The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2009, 18:20
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Jest takie mądre przysłowie: Tak krawiec kraje, jak mu materii staje
.
A teraz odnieś to mądre przysłowie do pracy Bednarza
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.09.2009, 18:31
Nie ma się co kłócić kto winny bo winni byli wszyscy - akurat wina Łysego jest najbardziej zagadkowa bo nikt z nas nie zna kulis negocjacji,stanowiska RN itp.

Ja już to pisałem wcześniej.Wd mnie ta decyzja to nawet nie kara za Levadie a po prostu cięcie kosztów.Panowie doszli do wniosku że po co klubowi płacić za etat, jak na żadne transfery się nie zanosi.Stąd i ten termin nieprzypadkowy(zamknięcie okna).Nie chce się znęcać nad klubem, więc napisze tylko że wd. mnie to błąd ale czy tak będzie to przekonany się pewnie dopiero gdzieś na początku 2010 roku

Teraz to te kompetencje co niby przejał Skorża są typowo papierowe bo jak dobrze wiemy nie dość że nie ma kasy to 'dostępne środki' są na minusie
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 01.09.2009 o godz. 18:34.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 01.09.2009, 18:33
dokładnie. A po drugie, chyba nikomu trzeźwemu na umyśle nie przyszło do głowy, że wzmocnienia są potrzebne żeby przejść Levadię.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 01.09.2009, 18:34
Pablooo napisał(a):Wyświetl post
A teraz odnieś to mądre przysłowie do pracy Bednarza
Niby tak, ale to oczywista oczywistość. Z drugiej strony co to za dyrektor sportowy, co mając pół roku na rozglądanie się za następcami Baszcza i Zienia sprowadza ich na "za pięć dwunasta" i tym sposobem jeden nie jest zgrany z zespołem , a drugi nie może grać wcale.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.09.2009, 18:36
Mimo wszystko szacunek dla pana Jacka się należy. Naprawdę szkoda że ten "łysy ****" odchodzi.. Dziękuje za wszystko. Widać było że przykłada się do swojej pracy. Naprawdę byłem pozytywnie zaskoczony jego pracą.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 01.09.2009, 18:44
Lysy napisał(a):Wyświetl post
(L)ysy był odpowiedzialny za transfery , a raczej za brak odpowiednich wzmocnień przed Levadią.
Czyli sprowadzenie tylko Kirma (reprezentanta kraju) [jeszcze Jopa ściągnął, choć to raczej na ławkę niż realne wzmocnienie], to za mało aby wymagać pokonania Levadii? Naprawdę tak uważasz?

Bo wg mnie i Skorży, winny tej kompromitacji był trener, który zawalił przygotowania. Z takim składem Wisła powinna pyknąć mistrza Estonii bez problemu... I z taką grą jak w ostatnich meczach, na pewno byśmy dali radę...
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 01.09.2009 o godz. 18:48.
Ddf
Odpowiedz cytując
kotlet06
Member

Od: 07.2009

Stary 01.09.2009, 18:51
Ktoś musiał polecieć. Padło na Bednarza. Każdy, kto pisze, że jest winny za Levadię się ośmiesza. Prawda jest taka, że cokolwiek by ten człowiek nie zrobił przez większość z nas traktowany był jak piąta kolumna z (L)egii. Tym bardziej trzeba docenić to co zrobił przez ten okres okres, który był u nas. Ten nie popełnia błędów, który nic nie robi, a skoro Pan Jacek jest krytykowany za taki, czy inny kontrakt to znaczy, że coś jednak działał. Kosa to na pewno nie jego wina, bo Kosa podpadł bossowi. Na plus na pewno można mu zaliczyć trzymanie w tajemnicypewnych transferów do końca. Na minus dopinanie transferów w ostatnich minutach okienka. Ale jak wiadomo od niego nie wszystko zależało.
Jak był ekspertem w Canal+ w mojej ocenie ocenie dał się poznać jako bardzo rzeczowy człowiek. I ktoś może powiedzieć, że tam pełnił inną rolę, ale styl bycia, czy fachowość można wykorzystać też w innej pracy.
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 01.09.2009, 19:11
To dla mnie najwspanialsza wiadomość roku bez wątpienia Panie Jacku dziękujemy!!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.09.2009, 19:13
Coby nie powiedzieć to Bednarz odwalił "brudną" robotę. Pożegnał kilku zbędnych piłkarzy i przewietrzył szatnie. Nie zawsze trafiał z transferami, ale kilku pozyskaliśmy bardzo dobrych kopaczy. Mam nadzieje że nie zapłaczemy za nim

Jackowi dziękuję za 2 lata pracy dla Wisły
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.09.2009, 19:13
Konrad. napisał(a):
Czyli sprowadzenie tylko Kirma (reprezentanta kraju) [jeszcze Jopa ściągnął, choć to raczej na ławkę niż realne wzmocnienie], to za mało aby wymagać pokonania Levadii? Naprawdę tak uważasz?
Ano niewykluczone, ze troszke za malo, bo do tego aby awansowac, potrzeba strzelania bramek = trzeba miec napastnikow. W chwili kiedy Wisla przystepowala do spotkan z Levadia, Brozek byl w dramatycznej formie, natomiast Cwielong to specjalista od marnowania setek, co potwierdzil w drugim meczu. Zreszta sam zamysl szturmowania LM z pilkarzem pokroju Cwielonga w ataku, to dla mnie czysty surrealizm. Wisla de facto przystepowala do eliminacji bez ataku. Mozna oczywiscie obwiniac stoperow, za to ze nie blysneli skutecznoscia tak jak w lidze, ale co zrobic.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.09.2009, 19:21
Sprowadził Marcelo, Łobo, Diaza, Kirma, Beto, Singlar, Jirsak, Niedzielan, Alvarez, Matusiak [chyba tyle?]. Z tej wyliczanki bezustannie pomagają Wiśle Marcelo i Kirm [choć krótko]. Łobo- dobry na wejście z ławki, ale za dużo kasuje jak na taką "robotę". Beto- ponoć miał być to eksperyment. Więc ja się pytam, dlaczego nie moglismy "eksperymentować" z jakimś Polakiem? Diaz- z mojej strony, na wsparcie liczyć może. Ale jego gra od początku mnie nie zachwycała specjalnie. Jest dobry, ale tylko dobry. Ostatnio spadek formy. Noi irytuje mnie to jego kręcenie się z piłką, zamiast odegrać, albo jego upadki. Okey, jest faul, to jest, ale nie trzeba za każdym razem się rzucać, jakby mu nogi połamali. Singlar- w mojej opinii od Baszcza słabszy, teraz kontuzja. Powiem: wystarczający. Jirsak- kwota za jaką przyszedł, chyba wszystkim jeździ po zębach. Zamiast niego mógł być Lewandowski Robert... Niedzielan- transfer dobry, ale niefajnie wyszło. Kontuzja na starcie ligi gdy przyszedł i po chłopaku w Wiśle. Na nadmierną ilość napastników nie narzekamy, więc jak dla mnie mógł zostać. No ale, może Leszczak z młodych[?]... Alvarez- Jak się ogra, to powinien być lepszy od Petera. No chyba, że-jak to niektórzy mówią- się "spolszczy". Matusiak- tu tylko jedno: Wisła to dla niego za wysokie progi (co on robił we Włoszech i Holandii)
Generalnie, to trochę nam tych piłkarzy nasprowadzał. Zdecydowanie na minus są: Matusiak, Jirsak [ile mamy czekać], Niedzialn [w ostatecznym rozrachunku], Beto, Łobo. Noi również to, że nie potrafił do Wisły ściągnąć "Lewego" czy ostatnio Chrapka. I zapomniałabym! Jeszcze Garguła. No cóż... Przyszedł już z kontuzją, jeszcze trochę nie będzie grał... W jego miejsce mogliśmy od razu ściągnąć Cetnarskiego. Młodszy, nie tak kontuzjo-genny itd.
Podziękować mogę mu na pewno za Kirma i Marcelo, w sumie Diaza też.
Ostatecznie jego pracę oceniam na minus. Bardzo się cieszę, że Skorża będzie miał większy wpływ na transfery. Sam pan Bednarz zbyt sympatyczną osobą nie wydaje się być, brak ścisłej współpracy z trenerem również wpływał na jego minus.
Na razie panie Jacku. mi tam pana brakować nie będzie, choć...

*Isfahan*- Wiem kiedy Garguła podpisał kontrakt itd. Moja skromna opinia od początku była taka sama: Garguła? bardzo fajnie, ale może Cetnar byłby lepszym wyjściem.
A co do kasy na Polaków... Na Jirsaka i innych kasa się znalazła, na pensyjkę dla "Matugola" kasa była, a na [dobrych] Polaków nie może? o.O Głupie uzasadnienie, nie trafiają do mnie takie głupoty.
*cassius31krakow* i inni- Czytajcie ze zrozumieniem !!
Powód: * *
Ostatnio edytowane przez masterlag : 01.09.2009 o godz. 20:01.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Isfahan
Member

Od: 08.2006

Stary 01.09.2009, 19:37
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Sprowadził Marcelo, Łobo, Diaza, Kirma, Beto, Singlar, Jirsak, Niedzielan, Alvarez, Matusiak [chyba tyle?]. Z tej wyliczanki bezustannie pomagają Wiśle Marcelo i Kirm [choć krótko]. Łobo- dobry na wejście z ławki, ale za dużo kasuje jak na taką "robotę". Beto- ponoć miał być to eksperyment. Więc ja się pytam, dlaczego nie moglismy "eksperymentować" z jakimś Polakiem? Diaz- z mojej strony, na wsparcie liczyć może. Ale jego gra od początku mnie nie zachwycała specjalnie. Jest dobry, ale tylko dobry. Ostatnio spadek formy. Noi irytuje mnie to jego kręcenie się z piłką, zamiast odegrać, albo jego upadki. Okey, jest faul, to jest, ale nie trzeba za każdym razem się rzucać, jakby mu nogi połamali. Singlar- w mojej opinii od Baszcza słabszy, teraz kontuzja. Powiem: wystarczający. Jirsak- kwota za jaką przyszedł, chyba wszystkim jeździ po zębach. Zamiast niego mógł być Lewandowski Robert... Niedzielan- transfer dobry, ale niefajnie wyszło. Kontuzja na starcie ligi gdy przyszedł i po chłopaku w Wiśle. Na nadmierną ilość napastników nie narzekamy, więc jak dla mnie mógł zostać. No ale, może Leszczak z młodych[?]... Alvarez- Jak się ogra, to powinien być lepszy od Petera. No chyba, że-jak to niektórzy mówią- się "spolszczy". Matusiak- tu tylko jedno: Wisła to dla niego za wysokie progi (co on robił we Włoszech i Holandii)
Generalnie, to trochę nam tych piłkarzy nasprowadzał. Zdecydowanie na minus są: Matusiak, Jirsak [ile mamy czekać], Niedzialn [w ostatecznym rozrachunku], Beto, Łobo. Noi również to, że nie potrafił do Wisły ściągnąć "Lewego" czy ostatnio Chrapka. I zapomniałabym! Jeszcze Garguła. No cóż... Przyszedł już z kontuzją, jeszcze trochę nie będzie grał... W jego miejsce mogliśmy od razu ściągnąć Cetnarskiego. Młodszy, nie tak kontuzjo-genny itd.
Podziękować mogę mu na pewno za Kirma i Marcelo, w sumie Diaza też.
Ostatecznie jego pracę oceniam na minus. Bardzo się cieszę, że Skorża będzie miał większy wpływ na transfery. Sam pan Bednarz zbyt sympatyczną osobą nie wydaje się być, brak ścisłej współpracy z trenerem również wpływał na jego minus.
Na razie panie Jacku. mi tam pana brakować nie będzie, choć...
Daj pieniądze na Polaków, to będziesz ich miała w Wiśle. A Garguła podpisał kontrakt z klubem zanim rozwalił więzadła.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 01.09.2009, 19:57
Jeszcze Garguła. No cóż... Przyszedł już z kontuzją, jeszcze trochę nie będzie grał... W jego miejsce mogliśmy od razu ściągnąć Cetnarskiego. Młodszy, nie tak kontuzjo-genny itd.
To żeś p...ną kulą w płot. W momencie podpisania kontraktu Łukasz był zdrów jak ryba.
Odpowiedz cytując
Isfahan
Member

Stary 01.09.2009, 20:06
*Isfahan*- Wiem kiedy Garguła podpisał kontrakt itd. Moja skromna opinia od początku była taka sama: Garguła? bardzo fajnie, ale może Cetnar byłby lepszym wyjściem.
A co do kasy na Polaków... Na Jirsaka i innych kasa się znalazła, na pensyjkę dla "Matugola" kasa była, a na [dobrych] Polaków nie może? o.O Głupie uzasadnienie, nie trafiają do mnie takie głupoty.
Skąd wiesz, ile kasy poszło na Jirsaka i tych "innych"? Łatwo napisać, że można było kupić tego, tamtego i jeszcze tamtego, zwłaszcza za nie swoje pieniądze. Gdyby Wisła je miała, to by pewnie kupiła. Ale nie ma, to nie kupiła. Poza tym sam Skorża wielokrotnie mówił, że ceny za polskich zawodników są za wysokie w stosunku do ich umiejętności, więc kupować Cetnarskich to sobie możesz - tu, na forum.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.09.2009, 20:10
Gash...
Na prawdę, co jak co, ale kwoty transferowe są podawane. I tak np. Tomas przyszedł za 700 tys euro. Ta kasę można było lepiej spożytkować. Generalnie jak nie czytasz ze zrozumieniem, to proszę cię, zostaw w spokoju moje opinie i nie prowadź ze mną konwersacji. Bo wydaje mi się, że właśnie narażam się na jakiegoś bana :/, ale wolę napisać już co mi na sercu leży.
Przepraszam za OT, ale nie ja zaczynam dyskusje nie na temat.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Isfahan
Member

Stary 01.09.2009, 20:22
Czytam ze zrozumieniem, ale wypisujesz głupoty, więc się do tego odnoszę.

Moim zdaniem zwolnienie Bednarza to błąd. Ogromnie ciekawa jestem tego nowego modelu funkcjonowania klubu, bo jakoś nie wyobrażam sobie, żeby trener zajmował się np. sprawami transferów w Młodej Ekstraklasie. Poczekamy, zobaczymy...
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.09.2009, 20:23
Witam,

Jacek Bednarz to najlepszy dyrektor sportowy w Polsce. Wisła czyni wielki błąd pozbywając się właśnie jego. I tak trzeba uświadomić sobie ogrom amatorszczyzny jaki panuje w piaskownicy przy Reymonta. Bednarza wyrzucono za to że nie sprzedał Brożka, Marcela albo Diaza. To kogo sprowadził do klubu było i jest bez znaczenia czy ktoś w ogóle to rozumie. Najgorsze jest w tym wszystkim to ,że w Warszawie pakuje walizki już Trzeciak najdalej za tydzień Bednarz będzie miał nowego pracodawcę. Csaplar i Kleindisnt jako wsparcie dla samego Bednarza to jest może jakiś pomysł. Bez Bednarza zatrudnienie tych dwóch panów to jest jakiś żałosny pomysł. Zatrudnili dwóch cieciów , oddali pełnie decyzyjną Skorży. Skorża nie daje sobie rady z trenowaniem drużyny a tu dokładają mu dodatkowe kompetencje. Z tego wyjdzie wielkie gówno. Skorża narzekał ,że nie ma transferów. Już z utęsknieniem oczekuje tych jego wielkich zidanów jakich pościągają mu Edek z Józiem. Jedno jest też pewne ,że teraz jak Maciej Skorża znowu ujebi.e jakiś ważny mecz przez swoją zawodową indolencję to jego RN wypierd.oli z hukiem. Teraz dupę mu tylko i wyłącznie uratował Bednarz bo niby jakimś szczęśliwym trafem tylko on byl w oczach RN odpowiedzialny za chu.jnię jaką zaprezentowali piłkarze Skorży na boisku w Tallinie. Bednarz można oceniać na pewnym tle. Jak dla mnie na tym ciemnym tle był jedynym jasnym punktem w Wiśle. Cupiał czasami zachowuje się jak paranoik. Już kiedyś to napisałem ale powtórzę to jeszcze raz. Na decyzjach transferowych Bednarza , Cupiał zarobi kiedyś pare niezłych baniek w ojro. Cytując klasyka Cupiał kolejny raz urżnął kurze złote jaja.

PS. Jak dla mnie , po tym co się stało w Tallinie , to dzisiaj Jacek powinien szukać następcy Skorży ,żeby zimą go wymienić. Sytuację w tym klubie , ruchy kadrowe obserwujemy od klilku dobrych lat (są takie osoby na tym forum) i co jakiś czas dochodzi do nas pytanie "****a co się tam dzieje"

PS2. Warto jeszcze zwrócić uwagę jak drużyna Skorży marnie gra w pucharach europejskich. W tamtym roku odpadniecię ze słabym Tottenhamem. W tym roku jeszcze lepiej dał się wydymać małym Estończykom. Kur.wa i za takiego człowieka ma odpowiadać stanowiskiem Bednarz.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 01.09.2009 o godz. 20:55.
Odpowiedz cytując
dadek
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.09.2009, 20:32
dla mnie problem jest inny... Trener Skorża musi się teraz stać Managerem Skorżą... dużo było gadania o "pomyśle na swoją Wisłę" - coś faktycznie na wzór angielski, i życie szybko zweryfikuje czy nasz Trener taki pomysł ma... wg mnie nie ma...
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.09.2009, 20:36
Gash...
Na prawdę, co jak co, ale kwoty transferowe są podawane. I tak np. Tomas przyszedł za 700 tys euro. Ta kasę można było lepiej spożytkować. Generalnie jak nie czytasz ze zrozumieniem, to proszę cię, zostaw w spokoju moje opinie i nie prowadź ze mną konwersacji. Bo wydaje mi się, że właśnie narażam się na jakiegoś bana :/, ale wolę napisać już co mi na sercu leży.
Przepraszam za OT, ale nie ja zaczynam dyskusje nie na temat.
Nasz klub nie ma w zwyczaju podawania kwot transferowych, i tak tez uczynił w przypadku Tomasa. Druga strona ( FK Teplice ) też tego nie zrobiła. Klub tego nie ujawnił, i nie ujawni, więc to tylko gdybanie. W przypadku Tomasa jest podobnie, pojawiają się sumy od 500 tysięcy dolarów, wtedy to był milion złotych, czyli tyle, co za Gołosia, na przykład, do 700 tysięcy euro, czyli według ówczesnych kursów około 2 milionów 400 tysięcy złotych, całkiem spora różnica, co?
Innym dobrym przykładem przykładem będzie Diaz: padają kwoty od 100 tysięcy dolarów, do 350 tysięcy euro.

Twoje pisanie o polakach, jest bez sensu. Ściągamy Polaka, jednego z najlepszych polskich środkowych pomocników za DARMO mówisz źle.
Kiedyś ściągnęliśmy Gołosia, za milion złotych, nawet jak był zdrowy nie grał.
Ściągnęliśmy Cwielonga? Owszem, ściągnęliśmy.
Ściągnęliśmy kilku młodych, chłopaków, w wieku około licealnym, czyli zapewne wiele starszych od twojej szanownej osoby, których nazwisk akutalnie nie pamiętam, za co z całego serca przepraszam, grających w reprezentacjach juniorów naszego pięknego kraju? Owzsem, zrobiliśmy to. A kim jest taki Chrapekżeby płacić za niego całkiem spore pieniądze? Nawet nie jest piłkarzem klasyLewandowskiego z przed dwóch sezonów ze Znicza.
Dalej, Centarski, jak zresztą wszyscy gracze GKS-u kosztuje chore pieniądze, mówiło się bodaj o milionie, złotych, czy euro, nie ważne, bo to i tak za wiele, na kolejny eksperyment. Wiesz dlaczego eksperyment z Beto miał więcej sensu? Bo przyszedł za darmo, a dla mnie szanse sprawdzenia się w Wiśle miał taką samą.
Pokaż mi jednego darmowego piłkarza, Polaka, który będzie chciał kopać za mniej niż 20 tysięcy złotych miesięcznie, który będzie w stanie zagrać nie gorzej od Brazylijczyka. I w dodatku napastnika.

Gregoriogreg
nie zapominaj o Ryśku Czerwcu i Manuelu Junco. Jesli nasz Portugalski scout nazywa się inaczej, to wybaczcie proszę
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Czy to dobry ruch czy zły to się okaże już w zimie.
Raz, że okienko zostanie przygotowane przez nowy "tercet managerski".
Dwa, że wydaje mi się, że na dniach należy się spodziewać Bednarza zastepującego w Legii Trzeciaka.
I zobaczymy co tam zrobi. A jak nie w Legii to gdzie indziej.
kwintet, a właściwie nawet sekstet, bo przecież, kto jak nie Tomek Kulawik melduje Skorży nt. wartych uwagi chłopaków z mesy?

Jeśli miałbym obstawiać, to postawiłbym na to, ze dzień po ostatnim meczu ligowym w tym roku poznamy nowego trenera Wisły Kraków, i to trenera z doświadczeniem w Bundeslidze, czy w Ligue 1. Podobnie Jak Wolfy obstawiam model Kasperczakowski.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 01.09.2009 o godz. 21:14.
.
Odpowiedz cytując
Greebo
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.09.2009, 20:45
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Parę kłamliwych wniosków wkradło się do Twojej wypowiedzi. Po pierwsze orendownikiem tranferów Matusiaka i Łobo był nie kto ijnny tylko Maciej Skorża i to on odpowiada za nich, Bedmarz tylko wynegocjował tych graczy. Dalej, Singlar był sprowadzany z myślą o większym polu manewru i w takiej roli się sprawdza jak najbardziej. Z niewypałów Bednarza to na pewno zgodze się, że Beto. Za to Bednarz potrafił przeprowadzić bardzo dobre transfery w postaci Marcelo, Kirm, Diaz, Garguła, Alvarez też wydaje się być dobry. Levadia zawalił Skorża, a ze stołka leci Bednarz, absurd. Dalej piszesz o Chrapku, który gra kompletną kiche w Lechu, rzeczywiście jest czego żałować. A co do Lewandowskiego to decydowała zapewne pencja jaką mogły zapewnić mu kluby, a to chyba nie Bednarz decydował ile kasy może zaproponować danemu graczowi.

A już tak drogą moich rozważań to najlepszym wyjściem byłoby to, aby nasz już ex dyrektor szefował Csaplarowi i Kleindinstowi i razem z nimi kreował politykę transferową. Według mnie Maciej Skorża zupełnie nie nadaje się na managera w angieslkim stylu, bo widać, że jest przywiązany do nazwisk (tragikomedia z Jackiem K.) czy forsowanie spalonych za granicą (Niedzielan, Matusiak), a jego sugestie transferowe (przynajmniej ze źródeł jakie mogłem osiągnąć) nie były zbyt trasfne. Dla mnie to najtragiczniejsza decyzja zarządu od dawna.
Coz, podpisuje sie pod tym obiema rekami. Bednarz odwalił kawał dobrej roboty w tym klubie a wylatuje z klubu bo Skorża zawalił lige mistrzów. Na dodatek temu drugiemu zwiększa sie uprawnienia i pozwala ściagnąc kolejnych kolegów, mimo że poprzedni maja ogromny udział w estońskiej kompromitacji. Debilizm który w mojej opini bedzie nas bardzo drogo kosztował.
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."

Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie!
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.09.2009, 20:46
Mogliśmy mieć ciastko, lub zjeść ciastko

Kolejna kompromitacja w Europie nie doprowadziła do zmiany trenera lecz do zmiany systemu prowadzenia klubu. To wg mnie jest bardzo dobrym posunięciem. Powinniśmy czerpać wzorce od najlepszych, ale jednak wszystko musimy robić z głową. Sieć scoutingu i trener-manager - dla mnie jest to idealne rozwiązanie. Tylko pod słowem sieć scoutingu powinno kryć się więcej niż tylko 2 osoby, po takiej reorganizacji powinniśmy mieć pod obserwacją takie miejsca jak bałkany, czechy, słowację, powinniśmy wykorzystywać nasze dobre kontakty z menago Marcelo. Teraz Skorża może stracić pracę zarówno za złe wyniki, jak i złe transfery. Jestem pewien, że nie dojdzie do tego do czego doprowadził Henio(ciężko byłoby powtórzyć jego transferowy wyczyn )

Co do Bednarza, to miał swoje zawodowe porażki, jakie wymienili koledzy wyżej, ale ja jego pracę oceniam pozytywnie. Transfery tego okienka mnie na prawdę mocno zaskoczyły (pozytywnie)

P.S. Do kolegów wyżej jeżdżących po Skorży - Maciek wygrał 2 razy ligę z najsłabszą kadrowo zespołem od lat. Może jestem głupi, może tylko ja uważam za ważniejsze mistrzostwo wynikające z 30 pojedynków - czyli w miarę z równej formy przez cały sezon, niż porażkę z mistrzem Estonii - 2 mecze
Ostatnio edytowane przez grogoriogreg : 01.09.2009 o godz. 20:49.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.09.2009, 20:53
Greebo napisał(a):Wyświetl post
Coz, podpisuje sie pod tym obiema rekami. Bednarz odwalił kawał dobrej roboty w tym klubie a wylatuje z klubu bo Skorża zawalił lige mistrzów. Na dodatek temu drugiemu zwiększa sie uprawnienia i pozwala ściagnąc kolejnych kolegów, mimo że poprzedni maja ogromny udział w estońskiej kompromitacji. Debilizm który w mojej opini bedzie nas bardzo drogo kosztował.
No cóż, istnieje jeszcze taka możliwość, że Skorża ze swoich nowych uprawnień nie zdąży skorzystać. Model kasperczakowski - koniec rundy i zmiana, bez względu na wyniki. To raz.
Dwa - transfery w następnym okienku będą w pierwszej kolejności z klubu. I tu raczej Skorża będzie robił za figuranta i zbierał cięgi od dzieci neostrady za to, że nie prowadzi polityki transferowej na miarę Wisły.
Generalnie jednak - ciekawym, jakich to napadziorów sprowadzi Skorża w miejsce Brożka, bo przyznam szczerze, że informacja o Janczyku mnie zabiła. Trzeba będzie przygotować listę piłkarskiego szrotu cieszącego się "rispektem". Matusialdo poza zasięgiem, Sikora raczej też... Odkurzenie Frankowskiego przed pucharami - to by dopiero był majstersztyk - w obecnej formie gość przy porządnych stoperach nie istnieje.
Zapowiadają się ciekawe czasy, niestety.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 01.09.2009, 20:53
Czy to dobry ruch czy zły to się okaże już w zimie.
Raz, że okienko zostanie przygotowane przez nowy "tercet managerski".
Dwa, że wydaje mi się, że na dniach należy się spodziewać Bednarza zastepującego w Legii Trzeciaka.
I zobaczymy co tam zrobi. A jak nie w Legii to gdzie indziej.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 01.09.2009, 21:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No cóż, istnieje jeszcze taka możliwość, że Skorża ze swoich nowych uprawnień nie zdąży skorzystać. Model kasperczakowski - koniec rundy i zmiana, bez względu na wyniki. To raz.
Dwa - transfery w następnym okienku będą w pierwszej kolejności z klubu. I tu raczej Skorża będzie robił za figuranta i zbierał cięgi od dzieci neostrady za to, że nie prowadzi polityki transferowej na miarę Wisły.
Generalnie jednak - ciekawym, jakich to napadziorów sprowadzi Skorża w miejsce Brożka, bo przyznam szczerze, że informacja o Janczyku mnie zabiła. Trzeba będzie przygotować listę piłkarskiego szrotu cieszącego się "rispektem". Matusialdo poza zasięgiem, Sikora raczej też... Odkurzenie Frankowskiego przed pucharami - to by dopiero był majstersztyk - w obecnej formie gość przy porządnych stoperach nie istnieje.
Zapowiadają się ciekawe czasy, niestety.
Frankowski w C+ ekstra, gdy go widziałem jak po rzutach z autu Szymkowiaka pakował identyczne bramki jak te z początku rundy, a potem gdy obaj narzekali że jeden nie może za mocno kopać a drugi za słabo, bo im sie nogi rozlecą - wtedy sobie zdałem sprawę jak słaba jest polska liga, że starzy wyjadacze, którzy mają w sobie jeszcze dawną wirtuozerię - sprawiają, że inni młodsi powinni ze wstydu chować się po narożnikach boiska.Franek to już przeszłość, dawnych wspomnień czar. Chociaż podobnie jak Mirek, umiejętności ma wyższe niż praktycznie każdy zawodnik ligi.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.09.2009, 21:14
Bednarz polecial dlatego ze sprowadzil do klubu trenera ktory wtopil z MISTRZEM ESTONII
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 01.09.2009 o godz. 21:16.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 01.09.2009, 21:14
Abstrachując od subiektywnych ocen osoby Bednarza ( nie znając kuchni transferowej Wisły ), póki co popieram decyzję klubu i uważam ją za słuszną. Bednarz nie widział skautingu w Wiśle, co publicznie wyraził. A dla mnie taka rozbudowa działu sportowego to PROFESJONALIZACJA klubu od tylu lat przeze mnie i chyba nie tylko, oczekiwana. Za taką wizję rozwoju klubu, Skorża ma u mnie ogromny plus. Trzymam za niego kciuki i wierzę, że za rok przed pucharami, jego drużyna będzie skompletowana na czas ( zimą ) a nie po czasie, jak w tym roku. Wierzę też, że wraz z wypracowywanymi środkami przez klub, dział sportowy się rozbuduje do więcej, niż 2 osób ( być może także Cleber ? ). Ktoś z obecnych wybrańców Skorży, musi także przygotowywać plan reorganizacji bazy szkoleniowej i systemu szkolenia a obaj skauci mają trenerskie doświadczenia i rokują, że podołają temu zadaniu. Mam nadzieję, że każdego proponowanego piłkarza, będzie oglądał na żywo także drugi skaut czy zapewne potem tzw. główny skaut Wisły i Skorża będzie miał jasno określone ich wspólne zdanie w sprawie każdego piłkarza ( oprócz tych oczywiście, którzy będą podlegać testom, bezpośrednio pod jego okiem ) Skauting piłkarzy rozwojowych także musi ulec poprawie i tutaj również obaj panowie dobrze rokują. Zapewne początki będą trudne i nie uniknie się błędów ( oby jak najmniej ), ale najważniejszy jest sam fakt rozpoczęcia reorganizacji działu sportowego a zapewne selekcja osób w nim zatrudnianych, mam nadzieje, że będzie następowała w ślad za oceną osiąganych przez nich wyników swojej pracy ( prezes klubu w/g mnie, musi bezwzględnie weryfikować pracowników a w tym szczególnie działu sportowego, w każdym roku ).
Ostatnio edytowane przez kot : 01.09.2009 o godz. 21:24.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 01.09.2009, 21:15
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Znaczy, że już zapomnieli/wybaczyli (L)ysemu jego poprzednie wyczyny w Legii? A tak się cieszyli, jak do nas przychodził :-(
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 01.09.2009, 21:15
Zapłaczemy wszyscy za łysym jeszcze nie raz. Bednarz zawsze był dla mnie "łysym .....m" ale będąc w Wisle, robił wszystko co był w stanie, dla jej potęgi. Teraz Skorża zapragnie grajka, dogada szczegóły, a RN w osobie Pilcha odrzuci propozycję i Skorża jak teraz Bednarz załapie pół tony chujów na plecy.

Z mojej strony dzieki Ci łysoniu za to co zrobiłeś dla Wisły i powodzenia.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 01.09.2009, 21:25
Rodzi się pytanie dlaczego Bednarz odszedł.
Nie było dla niego miejsca bo zmienił się system organizacyjny na Wiśle (wersja oficjalna)
Nie mogli się zgodzić z Skorżą i któryś musiał odejść (dla mnie wersja bardziej prawdopodobna)
Cięcie kosztów ?
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 01.09.2009, 21:28
Jak dla mnie decyzja in munus. Bo co by nie sądzić o JB, to mimo obaw wielu osób nie uznawał on "kolesiostwa" (nie przypominam sobie takiego podejzenia). A z całą sympatią dla trenera MS to u niego takiej pewności nie mam ... chociażby patrząc na sytuację z JK czy też powiązane z nim trenowanie z Wisłą jakiś dzieciaków-bramkarzy tyko dla ich "promocji", na co zgadzał się Skorża. Więc nie zdziwię się jak sprowadzimy jakiegoś iksińskiego tylko dlatego, że to kolega/syn/kuzyn/podopieczny znajomego naszego trenera. Ale obym się myliła.

Szkoda, że panowie Skorża i Bednarz nie mogli się dogdać ... bo raczej to trzeba uznać za rzeczwisty powód odejścia.

A panu Jackowi pozostaje życzyć powodzenia!
Oby nie ze szkodą dla nas ...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów