najlepszych polskich lewych defensorów czyli Gancarczyka... Zamiast Dudki powinien wsadzić jakiegoś szybszego obrońce ( kiedyś Bosacki imponował szybkościa może tak jest dalej) Dudke zamiast Lewego na środek pomocy... R. Lewandowski zamiast Murawskiego...
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 06.09.2009, 16:25
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Poziom świata się wyrównał, ale my się cofamy
Cóż, święta prawda...

Przynajmniej jest światełko w tunelu, bo nam infrastruktura (stadiony, boiska) rośnie jak na drożdżach jak Polska długa i szeroka. Pozostaje mieć nadzieje, że za parę lat będzie lepiej.

A na razie cieszmy się jak nasze perełki (Błaszczykowski, Obraniak) mają dobry dzień, ale nie bujajmy w obłokach, że taką Irlandię powinniśmy ogrywać w cuglach. Sranie na głowę Bnhakera uważam za niesmaczne - nawet Trappatoni, Robson czy Mhourinho (czy jak to się pisze) nic by tu nie pomogli...
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 06.09.2009, 16:34
Cóż, święta prawda...

Przynajmniej jest światełko w tunelu, bo nam infrastruktura (stadiony, boiska) rośnie jak na drożdżach jak Polska długa i szeroka. Pozostaje mieć nadzieje, że za parę lat będzie lepiej.

A na razie cieszmy się jak nasze perełki (Błaszczykowski, Obraniak) mają dobry dzień, ale nie bujajmy w obłokach, że taką Irlandię powinniśmy ogrywać w cuglach. Sranie na głowę Bnhakera uważam za niesmaczne - nawet Trappatoni, Robson czy Mhourinho (czy jak to się pisze) nic by tu nie pomogli...
On to juz nikomu nie pomoze
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 06.09.2009, 16:43
11 na mecz ze Slowenią:
Boruc - Gancarczyk, Jodlowiec, Zewlakow, Golanski - Obraniak, Lewandowski, Roger, Blaszczykowski - Brozek, Lewandowski
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.09.2009, 17:07
Tylko że to nie chodzi już nawet o ostatni mecz - prawda jest taka, że Leo doprowadził naszą reprezentacje na dno ... I skończmy z tym gadaniem, że on nie zrobi cudów, bo ma takich a nie innych zawodników. Nikt mi nie wmówi, że z obecnych polskich zawodników nie można zrobić drużyny będącej porządnym sredniakiem europejskim.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.09.2009, 17:07
Sranie na głowę Bnhakera uważam za niesmaczne - nawet Trappatoni, Robson czy Mhourinho (czy jak to się pisze) nic by tu nie pomogli...
Ja uważam za smaczne. Owszem mamy słabych kopaczy - gorzka prawda, ale to co robi ten siwy dziad to jest po prostu karygodne. Pierwsza sprawa: powołania, przecież to aż niesmaczne jest co on wyprawia - Trałka (który sam przyznaje że jest w beznadziejnej formie i dziwi się trenerowi (sic!)), Komorowski, Polczak, wcześniej Zahorski i Pazdan... Nie potrafię doszukać się tu jakiejkolwiek logiki.
Druga sprawa, powiązana z powołaniami: promocja polskich kopaczy. Do dzisiaj zastanawia mnie casus Kokoszki - facet był w cienkiej formie dostawał powołania, sprzedano go do Włoch, forma się coś tam poprawiła - jednak już do reprezentacji nie pasuje... Ciekawe... Niestety Zahorski i Pazdan nie mieli tyle szczęścia. Skąd rzucam takie oskarżenia? Ano stąd, że kiedyś jakaś gazeta próbowała dowieść powiązaniem między managerami kopaczy z de Zuuewm. A on to kumpel z pracy i z życia dla naszego trenejro. Dziwne że sprawę wyciszyli...
Kolejna rzecz. Za przeproszeniem o p i e r d a l a n i e się siwego. Facet bezczelnie przyjmuję posadę w Holandii i nagle przestaje się pojawiać na meczach w Polsce (swoją drogą to może być wytłumaczenie dlaczego robi takie beznadziejne powołania).

A najlepsze jest, jak już ktoś tu wspomniał, że taki Janas czy Boniek po takim jednym meczu zostali by publicznie spaleni na stosie. Siwy ma ochronę... Dlaczego? Bo jest obcokrajowcem? Czy może dlatego że naskakuje na dziennikarzy jak z nim chcą zrobić wywiad i się go boją?

Jeszcze w ramach przypomnienia. Który z trenerów podczas ostatnich 3 dużych imprez (MŚ 2002, MŚ 2006, Euro 2008) osiągnął najgorszy wynik? A który jako jedyny przetrwał, w dodatku praktycznie w glorii chwały?
Mi wychodzi jedna i ta sama osoba...
the end
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.09.2009, 17:10
Sranie na głowę Bnhakera uważam za niesmaczne - nawet Trappatoni, Robson czy Mhourinho (czy jak to się pisze) nic by tu nie pomogli...
Niesmaczne? Hm,, Niesmaczne to są jego powołania. Naprawdę długo broniłam starszego pana, bo chciałam wierzyć, że ktoś z zewnątrz pchnie to do przodu, bo jak nie ktoś z zewnątrz to kto? Tylko w pewnym momencie nie było się już czego uczepić, co naciągnąć, żeby nawet nie komuś - sobie! wytłumaczyć jego postępowanie. ALBO Siwy ewidentnie nie ma pojęcia o formie polskich piłkarzy (czy mu się nie chce tej wiedzy zdobyć czy po prostu jest głupi nie mnie oceniać) ALBO jest złośliwy ;P. Ktoś mi też kiedyś powiedział, że Leo nie ma takiej mentalności by być złośliwym.. Może się jej nauczył u nas. Miał sporo czasu.
Ok. Mamy marnych piłkarzy, ale jednak na niektórych pozycjach mamy lepszych niż powoływani. I skoro taktyka się nie sprawdza, to może jednak warto ją zmienić? Selekcjoner jest po to, żeby po pierwsze wybrać najlepszych i po drugie dopasować do nich taktykę, tak by wydobyć z nich jak najwięcej. Jednak najbardziej drewniani piłkarze, to nadal piłkarze, a nie skład drewna. Można jescze do tego dodać odpowiednie przygotowanie psychiczne. Dlatego stwierdzenie, że wymienieni przez Ciebie nic by nie pomogli jest na wyrost. Najlepszy przykład, że trener znaczy wiele? We Wronkach.

Nie ma nikogo lepszego? Dużo gorzej być nie może, więc chociaż niech będzie taniej.
Od cyrku z Rogerem przestałam się jakoś wybitnie emocjonować polską reprezentacją, ale jednak serce boli, jak jakiś Holender robi sobie z niej jaja.

ps. "Nie spodziewaliśmy się, że rywale tak mocno będą grali w obronie."
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Patrzcie..
A ja byłem tego pewien...
Śmiesznie, bo DOKŁADNIE TO SAMO pomyślałam po tych słowach Leo.
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 06.09.2009 o godz. 17:18.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów