The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2009, 21:45
Hmm, tak patrze i teoretycznie szanse sa...tyle tylko, ze trzeba wygrac 3 mecze. Potem sie modlic o baraze . Z taka gra jednak jest to praktycznie niemozliwe. Zobaczymy, jak wyjdziemy w srode, bo jesli nie przynajmniej 2 napastnikami, to Leo poraz kolejny sie skompromituje.
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Nie rozumiem Beenhakkera.Kto w dzisiejszych czasach w meczu o wszystko u siebie gra jednym napastnikiem?!To moim zdaniem największy problem tej reprezentacji!Widać że po zmianie systemu gra układała się lepiej ale mogło to być spowodowane głównie taktyka Irlandczyków którzy wyłącznie się bronili.Holender gdy obejmował naszą reprezentację miał za zadanie awansować do ME.Awansował lecz poległ w samych mistrzostwach.Skoro poległ należało go zwolnić bo nic juz nie wnosił do tego zespołu.Tymczasem wszyscy mu bezgranicznie ufali!My w tej chwili nie mamy zespołu!Nie liczę na jakieś cuda matematyczne że jakimś sposobem uda się awansować skupmy się już przynajmniej na tych barażach.Nadzieja wciąż się tli ale może zgasnąć całkowicie po meczu ze Słowenią.Oby nie!
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

tofik napisał(a):Wyświetl post
Może źle się wyraziłem. Ja rozumiem, że piłka to najpopularniejszy sport na Świecie. Ale akurat w Polsce robimy takie wielkie halo na jej temat, pomimo, że jesteśmy chujowi.
Czy w USA na głównych stronach się pisze o soccerze ? Albo na Litwie ? Pisze się o sukcesach. A u nas zawsze te miernoty na świeczniku. Może najpierw by sobie zasłużyli ?
No widac ktos sobie kiedys zaslużyl skoro tak jest, to jest kwestia tego typu ze topowym sportem jest to co jest najbardziej popularne.W USA pompuja jakas kase w sokera tylko co z tego skoro zasadniczo to amerykancom ten sport kolo chuja lata a zapatrzeni sa w NFL, NBA, nascary.W naszym regionie tak jest ze pilka kopana od szkoly podstawowej jest wpajana do glowy kazdemu malolatowi, mnie to osobiscie nie przeszkadza.
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.09.2009, 21:47
tofik napisał(a):Wyświetl post
Może źle się wyraziłem. Ja rozumiem, że piłka to najpopularniejszy sport na Świecie. Ale akurat w Polsce robimy takie wielkie halo na jej temat, pomimo, że jesteśmy chujowi.
Czy w USA na głównych stronach się pisze o soccerze ? Albo na Litwie ? Pisze się o sukcesach. A u nas zawsze te miernoty na świeczniku. Może najpierw by sobie zasłużyli ?
to wina znawców którzy są w polskich mediach i kreują nas na średniaków europejskich.
Tak jest z klubami i tak samo jest z reprezentacją.
Realia są jednak takie ,że jesteśmy słabeuszami i musimy się z tym pogodzić.

Do puki nie bedzie tu rewolucji to nie dościgniemy średniego poziomu europejskiego (Belgia,Dania,Serbia)
Powód: litości ! DOPÓKI
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 06.09.2009 o godz. 04:53.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.09.2009, 21:47
Nasza reprezentacje powinno sie zlikwidowac, zeby z nas posmiewiska w swiecie nie robili.
To byl ostatni mecz ktory ogladalem, jak sie kmomus nie chce grac badz nie umie niech sie nie pcha do grania i z siebie posmiewiska nie robi.

Dzisiaj to nie byl mecz tylko zal.pl.

Na poczatku sie dziwilem ze Sobolewski zrezygnowal z kady ale teraz juz wiem ze mial racje zeby swoim nazwiskiem nie firmaowc tej blazenady bo pilka nozna tego nazwac nie mozna.

I bardzo dobrze ze nie wygrali bo i po co kto by tam do Afryki? same patalachy ktorych menago pod stolikiem zalatwil smarujac selekcjonerowi.
Znowu w mediach narobili by nadzieji potem to samo i znowu rozczarowany a tak przynajmniej bedzie mozna pokibicowac jakiej dobrej ekipie i ogladnac footbol a nir kabaret i to zalosny.
,
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.09.2009, 21:50
Kończ waść (Leo), wstydu oszczędź! Nie ma na co czekać, potrzebna jest zmiana selekcjonera.

Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 05.09.2009, 21:53
http://www.weszlo.com/news/3604

Wyniki sondy niestety zasłużone.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.09.2009, 21:54
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Hmm, tak patrze i teoretycznie szanse sa...tyle tylko, ze trzeba wygrac 3 mecze. Potem sie modlic o baraze .
Jedno małe pytanie...

Ale po co my mamy awansować do tego mundialu? Żeby kopacze wraz z Grzegorzem 'jestem w ciąży' Kręciną zafundowali sobie wczasy w RPA? I po to żebyś Ty, ja i jakieś 35 mln Polaków wstydziło się że jest Polakiem?
the end
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.09.2009, 21:55
Dobrze, remisujmy, przegrywajmy z gry o mundial odpadajmy. Jeszcze fartem awansujemy i ktos pomysli o przedluzaniu umowy z dziadkiem ;/ Niech odpadna i niech ten stary kacap idzie juz z Polski wpiz... i niech jakis Polak przejmie ta kadre i gra normalnym systemem 4-4-2 ktorym cos umiemy grac!!
Nie rozumiem, po co wychodizmy 4-5-1 a nagle Krzynowek gra jako jakis podwieszony napastnik i zamiast w obronie to biega pod bramka rywala!! pozniej efekty sa takie ze lewa strona idzie kontra i oczywiscie gol dla Irlandii ;/ To po co gramy 1 napastnikiem jak pozniej musi obronca latac do niego i mu pomagac, po co na papierze pisac ze gramy 4 obroncami jak wcyhdozi na to ze gramy 3 ;/ bez sensu taktyka. Po co Brozkiem na szpicy grac ktory nie ma szans ograc tych Irlandczykow w powietrzu a niemal ciagle ida do niego wysokie pilki ;/ Gdzie sa zdolni młodzi pilkarze? Po co te dziadki typu Krzynowek i drewniaki typu Łobo ;/
Ja pierdziele wszytsko wtej kadrze Leo spieprzyl :(
Chłopaki wcale nie byi na mecz zmobilizowani, Leo sobie spokojnie na lawce siedizał zamiast stac i przezywac ten mecz, on juz na ta repre leje
I tutaj jedna wazna kwestia, tak ajk od Wisły w walce o MP wymagamy stylu a nie minizmalizmu i lub wygrywania fartem tak od tej repry wymaga sie stylu i dobrej gry a nie jakichs fartownych remisow czy zwyciestw z Irlandia Połnocna! Do tych ktorzy WIsły nei pozwalaja krytykowac mimo zwyciestw, zrozumcie to ze najpierw w lidze jest minimalizm i wygrywanie z szaraczkami ligowymi i tak smao w reprze, najpierw jest "oj i teraz wielkie szczescie mamy, pilka obok bramki, ojjojjj i znowu ratuje nas Artur Boruc" pozniej "no skzoda ze sie teraz nie udało, oj jaka szkoda ze bramkarz obronił"- my k*** idziemy na minimalizm a z takim minimalizmem i wygrywaniem fartem to sie mozemy w pilce klubowej na szczeblu europejskim i z pilka miedzypanstwowa na szczeblu ME I MS w dupe pocałowac, druzyna musi miec styl, hart i ambicje do walki na 90 min zeby cos ugrac a nie kupe farta. Ja sie ciesze ze repra nie awansuje bo znowu by byly glupie nadizeje i zaklamywanie rzeczywistosci ze moze sie jednak na tych MS uda cos ugrac a pozniej znowu by było lanie od jakiegos Ekwadoru czy slabiutkie mecze z Austria!!

Cytat:
Potem sie modlic o baraze .
Otoz to, trzeba sie modlic, trzeba liczyc na farta, trzeba liczyc na Borubarai fartownie sobie na MS awansowac, takie jest nasze podejscie i podejscie smaych pilkarzy chyba, a pozniej jest kompromitacja i wstyd na duzych imprezach gdzie wszyscy wychodza grac na pelnej ****ie a my nadal chcemy tylko fartem wygrywac
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 05.09.2009 o godz. 21:58.
Odpowiedz cytując
UW&I
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.09.2009, 21:59
Realizatorzy dalej nie nauczyli się żeby nie robić zbliżeń Borucowi, który usilnie udowadnia że zna te tysiąc bitów...

http://www.youtube.com/watch?v=PAshc3L-Pgc

Czekam na kolejną przeróbkę z dzisiaj, chociaż dość szybko przełączyli kamerę, a szkoda...
Odpowiedz cytując
matusz
Member

Od: 07.2009

Stary 05.09.2009, 22:04
Może w końcu skończy się w reprezentacji era Krzynówków, Żewłakowów, Lewandowskich i tym podobnych miernot. Błaszczu to zagrał dzisiaj tak, że chyba Wasyl w obecnym stanie zagrałby lepiej (sorry za czarny humor).
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.09.2009, 22:12
Ja mam się wstydzić, że jestem Polakiem?
Niech oni się wstydzą, że są patałachami.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.09.2009, 22:22
I wszyscy razem 'Leoooooooooooooooooo"

az mi żal tych co to krzyczeli

A pilkarzyki ,no coz Ligowo to jestemy juz dawno posmiewskiem ,wiec czemu reprezentacyjnie ma byc niby dobrze?ze niby to "lepsi" z zagranicy ktorzy dzis grali wyjezdzają z kraju by spedzać mecze na trybunach

Z taką formą ,pilkarzami,pomysłem na gre to my mozemy jechac na Puchar Młynów Dolnych ,a nie na Mistrzostwa do RPA.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 05.09.2009 o godz. 22:28.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.09.2009, 22:24
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Modlic o baraze w kontekscie tego, ze jedna druzyna z 2 miejsca w swojej grupie z najmniejsza iloscia punktow, wogole nie bedzie brala w nich udzialu.

Irlandczycy nie powinni sie liczyc, bo maja o jedno spotkanie wiecej od nas, a takze graja ze Slowacja i Czechami. Slowenia gra z San Marino, ale w srode jesli wygramy na wyjezdzie, wyprzedzimy ich w grupie(rowna ilosc pkt, ale korzystniejszy bilans spotkan). Czesi tez San Marino(czyli wyprzedzaja nas w grupie), ale jednoczesnie bezposrednie spotkanie. Naprawde jest duzo mozliwosci. Grupa jest masakrycznie slaba.

Mimo kompromitacji naszych pilkarzy na kolejnych turniejach...nigdy sie nie wstydzilem, ze jestem Polakiem.
Irlandia przeciez wygrała z nami 3-2 w 1 meczu, masz racje grupę mamy mega frajerską i tak samo w niej gramy. A szanse na 2 miejsce dalej mamy zakładając nasza dobrą grę, tylko szkoda ze tak nie gramy

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 05.09.2009, 22:24
DJ Hazel napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem Beenhakkera.Kto w dzisiejszych czasach w meczu o wszystko u siebie gra jednym napastnikiem?!
Janek Urban
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.09.2009, 22:28
Nie rozumiem
Nie rozumiem

Po co w składzie dziadki, po co... gdzie SZEROKA ŁAWKA.

Wiem, że jestem Lechitą ale dziś Błaszczykowskiemu wyraźnie nie szło i żałowałem że nie było Peszki na zmianę.
Wiem, że jestem Lechitą ale dlaczego Gancarczyk nie grał zamiast Krzynówka...
Wiem, że jestem Lechitą ale dlaczego nie zagraliśmy w ataku Lewandowski-Brożek?

Zabrakło jakiegoś zadziora.
Irlandczycy świetnie ustawieni w defensywie. Nasi z przodu w pierwszej połowie bez ruchu, zero zmian pozycji.

Obraniak - myślałem że inny "Polak" zejdzie po pierwszej połowie.

Refleksje po nerwach i po rudej na myszach..
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Stary 05.09.2009, 22:37
Myślałem że Ludovic zszedł przez kontuzje, ale jak to stwierdził Leo brakowało balansu między formacjami. Smolarek który nie grał meczu łohoho czasu może nabalansować..

Błaszczykowski- ja wiem że on jest tym który może więcej od reszty, no ale ludzie święci jak mu nie idzie to dlaczego by nie wpuścić Małeckiego? eee tzn Peszki. aa no tak Łobodziński jest w kadrze. No to nawet jego?
Dlaczego gramy 1 napastnikiem który i tak wraca sie na 30-40 metr żeby rozegrać piłke, a w ataku widzimy Krzynówka, jakie to ma powiązanie, lewy obrońca a srodkowy napastnik? stoi taki w polu karnym Irlandii a tu sunie atakujący przeciwnika i nasza para sprinterów, tzn. stoperów musi zabezpieczać sama tyły i jeszcze "próbować" dogonić napastnika.. śmiech na sali, czekam na zmiany. Zmiany składu, trenera najlepiej wszystkiego.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 05.09.2009, 22:40
Właśnie wrócilem z meczu. Ogolne wrażenia;D Doping słaby, gra dno, Leo do Feyernordu. Trzeba zaczac budować druzyne na euro 2012 bo z RPA i tak juz nic nie bedzie... Taki Krzynowek jest juz po prostu wypalony niestety... A i jeszcze apropos hymnów, bylo mi naprawdę wstyd kiedy ludzie gwizdali na hymn Irlandczyków, a oni podczas naszego klaskali. Trochę kultury by się jednak przydało...
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Stary 05.09.2009, 22:55
Ja jeszcze będę wierzył w awans dopóki pozostaje szansą...Zawsze po dobrych eliminacjach mieliśmy słabe mistrzostwa może teraz byłoby inaczej.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 05.09.2009, 22:57
DJ Hazel napisał(a):Wyświetl post
Ja jeszcze będę wierzył w awans dopóki pozostaje szansą...Zawsze po dobrych eliminacjach mieliśmy słabe mistrzostwa może teraz byłoby inaczej.
Nie, teraz nie pojedziemy w ogóle
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.09.2009, 22:59
Dziadostwo i tyle. Juz wiem dlaczego nie będę kibicem Repry.
Co robil Krzynowke na boisku to chyba nikt nie wie.Lewandowski bez formy(ten z Lecha!!!), Brozek wyczucie ma dalej w polu karnym, ale co do skutecznosci to meeeega duze zastrzezenia.Popracuj raczej nad tym Paweł ;-)
Ogolnie jakis chaos na tym boisku, proba gry na tzw.brasilane(a Roger tylko jeden!), niepotrzebne kiwki i dryblingi(B;aszczu!) i na koniec koszmarna obrona...Rozumiem ze bez Wasilewskiego to juz nikt nie umie bronic?Reasumując: grali jak zawsze i wynik jak zawsze Taka to juz jest druzyna ;-)
PS. Na MS to pojada chyba szybciej hokeisci niz pilkarze PP
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 05.09.2009 o godz. 23:06.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 05.09.2009, 23:00
Cytat:
Leo Beenhakker - selekcjoner reprezentacji Polski

Z wyniku jesteśmy niezadowoleni. Nie spodziewaliśmy się, że rywale tak mocno będą grali w obronie.
Patrzcie..
A ja byłem tego pewien...
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Stary 05.09.2009, 23:20
Polska przegrywała po pierwszej połowie 0:1z Irlandią Północną i grała w kiepskim stylu. Mimo to Rafał Murawski schodząc do szatni twierdził, że drużyna gra dobre spotkanie.

"- Gramy dobre spotkanie, przegrywamy bo nie wystrzegliśmy się błędów w obronie, musimy wyjść bardziej skoncentrowani w drugiej połowie - powiedział Rafał Murawski w przerwie meczu Polska - Irlandia Północna."

Gratuluje mu poczucia humoru w tak trudnym dla wszystkich Polaków interesujących się piłka okresie
Odpowiedz cytując
andalemono
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.09.2009, 23:35
Są plusy.
- nie było 'Leeeooo'
- ochrona odbierała wszystkim trąbki na bramkach
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.09.2009, 23:43
Dzisiaj aż prosiło się wpuścić za Błaszczykowskiego takiego Peszke, albo Małeckiego, tyle że Leo debilnymi powołaniami sam ograniczył sobie pole manewru. Bo kogo miał wpuśić za Kube? Dziad nie miał alternatywy, sam sie kopie w czoło. To tak jakby Skorża do kadry meczowej na ławce sadzał juniorów, a Cwielonga, Jirsaka i innych posyłał na trybuny.

Następcą siwego może być dla mnie nawet Majewski, albo Engele, ktokolwiek z tej bandy, ale do cholery niech powołuje piłkarzy, którzy na to zasługują w danym momencie, bez kierowania się żadnymi sentymentami, zasługami itp.

W żadne taktyki, ustawienia, schematy w meczach reprezentacji nie uwierze, dlatego że poziom w ostatnich latach bardzo się wyrównał. Poza kilkoma skrajnościami wszystkie kraje grają podobnie, a o wynikach decydują głównie indywidualności, więc siwy już na starcie z tymi swoimi Trałkami, Polczakami, Komorowskimi prowadził nas na samo dno, bo Krzynówek, Żewłakow i paru innych, widzą że rywalizacji o miejsce w składzie reprezentacji nie mają żadnej. Peszko, Mały, Rafał Grzelak, Kosa - tacy piłkarze na tle podmęczonych drwali z irlandii mogliby zrobić różnicę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.09.2009, 23:55
Takie pytanie do zorientowanych: ze Słowacją gramy jeszcze o wszystko, czy już o honor?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.09.2009, 23:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Takie pytanie do zorientowanych: ze Słowacją gramy jeszcze o wszystko, czy już o honor?
Naturalnie że jeszcze o wszystko.

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.09.2009, 00:02
apropo mistrzostw, to przypomniała mi się pewna anegdota. Polska jadąc na ME do Austrii miała w planie tylko 3 spotkania podczas turnieju- mecz otwarcia- z Austrią, mecz o wszystko- z Niemcami i mecz o honor- z Chorwacją.

andalemono muszę Cię zmartwić. Było Leoooo
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.09.2009, 00:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Gramy ze Słowenią...Byłem pewien a rzadko to bywa, że kozaków z Belfastu i okolic ogramy - myliłem się grubo...Co się stanie w Mariborze, tego chyba nikt nie jest w stanie przewidzieć.Leooo bym z chęcią podziękował, tyle że zdaje sobie sprawę kto może być jego następcą.Tu niestety włącza mi się myślenie=wróg największego wroga, mimo iż go już nie trawię...jest moim sojusznikiem
Przykro mi że mimo utraty zaufania do Holendra i tak uważam go za mniejsze zło niż ekipe z pzpnu.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.09.2009, 00:19
Gorzej nie bedzie. Piłkarze w dzisiejszych czasach nie będą grac w kadrze przeciwko trenerowi. Co najwyzej go oleja i nie bedą wykonywać poleceń. To jest to samo co teraz. Z tym, ze nie tak, ze piłkarze nie wykonuja poleceń. Poleceń po prostu nie ma, bo Benhaker ma nas w dupie od meczów ze Słowenia czy Słowacją /Irlandią. Liczy się tylko dogranie 'czwórki' i zabranie pensji. Ewentualnie liczenie, ze zerwą kontrakt wczesniej i dadza odszkodowanie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów